Kaj so politiki državljankam in državljanom zaželeli v prihajajočem letu?

Slovenski politiki in novoletna voščila

Ob koncu leta strnemo misli o tem, kaj se nam je dogajalo čez leto. Ker je bilo letošnje leto še naprej zaznamovano z epidemijo covida-19, toliko bolj z upanjem gledamo v prihajajoče leto, saj si vsi želimo, da se življenje čim prej spet vrne na ustaljene tirnice. “V novem letu vam želim predvsem zdravja in poguma. Ohranite vero vase in sledite svojim sanjam. Tudi takrat, ko je težko in na nebu ni sonca. Za nočjo pride dan in zimi vedno sledi pomlad. Pomlad je čas za preporod, za nov zalet, za novo stran v knjigi slehernika in tudi v knjigi slovenske zgodovine. V prazničnih dneh varujte svoje zdravje in zdravje domačih. Podelite z njimi upanje in veselo pričakovanje, da bo leto, ki prihaja, leto vseh dobrih in pogumnih ljudi. Naše leto. Srečno,” je v četrtkovi novoletni poslanici med drugim zaželel premier Janez Janša. Dobrim željam pa so se pridružili tudi številni drugi politiki.

Čas ob koncu letu je po besedah ministra za kohezijo Zvonka Černača čas, ko se ozremo na prehojeno pot in pogledamo naprej. “Leto, ki se poslavlja, je bilo leto preizkušenj, pa tudi leto priložnosti. Naj bo leto, ki prihaja, predvsem leto priložnosti za vse,” je poudaril in dodal, da želi vsem zdravja, osebne sreče in vse dobro v prihodnjem letu. “Srečno 2022!”

Zvone Černač (Foto: Vlada RS)

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je v voščilu uvodoma spomnil, da je bilo leto 2021 še vedno covidno leto, polno izzivov, še posebej na področju zunanje politike. “Ob poti je bilo veliko tistih, ki so napovedovali polome, a glej ga zlomka, Slovenci smo (spet) zmogli. Iskreno, v zadnjem letu in pol nisem imel oddiha. Bil je pravi koncentrat diplomatskih aktivnosti. V 18 mesecih smo izvedli 104 bilateralnih srečanj, 61-krat sem obiskal tuje prestolnice. Samo za primerjavo: Karl Erjavec je v svojem celotnem 6-letnem mandatu opravil manj bilateral (96), dr. Miro Cerar pa v približno enakem obdobju 1/3 tega, kar smo opravili z mojo ekipo na MZZ. Obenem smo še predsedovali – po ocenah naših tujih partnerjev z odliko.”

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar (Facebook dr. Anže Logar)

Logar je poudaril, da je šest tednov preživel v Strasbourgu z evroposlanci. Naši diplomati in uradniki so po njegovih besedah v 184 dneh vodili približno 1500 sestankov. Preboje so uspeli doseči v zakonodajnih paketih, ki bodo v prihodnje pomembno vplivali na naš vsakdan. “Z olajšanjem, a tudi z malce sentimentalnosti gledam na leto, ki se izteka. Štafeto predsedovanja sem simbolno predal svojemu francoskemu kolegu Jean-Yvesu. Zaželim mu obilo uspehov pri krmarjenju med evropskimi vratci. Sam pa mislim že na letnico ‘22. Kjer se srečata iztek starega in začetek novega leta, je vedno polno pričakovanj in želja. Po najdaljši noči vedno pride jutranja zarja in odštevanje se začne na novo. Naj bo leto 2022 polno veselih novic. Dragi prijatelji, res, vse lepo v 2022!,” je zaključil minister.

Iz ministrstva za zdravje, ki ga vodi Janez Poklukar, želijo vsem, da sta pogum in solidarnost tista, ki nas vodita v letu 2022 v prizadevanju za skupno dobro. “Želimo vam veliko sreče, uspeha in predvsem zdravja v letu 2022.”

https://twitter.com/MinZdravje/status/1476825453189021701

“Naj bo prihajajoče leto namenjeno ustvarjanju lepšega, bolj strpnega, sočutnega in pravičnega sveta. Sveta po meri vseh ljudi. Vam in vašim dragim želimo srečno, uspešno in predvsem zdravo leto 2022,” pravijo na ministrstvu za pravosodje, ki ga vodi minister Marjan Dikaučič.

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič (Foto: STA)

To, da vse dobro prihaja od nas samih, so prepričani na Ministrstvu za kmetijstvo RS. “Vse uspešno je plod sodelovanja. Povežimo se in spremenimo prihodnost po svoji meri! Tudi v novem letu posegajmo po lokalnih izdelkih, s čimer ohranjamo delovna mesta, pestrost in edinstven značaj slovenskega podeželja. Ohranimo domače. Izbirajmo lokalno. Naj bo leto 2022 uspešno!,” sporočajo z ministrstva, ki ga vodi dr. Jože Podgoršek.

“S pogumom začnite zajemati iz koša izpolnjenosti, zdravja in sreče, ki ga prinaša novo leto,” je pred dnevi sporočil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. “Iz srca srečno v 2022!,” je zaželel skupaj s celotno ekipo. “V prihajajočem letu obilo zdravja vam in vsem vašim domačim; da bi se znali in zmogli pristno veseliti majhnih, vendar lepih trenutkih, ki jih radodarno prinaša življenje, če jih le želimo videti,” je zaželela ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch. Naj bo leto 2022 leto uresničenih sanj in hrepenenj; leto, ki se ga bomo radi spominjali,” je poudarila. Pred dnevi je tudi minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič v imenu ekipe na ministrstvu zaželel vsem obilo zdravja in prebojnih idej v novem letu. Tu smo za vas in zaradi vas, zato smo vam hvaležni za vse predloge in podporo. Delamo skupaj naprej!”

