fbpx

Komunisti so veliki sovražniki Judov: Ivan Maček Matija požegnal uničenje sinagoge, levičarji pa so še danes glavni vir antisemitizma!

Vojni zločinec Ivan Maček - Matija.

V Časniku so ob letošnjem dnevu spomina na holokavst izpostavili pomenljiv naslov osrednje prireditve in ob tem navedli lanskoletna razmišljanja kolumnista Bernarda Nežmaha o takratni prireditvi, ki jo je organizirala kar ZZB NOB, katere prvi predsednik je bil Ivan Maček Matija. Ta se je že med vojno objemal z italijanskimi fašisti, po vojni pa je požegnal rušenje sinagoge v Prekmurju, od koder se je v nekaj letih po revoluciji odselila več kot polovica Judov. Podobno je bilo tudi drugod, na Poljskem je leto po koncu druge svetovne vojne šokiral pogrom v Kielcah, Sovjeti pa so sionizem opisovali kar kot sestavni del imperialistične zarote. Še danes so levičarji, ki nestrpnost radi podtikajo nasprotni strani, v resnici glavni vir antisemitizma – v članku navajamo le nekaj primerov!

Letošnja osrednja slovesnost ob dnevu spomina na holokavst ima, kot ugotavlja Časnik, pomenljiv naslov: “Razmislite, da se je to zgodilo!” Vse dogodke, posvečene spominu na žrtve holokavsta, so pripravili v Judovskem kulturnem centru in Mini teatru. Še lani pa je osrednjo slovesnost ob tem dnevu, ki se je odvila v Kinu Šiška, organizirala kar ZZB NOB. Tam je bil glavni govornik Goran Vojnović, slovesnosti pa sta se udeležila še predsednik republike Borut Pahor in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Kot navaja Časnik, se je Bernard Nežmah v svojem komentarju v Mladini lansko leto potem spraševal sledeče: “Kaj ima ZZB NOB z dnevom holokavsta? V Murski Soboti so dali njeni člani leta 1954 podreti sinagogo. Ta je sicer čudežno preživela okupacijo nemških nacistov, ki je niso požgali, ni pa preživela komunistične oblasti. Uradni podatki pravijo, da peščica Judov, ki so se vrnili iz taborišč, ni mogla več vzdrževati sinagoge in so jo prodali mestni občini. Judje so res znani kot trgovci, ki prodajo vraga in pol, ampak, da bi po svetu prodajali sinagoge? Noben milijonar v New Yorku še ni kupil na uglednem mestu židovske svete hiše in tam postavil nebotičnika!”

Organizacija, ki je požgala sinagogo, danes vodi komemorativni dan holokavsta
Nežmah je v svojem komentarju takrat nadalje pojasnjeval dejavnosti prvega predsednika zveze borcev Slovenije Ivana Mačka Matije: “In kaj je počela ZZB NOV leta 1954? Njen predsednik je bil general Ivan Matija – Maček, ki je požegnal uničenje judovskega hrama. Ista organizacija danes vodi komemorativni dan holokavsta, ne da bi izrekla orjaški NE svojim nekdanjim voditeljem. A še bolj bi to pričakovali od predstavnikov države, da bi zmogli opozoriti na slovenski udarec po Judih. Po osvoboditvi Auschwitza se jih je v Prekmurje vrnilo 65. Očitno so padli v novi pekel, saj se jih je v nekaj letih izselila več kot polovica.” Kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, Maček ni deloval antisemitsko le po vojni, pač pa se je tudi med vojno objemal – in to dobesedno – kar s fašističnim generalom!

Maček se je med vojno objemal s fašističnim generalom, Kardelj pa se je pri Titu hvalil s sodelovanjem s fašisti
Da je bil Maček naklonjen fašizmu, sicer povsem sorodni ideologiji komunizmu, je med drugim v svoji kolumni na Nova24TV pred skoraj dvema letoma izpostavil Miro Petek, ki je navedel sledeči zapis iz Mačkove knjige Spomini: “Po snežniških gozdnih poteh je kolona napredovala le počasi in z njo mi, ki smo ji sledili. Na Mašunu smo naleteli na večjo skupino Italijanov, ki so počasi ubirali pot proti domu … Med njimi sem zagledal zgrbljenega človeka, ki se je šepaje držal mule za rep, in si tako pomagal, da je lovil korak z drugimi. Ko smo se peljali mimo, sem ga pogledal v obraz: Cerutti! Bil je bled, kosmat, utrujen. Ustavili smo se. Izstopil sem in mu dal roko. Hvaležno mi je vrnil stisk in se grenko nasmehnil. Prav beden je bil videti. Dali smo mu nekaj hrane, zanj in njegovega pribočnika. Nagovarjali smo ga, naj ostane pri nas, naj se ne vrača v Italijo, ker lahko pade Nemcem v roke. A je odvrnil, da ga domov vleče skrb za družino. Uredil sem, da so ga Italijani vzeli na tovornjak, s katerim so peljali ranjence. Nemška ofenziva ga je zatekla med primorskimi partizani …” Petek je takrat komentiral, da lahko Mačkovo objemanje z generalom, ki je pobil na stotine Slovencev, štejemo med neprišteven mazohizem od krvi in oblasti opitega komunista. Kot še en dokaz kolaboracije s fašisti je Petek navedel tudi poročanje Edvarda Kardelja, ki je Josipu Brozu Titu sporočil, da jim Italijani dajejo bombe in podatke, ter pojasnil: “Če bomo utrdili naše položaje pri Italijanih, bo na kraju naš posel veliko lažji.”

