Kučan in njegovo spletkarjenje pri razorožitvi Teritorialne obrambe

Foto: sta

Člani in članice Odbora za obrambo so nadaljevali julija prekinjeno sejo glede odgovornosti predsednika predsedstva Republike Slovenije, Milana Kučana, in drugih pri razoroževanju Teritorialne obrambe leta 1990 ter glede ustanovitve preiskovalne komisije v zvezi s tem. Spomnimo, da so poleti sejo odbora poslanci koalicije obstruirali, prav tako se je ni udeležil glavni osumljenec Milan Kučan. Vseeno so v odboru vpletenim želeli dati še eno priložnost in jih pozvati k sodelovanju, zato je predsednik Odbora za obrambo, Žan Mahnič, sejo takrat prekinil. Zgodba se je tokrat ponovila, saj so koalicijski poslanci sejo znova obstruirali, zato je bila po daljši razpravi ponovno prekinjena in se bo nadaljevala prihodnje leto.

Dejanja koalicije kažejo na to, da v Sloveniji še vedno ni razvite prave parlamentarne demokracije, za katero so se med drugim Slovenci zavzeli na plebiscitu leta 1990. Kot je opozoril predsednik največje opozicijske stranke SDS, Janez Janša, je obstrukcija takšnih sej zgolj nadaljevanje delitvene politike tistih, ki so na plebiscitu glasovali proti osamosvojitvi Slovenije.

Na plebiscitu 23. decembra 1990 so Slovenke in Slovenci jasno povedali, da ne želijo živeti v enopartijskem sistemu, ki je ob tedanji planski ekonomiji državo Jugoslavijo peljal v gospodarski propad. Slovenci so se odrekli povezovanju z južnoslovanskimi narodi, saj so si želeli svobodnega odločanja o tem, s kom in na kakšen način se bodo povezovali, predvsem pa so se želeli opredeljevati skladno s slovenskimi kulturnimi, z verskimi in zgodovinskimi načeli ter običaji.

V Sloveniji so bile še pred plebiscitom izvedene prve večstrankarske volitve, Demosova vlada je prevzela oblast, a ji je bila glavna točka programa, tj. osamosvojitev Slovenije, začasno onemogočena zaradi razorožitve takratne Teritorialne obrambe. Do tega je prišlo zato, ker se je takratna jugoslovanska oblast ustrašila, da bi utegnili Slovenci svojo odločitev zavarovati z orožjem, je opozoril Žan Mahnič.

Pred razorožitvijo pod ukazom generala Hočevarja je imela Slovenija 100 tisoč kosov orožja
Če primerjamo stanje pred razorožitvijo in po njej, ugotovimo, da je še na začetku leta 1990 Slovenija razpolagala s 100 tisoč kosi orožja, a je bilo po ukazu generala Ivana Hočevarja o premestitvi v objekte pod nadzorom JNA premeščenega več kot 80 odstotkov vsega orožja. Takratno predsedstvo pod vodstvom Milana Kučana ni storilo ničesar, da bi dejanje preprečilo, čeprav je bilo o vsem obveščeno.

“Ko so častniki TO z vseh strani pritiskali na predsedstvo z zahtevami, da se zaustavi razoroževanje, se je to zgodilo 18. maja, pa še to na način, da se je s tem zavlačevalo,” je bil na seji jasen poslanec Mahnič. Prav zato v SDS menijo, da je po 25 letih napočil skrajni čas, da se prenehajo sprenevedati in da bi se morala ustanoviti preiskovalna komisija o ugotavljanju odgovornosti bivšega predsednika Predsedstva RS Slovenije, Kučana, in drugih nosilcev funkcij za razorožitev TO v maju leta 1990. Odbor za obrambo ocenjuje, da je bila (samo)razorožitev TO najnevarnejši poskus preprečitve osamosvojitve Slovenije.

Večina arhivov, v katerih so dokazi o zločinih UDBE, je še vedno v Beogradu
Janez Janša je na seji opozoril, da je večino ekstremnih obrazov, ki so neposredno ogrožali Slovenijo, še danes moč opaziti na zborovanjih Foruma 21, katerega idejni vodja je Milan Kučan. Predsednik stranke SDS je s seboj na sejo prinesel tudi Belo knjigo, za katero trdi, da so v njej zbrani avtentični, zgodovinski dokumenti, zaradi katerih je koalicija obstruirala sejo. Ob tem je poudaril, da je bil šestmesečni odložilni rok za uveljavitev volje ljudi na plebiscitu določen zato, ker so Slovenijo razorožili. V nasprotnem primeru bi se verjetno naša država neposredno po razglasitvi rezultata plebiscita osamosvojila.

