Žalostna usoda enega največjih lobistov v Sloveniji. Neverjetno, kaj mora jesti vsak dan.

Foto: sta

Že 25 let smo priča različnim interpretacijam slovenske osamosvojitve. Kot glavnega osamosvojitelja pa se v zadnjem času vse bolj razglaša Milana Kučana, na drugi strani pa se je veliko večino osamosvojiteljev poslalo za rešetke. Ali so se tudi pri vas uresničile preroške napovedi znanega lobista Mileta Šetinca, da bomo jedli travo, pa ni važno kje?

Kaj se je v resnici dogajalo leta 1990? Pregled ključnih izjav politikov z leve in desne opcije v letih 1990 in 1991 prikaže sliko tedanjega dogajanja.

Milan Kučan, prvi predsednik Slovenije

Foto: sta

Foto: sta

“O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti. Toda taka Jugoslavija za nikogar ni dobra.” (31. 1. 1990, Vir: Delo)

“Nastanek slovenske nacionalne države ni cilj, ampak predvsem izhodišče in sredstvo za vstop slovenske države v evropske in v nove jugoslovanske integracijske tokove.” (21. 11. 1990, Vir: Delo)

Kučan danes na novo pojasnjuje, kaj je mislil z izjavo, da je bil proti odcepitvi: “Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem. /…/ Takrat sem se zavzemal za koncept razdružitve.” 23. 12. 2015, Vir: MMC RTVSLO

“O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji. Tudi tisti, ki mi očitajo, da sem spreminjal svoja stališča. Govoril sem o demokratični federaciji. Ko se je pokazalo, da to v teh jugoslovanskih razmerah ni realnost, je prišlo do poskusa opredelitve, tudi moje, na podlagi asimetričnih odnosov. Tudi to se je pokazalo v razmerju asimetričnih sil za nerealno. Morebiti bi sicer danes že lahko bilo drugačno. Potem smo se seveda postavili na stališče o konfederalnem položaju Slovenije. To seveda zahteva gospodarsko in politično neodvisnost. Trdno pa stojim na stališču, da je to mogoče doseči tudi po drugačni poti, in ne po odcepitveni.” (20. 4. 1990, Vir: Delo)

Janez Janša, prvi obrambni minister

Foto: sta

Foto: sta

“Pravo razmerje sil se bo v novem parlamentu tako ali tako ustvarilo ob sprejemanju nove slovenske ustave in nekaterih ključnih odločitev v zvezi s položajem Slovenije v Jugoslaviji, pri katerih ne bo zadoščala samo strankarska pripadnost, temveč tudi osebni pogum. Prihajajo resni časi in dobro bi bilo, če bi se o njih kljub volilni propagandi resno pogovarjali.” (24. 2. 1990, Vir: Delo)

“Tistim, ki omenjajo možnost državljanske vojne in vojaškega posredovanja, če se bomo hoteli odcepiti, je treba povedati, da Slovenija ni Litva, ki predstavlja le nekaj odstotkov Sovjetske zveze in jo je zato lahko okupirati. Slovenije pa ni mogoče, še posebno od tistega trenutka ne, odkar se je demokracija začela prebujati tudi na Hrvaškem. Zgodovina namreč ne pozna primera, da bi nerazvita polovica države lahko okupirala razvito polovico.” (2. 4. 1990, Vir: Delo)

Lojze Peterle, prvi predsednik slovenske vlade

Foto: sta

Foto: sta

“V Jugoslaviji nočemo ostati za vsako ceno. V vladni koaliciji se o tem strinjamo. Če bo prišlo do konsenza s federacijo, v redu, v nasprotnem primeru pa se samo po sebi razume, da se bomo odločili za odcepitev.” (16. 6. 1990, Vir: Delo)

“Slovenija je z vsakim dnevom bolj suverena. Kdaj bomo dosegli popolno suverenost, ne morem natančno napovedati. Treba je uresničiti sveženj, zapisan v vladnih programskih usmeritvah, vključno z osamosvojitvijo na vojaškem področju. Če bomo čakali na demokratizacijo vse Jugoslavije, tako da se bomo lahko pogovarjali z demokratično izvoljenimi predstavniki oblasti v drugih republikah, bo ta pogovor mogoč šele prihodnje leto. Za nas je zelo pomembno vprašanje tempa. Vsekakor nas čaka vroča jesen. Jeseni računamo na nekaj bistvenih premikov.” (30. 6. 1990, Vir: Delo)

Borut Pahor, predsednik Slovenije

Foto: Twitter

Foto: Twitter

“Zato pa moramo končno stopiti korak, ki nas popelje v politično prihodnost. Dokončno in povsem jasno, deklarativno in simbolno moramo odpisati komunizem. Seveda lahko začenjamo veliko diskusijo o tem, kaj je pravzaprav komunistična misel, kako je nastala, kdo je za njo stal in zakaj. Rad pa bi povedal, da bo takrat, ko bo dan na ta vprašanja predzadnji odgovor, že zdavnaj prepozno. Naši otroci se bodo takrat učili, da so slovenski komunisti izginili iz politike tam nekje po koncu slovenske pomladi. Nič več.” (13. 4. 1990, Vir: Delo)

Alojzij Šuštar, nekdanji ljubljanski nadškof

Foto: sta

Foto: sta

“Odločitev za samostojno Slovenijo, ki jo bomo s svojo udeležbo na plebiscitu in z glasovanjem potrdili, je izredno pomembno dejanje za prihodnost slovenskega naroda. Naša dolžnost je, da se jasno zavedamo svoje odgovornosti in se zrelo, modro in pogumno odločamo in s svojim glasovanjem prispevamo k uresničenju samostojne Slovenije.” (12. 12. 1990, Vir: Delo)

Dimitrij Rupel, prvi zunanji minister Slovenije

Foto: sta

Foto: sta

“Obstajata dva scenarija: konfederativna Jugoslavija in popolnoma samostojna Slovenija. Drugi scenarij je pripravljen za primer, če prvi, ki mi je ljubši, ne bi bil uspešen. Povedati pa moram, da tudi federacija pomeni slovensko suverenost. Samo suverena Slovenija lahko sklepa konfederalni sporazum. Ko govorimo o scenarijih, seveda mislim na načelna izhodišča. Tehnične realizacije še nimamo pripravljene, vendar se o njej začenjamo pogovarjati.” (6. 7. 1990, Vir: Delo)

Igor Bavčar, prvi notranji minister

Foto: sta

Foto: sta

“Ankete javnega mnenja izpred nekaj dni kažejo, da več kot 85 odstotkov ljudi meni, da je treba absolutno braniti slovensko neodvisnost in integriteto naše republike pred vsemi, pa tudi tistimi, ki si prizadevajo, da bi JLA uporabili za svoje politične cilje. Ne gre za strah, ampak za odločnost.” (17. 12. 1990, Vir: Delo)

Miran Potrč, bivši poslanec SD

Foto: sta

Foto: sta

“V Sloveniji že dolga leta ni bilo sodnega in drugačnega preganjanja drugače mislečih državljanov. Demokracija, spoštovanje človekovih pravic, svoboda veroizpovedi, političnega prepričanja, združevanja, zborovanja in javne besede so že zdavnaj postale del življenja naših ljudi.” (15. 3. 1990, Vir: Delo)

“V Sloveniji bi gotovo gledali drugače na odnose v Jugoslaviji, če ne bi bilo v zadnjem času vse več poskusov, s katerimi so skušali nekateri poslabšati odnose v federaciji, če ne bi nenehno kritizirali vseh idej in pobud, ki so prihajale iz Slovenije, če ne bi bilo slišati groženj, da bi bilo treba Slovenijo disciplinirati …” (4. 4. 1990, Vir: Delo)

“Demos je prišel do konfederacije po opredelitvi za odcepitev. Zveza komunistov ni o odcepitvi kot svoji opciji nikoli doslej govorila in tudi zdaj o tem ne govori.” (Vir: Youtube, izjava za TV Beograd)

“Sodimo, da vlada, ki je doslej tako ravnala, ne more uspešno voditi projekta osamosvajanja dalje.” (Vir: Youtube, izjava za TV Beograd)

Rastko Močnik, član Združenje za jugoslovansko demokratično pobudo

“Za nobeno države se ne splača jesti trave, narobe, država je zato tukaj, da nam omogoči bogat meni.” Vir: Youtube, izjava za TV Beograd)

Tone Anderlič, 2. 2. 1990

“Slovenska vlada pogosto kaže s prstom v Beograd, češ da so tam vse krivi. V 80 odstotkih to ni res, za veliko slabosti smo v Sloveniji krivi sami.”

POROČILO IZ TV DNEVNIKA 18. 6. 1991:

“Po mnenju Mileta Šetinca bo dan osamosvojitve ali gola formalnost, začinjena s patetično burko, ali pa dejanje s katastrofalnimi posledicami. Ni dilema, ali bomo jedli travo ali ne: Vprašanje je, kje. Zato je Jaša Zlobec predlagal, naj slovensko vodstvo drugim republikam predloži jasen koncept ureditve Jugoslavije, ne pa, da pristaja na recepte bosanskega in makedonskega voditelja.”

 

Aleksander Rant, Vir: Delo iz leta 1990

 • ferdoperdec

  Vemo da so bili rdeči proti osamosvojitvi in ko so si prilastili vso oblast nazaj so nam pričeli bluziti o drugi Švici! Ja seveda njim se je uresničila ta pobožna želja. Ostali so pri koritu nekateri, ki so bili prej popolni outsajderji so se tudi pririnili do korita in na žalost še danes žrejo iz njega. Ostala raja o Švici samo sanja, vse kar imajo od te ideje je to da švicajo kot nori da sploh zvozijo mesec od prvega do zadnjega in vse več je takšnih ki so pri tem celi lačni. Uzurpatorji pa lepo uživajo in se nam pritajeno nasmihajo, češ kakšni bebci smo.
  In smo res bebci da to gledamo, da s tem živimo namesto da bi jih poslali kam jim je mesto, ampak Slovenec tega ne bo naredil nikoli! Raje bo jokal in se smilil sam sebi. Imamo lepo pesem le poglejte si koliko ogledov ima….sramota! https://www.youtube.com/watch?v=a2ux5hkHvJM

  • Anton

   Ja res je slovencev skoraj ni več ubili so naš narodni ponos

 • Igor Kavalar

  Bluzenje o federaciji, konfederaciji z okupatorji = kolaboracija

 • trobenta

  Imajo svojo volilno komisijo…

  • cornusmas

   Je v SLO več Tržičev.

 • domovina mili dom

  Nekaj so krive zblojene slovenske ovce, po potrebi pa kakšen Tržič.

 • noname

  MENE ZANIMA LE ŠE TO, KDO DAJE UKC-JU NAVODILA, DA SE PACIENTE OPREMI Z DOLOČENIM SISTEMOM BREZ NJIHOVE VEDNOSTI???? KUČAN, JANŠA, ZEMLJARIĆ…KDOOOO?????

  • domovina mili dom

   ??

 • domovina mili dom

  Sedaj so na vrsti, da se te tepihovalce Slovenije inkriminira. Novinarji zbirajte čim več cvetk iz njihovega početja.

 • cornusmas

  Smo naivno mislili,da bo demokracija sama po sebi opravila z rdečimi trdovratneži….nasedli smo Bučarju in še komu….zdaj pa vidimo,da imamo trdoživo hobotnico,ki se ji kolca po Yugi…ki je pripravljena poteptati lasten narod,da doseže svoje cilje…Če se jim upreš,če misliš s svojo glavo,če jim ne dovoliš,da ti meljejo možgane s svojo ideologijo…potem si označen za desnega fašista.

 • Rožle

  Jest vam skos govorim, da se je Milan na vse pretege trudil, da bi obtičali v Yuugi….

 • hribovc

  ortodoksne komije, kot sta kučan, potrč in podobni, objavljajte v rubriki Na tuji zemlji !!!

 • Rožle

  Optični kabli so vsi speljani čez Murgle….

 • Peter

  No ja, Šetincu pa trave res ni treba jest, si je lepo postlal tudi v novem starem sistemu.

  • domovina mili dom

   Travo ne je, je pa na travi skupaj z ZL.

 • alias alias

  Najhuje je, ker imamo sodišča za današnji čas slabša kot, če bi živeli v Yugi. Sodišče in predvsem vodstvo sodišče je eno tistih, ki ne da živi Yugo času, sodišče želi iztrebiti in uničiti vse slovensko in kar ni komunistično.
  To je posledica, da so v jugi lahko bili sodniki le tisti, ki so imeli v partiji, udbi svoje botre… in ti se sedaj zaradi lastne nesposobnosti preživetja borijo na vse kriplje za svoj obstoj – njim Slovenija ne pomeni nič, njim je Slovenija ovira za njihovo preživetje.
  Samo eno resno napako smo naredili ob osamosvojitvi – nismo izvedli lustracije!

 • alias alias

  Zavajajo in goljufajo.
  Drug razlog je narodna zavest. Pri nas je normalno in celo vrlina, da komunist pokrade milijone, ko pa že neopredeljen državljan brez denarja ukrade sendvič je že obsojen in služi statistiki kako uspešen pregon imamo v državi…., ko pa desni samo pogleda sendvič…. komunisti takoj sprožijo vse sile pregona….
  No, nekaterim še pogledati ni potrebno, saj se komunisti kaj hitro kaj spomnijo in zrežirajo

  • čips

   Imaš prav tudi jaz pogrešam več narodne zavesti. Včeraj na Bledu v predstavi je pevka zapela Sveto noč. Razočarujoče ni začela v slovenskem jeziku ampak nemškem nadaljevala je v italijanskem, angleškem in na koncu sem dočakal tudi slovensko verzijo.

   • alias alias

    Upam, da bomo dočakali tudi zamenjavo komunistov z domoljubi na vodilnih mestih, v politiki, v sodstvu…

 • centurion

  “…Kučan danes na novo pojasnjuje, kaj je mislil z izjavo, da je bil proti odcepitvi: “Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem. /…/ Takrat sem se zavzemal za koncept razdružitve.” 23. 12. 2015, Vir: MMC RTVSLO….”

  Kučan je bil proti ODCEPITVI, bil je za RAZDRUŽITEV!!!
  Razlika je evidentna. Koncept je namreč drugačen.
  Za RAZDRUŽITEV je bila nujna RAZOROŽITEV TERITORIALNE OBRAMBE, mar ne, Plavi?
  Tovariš Kučan, ne hebat vsaj Slovencev z IQ nad vašo centimetersko višino!!!

  Tovariš Kučan, po domače, pejte v vašo od JLA granat razdruženo ali razcepljeno Jugoslavijo in nehajte smetiti in zavajati o vaši neslavni zgodovinski vlogi za Slovence in Slovenijo!

 • viktorh

  “Že 25 let smo priča različnim interpretacijam slovenske osamosvojitve. Kot glavnega osamosvojitelja pa se v zadnjem času vse bolj razglaša Milana Kučana, na drugi strani pa se je veliko večino” osamosvojiteljev poslalo za rešetke.”

  To je dejstvo, kot je znano, da je Kučan notoričen lažnivec, znan po tem, da svoje izjave prilagaja trenutnim potrebam /vemo kako je vedno vpil: vzeli ste besede iz konteksta”/. Poslušal sem intervju na Radio1. Njegovo pleteničenje kako je Milošević želel, da se v Bg v parlamentu izvede “odcepitveni postopek”, kako bi potem nadrsali, ker bi izgubili vse: nasledstvene pravice, meddržavne pogodbe, prejeli velike obveznosti….

  Kdor je spremljal politično krizo Jugoslavije še pred in takoj po smrti Starega ve, da so mu skrivali bankrot juge in splošno nerazpoloženje zaradi veliko srbske ambicije…
  Celotna demokratična javnost je vse bolj glasno zahtevala osamosvojitev, LE ZKS, SZDL, ZSMS, ZZB NOB in vsi, ki so živeli ob in z njimi, pa so temu ostro nasprotovali. Ne pozabimo 57. številke in številnih drugih akcij CK ZKS, ki jih je izvajala preko SDV, nazadnje največjo, to je proces proti četverici. Potem se je le stopnjevalo. Komunistični sistem, z vsemi sredstvi in hlapci režima, JNA, politične stranke, združenja. Vsi so opozarjali, grozili…

  Zmagal je razum demokratične pomladi, za katerim je stala velika večina državljanov.
  Ne smemo pa pozabiti na razpad ZSSR, vzhodnega bloka, združitve Nemčij in tragičnega propada komunističnega sistema v vzhodni Evropi, ki je pognala strah v kosti našim komunistom, ko so videli kaj se je dogajalo s partijami in njihovimi voditelji.

  In naši fakini so “SESTOPILI Z OBLASTI”, izpred CK so pregnali policijo.
  Šele takrat so levičarji spoznali, da gre za res, da se ne gre igrati z ljudstvom, stopili so korak nazaj in se “spremenili v največje demokrate”. V največji skrivnosti so začeli uničevati arhive, na varno spravljati denar in se pripravljali na nov sistem, v katerem so iz podzemlja nadaljevali in še nadaljujejo prikrito vladanje.

  • Kučko pod pručko

   Še kako drži vse, kar si napisal. Bravo!!!

 • Kučko pod pručko

  O tem kameleonskem politiku je škoda izgubljati besed, saj je Sloveniji v vsem času svojega delovanja delal samo škodo. Toda ker smo priče agresivne propagande levih, da bi spremenili zgodovinska dejstva in prikazali Kučana kot glavnega osvoboditelja, se je le treba pomuditi tudi pri njem.

  Kučan, je bil v stari Jugoslaviji ljubljenček Matije Mačka, o njuni naklonjenosti pa priča znamenita slika, ko mladi povzpetnik gleda starega krvnika kot boga. S ponižnostjo se je kasneje prerinil do najpomembnejšega mesta v Partiji in tako leta 1986 postal predsednik Centralnega komiteja Zveze
  komunistov Slovenije. Po funkciji je bil torej nesporni vladar države in popolnoma enak Brežnjevu v SSSR ali npr. Nicolau Ceaușescu, predsedniku Romunije.

  Če bi bil Kučan človek, kakršnega bi rad prikazal režimski zgodovinar Repe, bi delal za blaginjo svoje domovine. Toda on ni naredil za Slovenijo nič dobrega, prizadel pa nam je ogromno škode, ki je ne bomo mogli popraviti še dolga desetletja. Zavedati se moramo, da je po funkciji, ki jo je zasedal, imel vso oblast nad mediji, sodstvom, bančništvom, policijo in vojsko. Takšna moč z dnem, ko smo postali samostojni, ne more shlapeti, ampak jo je zaradi razpredene mreže sodelavcev, ki jo je ustvaril, samo ohranja. Prav iz tega izhaja moja trditev, da bi Kučan lahko naredil v dobro Slovenije zelo veliko, pa ni. Lahko bi preprečil prve poizkuse kraj družbenega premoženja, vendar jih ni. Lahko bi dal postaviti pred sodišče prve gospodarske kriminalce in ni naredil tudi tega. Če bi se to zgodilo, nihče ne bi upal krasti in uničevati imetja vseh delovnih ljudi.

  Toda Kučan je stremel samo po oblasti, za katero pa je potreben denar. Veliko denarja in tega se da dobiti samo s krajo. Zato sem prepričan, da so se vsi uničevalski procesi zgodili po njegovi direktivi, pri čemer pa sploh ni pomembno, ali je kradel on sam ali pa njegovi oprode. Sedaj ko je stvar ušla
  izpod nadzora, je situacija za našo domovino skorajda nerešljiva, prepričan pa sem, da dokler bo Kučan živ, ne more iti niti malo na bolje.

  Zato je Kučan zame največji škodljivec, kar jih hodi po meni tako ljubi slovenski zemlji!!!

 • piko8

  NOVA 24 TV in REPORTER, ali nemorete
  brez te OGABNE ( ljubša mi je slika DOLFEJA) slike milana kucana, on je biv vedno proti Sloveniji slovenskemu narodu in demokraciji. Za to pošast je in bo samo partija in latni ineres. Če nebi bilo kucana, maslese, bučarja, fiserja, zlobca, poharja, spomenke,potrča,kocjancica ………….in ostalih zapriseženih partijcev bi bilo Slovwniji lepo živeti.

 • Borut Stari

  Ni debate o resnici kateri pogumni možje so osamosvojitev izvedli in jo potem v desetdnevni vojni tudi udejanili in obranili. Naj se še tako trudijo razni kvazi zgodovinarji, novinarji, bivši in še danes ortodoksni komunisti resnice ne morejo spremeniti.Tisti, ki se danes iz kvislinštva polni nostalgije prebijajo nazaj na oblast poskušajo na vse načine potvoriti zgodovino, zadržati ljudstvo v suženjstvu in politično diskvalificirati in likvidirati osamosvojitelje. Sedaj se sprašujem ali je mogoče obnoviti tiste enotnosti pred 25 leti? Zaradi poneumljenih in pohabljenih možganov vsaj 70% volivcev je malo verjetnosti. Če držijo ankete popularnosti slovenskih politikov je ta pohabljenost na višku in še nismo zreli za osvoboditev.

 • jež

  Brezkompromisni mali zakompleksanec, ki blazno sovraži vse ki, ne upognejo svojega hrbta, da bi splezal na njih in pokazal kako je majhen po telesu in še bolj po duhu. Z lažjo se bo na kratkih nogah zvrnil v grob.

 • xtc

  Tu imaste jasne dokaze kdo in to namerno uničuje Slovenijo.
  Komunisti so izdajalci samostojne Slovenije in nikoli se niso odrekli sanjam o novi Jugi,ki pa so hvalabogu klavrno propadle,sedaj se transformirajo v nove izdajalčke -hlapče -rusofile in kako bi se spečali z komunistom KGB jevcem in diktatorjem Putinom.Komunisti so nas enkrat že izdali in spravili pod Moskvo sedaj ,ko ni Yuge zopet lezejo tja in iš.ejo pomoč tam.

