Ko dvoličnost slovenske levice zasije v polnem sijaju – Slovencem se slabo piše

Foto: STA/Twitter

Dvoličnost slovenske levice je s primerom nezakonitega migranta Ahmada Shamieha zasijala v vsem svojem sijaju. Pod pretvezo, da ščitijo malega človeka, pozabljajo na zakone in na spoštovanje sodišč. Pozabljajo pa, da je gospod Ahmad prišel v Slovenijo nezakonito iz varne države Hrvaške, kamor bi se moral vrniti in urediti stvari po zakonsko določeni poti. In še, če se obregnemo ob besedo humanost, ki so jo levi politiki v torek (in tudi v sredo) stalno vlekli na dan. Naj ob tem navedemo vprašanje, ki ga je zastavil poslanec SDS dr. Vinko Gorenak: “Ali je humano, da je Ahmad v glavnem mestu Sirije, Damasku, kjer divja vojna, pustil ženo in otroke, sam pa je pobegnil na varno?”

Na kratko spomnimo na dogajanje okoli Sirca Ahmada. Koalicijske stranke in stranka Levica so že v ponedeljek pozvale, da zaščitimo nezakonitega migranta in preprečimo njegovo deportacijo na Hrvaško, ki je v resnici pristojna za obravnavo njegovega primera. Nato sta naslednji dan, torej v torek zjutraj, poslanca Jan Škoberne (SD) in Miha Kordiš (Levica) odšla v azilni dom in nezakonitega migranta Shamieha odpeljala v državni zbor, kamor policija ni imela vstopa, da bi ga tako zaščitila pred deportacijo. Natančneje. Namestili so se v pisarni Jana Škoberneta, kjer so klepetali ob kavi, vmes pa so v pisarno prihajali še drugi poslanci, med njimi tudi poslanka SMC Jasna Murgel, poslanec SD Matjaž Han in predsednik državnega zbora Milan Brglez. Stranka SMC se je sicer pozneje želela izvleči iz vsega skupaj in nekoliko popraviti vtis, a so fotografije govorile svoje.

Ahmada je v prostorih SD obiskal tudi predsednik državnega zbora Milan Brglez. (Foto: Twitter)

Družbena omrežja so preplavili takšni in drugačni odzivi, v osnovi pa jih lahko razdelimo na dva pola. Prvi je tisti, kjer so ljudje opozarjali, da slovenska levica ščiti enega tujca, medtem pa pozablja na svoje državljane v stiski, na stanje na otroški srčni kirurgiji, na izseljevanje mladih v tujino itd. Dejstvo je, da je za enega samega tujca vsa levica skočila v zrak in naredila vse, da je ostal v Sloveniji. Šli so celo preko odločitve kar treh sodišč (vrhovnega, ustavnega in evropskega), medtem ko na drugi strani glasno poudarjajo, kako je sodišča treba spoštovati.

V nadaljevanju izpostavljamo le nekaj primerov, ki dokazujejo, kako dvolična je slovenska levica.

Levica meni, da je migrant Ahmad najbolj pomoči potreben
Združena levica je dan po tem, ko so preprečili, da bi Ahmada deportirali iz Slovenije, objavili prispevek, v katerem so med drugim zapisali naslednje: “Zaradi današnje pozitivne zgodbe ne smemo pozabiti na vzroke. Slovenija še naprej izganja begunce na podlagi nečloveškega Zakona o tujcih in še vedno so naše meje obdane z žico. Pozdraviti je potrebno današnji trenutek človekoljubnosti in istočasno od vlade zahtevati več: odstranitev žice na meji, zaščito najšibkejših, ki jim grozi deložacija iz lastnih stanovanj in dvig minimalne plače, ki je še vedno pod pragom tveganja revščine.Nato nadaljujejo: “Iztekajoči mandat je zaznamovan z vladnimi ukrepi, ki ustvarjajo ozračje strahu in izgube varnosti v družbi. Danes se jim je zoperstavila solidarna skupnost, ki stopi v bran tistim, ki so pomoči najbolj potrebni.”

Brez sramu enega tujca primerjajo s tistimi najšibkejšimi državljani in državljankami, ki resnično potrebujejo pomoč. Migranta, ki je v Slovenijo prišel nezakonito iz varne države Hrvaške, enačijo s tistimi, ki so pomoči najbolj potrebni, s tem, da je, kot je opozoril tudi poslanec mag. Branko Grims, slovenske davkoplačevalce Ahmad stal že najmanj 50 tisoč evrov.

Tanja Fajon (Foto: STA).

Zmaga razuma ali zmaga dvoličnosti?
Tako pa je, kot da v Bruslju nima drugega dela, zadevo spremljala evropska poslanka Tanja Fajon. Meni, da je zmagal razum. Kdaj bo razum zmagal v UKC Ljubljana ali na otroški srčni kirurgiji?

“Smo že na toplem,” se je glasil eden izmed tvitov, ki jih je redno objavljal Jernej Štromajer, svetovalec v poslanski skupini SD. Koliko Slovencev in Slovenk ni na toplem, ker so jim izključili elektriko zaradi neplačanih računov, ki jih niso uspeli plačati zaradi nizkih plač in številnih stroškov?

Premier, ki je večino svojega mandata poudarjal, da je treba spoštovati odločitve sodišč, se je zdaj očitno odločil, da naredi izjemo. Na novinarski konferenci pa je s svojo izjavo zagotovo zmedel tudi tiste, ki so njegovi večni podporniki.

Škoda, da mora(mo) Slovenci in Slovenke svoje stiske reševati prav z obrazcem, za enega tujca pa slovenska levica poskrbi tako, da ga pred policijo zavaruje v samem hramu demokracije.

Koliko Slovencev in Slovenk je lahko zgled drugim, pa to slovenska levica sploh ne opazi?

B. V.

 • samotoje

  Naj se vsi z zgornje slike pa še Cerar, Murgel, Vilfan, Tomić in še vse dobrotnice prostovoljke zraven odpravijo na Madagaskar. Pedro Opeka jim bo gotovo našel delo, ob katerem se bodo počutili naravnost ekstatično dobrodelne. Na svoj račun, pa še zakonov in odločb jim ne bo treba upoštevati. Vsi bomo zadovoljni.
  P.S. Reklamo za Persil Ahmeda naj pa vzamejo s seboj.

  • karlina

   PODPIS

   • samotoje

    Ej, Karlina, hvala za vse tvoje podpise in podpore, dobro denejo. Malo ohladijo bes in jezo, ko človek vidi, pa ne more zaviti vratov postkomunistični drhali. Preveč jih je, jaz pa že malo v letih.

 • Vrhovni sodnik

  Kwa je Fajonka tolk šekasta po ksihtu, kot bi sifilis imela.

 • karlina

  Ko vidim Murgljevo, grem bruhat, v tem primeru, ko gre za muslimana, se prijazno smeji ,ko pa je govora o pravih SLOVENCIH, pa vidno kaže mržnjo do nas ,v zahvalo, ker je leta 91 prišla v Slovenijo in dobila-izobrazbo, stanovanje, najboljšo službo, ter tudi poslansko službo, mimogrede, mi lahko prosim, res prosim, nekdo pove, kaj je Ahmet za Slovenijo naredil toliko dobrega, jaz pa, ki sem državljanka SLOVENIJE že več, kot 50 let in že več, kot 30 let-PLAČUJEM DAVKE, pa nisem nič vredna in očitno za našo drzavo naredila nič, oz. manj, kot ta , ki je zbežal iz svoje države, namesto, da bi ostal tam in se boril, kar pa je najslabše-pustil v Siriji svojo družino, SRAMOTA, sram me je ,da živim v takšni državi, kjer je lasten državljan vreden manj, kot kamen.

