fbpx

Kdo bo nasledil Lada Ambrožiča? RTV se je zavila v molk

Varuh pravic gledalcev in poslušalcev Lado Ambrožič Foto: STA

Za delovno mesto varuha pravic gledalcev in poslušalcev se bo potegovalo devet kandidatov. Imen kandidatov na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) še ne želijo razkriti, ker kot pravijo, ne gre za informacije javnega značaja.

Kadrovska služba RTVS je prijave kandidatov sprejemala do 23. decembra, programski svet zavoda bo o novem varuhu odločal 16. januarja. Sedanji  varuh Lado Ambrožič je svetnike obvestil, da bo zaradi upokojitve 15. januarja predčasno zapustil funkcijo. V objavljenem razpisu za delovno mesto varuha je bil med drugimi naveden tudi pogoj najmanj deset let delovnih izkušenj na področju medijev. Kandidata morajo odlikovati tudi visok profesionalni in osebni ugled ter zaupanje javnosti.

Varuh pravic gledalcev in poslušalcev RTVS bo imenovan za dobo pet let. Dosedanji varuh Lado Ambrožič bo predčasno končal funkcijo.

Kandidiranje nima značilnosti opravljanja javne funkcije ali delovnega razmerja v javnem sektorju, so v zvezi s povpraševanjem o imenih kandidatov pojasnili v službi za odnose z javnostmi. Razpis za delovno mesto varuha je bil v začetku decembra objavljen na spletnem portalu MMC.

B. J., STA