Kako se je začelo: Komunizem za slovenski narod usodnejši od okupacije – 2. del

Foto: STA

V prvem delu grozljivega komunističnega početja smo že predstavili Mačkovo zgodbo Kako se je začelo, ki govori o medvojnem dogajanju in komunistični revoluciji, ki nas je prizadela mnogo bolj kot okupacija. To, da so se komunisti proti slednji borili, pa je bila zgolj krinka, saj so želeli izvesti revolucijo in priti na oblast. O strašnem genocidu in njegovih žrtvah se se ni smelo govoriti skoraj pol stoletja.  Za mnoge se sploh ni vedelo, kje so pokopani. Tistim redkim, ki so imeli svoja grobišča, pa se ni smelo prižigati nobenih sveč in polagati cvetja. Preberite zgodbe nedolžnih.

Bratomor: Razumemo, če nas preganja osvajalec. Vemo, da od njega nimamo nič pričakovati. A kako razumeti, da Slovence z največjo vnemo premišljeno in z zverinsko hladnokrvnostjo koljejo ljudje, ki trdijo, da so edini in najboljši Slovenci? Osvobodilna fronta ni do sedaj pobila nobene nemške ali laške vodilne osebnosti, njene slovenske žrtve pa gredo v stotine. Ali naj bo to slovensko narodno gibanje?” so zapisali na prvi strani osme številke Svobodne Slovenije, ki je izšla 28. marca 1942.

Revolucionarji se pri svojih podvigih niso ozirali na ljudi, s pomočjo okupatorja pa so želeli odstraniti svoje nasprotnike. Povezovali so se z gestapom in se na takšen način znebili nekaterih svojih nasprotnikov. Komunisti naj bi sodelovali pri sestavljanju seznama talcev, ki so jih Nemci nato postrelili in se veselili, da so dosegli, da je to namesto njih storil nekdo drug.”Rad bi vprašal, ali je kdo od teh, ki obsojajo Vaške straže, poslal OF kako pismo, naj preneha pobijati Slovence.  Da so res pobijali narodno zavedne Slovence, menda nihče ne dvomi. Kdor okupacijo, največjo stisko naroda, izkoristi za uničevanje svojih političnih nasprotnikov, ni borec za svobodo, ampak zločinec, hujši zločinec od okupatorja. Ali je bilo za boj proti okupatorju potrebno ubijati slovenske matere in jim trgati iz rok dojenčke? Z napadom na Šentjošt in s kasnejšim pustošenjem po okolici so komunisti popolnoma odkrili svoj obraz, ki ga nobeno “maskiranje” ni moglo več spremeniti,” piše Maček.

”Pod pretvezo boja proti okupatorju in zaščite tega boja sta komunistična partija in OF začeli boj proti domačim ljudem, za katere sta spoznali, da si jih ne bosta mogli podrediti, da jim nikoli ne bodo slepo sledili, da s svojim vplivom in zgledom lahko tudi druge odvrnejo od njih.” Vaške straže so se bile prisiljene povezati z okupatorsko oblastjo, če so se želele upreti revolucionarnemu nasilju, saj je okupatorska oblast po mednarodnem pravu bila dolžna ščititi življenje in premoženje prebivalcev zasedenega območja.

Zaradi strahu mnogi niso upali spati, nekateri pa so komunistom celo pomagali – a nazadnje so ustrelili tudi te
Novembra 1943 so na Vinico prišli Nemci in na trgu želeli postreliti ljudi. Kaplan Ivan Salmič, ki je znal nemško, jih je prepričal, da ljudje niso nič krivi in dosegel, da jih izpustijo. Čez nekaj dni so ponj prišli partizani in ga usmrtili, ker so menili, da je povezan z Nemci. Podobnih pretresljivih zgodb je veliko. Nekateri so se zaradi strahu pred partizani skrivali po samotnih poslopjih, zidanicah in živih mejah. Doma niso upali spati. Ustreljen je bil tudi kranjski veterinar Vinko Bedenk, ki je partizanom celo pomagal, ti pa so se potem zarotili proti njemu. Bedenk je bil sposoben in dober človek, ki je svoje delo nemalokrat opravljal celo zastonj. ”S partizani je že od začetka imel dobre odnose, jim prinašal zdravila in zdravil njihove ranjence. Ko je prihajal prevezovat ranjenega komandirja Janeza Perka, se je z njim odkrito pogovarjal in med drugim tudi izrazil dvom o smiselnosti odpora, ki povzroča toliko žrtev.” In kaj se je zgodilo potem? Prav ta komandir ga je ustrelil.

