Hinavščina! Golob Janši očital Matoza, zdaj v državno gospodarstvo brutalno kadrira svojega odvetnika

Foto: Zajem zaslona, Twitter

Hinavsko sprenevedanje je modus operandi levih vlad in njihovih podložnih PR-ovcev v večinskih medijih. Če je bilo pričakovano kadrovsko menjevanje v Janševi vladi na informativnih oddajah Pop TV razumljeno kot razkroj temeljev pravne države, so bili kadrovski cunamiji levih vlad vedno videni kot “povrnitev stroke na odgovorna mesta v državnih institucijah”. Kljub temu da so bili na mesta direktorjev imenovani izključno zvesti partijski kadri – tudi taki z dokazano poraznim vodenjem institucij v preteklosti. Podobno se je Robert Golob lotil odvetnika Francija Matoza, češ, da bivši predsednik vlade Janša na vodilna mesta v javni upravi potiska “svojega odvetnika”. A glej ga zlomka – ko podobno počne on sam na veliko bolj širokopotezen način – pa je vse v redu. Niti na 24ur ne bodo objavljali nobenih zaskrbljenih člankov o majanju pravne države. Ena velika srečna družina torej. 

Ime odvetnika Sama Logarja vam najbrž ne pove prav veliko. Pač ni odvetnik velikega slovesa tipa Matoz ali Čeferin. Morda ga poznajo le ljudje iz izključno procesno-pravnih krogov. Se je pa meteorno povzpel na lestvici korporativnega upravljanja slovenskih gospodarskih družb v državni lasti. Kar naenkrat je postal predsednik nadzornega sveta Istrabenz Turizma in član nadzornega sveta Elektra Maribor – se pravi dveh gigantov državnega korporativizma. Hkrati je postal mestni svetnik Gibanja Svoboda v Ljubljani.

Gospodarski guru Logar?
Gre za kakšnega slovenskega finančnega čarovnika tipa Warren Buffet? Gre za korporativnega sokola, kot je bil Sergio Marchione? Na žalost ne. Gre le za odvetnika enega Primorca, sina Valentina Goloba, kateri je nekoč v komunizmu upravljal državne energetske družbe. Ime mu je Robert in ima dolge lase. Morda ste že slišali zanj – trenutno je predsednik slovenske vlade.

Tako je – Samo Logar je odvetnik premiera Goloba. Kakšno neverjetno naključje. Kot poroča Požar na spletnem portalu požareport pozna vsaj eno “žrtev”, ki ji je Golob grozil s tožbo. V njegovem imenu jo je vložil kdo drug kot novi mesija slovenskega korporativnega upravljanja – Samo Logar.

Predsednik vlade Robert Golob (Foto: STA)

Duo Vuković-Črnčec nad Logarja
Kakšna triviala domačijska beda je slovensko upravljanje velikih državnih gospodarskih sistemov pa še bolj nadzorno razgalijo viri požareport, ki pravijo, da želita Logarju peruti pristriči Damir Črnčec in Vesna Vuković. Se pravi tisti desni operativec, ki mu je levica oprostila, da je včasih imel na tviterju rasistične izpade, in tista Odlazkova novinarska eksekutorka, ki je denar – nikoli pojasnjeno – dobivala tudi s strani Gen-I.

V tandemu naj bi izbranim časopisom pošiljala informacije v zvezi z internimi napetostmi znotraj Istrabenz Holdinga, ki bi lahko neposredno škodovala Logarju. Videti je, da se je pravo drenjanje pri koritu vašega denarja komaj začelo, različne frakcije vzporednega mehanizma pa se enostavno ne morejo dovolj hitro dogovoriti, kdo bo dobil kateri grižljaj. Zanimivi indici, da naj bi sodelovala Črnčec in Vukovićeva, na drugi strani pa stoji Golobov odvetnik, pa razgalja vso bedo slovenskega državnega upravljanja. Videti je, kot da z našim denarjem upravljajo po načelu družinske srebrnine, ampak družinski člani so le oni, mi pa smo preminuli davkoplačevalci, zdaj pa se v družini tepejo za “dediščino”. Kako dolgo bomo preminuli davkoplačevalci tiho?

Andrej Žitnik