fbpx

Jelinčič: KUL je čoln s šestimi veslači, od katerih vsak vesla na svojo stran

“Ta konstruktivna nezaupnica je navadna posranija,” je v pogovoru z Igorjem Pirkovičem dejal Zmago Jelinčič Plemeniti. “To kar so storili, kaže na popolno nezrelost političnih strank, ki so se odločile, da bodo enega totalnega luzerja, ki se piše Erjavec, dale kot premierja in mislijo, da bo ta človek potegnil za sabo. In to stranke, ki so se pol leta nazaj na smrt skregale,” je še pripomnil. 

SNS je dvakrat rešila vlado Marjana Šarca, zato ker nam je do tega, da država deluje. A to je čoln s šestimi veslači, ki vsak vesla na svojo stran,” je bil slikovit Zmago Jelinčič Plemeniti, ko je v oddaji Igorja Pirkoviča opisoval spoznanje, da s tako koalicijo ni nobene perspektive. Pojasnil je, da so tudi zato podprli vlado Janeza Janše, ki dobro deluje. Opozoril je, da je to razvidno iz mednarodnih podatkov, saj slovenski mediji, vključno z javno televizijo, ne objavljajo, da Slovenija izredno dobro stoji v Evropi. To, da se Karl Erjavec izgovarja na virus, češ da zato ne more izpeljat glasovanja o konstruktivni nezaupnici, pa Jelinčič vidi kot veliko neumnost.

Tudi poslanec Marko Bandelli se je strinjal, da je stranka SNS dvakrat rešila Šarčevo vlado, a je ob tem dodal, da rešuje tudi vlado Janeza Janše. Kar je po Jelinčičevem mnenju seveda povsem normalno, če želiš, da vlada oziroma država deluje. Glede Jelinčičevega stališča, da bi danes vseeno moralo potekati glasovanje, pa je bil Bandelli mnenja, da govori neumnosti. Povsem jasno je namreč, da nezupnica ne bi uspela, če na glasovanje ne bi prišli poslanci, ki so v samoizolaciji oziroma so se okužili. “Bi pa Državni zbor moral omogočiti tudi glasovanje na daljavo,” je pripomnil poslanec stranke SAB. “Vsak izgovor je dober, pa tudi če ga pes na repu prinese,” je Jelinčič citiral pregovor. Če si bolan, si pač bolan in neumnost bi bila, če bi skakali s skrinjicami po Sloveniji ter nabirali glasove. “Evropa bo poslala denar v Slovenijo in jasno, gospodje iz leve polovice tega slovenskega političnega prostora si morajo izboriti, da bi pobrali čim več. Na to pa so bili navajeni ves čas,” je spomnil Jelinčič in dodal, da so s svojo politiko, Slovenijo pripeljali na rob absurda.

Foto: zajetje zaslona

Borba za oblast in borba za denar pa čisto nič drugega
Stranka SAB so ljudje s trezno glavo,” je dejal Bandelli in dodal, da ne le da so izobraženi in kulturni, pač pa tudi vejo, kaj je politika. Pojasnil je, da liberalec lahko pride do določenih kompromisov, medtem ko pri vsakem ekstremizmu to ni mogoče. Stranka SAB je torej s KUL-om pripravljena sklepati kompromise, zato je Bandelli mnenja, da so se sposobni sestaviti in delovati. “To je totalno zblojena združba,” je KUL opisal Jelinčič. Zanj KUL namreč pomeni “kilav uspeh levice”. “Dodati pa bi morali še eno črko i, ker so v resnici izredno kilavi,” je še dodal. Tudi glede enotnosti stranke SAB se Jelinčič ni strinjal in je spomnil, da je Bandellija kot ministra vrgla ven lastna šefica stranke in ga tudi zamenjala. “Po enemu mesecu je moral spokati,” je pripomnil Jelinčič ob  negodovanju Bandellija. Borba za oblast in borba za denar pa čisto nič drugega, je Jelinčič ocenil namene KUL-a.

Imamo diktaturo medijev in naš levičarski zmazek je proti temu, da bi varovali meje
“Tri mesece je že vse zaprto, kje ste to še videli,” je vprašal Bandelli in očitno pozabil, da se tudi druge države zelo podobno kot mi spopadajo z epidemijo, v isti sapi pa je ocenil, da so vsi ukrepi dobrodošli in povedal, da v stranki niso glasovali proti nobenemu. Bandelli je omenil tudi grožnje, za katere pa je Jelinčič pojasnil, da prihajajo le z leve strani. “Noben z desne strani pa noben normalen državljan tega ne počne,” je ciljal na pozive kot je na primer ‘smrt janšizmu’. Smo v fazi pred-diktature, torej v fazi, ko lahko pride do diktature, je Bandelli ponovil besede, ki jih je povedal tudi za televizijo RAI. “Jaz mislim, da imamo diktaturo medijev in ta oddaja je edina, v kateri tudi jaz nastopam,” je Jelinčič opisal stanje, ki vlada v naši državi in na nacionalni televiziji in dodal, da je svinjarija, to kar se dogaja. Orbanizacijo pa je opisal kot skrb za svojo državo in lastne državljane, kar samo po sebi ne bi smelo predstavljati nič slabega. “Madžarska sedaj odlično stoji in višegrajska skupina nasploh tudi. A mi bi se raje zgledovali po Franciji, ki bo čez dve leti v državljanski vojni ali pa po Nemčiji, ki pokleka pred migrantskim valom,” je dejal Jelinčič in dodal, “Naš levičarski zmazek je proti temu, da bi mi varovali meje.”

Kaj bi se zgodilo, če bi prišla na oblast koalicija KUL,” je vprašal Pirkovič. “Država bi se sesula, tako kot se je že sesuvala. Vse bi šlo k hudiču, ostale bi podkupnine v zdravstvu, ostal bi policijski sistem tak kot je, ostali bi razni NPU-ji, ostali bi FURS-i, ki bi tolkli ljudi po glavi. Furs je teroristična organizacija, ki razbija majhne ljudi, odpisuje pa desetine milijonov raznim Jankovičem in podobno,” je Jelinčič opisal slovensko prihodnost pod vladavino koalicije KUL. “Gospod Bandelli, ne imet zdaj solznih oči, ker je KUL pogorel,” je Jelinčič, malo v šali malo zares, še dejal svojemu sogovorniku.

Sara Bertoncelj