Pisatelj Jože Javoršek: ”Ko smo stopili v taborišče, smo vsi trije osupnili. Duh po ožganem človeškem mesu me je silil na bruhanje. Na konjski odeji je ležal popolnoma nag človek. Z grozo v srcu sem ugotovil: suhorski župnik Janez Raztresen. Kaj počno z njim? Ahac je stal ob nagem človeku z okrvavljeno črepinjo v rokah in nas srdito gledal. Župnik je imel na hrbtu s črepinjo izrezan srp in kladivo.”

V Kako se je začelo Maček ob številnih zgodbah pove tudi naslednjo, ki vključuje otroke in njihov žalosten konec
Skoraj natanko ob istem času kot pri Bičku so se morilci vosovci pojavili v nekaj deset metrov oddaljeni Čikovi hiši. Pri Čiku so tedaj ravno večerjali. Po sedečih okrog mize se je usula svinčena toča. V 13. zvezku Enciklopedije Slovenije je ta dogodek omenjen takole: “15.4.1944 je v spopadu z organizatorji domobranstva padlo 9 nasprotnikov OF …” Ali se dogodku, ko nekdo stopi na prag in z rafalom pokosi skupino ljudi, ki sedijo za mizo pri večerji, reče spopad?! Namesto spopad bi morali tu uporabiti besedo množični pokol. Zanimivo je tudi, da je navedeno, da je padlo 9 nasprotnikov OF. Otrok, ki še v šolo ni začel hoditi, gotovo ne more biti politični nasprotnik. Pogreb vseh desetih žrtev je bil 18. marca 1944 v Škofji Loki. Začetni del pogrebne slovesnosti je bil na Mestnem trgu. Ob krstah so pravkar ustanovljeni domobranci držali častno stražo. Nemci so seveda izkoristili pogreb za svojo propagando. Mrtvaški oder in govornico ob njem so odeli z rdečimi zastavami s kljukastim križem, kot da bi pokopavali kakega znanega nacista. Kakšna ironija! Preproste hribovce je v mesto prignala stiska, upali so, da bodo tu varni tako pred komunisti kot pred Nemci, zdaj pa so jih prvi “osvobodili” življenja, drugi pa izkoristili za svojo propagando.

Učitelji so otroke leta in leta vodili na grobove partizanov in jim govorili o njihovem žrtvovanju za svobodo. Pri tem niso pomislili, da so med otroki sirote, ki so jim ti borci za svobodo pobili starše in druge sorodnike. Kaj ob tem občutijo otroci, niso pomislili, tako kot niso znali odgovarjati na radovedna vprašanja žalostnih otrok, ki so učitelje spravila zgolj v zadrego.

A. L.

 • dr Janez Sveti

  Po mojem razumevanju, so komunisti, izkoristili narodnoosvobodilno gibanje za krvavo revolucijo s pomočjo psihopatskih morilcev.S svojimi grozljivimi zločini in ubijanjem SLOVENCEV, so ustvarili domobransko gibanje,ki se je žal zaradi stiske in spleta okoliščin priklonilo okupatorju ter sodelovalo z njim v boju proti partizanom, ki so jih okoli leta 1943 že popolnoma obvladovali komunisti.Le ti so z pobijanjem in lažnimi obtožbami, zamenjali celotno poveljniško strukturo in jo nadomestili s preverjenimi in zvestimi člani KP, ki so si zatiskali oči ali pa celo sodelovali v zločinih. Po vojni so pokazali komunisti vso svojo brutalnost, ter pobili na tisoče in tisoče slovenskih fantov in mož, ter tako ustvarili okolje za strahovlado, ki je sledila.
  V samostojni Sloveniji,potomci teh komunistov in njihovi pristaši,ki seveda danes podpirajo tako imenovane leve ideje, še vedno obvladujejo vso oblast, vendar danes zaradi kapitala in materialnega bogastva, ki ga nudi takšno vladanje.
  Žal te strukture uničujejo samostojnost in neodvisnost SOVENSKEGA naroda dolgoročno. Slovenci bomo zaradi njih izgubili tisočletne sanje o tem, da bi bili sami gospodarji na svoji zemlji.
  DR Janez Sveti genij

  • Anton

   Tu si pa dobr napisal. Sem najprej mislu da se nadaljuje članek.