Janša je poudaril tudi, da se sabotaža osamosvojitve pravzaprav še vedno dogaja, ker je večina arhivov tudi po 25 letih še vedno v Beogradu. Vladajoča oblast v Sloveniji se arhivov po njegovem prepričanju boji, saj bi med drugim razkrili tudi številne zločine, ki jih je zagrešila ‘teroristična jugoslovanska organizacija UDBA, ki je bila podaljšana roka partije’. Ni naključje, da se arhivov otepajo predvsem zato, ker je bil član najožjega vodstva v letih od 1982 do 1986 tudi Kučan. Ena izmed hipotez je tudi, da je bil Kučan proti osamosvojitvi zato, ker je šlo za izsiljevanje zaradi terorističnih zločinov UDBE. “Prav zato bi morala slovenska vlada v skladu z ustavno zavezo pridobiti arhive, da bi bilo dilem glede razoroževanja konec enkrat za zmeraj,” je še opozoril Janša.

Franc Breznik, prav tako iz SDS, vladajočim očita, da želijo spreminjati zgodovino slovenskega osamosvajanja. “Razumljivo, želijo relativizirati svoje zločine in vlogo Demosa v času osamosvajanja. Zgodba pete kolone se nadaljuje. Vsakič, ko pokažemo avtentične dokumente, njih na seji ni,” je povedal Breznik, ki opozarja, da je Slovenija ob svoji 25-letnici z oprostitvijo Berislava Popova s strani sodstva dosegla najnižjo točko državotvornosti.

Predsednik odbora, Mahnič, pa se je ponovno odzval na pozive posameznikov iz vlade, ki so ga pozivali k odstopu: “To je samo dodatna spodbuda za moje delo, da me k odstopu pozove tisti, ki je bil sodelavec SDV. Odkar vodim odbor za obrambo, smo odprli teme, ki jih, če bi odbor vodila gospoda (Jan) Škoberne in (Dragan) Matić, res ne bi.”

L. S.

 • učko

  Kakorkoli, ta rdeči fašisti so spet zmagali. Kdo je za to kriv? Oni sigurno ne! Oni se borijo zase in za svoje privilegije. Kaj pa Janša? Janša se tudi “bori” samo za svoje lastne privilegije in nateguje svoje ovce !!!!!!!!!

  • centurion

   B učko, spelji.
   Če si šel včeraj spat kot osel ne pričakuj,
   da si se danes zbudil kot konj….

   • Krtača17

    Sliko janshe nad posteljo imaš postrani. Prosim te da jo poravnaš, sicer bo veliki vodja hudo jezen na svojega zvestega podložnika….

    • centurion

     Čreda oslov….

     • Krtača17

      … ki ne razume janshevih umotvorov…..kako smo grdi….

     • antimur

      Spelji se že v svoj murglaški bunker in ne gobcaj več in ne žali domoljubnih Slovencev, 3,14zda kučanistična.

     • Krtača17

      Ti si iz pičke materine ven padu. Še danes ji je žal da te je povrgla….

 • Krtača17

  Hahaha daleč so padle united fucking america. Še penzionistov se bojijo. Kje so dokazi? Kar na plano z njimi! Rotim vas! Naj se za vselej razčisti kdo laže. O miljardni luknji v Clintonovem dobrodelnem skladu ne bo članka? Ah saj res – ne morem pričakovat da serjejo sami po sebi.

 • tarantela

  Zgodovinski krožek, nič novega.

  • AlojzZ

   Nekaj so ga uspeli ukrasti gospodu Kučanu. Ampak bomo že raziskali in ustrezno ukrepali! Sicer se pa ve, kdo je bil ta lopov, ki je gospodu Kučanu ukradel orožje.

  • Caetano

   To je bilo pa zaplenjeno orožje JLA, ki ga je Kučan oz. njegovo predsedstvo ukazalo prodajati na Hrvaško in v BIH, da ne bi ti dve državi propadli. Rekli so, da bi bilo to nevarno tudi za nas…

 • centurion
  • Krtača17

   Sej ni čudno da ste vsi zmešan če take umotvore berete. Zdaj pa predloži še dokaze. Tole tu so dokazi da je izetbegovič hotel orožje. Dalje?

   • centurion

    …in dobil.
    Platio u gotovini…Kučanu.
    Naslovniku “molbe”.
    “crno na belom, bre….
    Tudi uradni obrazec države BiH.
    QWA bi še rad, limono?

    • FORT WORTH

     Limono ? Limun ! (:-)))

    • Krtača17

     Boš mogel še kakšen dokaz predložit. Tole ni vse skup za pol vedra mrzle vode.

   • tramal

    Ti bi raje bral zgodbo o dedku mrazu kako je prišel iz rusije med naše komuniste.

    • Franc Šink

     Da jih pogreje.