 • Vera

  23.12. 1990 smo bili ponosni, da se je velika večina na plebiscitu odločila za ” samostojno Slovenijo ” , danes pa sem z žalostjo v srcu ugotovila, da niti ob glavni cesti ni razobešena nobena slovenska zastava . Sramota za mladce , ki so določeni za to opravilo . Zakaj pa že od 26.4. pa vse do 9.5. visijo ? Komu na čast so takrat izobešene ? Mogoče brezposelnim in ” partizanom, ki še za puško prijeli niso ” , mnogi so pa že davno umrli ? Vlada bi na tem področju morala narediti končno red in določiti kdo in kdaj in kje mora zastavo izobesiti. Jaz je žal ne morem več . :( :( :(

 • cornusmas

  Slovenskemu narodu želim,da se čimprej upre političnemu…ideološkemu posiljevanju s strani režimskih novinarjev…..Če bi ljudje ne bi bili nahujskani z lažmi….bi danes ne bilo Lažgoš,Kučana in njemu podobne druščine-niti en sod Red Bula jim ne bi pomagal.Za začetek bi bila v DZ potrebna resna razprava o prisilnem plačevanju RTV prispevka…ali pa referendum-na zadnjem nam je fino šlo.

 • Antonius

  *kučan, osamosvojitelj???!!! …………. *repe in njemu podobni za *kučana ustvarjajo podlago utemeljeno na lažeh, da mu bodo lahko sredi Ljubljane izsilili prostor za spomenik.
  V mestnem svetu je že sedaj dovolj *jankovićevih svetnikov, da spomenik *kučanu izglasujejo z lahkoto, Sloveniji pa v sramoto.

 • Osti jarej

  a vam nekaj povem?
  ako bi ne bilo slovenskega ljudstva,bi si osamosvojitev lahko samo narisali.
  preprosto dejstvo torej je:osamosvojitelji smo MI ,slovenski narod.
  na katerega krilih jahajo večno na korito prilimani.
  narod pa yebe ježa….

  • Kučko pod pručko

   A še jaz nekaj povem tebi? To kar govoriš, je povsem v stilu levakov. Če že Kučan ne more biti osamosvojitelj, naj ne bo niti Janša. To kričite zato, da bi se izenačila vloga človeka, ki je bil izrazito proti osamosvojitvi Slovenije in drugega, ki je aktivno sodeloval v pripravah in osamosvojitveni vojni!!!

   • Osti jarej

    a ti mene ogovarjaš?

    • Osti jarej

     brez naroda bi se samo slikali lahko!!

     • Osti jarej

      25 let se prčkarijo in delijo,ter slabijo lasten narod…
      mnogi danes nimajo vzroka za praznovanje,ker svojim otrokom nimajo kaj na mizo dat

     • Nata

      Žal pa smo tudi sami krivi , da nas slabijo , a ne ? Velikokrat , čisto po nepotrebnem pljunemo v lastno skledo .

   • Osti jarej

    buhtelj en…..če ima človek lastno mnenje in ne pleše po vaših taktih ,je levak…no,tudi prav…

    • Kučko pod pručko

     Ti, ki nisi buhtelj, kar imej svoje mnenje. Nihče ti ga ne odreka. Seveda pa se z njim vsi ne strinjamo v celoti. Seveda je za osamosvojitev zaslužen slovenski narod, vendar bi brez ideologov in aktivnih osamosvojiteljev ne mogel narediti ničesar. To, kar sem hotel povedati, je le, da bi na ramenih naroda nekateri radi poveličali Kučana, Janši pa odvzeli zasluženo vlogo pri osamosvojitvi!!!

    • Peter

     Spet ena, ki ne pozna ednine. Levičarski sindrom enotnosti?

     • Kučko pod pručko

      A punca je???

     • Peter

      Karkoli že je, je podleglo paradigmi vseglihartva, ki so ga levičarji lansirali po tem, ko so vrgli desno vlado in ustoličili svojo. Ko se je začelo kazati, da je še precej slabša od prejšnje, so zato, da utišajo kritike začeli okoli spuščati meglo, češ, vsi so isti, torej nima smisla menjati, naj kar naši ostanejo.
      In nekateri so to vzeli za svoje.

     • Kučko pod pručko

      Točno tako. To je že stalnica, ki jo poslušam dolga leta. Saj so vsi enaki!!!

     • Peter

      Seveda pa niso vpili, da so vsi isti, ko je vladala desna vlada. A ne, takrat je bilo treba pa na cesto pa revolucijo zganjat.

   • Nata

    + + + + + + + + + + + + + + +

  • Nata

   Ampak narod sam , brez nekakšnega vodje , pa tudi ne more narediti veliko !

   • Peter

    Ma daj, to je ena nergačka. Ni ji všeč, da niso njeni osamosvojili Slovenije pa bi zdaj rada zmanjšala pomen vodij.
    Prežvečene in stare finte.

   • Osti jarej

    …ma ja….tito tudi nikoli ni bil v prvih bojnih vrstah… ;-)

 • Aton

  Boj za samostojnost je bil kratek, boj za interpretacijo pa traja desetletja.

 • Kučko pod pručko

  Ker bi bivši komunisti radi omilili sramotno dejanje njihove politike pri osamosvajanju Slovenije, bom malo osvežil spomin s preverljivimi zgodovinskimi dejstvi.

  Napihujejo se, da je Kučan z odhodom s kongresa naredil veliko za osamosvojitev Slovenije in da je zanjo celo najbolj zaslužen. Za odhod s seje se je namreč odločil 3 leta po pričetku procesov za slovenski nacionalni program in dobrih 8 mesecev po zahtevi za suvereno državo. Eno leto in 4 mesece kasneje je Kučan mirno gledal razoroževanje TO. Reagiral je šele po štirih dneh, ko so bili nanj izvedeni hudi pritiski. Kasneje je lagal, da o razoroževanju v prvih dneh ni vedel nič. To dokazujejo uradni dokumenti.

  V desetdnevni vojni za Slovenijo, ki se je izavala po temeljitih večmesečnih pripravah združene demokratične opozicije, Kučan ni igral niti najmanjše vloge. V njej tudi ni bilo zaslediti niti nikakršnih aktivnosti Milana Potrča, Boruta Pahorja, Gregorja Golobiča, Cirila Ribičiča, niti ne katerega drugega vplivnega političnega predstavnika slovenske levice, ki so po padcu Demosa prevzeli oblast v Sloveniji v svoje roke.

  Kučan se je kasneje, ko je bilo že vidno, da bo do osamosvojitve prišlo, kot velik premetenec postavil na stran samostojne Slovenije in sodeloval pri oblikovanju Brionske deklaracije. S tem si je zagotovil, da je med vsemi generalnimi sekretarji Centralnih komitejev komunističnih partij v Evropi ostal edini na vplivnem položaju. In to je še danes. Edini!

  Kronologija dogodkov, ki jo lahko vsak preveri na internet, razjasnjuje, kolikšen je bil Kučanov prispevek pri osamosvajanju in tega se ne da spremeniti, pa če režimski zgodovinar napiše še sto hvalnic Kučanu.

  – januar 1987: V 57. številki Nove revije je izšel članek Prispevki za slovenski nacionalni program
  – 31.5.1988: Proces proti četverici … Začel se je zaretacijo Janeza Janše s strani JLA in nadaljeval z
  izpustitvijo iz zapora julija 1989. Za aretacijo je stal slovenski politični vrh s Kučanom na čelu
  – 8.5.1989: Majniška deklaracija … Politična izjava, ki so jo oblikovale slovenske opozicijske politične stranke in zahtevale suvereno državo. Kučana in članov ZKS ni bilo zraven
  – 20. do 22.1.1990: Odhod delegacije ZKS s kongresa
  – aprila 1990: prve večstrankarske volitve … zmagala je združena opozicija Demos
  – 23.12.1990: Prebivalci Slovenije so se odločali o samostojni in neodvisni državi . . . rezultati so
  bili objavljeni 26.12.1990; kar 88,5 % za samostojno državo
  – 14.5.1091: prisegla je prva demokratično izvoljena slovenska vlada
  – 15.5.1991: JLA izdala ukaz o predaji orožja TO … za ukaz je že prvi dan zvedel Kučan in 4 dni ni
  ukrepal; v tem času je bilo predanega že veliko orožja; veleizdaja, zaradi katere bi moral pristati Kučan v zaporu
  – 25.6.1991: Slovenski parlament sprejel ustavni zakon za uresničitev Temeljne ustavne listine o
  samostojnosti in neodvisnosti Slovenije
  – 27.6.1991: pričela se je 10-dnevna vojna za Slovenijo
  – 7.7.1991: Brionska deklaracija … dokument med Slovenijo in SFRJ; osamosvojitvene aktivnosti so
  bile prekinjene za 3 mesece; tu sta že sodelovala Kučan in Drnovšek
  – 15.1.1992: Slovenijo je priznala večina članic Evrope

  Vem, da je bil na Youtubu nekoč prispevek enega vodilnih partijcev, v katerem je svaril pred osamosvojitvijo Slovenije. Mislim, da je šlo za Janeza Stanovnika, nisem pa v to povsem prepričan. Če kdo o tem ve kaj več, naj to sporoči!!!

 • dob

  Sem razmišljal o tem, ali naj tale komentar pošljem ali ne. Namreč, svoje čase ko je klapa na forumu Financ bila brezkompromisna in nas je več hkrati skušalo povedati, kaj nas žuli, so semtertja nastali prispevki, ki so – vsaj po moje – bili legendarni. In ta je takšen.

  Prispevek, o katerem je govora je tedaj objavil forumski kolega. Ker je z objavo na forumu postal javen, ne bom kršil nobene pravice do objave, če ga zdaj zalepim še sem. Je pa potrebno, da ga mnogi preberejo. Če se boste fajn zbruhali po zajtrku, potem ko boste tole prebrali, vam bo še vedno do večerje ostalo dovolj časa za okrevanje.

  Prispevek:

  Ko so bile notranje ceremonije pod streho, se je šlo ven, kjer ni bilo strehe. Bil pa je dež in mračiti se
  je začelo. Ker me je zanimalo, ali se bodo izvajale tudi kake zunanje ceremonije, sem si našel
  primerno mesto in pričel vse skupaj opazovati z distance kakih deset metrov.
  Milan in Štefka sta se postavila na sredo nekega manjšega platoja, kaka dva metra vsaksebi. Z vsake
  strani jima je po en komunistični služabnik držal veliko marelo, vmes pa je bil prazen prostor. Tisti
  komunistični služabnik, ki je marelo držal Štefki, je bil tudi sam večinoma na suhem, saj je bila marela
  dovolj velika za oba. Dež ga je le občasno obscal, ker se je bila Štefka kar naprej premikala, kot da bi
  poplesa vala, in ji je moral slediti z marelo. Prav tako je Štefka kar naprej nekaj govorila, vendar sem
  bil dobil občutek, da v vsem času, ko je bila tam, ni povedala vsebine enega samega celega stavka.
  Levo od Štefke, dva metra stran, je stal Milan.
  Ravno tako pod enakim dežnikom, samo da ga za razliko od Štefke ni delil s komunističnim
  služabnikom, ampak je bil pod velikim dežnikom sam, komunistični služabnik pa se je v obleki močil
  na dežju.
  Zadeva mi je delovala nekoliko čudno, če že ne bizarno, in instinkt mi je pravil, da tukaj še nekaj bo. In
  res ni bilo treba dolgo čakati. Medtem ko je bil Milan povsem nedejaven in je svojim ljudem, ki so
  hodili mimo njega, namenjal le kako besedo, pa se je Štefka precej razvnela, se obrnila nazaj proti
  Mercedesu ML, ki je bil kakih pet ali šest metrov stran, in nekomu nekaj zaklicala. Mlajši možakar je
  poletel kot zlati prinašalec h lastniku in se ustavil na dežju med Štefko in Milanom in pričel od nje
  sprejemati neka navodila. Potem pa se je, kot sem jaz razumel, pričelo spreminjanje navodil tako, da
  je možakar, kakih petkrat ali šestkrat že skoraj prišel do Mercedesa ML, pa se je moral vrniti nazaj do
  Štefke po nova, oziroma, drugačna navodila. Končno je bil iz avta Štefki nekaj prinesel in se vstopil
  poleg, da bi lahko prejel še nove doze deževnice.
  Medtem, ko sem z zanimivostjo spremljal to socialno dogajanje, pa se je za Milanom pričelo dogajati
  še nekaj. Del rahle gužve, ki je dogajanje obkrožala, se je bil izločil in se na dežju postavil v vrsto med
  Milanom in Štefko. Bili so vsi po vrsti kandidati za večni artritis in takojšnjo pljučnico, vendar začuda v
  bližini ni bilo nikogar, ki bi jim ponujal kake socialne sistemske rešitve.
  Ko so se že dodobra namočili, pa so ti kao nekdanji partizani, kot kaki taboriščniki, po vmesnem
  prostoru med Milanom in Štefko, pričeli krevsati proti njima in jima počasi prihajali za hrbet. Takrat
  se je vrsta obrnila proti Milanu in v hipu sem bil dojel, zakaj se je bil komunistični služabnik, ki je držal
  marelo Milanu, močil na dežju, komunistični služabnik, ki je držal marelo Štefki, pa ne. Milan je
  namreč desnico držal podobno, kot da je škof in roka je seveda rabila posredovanje marele.
  Odročena roka je morala ostati suha, zato močenje komunističnega služabnika.
  Ko se je Milanu z desne strani približal prvi kadidat za večni artritis in takojšnjo pljučnico, se je bil le
  ta sklonil pod dežnik, popadel Milanovo desnico in cmoknil nanjo. Zanimalo me je, kaj se dobi v
  zameno, vendar ni bilo nič videti. Še najbolj zanimivo je bilo to, da cmoknjenec cmokatelja sploh ni
  pogledal, ne prvega, ne zadnjega in ne tistih vmes, ampak je zrl nekam v daljavo, kjer je verjetno
  opazoval dogajanje demokratičnega socializma.
  Manjkal je samo komunistični livriran služabnik, ki bi za vsakim ocmokateljem, s svileno servieto,
  obrisal Milanovo ocmokano roko. Ker se je bila vrsta ocmokateljev nekoliko razredčila, sem v ozadju
  zagledal razsajanje nekadnjega očeta naroda, ki je svoje bele brke tudi čuval pod ogromno marelo
  tako, da se je bil njegov komunistični služabnik močil na dežju. Razsajanje pa je očitno bilo
  namenjeno spodbujanju ocmokateljev. Po zadnjem cmoku na Milanovo roko pa je bilo
  celotne predstave hitro konec. Tako suhi, kot mokri so se pobrali v avtomobile in odbrzeli.

  Ko sem se vračal proti domu, mi ni šlo v račun, kako to, da so se, po eni strani, nekdanji partizani
  lahko tako poniževali pred samimi seboj in drugimi in cmokali po Milanovi desnici, po drugi strani pa,
  kako pokvarjena oseba je ta bivši predsednik Milan. In kot se v takih trenutkih rado zgodi, se mi je
  poblisknilo. Vse te ceremonije in cirkus, ki bi mojemu očetu, ki je bil partizan tri leta, šle na bruhanje,
  se lahko tržijo samo zato, ker je v Zvezi borcev pravzaprav zelo malo partizanov in ker vse visi na
  državnem proračunu. Za neke beneficije, ki niti ne pridejo v javnost, pa so nekateri očitno pripravljeni
  narediti vse.
  Če upoštevaš, da so partizani v vsej vojni ubili manj kot 1000 Nemcev, med vojno in po vojni pa
  približno 50 krat več naših ljudi, je seveda jasno, da nekateri v Zvezi borcev imajo kaj skrivati. In ravno
  tako vedo, da brez dotoka vedno novega in novega denarja tega ne bodo mogli več skrivati. Zato vsa
  ta ihta. Saj jih ne brigajo ne partizani in ne NOB, ampak izključno podkupovanje ljudi, da v javnost ne
  pride razprava, ali je bilo vredno za manj kot 1000 pobitih Nemcev med vojno, po vojni pobiti 50 krat
  več naših ljudi.
  Na Primorskem je bilo seveda dogajanje drugačno, zato ni čudno, da se je Primorska precej oddaljila
  od našega Milana. Ko sem bil star kakih 10 let, sem bil očeta vprašal, koliko Nemcev je med vojno
  pobil. Oče je bil na moje presenečenje nekam živčno odgovoril, da je vojna grda stvar, ampak da ni bil
  ubil nobenega Nemca. Ker se mi je bilo v tistem trenutku zazdelo, da me s tem, ko ni bil ubil nobenega Nemca, ponižuje, sem ga takoj vprašal, koliko Italijanov je pobil. In odgovor se mi je bil zdel
  naravnost srhljiv. V vsej vojni je bil ubil samo tri fašiste in še te samo zato, ker so mu preprečevali
  prehod čez neko jaso in se mu je zdelo, da če ne bo no njih, bodo oni njega. Sicer še teh ne bi. Ta
  pogovor sem si bil za vedno zapomnil zato, ker se je bil tako zelo razlikoval od vseh predhodnjih in
  tudi večine kasnejših, ki so vojno opisovali bolj tako kot mehki porniči seks. Mi je pa prvič postalo
  jasno, da ima zadeva še neke druge razsežnosti, o katerih običajno ni govora.

  Tako je le redko kaka grozljiva iz vojne prišla na dan. Moj oče je bil sicer doma v hribih in dolinah, kjer
  so volkovi bolj domači od boga in so hiše raztresene daleč naokoli. Eden od daljnih sosedov in daljnih sorodnikov starega očeta je bil še posebej znan po ubijanju Italijanov in je to rad počel z najbolj različnim priborom.

  Zgodilo se je, da je moja mati, ki je živela v mestu in je bila veliko mlajša od očeta, enkrat slučajno
  videla, ne da bi vedela za vzrok, enega od rezultatov tega nonotovega daljnega soseda in sorodnika.
  Italijani so po začetku policijske ure začeli nekaj tovoriti po cesti, ki je vodila iz hribov in mati je
  smuknila v prvo nadstropje, da bi bolje videla, za kaj gre.
  In je imela kaj videti, kajti kolona se je bila naenkrat ustavila pod hišo in Italijani so pričeli histerično nekaj iskati po cesti. Ker niso in niso ničesar našli, je nekdo prižgal neko luč in na drugi strani ceste,
  se je v plitkem jarku pokazala odsekana glava italijanskega vojaka, ki se je bila zaradi rahle vzpetine odkotalila z voza. Mati je večkrat povedala, da so se ji zdeli tisti Italijani, ki so odsekano glavo svojega tovariša pobirali, najprej se niso mogli odločiti, kdo jo bo, izgledali bolj mrtvi od mrtvih. Za
  daljnega soseda in sorodnika mojega nonota pa je pobijanje Italijanov bil šport. Je pa res, da so to, čeprav lepi, svinjsko samotni kraji, ki spodbudijo take samoohranitvene nagone, kot si jih drugi ljudje niti predstavljati ne morejo. Hribi in soteske so namreč veliko bolj depresivni kot gore ali ravnine
  in sploh niso za šibke karakterje.

 • hondica

  Kučan je bil prevarant, kije ves čas navijal, da bi Slovenija še bolj gravitirala proti srbskemu standardu. K sreči niso vsi ljudje nasedli, preverite malo kakšen standard ima večina ljudi v edinem še preostalem delu Jugoslavije – Srbiji.

 • Kučko pod pručko

  Zame je Kučan ena velika potuhnjena in hinavska podlasica, ki dela Sloveniji neizmerljivo škodo!!!

  • proti

   si šele sedaj ugotovil, Kučko in srbski mafijec ljubljanski župan Zoranguuutan sta 100 % polbrata, jaz bi ji va dal na DNK test,

 • cornusmas

  Kučan je osamosvojitelj toliko,kolikor je Bavcon borec za človekove pravice,RTV SLO pa nepristranska radodajka…..

  • Kučko pod pručko

   … ali pa jaz astronavt!!!

   • Peter

    … ali pa jaz pod pručko!!!

    • cornusmas

     ….ali pa jaz generalni OZN !!!

     • Kučko pod pručko

      To bi bil pa rad Sluzavi!!!

     • proti

      sluzavi-petorazredni bo v OZN lahko samo WC čistilec,

     • marta

      In ta človek je bil najprej član SDS, ko se je vrnil iz Amerike.
      Ker ni dobil tam prvega mesta se je obrnil za 360 ° .
      Je tak človek še lahko kredibilna oseba ?

     • proti

      no to pa ne vem, da bi petorazredni kdaj bil član sds in sem 10000 % da on ni bil član SDS, je pa član SDS njegov brat Vitomir Turk, malo si pobrkala, pojdi guuglat,

 • Peter

  Prevzeli in ugrabili so NOB, zdaj se pripravljajo prevzeti osamosvojitev.
  Enkrat jim je uspelo. Jim bo spet?

  • Anton

   Brez skrbi, vse jim bo uspelo saj jim tudi pustimo

   • marta

    Ne bo jim uspelo. Zdaj se prebuja NAROD, ki jim je do zdaj zaupal, ampak so ga prevečkrat zlorabili in veselja je konec.
    Ponosni in izropani slovenski ljudje …………..Gremo naprej !

 • Osti jarej

  vsekakor gre vsem,brez izjeme, zelo dobro….narodu pa osle kažejo…

  • marta

   Ne vsem. To pa ne.

 • Kučko pod pručko

  – Štefka, a ne, da sem jest osamosvojil Slovenijo?
  – Seveda, Milan. Saj si s fračo sklatil tri jugo helikopterje, pa še dva tanka zažgal!

