fbpx

Kakšna simbolika: Neurje zalilo območja, kjer so divjali protestniki

Podvoz, kjer so še nekaj ur pred neurjem divjali protestniki in blokirali ves promet. (Foto: Nova24TV)

Narava je kmalu po protestih, ko je množica okoli 10 tisoč ljudi okupirala dele Ljubljane, pokazala zobe in zalila več kot 500 objektov. Med njimi tudi ceste in podvoze, kjer so promet blokirali protestniki. Simbolika je vsekakor zanimiva, kot da bi jim narava sporočila: Dovolj je bilo!

V sredo pozno popoldne se je nad državo razbesnelo neurje z močnim dežjem, ki je najprej zajelo severovzhod države, območje Beltincev, po 20. uri pa do polnoči pa predvsem območje Ljubljane, kjer je bilo več kot 320 intervencij. Padavine so se umirile, meteorologi napovedujejo suho in sončno vreme, poroča uprava za zaščito in reševanje.

V kratkem času je padlo zelo veliko dežja, na Goričkem so izmerili 93, v Ljubljani pa 88 litrov dežja na kvadratni meter. Samo v regijskem centru Ljubljana so med 8. in 24. uro prejeli več kot 2700 klicev. Meteorne vode so zalile več kot 500 različnih objektov, predvsem kletne in stanovanjske prostore, osnovne šole, gimnazijo, vrtce, industrijske objekte, gledališče, skladišča, dijaški dom in sodišče.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba, stati, na prostem in množica

Foto: Socialna omrežja

Zalita so bila tudi parkirišča in podvozi, ponekod so bila zalita tudi osebna vozila. Podirala so se drevesa. Poškodovanih v neurju ni bilo. Zabeležili so tudi dva udara strel, vendar do požarov ni prišlo. Gasilci so nudili pomoč pri črpanju meteornih voda, posredovali so skupno na 362 lokacijah, samo v Ljubljani na 328 lokacijah.

Sara Kovač