Kulturnika Smodeja doletela prva ovadba

Dušan Josip Smodej (Foto: FB Fotopub)

Če še pred tednom dni, večina sploh ni vedela, kdo sploh je kulturnik Dušan Josip Smodej iz Fotopuba, je zgodba sedaj povsem drugačna. Afera v zvezi z domnevnimi spolnimi in finančnimi zlorabami vidnega kulturnika in zastrašujoče podrobnosti pričevanj, ki so zaokrožile v javnosti, so vplivale na to, da se je od Smodeja distanciral cel kup ljudi, ki se je pojavljal na skupnih fotografijah s Smodejem. Kot kaže pa v zadevi prihaja do premikov, Slovenske novice namreč razkrivajo, da je prva žrtev ovadila novomeškega kulturnika zaradi fizičnega nasilja.

Po poročanju tiskane oblike Slovenskih novic gre za znanko Smodeja glede katere je ta dejal, da naj bi bila kriva za “neutemeljene obtožbe” glede spolnega nasilja. Kot je zapisal tedaj je ta proti njej podal prijavo zaradi obrekovanja, izsiljevanja, groženj in tatvine.

“V četrtek sem šla na policijo, sprejeli so ovadbo,” je mediju zaupala ženska, policija pa je potrdila, da se ukvarja s preiskavo omenjenega primera. Razlog za spor je predstavljal denar, ki ga je ženska posodila Smodeju. Na transakcijski račun mu je nakazala 200 evrov, 100 evrov pa mu je posodila v fizični obliki. Namesto, da bi ji Smodej denar vrnil, je ta po njenih besedah odšel na oddih ob morju.

Na začetku meseca ji je prekipelo, zato se je odpravila do stavbe, kjer živi Smodej. Vhodna vrata ji je odprla soseda, po nekajminutnem zvonjenju na Smodejeva vrata, ji je ta naposled le odprl. Povedal ji je, da nima denarja. Ta naj bi jo povabil naprej in se znesel nadnjo.

“Prijel me je za vrat, in medtem ko me je dušil, je on klical policijo, da sem jaz vdrla v njegovo stanovanje in ga fizično napadla”. Ker je drobne postave pravi, da sama tega ni zmožna storiti. Potem, ko ji je uspelo pobegniti, se je zglasila na policijski postaji. Kot je dejala je bila obdolžena kraje Smodejevega telefona, naloženo pa ji je bilo tudi plačilo denarne kazni.

Fotografija je simbolična (Foto: Pixabay)

Marsikoga je v zvezi s primerom Smodej upravičeno šokiralo, ko je videl, da je Smodejevo društvo navkljub nepravilnostim pri delovanju, brez ovir črpalo javna sredstva s strani Ministrstva za kulturo, Mestne občine Ljubljana in Mestne občine Novo mesto.

Sara Kovač