Ko dvoličnost slovenske levice zasije v polnem sijaju – Slovencem se slabo piše

Foto: STA/Twitter

Dvoličnost slovenske levice je s primerom nezakonitega migranta Ahmada Shamieha zasijala v vsem svojem sijaju. Pod pretvezo, da ščitijo malega človeka, pozabljajo na zakone in na spoštovanje sodišč. Pozabljajo pa, da je gospod Ahmad prišel v Slovenijo nezakonito iz varne države Hrvaške, kamor bi se moral vrniti in urediti stvari po zakonsko določeni poti. In še, če se obregnemo ob besedo humanost, ki so jo levi politiki v torek (in tudi v sredo) stalno vlekli na dan. Naj ob tem navedemo vprašanje, ki ga je zastavil poslanec SDS dr. Vinko Gorenak: “Ali je humano, da je Ahmad v glavnem mestu Sirije, Damasku, kjer divja vojna, pustil ženo in otroke, sam pa je pobegnil na varno?”

Na kratko spomnimo na dogajanje okoli Sirca Ahmada. Koalicijske stranke in stranka Levica so že v ponedeljek pozvale, da zaščitimo nezakonitega migranta in preprečimo njegovo deportacijo na Hrvaško, ki je v resnici pristojna za obravnavo njegovega primera. Nato sta naslednji dan, torej v torek zjutraj, poslanca Jan Škoberne (SD) in Miha Kordiš (Levica) odšla v azilni dom in nezakonitega migranta Shamieha odpeljala v državni zbor, kamor policija ni imela vstopa, da bi ga tako zaščitila pred deportacijo. Natančneje. Namestili so se v pisarni Jana Škoberneta, kjer so klepetali ob kavi, vmes pa so v pisarno prihajali še drugi poslanci, med njimi tudi poslanka SMC Jasna Murgel, poslanec SD Matjaž Han in predsednik državnega zbora Milan Brglez. Stranka SMC se je sicer pozneje želela izvleči iz vsega skupaj in nekoliko popraviti vtis, a so fotografije govorile svoje.

Ahmada je v prostorih SD obiskal tudi predsednik državnega zbora Milan Brglez. (Foto: Twitter)

Družbena omrežja so preplavili takšni in drugačni odzivi, v osnovi pa jih lahko razdelimo na dva pola. Prvi je tisti, kjer so ljudje opozarjali, da slovenska levica ščiti enega tujca, medtem pa pozablja na svoje državljane v stiski, na stanje na otroški srčni kirurgiji, na izseljevanje mladih v tujino itd. Dejstvo je, da je za enega samega tujca vsa levica skočila v zrak in naredila vse, da je ostal v Sloveniji. Šli so celo preko odločitve kar treh sodišč (vrhovnega, ustavnega in evropskega), medtem ko na drugi strani glasno poudarjajo, kako je sodišča treba spoštovati.

V nadaljevanju izpostavljamo le nekaj primerov, ki dokazujejo, kako dvolična je slovenska levica.

Levica meni, da je migrant Ahmad najbolj pomoči potreben
Združena levica je dan po tem, ko so preprečili, da bi Ahmada deportirali iz Slovenije, objavili prispevek, v katerem so med drugim zapisali naslednje: “Zaradi današnje pozitivne zgodbe ne smemo pozabiti na vzroke. Slovenija še naprej izganja begunce na podlagi nečloveškega Zakona o tujcih in še vedno so naše meje obdane z žico. Pozdraviti je potrebno današnji trenutek človekoljubnosti in istočasno od vlade zahtevati več: odstranitev žice na meji, zaščito najšibkejših, ki jim grozi deložacija iz lastnih stanovanj in dvig minimalne plače, ki je še vedno pod pragom tveganja revščine.Nato nadaljujejo: “Iztekajoči mandat je zaznamovan z vladnimi ukrepi, ki ustvarjajo ozračje strahu in izgube varnosti v družbi. Danes se jim je zoperstavila solidarna skupnost, ki stopi v bran tistim, ki so pomoči najbolj potrebni.”

Brez sramu enega tujca primerjajo s tistimi najšibkejšimi državljani in državljankami, ki resnično potrebujejo pomoč. Migranta, ki je v Slovenijo prišel nezakonito iz varne države Hrvaške, enačijo s tistimi, ki so pomoči najbolj potrebni, s tem, da je, kot je opozoril tudi poslanec mag. Branko Grims, slovenske davkoplačevalce Ahmad stal že najmanj 50 tisoč evrov.

Tanja Fajon (Foto: STA).

Zmaga razuma ali zmaga dvoličnosti?
Tako pa je, kot da v Bruslju nima drugega dela, zadevo spremljala evropska poslanka Tanja Fajon. Meni, da je zmagal razum. Kdaj bo razum zmagal v UKC Ljubljana ali na otroški srčni kirurgiji?

“Smo že na toplem,” se je glasil eden izmed tvitov, ki jih je redno objavljal Jernej Štromajer, svetovalec v poslanski skupini SD. Koliko Slovencev in Slovenk ni na toplem, ker so jim izključili elektriko zaradi neplačanih računov, ki jih niso uspeli plačati zaradi nizkih plač in številnih stroškov?

Premier, ki je večino svojega mandata poudarjal, da je treba spoštovati odločitve sodišč, se je zdaj očitno odločil, da naredi izjemo. Na novinarski konferenci pa je s svojo izjavo zagotovo zmedel tudi tiste, ki so njegovi večni podporniki.

Škoda, da mora(mo) Slovenci in Slovenke svoje stiske reševati prav z obrazcem, za enega tujca pa slovenska levica poskrbi tako, da ga pred policijo zavaruje v samem hramu demokracije.

Koliko Slovencev in Slovenk je lahko zgled drugim, pa to slovenska levica sploh ne opazi?

B. V.