fbpx

Je študij res uresničevanje sanj?

Foto: JF

Z začetkom študijskega leta je brucke in bruce pričakal »uradni« sprejem v študijske klopi in študentsko življenje. Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je zbralo veliko mladih, ki so na stojnicah 23. fakultet in 3 akademij izvedeli veliko zanimivih informacij o študiju in obštudijskih dejavnostih.

Brucem so dobrodošlico izrekli rektor Univerze v Ljubljani Ivan Svetlik, predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani Miha Rajh in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Na Kongresnem trgu je bilo prijetno vzdušje, mladi pa so že spoznavali nove prijatelje in delali načrte za prvi študentski žur.

(Foto: JF)

(Foto: JF)

 »Študija se veselim, čeprav vem, da bo zelo težko. Naravoslovje me veseli. Želim postati zdravnica, da bo moje poslanstvo pomagati ljudem,« je povedala Ajda iz Koroške (skrajno desno). Vpisala se je na Medicinsko fakulteto.

 

(Foto: JF)

(Foto: JF)

»Pričakujem veliko znanja, velik poudarek pa bom dal tudi študentskemu življenju,« je dejal Mohor iz Ljubljane. Njegova prva izbira je bila sicer Pedagoška fakulteta, a se je nato odločil za Fakulteto za upravo. Veseli se vseh ugodnosti, ki jih prinaša študentsko življenje, zlasti študentskih bonov.

Na vprašanje kaj mu pomeni študij, pa je odgovoril: »Študij je uresničevanje sanj! Da slečeš staro obleko, oblečeš novo in zaživiš življenje, ki si ga od nekdaj želiš.«

(Foto: JF)

(Foto: JF)

Pričakujem zahteven študij
Anamarija iz Jesenic se je sama navdušila nad  študijem slovenistike in primerjalne književnost. O pričakovanjih na Filozofski fakulteti pa je povedala: »Pričakujem zahteven študij, imam dvopredmeten program. Glede na urnik bom kar veliko časa preživela na fakulteti. Veliko bo prilagajanja.« Veseli pa se predvsem ostalih zabavnih doživetij na katere upa.

Od 1. do 5. oktobra pa je odprt 3. prijavni rok za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe.

J. F.