Kaj se dogaja?! 30 dni po brutalnem napadu na mariborsko sodnico je vse potihnilo: Objavljamo zaporedje dogodkov – od napada, hišnih preiskav in pripora!

Daniela Ružič (Foto: Socialna omrežja)

Mineva točno 30 dni od brutalnega napada na mariborsko sodnico, ki je pretresel Slovenijo, šokiral pa je tudi politični vrh. Po dramatičnih preobratih v zgodbi je zdaj vse potihnilo, za vas pa smo pripravili strnjen pregled dogajanja v obliki časovnice!

Kot je za časnik Večer v nedeljo, 16. junija, pojasnil Bojan Kitel iz mariborske policijske uprave, so bili na OKC okoli 1.15 obveščeni, da je bila na območju Maribora brutalno napadena in hudo telesno poškodovana sodnica Daniela Ružič iz Okrožnega sodišča v Mariboru. Na kraj so bili napoteni reševalci in policisti. Poškodovano so z reševalnim vozilom nemudoma odpeljali v Univerzitetni klinični center v Mariboru. Napad se je zgodil pred njeno hišo v Pekrah, ko se je ponoči pripeljala domov. Reševalci so jo odpeljali na urgenco, kjer so ugotovili več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti, zaradi hudih poškodb pa so jo morali celo oživljati.

Nova24TV prva poročala o možnosti, da se je vračala od ljubimca, nato pa naj bi jo napadel partner
Še isti dan je Nova24TV prva ekskluzivno poročala, da bi sodnico lahko napadel partner po tem, ko se je domnevno vrnila od svojega ljubimca. Že naslednji teden smo si zato prislužili nove obtožbe o širjenju laži s strani vodje skrajne Levice Luke Mesca, ki jih je izrekel kar v državnem zboru. Kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, se je partner sodnice dejansko znašel med osumljenci, bil je celo pridržan.

Luka Mesec (Foto: posnetek zaslona)

Sodnica bi prav lahko bila v napoto globoki državi
Prav tako smo še isti dan na spletnem portalu Nova24TV prikazali podrobnosti njenega dela, ki bi prav lahko bilo razlog za napad, morda bi sodnica lahko bila celo v napoto globoki državi. V rokah sodnice Daniele Ružič je bila namreč med drugim odškodninska tožba DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki Romano Pajenk, Milano Lah in Vita Verstovška, od katerih terja odškodnino v višini 2,7 milijona evrov. Nekateri med njimi so pomembni in vplivni člani Foruma 21 Milana Kučana. Ružičeva je sodila še v gospodarskem sporu med Iskro in Mestno občino Maribor glede prekinitve projekta radarji za odškodnino 12,8 milijona evrov ter v odškodninskih tožbah podjetja KND in občine Duplek proti avstrijskemu Verbundu zaradi škode v poplavah Drave leta 2012. Prihodnji teden pa bi morala Ružičeva po podatkih s strani sodišča voditi tudi obravnavo v zadevi odškodninske tožbe Eko jarek d.o.o. proti Zavarovalnici Sava d.d. v višini 28 tisoč evrov pa tudi v zadevi odškodninske tožbe podjetja NGP Nizke gradnje proti Občini Starše v višini 86 tisoč evrov.

Mariborsko okrožno sodišče. Slika je simbolična. (Foto: STA)

Hišna preiskava na domu sodnice potekala šele 21. junija, partner za kratek čas pridržan, 24. junija pa vložena obtožnica
Šele v petek, 21. junija, je na domu sodnice potekala hišna preiskava, po njej pa je bil partner tudi pridržan. Sodnica je sicer že pred tem v bolnišnici govorila s preiskovalci, a je dejala, da se napada ne spomni. Pridržanje bi sicer lahko trajalo največ 48 ur, v primeru utemeljenega suma pa bi policisti partnerja morali takrat privesti k preiskovalnemu sodniku v Slovenj Gradec. Že v ponedeljek, 24. junija, so mariborski kriminalisti na tamkajšnje okrožno državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo. Sodnica je namreč želela zapustiti partnerja in zahtevala povrnitev finančnih sredstev iz skupnega razmerja, se je izkazalo. “S tem je bil izkazan motiv za izvršitev tega dejanja,” je dejal vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl. Pozneje smo poročali tudi o tem, da je partner sodnico obiskal v bolnišnici, vir pa nam je zaupal, da naj bi bil dobro povezan s Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo, z vsemi sodniki in tudi s tožilci.