  • Vrhovni sodnik

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

   • karlina

    HVALA, po pravici ti povem ,da več ne vem, ali naj se jočem, ali naj preklinjam, kar ni v moji navadi sicer-kakorkoli, ne eno, ne drugo mi ne bo pomagalo, mi je pa sedaj nekaj prišlo na misel, zakaj ga tako zagovarjajo, zato ,ker so volitve pred vrati in hočejo čim večim migrantom podeliti državljanstvo, da bodo lahko njihovi novi volilci in če jim podelijo državljanstvo, lahko potem pride v našo državo tudi njihovo številno sorodstvo in glej ga zlomka-zopet več njihovih volilcev. Da ne bi slučajno kdo mislil, da je teh zgoraj ena sam ljuba dobrota, nasprotno-to se dogaja predvsem in samo, zaradi NOVIH VOLILCEV !!!!!!!! Kdor je mislil, da lahko levičarji, oz. komunistični potomci kdaj pokažejo do koga dobroto in da se jim celo smili -se moti, oz.je enostavno neumen-VOLK DLAKO MENJA, SVOJE NRAVI PA NE, ampak kako so slovenski pregovori , pisani na kožo levičarjem.

    • RATATA

     Preklinjati je boljš.

    • FORT WORTH

     Ce ne vi v tem Ahmedu dr.znanosti videli koristi mu nebi nudili zatocisca niti pod tocko razno.
     Na koncu bo tudi sam ugotovil, da so ga grdo izkoristili in pretentali.

    • Valter BraniSlav

     Ne samo novi volilci, levi zivijo v utvari da so dobri… mislijo da je biti brez hrbtenice proti svojemu nekaj dobrega… anomalija ki so nam jo vsilili Avstrijci….

     • Steiermark

      tebi jo je vsilil pederajzl tito in tisti, ki so takšni kot pišeš ti, brez hrbtenie, prav tako – bili in ostai so žrtve pederajzla tita, tako kot ti …..

     • Valter BraniSlav

      Revica vidi se ti da so te nekoc zlorabljali klienti tvoje matere ki je bila glavna kurba pa je v biznis vkljucila se tebe….ni te zascitila pred svojimi strankami tako da si sedaj en velik kup nesrece brez partnerja in otrok.
      Mentalno si pohabljena. Si pac zal imela tezko otrostvo kot hci poceni prostitutke.

     • Steiermark

      zulukafer, daj se že dol s tvojo venezuelsko kamelo in nam daj mir tukaj, ker te bo sicer, kot pedofiliranega prostituta potrebno zapreti skupa z ahmadom, na psihiatrično kliniko, na zaprti in zastražen oddelek….

     • Valter BraniSlav

      Tebe je pohabila tvoja mati kurba ki te je prodajala svojim klientom. Ker si trajno pohabljena nimas ne moza ne otrok. SI PAC SUHA VEJA BREZ POTOMCEV

  • Valter BraniSlav

   Ja a ne ves da je Ahmed brivec, torej strokovnjak…

   • Steiermark

    pazi se ti culukafer, da ahmad nebo sprobal ostrost rezila na tvojem goltancu….

    • Valter BraniSlav

     Ahmed bi mogoce tebe, pa ne posilil ker si stara in grda. Tudi oropal te ne bi ker nicesar nimas. Mogoce bi te uporabil namesto toaletnega papirja. Posral bi se v tvoja usta

  • Steiermark

   če se sprašuješ, kaj dobrega naj bi naredil ahmat za Slovnijo, se samo spomni njegove pripadnosti, islamu in hitremu spreminjanju spolne pripadnosti (po potrebi) in tako je zelo primeren za reševanje seksualnih problemov levakom, ki jim je zmanjkalo psov……

  • Steiermark

   Se strinjam s tabo, vendar se ne sramujem, da živim v takšni državi, kjer je lasten državljan vreden manj, kot kamelarji, in je zelo podobno titovi jugoslaviji, kjer so (in danes še vedno imajo) , balkanci imeli več vrednosti od nas, avtohtonih in tistih, ki smo to deželo , tudi po naših prednikih, postavili na noge!

 • T-Rex

  Dvoličnost tudi na MMCju. Vse komentarje proti temu , da kamelofukar ostane brišejo, pustijo pa take cvetke kot je:” katastrofa kakšno nehumanost doživljamo v letu 2017. FUCK HUMANITY”. Za kozlat res, pol pa še od fajonke obraz vidiš in dvojno kozlaš…

 • Miro Jereb

  Prva slika v članku pove vse…VSI politični veljaki nekaj klepetajo…vključno z Nrzlegom…SIRIJEC se pa nažira s kolači za katere sm mi plačali….

 • Valter BraniSlav

  Izhajam iz levicarske druzine. Imam izredno lepe spomine na SFRJ in sem hvalezen za vse kar mi je dala Titova Jugoslavija. Istocasno sem pa ze 40 let zivim v UK in ZDA kjer delam kot ekonomist. Custveno imam na komunizem lepe spomine, razumsko pa bi rekel takole:

  Levica ni sposobna produkcije. Ni sposobna ustanavljanja podjetij, kreiranja izumov ipd. Poslanstvo levice je da si pridobi oblast v “borbi” za izkoriscanega cloveka.

  Tako je v vzhodni Evropi prisel na obast Komunizem, ki bi brez Nacistov ostal za mejami Sovjetske Zveze. Danes Nacistov ki ogrozajo Slovanov ni vec, zato rabi Levica novo foro.

  Nasla je nove “ponizane in razzaljene” da se bo borila v njihovem imenu (za lastno oblast seveda). Ti “novi proletarci” so muslimani ki jih hoce levica privleci cim vec.

  Ob vsem tem pa levicarji pozabljajo da bodo prav oni tisti ki jim bodo muslimani, ko jih do kraja izkoristijo za potrebe invazije, prvim pognali metek v glavo.

  Muslimani ne prenasajo levicarjev in to zato ker so levi ateisti in ker se zavzemajo za enakopravnost spolov in spolnih orientacij. Kolikor vem levicarji ne sedijo v nobenem parlamentu musimanskih drzav.

  Tako dalec pa levim ne kapne. Lasten narod posiljujejo s toleranco do ljudi ki tolerance ne poznajo. Igrajo se z ognjem ki bo prve pogoltnil prav njih.Po njihovo, kdor aktivno ne podpiral islamizacijo Evrope in Slovenije je rasist in fasist.

  Ti levicarski skrajnezi bi takoj obrnili lajno ce bi za migrante morali dati kaj is svojega lastnega zepa. Tako pa delegirajo davkoplacevalce kaj morajo narediti. Pridejo na zbor, obsojajo druge “manj humane” Slovence in ob tem dozive katarzo.

  Kaksno Evropo bodo pustili nasim zanamcem jin ne zanima.

  • Valter BraniSlav

   …Brez sramu enega tujca primerjajo s tistimi najšibkejšimi državljani in državljankami, ki resnično potrebujejo pomoč. Migranta, ki je v Slovenijo prišel nezakonito iz varne države Hrvaške, enačijo s tistimi, ki so pomoči najbolj potrebni, s tem, da je, kot je opozoril tudi poslanec mag. Branko Grims, slovenske davkoplačevalce Ahmad stal že najmanj 50 tisoč evrov…

   POZABLJATE DA SMO SLOVENCI NAROD HLAPCEV IN DA IMAMO KOT TAKI IZREDNO NIZKO SAMOSPOSTOVANJE… V SLOVENIJI JE NAJMANJ VREDEN SLOVENEC… imamo pac to anomalijo da sami sebe podcenjujemo… Ravno obratno kot Americani ki sebe vedno vidijo boljse kot v resnici so…

   • Zima prihaja

    Lastna hvala se pod mizo vala ?Dobra roba se sama ceni?

    • Valter BraniSlav

     Dobro blago (kot sem jaz) se samo hvali…

     • Steiermark

      ti si plesniva rdeča pohabljena in pedofilirana roba! Kdo pa misliš, da bi te še hotel, razen tvojega travestita?

