fbpx

Kako etična je vlada, ki nezakonitim migrantom zagotavlja luksuzna stanovanja, na lastne državljane pa pozablja?

Foto: STA

Ko vlada razpisuje stanovanja z luksuzno opremo za nezakonite migrante, za lastne državljane pa prej ustrezno ne poskrbi, je to očitno neetično početje, skrajno vprašljivo tudi z vidika ustavnih vrednot.

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje o pravni podlagi za razpis in opremljanje luksuznih stanovanj za nezakonite migrante oziroma azilante ter o etiki takšne vladne politike.

Vlada Republike Slovenije je pred več kot letom objavila javni razpis za stanovanja, dejansko namenjena nezakonitim migrantom oziroma azilantom v Sloveniji, ki morajo po razpisu imeti med drugim steklokeramične plošče za kuhanje, velike LED-televizorje in še drugo (celo usnjeno) luksuzno opremo. Enakih razpisov, ko gre za slovenske državljane, na primer za slovenske vojake ali policiste, za veterane vojne za Slovenijo …, nikoli ni bilo.

To je očitno neetično početje
Grims je prepričan, da je, ko vlada razpisuje stanovanja z luksuzno opremo za tujce, ki so očitno vstopili v državo nezakonito, za lastne državljane pa prej ustrezno ne poskrbi, to očitno neetično početje, ki je tudi skrajno vprašljivo z vidika ustavnih vrednot, zato je na Vlado naslovil vprašanje, kako utemeljujejo pravno podlago za javni razpis za luksuzna stanovanja, dejansko namenjena nezakonitim migrantom oziroma azilantom, vzpostavljanje razlik v škodo lastnim državljanom, celo tistim, ki so bili v času osamosvojitve, po njej oziroma so zdaj za Slovenijo pripravljeni žrtvovati svoje zdravje in življenje. Prav tako ga je zanimalo, kako Vlada, ki je bila izvoljena na osnovi priseganja na etiko, ocenjuje etičnost politike opisanega vzpostavljanja razlik v škodo lastnim državljanom, celo tistim, ki so bili v času osamosvojitve, po njej oziroma so sedaj za Slovenijo pripravljeni žrtvovati svoje zdravje in življenje.

M. S.