Kirurška stolpnica UKC Maribor (Foto: STA)

V torek, 2. julija, sledil dramatičen preobrat: Sodnica ovadila neznanega storilca
Brutalno napadena mariborska sodnica je na omenjeni datum za napad ovadila neznanega storilca in ne svojega partnerja, proti kateremu po svojih besedah tudi ne potrebuje prepovedi približevanja. Pri tem se je med drugim pojavilo vprašanje, ali sodnica partnerja ščiti na ta način iz strahu. O razlogih za preobrat je psihoanalitik Roman Vodeb za Nova24TV ekskluzivno povedal: “Dvomim, da bi branila svojega partnerja iz strahu. Kot sodnica pa je oziroma bi vendarle vedela, kakšne izjave je pametno dajati preiskovalcem, da se bo sama ‘izmazala’ oziroma da bo ‘elegantno’ rešila družino in ugled partnerja, torej očeta svojih otrok (hčere).”

Sodnica je takrat dogajanje prek hčerke komentirala takole: “Edino, kar bom povedala o naši družini, je, da A. H. ni bil nikoli fizično nasilen, bil je sočuten, ljubeč in zelo dober oče. Prav tako nisem nikoli nobeni sodelavki ali prijateljici govorila, da je bil nasilen, to je laž. Če bi samo enkrat položil roko name, bi zvezo z njim takoj prekinila in se odselila, saj nisem tip ženske, ki bi prenašala kakršnokoli nasilje. Če ne bi bilo tako, ga ne bi takoj po napadu poklicala in se nanj obrnila za pomoč.”

Rok Krajnc

 • Olga101

  Če je vmešana udbomafija, pride do levicarske rdeče slepote!
  Spomnimo, kako hitri so bili policisti pri kanibalovih lokalih!

  • Janko Gedlicka

   Ali bi lahko izvedel, za katerega kanibala gre?

   • macon

    Župan MB, ki je bojda nekomu odgriznil uho ali del ušesa.

    • Janko Gedlicka

     Hvala za pojasnilo.

    • Janez Korenjak

     Ne bo držalo. Arsenivić je na novoletni zabavi v svoje mlokalu, pijan in kot vedno agresiven, svojemu zaposlenemu odgriznil prst in ga pogrizel tudi po hrbtu, medtem ko so žrtev držali njegovi prijatelji. Za več pa pogooglaj.

     • šmentanamuha

      Džizs, a tko je blo?

   • Olga101

    Mariborskega župana!

    • Hribouc

     Se reče graditelja PLAŽA 1.

     Janković bo narisal, Bratuška zrihtala, Mariborski bo betoniral – Režim kasiral.
     Mi se bono pa vsi srečni kopali, ko bo Anton P. pobiral vstopnino na plaži.

 • Andrej

  Revolucija žre lastne otroke. Dobesedno.

 • Janko Gedlicka

  Lepo da ste se pobrigali za časovni redosled. Žal mešate jabolka s češpljevimi knedlci. Sami najprej napišete, da je bila 24. junija vložena obtožnica, nato pa kasneje za isti dan zapišete, da je bila podana ovadba. Obtožnica je kasnejši sad ovadbe po v takšnih zadevah običajni sodni preiskavi.

 • Janez Pavel Kanc

  A. H. ni navaden državljan. Je A. H.

 • Hribouc

  Nepopoln umor.

  Bodo rešili. Raziskujejo v več smeri. Maribor ni New York. Tam je veliko manj umorov.

  • tretjerazredni

   A z tiste nasilneže, ki so pretepli one butaste radarje do hude mehanske okvare, se že ve kdo so bili?

   • Hribouc

    Ja sigurno se ve.

    Rdeča mariborska kadrovskoinvesticijska Camorra zagotovo in Vrh.štab v Murgeldorfu.
    Vedo Miličaristi, Tožibabe in Krivosodci ter njihovi Upravniki ter svet rdečih Komisarjev.
    In-veš kuga, kdo še?

    Dravske ribe vedo vse- ampak so gluhoneme…krog je sklenjen.

  • Luiggi

   ah dej ga srat,primerjas New York z mariborom (Maribor sem namerno zapisal z Mariborom)

 • GverilaStyle

  Kot, da sploh nebi bila napadena-pretepena skoraj na smrt…..a si predstavljate, da nek podoben veljak napade navadnega davkoplačevalca……???!!!???

 • tretjerazredni

  Nič ni nepojasnjeno pri nas, saj so prijeli onega tipa, nekaj je.

 • Dragan Krstič

  Če sodnica trdi da je ni napadel partner potem pač ni bil to A.H. ampak nekdo drug.Če bi pa izjavila da ne ve kdo je bil napadalec potem ona dopušča možnost da je bil tudi A.H.Tega pa od nje ni bilo slišati. Torej kaj imamo zdaj še za pametovati. Nja išče policija storilca še naprej.

  • Igor Pavlič

   pomembno je, če in kdo je naročil napad, ne kdo jo je namahal neposredno. Tito in Stalin tudi nista nikogar ubila.