  • Caetano

   Glede dokazov tudi udbovec Ertl je potrdil v intervjuju, da so imeli svoje obveščevalce v JLA in so bili vnaprej obveščeni o vseh potezah JLA. Kako neki bi lahko šla razorožitev mimo, ko so zanjo vedeli že po občinah, Kučan pa naj ne bi vedel?! Med prvimi so ga obvestili iz Jesenic in je rekel, da bo povprašal Hočevarja. To Kučan sam prizna, no Hočevar pa da mu je zanikal, da bi se kaj takega dogajalo in je stvar pustil na miru ”ker je bil naiven”. Ha, ha. Tudi za otroke ta zgodbica ni dobra. Ob takšnem obvestilu, ki ga je prejel se ne preverja pri storilcu ali se ”kaj dogaja”.

 • antimur

  Končno naj se že jasno pove, da je Kučan izdajalec, levaški kriminalec in človek nanižjega moralnega karakterja. Zato bi moral biti označen kot sovražnik Slovenije številka ena. Za takšne pa nobena kazen ni previsoka.

  • FORT WORTH

   Ze Pucnik je po vseh videnih in odkritih dokumentih kucana poimenoval VELEIZDAJALEC. Potem pa se ne vse skupaj ustavilo.
   Ampak ne glede na vse,to NIKOLI ne zastara. Pa lahko sedanja koalicija seje obstruira kolikor jih je volja !

 • Tok

  Vse komunjare na ladje in brez možnosti vrnitve poslati v Sirijo.

  • Primoz Papez

   Ali pa vas na goli otok

 • dež

  Po mojem skromnem mnenju dokumenti v BG arhivih niso noben problem. Samo konkretno vsoto € je potrebno ponuditi in lahko dobiš karkoli. Za začetek bi zadostovala že kakšna fotokopija.

  • Primoz Papez

   Janša bo ponudil največ da boalahko uničil tiste ķi ga bremenijo…
   Saj ima že prakso….

   • tohuvabohu

    Koga pa je že uničil? Rdeča banda tepihovalska se čedalje bolj bohoti v prvih vrstah.

   • dež

    Si lahko malo bolj konkreten, koga naj bi uničil in katero prakso imaš v mislih ?

 • APMMB

  Sedi pa vedno v prvi vrsti!!

  • KIKI

   Ah, če pa iz druge slabo čez vidi…

   • von Rhein

    Bil bi pa tudi neviden.

    • KIKI

     Kdaj, misliš, se bomo znebili oslov iz
     prve vrste? …in iz druge in iz vseh
     vip sedežev tudi?

     • von Rhein

      Še dolgo ne,ker je ta mrčes zelo ploden.Moje mnenje.

 • albusa aquilae

  Še hudič je bolj prijazen

 • Kučko pod pručko

  Pred enim letom

  Točno na včerajšnji dan pred enim letom je veleizdajalec slovenskega naroda še enkrat več pokazal svojo osamosvojiteljsko vlogo in koliko mu pomeni Slovenija.

  M. Kučan, 23.12.2015: Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem.

 • totex39

  Za nas je še vedno sramotno, da ta antislovenec na vseh proslavah sedi v prvi vrsti.

 • komar marko
  • Caetano

   Oman, saj v redu… vendar tudi precej naiven… zagovarjal je, da ljudje ne bodo nikoli več volili bivših komunistov in bil proti lustraciji udbovskih struktur, ki sta jih zagovarjala Janša in Pučnik. Podcenil je kako se da z ljudmi manipulirati.

  • von Rhein

   Izmed komentarjev je najboljši…tolmun,10/3-2015.

 • komar marko

  No nekaj je zanimivo. Na VRŠIČU je drugorazredni stal v tretji vrsti. A prihaja do kakih sprememb? le zakaj ne vabijo ŠEFOV vlad in zakaj ti niso v prvi vrsti, da vidimo kdo imam kaj z DRUGO ŠVICO!

 • Iva

  Zakaj je potrebno JAVNO(!) IZPOSTAVITI ODGOVORNOST bivšega predsednika Predsedstva RS Slovenije Kučana in drugih nosilcev funkcij za razorožitev TO v maju leta 1990? (Samo)razorožitev TO je v tedanjem času pomenila poskus preprečitve osamosvojitve Slovenije.
  Poglejmo kaj povedo Kučanove izjave nekaj mesecev pred tem:

  ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.
  ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.
  Po padcu Berlinskega zidu (9. nov. 1989) pa celo:
  ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.

  No, potem pa se je preoblekel v nova cesarjeva oblačila, deponiral partijsko izkaznico in ponovno paradira v soju medijskih luči kot tvorec države, ki naj bi predstavljala diskontinuiteto nekdanje Yuge! Indoktrinirano ljudstvo pa verjame lažni medijski podobi!