     • Valter BraniSlav

      Jaz IMAM 4 otroke in 12 vnukov. TI PA SI JALOVA IN NIMAS NIC.
      Ce bi bila mati bi DRUGACE razmisljala. Mi ki imamo lastne otroke spoznamo druge ki so tudi starsi. TI PA SI suha veja, neplodna in to te boli.
      Neizpolnjeno materinstvo je tvoje breme
      MOJE SOZALJE JALOVKA.

  • Zima prihaja

   Veliki narodi so vedno ravnali kot gangsterji, mali pa kot prostitutke. ?

   • Valter BraniSlav

    Tocno tako, ampak nekateri mali narodi so razvili samoponos (Luxemburg), mi pa smo zaradi zgodovinskih danosti razvili samopomilovanje. Avstrijci so bili prizanesljivi in razsvetljeni “okupatorji” pri katerih je taktika poniznosti dobro delovala.

    • Steiermark

     idiot

  • Zima prihaja

   Komunizem NI Slovanska pogruntavščina še manj ruska .To je bilo vsiljeno ravno tako kot krščanstvo .Vse je to iz istega kotla

   • učko

    KRETEN !

 • MEFISTO

  Po zgledu Ahmada se bolje piše tudi avtohtonim Slovencem, ker se učijo slovenščine, ker se pospešeno intergirajo v demokratično družbo po meri plenilske in sleparske levice in ker počasi postajajo koristni za državo.

 • Zima prihaja

  Največ dobrega je za nas naredila sosednja Avstrija,namreč daje kruh na tisoče Slovencem .In to dober kruh naspram našemu .

  • učko

   Ja, sigurno je Avstrija naredila milijonkrat več dobrega za Slovence kot pa dobro plačana levuharska vlada, ki ne dela drugega kot krade denar, uvaža tujce in izganja Slovence !!!!

 • Mike Zulu

  Niti en medij ni objavil dokument kjer je razkrito da je skoraj vec kot polovico EU poslancev na placilni listi Sorosevega drustva “Open society” (med njimi tudi nekaj nasih)..na koncu clanka je pdf dokument https://www.logicno.com/politika/orbanu-je-dosta-sorosa-i-otvorenog-drustva-ovo-su-njegovi-vazali-u-eu.html

  • Zima prihaja

   Penzije jim bo tudi dajal ?

  • Sašo

   Še malo pa se bo stegnil, potem se bodo pa pobili za njegov nakraden denar in bo konec ” pravljice ” .

 • MEFISTO

  Poleg Ahmada čaka v Afriki in Aziji še 199.999. 999 prosilcev za azil v Sloveniji, ki so vsi koristni in nepogrešljivi za Slovenijo.

  Si predstavljate, koliko moderno opremljenih, prostornih in udobnih stanovanj bo treba še zagotoviti za vse te koristne obiskovalce.

  Ljudska oblast niti ne skriva več dejstva, da bodo avtohtoni Slovenci kmalu izumrli in da bodo lahko njihova selišča zasedli migranti.

  Ne hvaljen Jezus, Allahu akbar!

 • Olga_10

  Dol z vsemi Sorosovimi plačanci, ki uničujejo Slovenijo! Vsi naj gredo k svojim maziljencem v Afriko, Azijo….in živijo z njimi!

 • althar

  Levica je od nekdaj sinonim za licemerje, pokvarjenost in izdajstvo. Sodobni farizeji. To ni nič novega.

  Novost bo, ko bodo ludje to končno spoznali.

  • učko

   Levuharji !

 • učko

  Fajonkin ksiht pove vse !!!!

 • Duhec

  In seveda bo SDS organiziral proteste…

  • Zima prihaja

   Ja gremo lezat pred ljubljansko borzo .

 • bubamara

  Levica ima težavo, ker ji zmanjkuje Slovencev, ki bi živeli na državne stroške. Upokojence ne morejo več proizvajati, pa še vsak dan jih je manj; mladi pa berejo internet in vidijo, da se z malo truda da tudi dobro živeti; v tujini. Tudi Bosanci in Šiptarji uporabljajo Slovenijo samo še za tranzit. Tako levičarjem ostane samo uvoz kozjejebcev. To so ljudje po okusu levičarjev: leni in glasni, ko zahtevajo svoje pravice. Nekaj kar pošten Slovenec nikoli ni bil in ne bo.

 • Capi

  Prav želim si, da se vam bo tale ahmad enkrat zadru AlahAkbar, pa naredu KABUUUUUMMM!!! pa u luft spustu te zblojene kvazi humanitarce…..ološ od ološa…..na bruhanje mi gre ko vidim te ksihte…..

 • neny

  Navgravžno, kaj nameravate ukrepati v to smer? Kako se lahko upremo? zdaj!

  • Zima prihaja

   Eni bi se še iz kome zbudili nenaspani

   • neny

    Nič ne moremo prot šerifu, nad nami je celo en disident.

 • učko

  Samo žal mi je, da na tisti daljnji tekmi Dino Menegin ni navil Vilfanu ušes še malo bolj, da bi jih imel potem take k’ zajc !!!!!

  • MEFISTO

   Na primerjavo z oslom si pa pozabil!?

 • MEFISTO

  Vlada išče ponudnika za širokotrupno letalo, ki bi vsaj del Ahmadove družine pripeljalo v Slovenijo.

  Če bo treba, bo v ta namen vzpostavila tudi zračni most s Sirijo.

 • Zima prihaja

  V Cimosu nameravajo odpustiti 147 delavcev

  • Olga_10

   In zaposliti “uboge” nezakonite migrante?

   • Zima prihaja

    Ni to Magna v Avstriji halo ,zbudi se .

 • Ryuk

  It’s OK to be white.;

  V redu je biti Slovenec!

 • neny

  v Slo je za azil prosilo samo 18 beguncev. Vsi ostali se morajo deportirati v vstopno državo, ker niso begunci…. Konc. Ljudje nismo vsi nori.

  • Olga_10

   Ostali pa se bojo!

 • Sašo

  Če bi se šlo za zakonit izgon tujca, denimo Nemca, Finca, Španca, ki se ne druži z Rogovci in je apolitičen in bi se levica postavila zanj bi jim človek lahko verjel o nakladanju s humanostjo .
  Ker se pa gre za njim ljubega muslimana, ki ga izkoriščajo za svoje boje proti desnici in proti samemu sebi in ker se gre za njihovega človeka, se pa sedaj lahko, kot je njim v navadi, postavljajo nad zakon, z zlagano srčnostjo . Vemo kako srčni so ti ljudje ko nanese tema na povojne poboje, vemo kako bi bili srčni če bi bilo denimo treba tako pristopiti ki Židu, ki bi ga čakal zakonit izgon.
  Kako lahko ti ljudje pridejo v parlament ? Ljudje ki izkoriščajo prostore parlamenta za protiustavne poteze ? Z levico pa je zares parlament podoben cirkusu, pa ne bi smelo tako bit.

  • samotoje

   Rog bo treba podreti.

   • Sašo

    Saj to jim je želel že njihov Janko narediti, pa mu ni uspelo.

    • samotoje

     Ni se mu hotelo uspeti.

 • Janez

  KOLIKO
  PA JE TEH – ” ZL” ZBLOJENCEV ?
  Kje
  SO JIH PA NAPUMPALI S TAKIMI
  – KOMUNISTIČNIMI NEUMNOSTMI ? A na FDV ? Laži o Titu, o Španiji. Itd. L.r. J. KOMENDA

 • Vlado77

  Kdo nas vodi? Za te super čuteče ljudi jim je več do tujca ,ki je prišel ilegalno iz Hrvaške kot do naših državljanov, ki bodo imeli to zimo težave s ogrevanjem ali ga sploh ne bodo imeli. Da ne govorimo o ostalem. Nikdar ni nihče od teh poslušal protestnika ( gladovne stavke) pred parlamentom , kaj šele , da bi ga povabil v parlament.. Gre za spin politiko, ki pomaga okupirati Evropo in posledično uničenje Evrope kot jo poznamo. Namreč muslimani ko bodo v večini ne bodo spoštovali ničesar kar ni muslimansko in v skladu se šeriatskim pravom ! Posilstva, glave bodo letele itd.. Demokracija bo bolj črni humor. Ta Ahmad je iz Damaska baje – tam ni bojev kolikor mi je znano.