   • MEFISTO

    Tokrat, ko bi pasal zraven, si pa izpustil svoj sarkazem press.

    • Anton

     To je drug Anton. Tud nikol mi ni odgovoru…?

  • MEFISTO

   Prjatu razumni, saj gre, če se potrudiš.

  • Steiermark

   sveti janez, prvi stavek tvojega komentarja je potrebno korigirati, sajso bili ravno komunisti in njihova nob psihopatski morilci!

  • Caetano

   Dober zapis! Zapori so bili ob okupaciji in kapitulaciji 1941 izpraznjeni. To je pomagalo komunistom, ki so znali nekatere kriminalce ocarati. Ces to, ko krades ni kraja ampak revolucija itd. V Srbiji so celo celotne druzine nevarnih kriminalcev sle med komuniste kot recimo banda Caruga, Tandina banda itd.

 • učko

  Stalinovi hlapci pač niso mogli biti drugačni od svojega
  gospodarja Stalina, največjega zločinca v človeški zgodovini do takrat. Zaradi 20
  let mučenja in pobijanja v tedanji Sovjetski zvezi je v te kraje prišlo na
  tisoče zgodb o strahotah komunizma. Noben normalen človek ni maral komunistov,
  je pa bila komunistična internacionala tako dobro organizirana in med vojno
  podprta s strani rdeče armije, da je pač prevladala na vzhodnih tleh Evrope.
  Stalin in Hitler sta si Evropo že zdavnaj prej razdelila na vzhodno in zahodno,
  šele potem so se o tem zmenili na Jalti, pa še takrat je Stalin obdržal »svoj
  del« pogače.

 • MEFISTO

  Ko smo včeraj na Slomu počastili blaženega knezoškofa Antona Martina Slomška, pa ni bilo nobene zastave s krvavo rdečo zvezdo.

  Le podoba predsedniške kandidatke Ljudmile Novakove je z vsakega drevesa, škarpe in vogala sršeče prežala na nas.

  Je bil zaradi te pomanjkljivosti pobožni shod še legitimen?

  • učko

   Eh, zdej vas pa kolaboracionistka Ludomila jebe in vi to stojično prenašate ?!!!!

 • Antonius

  Zastave s krvavo zvezdo na sliki skupaj s Pahorjem so priporočilo, da bivšega nesposobneža v vlogi PM in sedanjega predsednika države ne bi smeli ponovno izvoliti na predsedniških volitvah.
  Pahor je tudi garant, da resnica o zlagani eNOBe še danes ne pride v učbenike osnovnih šol.

 • primsek

  Samo trejerazredna orbanovska pressstitutka lahko spiše takšno skrpucalo. Med žrtvami Druge svetovne vojne med Slovenci je bilo 2/3 (dve tretnjini) med nasprotniki okupacije in OF, ena tretjina je padla pod roko narodnoosvobodilnega gibanja. Samo anonimni pisun seveda tega ne ve

  • montyamp

   Križar , ti si ziher potomec komunističnega zločina , produkt politkomisarske orgije z vaško kurbo .
   Vsak ki ima 10 očetov pisari nebuloze podobne tvojim .
   Resnica žge , zato je konec komunistfašizma že blizu .

  • Olga

   Spet diskreditacija, ker ni argumentov? Kot vedno!

  • sprehajalec

   Prvi Newtnov zakon, zakon akcije in reakcije.

   Ni Komunistov in potem NI tudi Antikomunistov. In 82.000 Slovencev bi preživelo, ki so posledično zaradi pojava komunistične gverile iz Španske državljanske vojne na naših tleh pomrli.

  • slosin

   Med Slovenci je bilo skoraj 100.000 žrtev, na naših tleh pa je padlo dobrih 300 makaronarjev in 400-500 švabov….partizanov je bilo pa ob koncu vojne več kot 50.000 ….Kaj za vraga so pa delali,
   da so pobili tako malo okupatorjev…? Aja, pobiti so morali 24.500 nasprotnikov komunizma…

 • črnaovca

  Komunizem je povzrosila najprej brezobzirnost kapitalistov in izkoriščanje delavcev, potem okupacija in domača kolaboracija. Danes smo zopet blizu kar se tiče kapitalizma

  • Olga

   Ne, komunizem so izvedli lumpenproletarci in delomrzneži, ki se jim ni dalo delati in študirati! Raje so zabušavali in živeli na veliki nogi na tuj račun, kar delajo še danes! Do tega so prišli z zločinom nad delavnimi in zavednimi Slovenci!

