Golob si je Gen energijo podredil s svojim človekom

Dejan Paravan

Nadzorni svet družbe Gen energija je potrdil zaključek mandata generalnega direktorja Blaža Košoroka z 31. oktobrom in na njegovo mesto s 1. novembrom imenoval Dejana Paravana.

Dejan Paravan, doktor elektrotehniških znanosti, je strokovnjak na področju trženja električne energije z obsežnimi vodstvenimi izkušnjami v energetski dejavnosti skupine Gen, sporočajo iz družbe. V skupini Gen je bil med drugim član uprave, izvršni direktor za prodajo, direktor strateškega inoviranja ter direktor hčerinskih družb v Zagrebu, na Dunaju in v Milanu. Od marca letos je član uprave družbe Gen-I. Je poznavalec celotnega sektorja energetike, član upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije, predavatelj na stanovskih konferencah ter vabljeni predavatelj na visokošolskih in znanstvenih ustanovah, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Gre za novo kadrovsko menjavo v državni energetiki. Družba Gen energija, ki je v 100-odstotni lasti države, ima od avgusta nove nadzornike. Slovenski državni holding (SDH) je “zaradi izgubljenega zaupanja glede ureditve ustreznega korporativnega upravljanja v skupini Gen” iz nadzornega sveta odpoklical Ksenijo Flegar, Patricio Čular, Jureta Sokliča, Veljka Flisa in Gabra Kontelja ter na njihova mesta imenoval Matejo Čuk Orel, Ivano Nedižavec Korada, Miloša Pantoša, Roka Marolta, Marijana Penška in Žigo Debeljaka.

Goriški portal