  • ljubinica

   Me zanima, kake papirje ima Ahmad za opravljanje svoje brivske obrti ….
   Delo na crno?
   Aja, levaki prezirajo birokratske ovire in papirje, ko gre za “nase”, za prvorazredne ….

   • samotoje

    On ne rabi papirjev. Ima halal certifikat.

  • samotoje

   V Damasku sedijo in pijejo kavo.

 • Olga_10

  Komunisti nas bodo uničili! To je rak! Če uvozijo sirskega brivca, lahko po tej logiki se vseh 220.000 “ubogih” NEZAKONITIH migrantov in zanje dajo vsako leto več kot 5 miljard evrov, torej vsako leto dajo za eno bančno luknjo denarja davkoplačevalcev! Če pa vsi “ubogi” NEZAKONITI migranti, ki bi jih Cerar pripeljal v Slovenijo, pripeljejo še vso žlahtno, bi Slovenija dala cel proračun zanje in levuharje!
  Dol s komunizmom in komunisti!

  • samotoje

   Kdo je že rekel, da bi Slovenija lahko sprejela 200.000 nezakonitih migrantov?

 • Citizen of Kekistan

  Citat Kogovskove Nezke
  “To ni najprimernejša rešitev za nekoga, ki je zbežal pred vojno v Siriji,” je bila kritična Kogovšek Šalamonova. Status tujca, ki bi ga tako dobil, ni ugoden, saj ne bi imel posebnih pravic v državi. Pričakuje se, da se bo oseba sama preživljala, urejala obvezno zdravstveno zavarovanje ipd. Tudi z vidika združitve z družino to ni ugodno, saj je to izvedljivo šele po letu dni od pridobitve statusa, je še dodala.

  Pa naj se kdo rece, da slovenci nismo drugorazredni narod v lastni drzavi.

  • ljubinica

   In ta gnoj vzdrzujemo davkoplacevalci ….

 • Olga_10

  “Humanost” komunistov je le bitka za lastne žepe in oblast! Dol z z njimi in Sorosovimi plačanci!

 • xtc

  Ne,ne,ne to ni dvo ličnost.
  To je levaško pravo tako ,ki je vladalo Yugi,ko nekaj ni šlo čez zakon so preprosto zakon ukinili,ga zaobšli z amandmajem ali ignorirali-seveda če je šlo njim v korist.
  Skratka,kar vidite je identično dogajanju ob razsipavanju Yuge,zadeva je povsem enaka.
  Seveda je zadeva zelo hitro rešljiva,sodišče izda nalog za privedbo in od tam deportacija na mejo,kdor preprečuje in ovira izročitev ga policija aretira,pa četudi je poslanec ali predsednik vlade,odločitev sodišča je dokončna in nad vlado.

 • Zima prihaja

  Mislim da je cajt da se strokovno preveri strokovnost naših strokovnjakov .Na vseh nivojih

 • montyamp

  Slovence iz stanovanj na ceste .
  Muslimane v stanovanja s televizijami minimalno 80cm .
  Potomci morilcev in zazidarjev nadaljujejo z revolucijo ,s katero so začeli njihovi dedje in očetje , zločinci katerim se para najti ne da .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI S KLANJEM NA OBLAST .
  KRI NI VODA , PAMETNI SO ZAZIDANI , GOLAZEN SE PA RAZMNOŽUJE IN UVAŽA VOLILCE PO SVOJI MERI .

  • neny

   ne vem kaj se greste. Samo jamrat, pa jamrat….rešitev pa ni. Tri sodišča se izigrajo za enga puščavskega brivca z več žena….in pa brez dokumentov. Sramota SLO. Desni pa samo opletate, levi se pa režijo, ker delajo kaj njim paše, ostali moramo samo prikimavat. u p.m….

 • montyamp

  Svinjski dohtar je uvažal okužene romunske svinje , zato je bil deportiran v temnordečo stranko v Ljubljano .

 • montyamp

  Slovenistanski vukojebistan .
  Zakon za rdečo hunto ne velja Janšo iz parlamenta , muslimanske kriminalce v parlament .

  • DJURO SUMAR

   Psički lajate, karavana gre naprej. Slovenska desnica je popolnoma nesposobna. S pravimi prijemi bi že davno bila na oblasti.

   • montyamp

    Spokaj glista , žreš pomije Hitlerjevih potomcev .
    Plodovi politkomisarskih orgij , bankrot gospoda , hahaha…..

    • DJURO SUMAR

     Hitlerjev potomec si verjetno ti, glede na tvoje fašistično nakladanje.

   • Janez

    Ne trobezljaj – zblojenec !
    Raje nesi rožice na grob te nesrečne deklice – 17 letne Angelce MEH !
    Ki
    JO JE TAKO – KOMUNISTIČNO NEČLOVEŠKO UMORILA “TITOVA” ZLOČINSKA “OZNA”
    S
    SEBOJ
    VZEMI NEINFORMIRANEGA “SD” ŠKOBERNETA. Mordaa le nve, kje je Šmartno ob Paki.
    KI
    MISLI, VERJETNO VELIKO PREDOBRO O NJEGOVEM “DEDIJU”,
    KI
    JE BAJE BIL V 14. DIVIZIJI.
    Bogve kaj je tam počel? Obup od “SD”, “ZL” NEIFORMIRANCEV. L.r. Janez K. KOMENDA
    P.S.
    GROB
    ANGELCE MEH.
    http://reporter.si/clanek/slovenija/zverinsko-umorjena-angela-meh-pociva-na-pokopaliscu-v-smartnem-ob-paki-472687

    SRBIJA
    – PRAVNICA, gospa Vera MEJAK
    PRIMER – REHABILITICIJ ŽRTEV ZLOČINSKIH “TITO-KOMUNISTOV”
    https://www.google.si/search?q=vera+mejak+radio+ognjišče&oq=vera+mejak+radio+ognjišče&aqs=chrome..69i57.25587j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    • DJURO SUMAR

     S takšnim nakladanjem pač ne morete zmagati na nobenih volitvah.

 • smiljan bertolin

  Nepravično je do ostalih migrantov, ki so se zaposlili in se sami preživljajo, Brivec je hitro pogruntal kaj se najbolj izplača v Slo. Kako se počuti zvečer, ko gre v Rog, njegovi kolegi migranti pa na avtobus in v Novo mesto delat za 800 evrov. On pa ima še otroke. Bog pomagaj tem otrokom, ki imajo takega očeta

 • Brezjajčnik

  Le koga ta Mustafa drži za jajca, komu se slabo piše, če on spregovori, drugače si ne znam razlagati take zašćite razen … če je tip en izmed glavnih teroristic ali celo glava Alkajde in bi ga Hrvati mimogrede lahko razkrinkali. Beda slovenske politike se kaže v vsej svoji lepoti: “Vsaka svinjarija še ni kazniva, če pa je se pa sodišča, ki so jih sami postavili, izobrazili sodnike, napisali zakone in jih še strogo nadzirajo, lahko tudi ignorirajo. Nemoralnežu ni nič sveto.”

  • rabbit

   S Hrvaške je težko dilat v Rogu.

   • princeska

    Mora biti kaj več, ne samo dilanje. Dilerja lahko dobijo na vsakem vogalu, še policija ve zanje in dilerji s policijo dobro sodelujejo.

  • princeska

   Drži, naši se bojijo Hrvatov, niso samo solidarni s tem migrantom. Mora biti zadaj nekaj več, da so se uprli zakonu, ki so ga sami spisali. Evropa je sama skorumpirana in zlizana z migranti, zato se na Evropsko komisijo nima smisla obračati. Treba je vprašati Hrvate, zakaj se jih naši tako bojijo, da niti arbitraže ne upajo začeti udejanjati.

