fbpx

Vlada mirno prevarala krajane Lenarta

Vir: Ž. K.

Prebivalci Lenarta so na podlagi objave v Uradnem listu RS presenečeno ugotovili, da se je vlada kljub drugačnim zagotovilom vseeno odločila, da bo objekt hotela Črni les spremenila v center za tujce. Vlada jim je namreč obljubila, da brez njihovega soglasja ne bo sprejemala odločitev. Na Ministrstvo za notranje zadeve RS so zato že poslali dopis. 

“Glede na javne obljube najvišjih predstavnikov Republike Slovenije, da v zvezi z namerami o objektu Črni les ne bodo sprejemali odločitev brez soglasja lokalne skupnosti, je odločitev toliko bolj šokantna,” so zapisali krajani v dopisu.

Ogorčen tudi župan
Da je vlada zagotovila, da brez soglasnosti lokalne skupnosti ne bo sprejemala odločitev, pa opozarja tudi župan Janez Kramberger“Težko razumemo smiselnost in racionalnost te odločitve in vztrajanje na tej lokaciji, za katero je treba plačevati najemnino ter izvesti gradbene posege v stavbi in okolici,” je dejal Kramberger in dodal, da ima država v lasti različne objekte, za katere ni potrebno plačevati najemnine in niso na lokacijah, kot je Črni les, ki ga je država pred leti razglasila za naravno vrednoto državnega pomena.

Župan Lenarta meni, da je država delovala nezakonito, saj bo spremenila namembnost objekta, za kar je potrebno soglasje lokalne skupnosti.

Policija pravi, da ne bo šlo za novo izpostavo centra za tujce Postojna
Odgovora od ministrstva v Lenartu še niso dobili, policija pa zagotavlja, da je bil ta sporazum podpisan še pred zaporo balkanske migrantske poti. Na policiji poudarjajo, da ne bo šlo za novo izpostavo centra za tujce v Postojni, pač pa da bi objekt lahko uporabili v primeru, če bi ob prihodu večjega števila beguncev v Slovenijo policija morala vzpostaviti omejitev gibanja na tem območju.

M. G., STA