Edvard Kardelj (Foto: wikimedia.commons.org)

Številnim judovskim podjetnikom, ki so jim med vojno premoženje zaplenili Nemci, je komunistična oblast nato očitala pomoč okupatorju
Judovski kapital je bil predmet zaplemb že pod nemško in italijansko okupacijo, podobno pa je bilo ravnanje povojnih jugoslovanskih komunističnih oblasti, ki so se prav tako polaščale judovskega premoženja, ki je bilo predmet zaplemb in nacionalizacij, tako kot premoženja drugih. Za razliko od nacistov, ki so nacionalizirali premoženje v imenu rase, so komunisti to počeli v imenu razrednega boja. A povojna komunistična oblast je pogosto judovskim podjetnikom, kot navaja Časnik, naprtila tako hude obtožbe, kot da bi šlo za najbolj zagrizene naciste. Pomenljiv je na primer judovskega podjetnika Franca Mautnerja iz Maribora, ki je bil solastnik Mariborske tekstilne tvornice in čigar delež je po okupaciji zaplenila nemška oblast, nemški državljani pa so tako prevzeli tudi upravljanje tega podjetja. Jugoslavija je po vojni ravnala še bolj sprevrženo. Mautnerja je namreč povojno vojaško sodišče obtoževalo, da je kot član uprave odstopil in s tem okupatorju olajšal načrte, ki so vključevali integracijo podjetja v nemško vojno gospodarstvo. Sodišče tako sploh ni preverjalo vzroka odstopa članov odbora v podjetju, a na koncu so jih v tej montirani sodbi oprostili plačila kazni. Tako je bilo jasno, da je bil glavni namen zaplemba tovarne, kot še navaja Časnik, pa je to le ena izmed množice podobnih montiranih sodb tistega časa.

Komunisti so bili po drugi svetovni vojni odkriti sovražniki Judov, levičarji to nadaljujejo še danes
Le leto dni po koncu druge svetovne vojne in po koncu holokavsta je svet pretresel pogrom nad Judi v mestu Kielce na jugu Poljske. Tam so poljski komunisti napadli judovski center. V napadu je umrlo 42 Judov, nadaljnjih 40 pa jih je bilo ranjenih. Ta tragični dogodek je še dodatno razkril pravo naravo komunistov in spodbudil izselitev še zadnjih Judov iz takrat komunistične Poljske. Prav tako komunisti niso bili naklonjeni judovski državi Izrael, celo režimsko Delo je še v komunističnih časih poročalo o sionizmu kot o peti koloni in pri tem navajalo sovjetski armadni list Krasnaja zvezda, kjer so sionizem označili za sestavni del imperialistične zarote.

In prav levica, ki tako rada podtika nestrpnost in sovraštvo desničarjem, je še danes glavni vir antisemitizma tako v Sloveniji kot po svetu. O tem, kot smo na Nova24TV že poročali, priča na primer bizarna kontradiktornost zunanjega ministra Mira Cerarja, ki je ob robu nedavnega zasedanja generalne skupščine OZN sicer sodeloval v akciji #No2Antisemitism, vendar se je med obiskom srečal z zunanjim ministrom Irana Mohammadom Javadom Zarifom. Prav iz neuglednega Irana, ki je podvržen sankcijam, prihaja do nekaterih izmed najhujših groženj Judom in državi Izrael, nekateri bi državo kar izbrisali z zemljevida, poleg tega pa Iran zvesto podpira teroristično gibanje Hamas. Kot smo že poročali, so odnosom in trgovanju z antisemitskim Iranom naklonjeni številni slovenski levičarski politiki in podjetniki blizu globoki državi, ki sicer s svojimi izdelki niso konkurenčni na Zahodu. Ob tem se gotovo dobro zavedajo, da tako odkrito podpirajo terorizem in antisemitizem. Glasilo Mladina, ekstremna Levica in še nekateri politiki z leve strani si dalj časa prizadevajo tudi za priznanje Palestine v času, ko teroristično gibanje Hamas dnevno seje smrt na obmejnih območjih Izraela. Vse to kljub temu, da Palestina ne izpolnjuje niti osnovnih kriterijev, ki veljajo za obstoj neodvisne države. Hamas sicer na vse načine skuša infiltrirati svoje teroriste v Izrael, za doseganje svojih ciljev pa pogosto zlorablja običajne državljane in celo otroke! Odkrito podporo temu terorističnemu gibanju, ki ga označuje celo kot prijateljskega, pa je, kot smo že izpostavili na Nova24TV, večkrat izrazil vodja legla antisemitizma, britanske laburistične stranke, Jeremy Corbyn. Kot je avgusta lani poročal National Review, je Corbyn ob neki priložnosti sprejel celo brezplačen izlet k sirskemu predsedniku Basharju Al Assadu, ki ga je plačala skrajna palestinska skupina, ki sicer trdi, da so za holokavst krivi kar Judje sami. Corbyn se sicer dobro razume celo s skrajnim gibanjem Hezbolah.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.