 • if

  Slika naslovljena z “Ahmada je v prostorih SD obiskal tudi predsednik državnega zbora Milan Brglez. (Foto: Twitter)” in pripadajočo vsebino dokazujeta, da sta Levica in SMC spremenila v betulo z najbolj slabšalnim pomenom.
  Levica in SMC vključno s pravnikoma Brglezom in Cerarjem pućistično n apadata slovensko demokracijo!

 • Grenze

  Sam je pobegnil družino pa pustil v Siriji to pa je HEROJ RAVNO TAK KOT SO BILI IN SO ŠE IN BODO VEDNO KOMUNISTIČNI KAMELEONI SRAM NAJ VAS BO VSE SKUPAJ SMRKAVCI RDEČI KI IMATE VSEGA POLNO RIT ČE BI ŽIVELI V KAKŠNI VENEZUELI ALI SEVERNI KOREJI BI BOLJ TENKO SRALI.

 • Osti jarej

  Da je primer Šamija zgolj nabiranje volilnih glasov ni nobenega dvoma, naj bo to od hinavskih braniteljev ameriškega agenta ali nasprotnikov Cerarja, ki bodo zdaj vložili Ustavno obtožbo.
  Vse skupaj je tako grozljivo kršenje slovenske sicer lažne neodvisnosti, da smrdi na kilometre daleč.
  A pustimo za začetek primer ameriškega agenta, poslanega za zbiranje volilcev v namen ene stranke, pa se posvetimo raje izjavi Matjaža Hana, ki je v imenu SD razložil, kako deluje prikriti kapitalizem levih strank v resnici.
  Tudi oni rabijo glasove migrantov, čeprav jim prirejene ankete dobro kažejo, rabijo tudi podporo Bruslja, ki je prepovedal Šamijevo deportacijo.
  In kako najlepše povedati, da Bruselj ni imel nič pri tem? Kot je rekel Han – smo suverena država, ki sama odloča (kako bo izvrševala Bruseljske ukaze).
  Tudi sodišča nimajo nobene veljave, če jim politika ne dovoli določenih pomembnih razsodb za Bruselj, ker ima Vlada pravico po svoji plačani duši razveljaviti vsako sodno odločbo.
  In Ameriški agent je Bruslju izjemno pomemben, saj je potrebno razporediti na tisoče načrtovanih nasilnih migrantov po EU, za kar bodo in so zadolženi takšni agenti.
  Da ustvarijo sliko revežev, ki se jim sladko žvižga za lastno družino, imajo pa moralno dušo za Sionistične namene.
  Seveda Hanu tudi ni jasno, da deportacija preko policije ni možna, če tega ne odobri NATO, ki pa ni v službi slovenskega naroda.
  Zato je naloga Soroševe ekipe v Sloveniji spremeniti miselnost večjega števila ljudi.
  Brezdomci s slovenskim poreklom ne hodijo na volitve, nimajo niti za hrano, če ni dobrih ljudi, migranti bodo imeli svoje luksuzne domove, verjetno tudi tam, kjer so nasilno izselili slovenske družine in bodo ob Soroševem plačilu vedno podprli njegove slovenske politične agente.
  Da naši Bruseljsko plačani politiki nimajo in ne smejo imeti pojma o načrtu islamizacije EUrope pa itak ni vredno govoriti.
  Morda bi lahko povprašali zgolj francoske kolege, zakaj so zaprli novoletni sejem v Parizu, Ramadan festival pa je še naprej odprt in bo polno zaseden!
  Kako prijetno se je norčevati iz lastnega denarja ob štetju Soroševih bankovcev, kar Hanova strankarska koleg v Bruslju pridno počneta!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/332920/migrantski-terorizem

  • neny

   ne vem če lahko vložijo ustavno pritožbo po enem 17.členu….spodaj je link, mal nižje. :)

 • neny

  so našli novi zakon, ki predpisuje diskrecijo… poleg vseh sodišč je ta najvišji.

  https://www.vecer.com/matevz-krivic-vrhu-vlade-bizarno-ravnanje-uporabite-diskrecijo-6348829

  • Osti jarej

   …ne,da so ga našli……v dablinski uredbi stoji….očitno gre spet za politikantski hokus pokus….državljane imajo pa tako ali tako za bebave ovce….eni in drugi

   • neny

    nihče ga ni omenil, dokler ga nisem našla sama,
    da pa stoji v dablinski šalamastiki že lep čas, kot toliko drugih zakonov je pa logika…
    SDS bi pa to tudi moral vedeti. :)

    • Osti jarej

     …ooo vedo…vsi vedo…verjemi…ni jim pa v interesu,da bi to vedela laična javnost,ki ji v bistvu tega niti ni treba vedeti…za to imamo ustavne pravnike…. g.krivic pa razumljivo pove:
     Iskanje rešitve prek uporabe določil zakona o tujcih in ne z uporabo diskrecijske klavzule, ki je na voljo slovenskim odločevalcem, Matevž Krivic označuje za čudaško. “Ta bizarni manever je najmanj velika neumnost – če ne gre morda še za kaj precej hujšega, denimo za zavestno prevaro javnosti, češ, saj smo hoteli pomagati po tej poti, a se je nato izkazalo, da po tej poti žal ne gre.”

     in:
     Opozarja na protislovnost in nejasnost 51. člena zakona o tujcih, ki vsebuje po njegovih izkušnjah številne pasti. “Zato tudi močno sumim, da je bila ta varianta Cerarju (kot nepoznavalcu tega zelo posebnega pravnega področja) zlonamerno podtaknjena, on pa je na to nasedel. Vsekakor pa je skregano s pravom in s pametjo, če predsednik vlade, ki misli, da je v interesu Slovenije, da ta begunec ostane pri nas, za to ne uporabi tiste pravne poti, ki je takim primerom namenjena – to je preprostega prevzema tega primera v slovensko pristojnost po 17. členu dublinske uredbe, brez iskanja bizarnih in negotovih drugačnih rešitev. Če je s svojimi besedami mislil resno, naj tako tudi naredi in to čimprej – drugače se utegne ves ta nepotrebni zaplet izkazati kot velika farsa, kot predvolilna predstava za naivno publiko, ugled Slovenije kot pravne države pa bo tako doma kot zunaj padel še globlje.”

     • neny

      …. kakorkol. glavno je, da sem raziskala do konca…. Bila je Cerarjeva odločitev oz izbira… Za katerokoli opcijo bi se odločil, bila bi pravilna, ker imajo tako napisane zakone. Bistvo problema je še vedno enako – to pa je nenormalna zaščita ekonomskega imigranta.

 • ahnenpass

  Lepo, da ste objavili te twite, očitno se je nekaterim levičarjem res popolnoma zmešalo. Živijo v svojem svetu, ne ločijo več praznega nakladanja od golih življenjskih dejstev, za vsak izpostavljen twit se da lepo razložiti zakaj je kompletna neumnost.

  • Osti jarej

   …..vsi,ne samo kakor levičarji,tudi kakor desničarji, se obnašajo,kot bi živeli v vzporedni resničnosti……

 • ahnenpass

  Pri nas so fašisti pregnali že toliko Slovencev in domoljubov iz njihovih domov, kjer so bili rojeni, da lahko govorimo o novem valu izbrisanih. Takšno brutalno divjanje totalitarnega sistema pomnimo edino iz časov nacistične okupacije.
  Da je Slovenija zločinska, totalitarna dežela, pričajo tudi redne razveljavitve sodb in tožbe proti Sloveniji, na civiliziranih Evropskih sodiščih, to je dejstvo, ki ga nihče več ne more zanikati. Zakaj moramo potem spoštovati krivične odločitve skorumpiranih sodišč, vedo edino oni, meni se zdi, da s tem posredno sodelujemo pri masovnih zločinih proti človeštvu, kar je zagotovo najbolj nemoralno in tudi kaznivo.
  Edini, ki so še bolj krivi so tisti,ki bi morali državljane varovati pred totalitarizmom in do konca skorumpiranimi javnimi uslužbenci, te bi morali najprej poslati na vešala, še pred neposrednimi krivci.