  • Osti jarej

   brez veze….čisto po domače;razdeljen narod je oslabljen.
   osamosvojitev in plebiscit sta lep pokazatelj,kaj narod zmore skupaj…..in takrat zna biti nevaren….hudo nevaren….ampak,kaj bi vam človek trobil…..

   • Nata

    No, saj razdeljenost – v mišljenju – ni nič slabega ? Slabo je to , da eni in isti kar naprej potvarjajo zgodovino – po svojih potrebah !

    • marta

     Če je razdeljenost temelj za pravično OČIŠČENJE, je celo zelo zaželjeno in potrebno, da se izkopljemo iz laži, zaslepljenosti in revščine.

 • epson mlacni

  Pravkar je na RTVSLO dokumentarec, Projekt osamosvojitev Slovenije, avtorice Rosvite Pesek. Ni vse čisto na “nož”, še vedno je precej v rokavicah, a vseeno je oddaja dobra sploh za RTV SLO. Da se Peskovi, kot eni izjemno redkih na RTVSLO vrtijo koleščka v pravo smer vemo že dolgo. Lepo je razbrati kakšne riti so bili komunisti, kakšna strahotna rit je bil Kučan.
  Prvi postroj slovenske vojske bi MORAL pozdraviti njen predsednik, vendar Kučan tega NI HOTEL, zato je vojake “moral” pozdraviti predsednik vlade Peterle. In ta pokvarjenec se medijsko povsem zblojenim bedakom, ki sestavljajo prebivalstvo Slovenije, danes prodaja kot glavni osamosvojitelj?!? Čeprav sem bil sam takrat že odrasel in aktiven udeleženec kasnejše vojne, sem šele danes dokončno doumel, da je cela osamosvojitev bazirala na parih ljudeh in brez Pučnika ter Janše, se vsaj takrat zagotovo ne bi zgodila.

  • Osti jarej

   …ahhhh,je tud rosvitka “plemenitih” korenin…..in za vse take je lepo poskrbljeno…

   • Peter

    Vedno in povsod najdeš kaj, da nergaš. Kakšno vezo ima, da je Rosvita “plemenitih” korenin?
    Govorimo o njeni oddaji o osamosvojitvi. Imaš kakšna dejstva, ki govorijo proti dejstvom, ki so predstavljena v oddaji? Imaš? Povej, z veseljem jih bom prebral. Če ne pa, saj veš…..

    • Osti jarej

     …vedno znova me preseneti enoumje določene skupine ljudi….se zavedate,da vas je tukaj 10 takih,ki bi vas človek lahko dal v en koš?…..upam si trditi,da ste mojih let,torej tudi janševih,a hkrati pa vem,da ste starejši in verjamem,da vas ne poslušajo niti vaši vnuki…

     *moji otroci živijo od dela lastnih rok..trdo in pošteno,ter imajo svoje mnenje o politiki in politikih….nikomur ne verjamejo…vse kar šteje so dejanja…samo dejanja….vse besede so zaman….slovenija je tonila četrt stoletja na pol stoletja podlage….nekateri imajo vse,ostalim so ostali dolgi nosovi,brezposelnost,zakoni,ki veljajo zgolj za rajo in sodišča,ki pošteno sodijo zgolj njej…..debata z moje strani zaključena…

     • Peter

      Enoumje? Koliko vas je takih, ki vpijete, da so vsi isti?
      To pa ni enoumje?
      Žal mi je, da sem jo sploh začel. Debato. S tabo.

     • Osti jarej

      jjajahhahaa…..saj je res….vsi so na liniji….

      in še nekaj bi rada rekla;predvidevam,da vas je bilo veliko,ki tukaj komentirate nekoč lastnikov partijske izkaznice…..zdaj se opravičujejo/te,da so bili takrat taki časi…ja,če si hotel hitro splezati po lestvici…..najboljš je pa blo,če si se še udbi udinjal…..jaz sem že napisala;stara sem toliko kot janša,pa še nikoli nisem bila v kumrovcu,pa komunistka tudi NIKOLI!

     • Peter

      Kaj bi ti sploh rada?
      Pizdiš se čez vse, ni ti všeč ne eno ne drugo, stalno nekaj nergaš.
      Si samo ena stara tečna baba?

     • Osti jarej

      in kaj bi rad ti?
      da piham v tvoj rog?
      nak,ne bo šlo!

      sem pa povedala;za osamosvojitev je zaslužen slovenski narod!

     • Peter

      Ja, na vsak način bolj kot Kučan, kot bi nam radi zdaj predstavili dejstva “osrednji” mediji.

     • marta

      Zdaj mora nekdo napisati knjigo, ki bo negirala vse laži, ki jih je v knjigi napletel Repasti – in seveda to, če se le da podpreti z dokazi, ali vsaj verodostojnimi pričami.

     • Peter

      V moj rog piha neka druga.

     • Osti jarej

      ..veselo matranje ji želim

     • Peter

      Fovšija babja.

     • Osti jarej

      in še to;če bi vsi skupaj,zares želeli dobro državljanom in državi,potem bi nikoli ne delili naroda in se med seboj prepirali,kdo ima več zaslug in kdo je večji džek….enostavno bi morali združiti moči in poskrbeti,da bi države ne slabili gospodarsko,finančno in na vse mogoče načine…..v vsej tej zgodbi “Slovenija,druga švica”,je ostalo edino realno tole;danes so nam (vam) dovoljene sanje,jutri je nov dan….kako zlovešče in resnično…

     • marta

      Ah, daj no Osti jarej…. stalno si sama sebi podstavljaš nogo.
      Odloči se za nekaj in na tem stoj in ne, da se ziblješ, kakor veter piha !

     • Osti jarej

      …marta…presneto dobro vem,kaj pišem in ne premakne me noben vihar..

      *

      https://www.youtube.com/watch?v=TCY45D8Ja-A

     • marta

      Da bodo tudi ostali vedeli s kom se primerjaš: :)))

      * Kot viharnik vrh gora, naša je slovenska pesem,
      veje širi do neba, korenine do srca.
      * Noben vihar ga ne podre, nobena strela ne požge,
      v pesmi naša je mladost, v njej je naš ponos.
      * Kot viharnik vrh gora, se bojuje naša pesem,
      ko vihar nad njo divja, vsakdo jo še raje ima.
      * Ker je slovenskih korenin, jo veter nosi prek planin,
      ostala naša bo vse dni, ker raste iz srca.

     • Peter

      Res.
      Samo očitno ne deliva mnenja o tem, kdo že 70 let deli narod in slabi njegovo gospodarstvo.

     • Peter

      Oh, jaz tudi ne. Pa se stem ne hvalim okoli. Pač sem bil že takrat upornik.

     • brane novak

      stara, pa te še vedno te ni srečala pamet. koga so v ZKJ predlagali za nove člane? odličnjake v srednjih šolah (kamor ti očitno ne spadaš), a pa misliš, da je kdo upal svojemu učitelju reči NE??? osti jarej sebi, ne pa poštenim slovencem!

     • Osti jarej

      …glej ga no,glej….še en …knedl….brezhrbteničnik…

     • marta

      Pa kaj si danes pojedla nore gobe, ali še kaj hujšega ?

     • brane novak

      jaki argumenti, a zmoreš kaj bolj konkretnega…???

     • Osti jarej

      na kaj pa…prosim lepo?…na butaste izgovore,ki jih magari iz lastne zadnjice potegnete….kdor ni hotel biti partijec,pač ni bil…a zato ,ker tega ni želel,je dobival polena pod noge…..brane novak,recimo,ki je bil odličnjak na kovinarski,je pa bil najbrž v partiji…od strahu…ne vemo pa,če je od tega imel toliko koristi,kot en drug kovinar…

     • brane novak

      na žalost so tvoji butasti privlečeni iz edinega ženske orožja – jezika. so že pred mano ugotovili, pa samo ponavljam: kolena imajo vse, gor pa ne…

     • Osti jarej

      …jezik bolj slabo opleta,ako zgoraj nič ni….

     • Kučko pod pručko

      Če vse to, kar pišeš, tudi razumeš, se ti čudim, da tako navijaš za tardeče!!!

     • dob

      Tebe si predstavljam kot bodočega direktorja združene firme Cinkarna Celje in Zlatarna Celje. Ta bo delovala pod geslom: Prinestite k nam svoje zlato, da vam ga pocinkamo!
      Stranke bodo kar drle k vam.

      V naslednji fazi boste ljudi prepričali, naj zlato pustijo vam, da bo tako cinkanje zastonj, kaj je pa spodaj, itak ni važno; važno je, da cink prime, kaj je spodaj se itak ne vidi. Je pač useglih!

      Naravnost neverjetno je, za kako neumne nas imaš. No, da ne bom govoril za druge, ker za druge ne vem, ampak mene imaš pa res za idiota, če pričakuješ, da bom verjel v neumnostim, ki jih pišeš. Čestitam za namen in vztrajnost!

    • Peter

     In jasno, sem se naša vrla osti jarej ne oglasi. Raje spet nabija neke splošne nabijancije.
     Bi človek rekel, da nima proti dejstev, ampak samo dejstva iz Nedelca. Itaq.

    • Osti jarej

     dragi peter,to pomeni,da je ena izmed njih…

     • Peter

      Torej ena izmed njih? In? Imaš problem s tem? Jaz ga nimam. Ker vidim na drugi strani 571 družbenopolitičnih delavcev, ki so mnogi izmed njih. Ne sme biti nobena “naša”, morajo biti vse “vaše”?

     • Peter

      Še vedno pa nimaš nobenega dejstva, ki bi oporekal dejstvom iz oddaje?
      Torej nabijaš zato, ker je Rosvita ena izmed njih, ne zato, ker poroča lažno, kot poročajo vsa leva trobila po difoltu?

   • centurion

    Posluš, dobr posluš. Ne žali sporočila nickname, ki ga zlorabiš.
    Tudi ti se vrni k svojim koreninam krvavorokih….

    • Osti jarej

     dobro posluš ti mene!

     sem Slovenka in moja kri ni nič “mešana”…torej z veseljem ,ponosom in zanosom uporabljam pozdrav Slovencem.

     • Peter

      Torej bi ti bilo nerodno, če bi bila tvoja kri mešana?

     • Osti jarej

      …..načeloma ja…a niso vse roke do ramen krvave od krvi domoljubov….

     • Peter

      Načeloma bi ti bilo nerodno? Ker sta se našla dva človeka, moški in ženska različne “krvi” in sta iz ljubezni spočela tebe? Zato ti bi bilo nerodno?

     • Osti jarej

      glej,kaj počno ljudje ,s kom se poročajo ,koga ljubijo itd,mene ne zadeva….govorim o sebi…Slovenka sem ,od zibeli do groba ne gane moja se zvestoba….

     • Peter

      Nabijaš.

     • Osti jarej

      ..bla…

     • Peter

      Glej nimam časa. Kuham kosilo. Dober tek tudi tebi.

     • centurion

      Preberi še enkrat moj komentar. Kje zapišem, da nisi Slovenka?

      Tudi puklasti Miha je bil Slovenec….

     • Osti jarej

      verjamem…pompkov janko in plastična pepi sta pa sam na pol…

 • proti

  rudeći komjunarski morilc spet potvarjajo zgodovino kot že miljon x , rudeće zločince in srbe na vrb

  • alias alias

   Srbi so sedaj postali že bistveno manj komunistični kot mi in se nam čudijo od kje in kaj nam je, da je tako slabo, da ne spregledamo….

   • macon

    Meni se jih je v Beogradu par režalo, zakaj Slovenci toliko hodimo v Kućo cveća… :)

 • Kučko pod pručko

  Ob prazniku, ko so bili 26. decembra 1990 razglašeni izidi plebiscita o samostojni in neodvisni Sloveniji, bi morali biti iskreno hvaležni pravim ideologom, ki so si zamislili našo državo in izpeljali ves osamosvojitveni proces. Med vsemi, ki so bili zbrani okrog Nove revije pa bi vseeno izpostavil
  spoštovanega dr. Jožeta Pučnika, velikega človeka in Slovenca, ki je po mojem najbolj zaslužen, da danes živimo v svobodni državi. Spomnimo se njegovih besed, ko je po razglasitvi rezultatov plebiscita z veseljem na televiziji izjavil …

  “Jugoslavije ni več. Zdaj gre za Slovenijo!”

  Besede, ki vsakemu zavednemu Slovencu poženejo kri v žilah in ga napolnijo z veseljem in ponosom. Počivajte v miru, spoštovani dr. Pučnik, počivajte v prelepi slovenski zemlji!!!

 • črnaovca

  Nekaterim zgoraj se je res izplačalo

 • slokipartizan

  Seveda, kar se tiče osamosvojitve so vsi imeli svoje interese. Kučan je bivši državi sam predal orožje, ker je računal na milejši izzid vojne, kar se je izkazalo tudi za resničnega. Takratna Jugoslavija nas bi pokončala v parih dneh, ta 10 dnevna vojna pa je bila z dogovorjenim izzidom, v zameno za orožje, ki so ga kasneje uporabili v Jugoslovanski vojni. Janša, je sicer tudi delal v tej smeri, le da je orožje raje prodajal Hrvatom in Srbom iz česar se je tudi napajala njegova stranka vsa ta leta. Jelinčič je želel vojno in to kar se da dolgo, pač vonji fanatik. Peščica drugih, nepomembnih, pa je dajala takšen vtis, za katerega so menili da jim bo po vonji pomagal pri politični poti. Katerim je uspelo pa sami presodite.

  • marta

   Veliko laži si tule natresel, ki jih ustvarjate in gojite v tvojem brlogu.
   Če misliš lagati še naprej, je bolje, da greš nazaj v tvoj brlog, da se ne začne že kar tule vojna!

   • dob

    Pusti ga, marta, naj govori. Bolj bo govoril javno, manj bo lahko skril namere.

    • Osti jarej

     a ste tukaj vsi paranoični….

     • dob

      Za ostale ne vem, toda jaz sem takšen že zdanjih 25 let in me do zdaj še nič ni prepričalo, da sem neupravičeno “paranoičen”. Prav narobe: z vsakim letom je panika bolj upravičena.

   • Peter

    Kaj pa sploh lahko pričakuješ od parizana?
    Čeprav je kao slokipartizan.

    • dob

     parmezan

  • dob

   “Katerim je uspelo pa sami presodite.”

   Ali, v prevodu: pustimo zgodovinarjem, da o tem presodijo.
   Pa poglejmo kermu čmo zaupat, da bo prav presodil! Khm, khm… čak mal…. Repetu?
   Dejmo to nalogo zaupat Repetu, on je zgodovinar in bo prav presodil, kenede.

   • Osti jarej

    …bo dežman pomagal

    • dob

     Meni pomoč ni potrebna, sam se spomnim kaj je bilo, kako je bilo in kdo je bil za kaj.

     • Peter

      Ja, ampak nam hočejo dopovedati, da ni bilo tako, kot se spominjamo.
      Sicer, če dobro pomislim, je res Kučan jurišal na JLA tam pri Trzinu, no.
      Pa naprej proti Brniku je tudi dva tanka uničil.
      Mogoče bo pa res kaj na tem, kaj praviš?

     • slokipartizan

      normalno, da Kučan ni imel vidnih bitk in udejstvovanj na fronti, saj to ni bilo njegovo delo, takrat je bil predsednik socialistične republike Slovenije in njegova vloga je bila politično pogajaje z Jugoslavijo in preprečitev vojne. Janša je bil obrambni minister in njegova vloga je bila voditi obrambo pred Jugoslovansko vojsko v primeru vojne. Žal sta oba zraven svojih dolžnosti imela tudi svoje osebne politične apetite, ki pa jih je Kučan izkoristil bolje, bil je dvakrat legitimno izvoljeni predsednik, janša pa “veliki osmoljenec” od tod izvira tudi njuna politična zamera eden do drugega.

  • Nata

   No, ni čisto tako !
   S strani Krkoviča, Janše in drugih je bilo kar pametno organizirano ! Saj menda nismo tudi mi ” pozabili ” ?
   ” Milejša ” ni bila zaradi Kučana , ampak zgoraj omenjenih.
   Sijajno so izkoristili tudi to , da je bilo v vojašnicah toliko fantov iz drugih republik !! Kaj je tu naredil Kučan ?
   O prodaji orožja pa upam ,da bomo kdaj kaj izvedeli !

   • slokipartizan

    Janša je bil izključen iz Zveze Komunistov Slovenije zaradi njegovih skrajnih idej, najbrž je šlo za kakšne dogovore o prevzemu oblasti po vojni in izdajo državnih skrivnosti, z katerimi je mislil da jih drži za jajca, kasneje, po 1,5 leta zapora, se je povezal z Bavčarjem, za katerega vemo, da je bil največji slovenski lopov, začela pa sta z svojim pohodom že pred vojno. Kot obrambni in minister za notranje zadeve, sta oba med vojno razpolagala z orožjem, takrat še Jugoslovanske vojske in že takrat sta delala načrte kako prevzeti oblast po vojni, seveda to ne gre brez denarja, ki pa sta ga imela na pretek v obliki orožja, ki se je kasneje tudi na veliko prodajal.

    • dob

     Zanimiva teorija. Slovenija se je, po tvoje, odcepila od Jugoslavije
     zatradi svojih skrajnih idej, pa nas je potem kučan umiril.

     • slokipartizan

      ne mislit da je bil Janša Slovenija, Janša je imel skrajne ideje in ne Slovenija. Nekaj glede odcepitve pa se je moralo storiti, Jugoslavija je namreč tonila vse globje in jasno je bilo da v taki obliki ne bo uspela preživeti. Ali se Slovenija odcepi v samostojno državo ali pa se pridruži “novi Jugoslaviji”

     • dob

      O, ne… saj ne mislim, da je Janša bil Slovenija, ali celo Pučnik, kot so nekateri prepričani.
      Vendar ne jaz! Jaz vem, da je kučan bil Slovenija.

    • macon

     Janša je bil takrat mulec, ki ni o ničemer odločal, do zdaj pa že dvakrat v zaporu zaradi kučanove bande. V devetdesetih je zaradi še enega dokazanega kriminalnega konstrukta letel iz položaja ministra (Depala vas).

   • dob

    Zanimiva teorija. Slovenija se je, po tvoje, odcepila od Jugoslavije zatradi svojih skrajnih idej. K sreči nas je potem kučan umiril.

  • dob

   “Kučan je bivši državi sam predal orožje, ker je računal na milejši izzid vojne, kar se je izkazalo tudi za resničnega.”
   To, kar tu govoriš, je relativiziranje veleizdaje.
   Naloga indoktrinirancev je širiti usegliharstvo. Namen usegliharjenjapa je v iskanju izgovora za izdajo in delanje herojev iz omahljivcev. Gre4 za vzdrževanje kučanizma na oblasti, načelo “sej so usi glih”, širijo prav takšni, kot si ti.
   Največji problem narodov bivše Jugoslavije, da niso znali jasno definirati svojega sovražnika. Zato jih je ta z lahkoto ubijal. Sploh se niso branili, dokler se niso odločili, kdo jim streže po življenju. Šele tedaj so se lahko branili. Pred tem pa so se obnašali kot ovce.

   Podlegli so diktaturi komunizma in ideji, ki je mnogo obljubljala, pa nič od obljubljenega v resnici dala. SFRJ je 4X bankrotirala kot država in se vsakokrat reševala pred propadom s sposjanjem denraja v tujini.
   Ljudje, ki so sami pomagali graditi SFRJ socializem, ne smejo niti pomisliti, kaj jim je storil komunizem. Zato ne prepoznavajo svojega morilca.

   Človek indoktriniran z idejo komunizma ne zna definirati svojega sovražnika. Prepusti se mu na milost in nemilost in režim ga porabi, kot se mu zdi najbolje.
   Takšen človek se obnaša natanko tako, kot so se Bosanci, ki “niso vedeli” kdo s hriba strelja po njih. Ves čas so pričakovali, da se bo zdaj zdaj od nekod prikazala partizanska vojska v unigormah JNA in jih rešila v stilu Walter brani Sarajevo! V resnici je partizanska vojska JNA metala nanje bombe, ki so jih sami kupili.

   Ali če bolj jasno karikiram: Potem, ko je morilec ustrelil človeka v glavo s pištolo z razdalje petih centimetrov, in ga je Sv. Peter pred Nebeškimi vrati vprašal, kdo te je pa ustrelil naracnost v čelo?… mu ta človek mirno odgovori: Ne vem. Ga nisem glih dobro videl.

   Slovenec je rad slep in gluh in nič ne ve, do smrti in še čez.

  • macon

   Jugoslavija je imela naborniško vojsko 19 letnih mulcev po kasarnah sredi Slovenije in nas ni imela s čim pospraviti. Ni imela niti najmanjših šans proti približno oboroženi TO, ampak kučan je poskrbel, da bi bila TO čim manj oborožena. kučan je zaradi podpisa odloka o izročitvi orožja TO veleizdajalec, v večini sveta bi si nakopal smrtno kazen ali vsaj dolgoletno zaporno.

   V vojnih razmerah bi ga lahko dobesedno zvlekli za zid in ustrelili kot Ceausescuja. Danes bi imeli posledično normalno državo in veliko višji standard, ker levi milijardni lopovi ne bi mogli niti nastati. kučan je zagotovil platformo in mrežo vseh mrež iz katere so lahko kradli.

 • ixs nissin

  Me pa čudi, zakaj je bil Kučan proti osamosvojitvi, če je imel že pripravljene plenilce?!

  • Peter

   Ti malo frajtonarca ven seka?
   Ja, je težko. Tolk nickov pa tok portalov.
   Ampak, če dobro plačajo….