  • sprehajalec

   V šoli so te imeli radi, vidim. Blestel pa nisi preveč v samostojnem razmišljanju.

  • učko

   Danes so nas tovariši iz njihovega komunizma “pripeljali” v njihov lopovizem. Janković na primer, ki krade davkoplačevalski denar ni kapitalist, ker on ne dela iz malo denarja več denarja, on denar krade tistim, ki so ga zaslužili.

 • montyamp

  Hipokrizija in morilsko slo ki se ne da izmeriti , je začuda veliko bolj prisotna pri ljudeh rojenih v zimskem času .
  Seveda so zmagali morilci in ultraidioti , raztrosili seme bankrota krivega sojenja , bančnega banditizma .
  Strpnost med morilci = = = samomor .
  Astrodiagnoza .
  Kozorogi na seznamu , vam bodo dali misliti , zakaj je v Sloveniji marsikaj narobe .

  Kućan Milan , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek,Bizilj Ljerka , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Gregor Golobič , Zoran Janković , Violeta Tomić , Vesna Györkös Žnidar , Violeta Bulc , Igor Zorčič , ………….

  Če razširimo pas rojstev najbolj zlobnih na november december januar in februar, dobimo še ducate znanih morilskih obrazov .

  • KIKI

   Ob teh imenih lahko od groze zmrzne vsaka človeška duša!

 • Olga

  Vse so delali komunisticni zločinci in izvajalci genocida zato, da lahko s pokradenim danes sami sebi in svojim potomcem, rdečim baronom kupujejo gradove, nazive, diplome…in živijo na naš račun na veliki nogi!
  Nikoli pa ne bodo elita Slovenskega naroda, ampak vedno ZLOČINCI in IZDAJALCI!

 • MEFISTO

  Kakšna je razlika med fevdalizmom in komunizmom?

  Pod fevdalizmom so jemali desetino, pod komunizmom pa vse, celo življenje.

  • učko

   Socializem je poznal dva tipa: 1.sužnjelastniški oziroma centralno planski, kjer se je izvajala “človeštvoreja” in se je točno vedelo kje kdo živi, spi, dela itd. Skratka sužnjelastništvo (Orwelova farma), kjer je partija lastnica vsega živega in neživega, kjer so tudi ljudje kot živina lastnina partije. 2.fevdalni sistem, ki pa je samo mehka različica sužnjelastništva. V tem primeru je “partijska lastnina” razdeljena na fevdalne enote, ki med sabo celo trgujejo, malo pa je dogovorne ekonomije. Fevdalna gospoda pa so seveda partijci. To je delo Edvarda Kardelja, ki je fevdalizem nekoliko posodobil.
   Jah, klasični fevdalizem, ko je bila zemlja glavni kapital, je izumrl. Z industrijsko revolucijo, ko je kapital dobil vse mogoče oblike, je klasičnim fevdalcem odklenkalo. So si pa potem marksisti kapital zopet prisvojili, njihov problem pa je bil, da takih lastnikov kapital, če ga poosebimo, pač ne mara. In tako je še danes, sploh pa v informacijski dobi, kjer komunistične oblike kapitala enostavno niso sposobne preživeti, čeprav jim informacijska tehnologija daje možnost boljšega nadzora nad ljudmi.

 • KIKI

  Rdeče zastave

  Vihrajo zastave
  za svinje ta prave,
  za rdeče krvnike,
  za njihove klike!
  Vihrajo, vihrajo,
  s krvjo so polite
  bratov in sester,
  njih duše ubite!

 • Zima prihaja

  Evo ,komunisti so vernikom dajali zmeraj občutek da so na zadnji večerji

 • sprehajalec

  Ob Okupaciji leta 1941, so jo vrnjeni španski borci potegnili v gozd, saj bi jih delavski socialisti takoj aretirali, spiske so imeli. Vsi so pozneje Spomeničarji 1941, pa penzijo dobijo. Pa velika večina je
  preživela, zato Daki zagrenjeno kasneje pripomni, Najboljši so padli. Pravzaprav je oblast izenačila NOB in Špansko državljansko vojno. Imeli sta enak status. Odtod takšna čustvena obremenjenost danes s Francom in Barcelono.