  • ahnenpass

   In ne pozabite, isto se je krivično sodilo in zatiralo tudi med Janševo vlado, nikakršne razlike ne pomnimo, da si ne bi kdo kaj domišljal.

   • pajot

    Taisti sodniki,ki jih omenjaš,da so krivično sodili pod Janševo vlado,imajo dosmrtni status sodnika. Aha,ti si hotel povedat,da je imel pri krivičnih sodbah prste vmes tudi Janša,kenede? Te popolnoma razumem,vseglihar.

    • ahnenpass

     Sploh ne, dosmrtni mandat nikogar ne odvezuje od odgovornosti za zločine,to ni imuniteta pred zakonom, kot si razlagajo razne naše zbornice,Janša bi vendar moral vedeti kaj dela njegov aparat in pomagati državljanom vsaj toliko kot je potem znal pomagati sam sebi.

     • pajot

      Kaj konkretno bi moral storiti Janša,da bi sodniki sodili v imenu zakona in ne v imenu ljudstva? Konkretno.

     • ahnenpass

      Glej, bolj konkretno ti ne morem odgovoriti kot, da si poglej kakšne vragolije jim je ušpičil Janšev odvetnik Matoz, očitno se vse da, če se hoče in verjetno tudi ustrezno plača.
      Janša bi moral preučiti vsaj pritožbe državljanov in obupane prošnje za pomoč, te primere bi lahko nato dodal na seznam vseh ostalih primerov, ki so jih Evropska sodišča že zavrgla in ves material uporabiti kot temeljni dokaz, da je naše pravosodje totalitarno. Seveda bi moral o tem takoj obvestiti javnost, povedati da je kot predsednik parlamenta proti njim nemočen in zahtevati od EU naj sprejme ustrezne ukrepe oziroma naj takoj pošljejo k nam Modre čelade Združenih narodov, isto kot jih napotijo v Kongo, Somalijo ali kjerkoli se že zaredi fašizem.
      Tako pa je raje združeval policijo in tožilstvo, kar je omogočilo enkratno sprego, meni je že marsikateri odvetnik pojamral, da se jih enostavno boji, ker potem niti policija ni mogla več preiskovati tožilcev, niti tožilci niso smeli več preganjati policistov, sodniki so pa itak lahko edino tiho ter naredijo kar jim rečejo močnejši in bolje prilagojeni.
      Še več, s tem, ko je tožil tistega jeznega klošarja, ki so ga zgleda pod Janševo vlado ven fuknili, je pokazal, da jim po svoje še vedno verjame in spoštuje odločitve tudi takih sodišč.

     • neny

      ti si pa dober…… ne vem v katerem krogu se gibaš… Osebno sem govorila tudi s kakim ti lewakom in se je marsikdo zavzemal za bolj pošteno sojenje, saj niso imeli dokazov…. Je pa opcij lahko seveda več…

 • Janez

  Ah?
  KOGA
  BI
  TI
  OBSODIL
  V PRIMERU – ZLOČINSKEGA TITO OZNA UMORA 17 LETNEGA DEKLETA ?
  Ne
  Trobezljaj v prazn. Daj konkretne predloge. A ne ? L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  GROB
  NESODNE ŽRTVE ZLOČINSKIH
  TITO KOMUNISTIČNIH OZNOVCEV.

  http://reporter.si/clanek/slovenija/zverinsko-umorjena-angela-meh-pociva-na-pokopaliscu-v-smartnem-ob-paki-472687

  • ahnenpass

   Za umor?
   Nikogar, nisem niti približno tak strokovnjak, da bi lahko poznal toliko podrobnosti, vem pa, da je dolžnost kritične javnosti dobro razmisliti o slehernem primeru, ko se nekoga pošlje na vešala, v imenu celega naroda.

   Včasih je treba, ampak smrtna kazen ne bi smela praktično nikoli veljati za posamezne kriminalce, ki so jih vodili osebni motivi, samo za tiste, ki so uničevali na tisoče nedolžnih, pri čemer so trdili, da so zgolj opravljali svoje delo.

 • ahnenpass

  Edini, ki so še bolj krivi so tisti,ki bi morali državljane varovati pred totalitarizmom in do konca skorumpiranimi javnimi uslužbenci, te bi morali najprej poslati na vešala, še pred neposrednimi krivci.
  Pri nas ni nihče na cesti in brez osnovnih virov za preživetje, saj ja vidite, da povsod gori javna razsvetljava, vsaka ruševina in cirkus je brez veze osvetljen, pa ni tam nikogar blizu. Elektriko se občanom izklaplja zato, da bi jih disciplinirali in ponižali, samo zato se to dela, in pa seveda zato, ker lahko. Saj lokalnim fašistom tega nihče ne brani, ne da se zmagati proti naši državi, ne glede kaj si privoščijo državni teroristi, v Sloveniji že ne.
  Tudi na cesto se ne meče vsakogar, samo take,ki se zamerijo lokalnim oligarhijam, ti pa potem naročijo ustrezne pravne konstrukte in sodbe, ki po daljšem mučenju, pripeljejo do deložacij. Vse to je natančno programiran proces, ki se izvaja pod budnim očesom sodelavcev in ovaduhov režima, ki si s tem umazanim delom največkrat kupujejo odpustke za lastne grehe.
  Kaj mislim s tem, da pri nas tega ne more biti, imamo ja socialno državo, ki pozna razne zaščitne ukrepe in finančne fonde, s katerimi se da takoj preprečiti take totalitarne zločine. Tudi ni res, da te varovalke zatajijo, sploh ne, ogromno ljudi celo izkorišča zastonj življenje, denar pa kopičijo tam, kjer država ne more do njega oziroma ga niti ne iščejo. Uničujejo samo določene izjeme, pri čemer dobro pazijo, da jih ni preveč, najprej jih kriminalizirajo in izolirajo, šele nato se začne celostna tortura, ko se ne morejo več braniti in jim nihče ne pomaga. In, ko gredo skozi ves ta trud in stroške, so fašisti seveda zadovoljni z usodo svojih žrtev, zato jim še na kraj pameti ne pade, da bi jim potem pomagali, jih vabili celo v parlament ali kaj podobnega, sploh ne, če jih kdo opozori na njihovo izrojeno moralo, potem še bolj tolčejo po njih. Fašisti se bojijo svojih žrtev, saj niso tako nori, dobro se zavedajo kakšna je kazen za tako brezumno nasilje in kaj so naredili, ampak se zanašajo, da jih bo družba brezpogojno ščitila in jih pasivno podpirala. Evropska sodišča jih ne skrbijo, saj so zgolj formalnost, kdo pa sploh pride od tistih zombijev do tja, potem ko so popolnoma uničeni in večkrat ostanejo tudi brez pameti,morebitne odškodnine potem itak plačamo vsi državljani, pravnih posledic za javne uslužbence pa praktično ni. Ravno nasprotno ,ker delajo dobro za strice v temnih klasičnih oblekah, ki si lastijo vse, so še pohvaljeni in nagrajeni za svoje nezaslišane svinarije, to so vendar stebri naše družbe in vaških skupnosti. Sami veliki Slovenci.