Foto: Printscreen

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je pred dnevi s čestitko sporočil, da se poslavlja leto in da zadnji decembrski dnevi predstavljajo priložnost, da se zazremo sami vase in si postavimo nove cilje za prihajajoče leto. “Zagotovo nam je epidemija spremenila življenje in vsi smo bili prepričani, da ne bo trajala tako dolgo. Bolj kot kadar koli prej moramo znati skrbeti eden za drugega ter ravnati odgovorno do sebe in drugih. Ne glede na situacijo, v kateri smo se skupaj znašli, naj bodo vaši praznični dnevi napolnjeni z upanjem, mirom in dobro voljo. V krogu družine in vaših bližnjih naj vladajo ljubezen, smeh in radost. Ob tem pa ne pozabite širiti prijazne in tople besede tudi z drugimi ljudmi,” je poudaril in vsem zaželel, da naj bodo v novem letu naša skupna vodila solidarnost, spoštovanje in vzajemna skrb. “Obilo sreče vam želim v letu 2022.” “Pred nami so nove ideje, nove sanje in nove priložnosti. Verjamemo, da jih bomo v prihodnje znali skupaj še bolje uresničiti. Prihajajoče dni preživite v miru, harmoniji in radosti. Srečno novo leto!,” so v predprazničnem času sporočili z ministrstva za finance, ki ga vodi Andrej Šircelj.

Minister za finance Andrej Šircelj (Foto: STA)

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je v novoletni poslanici uvodoma poudarila, da je za nami še eno zahtevno leto. Leto preizkušenj, preizpraševanj, leto spominov na nekdanje čase, a hkrati leto novih zgodb, novih dosežkov, novih zavez in načrtov za prihodnost. “Kljub vsem preprekam in izzivom, ki nam jih prinaša nova družbena realnost, nam je iztekajoče leto potrdilo, da nam uspeva, čeprav pogosto na drugačen način, kot smo bili vajeni do sedaj. Uspeva nam, uspeva našim otrokom, učencem, dijakom in študentom. Uspeva našim znanstvenikom, našim športnikom. Zaradi njihovih uspehov uspeva vsem nam,” je med drugim zatrdila ministrica. “Naj bo leto 2022 zdravo in dobro, skupaj si ga naredimo prijaznega in lepega,” sporoča.

https://twitter.com/MIZS_RS/status/1473957209776304130

Poslanka iz vrst SDS Karmen Kozmus Ferjan je v svoji čestitki poudarila, da je leto 2021 veliko vzelo, po drugi strani pa je tudi veliko dalo. Predvsem nešteto nepozabnih trenutkov z družino. “Naj bo leto 2022 zdravo, srečno in ljubljeno. Če imaš zdravje, imaš že skoraj vse.”

Evropski poslanec Milan Zver je vsem rojakinjam in rojakom zaželel zdravo in korajžno leto 2022.

Evropska poslanka Romana Tomc je v novoletnem voščilu podarila, da vsak konec pomeni tudi nov začetek. “V novem letu vam želim, da uživate v drobnih trenutkih, ki vam lepšajo življenje in jih delite s tistimi, ki so vam najbližje. Naj novo leto prinese tudi več spoštovanja in sodelovanja za dobro vseh nas, ki nosimo Slovenijo v srcu,” je zaželela.

Poslanec SDS Marijan Pojbič želi vsem srečno v letu, ki prihaja. “Naj se vam izpolnijo vse skrite želje in bodimo dobri ljudje.”

Poslanka stranke Konkretno Monika Gregorčič vsem nam želi, da bi zmogli preseči delitve iz preteklosti, se osredotočiti na izzive sedanjosti in skupaj graditi lepšo prihodnost. “Naj bo leto 2022 predvsem zdravo, srečno in uspešno ter polno dobrih in konkretnih odločitev!,” sporoča.

https://twitter.com/mgregorcic/status/1476921794665889799

“Vam in vašim bližnjim želim srečne praznične dneve in vse dobro v letu, ki prihaja. Novo leto prinaša nove izzive in zaupam, da jih bomo skupaj s konkretnimi koraki premagovali,” je že ob Božiču voščil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek,  ob čestitki pa se mu je pridružilo tudi ministrstvo: “Želimo vam prijetne praznike, naj bodo ti popotnica v novo svetlejše obdobje. Preživite jih v objemu najdražjih, obkroženi z vsem lepim. Vzemite si čas in se s ponosom ozrite nazaj, vzemite v novo leto vse, vse, česar ste se naučili in zaradi česar boste bolj srečni v 2022.

“Spoštovani, stopite v novo leto z vero in zaupanjem v najlepši jutri. V vsakem od nas je ključ, ki lahko vedno znova odpre vrata pozornosti, ubranosti z drugimi in ljubezni do življenja. V življenju človek marsikaj doživi in tudi preživi, le dovolj dolgo moraš živeti,” je srečno 2022 voščil Franc Kangler.

https://twitter.com/KanglerFranc/status/1476942372336553984?s=20