  Ilegalne komunistične celice po tovarnah in naseljih, pa so obstajale od prej. Ukaz je bil čakati. Vodstvo KPJ zagotovi v Moskvo, smo v pripravljenosti, ukrepali bomo, če boste napadeni.

  Ostalo je šlo po priročniku kominterne. Kot španska Ljudska fronta je tukaj ustanovljena Ljudska fronta slovenskega naroda, ki sprva nosi ime protiimperialistična (ima enakega sovražnika, kot delavski socialisti, imperialiste), ob napadu na Sovjetsko Zvezo se preimenuje v Osvobodilno fronto. V gozd je šel tudi vsak, ki je prišel v navzkriž z takratno oblastjo. Kot tudi v Španiji, Komunizem rodi Antikomunizem, oziroma MVAC, po vzoru boljševiške revolucije in priročniku Kominterne imenovani tudi ta Beli. Ostalo je znano.

 • Zima prihaja

  Kdo so ateji komunizma ?Kere vere ,narodnosti …..so?

  • sprehajalec

   Adam Smith, angličan, narodnost UK

   Robespierre, katolik, Francoz

   itd…

   • Caetano

    On namiguje, da so bili Judje pa ni tako. Bil je tudi en del Judov, ker so bili diskriminirani, posebno v vzhodni Evropi in jih je bilo lazje pridobivati.

    Na Poljskem je bilo recimo pred drugo svetovno vojno na milijone Judov. Eni so bili tradicionalisti med velikim delom pa se je razsiril zionizem, ampak desni iz katerega je potem nastal Likud, po drugi strani pa boljsevizem. Prvega je poljska vlada podpirala, drugega seveda preganjala. Poljaki torej niso bili na tak nacin antisemiti kot se obicajno misli med levicarji. Stevilo Judov so hoteli zmanjsati tako, da bi se preselili v Izrael v sporazumu z desnimi zionisti.

    Takrat je bilo svetovno zionisticno vodstvo se v rokah levih zionistov, ki so bili socialisti in kibucionisti.
    Vodstvo so dobili po prvi svetovni vojni, med drugo pa se je Stalin preprical celo, da bo z njihovo pomocjo lahko na BV siril komunizem. Zato je SZ podprla nastanek Izraela, ki pa se je prav kmalu odlocil, da bo raje v zavetju ZDA. Od tod potem jezen preobrat komunisticne podpore k Arabcem.

    • sprehajalec

     Ja, dobro napisano. kristalno mi je jasno, kaj bi on rad izvabil iz nas.

     Dodal bi le, da če gledaš na judaizem kot religijo, potem tudi tistih nekaj komunističnih teoretikov in praktikov, po rojstvu judovske vere odpade, saj so to vero zavrgli v imenu delavskega internacionalizma. če rečeš danes, da je bil marx Jud, potem tudi za lenina in Stalina upravičeno lahko rečeš, da sta bila pravoslavca oziroma gruzijska cerkev, slednji.

  • šmentanamuha

   Albert Pike in Giuseppe Mazzini
   http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/02/19/pismo-albert-pikea-iz-1871-godine-otkriva-plan-iluminata-za-3-svjetski-rat-i-kraj-krscanstva/

   Kakor koli obrneš so za vsakim sranjem masoni – prostozidarji, skratka sionisti. Tudi Tito je bil prostozidar z imenom Joseph Ambrozio in ja, ni bil ne Slovenec ne Hrvat. Vsaj ta, ki je vodil Jugoslavijo ne.

 • šmentanamuha

  Geneza komunizma pomeni vzpon sil zla. Samo upamo lahko, da bodo zaslepljeni levičarji spoznali, da so v službi demonov. Vsi zagotovo ne bodo spregledali, ampak vsak, ki bo, je dragocen.

 • Corneliu

  Komunistične zastave veselo plapolajo na plečih tisočerih žrtev revolucije.

 • Jure voli cure

  Namen Italijanov je bil med veliko ofenzivo 1942 izprazniti Ljub. Pokrajino in na mesto Slovencev naseliti Italijane. Zaradi logistike in dogajanja na mednarodnih frontah to ni uspelo. Na Rabu so civilne internirance izpostavili katastrofalnim razmeram da jih je ogromno pomrlo tudi posebno veliko otrok med njimi.