 • Sodoma in Gomora

  Izraz “globoka država” prihaja iz Turčije in sicer iz leta 1923, ko je Mustafa Kemal Ataturk ustanovil tajno mrežo s tem imenom. Ta skupina je obstoječo garnituro ohranjala na oblasti tako, da je tiho pobijala “proti-državne elemente”, predvsem novinarje, komuniste, Kurde, in druge nasprotnike. Torej je globoka država bolj v domeni SDS-a !!!

  • Linka pa nisi navedel od koder si kopiral, kaj ?

  • šmentanamuha

   Ti si kot opica. ves čas komentiraš svoj odsev v ogledalu, pa ne veš, da si to ti.

  • maksimalno

   No za primerjavo, navedi mi koliko osebkov naj bi po tvoje pomorila SDS. Se mi močno dozdeva da si na koncu svojega pošta zlonamerno ali iz malomarnosti dodal še tisti D za SD.

  • tomnidari

   Preberi si izjavo Thomasa Paina, ki jo je Iršič zapisal na koncu svoje kolumne o ZOFVI.

 • Sodoma in Gomora

  V Trumpovi Ameriki je “deep state – globoka država” eden glavnih konceptov teorij o zarotah, ki naj bi jih kovali v senci proti predsedniku, in ena od glavnih točk ameriške skrajne desnice, ki si reče “alt-right”. Za Trumpa in njegove podpornike je “globoka država” kriva za pobegle informacije, ki so povezane s Trumpovo administracijo; globoka država naj bi pod seboj imela tudi ministrstvo za pravosodje; nekateri menijo, da je sam Obama tisti, ki vodi vso to skrivno mašinerijo. Popolnoma isti kurac kot pri nas. Janša nonstop govori, da naš Kučan vodi vso to skrivno mašinerijo !!!

  • No, Tunek – kopirat pa ZNAŠ dobro.
   Kje je zdaj tvoja domišljija ? :)))

 • IZBIRA

  Zakaj je vse potihnilo?
  O usodi posameznika odloca partija! Clan partije mora biti pripravljen zrtvovati se za dobrobit partije! Posameznik je objekt-sredstvo(razen partijske elite), partija je subjekt-big brother.

 • Hribouc

  Najbolj, da napišejo sveto Resnico.

  Padla je po štengah navzgor! Rešil pa jo je mož, za pričo je pa oni, kako se reče..jebovjetar.

  • Philip Morris

   ta “jebovjetar”, beri priča, si verjetno ti, ker veš kaj se je zgodilo…

   • Hribouc

    Bumbar, kdo si ti, da bi sodil, da sem to jast, ki se mi jebe za bando??

    Ne nisem jast. To so oni fukači in drekačice, ki so po kučanskih dvornih javnih uravnoteženih in nepristranskih boljševiško-ljudskih in komunajzarskih medijih
    kapitalistično socialistične koritarske mafije Kučanovega NOVEGA RAZREDA razrednih sovražnikof in Udbokučanistof tulili ku norci v en glas kako, da je “bilo napadeno slovenistansko napredno in človekoljubno sodstvo!”
    U vražju mater, Banda!

    • Philip Morris

     kako pa potem veš in o temu tudi pišeš, kar se je zgodilo, to lahko pove samo priča, po tvoje “jebovjetar”, po tem takim si priča, a ne ZARUKANEC……

     • Hribouc

      A imaš termometer?Se spoznaš na številke ?Ne bo težko, a nede?

      A so ti povedali, da, če imaš 41,8 stopinj, začneš blejati, halucinirati, pa bele miške gledati?

   • Hribouc

    Popušio si se, Morrisu!

 • xtc

  Zakaj je utihnilo?
  He,he,he kot sem že dejal interesi “kaznovanja” iz službe so se pokrili z imteresi onega z rogovi,poizkusšalo se je še z naprtitvijo zadev opoziciji a se je pokazalo ,da je greznica prevelika in šrvilo tistih,ki so sodelujoči znatno.
  Kkor koli že zadeve so hudo povezane zato spo kričeči sodniki hitro obmolknili zakaj že?Nemara je kateri tudi na listi zalivalcev rožice “Ružice” in se bojijo škandala ,ki so ga skušali podtakniti desni opciji.
  Seveda se je babnica usrala kaj pa ji ostane?
  Sleje kot prejeprisilna upokojitev,odvzem oterok-zaradi izgube opravilne sposobnosti in soba na pohorskem dvoru,če naredi kaj narobe.

 • Igor Pavlič

  Kdo je ubil Stjepana Crnogorca tudi še zdaj raziskujejo.

 • WISKY 1000

  tota po komunajzarsko laže