Kdo je fizioterapevtka, ki je postala nova tiskovna predstavnica na Ministrstvu za digitalizacijo?

Nova tiskovna predstavnica Ministrstva za digitalizacijo Petra Greiner. (Foto: FB)

Ministrstvo za digitalizacijo ima novo tiskovno predstavnico. Nekdanjo slovenko leta, članico zelene stranke Vesna, ljubiteljsko fotomodelko, “socialite” – Petro Greiner. Na hodnike ministrstva za digitalno preobrazbo so jo verjetno pripeljala prav poznanstva. Do sedaj se je namreč ukvarjala s fizoterapijo, Pilatesom in družbenim ozaveščanjem.  

Bivša Slovenka leta Petra Greiner in nova tiskovna predstavnica Ministrstva za digitalizacijo je zelo zanimiva oseba. Že njena šefica, ministrica za digitalizacijo Emilija Stojmenova Duh, je zaslovela kot “Damjan Murko slovenske informatike”, s kom bodo primerjali njeno tiskovno predstavnico pa je še preuranjeno govoriti.

Po naših informacijah naj bi službo na ministrstvu dobila s poznanstvi z ministrico. Njene profile na socialnih omrežjih pa krasijo fotografije v spodnjem perilu. Tudi njena nenehna skrb za urejen in prikupen videz daje vtis, da gre za gospo, ki da veliko na svoj videz. Na Twitterju je zapisala: “Priletim na recepcijo in prosim za škarje. Na krilu se mi je zataknila zadrga in je s sebe nisem dobila že nekaj ur. Pristopi mlad zaposlen in mi reče, da sem ujeta.

Petra Greiner. (Foto: Facebook)

Slovenka leta
Sname značko z imenom in mi odpre zadrgo. Napisala bom pohvalo, ker me je (od)rešil. Ni gej. Naslednjič ga povabim v sobo.”
Znano je tudi, da se zadržuje v kulturniških krogih, povezanih s Fotopubom, podobno kot kulturna ministrica Asta Vrečko, minister za delo Luka Mesec idr. Obožuje družbo znanih osebnosti, denimo predsednika UEFE Aleksandra Čeferina, prav tako se je z Zavodom 13 angažirala za pomoč otrokom s posebnimi potrebami, saj je imela tudi sama hčerko Sofio z redko genetsko napako, imenovano trisomija 13. Leta 2017 je postala Slovenka leta.

Foto: FB

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Roman Uranjek, Petra Greiner, Barbara Čeferin (Foto: Twitter)

Domen Mezeg