  Samo kolaborantom Mvac bi prizanesli ampak jim dali jasno vedeti da jim delajo uslugo. Potem bi jih povezali z drugimi enotami ital. vojske v eno celoto.

  Nacisti so pokazali svoje namene po etnocidu takoj leta 1941. Slovence pa so v svoji vojski uporabljali tudi za topovsko hrano posebno za vzhodno fronto. Vsak odpor so oboji kaznovali s smrtjo ali odgonom v lagerje od koder se tudi marsikdo ni vrnil.

  Jasno je kdo je bil za slovenski narod bolj nevaren.

  • sprehajalec

   A Cure ne vole Jure…

   Bluziš Jure, najdi dokument pa ga linkaj o tej nameri Italijanov. Do Raba in Gonarsa ne bi prišlo, če ne bi nemci prisilili Italijanov, da nekaj storijo glede komunistične infitiade, ki se je razširila po Dolenjskem. Krimska sovjetska republika pa to. S svojo jamo, kot sredstvom pacifikacije okolice.

   Potem so Italijani to storili diletanstsko, kot 20 let prej v ofenzivah na Soči. Drugače so se pa obdali z žico v Ljubljani, da je bil mir.

   • Jurko

    Korespondenca Roatta-Robotti jasno prica o tem fasisticnem nacrtu Italijanov. Konec julija 1942 sta se tako dogovorila general Roatta in Mussolini v Gorici potem pa so sli ukazi naprej.

 • Franjo Trojner

  Bla, bla….Ja, ja toti iz NOB, pa KNOJA, pa OZNE, pa UDBE, pa vsi partijski sejtetarji z vsemi svojimi špiclji vred so bili sami humanitarni delavci, sami pravi človekoljubi in demokrati, ni mi jasno edino, kdo te je odgovoren za že skoraj 700 odkritih povojnih morišč in v njih pobitih 100 000 žrtev?

 • Jure voli cure

  Pa ko je aktualna zdaj Katalonija. OF nam je preko narodne revolucije ki jo je izvedla priborila pravico do narodne suverenosti po predhodnem plebiscitu. To je bilo zapisano tudi v jug. ustavi. Kardelj ki je bil po emancipaciji od SZ glavni teoretik jug. modela socializma je zagovarjal da naj komunisti posameznih narodov doma zavirajo nacionalne tendence v centralnih organih pa je njihova prva naloga da se borijo zoper centralizem. Pravica do osamosvojitve narodov je torej tudi varovalka pred centralizmom.

  Ker je srbska partija prelomila konec 80. te principe so se stvari zaostrile in se je slov narod osamosvojil. To je bilo sicer zaradi naveze vodstva Jla s srbskim partijskim vodstvom bolj komplicirano ampak z vidika mednarodnega prava nam je pravica ki nam jo je dala OF prinesla veliko prednost.

  • sprehajalec

   A Cure ne vole Jure

   Daj ne šopaj z neko propagando, Slovaška in češka sta se lepo razšli, brez neke zapisane Ustave. pa Sovjetska Zveza tudi.

   kakšni komunisti, daj ne bluzi. Kljub zapisu v ustavo, je skoraj po celi Jugoslaviji prišlo do vojne.

 • ogledalo

  Smrt nacifašizmu in podrepnikom!

  • Janez

   TEBE JE PA ZA PRIJAVITI POLICIJI !
   Gotovo
   oz. ZDI SE, DA SI OBIČAJEN KRIMI- TIP.
   KI KOT IZGOVOR IŠČE – POLITIČNE NASPROOTNIKE.
   NE
   FAŠISTOV, NE NACISTOV – NI VEČ. Le hujskači kot ti – so še. L.r. J. KOMENDA

  • Franjo Trojner

   Čuj ti darker mi vsi normakni danes častimo živlenje in ne smrt! Tolko, da se ve.

  • Norm Kinley

   Samo crknjen komunajz je dober komunajz.

   • ogledalo

    Misliš ivana? Grdo! Konvertiran komunist je komunajzar.