  Laž ima kratke noge, pravi pregovor. V Sloveniji na to še vedno čakamo!

  • komar marko

   Preberi si intervju z OMANOM. Jaz ga imam za modrega moža, Ta intervju iz lanskega leta sem prvič prebral šele danes. Če bi ga vsak prebral, bi mu bilo mogoče malo bolj jasno, razen opranoglavcem!

   • rrrrr

    Tudi ob Omanu in njegovi vlogi v poosamosvojitvenem obdobju se mi od treh rdečih diod alarma prižgeta vsaj dve. Tretja pa utripa…………….

  • Krtača17

   Razumevanje zgodovine po kvazidesnaško oziroma tupavost.

   • von Rhein

    To je zgodovina spletkarja,hinavca in na kratko povedano,zločinca.Uspeva še vedno po zaslugi zaslepljenih in meloumnih osebkov, brez volje pogledati v jedro resnice dogodkov.

    • Krtača17

     Nimaš dokazov pa bi kar nekaj nabijal v tri pirovske. Da nisi bil ti zraven da si tako prepričan o prodaji orožja. Kolikor je dokazov, vsi kažejo na Janšo in njegove kamerade glede švercanja.

     • von Rhein

      Dejanja zločinca Kučana so dokaz.Dnevno izstopajo scene.Komentiram njegova dejanja,ko se je odvijal proces osamosvajanja in ne zgodbe o orožju, kot predmetu kasnejše trgovine,pomoči ali katerekoli oblike po želji glede na učbenike Zgage in Šurca.In sploh ne gobezdal nekaterih poscancev v DZ.

     • Nata

      si bil morda ti ?

     • tramal

      Zakaj pa se potem tako bojijo bele knjige in črnih bukev.Ker so verodostojni dokazi kdo je bil proti osamosvojitvi in kdo je moril slovenski narod.

     • Primoz Papez

      Slovenski narod so morili domobranci in ostali vaši desni izmečki…

     • centurion

      Se vidiva v naslednji vojni, izmeček naroda, verjetno
      balkanske kurbe abort.

     • Primoz Papez

      Sem Slvovenec,da ne bo pomote…če si pa ti izmeček domobranec je pa tvoja stvar…Pa ne vtikaj se v poštene Slovence pa sledi svojemu preroku kot ovce to znajo….

     • montyamp

      Ti si SLOVEN-A-C , za Slovenca si pregloboko plitek .

     • Primoz Papez
     • Primoz Papez

      Da vidis kaj je vaša vlada delala…

     • Primoz Papez

      Verjetno je podtikanje stricev…

     • Franc Šink

      Se vidi in občuti da sovražiš našo domovino.

     • Franc Šink

      Podaj samo en dokaz.

   • Nata

    velja zate

  • tramal

   In potem je ta grdobec kučanov postal predsednik slovenije kateri je najbolj nasprotoval.Res je okrog sedemdeset procentov slovencev bedakov.

 • Kučko pod pručko

  Junaki in zločinec

  Ko je velik slovenski domoljub, kasnejši general Tone Krkovič 17. maja 1990 ugotovil, da iz skladišč Teritorialne obrambe po ukazu generalpodpolkovnika JLA Ivana Hočevarja odvažajo orožje, se je nemudoma odzval. Poklical je Janšo in Bavčarja in tako so ustanovili Manevrsko strukturo narodne zaščite. Ker so vedeli, da Kučan nasprotuje osamosvojitvenim procesom, so vse akcije vodili iz hiše ob Tromostovju v strogi tajnosti. S tem so veleizdajalcu slovenskega naroda preprečili njegovo gnusno namero, da bi Slovenija ostala brez potrebnega orožja za obrambo in bi bila prisiljena ostati v okviru njemu ljube Jugoslavije.

  K sreči smo takrat imeli razumne in domoljubne ljudi, ki so nam omogočili, da smo kot organizirana vojska proti napadalcu dosegli pomembno zmago in postali samostojna država.

  Kučan pa je ostal v svojih zločinskih namerah osamljen in se je hočeš nočeš moral sprijazniti z odcepitvijo. Toda človek, ki je tako pokvarjen, kot je on, vedno kuje načrte za maščevanje. Tako ta zločinec že 25 let preganja glavne osamosvojitelje, predvsem pa Janšo in generala Krkoviča. Poleg tega bi se na koncu rad prikazal za glavnega osamosvojitelja, kar pa mu k sreči zaradi številnih dokumentov, kljub velikim naporom murgelskih medijev ne bo uspelo!!!

  • Caetano

   Ja, eni lokalni poveljniki TO so raje poslušali svojo vest in Krkoviča/Janšo, kot pa Hočevarja in za njim v ozadju vrh JLA in Kučanov CK.

