Venezuelski disident in avtor knjižnih uspešnic: V boju proti marksizmu je mogoče zmagati!

Datum:

V tem boju je možno zmagati,” je pred polno Viteško dvorano v Mariboru dejal avtor knjižnih uspešnic o volilnih prevarah, Alejandro Peña Esclusa. Po njegovem ideje marksizma, tudi kulturnega, na dolgi rok ne delujejo, vse več ljudem pa se odpirajo oči.

V Mariboru je nocoj v Viteški dvorani Mariborskega gradu potekal pogovor z Janezom Janšo, predsednikom SDS, in Alejandrom Peño Escluso, venezuelskim avtorjem knjig o volilnih prevarah v Latinski Ameriki. Pogovor je vodil Ivan Štuhec, uvodne besede pa je imel Franc Kangler. Nepravilnosti na volitvah se lahko zgodijo. A če ima od tega korist zmeraj ena politična opcija, potem gre za volilne prevare, ki nasprotujejo človekovim pravicam in svoboščinam, ki veljajo za vse enako. Predsednik mariborskega odbora SDS Franc Kangler je uvodoma dejal, da si v prvi vrsti želimo to, kar smo si izborili in za kar se še vedno borimo. Volitve so namreč še vedno odraz parlamentarne demokracije in morajo biti predvsem poštene.

O poštenosti volitev v Južni Ameriki je tekla beseda na torkovem pogovornem večeru v Viteški dvorani Mariborskega gradu. “Osnovni namen srečanja je predstavitev knjige o volilnih prevarah v latinski Ameriki,” je dejal Janez Janša in dodal, da v njej lahko vidimo vzorce, značilne tudi za druge države. “Na žalost jih lahko deloma vidimo tudi pri nas,” je poudaril.

Knjige so pomembne, ker ponujajo rešitve, kako se upreti zločinskemu sistemu
Alejandro Peña Esclusa
je oporečnik skrajno levičarskega režima v Venezueli, kar je drago plačal, saj je moral oditi v izgnanstvo. Avtor uspešnic, kot sta Kulturna vojna foruma São Paulo in Volilne prevare foruma Sao Paulo, komunistične internacionale Latinske Amerike, ustanovljene po propadu Sovjetske zveze, razkriva, kako določene strukture pridejo na oblast in za ohranitev tam uporabijo vse metode. “Doslej sem napisal že deset knjig, ampak zadnji dve sta tudi knjigi upanja. Nista samo obtoževanja sedanjih razmer, ker ponujata tudi rešitve,” poudarja.

Vse se je začelo s Fidelom Castrom, kubanskim komunističnim diktatorjem, ki je ustanovil Forum São Paulo. Komunizem je nasilna ideologija, a nasilje deluje samo določen čas. Zato je vsem prijateljskim voditeljem v Južni Ameriki, nasilnim gverilskim skupinam in osebam, kot je Hugo Chavez, “ki je v moji Venezueli izvedel že dva vojaška državna udara, priporočil, da opustijo orožje in se oprimejo volitev.

Venezuela je bila poskusni zajček
Opirajoč se na ustanovitelja italijanske komunistične partije Antonia Gramscija so orožje nadomestile ideje z namenom uničenja vrednot in kulture zahodne civilizacije v Latinski Ameriki. Pohod na oblast se je pričel in po zmagi so se za obstanek na vrhu začeli posluževati volilnih prevar. Poskusni zajček je bila Venezuela. “Res je, da so ti ljudje zelo sposobni v kulturnem boju. Težava pa je tudi v tem, da pripadniki sredinske in desne politične opcije v zadnjih letih niso bili pogumni, da bi se spustili v to kulturno vojno,” je spomnil politični disident.

Prevare skozi volilno zakonodajo
Komunisti so okrepili prisotnost na univerzah, v svetu umetnosti, medijih in komunikacijskih sredstvih ter tako uveljavljali lastne ideje. Vse, ki so oporekali, so medijsko uničili. Volilne manipulacije so možne tudi pri nas. “Najprej pridejo na oblast, nato pa se lotijo sprememb zakonodaje na način, da bi šle naslednje volitve njim v korist,” opozarja Janez Janša in dodaja, da jim prek Državne volilne komisije nikoli ni uspelo uvesti nadzora, da bi zadeve normalno potekale. V državnem zboru je predlagana sprememba volilnega sistema, ki bi ukinila volilne okraje. To bi ob proporcionalnem volilnem sistemu in uvedbi preferenčnega glasu pomenilo katastrofo. “Ob tovrstni uvedbi, v slovenskem parlamentu, v štirih mandatih, ne bi bilo nikogar več s podeželja, samo še iz Ljubljane in regionalnih centrov,” je prepričan Janša.

V mnogih volilnih okrajih, kjer ima desna sredina dober rezultat, je prihajalo do ukinitev volišč, s čimer se je znižala volilna udeležba. Dober primer tega je Šmarje pri Jelšah. V Sloveniji po mnenju Janše ni možno uporabljati vseh trikov kot v Venezueli, “nekatere pa na žalost ja in ti vplivajo na rezultat.

A v tem boju je možno zmagati, meni Peña Esclusa, ker ideje marksizma, tudi kulturnega, na dolgi rok ne delujejo, vse več ljudem pa se odpirajo oči.

J. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...