Kdo ščiti Stephana in Moharjevo? Tožilstvo v primeru Stephan zavrglo ovadbo glede domnevno prisvojenih sredstev Kemijskega inštituta!

Michel Stephan (Foto: Demokracija)

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je zavrglo ovadbo policije zoper Michela Stephana in njegovo nekdanjo nadrejeno na Kemijskem inštitutu Barbaro Mohar zaradi očitkov o domnevno neupravičeni prisvojitvi sredstev Kemijskega inštituta. Med drugim je ocenilo, da ni podan utemeljen sum, da sta storila očitano kaznivo dejanje.

Na sojenju libanonskemu znanstveniku Michelu Stephanu – sodili so mu zaradi domnevnega napeljevanja k uboju enega izmed vodilnih na Kemijskem inštitutu Janeza Plavca, sojenje pa se je na prvi stopnji maja zaključilo z obsodilno sodbo – so namreč nekatere priče izpostavile domnevo nenavadno vlogo francoskega podjetja Phosphoenix, katerega družbenika sta (vsaj takrat) še bila Stephan in Moharjeva. Po izpovedih prič naj bi namreč Kemijski inštitut kupil in razvil določene sestavine in jih prodal Krki, denar (šlo naj bi za nekaj manj kot 300.000 evrov) pa naj bi prejel Phosphoenix.

V zadevi je na ljubljanskem okrožnem državnem tožilstvu stekel predkazenski postopek. V zadevi je tožilstvo v začetku septembra prejelo poročilo sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, ki ga je štelo kot kazensko ovadbo zoper Stephana in Moharjevo. Ta ju je bremenila kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti ter kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja.

Michel Stephan

Tožilstvo je ovadbo zavrglo, saj je glede domnevne zlorabe položaja ugotovilo, da očitano kaznivo dejanje ni kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, glede poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja pa, da ni bil podan utemeljen sum, da sta osumljenca storila kaznivo dejanje.

Ob tem se sprašujemo, kdo ščiti Stephana in Moharjevo?

Demokracija

 • Ježek Teka Teka

  Ali je to un inštitut, kjer leva mafija pobija in obsoja ljudi kakor jim paše … kjer se kuha droga in prodaja naprej … ali to je unih 100 kil na dan k je tošić govoru …

  • Jožef

   Ja tu je še dvajset milijonov evrov ki jih Tosič omenil v intervjuju, za plačilo uslug Slovenskega sodstva.

 • Van Der Waals

  NOVIČ PA ŠE NIMA MIRU KLJUB TEMU DA NI DOKAZOV! RDEČE SODJE!!!

 • Sil Ka

  Banda iz ozadja bo storila vse da bo poskušala prikriti svoje interese in poti denarja in droge.

 • Lisjak

  Sploh se ne zavedamo v kakšnem dreku smo,razen seveda tistih,ki za za vsem tem stojijo(neznani obrazi?).
  Udba in mafija delata na polno.

  • šmentanamuha

   To so demoni, jaz jih tako imenujem, ker jih tako postavim na skupni imenovalec. Imamo samo različna poimenovanja za isto stvar – demoni v službi Satana. Ja, ja, tistega, ki se mu klanjate na satanističnih ritualih …

 • mginko

  Stara udba s svojim privzgojenim podmladkom ob polovici naroda, ki ne zsasluži, da živi tudi v ukradeni državi. Golazen.

 • Iva

  Enako kot v primeru Patria, ko je tožilstvo v primeru prirejenega obtožnega predloga zavrglo ovadbo zoper Zobec-Hrastarjevo, in sta jo nato morala Janša in Matoz civilno tožiti! V sodnem procesu je bilo ugotovljeno, da je tožilka zadevo priredila (se zlagala), vendar kaznovana ni bila, ker ni bilo dokaza, da je to naredila naklepno. Je pa vsakemu z zdravo pametjo jasno, da je to naredile vede in hote – ženska je kot tožilka sodelovala tudi v aferi Depala vas, njen udba Zvonko pa tudi pri aretaciji JBTZ.

  V zgornjem primeru odgovorni s KI seveda ne bodo šli v tožbo, saj so sami not padli (KORUPCIJA!)

 • Antonius

  Denar je sveta vladar v Sloveniji pa to vlogo opravlja državni kriminal.
  Policaji in tožilci se niso šli zajebavati z milijardo dolarjev opranega iranskega denarja, zdaj si pa naivna raja umišlja, da bodo tožilci svoj dragoceni čas zapravljali za nekaj sto tisočakov evrov. Že to je šlo sodišču na živce, da so morali zapreti doktoriranega kriminalca in naročnika umora. Libanonski *Štefan* je za slovensko kemično znanost vendar ekspert z neprecenljivo dodano vrednostjo. Moharjeva *Štefana* najbrž do spodnjic pozna.
  Milko Novič je verjetno kriv zato, ker ga takrat ni bilo zraven, ko je globoka država, zaradi molčečih razlogov, dala tajno odstreliti Jamnika.

 • xtc

  Kdo ga ščiti?
  Za tiste ,ki je delal,ve se ,da je bil na KI eden glavnih Golobič in tam jer je d*** je Golobič in Kučan,kot muhi.