  • Nata

   + + + + + upajmo ! Čeprav se na vse kriplje trudijo. Barabe hudirjeve !

  • Primoz Papez

   Kje smo pa ostali osamosvojitelji…..Po vašem je samo Janša in Krkovič…

   • tramal

    Vi ostali komunajzerji ste se borili za komunistično slovenijo ne pa za osvoboditev izpod juge in komunizma.DREKONJA

    • Primoz Papez

     Dej drekonja verjetno si bil med vojno v Švici….

   • antimur

    Zagotovo pa niso osamosvojitelji Kučan in njegovi pizduni, prav tako ne “hrabro združenje” zveze borcev.

   • Olga

    Če ste vi osamosvojitelji, se bo Mars spustil na Zemljo! Krkoviča cenijo vsi, razen prostitutk za privilegije!

    • Primoz Papez

     A kot prostitutko mislite g Janšo

  • Primoz Papez

   Pa ne vem od kot Krkoviću naziv generala…si ga ne zasluži si ga je nadep sam…..

   • rrrrr

    Že res,ampak od kod si pa ti , fantiček, kar papež?

    • Primoz Papez

     Če bi vsi vedeli kaka baraba je Krković ne bi bil niti vodnik….

     • rrrrr

      Če ga ti zmerjaš z barabo, ker veš in razumeš o slovenski osamosvojitvi manj kot nič, je za generala Krkoviča kvečjemu velik kompliment. Huje bi bilo, če bi ga hvalil, da je rešil pred Ađićevimi okupatorji tvojo veliko, neumno, zdresirano in pišmeuharsko rit. Primož, ti si inverzna funkcija papeža. Pa en lep đingle bels ti želim

     • Olga

      Kakšna baraba ste šele vi, da sodite o človeku, ki ga niti ne poznate?!

     • Primoz Papez

      Toneta dobro poznam…ups vice admirala oz.ne vem kakšen naziv si je nadel

    • Primoz Papez

     To je moj priimek…

   • centurion

    Od kod tvojemu šlosarju naziv maršal?
    Morebiti za skrivanje v zemljankah.

    • tohuvabohu

     Za pohotne pohode na mladoletnice.

 • Krtača17

  Kvazidesnakarji spet drkate na suho. Vam bo še kožica odstopila. No dejmo, izpraznite jajca, da vidimo vaše dokaze. Al ste spet ponoči kake lepljenke delal? Ali pa bo izgovor zaprti arhivi. Ti šmenta, Janša je imel ene 6 let časa da jih odpre pa se je na debelo usrau.

  • Nata

   uh,,,,,,,,,,,kako veliko veš ………

   • Krtača17

    Precej več kot si misliš. Drugače pa ja – vem da nič ne vem….

    • Nata

     tako kot vsi mi !Ko bi res vedeli, kaj za en hudir se dogaja po svetu, bi verjetno opustili prav vse pisarjenje, pa se raje posvetili sebi – kakorkoli že .

  • montyamp

   Pasjejebci še niste izumrli ???

 • Krtača17

  Štefka za vse vaše dokaze že čajček kuha (kot ga je že). Pa niso ti dokazi vredni pol njenega čajčka. Hehehe

 • Nata

  In, ko sem poslušala nakladanje nekaterih – ” sedaj ni več važno, kdo je bil , pa kdo ni bil za ” mi gre kar na bruh !!!!!!
  Mojstri sprenevedanja !

  • Vera

   Proslav teh vlad po Janševi iz leta 2008 ne gledam več, ker niso vredne pol žlice tople vode !

   • Nata

    drži. Vera, a govori so pa nadvse ” zanimivi ” !!

 • domovina mili dom

  Ironija tepe Slovence. Na proslavi v prvi vrsti sedijo balkanizatorji Slovenije.

 • Krtača17

  Gogl pa danes tako lepo peterokrako zvezdo nariše. Že čakam članek na janshaflop tv o zaroti Štefke in udbe…..

 • Olga

  Vse je potrebno razčistiti in kaznovati odgovirne, tudi JLA oficirje in sodnike, ki so ravnali NEZAKONITO in oprostili zločince, ki so pod okriljem JLA napadli Slovenijo in izvajali vojne zločine! To je potrebno zato, ker isti ljudje nadaljujejo z uničevanjem in ropanjem Slovenije! Nezakonito slavijo tudi Slovensko vojsko in policijo, ki ju obravnavajo prav mačehovsko! Ni opreme, slabe plače, Cerar si je celo norce delal, ko so policisti stavkali! Sramota! Obenem je Cerar z ministrico kriv za smrt policista, ki ga je ubil uslamski skrajnež, daj so nezakonito idprli meje NEZAKONITIM MIGRANTOM, le te tudi skrivaj priseljeni, proti volji ljudi in v medijih prikrivajo podatke!!! LAŽEJO!

