fbpx

Kdaj bo Igor Šoltes ob omembi “sovražnega govora” obsodil genocid svojega deda Kardelja nad slovenskim narodom?!

Foto: Nova24TV

Kakršnakoli zloraba včerajšnjih tragičnih dogodkov v Strasbourgu za sejanje novega sovraštva je nedopustna in ustvarja nova polja nestrpnosti. Ne pozabimo, mir je plaha ptica in ne rani je samo bajonet, temveč tudi beseda. Sovraštvo rodi sovraštvo, nasilje rodi nasilje,” se je po terorističnem napadu oglasil evropski poslanec Igor Šoltes, ki do sedaj še nikoli ni obsodil dejanj svojega deda Edvarda Kardelja, glavnega ideologa medvojnega in povojnega nasilja, v katerem so komunisti pobili nasprotnike revolucije – večinoma je šlo za meščanstvo, obrtnike, kmete in duhovščino.

Po evropski poslanki Tanji Fajon in njenih bizarnih ter intelektualno siromašnih izjavah se je po terorističnem napadu v Strasbourgu na Twitterju oglasil tudi evropski poslanec Igor Šoltes. Tisti Šoltes, ki je s prevaro postal evropski poslanec na listi Verjamem in je vnuk ideologa komunizma ter medvojnih in povojnih pobojev na Slovenskem, Edvarda Kardelja.

Ta je podobno kot Fajonova z levičarskimi floskulami obsojal sovražni govor po terorističnem napadu, v katerem so bili pod streli islamskega terorista ubiti trije nedolžni ljudje, 14 pa je ranjenih. Z eno besedo ni obsodil tega zavržnega dejanja, se je pa obesil na številne komentarje socialnih omrežij, ki so upravičeno jezni nad vladajočo politiko, ki terorizma ne jemlje dovolj resno, se ne zaveda pomena varnosti, brez razlogov vabi tujerodne migrante različnih kultur v naše okolje in podpisuje akte, skladno s katerimi bo vse to še bolj legitimno in zavezujoče.

Šoltesov ded Kardelj je šolski primer sovražnega govora
Šoltes pa je s pozivom proti sovražnemu govoru odprl še eno Pandorino skrinjo, ki se navezuje na njegovega starega očeta Edvarda Kardelja. Kardeljeva depeša Borisu Kidriču je namreč prvovrsten primer sovražnega govora, ta pa se je tragično končal s komunističnim nasiljem nad Slovenci, ki so po vojni končali v 600 breznih in jaških. “Najkasneje v teku treh tednov bodo razpuščena sodišča nacionalne časti, vojna sodišča bodo sodila samo vojnim osebam, vse drugo bodo prevzela redna sodišča. Proglašena bo nova amnestija. Nimate torej nobenega razloga biti tako počasni v čiščenju kot doslej,” se je glasilo Kardeljevo navodilo. Gre torej za zločin, genocidno ravnanje.

Ste morda že kdaj slišali Igorja Šoltesa, da bi javno obsodil komunistične zločine, ali pa ga videli, kako se je poklonil žrtvam na katerem izmed spominskih obeležij? Odgovor je znan, Šoltesovo modrovanje na socialnih omrežjih pa je zgolj hinavščina, s katero brani svoje privilegije, ki jih je nasilno pridobil že njegov ded Edvard Kardelj.

 

C. Š.