  • slokipartizan

   verjetno zaradi tega, ker bi po predaji orožja Jugoslaviji, v primeru, da do razpada nebi prišlo, zasedel višjo politično funkcijo v “novi Sloveniji” Dejansko so vsi imeli enake cilje, Janša se je videl na čelu nove demokratične republike Slovenije, Kučan pa na čelu federativne republike Slovenije pod okriljem “nove Jugoslavije” Vsi so želeli, ali oblast, kot Janša in Kučan ali pa denar, kot Bavčar. Iveka, ki je bil tu zaradi ljudi in bi lahko zahebal in razkrinkal vse, so pa pospravili, tu so bili vpleteni vsi, sigurno pa Kučan in Bavčar

   • alias alias

    Kaj pravzaprav je Bavčar naredil slabega? Pokupil je firme, ki so dobre in od nakupa so imeli korist bivši lastniki – država. Ko pa se je zamenjala oblast Janša / Pahor z levaki, pa so od Bavčarja zahtevali ves kredit nazaj – nazaj so zahtevali denar, ki so ga že enkrat dobili od Bavčarja, ko je vzel kredit, da je plačal državi za večino firm.
    Ni pa on delal prevzema kot kdo drug….
    V tem času so pa največ kradli levičarji na čelu državnih bank, ki se jim začuda ni nič zgodilo in zato taka bojazen levičarjev pred Janšo!!!

    • slokipartizan

     Bavčar je vzel kredit in za poroštvo zastavil firmo, ki jo je s kreditom kupil. Tako je delal za vse firme in si ustvaril imperij. Kasneje je iz teh firm, ki so bile nekoč zdrave, izčrpal denar v davčne oaze in firme spravil v stečaj. To je naredil Bavčar in to je bil začetek vašega uspešnega kapitalizma

 • dob

  Kok je Potdč pametn!

 • ixs nissin

  Saj tudi Janša in drugi desničarji niso čisto nedolžni, ravno tako so sodelovali pri plenjenju. Da ne govorim o njegovem bližjem prijatelju Bavčarju. Tisti, ki vidite samo eno stran ste res slepi, lepo vas prosim no.

  • Peter

   Gleje, velejčan, vsaj kopiraj ne, no.

  • alias alias

   Povej, kaj je Janša plenil ali ukradel?
   Katero ravnanje Janše je Slovencem poslabšalo standard?

   • ixs nissin

    Nekaj dejstev. Zaradi napačne finančne politike se je neto zunanji dolg Slovenije v času Janševe vlade v zgolj
    štirih letih povečal za 10,1 milijarde evrov. Še leta 2004 nam je bila
    tujina dolžna več kot mi njej, v zgolj štirih letih pa smo porabili 10
    milijard evrov več, kot smo jih ustvarili. Čeprav so
    vedeli, da uvedba evra pomeni pocenitev kreditiranja, so kreditiranje,
    namesto da bi ga omejevali, še spodbujali. Omogočili so še večje
    zadolževanje Darsa, država se je namesto doma zadolžila v tujini,
    domačega varčevanja niso spodbujali, so pa domače zadolževanje
    spodbujali z razprodajo državnega premoženja v več kot sto podjetjih.

    Pri JJ se je našel denar nepojasnjenega izvora. Ne razumem, zakaj je tako težko iti pred KPK in pojasnit vir denarja. Tako si lahko vsak misli, da gre za denar od orožja, torej si je sam kriv, da večina ljudi verjame, da je trgoval z orožjem. Tudi brat JJ Rajko je očitno prišel na svoj račun, saj je na ustavno sodišče vložil pobudo za oceno ustavnosti zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora … Zanimivo, a ne!

    Ker ne piham v pravi rok, bom verjetno prej ali slej blokiran tukaj. Tako pač deluje pri vas demokracija in svoboda govora.

    • marta

     “Zaradi napačne finančne politike se je neto zunanji dolg Slovenije v času Janševe vlade v zgoljštirih letih povečal za 10,1 milijarde evrov…………………”
     Zakaj spet LAŽEŠ ????????
     Si napisal, koliko dolgov je bilo v tistem času odplačanih – zaprtih ???????
     Veš, ko navajaš, moraš upoštevati AKTIVO in PASIVO, če nočeš izpasti LAŽNIVEC.
     Torej tokrat si lažnivec. Žal tako kažejo podatki. Oglej si jih še enkrat !

     • alias alias

      Daj no, kater komunist ali levičar pa ne izkrivlja resnice, laže delavcem in pod pretvezo izkorišča – pumpa delavce?

    • alias alias

     Ponovno zavajaš ljudi kot vsi levičarji!
     Janša nima prav nič s tem, če se je Slovensko gospodarstvo in banke zadolžile – tam ste vladali levičarji. Pa tudi, če hočeš dvigniti gospodarsko rast vzame vsak dober gospodar toliko kredita kot ga lahko vrne!
     Leta 2008 smo se kregali, če je ali ni proračun usklajen in kaj ste levičarji po vsaj približno usklajenim proračunom naredili. V nekaj letih ste podvojili zadolženost cele Yuge! In to brez možnosti dolg vrniti!!!
     Ali drugače, leta 2008 je bila Slovenija zadolžena vsega (zaokroženo) 20% – sedaj ste levičarji pripeljali državo od leta 2008 do danes na zadolženost 80%
     Tisti 200.000 ki je koruptivna KPK naprtila Janši je zato, da so ga sesuli iz oblasti, ker ste se levičarji bali, da vam zapre pipce iz katerih se napajate, da je dolg države prišel iz 20% na 80%.
     Poleg tega pa glede n ato kako sovražno je sodišče do Janše, da si sodišče celo izmišlja dokaze proti Janši, ker jih sicer nima…. zmleli bi g av prah, če bi dobili samo en polovičen dokaz…. veš kaj to pomeni?
     Pomeni, da blatiš najbolj poštenega politika!

    • macon

     Blokiran boš, če boš vulgaren, drugače pa piši kar hočeš. Levičarskim lažem najlaže odgovarjamo z argumenti. Levičarski mediji brišejo tiste, ki ne tulijo z vami pa četudi niso vulgarni.

  • marta

   Zakaj levičarji stalno tako radi postavljate Bavčarja med desničarje, če pa je vaš. Saj je bil stalno med vami.

   Se ga mogoče sramujete?

   Vam preveč niža rejting ?

   • ixs nissin

    Zato, ker ga na vsaki pasji procesiji vidiš z Ljubljenim vodjem.

    • marta

     Samo, kadar se gre za osamosvojitelje, kar pa mu ne moreš odrekat.
     Kar je res, je RES !

     • ixs nissin

      Uf, si naiven.

     • marta

      Kaj več pa nimaš povedati, kajne?

  • macon

   A podpredsedniku LDS Bavčarju, ki je zamenjal rdečega obalnega direktorja Kosmino? Zbudi se že no, tole je pa še resni debilizem.

 • baldeagle

  Majniška deklaracija je bila prebrana 8. maja 1989-politični
  osamosvojiteljski dokument Demosa, ki so ga napisali dr. Dimitrij Rupel,
  dr. France Bučar, dr. Hubert Požarnik, Veno Taufer in Janez Janša.
  Majniško deklaracijo je podpisalo okrog 100.000 ljudi.

  Konec naslednjega meseca je Republiška konferenca SZDL Slovenije
  sprejela Temeljno listino Slovenije 1989, ki je izražala stališče
  komunistične elite. Temeljno listino je podpisalo okrog 420.000 ljudi.

  Vse to dokazuje, da vodilni slovenski komunisti niso bili
  osamosvojitelji, ko je (s)tekel proces osamosvajanja. Delovali so kot
  monolitna YU vodilna komunistična elita, proti samostojni Sloveniji.

 • Rožle

  Gradili smo malo Švico….nastala je pa mala Yugoslavija…..

 • baldeagle

  Kdor
  je v tistem času podrobno spremljal dogodke, dobro ve, da je takratna partija
  zastopala stališče proti osamosvojitvi in to do zadnjega. Da do
  osamosvojitve ne bi prišlo, so ponujali razne utopične koncepte, kot je na
  primer (“asimetrična”) konfederacija in podobno. Kdo je takrat
  predstavljal partijo? Na vrhu je bil Kučan in CK s školči, potrči, lokarcami in
  podobnimi – mnogi od njih so še dolga leta sedeli v parlamentu (demokratičnem?)
  in drugih (demokratičnih?) ustanovah. Zanje so umazano delo vohljanja,
  zavajanja in po potrebi nasilja opravljali ertli in erteljčki oziroma koski v
  vsaki soseski, bloku ali ulici. Tudi te poznate, nikamor niso šli in v glavnem
  še danes opravljajo enako delo za iste naročnike.

  Ko se je situacija z Miloševičevo uslugo zaostrila, je partija končno le
  uvidela, da je z Jugo konec in nekoliko spremenila taktiko: tako, da si bo, če
  že ne more cel sistem več po njihovo, slovensko državo “demokratično”
  prisvojila, torej olastninila kapital in prevzela vodilne položaje.
  Komunistično vodstvo si je “po demokratično” zadalo cilj, da levica
  (oziroma politična mafija) ima tako predsednika države, kot predsednika vlade.
  To torej naj ne bi bilo odvisno izključno od tega, kaj o levici in njenem
  programu menijo volivci – če ne menijo tako, je to treba očitno izsiliti z
  medijsko gonjo, blatenjem, umazanimi aferami in podobnimi rabotami iz
  podzemlja. vse to smo doživljali in še doživljamo.

  To ji je tudi uspelo, v glavnem zaradi celotne medijske sfere, ki je brez ovir
  bruhala njihovo propagando in sovraštvo do političnih nasprotnikov, kar v
  veliki večini počne še danes. Da so volitve zaradi tega nelegitimne, ne moti
  preveč, saj ni bilo časa ne možnosti, da bi si pridobili tanek posluh za
  demokracijo. Tukaj je tudi razlaga za tiste odstotke. Koga bi v Nemčiji izvolili
  za kanclerja, če bi po vojni pustili politično delovati NSDAP, Goebbelsove
  medije, nacistično sodstvo, Gestapo, celoten nacistični policijski aparat in
  nacistično javno upravo? Upam, da vprašanje ni pretežko?

 • ixs nissin

  Jaz vsaj priznam, da so plenili vsi in vseh barv, medtem ko nekateri verjamete v 100% brezmadežnost svojega vodja. Pa če pustimo plenjenje ob strani. Skrajno neokusno s strani SDS-a se mi zdi simpatiziranje z domačimi izdajalci, druženje z neoustaši, skratka, spreminjanje polpretekle zgodovine. Zamislite se tisti, ki še vedno verjamete v Ljubljenega vodja, zakaj mu je od Roške do danes tako padla podpora?! Zato, ker prej ali slej ljudje spegledajo, ne sicer vsi, večina pa.

  • baldeagle

   Slovensko gospodarstvo je v celoti oplenila komunistična elita, ki ima še vedno vse vzvode te dežele v svojih rokah. Največji ROP STOLETJA slovenskega gospodarstva se je zgodil v 90-tih, pod vladavino Janeza Drnovška in njegove plenilske LDS in predsedovanjem države tov. Milanom Kučanom. Leta 92, je na to opozarjala takratna direktorica ex SDK, Romana Logar, nakar so jo po hitrem postopku zamenjali in posledično utišali. Le zakaj? Mi znaš odgovoriti na to vprašanje?
   Kdo pa so bili po tvoje domači izdajalci? Tisti, ki so branili svoje domove in družine pred divjanjem roparskih komunistov? Zakaj so bile ustanovljene vaške straže? Kdo je ljudi prisilil da so se morali zaščititi pred morilskimi in roparskimi pohodi komunističnih banditov?
   Zato ne trosi laži po vzoru tvojih boljševiških prednikov!!!!

   • ixs nissin

    Izvirni greh je naredil Demos z zakonom o privatizaciji in denacionalizaciji. Naslednji veliki greh je seveda bil ukinitev SDK-ja s strani nadutega Drnovška. Znano je, da Kučan in Drnovšek nista bila v najbolj dobrih odnosih, skratka, Kučan pa s tem res zagotovo nima nič. Se je pa po bankah najbolj plenilo med 04 in 08. Dejstvo je, da smo v tem obdobju dobili največ tajkunov.

    • marta

     Ubogi Kučan, on je tudi z Janšo v “nedobrih” odnosih. Le zakaj ?
     Pa to je KRIVICA !!!

    • baldeagle

     Je plenil DEMOS, ali je to počela partijska nomenklatura?
     Kdo je vodil banke med letoma 04 in 08 in kdo je te ljudi nastavil?
     Ti si res predstavnik tistih, ki so podlegli temeljitemu pranju možganov s strani rdeče falange.

    • alias alias

     NAJVEČJI GREH DEMOSA JE, DA NI REALIZIRAL LUSTRACIJE!
     Razumem, da se vsega ne da narediti, da različno razmišljamo, imamo različne prioritete…, da ni bila izpeljana lustracija je res največji greh in posledice danes čutimo vsi, le eni tega ne priznajo ali pa so priklopljeni na državne jasli…

    • Kučko pod pručko

     Sedaj pa vidim, da je tvoja logika na nuli. Poguglaj, kdo je vodil NLB v času Janševe vlade. Naj ti pomagam? Poleg Kramarja, izrazitega Drnovškovega človeka in LDS-ovca, so bili v upravi še Matej Narat (LDS), Andrej Hazabent (LDS) in Alojz Jamnik (postavljen s strani SDS).In Kaj ima ob vseh pogubnih kreditih Janša? Misliš, da jih je odobraval on mimo uprave? Zberi se in ne glej skozi tako rdeča očala!!!

  • marta

   Ne laži spet.
   Leva opcija pleni državo že polnih 20 let – izključno leva stran. Vmes pa je levica plenila samo , kolikor je mogla. če bi lahko več, bi več, ampak VIP-i so nesmrtni kajne?

  • Rožle

   Ko se bo ugotovilo, da je bil prvak demokratov obsojen zaradi zmontiranega političnega konstrukta levakov
   bo treba tudi volitve razveljavit … pa ne glede na izid … še 1x volit …
   brez pritiskov in manipulacij iz ozadja zagriženih ex-komunistov …

   • macon

    To je že dolgo jasno vsem razen bedakom in pokvarjencem, ki ta trenutek kradejo.

  • baldeagle

   Zakaj je Janši padla podpora sprašuješ?
   Zato, ker je slovensko novinarstvo z redkimi svetlimi
   izjemami pretežni del nekdanjega partijskega novinarskega aparata, skrbno
   izbranega in popolnoma podložnega politiki, ki se ima za levo in kateri
   suženjsko služi kot transmisija laži in prevar. Zato. Če pa ti tega ne vidiš, si pa slep in gluh in totalno zmanipuliran. To pa so učinki tistega novinarstva o katerem pišem.
   Živa sramota za demokracijo.

   • ixs nissin

    Prebiram vseh vrst medije, verjamem pa najmanj desnim, ker mi tako narekuje moja zdrava logika.

    • baldeagle

     To ti narekujejo rdeči možgani, ki z logiko nimajo nič skupnega.

   • macon

    Zato skrbi debilna podaljšana srednja šola FDV, kjer bodoče sistemske nameščence vzgajajo v marxizmu in v laganju o kapitalizmu.

  • dob

   Jaz pa ne mislim, da so plenili vsi in da so bili vseh barv. To je usegliharjenje! Relativiziraš odgovornost za plenjenje in ubijanje, ki sta se zgodila kot posledica propada SFRJ!
   SFRJ so uničili komunisti! Zdaj pa Slovenija z istimi ljudmi, ki vodijo to državo na enak način, kot so vodili Jugoslavijo, gre po poti že enkrat propadle države. Išče sovražnike režima, da bi jih uničila injih okrivila za propad, ti pa pri tem iskanju krivcev sodeluješ.
   Useglihar!

 • marta

  Tako je, ko ima vse niti v rokah leva vlada.

  Čigav predsednik vlade že je Miro Cerar ? ?? Slovenski , ali……..

  Zanimivo bo videti spet, ko se bo zdaj spet odločal Borut Pahor glede novega viceguvernerja Banke Slovenije.

  Trenutno se je Cviklu spodmaknil 22 tisoč evrov/mesečno vreden stolček v Luxemburgu . Ubogi revež, kajne?

  Najbrž bo moral iti čakat “revež” na Zavod za brezposelne, kot mora iti na tisoče sposobnih zdravnikov/specialistov in ostalega univerzitetno izobraženega kadra ?????

  Milan M. Cvikl, je tisti, ki je bil generalni sekretar Pahorjeve vlade, ki se je mimogrede izkazala za “zelo uspešno” zato je morala predčasno “dokončati” svoje “poslovodenje” in bil zato kasneje nagrajen s 6-letnim mandatom revizorja na evropskem računskem sodišču.

  Ga bo sedaj Pahor, kot predsednik države predlagal za viceguvernerja Banke Slovenije?

  Bomo videli, ali bo Pahor vsaj zdajle pokazal, da je predsednik vseh Slovencev in ne le predsednik leve opcije, ki vlada državi že 20 let in jo je pripeljala na rob bankrota.

  • Kučko pod pručko

   Cvikl je dobil mandat na evropskem sodišču zaradi aktivne vloge pri zadevi Patria. Kučan mu jo je podelil in kasneje primerno nagradil!!!

 • ixs nissin

  Nekaj imamo vseeno skupnega mi t.i. levi in desni. Vsi smo proti plenjenju, samo dogovorit se ne moremo, kdo je odgovoren za to. Glede na ankete je očitno, da JJ-ju verjame vedno manj ljudi. Jaz pa sem levičar zato, ker je potrebno nekoliko ustaviti podivjane konje kapitalizma. Kjer bogati še bolj bogatijo, na drugi strani pa je vedno več revežev.

  • baldeagle

   Oho, zadaj si začel že pljuvati po kapitalizmu!? Se ti zavedaš, da je socializem gospodarsko neučinkovit sistem, ki lahko živi izključno in samo na račun kapitalističnih posojil!? Zakaj je ravno socializem po celem svetu neslavno in sramotno propadel, kapitalizem se je pa obdržal?
   Za lažje razumevanje ti bom dal en primer:
   produkt kapitalistične Nemčije – Mercedes Benz
   produkt komunistične Nemčije – Trabant.
   Opaziš razliko?

   • ixs nissin

    Srednja pot bi bila najbolj prava. Poglejva ZDA, imajo 60 milijonov lačnih, razmerje v plačah pa je 1:300.

    • slokipartizan

     Ne rabiš mu pojasnjevati kaj misliš, on to dobro razume, le ne upa ti priznati tukaj, da ne izpade komunist.

     • ixs nissin

      Zdaj vidim, da res ne razume. Očitno pa tudi ni zadnjič gledal oddaje na drugem o revščini v ameriki, kjer živi 60 milijonov iz rok v usta. Ta pa te reveže primerja z našim srednjim slojem.

     • baldeagle

      V Ameriki ima vsakdo neomejene možnosti za uspeh. Lenuhi se pa res znajdejo v revščini. Lahko ti povem, da bi v Ameriki 90% slo levičarjev živela v bedi, zato ker so lenuhi in delomrzneži.

     • slokipartizan

      brez komentarja, očitno poznaš Ameriko le iz filmov

     • baldeagle

      He he he, temu pa se lahko le sladko nasmejem.

     • macon

      60 milijonov jih nima zdravstvenega zavarovanja in potem sem dobil link, ki je kazal, da jih dve tretjini ne plačujeta, ker jima ni treba in imata nad 50k dolarjev letnih dohodkov. V ZDA te noben ne sili, da nekaj plačuješ, če tega nočeš.

      Revežev je pri njih torej procentualno kaka tretjina našega procenta, ampak za potrebe propagande seveda z lahkoto najdeš revne četrti in socialce v prikolicah in na ulicah, ker še zmeraj gre za do 30 milijonov ljudi..

     • macon

      Jaz raje poslušam ljudi, ki so nekaj časa bili v ZDA. Nepremičnine imajo kako tretjino naše cene, če primerjaš relativno kupno moč. A ti poguglam kak nepremičninski oglasnik za Kalifornijo in kaj tam dobiš za 100.000 dolarjev?

      Hrana in tehnika so cenejši kot pri nas, bencin je tretjino naše cene. Imajo drago visoko šolstvo in problem je, če hudo zboliš za kako redkejšo boleznijo, ker te zdravstvo oropa.V enih delih se tudi precej bolj kot pri nas streljajo, ampak to ne velja za večino ZDA. Podpisana pogodba je pri njih zakon, dolžniki ne kradejo kot pri nas, temveč jih sodstvo hitro pospravi v zapor in jim zapleni nakradeno.

      Osebno etiko in nacionalno zavest imajo veliko višja kot mi. Kdorkoli pri njih pridno dela, se mu to pozna pri osebnemu standardu, tukaj pač ne.

    • baldeagle

     Ej, revščina je relativna zadeva, revež v Ameriki bi lahko bil srednji sloj v Sloveniji.
     Kupone za hrano dobiš v Ameriki če so tvoji dohodki pod $1250 na mesec, za družino pa $2500 na mesec.
     Kakšno podporo pa dobijo v Sloveniji ljudje ki zaslužijo manj kot 1000 € na mesec?
     Pa koliko podpore za brezposelnost dobijo odpuščeni v Sloveniji, v Ameriki je nad $400 na teden.

     • slokipartizan

      seveda si pozabil na plačljivo zdravstvo, šolstvo in pokojninske sklade v lasti velikih korporacij

     • macon

      Michigan ima recimo 5% ddv in njihova državna poraba je veliko manjša.

     • macon

      Ko imaš tukaj mizernih 1000 Eurov, si menda srednji sloj. Njihova medianska plača je trikratnik naše, naša tehnična inteligenca dela večinoma v rangu od 1.5-2x od minimalne plače. Hkrati dobivajo oni na minimalcih zastonj vrtce in socialna stanovanja, za katerega inženir odplačuje vsaj 20 let in je ves ta čas praktično izenačen s fizikalcem na minimalcu.