 • Krtača17

  Zvesti oprode, podložniki in opranoglavci so ta moment strumno zbrani in čakajo komando njihovega velikega vodje, ki so brezmejno predani, da jim izda komando da začnejo farbat pirhe. Seveda ne bo pozabil povedat da morajo bit brez zvezd in zvezdic. Lahko pa gor narišejo njegovo presvitlo podobo (ampak brez pleše)…..

  • montyamp

   Hahaha , halbmadžerski murgelzwerzl žvepleni pritlikavec bi naj prišel na sejo in povedal kaj v svoj bran , gnida lažniva .
   Kdo je bil šef partije 1989 , ko je UDBA streljala po Škotskem ????
   Horda banditov , ki je prišla na oblast s pomočjo krivosodja , ščiti golazen , kakršno Nemci zapirajo dosmrtno . ( Mustać , Perković )
   Slovenija koraka z Bolgarijo na repu EU .
   Komunistična zalega je v 100 letih uničila SHS-YU-SLO , danes se pa potomstvo moricev podi po državno-upravnih katakombah , katere je za NORMALNE zgradila Marija Terezija . V te zgradbe se je naselila politkomisarska banda morilcev , mentorjev današnjih levo levih mentalno pohabljenih in cerebralno podhranjenih vajencev murglosrbske enklave žveplenega halbmadžara .
   Samo tako naprej , jaj narod vidi kaj je murglofašistično gibanje .
   Kandelabri čakajo .

  • tohuvabohu

   Ti se lahko norčuješ. Tvoji ukazodajalci se pa ne šalijo. Nobeno sredstvo jim ni tuje, če se z njim lahko prigrabijo oblast in se je držijo kot pijanec plota.

 • Krtača17

  Kako veš da si prišel na dom sdssovca? Ker so tako narodno zavedni da so vse okraske gor dali v rumeno modri barvi. Bognedaj rdeče. Ampak čist vsako leto se zahebejo pa kupijo kitajsko plastiko.(ker je cenejše)…

 • montyamp

  Murglofašizem obstruira seje .
  Digitalizirani banditi imajo enake metode kot njihovi očetje in učitelji .
  KDAJ IN KJE JE MORILEC VZGOJIL NORMALNEGA NASLEDNIKA ???
  NIKOLI , NIKDAR , tudi v vukojebistanskem slovenistanu ne .

  • Krtača17

   Mogoče si res ti dokaz nesposobnosti….

 • montyamp

  Izdajalci so ostali brez besed .
  SDS , že vleče hijene UDBOPARTIJSKE za garjave repe .
  Panika u murglama .
  Naštejem vam vse pametne komuniste : : :
  0

 • garfi

  kućko je poleg veleizdaje kriv za napad jla, torej za vojno in posledice
  butalke in butalci ga občudujejo

 • Gregor Kastelec

  sej ga bo Matilda pršla iskat…takrat bo razlog za veselje in bo ognjemet..

 • Nata

  Ampak, ko človek pomisli nazaj kako hinavsko so vse izpeljali .
  Prvo so začeli pisati o revanšizmu ! Potem, da bomo travo jedli.Nato pa so bile na vrsti že politične spremembe. Drnovškov slavni stavek ob razrešitvi Janše – ” od danes bo vse drugače ” ! Če damo zraven še Kučanov ” danes – sanje, jutri nov dan “. . . . . . . skoraj ni potrebe, da bi še kaj dodajali , a ne ?
  Mi in naša desnica pa neumni kozlički, ki jih je volk okoli prinesel !!!

 • roksa

  Da je postal prvi predsednik Slovenije, je “palček iz murgl” uporabljal vsa sredstva, tudi likvidacijo (Ivan Kramberger)…

 • Kučko pod pručko

  Da murgelski barabi ni nerodno priti na proslavo Dneva samostojnosti in enotnosti. Človek, ki bi zaradi večkrat izrečenega nasprotovanja samostojni Sloveniji moral zaradi svoje veleizdajalske vloge sedeti v zaporu, si je celo drznil sedeti v prvi vrsti Cankarjevega doma.

  Sramotno. Vidi se, da gnide njegovega kova nimajo niti najmanjše vesti!!!

 • PIA PlA

  Sveti trije kralji so bili prvi trije politiki?
  “Odložili so delo, oblekli lepa oblačila in krenili na potovanje.”