  • neny

   Pa mogoče kaj veš koliko je drag en begunec? Ali je vse iz euja? :)

   • ahnenpass

    Koliko nas stane šele Slovenec, ki je ob enem tudi solastnik vsega skupnega.
    Mi delamo skoraj izključno samo še za nemce, Slovenija je tudi diplomatsko izolirana, če dajo denar, pa vendar lahko kaj rečejo…

 • Janez

  HNENPASSS?
  A?
  Misliš, da je psihopatski KOMUNISTIČNI MORILEC IVAN MAČEK ?
  Umoril
  Tudi svojo sorodnico – Pepco Kardelj?
  Tudi?
  Edo Kardelj – se je meni vedno zdel en – pssihič. Kaj se ti zdi? L.r. J. KOMENDA

  • ahnenpass

   Jaz se Kardelja ne spomnim, meni se je vedno zdel težak. SI je pa izmislil tisti čudni Zakon socialističnega delovnega ljudstva ali SZDL, ki smo se ga morali učiti po šoli, za pripravniški izpit, in je bil popolnoma nerazumljiv skupek nekih čudnih pravil, ki si jih je lahko vsakdo razlagal po svoje. Vendar SZDL ni bil kar brez veze, družil je ljudi iz istih branž, ki so tako sodelovali pri sistemu družbene samozaščite, obnašali so se kot skrajno nevarna verska sekta, lagali so in zastrupljali navadne občane, ki so jih srečevali med vsakodnevnimi opravki ter nakupi, po nareku partije.
   Mi nismo imeli sovjetske diktature, ni bilo nobenih stalinističnih morilskih milic, pri nas so bili praktično vsi zaposleni ob enem tudi agenti režima, brezposeln pa ni bil skoraj nihče.

 • Terminator

  Kakšen begunec neki,navaden ilegalec,ki se je hotel prešvercat v Avstrijo,pa mu ni uspelo,sedaj pa hoče izsiliti.da bi ostal tukaj,zakaj že,a ga bodo ubili na Hrvaškem al kaj ?.Vse skupaj pa še vlada podpira in upam,da zaradi tega pade takoj.Pa še nekateri govorijo kako je dober človek.A zato,ker je zapustil družino in odšel,poiščite jih pa jih vprašajte kje je on,dvomim da vedo.Kako pa sploh lahko vemo kdo je, a je kakšne dokumente pokazal? Poslanci,ki so ga peljali v DZ so direktno ogrožali varnost,kaj pa če bi bil terorist in razstrelil parlament? Sicer kar se mene tiče to ne bi bilo nič narobe ampak vseeno.

  • ahnenpass

   Dobro vprašanje, seveda so vedeli kdo je, ker jim je povedal, kako so potem preverili, če je vse res, pa tudi meni ni jasno, verjetno so dobili kake informacije od Nato, ki ga je pregnal iz doma.

   • Terminator

    Ja veliko jih je povedalo kdo so,kakšen milijon in več.

   • Osti jarej

    ….na WV faktor včeraj ga.odvetnica lucija nekako takole…..kaj počne v rogu?..znano je,da migranti tam skrbijo za dobavo droge….seveda pa nimam nobenega dokaza za to…..khm

    • ahnenpass

     Odvetnica? Komu je pa pomagala?

 • ahnenpass

  Predlagam medijem, da naj organizirajo konstruktivno javno debato, z naslovom Kako pomagati Ahmadu.
  Poskusimo enkrat ignorirati policista v sebi in si zamislimo scenario, ki bi Ahmadu omogočil vse kar si želi zase, na najboljši možni način.

  Rad bi videl, če se Slovenci sploh zavedamo pomena pravic in zakonov, čemu sploh to služi, če je kaj za na kruh namazat mogoče ali nekaj čisto drugega. Drugače povedano, če zakon ne more pomagati reševati osnovne življenjske stiske ljudi, potem jih ne rabimo, si nimamo kaj s tem pomagati, lahko se samo sovražimo in pobijemo med sabo. Naredimo Slovenijo spet veliko, dokažimo enkrat za vselej, da je treba na tem svetu samo umreti, vse ostalo pa se vedno da nekako reševati in do neke realne meje sanirati, vse se da zmeniti. Dokažimo, da smo ljudje, ki cenimo osnovne življenjske vrednote bolj kot karkoli drugega,kot sem spodaj že opisal, ne obstaja nikakršen razlog, da bi se kdorkoli pri nas znašel na cesti in brez vsega, enostavno se po zakonu ne da, ker tisti drobiž za stanovanje, vodo, hrano in elektriko ni in ne more biti noben problem. Se sploh zavedate koliko stane pa deložacija oziroma kriminalizacija nedolžnega državljana, sploh Evropskega državljana? Kršitev vseh človekovih pravic lahko stane državo tudi kakšnih 5 milijonov evrov, na osebo, če je Slovenija totalitarna dežela in teh odškodnin ne izplačuje, še toliko slabše, za vse nas.
  Ker pa se to pri nas očitno in še kako dogaja, mora obstajati odlično pojasnilo kako je to mogoče, preden teh stvari ne razčistimo, nima smisla več moralizirati. To so fašisti, ne da se s kamnito glavo nič razumnega pogovajati.

 • Osti jarej

  Za izogibanje javnemu naročanju pri naložbi v šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) so politično odgovorni nekdanji ministri Andrej Vizjak, Andrej Bajuk, France Križanič, Matej Lahovnik ter nekdanja predsednika vlade Janez Janša in Borut Pahor, je danes povedal predsednik preiskovalne komisije DZ za Teš 6 Matjaž Hanžek.

  https://www.vecer.com/hanzek-vizjak-bajuk-krizanic-lahovnik-jansa-in-pahor-odgovorni-za-izogibanje-javnemu-narocanju-6348849

  • ahnenpass

   Kaj je pa Hanžek delal, vlekel je denar iz proračuna in držal vrečo, verjetno.

   • Osti jarej

    …dalal ni nič,oziroma toliko kot ostali branitelji človekovih pravic…bolj navaden je bil državljan,toliko manj…….vlekel je pa proračunski denar in ga še…kljub temu,da dela enako …torej nič….da bi pa vrečo držal?….ne verjamem

  • KIKI

   A Ropa, ki je podpisal osnovno pogodbo, si pa kar pozabil?

 • ahnenpass

  Primer iz naše sodne prakse, če se državljani tretjega razreda upirajo deložaciji in ne ubogajo navodil policistov, pošlje v nekaj urah država tja do zob oborožene specialce, ki vdrejo in jih potem fuknejo še v zapor.
  Zakaj se potem z migrantom pogovarjajo v rokavicah, zakaj se naenkrat znajo celo pogovarjati, a samo zato, ker ni Slovenec?

  • Janez

   Ti imaš
   Pa res težave s pametjo. Ko toliko vprašuješ. A si 4 leta star.
   Seveda. Slovenci delamo atentate in diverzije po Evropi. Mi smo krivi. L.r. J. KOMENDA
   Islaisti so nedolžne ovčke

 • Grizli

  Ala,vsi,ki jim grozi deložacija hitro zasest DZ!

 • neny

  Zakoni so napisani tako, da ti lahko na primer pod točko A podarijo več življenj, pod točko B pa
  porinejo v krematorj….po črki zakona je oboje prav. Odvisno po kateri črki te sodijo za isto stvar.

  Škoda življenja za ta svet

  • KIKI

   Krematorij je samo za domačo uporabo; lažnive tujce, migrante in mafijce
   postavljamo v vrsto prvorazrednih!

 • RATATA

  Fantje in punce, jaz mam teh krivic, ki se dogajajo slovenskemu narodu res dovolj. Skrajni čas je že, da se nekaj zgodi. To golazen je treba nekam pospremit!

 • KIKI

  Spoštovani Slovenci! Vljudno vabimo vse sedanje in bodoče brezposelne, brezdomce,
  deložirance in ostale sirote, ki trpijo zaradi krivic (zlorabe na vseh nivojih) da preživijo
  veseli predbožični vikend v DZ. Zasedete lahko vse prazne poslanske pisarne,
  parlament in razne klubske konferenčne prostore….Prostori so prijetno opremljeni in
  ogrevani, tako, da lahko pridete v lahnih poletnih oblačilih ali pa zaviti kar v rjuhe (če jih
  imate, seveda) S toplim čajem ali kavico vas bodo postregli člani slavne Levice (Kordiš,
  Tomičeva , Mesečnik Luka, Hanžek,)
  Za kosilo je 6 menijev ( lahko tudi ala cart) v restavraciji DZ:
  Med obroki vam bo predaval “slavist” Sirec Ahmed o striženju ovc!
  Vaši vladni prijatelji in varuhi vaših pravic; SMC, SD, LEVICA, in DESUS
  vam vsem želijo lep vikend!
  Nastale stroške bojo poravnali davkoplačevalci!