      Tega ni nikjer na svetu.

    • Harigast

     Ti povem iz prve roke (pred 1 mesecem) govorim konkretno za Las Vegas. Plača za t.i. entry job ali po naše nekvalificiran delavec-konkretno delo prekladanje palet je neto plača 19.93 $ na uro od tega se plača dohodnine 13%, Čeprav je Vegas turistično naravnan je vse nekako tretjino ceneje kot pri nas ali pa še več.Anomalije se dogajajo zaradi 35 miljonov ilegalcev,ki jih nekateri še vedno zaposljujejo,čeprav so kazni huronske..Tako,da si lahko prihraniš komunajzlarsko nakladanje o gldi Ameriki ker se nanjo spoznaš kot Marica na krivi kurac. kapiš?

   • slokipartizan

    mešaš zdrav kapitalizem in kapitalizem kot ga imamo danes. Ne napihuj in bodi korekten, če si sposoben držat debato na nivoju.

    • baldeagle

     Zdrav kapitalizem lahko lepo vidiš samo če prestopiš mejo in se znajdeš v sosednji Avstriji. Samo oni niso nikoli imeli komunizma. V Sloveniji pa ni niti K od kapitalizma, temveč imate trenutno neke vrste turbo socializem. Fuj!

     • slokipartizan

      Potem v turbo socializem spada tudi, pokojnine delavcev v višini 400€, otroci v šolah brez malice, vračanje socialne podpore, plačevanje zdravil, nemogoče čakalne vrste za operacije…

     • baldeagle

      To so rezultati socializma in socialistov, ki imajo v Sloveniji ves čas tudi oblast. Njim se zahvali za porazno stanje in jih voli še naprej, dokler te ne bodo pripeljali do stanja, da boš moral jesti travo.
      To je vaša politika na volitvah, kjer volite po principu, samo da ni Janša. Še kako se vam bodo nekoč cedile sline po Janši, ko boste ugotovili, kam vas je pripeljalo tovrstno razmišljanje. Kar verjemi še naprej levičarskim trobilom in njihovim pisunom, boš kmalu morda ugotovil ,kako so te “nategnili”.

    • macon

     Mi imamo demokratični socializem ali kučanizem, ne pa kapitalizem.

  • macon

   Reveži so, ker levi kolovodje samo kradejo oziroma so idiotske lutke ne vrvicah, taki pa ne morejo in ne smejo biti elita. So za v zapor.

  • macon

   Nimamo se kaj dogovarjat, sodni sistem in policija bi morala to reševati na povsem tehnokratski način. Ne rešujeta zato, ker sta pod komando levega režima in dokazov je dovolj.

   Janša je sedel, ker je bojda dobil neznano OBLJUBO na neznanemu kraju in ob neznanemu času, ljubljanski žepan se sprehaja naokoli ob milijonih premoženja za katerega nikoli ni imel dohodkov in nikoli ni plačal davkov. Tole zdaj so pa povsem konkretne obdolžitve, na katere bi se moral začeti konkreten proces in lopov bi moral biti odstranjen s položaja s katerega pleni in vpliva na sledi in priče. Vsakemu razumnemu je to dovolj, levi norci pa tumbajte dalje.

   In jankovićev imate za cel avtobus, desnica pa ne.

 • Rožle

  Cerar:.. Tudi v prihodnje si bo treba vedno znova skupno prizadevati, da bomo še naprej delali
  po istem sistemu…”olupim te, pojem te”..

 • Osti jarej

  ..ja,ja…10% si je krasno postlalo na račun osamosvojitve.pa naj govorimo o rdečih,belih,črnih,kodrlajsastih,mavričnih……zajahali so narod in s pajdaškim kapitalizmom državo in državljane spravili na kolena….a ni čudno no,da se 25 let in več, okrog napajališč sučejo eni in isti kalibri……kakor daleč nazaj v zgodovino samostojne države seže oko ;eni in isti.mnogi pa še iz prejšnje,skupne ….naključja?….

  • baldeagle

   Katera opcija pa ves čas vodi Slovenijo od osamosvojitve naprej? Desnica je imela le en cel štiriletni mandat predsednika vlade, ostali so bili vsi levičarji. Predsedniki države pa so v vsem poosamosvojitvenem obdobju levičarji. Torej kdo nosi odgovornost za porazno stanje v Sloveniji? Tisti ki je večina časa vladal, ali tisti, ki je bil večinoma v opoziciji? Znaš logično razmišljati?

   • alias alias

    Ne zna, je komunist

   • Osti jarej

    …odgovorni so vsi….morda sorazmerno s časom določene politične opcije na oblasti…..tega pa raja nikoli ne bo vedela…..bojda je pohopsano od 60-80 milijard našega denarja in lepo skanaliziranega na vse možne konce sveta in v rim….

    • baldeagle

     Ne, niso odgovorni vsi. Odgovorni so tisti, ki imajo ves čas oblast v državi in obvladujejo tudi vse podsisteme v njej. Ti so odgovorni. Kdo so ti, pa zdravo razmišljajočemu človeku ni težko ugotoviti.
     Pa mi še odgovori na vprašanje, zakaj se teh kazensko ne preganja, ki so iz Slovenije protizakonito odnesli teh 70 bilionov € v davčne oaze? Preganja pa se nekoga, za katerega je “spornih” domnevno 200K €. Mi znaš pojasniti ta dejstva?

    • macon

     Razkorak med nakradenim je na eni strani ranga 1.000.000 Eurov, na drugi pa 10.000.000.000 Eurov. Družboslovci številk ne razumete in vse mečete v isti koš. Tudi manjši znesek je kriminal in za sprocesirat, ampak večji je pa uničenje družbe. Če se vam ni posvetilo ob dokapitalizaciji pokradenih bank in ob vsem laganju ob tem, se vam ne bo nikoli.

     Kje so procesi za bančnike in prejemnike nezavarovanih kreditov, kje? Kje so njihova imena?

 • alias alias

  Sem ugotovil zakaj levičarji govorijo kradejo levi in desni…. čista manipulacija!

  Ko komunistom dokažeš krivdo in nesposobnost bi šli ponovno na volitve, se posuvali s pepelom češ, saj vsi kradejo, potrebujemo nove sveže obraze….. za našim hrbtom pa pripravljajo taktiko za lansiranje novega levičarja….
  Zato se je zgodil najprej 2008 Pahor na račun Patrie
  Nato Janković – vsi profesorji, “ugledni” državljani, vsi taki, ki niso sami sposobni zaslužiti si za cappuccino so ga podprli
  Ko je Janković zgubljal tla pod nogami se je zgodila Bratuškova – še Janković se mi smili, tako so ga nat.
  Sedaj se nam je zgodil Cerar, prava vodena cmerava mevža…. in vedno…. novi obrazi….
  Kam pa je v tem času prišla država?????????
  Zato ne nasedat levičarju, ki reče vsi kradejo – halllo, ves čas so pri koritu izključno levičarji, še 2004 – 2008 so bili na vodilnih mestih levičarji in Janša je moral izgubiti, ker sicer bi vodenje postopoma prevzeli desni – to bi pomenilo propad nesposobnih

 • ixs nissin

  Pa še poglejmo nekaj grehov brezmadežnega in njegove SDS: Intereuropa, kamor so
  postavili svojega strankarskega kolega, bivšega prodajalca orožja
  Andreja Lovšina, je imela zaradi zgrešenih investicij v Rusiji leta 2009
  in 2010 več kot sto milijonov evrov izgube. Luka Koper, ki jo je
  prevzel njihov strankarski kolega Robert Časar, sedaj obtožen zlorabe
  položaja, je zaradi zgrešenih investicij v dveh letih imela več kot 60
  milijonov evrov izgube, na začetku pa je imela več kot 240 milijonov
  evrov privarčevanega denarja. HIT, kamor so postavili Jano Grbec,
  članico strokovnega sveta stranke, se po letu 2007 utaplja v izgubah,
  skupaj te znašajo že več kot 50 milijonov evrov … Casino Ljubljana, ki
  ga je Grbčeva vodila za tem, je že v stečaju.

  • macon

   Lovšin je imel pri naložbi v Rusiji za hrbtom enega F21 člana (Škrabec ali oni za sistemsko tehniko), Zvonovi prav tako drugega. Ta dva bandita sta neomadeževana.

 • ixs nissin

  Nepremišljeno so razprodali državno premoženje. Velike
  razprodaje državne srebrnine, v več kot sto paradržavnih podjetjih, so
  se lotili brez sektorskih strategij v trenutku, ko za kaj takšnega ni
  bilo ekonomske potrebe. Slovensko industrijo jekla so prodali za 105
  milijonov evrov, čeprav je država vanjo vložila skupaj 736 milijonov
  evrov. Splošno plovbo so prodali nemškemu ladjarju za ceno ladje ali
  dveh, za 55 milijonov evrov, samo v zadnjih treh letih pa je imela
  Splošna plovba več kot sto milijonov dobička. Ob poskusu privatizacije
  Petrola in prevzemni vojni z Istrabenzom, ki je temu sledila, so Petrol
  osiromašili za nekaj deset milijonov evrov. Telekom so želeli prodati
  manjšemu islandskemu telekomunikacijskemu podjetju. V vseh drugih
  primerih, pri prodaji državnih deležev v Merkurju, Istrabenzu, Primorju,
  so spodbudili tajkunizacijo in izčrpavanje. Vrhunec njihovih napačnih
  odločitev pa je še danes očiten v največjem od slovenskih podjetij, v
  Mercatorju, ki so ga prodali v svoji pisarni 12. avgusta 2005 in ki mu
  zaradi tega sedaj grozi tuje izčrpavanje.

  • Rožle

   AB….nam je potuhnjeno pred zaprtimi vrati prodala….Merkator

   • ixs nissin

    Ni res, poguglaj mal.

  • macon

   A zato imamo še danes največji odstotek gospodarstva v državni lasti od vseh EU držav?

   • Peter

    Logika in dejstva pri teh modelih odpovejo.
    Gonijo svojo mantro.

 • ixs nissin

  Niso izpeljali strukturnih reform Kljub obljubam niso izpeljali ne
  pokojninske, ne zdravstvene, ne reforme dela. Zapravili so odlično
  priložnost v času visoke gospodarske rasti. Ne samo domači, tudi tuji
  strokovnjaki in celo tuje mednarodne institucije so vlado JJ že od leta 2004
  opozarjali na nujnost pokojninske reforme, Evropska komisija še pred
  uvedbo evra, Mednarodni denarni sklad in drugi potem še večkrat po
  prevzemu evra. Pokojninsko reformo so sicer pripravljali za zaprtimi
  vrati, a so jo potem zamrznili, saj, kot je priznal njihov bivši
  reformator Jože P. Damijan, naj bi z njo preprosto “preveč razburkali
  javnost”.

  • macon

   Desus in SLS sta bila proti, sindikati so tacali po plundri, Tuerk je stal z njimi. Le laži.

 • ixs nissin

  Omogočili so tajkunizacijo. V času mandata JJ je bilo izpeljanih
  več kot 200 menedžerskih prevzemov, za katere je odgovorna Janševa vlada. Na
  ministrstvu za gospodarstvo so prenovljeni zakon o prevzemih, ki je
  sporne menedžerske prevzeme “za en evro” prepovedoval, pripravili že
  leta 2004, a zakona njihova vlada ni sprejela. Čeprav so deževala opozorila
  o spornih prevzemih, čeprav so jim pisma pisali ekonomisti, čeprav je
  javnost vedela, kdo je dejanski lastnik Pivovarne Laško ali Istrabenza,
  čeprav je njihov generalni sekretar vlade iz SDS Božo Predalič tudi sam
  sedel v nadzornem svetu Istrabenza v času menedžerskega prevzema, so
  molčali. Zakonodaje nato niso popravili zaradi izčrpavanja podjetij,
  ampak šele 28. novembra 2007 ali tri leta prepozno in deset dni po znani
  izredni seji v parlamentu, ko so se javno razšli z Boškom Šrotom
  zaradi kritičnih člankov, objavljenih v “njegovem” Delu.

 • ixs nissin

  Odpravljali so socialno državo, kljub rekordno visoki gospodarski
  rasti se je število revnih in izključenih na koncu Janševega vladanja celo
  povečalo z 12,1 odstotka leta 2004 na 12,3 odstotka leta 2008.
  Razgrajevali so solidarnost in odpravljali socialno državo, čeprav za
  to ni bilo potrebe. Z enotno davčno stopnjo pri dohodnini so želeli z
  enakim bremenom obtežiti oboje, revne in bogate. Tiste z višjimi
  prihodki so razbremenili z dohodninsko reformo, uvedli so toliko
  olajšav, znižanj davkov in ukrepov za minimalno državo, da kljub
  rekordno visoki gospodarski rasti država ni zmanjšala dolga, ampak ga je
  celo povečala, le da so to delno prikrili, ko so dolg statistično
  prenesli z države na Dars. Nazadnje sta imela od visoke gospodarske
  rasti nenormalen dobiček predvsem gradbeništvo in finančna industrija.
  Leta 2007 je bila gospodarska rast rekordna, a Rdeči križ je moral
  pomagati 10 odstotkom več socialno ogroženih kot leto prej.

  • macon

   Enotna davčna stopnja ne pomeni iste obemenitve za premožnejše in manj premožne iz dveh razlogov:

   – Splošna olajšava do nekega praga, ki povzroči, da manj premožni odstotkovno plačajo manj dohodnine
   – Tisti z višjimi prihodki plača več dohodnine kot oni z manj, če ima recimo dvojne dohodke plača dvojno dohodnino (minus olajšava).

   Dejstvo je, da Lafferjeva krivulja pove, da ljudje delamo zase in za bližnje in ne za abstraktno državo, precej pod 40% pobranih prihodkov so ljudje destimulirani za delo in ustvarjanje in zavijajo v utajevanje davkov, v sivo ekonomijo. To pove osnovna psihologija.

 • ixs nissin

  O krizi so se sprenevedali čeprav danes v imenu krize ustvarjajo
  izredne razmere, so si do konca svojega mandata pred njo zatiskali oči.
  Še septembra 2008 so nam o opozorilih ekonomistov dejali, da je “bil
  in bo neposredni vpliv svetovne finančne krize na nas bistveno manjši,
  kot so nekateri napovedovali” in da ni “nobenih resnih znakov, ki bi
  dajali osnovo za govorjenje o recesiji”. To so ponavljali kljub
  opozorilom vladnega urada za makroekonomske analize. Kljub vsem
  opozorilom je njihova družinska prijateljica in strankarska kolegica, tedaj
  zdravstvena ministrica Zofija Mazej Kukovič, osebno odhitela na še
  zadnja pogajanja s sindikati javnega sektorja in skupaj z Gregorjem
  Virantom z darežljivo predvolilno reformo javnih plač obremenila javne
  finance za leta vnaprej. Prve ukrepe vlade Boruta Pahorja so novembra
  2008 pospremili celo z besedami, da “če še nimate angine, ne jemljite
  antibiotikov”.

  • macon

   Bili so operativno bolj sposobni kot sramotne leve vlade za njimi, torej bi se ustrezneje odzvali. Levi so se samo zadolževali in skrivali kriminal svojih prijateljev.

 • ixs nissin

  Podredili so si medije, spolitizirali so RTV Slovenija, kjer so s
  spremembo zakona o RTV dosegli prevladujoč vpliv parlamenta na
  kadrovanje. Spolitizirali so državno Slovensko tiskovno agencijo (STA),
  kjer se je kadrovska rošada začela, potem ko so za direktorico
  postavili Alenko Paulin, prej njihovo svetovalko in odgovorno za stike z
  javnostjo v stranki SDS. Kadrovska rošada od direktorjev pa do
  novinarjev pri Delu se je začela, ko je predsednik nadzornega sveta Dela
  postal Boris Zupančič, član SDS in član strateškega sveta SDS. Državna
  podjetja so prenehala oglaševati v do SDS kritičnih Mladini in Dnevniku,
  namesto tega se je denar stekel v njihove brezplačnike. 571 novinarjev, ki
  so proti njim protestirali s peticijo, ste obtožili političnega
  navijaštva in “intelektualne črne gradnje”. Lotili so se brskanja po
  arhivih, da bi diskreditirali Danila Türka, izpeljali so iskalno akcijo
  po arhivih Sove, da bi diskreditirali Janeza Drnovška.

  • macon

   Aja, zaradi podrejanja medijev ti mediji vseskozi lajajo in demonizirajo vse nasprotnike levega režima. Mladina prejema iz zamejstva iz verjetno Udbinih fondov.

 • ixs nissin

  Privatizirali in spolitizirali so šolski sistem. Ključne
  spremembe šolske zakonodaje so sprejemali v nesoglasju s stroko ali z
  ignoranco. Svet za splošno izobraževanje, najvišji strokovni organ v
  šolstvu, so ob pomoči “nekega” Društva matematikov, fizikov in
  astronomov iz Kopra kadrovsko spremenili tako, da je postal podaljšek
  vlade. Z reformo šolske zakonodaje je njihova koalicija raziskovalne
  inštitute podredila vladi, s kadrovanjem v svetu za visoko šolstvo so
  ustanovili več zasebnih fakultet, ki jih sedaj izdatno financiramo iz
  proračuna. Najbolj se je pri tem okoristil ustanovitelj njihovega Zbora za
  republiko Peter Jambrek, ki so mu omogočili ustanovitev zasebne
  univerze. Ustanovili so tudi študijski center za narodno spravo kot
  podaljšek svoje stranke in uredili, da ga velikodušno financira državni
  proračun: tako brezpogojno, brez referenc in v takšnih zneskih kot
  nobeno drugo raziskovalno institucijo.

 • ixs nissin

  Spolitizirali so upravo in izpeljali kadrovske čistke. Zamenjali so tako rekoč vse šefe direktoratov na ministrstvih,
  sporazumno so odšli skoraj vsi generalni sekretarji ministrstev,
  direktorji uradov in agencij, odšel je tudi generalni direktor policije,
  ko se je začel pritoževati, da se je začela njihova vlada vmešavati v
  njegovo delo. Z zakonsko spremembo so spolitizirali uradništvo in
  razširili možnost političnih zamenjav, saj so morali biti pod njihovo vlado
  uradniki, če citiramo njihovega tedanjega ministra Viranta, “osebnostno
  kompatibilni” s politično imenovanimi funkcionarji. Takoj ko so
  izgubili na volitvah leta 2008, pa je njihova vlada zaposlila več kot sto
  zaslužnih novih uradnikov z argumentom “kadrovske podhranjenosti” v
  državni upravi.

  • Kučko pod pručko

   A si ti res toliko ubrisan, kot se mi zdi po tvojih prispevkih???

   • baldeagle

    Še veliko bolj.

   • Rožle

    Ne ni tolk.,.. …še bol je..!

 • Vojko Potreba

  Se še niste pobili?

 • Vojko Potreba

  Janša je vsega kriv, tako kot vedno.

  • Osti jarej

   …yebi ga…so se pa že tko zmenil….raji pa lopate peska v oči….

 • ixs nissin

  Bi še lahko nadaljeval s copy paste, pa naj bo za v razmislek tokrat dovolj. Skratka, mislim, da je JJ največje zlo, ki se je zgodilo Sloveniji v zgodovini. S tem se poslavljam za danes. Se oglasim jutri, če me ne bodo blokirali prej.

  • Rožle

   “Če ne bi bilo Janše…bi ti danes še vedno Yugi fafal…!!!..
   Pa tale praznik bi lohka ti samo sanjal…!”

   • Vojko Potreba

    Ne tako ostro. Jim moraš lezti v rit.

   • Osti jarej

    kakšen praznik? in za koga?……za 150 jurjev + nezaposlenih,450 jurjev+ na pragu revščine ,250 jurjev + pod pragom revščine?!lačne otroke,ki dostikrat pojedo edini obrok v šoli ??

    • Osti jarej

     to je pa že skoraj toliko,kot nas Slovencev sploh še je…

    • baldeagle

     Zahvali se partijski nomenklaturi in ne jamraj, ker za to nimaš pravice, dokler hodiš na volitve volit po principu samo da ni Janša.

     • Osti jarej

      …ti pa meni ne boš odrejal,kaj lahko pišem in česa ne.
      več kot 60 % državljanov svojo državljansko nepokorščino in nasprotovanje vsej politiki izraža s tem,da ne hodi na volitve……torej ene ali druge na oblast postavlja peščica…+ JU +upokojenci + cerkveni …

     • Vojko Potreba

      Saj ti noben ne odreka, če kaj napišeš. Jaz bi ti svetoval, da preberi, kaj napišeš. Tvoja sporočila sodijo v leto 1960.

     • baldeagle

      Tudi tisti, ki ne hodijo na volitve, nimajo kaj prigovarjati. Lahko dvignejo svojo zadnjico in volijo po svoji vesti. Če pa so toliko leni, da se jim še to ne ljubi, si boljšega ne zaslužijo in prav jim je, da so se znašli v nezavidljivem stanju. Lenobe in neodgovornosti pa nisem nikoli maral.

     • Vojko Potreba

      Najlažje se je potem pritoževati. Bog ne daj, da bi šli na volišče. Bodo že drugi.

     • Osti jarej

      točno to počnem….ravnam po svoji vesti in ne volim….ne maram ne rdečih in ne cerkvenih….

     • baldeagle

      Potem pa ne jamraj!