  • indijanka

   Draga Pia Pia. Prijetne praznike ti želim. Najlepša hvala za vse najine pogovore. Z Ney sta v meni prebudili delček srca, ki je zamrznil, ko sem izgubila prijateljico. Večkrat sem že premišljevala, kako nenavadno je to vesolje, da vaju srečam ravno tu, čeprav sem nenehno med ljudmi.

   • PIA PlA

    Modra Indianka Rdečega šotora, hvala za lepe želje. Srce je včasih slab svetovalec, a le zato, ker nem nikoli ne olajša poti skozi trpljenje. Brez tebe si ne znam več predstaviljati tega foruma. Želim ti, da se ti izpolnijo vse, davno pozabljenje otroške želje, nam vsem pa želim, da še dolgo deliš z nami svoje modrosti in toplo srce.

    • indijanka

     Najlepša hvala Pia.

  • zvezda repatica

   Ne vem, če so bili politiki, bili pa so vsekakor dobri, pametni, pravični…….

 • Krtača17

  Prepričani torej še vedno prepričujejo prepričane….ostali pa tako ne berejo več….

 • domovina mili dom

  Vsem, komentatorjem želim blagoslovljen božič.

  • garfi

   hvala enako
   in vse dobro v letu 2017

 • garfi

  vsi komunajzarji so se zelo trudili, da ne pride do osamosvojitve
  in potem 25 let, da ne pride do osvoboditve
  sedaj sedijo v prvih vrstah na proslavah, položajih in koritih

  • orsa

   Se popolnoma strinjam in to je čista resnica. Zakaj se Kučan ne upa soočiti z Janšem, vsi smo nestrpno pričakovali soočenje, pa je Kučan stisnil rep med noge, ker je vedel, da ga bo Janša soočil z resnico. In kateri sedaj laže?No povejte pametni komunajzari!

   • garfi

    že ima vse in bi mu samo škodilo

 • janez cepec

  uglavnem, vaš ljubljeni vodja je res totalno zabluzu. na usakmu koraku sa mu Kučko prkazuje, to mu je nočna mora, jebe se njemu za razvoj SLO. če je gledu učeri kdo to komisijo, je vidu en sam Kaimerovski jamranje une kure, kje bla baje prej uzgojitlca, dobr de je šla u politko, de nemore več zajebat otrok, aja Bah se kao piše, Beznik je tko brezveznik, ljubljeni vodja, je pa tko klobasov eno in isto, mali pizdekk Mahnič je pa še enkat ponou use kar je blo že povedan. podn od podna,, blo je pa fajn pogledat dvorano, kjer so bli rpsotni sam omenjeni omejeni osebki.

  • Olga

   Jaz mislim, da ste zabluzili vi! Vse ste pomešali! Pojdite počivat! Božič je, zato vam odpuščam neumnost! Vesele praznike!

  • Iva

   Saj ni res, pa je, koliko si danes povedal o sebi, ko si govoril o drugih! Aja, janez cepec!

  • tohuvabohu

   Ko ščeneta spustiš ven, se podela in poščije za prvim vogalom, pa še za vsakim naslednjim. Janez Cepljenec je prav tak cucek, edina razlika je, da to počne znotraj.

 • Opazovalec

  Tale forum, ki je miroval 11 dni je pa res vrhunec kulturnosti še na predbožični popoldan:

  ”Ti si iz pičke materine ven padu. Še danes ji je žal da te je povrgla….”

  Takile komentarji na predbožični dan so najlepši dokaz kulturnosti slovenske bojevide SDSS desnice in najlepši dokaz zakaj se je ne sme voliti. Ali ni globoko vernega urednika nič sram da dopušča takšne komentarje?

  • Iva

   Piromani zanetijo požar in ga nato pomagajo gasiti.
   Si opozoril urednika ali si piroman?

  • Dušan Ramšak

   Praznuj božič kot vsi normalni kristjani ali pa vtihni, če ti ne odgovarja ta portal idi na kure24!

   • Opazovalec

    Želim vsem spokojno praznovanje Božiča, pa če po forumu še za praznik vseh kristjanov ostudne pišejo ostudne povedi.
    Mir z vami, utihnit pa nikakor ne mislim in bom še naprej opazoval in občasno pokomentiral najbolj butasto-perverzne poste.

 • Kučko pod pručko

  Božično voščilo

  Dragi prijatelji, v božični večer smo že prišli in prav je, da vsem skupaj zaželim vesel božič in prijetno praznovanje tudi v prihodnji dneh. Pri tem ne delam razlike med našimi in tistimi, s katerimi se v glavnem ne strinjam, so pa postali del Novinega vsakdana.

  Vesele božične praznike želim tudi uredništvu Nove24TV in vsem, ki se trudijo, da nas celo leto obveščajo z vestmi, ki jih sicer ne bi slišali.

