fbpx

Kučan je spoznal, da Šarec ne more zmagati – zdaj vse orožje polaga v Ljudmilo Novak, ki naj bi “razklala” desnico

Milan Kučan in Ljudmila Novak, predsednica NSi

Milan Kučan se je sprijaznil, da njegov predsedniški kandidat na jesenskih volitvah, župan Kamnika Marjan Šarec, nima nobenih možnosti, da bi premagal Boruta Pahorja, zato se je nekdanji šef partije odločil, da podpre predsednico Nove Slovenije in kandidatko NSi za predsednico države, Ljudmilo Novak. Tako na svojem blogu o političnem zakulisju Slovenije piše novinar Bojan Požar, ki tudi navaja vire z levice, da je ravno zaradi tega predsednik državnega zbora Milan Brglez datum volitev razpisal že 22. oktobra, in ne v začetku novembra, kot je bilo to sprva predvideno. Po pisanju Požareporta naj bi namreč zmago Boruta Pahorja v prvem krogu napovedale že tudi nekatere javnomnenjske ankete.

Če gre verjeti navedbam Požareporta, se je torej Kučanov krog sprijaznil z napovedmi, da bo Borut Pahor zmagal v prvem krogu jesenskih predsedniških volitev. Postaja vse bolj logično, da se bo hočeš-nočeš Šarčeva predsedniška kandidatura prevesila v umestitev njegove Liste Marjana Šarca za naslednje parlamentarne volitve, o čemer se je v medijih ugibalo že ob njegovi najavi predsedniške kandidature.

Zato je Ljudmila Novak, predsednica Nove Slovenije in kandidatka NSi za predsednico države, dejansko edina predsedniška kandidatka, ki jo v resnici podpira Kučan, še piše Bojan Požar. Novakovo po njegovih navedbah Milan Kučan enostavno potrebuje zato, da poskrbi za popoln razkol med desnico, zlasti med Novo Slovenijo in Slovensko demokratsko stranko. O tem se govori že nekaj časa, saj se je Novakova družila s Kučanom na Škrabčevi domačiji, poleg tega pa predsedniško kandidaturo napovedala z velikim intervjujem za tednik Mladina.

Požareport je potezo Novakove slikovito primerjal: “To je tako, kot bi Violeta Tomić, poslanka Levice, začela kampanjo za predsednico države v reviji Družina ali na Radiu Ognjišče.”

Sicer pa Požar še piše, da sta Milan Kučan in njegov krog, ki stoji za “predsedniško kandidaturo” Marjana Šarca, župana občine Kamnik in predsednika stranke Lista Marjana Šarca, minule dni izvedla še eno “nevidno” kadrovsko potezo. Za člana nadzornega sveta družbe KPK Kamnik, d. d., so 20. julija imenovali svojega zanesljivega človeka Ivana Pristovnika, nekdanjega dolgoletnega direktorja kamniške občinske uprave pod prejšnjim županom Tonetom Smolnikarjem.

L. S.