     • macon

      Levi kriminalni režim rabi, da ne greš volit. Če že nisi proti njim pa vsaj prevzemi, da so vsi glih, kar je menda skeptična, intelektualna pozicija. Plod razmišljanja z lastno glavo. :)

     • slokipartizan

      Zato pa tudi SDS dobi dokaj velik procent volilcev, ker pač 60% celotne mase ne gre na volitve. Desni so seveda zelo zvesti, pa še greh bi bil če nebi volili za našega janeza, je rekel župnik. Tako tudi lahko dobite 20 % od 40 % celotne mase volilcev

     • baldeagle

      Desničarji vsaj vemo koga in zakaj ga volimo in nismo take ovce kot levičarji, ki volite po principu samo da ni Janša. Levičarji bi sklenili pakt s samim hudičem, samo ,da nebi volitev dobil Janša.
      Take stvari pa lahko počno samo zombiji in nihče drug.

     • baldeagle

      SDS je najbolj organizirana in po članstvu najmočnejša politična stranka v Sloveniji, saj šteje cca. več kot 30 000 članov.

    • Vojko Potreba

     Slovenski praznik. Zdaj so pa spet desni krivi, da je taka beda v Sloveniji.
     Pravkar imamo desno vlado na oblasti, ane?

     Bog ti daj razum.

    • Rožle

     Šeytan….umiri se…

     • Osti jarej

      dej rožletko,sprež že…

    • Peter

     Ja, hudo je, ko levi, kao socialno usmerjeni, pokradejo vse, a ne?
     In potem so za nekatere vsi krivi, da otroci nimajo več obrokov na dan.

   • Kučko pod pručko

    A je Vrhovni še kar v horizontali???

    • Rožle

     He ..zgleda..!

     • Zobje kot biseri

      Ne delita se norca, vrhovni prvo za družino poskrbi, pol je zabava.

    • Zobje kot biseri

     Prvo je delo, pol zabava.

   • Osti jarej

    …nekateri fafate tud v Sloveniji

  • baldeagle

   Res je, Janša je največje zlo Slovenije, vendar samo za tiste, ki imajo v svojih beticah kurje možgane in še ti so sprani do amena.

   • Vojko Potreba

    To jim pravim že ves čas, pa me blokirajo.

  • Kučko pod pručko

   A si ti res toliko ubrisan, kot se mi zdi po tvojih prispevkih???

   • Rožle

    Ne ni tolk.,.. …še bol je..!

  • alias alias

   Pa kaj je s tem komunistom ixs nissin…. ali nam bo prekopiral cel komunistični učbenik?

  • Peter

   Oh, oglasil se boš ti še nekajkrat danes. Sicer ne kot ixs nissin al kva že, ampak kot kdo drug. Smo že navajeni.

  • proti

   tebe bi bilo potrebno z maccolo po glavi, da ti celice na mesto spravi,

 • Vojko Potreba

  Kučan je svetnik:

  Milan Kučan: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.

  Izrečeno: 31.1.1990

  • Peter

   Mali veliki osamosvojitelj je pač narobe citiran.

 • Vojko Potreba

  Poslušajte FDV nebuloze pravkar na Radiu Murgle. Večjih laži človek ne more spisati.

  • Vojko Potreba

   Radio “Slovenija” 1.

   • Rožle

    Moram rečt.., da se danes kar dobro držiš…!

    • Vojko Potreba

     Še enkrat se pa res ne mislim na novo registrirati.

    • Vojko Potreba

     Bom pač v rokavicah, pa vseeno dovolj ostro.

 • Vojko Potreba

  Le športne novice so še resnične. Saj so?

  • Peter

   Hja, če da kdo gol z levo nogo se šteje več, ko če ga da z desno.

 • Peter

  Zanimivo je tudi razmišljanje Kučanovega dolgoletnega varovanca Boruta Pahorja,vki mu je maja 2012 dokončno prekipelo Kučanovo nenehno vmešavanje v njegovo stranko in je dejal, da so Kučanovi pogledi na to, kakšna bi morala biti SD povsem napačni. Še bolj neposreden in realen je bil Pahor, ko je govoril o Kučanovih »zaslugah« za »velike slovenske projekte«: »Nikoli ni bil nekdo, ki bi spodbujal velike projekte. Bolj
  je bil za zgodovino pomemben, ker je nekatere projekte upočasnjeval – kot pri demokratizaciji, kot pri osamosvajanju, kot pri nekaterih drugihvprojektih.«

 • baldeagle

  Podporniki Kučanovih oprod preberite, kaj o slovenskem gospodarstvu pove
  dr. Egon Zakrajšek,ekonomist, zaposlen kot član vodstva raziskovalnega oddelka
  za monetarne zadeve pri ameriški centralni banki FED. Po podatkih baze
  repec.org, ki beleži raziskovalne dosežke ekonomistov v 81 državah, dr. Egon Zakrajšek spada med pet odstotkov najbolj citiranih ekonomistov na
  svetu.
  ____________________________________________________________________
  Dr. Egon Zakrajšek :

  Večina slovenskih podjetij v državni lasti se ukvarja z drugimi
  prioritetami, kot pa so ustvarjanje novih delovnih mest, investiranje,
  izboljšanje produktivnosti, prodor na tuje trge, niso inovativna, ne borijo se
  s konkurenco, temveč se ukvarjajo s politiko. Kaj ta podjetja sploh počnejo?
  Moj vtis je, da bolj ko so v državni lasti, bolj se ukvarjajo s politiko.
  Državna podjetja so joški, na katera so prisesani (para)državni paraziti, ki
  zahtevajo neproduktivne proizvode.

  Državna podjetja nujno potrebujejo spodbudo, ki jim jo lahko dajo le zasebni
  lastniki. Da maksimizirajo dobiček z inovativnostjo, novimi proizvodi in
  nadzorovanjem stroškov, potrebujejo prave spodbude.

  Poglejte največjo slovensko banko NLB: kreditirala je projekte iz političnih in
  prijateljskih razlogov, ne pa iz gospodarskih.

  Seveda se je treba zavedati, da zasebna lastnina sama po sebi, zato ker je
  zasebna oziroma nedržavna, še ne pomeni, da je dobra. Tudi zasebna podjetja
  propadejo. Ampak to je sestavni del konkurence, to je mehanizem, ki skrbi, da
  preživijo najboljši in najbolj kreativni. To je kreativna destrukcija, ta pa je
  gonilna sila, ki viša življenjski standard celotne družbe.

  V Sloveniji pa želimo ohranjati državno lastništvo s subvencijami in
  dokapitalizacijami ter podobnimi triki. Kdo to plačuje? Davkoplačevalci! Čim
  prej bo slovenski narod to razumel, prej bomo prišli iz zdajšnje godlje.
  Vsekakor pa se je treba zavedati, da zasebno lastništvo ni recept, da bo vsako
  podjetje uspešno.
  ______________________________________________________________________
  Ko bo slovenska vlada upoštevala recept, ki ji ga brezplačno ponuja dr. Egon
  Zakrajšek, ki spada med pet odstotkov najbolj citiranih ekonomistov na svetu,
  bo Slovenija na dobri poti, da se reši iz krize, v katero so jo pahnili
  slovenski socialisti, ki državo vsak sleherni dan potapljajo vse globlje v
  brezno.

  Vi levaki, pa še kar naprej volite komunistične nesposobneže, manipulatorje
  in lažnivce. In dokler boste to počeli, vas lepo prosim, ne jokajte mi po
  forumih, kako vam gre slabo, ker je to zame pravo licemerstvo in dvoličnost.
  Takih pa moj želodec ne prebavlja najbolje.

  • Vojko Potreba

   Citiraj Mencingerja. On je sveti gral za komuniste.

   • baldeagle

    S svojim “nacionalnim” interesom.

  • Vojko Potreba

   To, kar pove on, zapišejo z zlatimi črkami.

  • xtc

   Preberi rakje kaj govorijo levaki po medijih in forumih o zakrajšku pa boš razumel ,kaj je narobe.
   Da skrajšava na par besad;Zakrajšek je smrtni sovražnik levakov in Js ter državnih firm.
   Upam ,da sem bil dovolj jasen,kaj to pomeni,pomeni-da ga bodo razglasili za izdajalca,Bilderbergovca,Goldschmidovca,Rotschildovca,turbokapitalista,neoliberalca,fašista itd,skratka vse tisto kar ni ampak za naros se pa lepo sliši mar ne?

 • Vojko Potreba

  Na Radio Murgle 1 (ex Radio Slovenija) imajo spet svoje presežke.

  Ne gre prehvaliti Kučana in komunistov.

  • Peter

   Ugasni radio. Zavajali bodo še naprej, ampak vsaj živciral se ne boš.

   • Vojko Potreba

    Želim slišati njihove umotvore.

    • Peter

     Povejo kaj novega? Zelo verjetno, da ne. Pri meni so na off.

     • Vojko Potreba

      Smeh je pol zdravja. Njihove nebuloze te ne pustijo hladnega. :)

 • Vojko Potreba

  Družbeno politični delavci. Danes so pa “novinarji”

 • Rožle

  Tale praznik praznujejo tudi tisti ,ki niso hoteli SLo državljanstva…za 500SIT…
  in protestirali na Kongresnem trgu proti odcepitvi…Hinavščina do konca

 • Vojko Potreba

  Tone Hribar in njegovi komentarji.

  Cerkev ni želela. :) LOL. Cerkev je podpirala komuniste.

  Je ta človek normalen?

 • ptr

  Mah, Miletu Šetincu res ne kaže preveč zavidati. Kar predstavljajte si, da bi morali vsak dan f**ati hard core komsomolko Mojco Pašek.

  • Nova24TV Mod 1

   Bi šlo brez prostaškosti?

   • Duhec

    V ljudeh se nabira in nabira…. vsa negativna energija, ki bo enkrat izbruhnila…. prostaškost je še najmanj, ne povzroča posebne škode. Če bi vedli kaj se dogaja…. od a do ž, sploh tipkal neb…. bi jih sam pobil. In to bi blo najbolš…

    • Peter

     V ljudeh se nabira. Vendar pa je 571 družbenopolitičnih delavcev garant, da bo jeza skanalizirana v pravo smer, tja kot vedno.

 • Vojko Potreba

  Danes ga pa lomijo. :)

 • Duhec

  Bolš bo, ko slabš ne bo več mogl bit…. levici se spet obeta zmaga… levici, kjer so zbrani največji lopovi. Pa razumi, če lohk….

  • Rožle

   Samo zakon o narobe navitih je pa vseeno padel….pa smo že mislil. da ne bo…

   • Duhec

    Se strinjam…. čudež št.1. Sam, da ne bo edini…. prvi je.

   • Vojko Potreba

    Dovolj nas je bilo, ki smo pametno razmišljali.

 • Vojko Potreba

  Pa ravno Toneta Hribarja so danes povabili na Radio Murgle?

  Saj je žalostno, pa vseeno smešno.

 • Vojko Potreba

  Tudi o škorpijonu in žabi. :) Se lahko Radio Murgle še bolj osmeši?

  Tako crkovino mi obvezno financiramo?

 • Osti jarej

  gledam tole reportažo iz davnine in koga zagledam?…roman jakič v cankarjevem domu,borec za samostojno Slovenijo??……no,kaj vam govorim…

 • Osti jarej

  bruham…

  • Rožle

   Šeytan…šnopc pa tablete ne gresta skup….sam si kriv !

   • Vojko Potreba

    Zalivam, zalivam.

   • Vojko Potreba

    Saj smo znani, da smo na vrhu. Po nerazgledanosti.

   • Vojko Potreba

    Nekaj gre noter, več gre ven. Brez bruhanja pač ne gre v Sloveniji. Vsaj ne ob taki vladi.

   • Kučko pod pručko

    A misliš, da je on(a) Šejtan???

    • Rožle

     Itaq…Ono…

     • Kučko pod pručko

      Ja, bolne ma že tolk!!!

  • Rožle

   A se še nisi skozlal…, če ne bo treba pumpat…!?

 • Vojko Potreba

  POROČILO IZ TV DNEVNIKA 18. 6. 1991:

  “Po mnenju Mileta Šetinca bo dan osamosvojitve ali gola formalnost, začinjena s patetično burko, ali pa dejanje s katastrofalnimi posledicami.
  ………………………..

  Zdaj veste, kdo so ti paraziti?

  • Vojko Potreba

   Mile Šetinc, saj veste kdo je to.

   • Osti jarej

    jp…od franceljna sin

    • Osti jarej

     ..pa ne edini…

   • Peter

    Šetinci so bili že v prejšnjem sistemu “strokovnjaki” za medije.
    Zdaj se reče drugače, zdaj so lobisti, novinarji….skratka, zgrajeni ljudje, pripravljeni se boriti za svojo stvar.

 • Vojko Potreba

  Kdo je že Mojca Pašek – Šetinc? Zaposlena na RTV Murgle. (ex RTV Slovenija)

  Vam bo potegnilo?

  • macon

   Ja, pripadnica rdečega klana Šetinc, poročena z enim sinkom.

   • Vojko Potreba

    Eni bodo spregledali, drugi pač ne. Na žalost.

 • Kučko pod pručko

  Mene je pa že cel dan skrbelo, da ne bomo pogruntali, kdo je bil največji osamosvojitelj. Hvala Bogu, da nam je uspelo in da zdaj vsi vemo, da je bil to …

  … Milan Kučan!!!

  • Vojko Potreba

   :)

  • Vojko Potreba

   Si le prišel na svoj račun?

  • Peter

   Lokacijo za spomenik že iščejo.

   • Vojko Potreba

    Saj bo v Ljubljani?

 • Duhec

  Konc je…. večina je retardirana, podpira levico…. izjeme, ki jih pa ne, pa vse opazujejo. Od prvega do zadnjega so naštudirali…. ostale so sanje.

  • Zobje kot biseri

   To ni nobena levica, temveč lewaki.

   • Duhec

    To je golazen…. in nič drugega…. levica, lewaki, itd…. podn od podna.

    • Nova24TV Mod 1

     Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez psovk/kontekstualno slabšalnih izrazov in tako ohranjamo kulturni nivo komentiranja. #golazen

     V civiliziranem svetu se ta izraz ne uporablja za človeška bitja.

     • Duhec

      Civiliziranost je relativna…. pa tud…. morš si jo zaslužit, celo na najvišjih nivojih, v najbolj civiliziranih, razvitih, naprednih državah.

 • Osti jarej

  “če bi ljudje vedeli, kaj v resnici počnemo, bi nas po cestah lovili kot zajce in nas linčali’./G. W. Bush/

 • Vojko Potreba

  Veliko “katoliških” dušebrižnikov sploh ne ve, kaj se dogaja v držav Škoda.

  Zato je pa tudi tak mizeren odziv na volitvah..

 • Kučko pod pručko

  Kaj pa Kramberger? A ste že pogrutal, kdo ga je poču???

  • Rožle

   Ivan Kramberger:…:
   “Jaz govorim več jezikov, ne samo srbskega kakor Kučan!

   Srbi so mi grozili, da me bodo ubili!”

   • Kučko pod pručko

    Sem ga poslušal v Ljubljani, v študentskih časih. Pa tudi v Kranj je prišel. Čeprav je izgledal malo usekan, pa je bil zelo brihten, zlasti pa pošten. Predvsem pa ni maral komunistov. Škoda ga je bilo. Naj počiva v miru!!!

    • Rožle

     He tale je dobra…:

     “Vidite, blokirali so nas gospodarsko, a zahtevajo pa denar, da jim mi pomagamo, za nerazvite, za Srbijo!

     Dragi Slovenci, to je prav tako, kot da se tvoja žena kurbala z Bosancem, potem pa jo moraš imeti rad in jo še moraš ljubiti.”

    • Rožle

     Res je…

   • Kučko pod pručko

    Ampak, kdo ga je poču, pa nisi povedu!!!

    • Anton

     Kdo je naroču umor??

     • Duhec

      Ne moreš nekoga obsodit na javnem portalu, če tega ne moreš dokazat…. lahko pa predvidevaš…. jst mislim, da je naročnik iz kroga Milana Kučana.

     • Anton

      Mnogo jih misli tako…

     • Duhec

      To je moje mnenje, se pa s tem nikol nism ukvarjala….

     • Jovo Jamnica

      Sodbe na portalih so običajno čustveno pogojene. Kramberger je leta 1992 hotel na državnozborske volitve s stranko. Največ glasov bi odščipnil SKD.

  • Zobje kot biseri

   Šejtan.

  • Zobje kot biseri

   Če ti prideva z Rožletom protestirat pred tvojo bajto, a bo tud nama Štefka, krompirjevo juhco skuhala

   • Rožle

    A ni bil čaj…z medom..?

    • Zobje kot biseri

     To je ven prinesla, pol jih je pa na juhco vabila, vidit je, da te EMŠO mal hebe.

  • Kučko pod pručko

   Ona bo, jest bom pa notr pod pručko. Cvikam!!!

  • Jovo Jamnica

   Franc Kangler se rad občasno pohvali, da ve. Ko pa je reči…bobu bob, se pa potuhne.

  • Zobje kot biseri

   Un kje s helikopterjem prletu dober ve, sam noče povedat, prav, da mu je to iztopnica iz aresta.

 • Duhec

  Nimate poguma…. cvilte v tri krasne.

 • Zobje kot biseri

  Spet lažejo, osamosvojitelji smo bli mi : Rožle, Ježek teke teka, Kučko pod pručko , Vrhovni sodnik in moja malenkost.

  • Kučko pod pručko

   No, zdej si pa dobr povedu. Čista desetka. 10 +++++++++++++ !!!

   • Zobje kot biseri

    To mi deli.

  • Kučko pod pručko

   Kdaj se bo pa Vrhovni zbudu? Me že mal skrbi!!!

   • Zobje kot biseri

    On prvo za družino poskrbi, pol je pa zabava, zdajle je sina na fitnes pelu, po moje bo kmal prišel.

    • Kučko pod pručko

     Sam da ni kej hujšga. Da ga ni kakšen tardeč namlatu!!!

     • Zobje kot biseri

      A ti še nisi vidu sodnika, pol nebi takšnih neumnosti spraševal.

    • Rožle

     A mu ne zna dat ključe od avta…?

     • Zobje kot biseri

      Hja Rožle, nemu bi to pasal, sicer ga je že naučil vozit, sam prvo mora izpit narest. A veš, da se je sodnik v jugi 2 let brez izpita vozu, pa še tolk je bil predrzen, ko je vidu policaje ob cest, je kr k njim zavil in jih vprašal za pot, vedno so mu lepo razložili, kje naj gre, čeprav je on to dober vedu. Ko sem ga vprašal zakaj to dela, mi je odgovoril, če bi me oni ustavli bi hotel dokumente, tko, ko sem pa sam k njim zavil, jim še na kraj pameti ni padel, da nimam izpita, mi je odgovoril. Drugič ti bom povedal, kako se je z enim avtom vozil vsak dan, ko je bil par . ne par, sodnik je legenda.

     • Rožle

      Dobra …za ponucat he..!…Eh ne bo šlo zdej so že Garmini…

     • Zobje kot biseri

      Takrat se je marskej dal, ko se danes pri takšni informatiki ne da.

 • Kučko pod pručko

  Po trditvi Omerze je bil Kučan sodelavec KOS-a z imenom Plavi. Med služenjem vojaškega roka je bil špicelj in je tajni službi ovajal sovojake!!!

  • Zobje kot biseri

   ITAQ, pa še zdaj dela za njih.

   • Kučko pod pručko

    Ampak, da je bil špicelj???

    • Zobje kot biseri

     Bil je agilni sodelovec, špicelj je šejtan.

     • Kučko pod pručko

      Opa, Omerza piše, da je ovajal sovojaka. Zadolžen je bil za to!!!

     • Zobje kot biseri

      Sem hiter prebral, to pa je delu med služenjem.

     • Kučko pod pručko

      No, vidiš. Oba sva prebrala isto. Ja, med služenjem. Špicelj je bil!!!

     • Jovo Jamnica

      Tudi Šuklje pozna enega.

  • Rožle

   Ti , ti…podgana…!!!

 • Duhec

  Moderator…. a s Kosom se kaj ukvarjate??? Glede nivoja bom pa še razmisla…. mogoče se pa spremenim na stara leta, zdej sm še mlada.

  • Nova24TV Mod 1

   Se. Velja. :-)
   Lepe božično-novoletne praznike Vam želim.

   • Vojko Potreba

    Vidite, danes pa nisem jaz težaven. :)

 • Zobje kot biseri

  Prešeren je napisal Zdravico in ne zdravljico, tud 1 kitica je zdaj manj, kot v originalu.

  • Rožle

   Ne bo držalo …Tale bo taprava…:
   **********************************
   Naj viharja moč razsaja,

   hraste cepi, skale taja,

   pahe zemlje naj zdrobi;

   vendar kakor siva skala,

   sred viharjev trdna stala,

   večna bo Slovencev čast!

   • Rožle
    • Zobje kot biseri

     Kwa nav držal, Zdravica je pravilno, zdravljica je pa srbsko.

     • Rožle

      Govorim o tapravi himni…

     • Jovo Jamnica

      Pretraga za reč “zdravljica”. Spisak rangiran po sličnosti za upisanu reč

      Značenje za reč “zdravljica” nemamo u bazi :-( Možda ga imamo u sličnom obliku, pokušajte karakter po karakter počevši od početnog slova z…

 • alias alias

  Ko se ozreš za 25 let nazaj…. brez Janše Slovenije definitivno ne bi bilo več!

  Me zanima, če levaki kdaj razmišljajo kaj bi bilo, če bi že vse uničili, na račun koga bi živeli, kdo bi jim bil zunanji sovražnik….

 • MEFISTO

  Če sodimo po letošnjem čaščenju Kučana kot osamosvojitelja, bomo ob letu osorej slišali, da je bil Kučan pravzaprav edini kaj vreden osamosvojitelj.

  Vsi drugi, še posebej oni na desnici, pa so osamosvijitvi nasprotovali ali se šlepali s Kučanom.

