fbpx

Ko minister za Slovence v zamejstvu in svetu svetuje paru … naj uporabita Google?!

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter Česnik. (Foto: STA)

“Ali za to potrebujemo ministra,” se sprašuje bralec, ki nas je opozoril na vprašljivo smiselnost porabe več kot osmih milijonov evrov na leto. Gre za Petra Jožefa Česnika, še en kadrovski izbor Stranke Alenke Bratušek. Česnik je namreč v Facebook skupini Slovenci v Avstraliji popotniku, ki ga zanima zaposlitev v Avstraliji, svetoval, naj pogleda na Google, kot je razvidno iz posnetka strani v nadaljevanju.

Z bralcem se lahko strinjamo, da je 8,7 milijona proračunskih evrov za ministrstva oziroma vladne urade, v katerih se potem za ministrsko plačo kratkočasijo ljudje kot je minister Peter Česnik čisto zapravljanje.

Mimogrede, Česnik bo v soboto po podatkih z Wikipedie star 75 let, po podatkih Državne volilne komisije pa je na volitvah leta 2018 prejel zgolj 744 glasov. S čimer pa je res, da je Česnik najbrž edini upokojenec v Sloveniji, ki ima resnično veliko korist od Stranke Alenke Bratušek – po lanskih podatkih prejema mesečno 4.858 evrov bruto oziroma 2.783 evrov neto plače. Kar znaša kar štiri povprečne neto starostne pokojnine za november 2019, ki je po podatkih ZPIZ znašale 656,60 evrov.

 

Z ukinitvijo Česnikove sinekure za preusmerjanje na Google bi, če upoštevamo zgornje podatke za leto 2018, ko so porabili 8,7 milijonov evrov, ta denar lahko razdelili med upokojence. Denimo tiste z najnižjimi prihodki.

Smo pa na Facebooku ministra Česnika opazili melanholičen zapis iz preteklosti. Česnik je bil namreč včasih politik stranke Zares, ki jo je vodil na laži ujeti Gregor Golobič, ki ga je Česnik označil za sodobnega Prometeja, potem pa ugotovil, da je še boljša oznaka Sizif. Poglejte posnetek strani.

Andrej Žitnik