Ker je Golobova večina družinski referendum označila kot nedopusten, je Primc napovedal pritožbo na ustavno sodišče

Aleš Primc je napovedal zbiranje podpisov za referendum o zaščiti otrok in družin. (Foto: STA)

Ker je Golobova večina v petek, 28. novembra, odločila, da družinski referendum za zaščito otrok in družin ni dopusten, je predsednik zunajparlamentarne stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc napovedal pritožbo na ustavno sodišče. “V 15-dnevnem roku bodo naši pravniki pripravili odlično zahtevo za razveljavitev sklepa državnega zbora,” je poudaril.  

Odločitev o nedopustnosti referenduma je Aleš Primc označil kot strahopetno dejanje. To namreč po njegovih besedah kaže, da se bojijo ponovnega poraza na referendumu. Spomnil je, da je enako Državni zbor RS naredil tudi leta 2011 in 2015. “Obakrat smo se pritožili na ustavno sodišče. Tudi tokrat bo tako. V  roku 15 dni bodo naši pravniki pripravili odlično zahtevo za razveljavitev sklepa državnega zbora. Sedaj imamo torej pred sabo pravno bitko,” je poudaril.

Primc se je zahvalil vsem, ki so se javili za organizacijo in pomoč pri zbiranju na stojnicah na upravnih enotah. “Vaš odziv, navdušenost za delo in prijazne besede so nam dale še dodatnih moči. Hvala vam! Pripravo na zbiranje podpisov bomo nadaljevali po odločitvi ustavnega sodišča,” je napovedal in ob tem dodal, da bodo o vsem sproti podajali obvestila.

V nadaljevanju se je dotaknil prihajajočih lokalnih volitev, ki bodo v nedeljo, 20. novembra. Kot pravi, je udeležba na njih pomembna, saj imajo občine na področju šolstva velike pristojnosti. Ker so občine ustanovitelji vrtcev, imajo v njih glavno besedo. “V vseh osnovnih šolah pa imajo občine svoje predstavnike. Občinski predstavniki v svetih vrtcev in šol lahko odločilno vplivajo, da se po vrtcih in šolah ne bo širila LGBTQIA+ spolna vzgoja, ki med drugim vključuje učenje otrok, kako naj spreminjajo spol in spolno usmerjenost,” je opozoril Primc in ob tem pozval k udeležbi na lokalnih volitvah. “Podprite kandidatke in kandidate, ki spoštujejo pravice otrok in družin”, je bil jasen.

Aleš Primc (Foto: STA)

Kot je znano, Primc kandidira za župana Ljubljane in s tem nadaljuje svoje dosedanje civilnodružbene aktivnosti. Stališča, ki jih zastopa pri vsem svojem dosedanjem delovanju, bo zastopal tudi v organih občine Ljubljana. Poudarja, da ima odličen program za Ljubljančanke in Ljubljančane. Za kandidaturo se je odločil, ker hoče narediti vse, kar je v njegovi moči, za delavne ljudi, otroke, mlade družine, osebe s posebnimi potrebami in upokojence.

Pravi, da se bo zavzemal za pravično in solidarno Ljubljano. Med drugim je napovedal, da bo imel vsak prebivalec Ljubljane dostop do družinskega oziroma osebnega zdravnika v bližini svojega doma, napovedanih ukinitev nekaterih ambulant družinske medicine pa ne bodo dopustili. “Vsi, ki ste iz Ljubljane, se zato zanesljivo udeležite volitev in podprite za župana Aleša Primca ter stranko Glas za otroke in družine na volitvah v mestni svet (obkrožite št. 9),” poziva Primc.  

Sara Kovač