 • Janez

  TEGA “OGLEDALO” POD URADNI MNZ NADZZOR !
  NACISTOV IN FAŠISTOV NI VEČ !
  On?
  PA PA ZDAJ OKT. GROZI NEKOMU S SMRTJO !
  Nekomu,

  KI GA IMA ZA FAŠISTA, NACISTA. Verjetno je ” ogledalo” psihično moten. L.r. J. KOENDA
  P.S.
  PAČ – PREDLAGAMO URADEN POSTOPEK Z ” OGLEDALOM” Tak postopek, ki je običajen za osebe, ki izrekajo – grožnje s smrtjo.

 • Norm Kinley

  Feck, premal tardecih so pobili. Zakaj Domobranci niso bili bolj dosledni pri ciscenju te antinarodne rdece drhali? Bi imeli danes prvo švico, klene in sposobne Slovence, namesto te cefurske opicje drhali? Mi bomo morali dobesedno scistit to rdecuharsko drhal do konca, enkrat za vselej.

  • Korenjak

   Zato, ker so domobranci branili domovino Slovenijo in niso delali krvave revolucije. V tem je bistvena razlika.

   • Matija

    In koliko bitk proti nacifašisti, ki so okupiral našo deželo, pa so bili ti tvoji vrli beluhi?

 • pater karel jošt

  lažniva propaganda kolaboracionistov in cerkvene sodrge. nikoli ne bomo pozabili kolaboracije z nacističnimi svinjami. za drobtine z okupatorjeve mize in božji blagoslov ste izdali slovenski narod. na koncu ste plačali zasluženo kazen. smrt fašizmu, svoboda narodu. živeli hrabri borci nob!

  • Korenjak

   Zaslužni iz Zveze norcev so klavci, ki so se tudi po vojni izživljali nad lastnim narodom in zato še danes celo njihovi potomci dobivajo privilegirane pokojnine. Za njimi pa je ostal zdesetkan narod, množična morišča in ekonomski kaos. Plenilci, tatovi in morilci, ki sami sebi pišejo zgodovino in si postavljajo spomenike. In še vedno bi – kot nekoč – pobijali vse, ki se s temi lažmi ne strinjajo.

  • xtc

   Nacional socialistične svinje so vaši bratje po veri v socialozem -bebec neumni.

   • Matija

    A zato ste jim prisegali lojalnost, zvestobo in se z njimi pajdašili v pobijanju Slovencev.

 • Janez

  REHABILITACIJA !
  V
  SRBIJI SO ŽE IZVEDLI REHABILITACIJO
  – VERJETNO DELNO –
  ŽRTEV KOMUNIZMA – O TEM GOVORI GOSPA VERA MEJAK, JAN. 2017 ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  REHABILITACIJA – V SRBIJI
  ŽRTEV TITO KOMUNIZMA
  GOSPA VERA MEJAK
  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&biw=1280&bih=800&ei=CGbbWa6AHcXyaNy5v_gJ&q=vera+mejak+otroci+2017&oq=vera+mejak+otroci+2017&gs_l=mobile-gws-serp.3…3593.10129.0.11467.6.6.0.0.0.0.200.807.0j4j1.5.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.4.682…0i22i30k1j33i160k1.279.d23FUGxpNYs

 • xtc

  Komunizmi in socializmi vseh vrst sp psihopatdke vere polne opranoglavih psihopatov -zločincev.

 • Olga

  Predsednik “vseh” Slovencev v družbi zločinske rdeče zvezde! Sramota!

 • Janez

  SRBI
  NAS ŽE PREHITEVAJO
  – Z
  REHABILITACIJO
  OD TITO KOMUNISTOV LIKVIDIRANIH !
  Gospa
  VERA MEJAK – NA RADIU OGNJIŠČE, JAN. 2017. ZELO ZANIMIVO ! L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  V BGD SO SODNO REHABILITIRALI
  PO TITOVEM UKAZU LIKVIDIRANE – OFICIRJE EX KRALJA

 • šmentanamuha

  Prav patetični so s tole Yugo zastavo, komunajzarji retardirani. Tole res en pravi otroški vrtec, tale naša politika, kot da so na partijskem kongersu in ne v samostojni državi Sloveniji leta 2017. Kak lahko to še vedno volite, ljudje Božji?

 • Hribouc

  3 x NE !
  ——————————–
  Smrt fašizmu!
  Smrt komunizmu!
  Smrt nacizmu!
  ———————————————– Svoboda narodu !