Končno zdrava pamet: V državni stanovanji v Dravogradu, predvideni za migrante, so naselili domačine

Stanovanji v Dravogradu, ki sta v lasti države, so lani začeli pripravljati za naselitev migrantov. To je med občani povzročilo precejšnje razburjenje, odprto protestno pismo so občinski svetniki poslali tudi županji Marijani Cigala. Pred nekaj dnevi pa so z ministrstva za javno upravo sporočili, da sta stanovanji oddani občanom Dravograda. 

Občino Dravograd so pred dnevi z ministrstva za javno upravo obvestili, da so stanovanji na naslovih Na Meži 154B in na Mariborski cesti 39 oddali občanom Dravograda. Gre namreč za državni stanovanji, trisobno in dvosobno, ki sta bili med 18 stanovanji po Sloveniji na seznamu za nastanitev azilantov. Medtem, ko je več deset občanov Dravograda čakalo na občinska stanovanja, je država želela z razpisom nadpovprečno opremiti omenjeni stanovanji in tja naseliti azilante.

Občinski svetniki proti naselitvi beguncev v njihovo občino
Občinske svetnike je stanje očitno zelo razburilo, saj so na županjo Marijano Cigala naslovili odprto pismo, v katerem so zahtevali izredno občinsko sejo na temo naseljevanja beguncev v njihovo občino. Izrazili so skrb glede integracije slednjih v njihovo okolje in nezmožnost zaposlitve ter skrb za varnost. Zaradi ukinitve Policijske uprave Slovenj Gradec je po mnenju svetnikov policija na območju Koroške podhranjena.

Županja je problematiko popeljala naprej do ministrstva za notranje zadeve
V pismu, na katerem je podpisana dravograjska županja Marijana Cigala, so ministrstvo pozvali, da bi bilo bolj smiselno stanovanji najprej ponuditi slovenskim državljanom in občanom, ki so v socialni stiski ter na robu preživetja, in ne azilantom. Ministrstvu so očitali, da je občina za opremljanje in namero po naselitvi azilantov izvedela prek medijev – z ministrstva občine o tem torej niso obvestili.

V hitrem odgovoru z ministrstva je nato državni sekretar Boštjan Šefic pomiril Dravograjčane, saj sta po pregledu potencialnih kapacitet omenjeni stanovanji izpadli iz načrta za vselitev oseb s priznano mednarodno zaščito. Nato se je 12. januarja Šefic udeležil še izredne občinske seje, na kateri so razpravljali o tej temi. Stanovanji, ki ju upravlja Stanovanjska komisija Vlade Republike Slovenije pri Ministrstvu za javno upravo RS, pa po (pre)dolgem obdobju končno nista več prazni.

e-Koroška.si

 

 • Iza Demos

  A po občinah in ministrstvih sploh vedo koliko imajo praznih stanovanj in koliko takih, ki jih zasedajo neupravičeni uporabniki (lastniki stanovanja, ki svojega oddajajo; občinski/državni najemniki, ki so se preselili k partnerjem ali sorodnikom in to občinsko/državno oddajajo)? Sem prepričana, da ne vedo.

 • tarantela

  Tole je pa čist frišna stara novica.

 • garfi

  tole je pa čist frišno staro zavajanje butalcev

 • centurion

  Enih sto migrantov pa v Murgle.
  Najbolj zdrava pamet.

 • garfi

  ravnokar presstutka zaslišuje mlado in neumno AKTIVISTKO-Habjan-val202
  navidezno o jogi v resnici pa išče stanovanja za lažne begunce, ki so bili drugod zavrnjeni
  dobra novica, da večinoma nihče ne ponudi stanovanja
  pravi, da je potem začela DRUGO TAKTIKO-LAŽ za koga gre
  torej, da gre za znanca študenta
  25 let kurćanistične vzgoje press

  • Nata

   Ta je pa malo čez les !!!Opolnomočenje tem ljudem ??

   • garfi

    denar dela čudeže pri pokvarjenih
    odkrito laže in to reklamira

    • Nata

     Garfi . . kako že pravimo zadnje čase ? Slabi zgledi vlečejo!

 • tramal

  Korošci so še vedno bili desetkrat bolj pametni in razgledani kot ljubljančani.Par izjemam se oproščam.

 • stajerc5

  Tudi pri teh “novih” stanovalcih me zanimajo …., ehh, samo koncnice priimkov!?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!