fbpx

Kot v časih nacistične Nemčije: Tokrat nova “dobrodošlica” za člane in simpatizerje SDS v središču Celja

Foto: Bralec

Glede na sicer ostro kampanjo proti nestrpnosti in rasizmu se večkrat sliši o tem, kako se je tragedija druge svetovne vojne začela s prihodom nacistov na oblast. Čemur so na trgovinah in lokalih v Nemčiji sledili napisi, kot na primer “Psom in Judom vstop prepovedan.”

Očitno pa skrajni levičarji pogrešajo te čase. Že leta 2014 se je v Celju na vrata enega od stanovanjskih blokov pojavila nalepka s prečrtanim znakom stranke SDS ter pripisom “Vstop prepovedan”. Nedavno so takšno nalepko opazili na vratih enega od frizerskih salonov, prav tako v Celju, sedaj pa v istem mestu še na vhodu v trgovino Mana v mestnem središču, od koder nam je bralec poslal fotografijo.

Sedaj se lahko vprašamo, ali gre res za takšno usmeritev posameznih lokalov ali pa je bil na delu provokator, po vsej verjetnosti član ali simpatizer Levice.

Sprejemanje strank je svobodno, ni pa dobro za posel
Ob tem naj spomnimo, da o tem, kdo lahko vstopa lokal, najprej odloča lastnik sam. Nekaj drugega pa je, če gre za povsem javni prostor (upravna enota, pošta, itd.) in če takšno prakso predpisuje celo zakon. Zagotovo je dopuščanje takšnih nalepk za nekoga, ki se gre posel, nič manj kot poslovni samomor – razen če mu zgolj skrajni levičarji, ki to odobravajo, res prinašajo tak zaslužek.

Savsko naselje v Ljubljani.

Gašper Blažič