Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

Datum:

Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala po navodilih,” je Aleš Hojs komentiral obisk policije na njegovem domu, medtem ko ga ni bilo doma.

Aleš Hojs, podpredsednik SDS in predsednik mestnega odbora Ljubljana, je na omrežju X zapisal, da ga je danes v dopoldanskem času na domu iskala policija: “Spoštovana @policija_si.Dosegljiv sem vam na znani telefonski številki, kamor me lahko pokličete, da se dogovorimo za razgovor in ni potrebe, da nadlegujete domače na domu. Zaradi mojih javnih zapisov in anonimne prijave so me ravnokar iskali na domu da se pogovorijo. #UDBA v SVOBODI.”

Je za obisk policistov “kriv” Hojsov zapis o t. i. izbrisanih?

V kratkem pogovoru smo izvedeli, da sta nekdanjega notranjega ministra Hojsa na naslovu njegovega začasnega prebivališča iskala dva policista s policijske postaje Medvode. Prišla sta v času, ko ga ni bilo doma. Na vprašanje domačih, zakaj ga iščejo, sta policista odgovorila, da zaradi razgovora glede zapisov in anonimne prijave, ki so jo prejeli na to temo. “Veste, da ima Policija mojo telefonsko številko in me lahko kontaktirajo, da se dogovorimo za razgovor. Ni treba, da morijo domače,” je ponovil Hojs, ki “nima pojma”, za kakšne zapise naj bi šlo. “Tega policista nista hotela povedati. Jaz vse objavljam javno, bodisi na Twitterju (omrežje X), bodisi na spletni strani SDS. Tam sem objavil daljši članek tudi glede Ljubljane, posebej vezano na t. i. izbrisane, kjer sem uporabil inicialke ter napisal, da so ti navadni prevaranti (več o tem TUKAJ). Navedel sem konkretne primere, saj poznam ljudi, ker smo skupaj delali.

Hojs nam še pove, da domačim policista nista pustila nikakršnega obvestila in sta potem odšla. “Saj pravim, Udba v Svobodi.” “Verjetno sta policista delala po navodilih,” nas je zanimalo. “Ja, ja. Saj policista nista kriva. Komandir jima je verjetno dal nalogo, ta jo je verjetno tudi dobil – nekdo ga je poklical in mu naročil, dajte preverit te anonimne prijave,” je še za naš medij povedal Aleš Hojs.

P. J.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...