 • Janez

  KO!
  NEINFORMIRANOST
  R. SLO EX KP, ZK PONAREJENE SD, ZL, SMC, DESUS ITD.
  “KOMUNISTIČNE LEVICE”
  ZASIJE S POLNO LUČJO NNJIH NEVEDNOSTI OZ. BLEFERSTVA.
  Obupno
  neinformirani so.
  Še vedno bi imeli “titoizem” . A o realnemm “TITU” NE VEJO? Nič !? L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  SRBIJA
  HUD NASPROTNIK MARŠALA TITA
  POŠTENI M. JOKIĆ.

  https://www.google.si/search?q=jokić+momčilo+jedino+ja+tito&oq=jokić+momčilo+jedino+ja+tito&aqs=chrome..69i57j33.27847j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Franjo Trojner

  Kakšna dobra integracija te je to, pa saj
  komaj kaj pove po naše. Govori tako, kot bi ga Džuro našega jezika učil. Zakaj se tudi v tem primeru manipulira z javnostjo? Če je to vzorčen primer dobre integracije nas vse skup mora biti strah, ker je integracija očitno fuč. Gledam in poslušam nekatere ljudi, ki so k nam prišli iz Balkana in so baje uspešno integrirani v našo družbo, pri nas živijo 20 in več let in našega jezika še danes ne znajo, kako le so lahko dobili državljanstvo vas vprašam?
  Kakšni so pogoji za pridobitev slovenskega državljanstva?
  Po Zakonu o državljanstvu RS (3. člen) je mogoče državljanstvo Slovenije pridobiti na naslednje načine:
  po rodu,
  z rojstvom na območju Republike Slovenije,
  z naturalizacijo (sprejem v državljanstvo na podlagi prošnje),
  po mednarodni pogodbi. možnosti tujcev za pridobitev slovenskega državljanstva.
  Vsaka država določa posebne pogoje za pridobitev državljanstva. Če si želite postati državljan Kanade, boste morali znati komunicirati v angleščini ali francoščini, preverili bodo, ali se znate sporazumevati v vsakdanjih pogovorih, prebrati navodila, postavljati vprašanja in ali poznate slovnična pravila.
  Na Finskem boste morali dokazati svoje znanje iz finščine ali švedščine.
  V Nemčiji in Avstriji boste morali dokazati znanje nemščine. Če pa se odločite zaprositi za državljanstvo pri naših sosedih Hrvatih, boste morali najprej tam preživeti 8 let, dodobra spoznati zgodovino Hrvaške in se preizkusiti v znanju hrvaščine.
  Če bi želeli živeti v Dubaju, se boste morali sprijazniti s stalnim vizumom za prebivanje. Tujcem namreč ne dajo državljanstva niti, če se naučijo vseh 80 sopomenk, ki jih uporabljajo za besedo kamela. smiley.
  Kako pa je s slovenskim državljanstvom? Tujec lahko pridobi državljanstvo na podlagi redne naturalizacije, ki predvideva 10-letno bivanje tujca v državi, ali naturalizacije z olajšavami, ki predvideva krajšo dobo. Po slednji dobijo državljanstvo Slovenije tujci, ki so poročeni s slovenskim državljanom, izseljenci, osebe brez državljanstva in tudi begunci. Begunci, ki dobijo zaščito v Sloveniji, lahko zaprosijo za državljanstvo po petih letih legalnega prebivanja v Sloveniji.
  Znanje jezika je torej en ključnih elementov za pridobitev državljanstva. Pri nas v Sloveniji pa to očitno ne uspeva, kar lahko vidimo celo po TV, ko znan moderator v razvedrilni oddaji uprablja tujke, enega izmed južnjaških jezikov, ki pa niso prevedane v naš jezik, ali poslanka državnega zbora, ki se ji pri prenosu sej na TV večkrat zareče pa prevoda ni, da nekaterih zdravnikov iz juga, ki delajo v javnem zdravstvu niti ne omenjam.

 • Domoljub

  Ahmad Shamieh se spozna tudi na eksploziva tobomo kmalu občutili.

  • ogledalo

   Če bi ti bil domoljub, bi ne zlorabljal slovenščine. Sektaši si organizirajte tečaj slovenskega jezika.

 • Olga_10

  Vse skorumpirance, samovoljneže, kršitelje zakonov in ustave, s Fajonko vred, je treba postaviti pred roko pravice in v zapor! Nimajo mandata, da proti volji ljudi priseljujejo “zaslužne” sirske frizerje v naše breme!

 • MEFISTO

  Vsak dan novi nicki.

  Toda velikemu, modremu in učenemu Mefisto se zlikovec ne more skriti.

 • MEFISTO

  Tu ni več kaj modrovati..

  Odločba o izgonu “ljubitelja” Slovenije ni samo pravnomočna, temveč tudi dokončna in jo je treba nemudoma izvršiti.

  Zadostujejo le marica in dva policista.

  V nasprotnem primeru se nam lahko zgodi, da se bo pol Azije in Afrike začelo učiti slovenščino.

 • Sašo

  Matija Stepišnik @MatijaStepisnik
  Ko za Slovenijo zmagujejo Zlatko, Milenko, Samir, Josip, Anthony, Sergej, Jakov …, skačemo in se deremo Mi, Slovenci! Država lahko diskrecijsko odloči, da so “naši”. V primeru begunca Ahmada se “multikulturna velikodušnost” pri mnogih obrne v slogan Raus Neslovenci. Bedno.
  6:02 PM – Nov 14, 2017

  Matija, malo si pomešal pojme…Zlatko, Milenko, Josip, Antony itd..niso ilegalni migranti, ampak so tu rojeni ali pa so po legalni poti prišli do državljanstva. Malo mešaš jabolka in hruške, za delat se pametnega moreš biti vsaj malo pameten.

 • Steiermark

  “Ahmad si zasluži posebno obravnavo”…… Morda takšno, kot jo je sam namenil svojim 5 otrokom in ženi, pred katerimi je pobegnil , njih pa pustil na milost in nemilost svojih isisovsko alahovih kamelarjev, ki so se, tako kot jih uči islam, naučili samo posiljevanja (od dojenčkov pa do starcev , spol sploh ni pomemben…. ter rezanja vratov!) Priporoči Priporočeno 1

 • plamen100

  B.V. Sorry, vem da za tvojim sicer zelo dobrim prispevkom kar sem utegnil razbrati, ker sem ga na hitro preletel in se ustavljal le ob tvojih komentarjih, tici kar dosti dela, da vse te twite zberes. Ampak nimam pa zelodca, da bi bral te twite levih fasistov, ker mi gre golazen zaradi sprenevedanja naravnost na bruhanje! Tukaj se vlecejo za tega migranta, pisejo kako je socializiran v slovensko druzbo celo slovensko naj bi znal bolje kot marsikateri slovenec…po drugi strani pa s svojimi levimi reformami ubijajo slovenski narod in ga z novimi ukrepi vedno bolj tudi financno siromasijo, ljudstvo pa kot da je drogirano in se kar naprej podpira levifasizem pa ceprav je najbolje zivelo v casu vladanja desnice. Ampak ta narod je v vecini ostal tako zaslepljen, da ima raje za 100 eur manjse penzije in minimalce samo da bo za migrante poskrbljeno. Cmerarja pa bi najraje cez koleno in ga kot laznivca preprosto naseskal saj se kaj drugega z njim res ne da narediti.

 • Bozz

  Peter Vilfan v živo iz Troje:
  Sirski Trojanski konj koristi Sloveniji, zato po našem mnenju
  izpolnjuje pogoje za podelitev državljanstva po izredni naturalizaciji.
  Njegovo krivično deportacijo iz Troje moramo preprečiti.