  Naj se vas kar najnežneje dotakne čar božične

  Za vse vas sem pripravil tudi božično voščilo v sliki in besedi …

  http://shrani.si/f/1m/14/4LloQeb8/bozic201617kpp.jpg
  https://www.youtube.com/watch?v=ebozIppfCp8

 • črnaovca

  Vsaj na Božićni većer bi lahko objavili kaj drugega, kje je
  kakšno voščilo

  • tohuvabohu

   Don’t give up now, little donkey,
   Bethlehem’s in sight.

 • Tovariš garač hahaha

  Milan in takratna oblast je takrat odigrala pomembno vlogo pri osamosvojitvi. Dala je dokončni glas in organizacijo upora za samostojno Slovenijo.

  Res pa je , da to storila težko pod pritiski takratnega vzdušja , Demosa ter zunanjepolitičnih razmer.

  Kučan je mogoče res “razorožil” TO vendar se je kasneje toliko bolj odrezal. Tudi On je bil pred težkimi odločitvami. Razne ovadbe danes proti Krkoviču in Kučanu pa so medijski poki oz. neka obračunavnja kjer ni 100 % zmagovalca .

  • zvezda repatica

   Zdajle si se tudi ti fino “odrezal”.

 • Hribouc

  Preveč balasta se je nabralo, Milan.
  In še nekaj je.
  Praviš, da ni Boga, da so samo bogovi. Da ni Resnice, da so le resnioce, polresnice in, da jih je veliko.
  Torej Bog ni s teboj.
  In preveč resnic te bremeni.
  Niti čas ne dela več zate. Forum ČAS.
  Tega si pozabil ustanoviti.
  Izteka se.
  Na koncu, komunisti pravite, nič ni.
  O, je!
  Je.
  Forum BOG.
  Forum RESNICA.
  Forum: Vse se plača, vse se vrača.

  Vse je bilo ustanovljeno. Pa se nisi včlanil , Milan.

 • željudin

  sloveniju su osamosvojili drugovi kućan i aksentijević

  sve drugo je kapitalistička propaganda

 • jan

  Zgleda, da pomladniki ne morejo videti dlje od časa osamosvojitve. Kaj pa sfižena tranzicija? Kdo je za to odgovoren? Formalno so pomladniki imeli vse možnosti, da bi med 25-letno tranzicijo ljudi prepričali, da so komunisti udbomafija, ki je ropala in plenila državo in državljane, vendar tega niso znali ali hoteli narediti. Verjetno ni problem v znanju, temveč v hotenju. Če ti je edina želja, ko prideš na oblast, lastna dobrobit, in imaš sam maslo na glavi, seveda ne moreš prepričljivo igrati poštenjaka. Slovence so nategnili vsi: levi in desni. Rezultat je to, kar imamo: umirajoča država, v kateri kmalu ne bo več Slovencev, ker se bodo izselili.

  • Franci Steiner

   NOTORIČNO DEJSTVO JE, DA SE JE ZGODOVINA PRIČELA LETA 1941
   MOŽNOSTI SO ODPRTE ŠE DANES; POLEG ZNANJA IN HOTENJA OBSTAJA TUDI MEDIJSKA PROPAGANDA IN ZAŠČITA TER PRAVOSODJE, KI ZNA IN HOČE, OBSTAJA RESNICA IN PRAVICA TER GOSPA S TEHTNICO IN ZAVEZANIMI OČMI! v DRŽAVAH BREZ UDBOMAFIJSKE VLADAVINE IN VPLIVOV
   ŽAL, PA SE MED SLOVENCE PRISELJUJE VEDNO VEČ VOLILCEV, KI ZASEDAJO VEDNO VEČ ODGOVORNIH MEST; NEKATERI IMAJO CELO DVE DRŽAVLJANSTVI

  • Hribouc

   Pravljica za laku noć!

 • Hribouc

  EUREKA!
  Hudiču dokazovati na demokratičen način, da je storil hudičeva dela je hudičevo težko delo!
  Sicer pa moj poklon g.Mahnič!
  Če bi vedeli leta 1991 kdo in kako nam je ukradel orožje, na kakšen način in kdo je bil zdraven, bi takrat naredili ofenzivo na Murgle kar direkt s položajev s kurčevimi švabskimi šmajserji – še s svastiko 1943 in starimi jugoslovanskimi Mauzercami, ki smo jih morali rabiti, ker drugega ni bilo- ker je bilo pokradeno od okupatorske vojske – JEBENTI kolaboracijo komunistov Kučanovega brloga z Jugokriminalci miloševičeve JLA!
  Kučan, ti se kar zvijaj kot jegulja – narod svoje zaklade hrani – šrot naroda pa izpljune in potepta!
  GRAUŽ KOMUNAJZARSKO KRIMINALNI!