  • alias alias

   Morali bi prenehati plačevati obvezno naročnino na RTV Murgle

   • Vojko Potreba

    Kdo jih bo pa financiral. Saj ne znajo preživeti brez prisilne dajatve. Pobirajo dvojno. Prisilno dajatev + nam vsiljujejo še oglase.

 • Zobje kot biseri

  Zobjekotbiseri 26.12.2015 19:40:22
  -112
  Spet lažejo, osamosvojitelji smo bli mi : Rožle, Ježek teke teka, Kučko pod pručko , Vrhovni sodnik in moja malenkost.
  mokocoko 26.12.2015 19:44:10
  0
  duhica vam je pa pištole pucala…
  Zobjekotbiseri 26.12.2015 19:49:06
  Šejtan, kje si pa ti, na novi 24 te pogrešamo, nimamo več katerga za-je-bavat.

  • Rožle

   Itaq…tole je tut on…!
   On je pa Magnum na Kurah prodaju…

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ.

 • marta

  Gledam prvi program naše TV in stalno kažejo Kučana pa Štefko ko vpije na obiskovalce, če jih ni sram……. Kaj se pravzaprav dogaja. Koga je nadomestil Kučan, Pahorja, ali Cerarja.
  Da ni to neki tihi…….
  Kdo razdvaja ? Ničesar ne razumem…

  • marta

   Protestantski Fila tudi nekaj “fila” po svoje, kot oni to dobro znajo………. čudno je, čudno….. kot neko “Pohujšanje v dolini šentflorjanski……………., ali nekaj podobno………….

   • marta

    V temi Ivan Štuhec:
    Konec »commedie dell’arte«nas neki njihov uporabnik z vzdevkom » VladavinaKraljestva« skuša evangelizirati po svoje, a Geza Fila
    nocoj pa takole.

  • Vrhovni sodnik

   Kje si lepotička, si se dober naspala.

  • Vrhovni sodnik

   Kot je videti, ga hočjo pred smrtjo oprati vseh smeti, ki jih ima na sebi.

   • marta

    Težka bo ta. :)

  • Kučko pod pručko

   Marta, živjo. Daj kakšno čez tardeče!!!

   • marta

    Joj, o tem bi se dalo debatirat. So nam jih že velik “ušpičil”. Hudo mi je za mlade. Kako bodo preživeli ? Otroci tardečih imajo pa vsega preveč.
    Bobovnik je poročal nocoj, da se bo veliko Slovencev čez praznike furalo celo s svojimi avioni, mnogi otroci pa nimajo niti za avtobus.
    Mnogi starejši po polni delovni dobi , danes štejejo evrčke, ali si lahko kupi košček mesa za juho, ali naj prosi mesarja le za kost.
    Tako slabo in tako velika večina našega naroda, ni tako zelo težko živela niti po II. svet. vojni.

    • Kučko pod pručko

     Rse je žalostno, naj pa te potolažim z lepo božično skladbo. Poglej zgoraj, namenjena je tudi tebi!!!

 • Vrhovni sodnik

  VrhovniSodnik 26.12.2015 20:29:00
  154
  Rožle, kje ma šejtan danes koncert.
  srebrnibreg 26.12.2015 20:32:36
  2
  Na Nora tv.
  srebrnibreg 26.12.2015 20:35:03
  2
  Pomirita se, če ne vama bo Štefka en čaj za pomirjanje skuhala.
  RožleXYY 26.12.2015 20:37:19
  3
  On dela samo še dobrodelne koncerte za gluhoneme in naglušne…
  VrhovniSodnik 26.12.2015 20:41:15
  3
  Te mu pol ploskajo, če ima rdeč kopalni plašč oblečen.
  RožleXYY 26.12.2015 20:44:31
  4
  Takrat mu zaveso dol spustijo…..dokler se ne preobleče…
  VrhovniSodnik 26.12.2015 20:57:40
  2
  A je tud spol zamenu.
  RožleXYY 26.12.2015 21:00:00
  2
  Jah…sej veš, da tut to obvlada……
  VrhovniSodnik 26.12.2015 21:01:11
  1
  ITAQ, težek transvestit.

 • Kučko pod pručko

  Vsem zavednim Slovencem prilagam meni najlepšo božično pesem, ki jo je napisal Mirko Šlibar, odlično pa pojeta njegova žena in vrhunski tenorist Klemen Torkar, nekdanji član narodnozabavnega ansambla Storžič. Uživajte v prelepi glasbi …

  https://www.youtube.com/watch?v=ebozIppfCp8

  • Kučko pod pručko

   Tudi za Moderatorja je, naj uživa!!!

   • Rožle

    A že greš kam…?

    • Kučko pod pručko

     Ne, bom pa en film pogledal. A je kaj zanimivega!!!

     • Rožle

      Aha…maš prou..!

 • WatsonForus
  • Kučko pod pručko

   Ta Mile SHITTYnc je pa res en velik posranec. Pravi predstavnik murgelskih komunistov!!!

 • Zobje kot biseri

  Vsem zavednim Slovencem, vesel praznični dan, želim nam, da nam čim preje nastopi dan osvoboditve, da se rešimo rdečih pijavk.

  • Kučko pod pručko

   Pa teb, da dobiš nove zobe. Pa čeprav na socialno!!!

   • slokipartizan

    Seveda, ko gre za vas, bi kar vse na socialno, a zdaj pa nočete več kapitalizma? potem pa so levi vse pokradli a ne? ti tam na vrhu, pa si kar kupi svoje zobe

    • Rožle

     Sam ne noret…pa bo

    • Zobje kot biseri

     Če te z njimi ugriznem, tud na zadnic navš mogel več sedet šejtan, boš 2V1

  • Kučko pod pručko

   Ti tam na vrhu, a si slišu? Sam jih kupi, za svoj dnar, da ne boš socialno najedu!!!

   • Zobje kot biseri

    Hvala na tvoji dobroti, nikol te nam pozabu.

 • Vojko Potreba

  Komunisti se spet norčujejo iz dneva samostojnosti in enotnosti.

 • Vojko Potreba

  Žalostno :(

 • Kučko pod pručko

  Všeč???

 • Vojko Potreba

  Hvala gospodom, da so nas spravili izpod totalitarističnega jugoslovanskega jarma.

 • Vojko Potreba

  Še hvala za EU in NATO!

 • Kučko pod pručko

  Zame je že leta številka 1 med božičnimi. Ne vem pa, zakaj se je na naših postajah praktično ne sliši. Je tudi lepša od vseh, kar jih je nastalo po svetu. Pa še to, Klemen Torkar je odličen tenorist in je na nivoju Roka Švaba, Modrijani, ki velja za najboljšega!!!

 • Zobje kot biseri

  Končno so zapeli celo Zdravico na proslavi, narod je bil tako navdušen, da so jo morali še enkrat izvesti.

  • Rožle

   Pa sm še enga na kure spustu…

   • Zobje kot biseri

    Tud jaz, VrhovniSodnik 26.12.2015 21:59:23
    11
    Rdeče owčke zdaj pa v oboro, zaklepamo.

    • slokipartizan

     bravo, kak sta brihtna. Čestitam, dobr sta jih

     • Rožle

      Kaj sva jih…o čem ti to..????

     • slokipartizan

      o komentarjih na 24ur

     • Rožle

      Bibaleze….kaj pa ti počneš na tem portalu….?

     • slokipartizan

      edina biba ki tukaj leze je tista v tvoji glavi, no, vsaj nekaj se dogaja noter

     • Rožle

      Kaj a ni demokracije na tvojem kurjem portalu, da si še sem prlezu…?

    • Rožle

     Kdo je pa tale tazgornji….?

     • Zobje kot biseri

      Ne poznam, šejtana pod tabo pa.

   • Kučko pod pručko

    A zdej bo pa do zjutrej na Kurah? Dobr, ni kej!!!

    • Rožle

     Tako je..!

  • Kučko pod pručko

   Mater, Zobje, a se niste u šoli učil, da je Zdravljica? A boš j kar spušal???

   • Rožle

    Kaj čš s tem viškom.
    ..to je tko k ti na konc ostanejo šraufi pa stvar useen špila

   • Zobje kot biseri

    Za nas Slovence je Zdravica, za vas jugofile pa zdravljica, tako jo je Prešern poimenoval

    • Rožle

     Sej Pručko je od Prešerna sosed…

     • Zobje kot biseri

      Ni videt.

 • Kučko pod pručko

  Kje je pa Teka Teka???

  • Rožle

   On na hitr uleti….in tako tut gre….sej veš

  • Rožle

   Kolega je pa spet na pokru…Pručko pa z enim očesom film gleda z drugim pa na portal…..

   • Zobje kot biseri

    Hebote poker nisem jaz Cankar.

    • Rožle

     Sej ne vejo kdo je kolega….

 • Rožle

  Pjevač tuge…ti pa spet plavga tolčeš…to ne bo vredu ..ccc

 • sunday

  čujte, kak pa toti kučko hudobno gleda !!

  • Rožle

   Ja, tako kakor gleda…tak tudi je…

  • kekec

   Saj druzga ne zna kot mrziti in grdo gledati. On že sam sebe mrzi, ker mora živeti.

   • Rožle

    As ti kej našo Mojco vidu…?..sam vprašam

  • proti

   pravijo in da je resnica, da če je bolj grd da je tudi večje zlo v tem človeku, običajno so rudeći komjunajzarji tudi vsi grdi kot hudiči,

 • Rožle

  Še dobro, da ni pri nas una knjiga zagorela….to bi bila naravna katastrofa od samih laži, ki bi zasvinjale našo slovensko ozračje…!

  • Zobje kot biseri

   Po moje bi Repe bolj goru, baje alkohol dober gori, da je takšne laži napisu, je mogu bit orenk doza.

   • Rožle

    Pol pa še njegovo knjigo pa Šeytana u NEK….namest gorivnih palic…da bomo mel štroma za 10let dost

    • Zobje kot biseri

     Del bi držal, če bi še Pieracija zraven dal.

     • Rožle

      A unmu se pa spet mal trga pri teroristih….?!

     • Zobje kot biseri

      A sploh veš kdo je Pieraci.

  • Janez

   Jaz Janez, letos upokojeni tak bolj sport, ples tip ex knjižničar sem 40 let izposojal knjige pri avtobusni potujoči knjiznici po krajih okrog Lj. Gotovo resnično zgodbo o požigu knjige javno v razredu osnovne šole v , kmalu po vojni .. mi je povedala neka odločna gospa, bralka… ko je kot deklica, šolarka v šolo nosila in tam brala lepo, malo nabožno povest Ovčar Marko ( o gorenjskih planšarjih, vozarjih s konji, furmanih) župnika J. Jalna ..ji je učiteljica knjigo vzela, jo nadrla in knjigo pred vzem razredom vrgla v ogenj šolske peči na drva.. grozno!!!? Kajne? Odločna gospa je še povedala, da knjig od ta rdečih avtorjev ne bo brala, ker to .. da rdeči znajo krast.. to so ze dokazali.!!! Ta resničen, kar dramaticen stik z bralko sem imel v
   Lj okolisu, kjer je veliko otrok po vojni ostalo brez ocetov .. bili so domobranci .. pa so jih partizani oz knojevci po vojni na znan, ukazano tajen nacin.. kar…POMORILI…OTROKOM PA UKAZALI .. MOLK OZ. KAZEN … CE BI KAJ GOVORILI O TEM, ZAKAJ NJIHOVEGA .. OCETA… ENOSTAVNO ..NI!! O tem naj kaj napise .. pisec knjig po narocilu, celoo prof. B. REPE. Pozigi knjig mi seveda niso vsec.. a ob hudi medijski blokadi javnosti .. kot jo imamo pri nas ..je to res ucinkovit nacin opozorila na ?propagandnost knnige. J

 • Rožle

  Ne pozabit, da so bile pri nas volitve nelegitimne….!!!

 • Rožle

  Lewaki nam bodo Itaq čist use zdilal…pa tut , če je kupec ISIS….!

 • Zobje kot biseri
 • ljubomir
  • hribovc

   odlično postavljeno ogledalo, klobuk dol Radotu.

  • Peter

   Ja, sem prebral.
   Ena napaka. Ni objavljeno v Delu, Dnevniku in na Hanzi TV.

 • Kučko pod pručko

  Ko sem si na TV SLO1 z zamikom ogledal oddajo o osamosvojitvenem procesu, ki jo je vodila Rosvita Pesek, so me preplavila močna čustva. Ta so se izrazila v občudovanju in hvaležnosti do ideologa in gonilne sile osamosvajanja, dr. Jožeta Pučnika. Povsem drugo čustvo pa me prevzame, če pomislim na Milana Kučana, človeka, ki je osamosvojitvi nasprotoval in je Sloveniji vse do danes prizadel neizmerljivo škodo. Do njega čutim samo gnus, gnus in še enkrat gnus!!

  • Peter

   Ja, dr. Pučnik bi moral biti predsednik, potem bi bilo marsikaj drugače.

   • Kučko pod pručko

    Se strinjam, Peter. On ni bil nikakršen blefer, imel pa je povsem jasen pogled na samostojno Slovenijo. Prepričan sem, da je bila neizvolitev Pučnika za predsednika države ena največjih katastrof, ki so se nam zgodile. Če bi bil on naš predsednik, bi bilo v Sloveniji v nadaljnih letih povsem drugače. Toda Kučan in njegov medijski propagandni stroj je Pučnika prikazal kot revanšista, ga blatil s tem, da njegova sinova ne znata dobro govoriti slovensko, poslužil pa se je tudi najnizkotnejše ocene, da ima “prašičje oči”. Tega se spomnim še zelo dobro!!!

    • Peter

     Medije so obvladali in mediji so obvladali mišljenje v Dolini. In ga še vedno. Žal.

    • Antonius

     Pozabili ste dodati še atentat na Krambergerja, ki je pravemu *kučanu na predsedniških volitvah spodnašal nekaj malega manj kot 25%-tov glasov. Pridodajte še preštevanje glasov, po udbovskih eksponentih podtaknjenih po voliščih, pa suma sumarum, Pučnik ni imel nobenih poštenih možnosti.
     ————————-
     Si je pa novo umazanijo dovolil *pahor. Tri predsedniške prostore je poimenoval po enem velikem Slovencu in dveh prevarantih. Enega po Pučniku, druga dva pa po *drnovšku in *bučarju.
     Pučnik z ostalima dvema nima popolnoma NIČ skupnega. Lenoba *drnovšek je kriv kraje denarja iz državnih bank in lastninjenja državnih podjetij po Markovičevem vzorcu, kos-ovec *bučar pa v svojih knjigah zanimivim analizam navkljub, ni naredil nič drugega, kot sesuval opozicijskega Janšo, SDS in z izsiljevanjem prek njegovega trupla onemogočil lustracijo. Pa še *jankovića nam je priklečeplazil?!
     *pahor ostalima dvema s poimenovanjem ob velikem Pučniku, prevarantoma ponarejeno ustvarja “speglan” zgodovinski ugled.
     Hitler je znan po izjavi, da bo zmagovalec pisal zgodovino, nam jo pa dediči lažnivih revolucionarnih morilcev pišejo še danes.

     • Kučko pod pručko

      Antonius, ko sem dobil odgovor, sem bil ravno v gozdu. Zato se opravičujem za nekoliko zakasnjeno razmišljanje. Najprej bi omenil, da me ni treba vikati, saj je na forumih neformalno ‘uzakonjeno’ tikanje. Vem, da si olikan človek, vendar mi drugič reci kar “ti”. Tudi jaz ti bom. Pa naj bo o tem dovolj.

      Veš, nisem pozabil omeniti Krambergerja in ostalih svinjarij bivših komunistov, le namen mojega pisanja je bil drugačen. Pokazati sem mislil le dva izrazita pola slovenske politike. Najsvetlejšo točko v podobi dr. Pučnika kot najtemnejšo, ki jo pooseblja Milan Kučan. Me pa veseli tvoje mnenje, saj ne smemo dovoliti, da bi komunisti izbrisali zgodovinska dejstva ali pa jih priredili po svojih merilih, po katerih bi radi Kučanu pripeli glavne zasluge pri osamosvojitvi.

      Da je Pahor poimenoval eno od sob po dr. Pučniku, se mi zdi pozitivno. Zdajšnji predsednik, pa naj imamo o njem še tako različna mnenja, le ni tako zadrt komunist in zna priznati zasluge tudi ljudem nasprotnega političnega pola. Je pa res, kar praviš o drugih dveh poimenovanjih. Jaz ju prav gotovo ne bi zaznamoval z imenoma dr. Bučarja in Drnovška. Še čudno, da v predsedniški palači ni Kučanove in Turekove sobe!!!

     • Antonius

      Najprej o Vikanju. Vikanje je izraz nagovora kogar koli, ki si zasluži zvrhano mero spoštovanja, je pa tudi res, da spoštljivo Tikanje poštenim in častnim ne zmore odvzeti osebnega spoštovanja. “Kučko pod pručko”, železna srajca let mi narekuje, da na e. portalu vikam vse, s tistimi vred, ki jih ne maram. Bom pa veselje delil, če mi bo kdaj naneslo, da popijem kozarec cvička s Teboj.
      Kar se pa mojega dodatka tiče gre pa zgolj za dodano vsebino k skupnemu razmišljanju. Vem, kam veslaš, ker jaz veslam v isto smer.
      *Pahor naj podeljuje nesmrtnost v slavi svojim, ki jih ne maramo, v družbi s tistimi, ki jim še danes roji po glavi JUGA z rdečo zvezdo na zastavi. Zraven tlačiti Pučnika je pa vsaj za mene hudo ponižujoče in žaljivo. Pučnika je dodal, da je lahko dva svoja iz anonimnosti spravil. TV kanalizacija naprimer, bo poročala iz predsedniških “dvorov”, da je predsednik nekoga sebi enakih sprejel v *bučarjevi ali *drnovškovi sprejemnici?!, Predsednik je odlikovanja podelil v spominskih prostorih enega od obeh?
      Bojim se, da bodo *kučanu ali türku dodelili prostor sredi Ljubljane za spomenik.

      Zdajšnji predsednik *pahor zares ne zgleda preveč zadrt, je pa v ravnanju povsem enak svojim predhodnikom. Če ne prej, bo svojo zadrtost pokazal že v naslednjem letu pri imenovanju ustavnih sodnikov.
      —————————–
      Kučko pod pručko, hvala za izjemno voščilnico. LP. Antonius

     • Kučko pod pručko

      Hvala tudi tebi, Antonius, da deliva skupno mnenje. Glede kozarčka cvička s somišljeniki pa lahko rečem, da bi ga z veseljem sprejel, če bi se le dalo. Pa še kakšno kavico bi skupaj spila in pokramljala o našem žalostnem vsakdanu. Mislim, da bi se kar dobro ujela, saj, če se ne motim, oba nisva več rosno mlada, Vsaj po zrelosti tvojih prispevkov sodim tako.

      Glede voščilnice pa sem vesel, da je naletela na ugoden sprejem. Napisana ni bila zato, da bi nabiral pluse, temveč z iskrenim namenom voščiti za božič vsem dobrim ljudem. Mislim, da mi bo še kdaj kaj podobnega kapnilo na pamet!!!

  • kekec

   Jih je veliko, ki se jim-nam tole pezde gnusi.

  • Janez

   Ja, ja, res se že prav nizko plazi, si naroča placane pisce in placane predstavitve ?knjige o lastni osebi, s povabljenimi somišljeniki, ki se prazno, gluho smejijo .. saj veste tisti prazen smeh ha ha .. kaj nam pa morete! OD KOD MU LE DENAR ZA VSE TO. A sam si je kriv … kaj pa se je pustil trepljati po rami ( slavna fotografija Kučana in Mačka iz okrog 1980..)M. MAČKU in pr.evzemal od njega poznanega žal nesojenega morilca od njega veliko boljsih sonarodnjakov.. in štafetno.. prevzel nase Mačkov krvavi KP FEVD?! Kot sem že zapisal, bi jaz na njegovem raje odkrito povedal, če so kje še kaki ostank slavnihhi ???!!!TAJNIH EX KP ZAKLADOV, ? Kdo jih zda kontrolira? SLOVENCI MORAMO PAZITI, DA TI ?zakladi .. kje mrtvo, pozabljeno NE OBLEŽIJO!? Nelegalno ?so bili ? ODTUJENI?nam Slovencem, .. vsi iz ex KP ZK TAJNIH SLUŽB SO ZDAJ ŽE KAR ZELO SENIORJI … DA KAKE LOKACIJE.. ŠIFRE.. ENOSTAVNO, PREPROSTO .. NE POZABIJO!? Pa bodo od 1945 do ? danes nagrab ljena premoženja .. za. SLOVENIJO .. PREPROSTO .. ZA VEDNO .. IZGUBLJENA!!!? Zanimivih opravkov za NPU…. dosti, a ne? Jaz se le kot knjižničar, ki sem 40 prijazno, prizadevno delal v dobro meni ljubih slovenskih ljudi … zanasam, da bodo nase demokratične, tudi ok plačane institucije prava, vlada..?! ..nasla ? ta ex KP ZK TAJNA PREMOŽENJA,?!Končno dodatna sredstva tudi nujno!? Vlada. .. rabi… za eu place slo policistov, vojakov, gaasilcev!., popravvke penzij pod 600 eu? A bomo večno na tajnih uradnih listih, tajnih fondih???! VSAJj na nivo AVSTRIJE bi , .. Janez

   • Kučko pod pručko

    Janez, meni se zdi, da je bilo večino nakradenega porabljeno za hohštaplersko življenje najvišjih predstavnikov komunistične partije. Oni so grabili in zapravljali. Prav mogoče pa je, da je na tujih bančnih računih še kaj, čeprav gre v tem primeru verjetno za manjši delež.

