fbpx

[VIDEO] Kungota – občina kulturnih in športnih ljudi

Srce v krožišču v občini Kungota. (foto: STA)

V občini Kungota je v četrtek potekal tradicionalni novoletni sprejem pri županu Igorju Stropniku. Vsako leto je to priložnost, ko pregledajo preteklo delo in predstavijo cilje v novem letu.

Župan občine Igor Stropnik je bil v svojem govoru kritičen glede odnosa države do občin. “Včasih imam občutek, da je med nami ulica, mi smo vsak v svojem bloku z zaprtimi okni, kričimo, a eden drugega ne slišimo,” je odnos države do občin opisal župan Igor Stropnik in nadaljeval, “država mora spregledati, da z razvojem občin pridobijo občani in s tem državljani. Vsi skupaj si želimo samo eno stvar; narediti čim več za ljudi.”

Mačehovski odnos države
V občini Kungota so največji problem ceste. V desetletju županovanja Igorja Stropnika so uredili področja šolstva, otroškega varstva in vode.

Igor Stropnik: “Veliko so nam pomenili razpisi, ki jih ta trenutek ni. Energetski razpisi bi lahko še bili, ampak morali bi biti bolj primerni za občine. In seveda pogrešamo glavarino, ki nam bi dala denar, da bi lahko bolje uredili cestno infrastrukturo.”

Za leto 2016 so najbolj ponosni na ureditev ceste pred Zgornjo Kungoto s krožnim križiščem in zavijalnimi pasovi. Ta bo omogočala dostop do poslovne in stanovanjske cone ter tako uresničila razvoj občine, kot si ga že več let želijo.

Foto: Nova24tv Priznanje Marku Radmiloviču

Priznanje Marku Radmiloviču, foto: Nova24tv.

Priznanji Radmiloviču in Stajnku
Župan je podelil tudi priznanji občine. Letos sta ga dobila Marko Radmilovič in Janez Stajnko. Marko Radmilovič je vsestranski kulturni delavec, aktivni član in predsednik Kulturno-umetniškega društva Jože Stupnik, režiser in še bi lahko naštevali.

Po razglasitvi je Radmilovič povedal: “To okolje mi je ogromno dalo. Oblikovalo me je kot človeka in kot ustvarjalca. Trudim se to vrniti v isti meri. To priznanje pomeni, da je moje delo opaženo. Meni kot ustvarjalcu prinaša priznanje za vse napore, ki jih vlagam v teh malih, delno pozabljenih krajih. Je priznanje naporom, da ti kraji ostanejo slovenski in kulturno nad vodo.’

Foto: Nova24tv Priznanje Janezu Stajnku

Priznanje Janezu Stajnku, foto: Nova24tv.

Janez Stajnko je bil 11 let predsednik Badminton kluba, ki je združeval mlade in starejše, rekreativce in tekmovalce. Klub je dosegal odlične rezultate.

Občani iz občine Kungota so dobri športniki in rekreativci. Predvsem pa so dobri in veliki športniki mladi. Večino uspehov so namreč dosegli mladi v kategorijah od 9 do 19 let. V teh letih smo dosegli okrog 40 naslovov državnih prvakov.”

Aleksandra Jug