    Nekdo je pred leti naredil izračun, koliko so komunisti pokradli samo iz pokojninske blagajne. Njegov izračun je temeljil na podlagi podatkov Statističnega urada RS, zato mu je zelo zaupati. Prišel je do številke, da so komunisti od leta 1945 pa do 2010 nakradli za okroglih 200 milijard evrov. Če to vsoto deliš s številom prebivalcev Slovenije, boš ugotovil, da so vsakemu prebivalcu iz žepa ukradli 100.000 EUR. S tem denarjem pa bi vsak sodržavljan lahko kar dobro užival v svojem pokoju vsaj deset let, bolj skromno pa še znatno dlje!!!

 • Kučko pod pručko

  Ptr, kdorkoli si že, prenehaj s temi prispevki, ker znižuješ portalu kulturni nivo. Prav se mi zdi, da te moderator opozori, saj skrbi, da se ne bi spustili na nivo Kur. Ti pa ga že kar precej časa izzivaš. Prenehaj raje, čeprav si to, kar si zapisal, misliš!!!

 • Kučko pod pručko

  Z nekega drugega portala. Naj mi avtor oprosti, da sem si sposodil njegovo mnenje:

  “Veliki pisatelj Solženicin je v svojem znamenitem izreku napisal: če bi
  komunisti prenehali lagati, bi propadli v 14 dneh. Za rdečo ebolo iz
  Murgelj je to potrjeno v celoti, saj v življenju ni niti enkrat povedal
  resnice, ker vemo, da je laž nesmrtna duša komunizma. Tej generaciji (ne
  vsej) pa manjka pameti in šele naslednje (verjetno prepozno) bodo
  ugotovile, da je bil ta rdeči virus potop za Slovenijo.”

 • Janez

  Kot do nedavnega prav ok kknjižničarju, zdaj penzionistu s 40let dela in v ok kondciji..le .. .. ex kp, zk ljudje miru pred javnostjo ne boste imeli, vedno boste veljali za podpor ike morilcev …Poziganje knjig mi seveda ni vsec… a!? .. kako pripraviti v odgovorno vedenje, v priznanje kake .? krivde ljudi, ki se s ?parlamentarno večino.. tožilci, ? ..?sodniki ..sporazumevajo na ?.. naciin.. jager jagru lojtro drži,? Tudi če gre za ne prevveč očiten ? ..krivolov ?! A ?krivolov je ?krivolov.. a ne?.. tudi če je prikrit?! Tudi vasi pozgani ex KP arhivi NISO ZGORELI .. ceprav ste jih ex kp ljudje ..pozgali. živijo . Arhivi .. se naprej.. v spominu in dušah vpletenih ljudi, njihovih potomcev….! ROKOPISI NE GORIJO .. je rekel slavni ruski …avtor, zdravnik M. Bulgakov, nas priznani primorski F. Bevk pa.. MRTVI SE VRAČAJO!? To drzi,a ne? Zato predlagam posebno nestrankarsko skupino priznanih vrhunskih. Izvensodnih preiskovalcev… za povojne pomore in za ? Zlorabo sredstev iz tajnih fondov ex KP ZK. Saj vsi bolj posredno vpleteni niso tako veliki krivci, vsaj glavne nedvomne krivce, cetudi že mrtve .. naj se najde, poimenuje, zločini zoper človečnost .. ne zastarajo! Če so nekaznova ?UMAZEJO ?! Vse tudi le posrredno tangirane in nič neposredno krive, kar ste. Vi iz ex KP ZK ..zagotovo že opazili?! Pa veliko iskrenih opravicil, podobno kot je to storil preds. B. Pahor ZA NEDOLZNE USMRCENE iz druzine Hribar?,, prej miru ..vi ex kp zk .. pred javnostjo ..pač .. NE BOSTE IMELI?! No, kot veste?! Kot bivsi ok knjižničar in s staro kulturo moje slo rodbine Vam lahko zaupam, da je krivda oblastnika in kazen zanjo točno opredeljena v Askerčevi pesmi Mutec Osojski, kazen za krivdo bratomora pa v lljudski pesmi Tece, tece bistra voda.. . Le v teh pesmih zapisana rrazresitev krivde .. se zdi nam Slovencem …PRAVIČNA,!!? Lepe pozdrave. Vsem JANEZ se P.S. o požigu protestantskih knjig.. bil je cesarski ukaz, ker dve sovražni si verri ne moreta biti priznani v isti državi, ostali pozigi so bili sovražni do naroda, avtorjev, tudi ex kp ..verbalni delikt ..je..pozig..,,

 • Kučko pod pručko

  Ptr, kdorkoli si že, prenehaj s temi prispevki, ker znižuješ portalu kulturni nivo. Prav se mi zdi, da te moderator opozori, saj skrbi, da se ne bi spustili na nivo Kur. Ti pa ga že kar precej časa izzivaš. Prenehaj raje, čeprav si to, kar si zapisal, misliš!!!

 • Janez

  Jaz, Janez, le .. dajem pobudo za PRENEHANJE DEMONIZIRANJA SLOVENNCEV DOMOBRANCEV., ..o..VECINOMA SO BILI NAVADNI, POVSEM DOBRI DOMOLJUBNI, PODEŽELSKI FANTJE, POGOSTO Z VEČJIH KMETIJ IN VERNI LJUDJE, KI SO SE BALI DA JIH BODO AGRESIVNI, BREZ OPOZORILA UBIJALSKI PARTIZANI VOSOVCI PONOČI KAM ODDVLEKLI IN UMORILI (podobno kot se je to zgodilo nesrečnima zakoncema z gradu Strmol ) IN JIH KOT STALINSKI KOMUNISTI RAZLASTILI. V OKOLIŠU PRI KAMNIKU SO NA TAK NAČIN PARTIZANI UMORILI VEČ SINOV DEDIČEV VEČJIH KMETIJ… ŠE PREDEN JE BILA USTANOVLJENA KAKA DOMOBRANSKA ENOTA, POSTOJANKA. TE SO BILI USTANOVLJENE RAVNO ZATO, DA BI SE DOMAČI LEPI, ZDRAVI FANTJE.. DEJANSKO V OBRAMBO SVOJIH DOMOV.. ZASCITILI PRED MORILSKIMI POHODI PARTIZANOV, VOSOVCEV. V ZASCITO NEMCEV SO SE ZATEKLI,, DA SO DOBILI OROŽJE ..IN ZARADI POMOCI NEMCEVV PRIMERU NAPADA. VEČJIH PARTIZANSKIH ENOT. SICER PA SO BILI DOMOBRANCI SLOVENSKA DOMOLJUBNA VOJSKA, S SLOVENSKIM POVELJEVALNIM JEZIKOM IN S SLOVENSKIMI OZNAKAMI. TO JE V ODDAJI PRIČEVALCI POVEDAL TUDI V ARGENTINI ZIVECI PRIPADNIK RUPNIKOVEGA BATALJONA…pred tedni, na rtvslo1. Ne trdim, da domobranci niso bili nsilni do domsčinov, ki so partizane podpirali oz. Do samih partizanskih en ot. Bili so domoljubi in a tikomunisti z razlogom. Partizanske enote so bile stalinističmo komunistične enote, nevarne tudi nedolžnemu civilnemu prebivalstvu, ki se je hitro spremenilo v zrtev partizanov morilcev.. ze samo zato, ker je slo za verne ali premoznejse (umorjena zakonca s Strmola ) osebe. Zdi se mi zadnji čas, da se za pravičen, realen in uravnoteženn prikaz nasprotujočih si strani .. tudi zaradi realnega prikaza grozljivega obdobja 1941 do 1946…v solah .. nepristransko zbere še razpoložljive podatke, pričevanja … o obeh straneh. In se oblikuje celoti slovenskega prebivalstva eno vsem sprejemljivo podobo obeh strrani, brez uporabe izrazov glorificiranja ene in demoniziranja druge strani. O DOMOBRANCIH JE TEZKO TRDITI, DA SO BILI ..izdajalci slovenskega naroda.. saj so bili slovenci in izrazito slovensko zavedni ljudje, kar se za stalinistične partizane …ne da trditi, ki so tudi bili nedvomni stalinski z kolaboranti internacionalisti brez ali z malo domoljubja in z izrazito sovraznim odnosom do tradicionalne kvalitetne verske kulture večine Slovencev, da se reči da so bili izdajalci kulturnih in verskih vrednot večine Sloveencev. Dajem pobudo za dokončno pravično in realno razjasnitev tega konflikta, ki sega se v danasnje dni…. tu prostor ne dopusca obsirnosti.. A navedem naj …silno ogorčenje priznane slo pisateljice zaradi partizanskega brezcutnega pomora zajetih na Turjaku, ..pričevanjee moje mame, ki so joo lokalni domobrani pri Kamniku .. zajeli, ko je z mlajso sestro trosila neke letake protinemske, a so ju samo opozorili ..naj ne izzivata iin ju izpustili, NISO ju.. ubili! Da so bili domobranci tudi čisto normalni slovenski fantje, s toplim srcem in ljubeznijo do petja, ljudskih pesmi .. … je v filmu DOBRI STARI PIANINO nakazal tudi pokojni F. MILČINSKI JEŽEK .. je ta film zaradi toplega prikaza domobra skih fa tov .. kot slovenskih ljudi s tragično usodo..,UMAKNJEN SREČN O 2016 Janez

 • Janez

  Za lahko noc dodajam le se to, da je moj predlog resen. Ali morda obsttoji kje kak nerezimski priznan zgodovinar, ki bo potrdil, da domobranci, slovenski domoljub i fantje NEMCEV NISO MARALI!, Bili so PRISILJENI VANJO.TUDI V TOLIKOKRAT OČITANO PRISEGO ..? SO BILI .. PRISILJENI, RAJE JE NEBI DALI,. PODOB O KOT STALINISTIČNI PARTIZANI.. GROBO RECENO,, BREZ SLOVENIJO IZDAJALSKE KOLABORACIJE S STALINOM .. NISO MOGLI, Grozna usoda nujnosti vdinjanja malih narodov .. večjim, močnejsim, nasilnejsim,.. na kak odziv se bom oglasil. …Se vecerna molitev za vse tragično pomorjene fante. Bog daj, da bi .. čisti se .. vrnili in ljubezen bližnjih bratov uzili, se domace zemlje veselili JANEZ
  e lepe

 • Janez

  Lep dan vsem .. od Janeza. Vsem tistim, ki nimate dostopa ali napamet ne poznate vsebine dveh pesmi, ki sta bili vsem v generacijah nasih prednikov .. poznane .. in sta bili tudi v šolah.. bom vsebino in pa sporočilo Mutca Osojskega pa Teci, teci bistra voda.. na kratko povzel. Obe se tudi poje..!,

  …Mutec Osojski …(pesem A.Askerca) povzema realno in legenda zgodbo o poljskem kralju Boleslavu, kki je v prepiru umoril svojega poljskega skofa Stanislava. Takoj je spoznal, da ta uboj ni bil v redu, da se ni prav pogovarjal. Skesan se odpravi na spokorno romanje v Rim, tam ne dobi smrtne kazni ampak pokoro molčanja .. do smrti. Bivsi kralj z listkom , da .. ne govori.. pride v stari cca leta 1000 zgrajeni samostan Osoje na Koroškem. Opat se strinja in ga sprejme, bivsi kralj postane s ostanski hlapec ob kraljevi smrti po 7 letih prid ega dela v molku ga opat priporoči za odpust grehov, dovolj se je kesal.

  ..Teci teci bistra voda donava, … je stara ljudska.. gresnik ki je pomoril svoje starse,,. Sreča usmljeno Marijo kj ga napoti na klečanje in molitev k suhemu drevesu moli naj toliko časa, da bo dre o ozelenelo …ko po 7 letih drevo e alo zelenj.. Marija gres imu rece, da zdaj lahko vsta e..a ji gres ik krilec odgovori da ne ore vstati.. ker je ze .. pregloboko v zemlji!!!
  .. Slovenci smo glede postenosti, odgovornosti za sebe i bliznjih .. kar zahtevni, ne vsi.. a vecina. Tudi do kandidatov za vladajoče! Znano je, da je kmet, ki je na gosposvetskem polju ustoličeval bodočega kneza .. kanddidatu nakazal .. klofuto .. ce ljudem ne o odgovoren .. nato ga je pa ustolicil.

  Srecno 2016 vsem, ponosni bodimo, da smo Slovenci, eden redkih zelo starih narodov, ki ima dvojino, narod z izjemno visoko staro kulturo, ne pustimo, da ti brkljaski postkomunisti manipulirajo z nami!!!

  Se prastar slo rek, kako ohraniti .. LEPOTO, CISTOST POŠTENJE… …L EPOTA VSAJGA GVIRA, ČE JO MANIRA CIRA…posodobljeno ..Lepota vsakogar traja, ne .. mine če trja, ga krasi, cira tudi lepa, postena manira,, vede je oz. LAKO JE KDO LEP, A CE NI A LEPIH MANIR, POŠTENJA .. NI LEP!!!

 • Janez

  Cudno, ostal sem sam, a nic ne de … komentatorju ki mi je poslal grozljivi podatek,. koliko denarja je bilo od 1945 do danes skrivaje pred javnostjo .. odvedeno s skladov za pokojmine HVALA!!
  . Uganka za vse!!! Koliko??? Preko .. uh.. 100 miljard eu!! Koliko točno?
  …Koliko??? ..najbolj bom vesel odgovora z ministrstva za finance, tudi če mi odgovorijo..
  … koliksen ODSTOTEK OD CELOTE VSEKAKOR ZNANEGA ZNESKA EMISIJE EVROV V R SLO( ob menjavi tolarjev za evre ) danes?… ??? NI !!! VEC EVIDENTIRAN0 V MASI DENARJA V RSLO …SEDAJ V OBTOKU .. ne kot bančni depozit, na noben od znanih legalnih nacinov, mest, kjer se naj bi denar iz primarne emisije ?
  .. po domace.. za koliko se je zmanjsal sumarni znesek celote denarja, ki je zdaj vv obtoku?? …Govori se
  …da je cca vsaj 40 mrd r.slo denarja R.SLO DRZAVI NEPRIJAVLJENO NA … DOMNEVNIH. MESTIH (bančne oaze …)? JE SPLOH MOŽNO IN VOLJA za FUNKCIONALNO KROZENJE DENARJA V R,SLO?

  To vprasujem zato, ker se mi zdi, da model r. slo obsega in krozenja javnega denarja , ze ob emisiji .
  . NI ..,!! bil oblikovan po npr avstrijskem modelu..
  …ampak tako .. bolj .. post komunisticno … ,
  .. s PREMALO DOMISLJENIM MODELOM DOVOLJ VISOKIH POKOJNIN TUDI ZA NAJNIZJE POKOJNINE, . KI NAJ BI BILE ..KOT SO AVSTRIJSKE NAJNIZJE POLNE POKOJNINE,
  .. enako je z najnizjimi placnimi razredi za polni delovni čas,.. prenizko so nominalno v neto znesku?,!! … … … …enako ter nizko polnenje plačnih skladov, ki so zdaj problem ( policisti, vojaki, gasilci ..)
  .. ..hkrati pa je mozna poraba javnega denarja .. tako da se .. zatolče v beton javnih objektov..
  … in se v veliko urbane opreme,, dejavnosti, ki so le poraba… z nič lastnega zasluzka ..na trgu ..,
  … da o tem kako je Marija Terezija znala izračunati delo obrti, kmetij, trgovine nezavirajoče zemljiske in ….ostale davke!!!
  ….javno financirane .. a z malo in nizkim nivojem javne storitve za javnost, obćinske . .. drzavne..
  …sodne počasne nesodobne sluzbe ..itd itd itd.
  KAR ZASKRBLJUJOČE!!! Zastarelo se socialistično solstvo, univerza, zdravstvo.. uh!!? Lp JANEZ

 • Janez

  Srecno 2016!,, (( vsem bralcem tega zavihka o M KUCANU… OD Janeza.! Nealko, nekaznovan 63 let a sport, ples, slovenski domoljub sem, đo rodu iz centra ok kmetstva, obrti ..Komenda ..sem.

  Janez je moje pravo ime !,sem pa frisen penzionist s 40 let dela, ljudem sem prijazno korekt kot terenski knjiznicar do lani izposojal knjige, dajal razne info po okolisu Lj.
  Na tem portalu pisem, ker bi rad prispeval h kulturnemu, hitremu koncu pokomunizma v r slo.
  Ta neprehod na domoljubno osnovo, ki naj bi na njej stala, (podobno kot vse ostale eu države) tudi nasa domovina Slovenija.. ta neprehod na domoljubmo osnovo … povzroča stalna trenja z ostanki 50 letne dobe komunizma v r slo. Ne pride .. v r slo ..do zasnove novega dompljubnega načina, zasnove gospodarstva, prava na tak nacin i t d…
  A bo! Mi pravi Slovenci bomo na osnovi hotenj generacij nasih prednikov Slovencev .. to dosegli!!

  Ne bomo vec dovoljevali, da se nam vsiljuje tuje in zastarele postkom nacine, dokazano neuspesne,

  O M. KUČANU le to, da tako nasilen kot so bili nedvomno krvavi, morilski KP ljidje ..Kardelj l. MACEK ..od katerega je KP monopolno oblast je M.K.vdano sprejel cca leta 1980 .. M. Kučan seveda ni bil!
  … A do svoje penzije in se po njej s F21 .. je r slo in nam Slovencem vztrajno prikriro nasilno ..vsiljeval EX kp zk nacin in ex kp zk ljudi na vodilna mesta v gospodarstvu, javnem in drzavnem sektorju .
  … Zlasti na tožilstvu in v vodilnem sloju sodstva.. M.K. sam ali pa z ex zk kolegi. Izvolitev ex zk oseb v vrh sodstva, tozilstva je M. K. S KOLEGI DOSEGEL PREKO POLITIKO EX ZK OHRANJAJOČE stranke SD s pomočjo inženiringa glasovalne vecine .. s koalicijami podrejenimi hotenjem politike SD. Ta SD SMER POLITIKE JE BILA VEDNO SKLADNA, CE ZE NE ČISTO DIREKTNO VODENA V SKLADU Z VIDENJU M.K. ozjega in sirsega kroga njegovrih podpornikov..

  A negativna dejstva visoke zadolzenosti (30 mrd eu) r slo .. tako neusmerjene razvojne vizije v r slo, tako visok odstotek nelegalno prikritega r slo denarja, toliko revnih s priihodki pod 600eu , zastarelo, politično pristransko sodstvo … to vse so tako težki problemi, da… jih generacija ex kp zk ljudi… večina nad 60, 70 let.. v t i zimi življenja oz v odhajanju .. NE BO ZMOGLA TVORNO RESITI, POSODOBITI OSNOV … ZA USPEH V R SLO .. V BODOČE?!!!!
  M.K. in postkomunisti prehod z zelo trde oblike komunizma 1945 do 1980 so zlasti zaradi pritiskov iz okolja na ex zk, sedaj SD, SMC, DESUS ..so izvedli na mir ohranjajoč .. a se vedno na oblastizeljen nacin, oblast v svojem krogu ex kp zk … ohranjajoč nacin … kat je r slo pripeljalo v slab položaj poln starih im novejsih problemov.,, ?!!!
  Nuja po rekinitvi pokomunistične agonije r slo .. je .. vsem očitna!!!.

  MENI OSEBNO IN MNOŽICI MOJIH ZNANCEV … SE ZDI, DA… GENERACIJA M. KUČANA ( ex kp ljudje nad 50, vecina nad 60 in 70 let ) IN ON SAM M.K. OSEBNO … NE ZMORE .(TUDI JE TO ODVEC PRICAKOVATI .. OD TE GENERACIJE ) VEC KAJ CISTO NOVEGA, ..? TVORNEGA .. K RAZVOJU RSLO? .. NI ZA PRICAKOVATI,SOCIALI SE NI TREBA ODRECI,,, KP ZX SOCIALIZMU .? Dajmo,.. ga v zgodovino!!

  Od M. KUCANA ( pa dr. C. RIBICICA, DR. D. TURKA..IN se stevilnih ex kp, zk ljudi ) le precej iskrenih opravicil z nadlegovanje nas domoljubnih Slovencev z njihovimi indoktriniranimi govori o kp zk sd ?soializmu(kje pa je? pri socialisticnih penzionistih s pod 600 eu penzijami?). jaz i moji stevilni prijatelji, znanci.. pricakujemo .. le, da kdaj zapojejo pesem Slovenec sem?!
  Pa zaradi njihovega osebnega znanstva in stika s PREDHODNIKI ( Kardelj, I. MACEK, .M.RIBICIC, V. Avbelj..in se mnogimi ex kp zk,?
  …. osebno sodelujejo pri najdbi ob…600 že znanimi moriscih, . ki so jih zakrivili ti njihovi predhodniki,,, …. ….se ne odkritih morisc. Zlahka bodo od njim znanih ljudi .. pridobili podatke o se ne znanih moriščih?!
  ….podobno pričakujemo sodelovanje M.K in ostalih .. ex kp zk tajnihh vojnih in povojnih premoženjih
  … pomoč pri iskanju krivcev za nelegalen, tajen odvod ? 200 mrd iz pokojnine skladov od 1945 dalje?!
  … pa info o sedaj aktivnih iz ex kp zk aktivnih klikah, njihovih ? Krimi skladih? In podobno!
  ….?
  Potem pa jim bomo zazelelip mirno .. uzivanje penzije, ptreostanka njihovih življenj, lepe pozdraveJanez

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO MARIONETE BLESAVIH STALINOVIH PODREPNIŠKIH
  HLAPCEV NA OBLAST . ŽIVELA SLOVENIJA BREZ RDEČIH BANDITOV == ŠVICA

 • mapu

  S politiki je tako kot z hemeroidi… težko se jih znebiš

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!