Bo zaradi polomije z arbitražo in sramotenja ministra Erjavca padla celotna levosučna politična elita?

Foto: epa

Slovenija je v nekdanji skupni državi Jugoslaviji veljala za najbolj ekonomsko in družbeno napredno državo, ki se je kot prva odločila, da se osamosvoji in si tako samostojno tlakuje pot brez vmešavanja Beograda. V mednarodni skupnosti je kmalu postala znana kot geopolitična entiteta, ki se nahaja v Srednji Evropi in ne na Zahodnem Balkanu kot ostale nekdanje republike. Med prvimi je pričela tudi s pristopnimi pogajanji za vstop v EU in si leta 2008 z uspešnim predsedovanjem Svetu EU pridobila velik mednarodni ugled, ki pa ga je sedaj zapravila. Za to je v največji meri odgovoren zunanji minister Erjavec, ki s svojim nediplomatskim obnašanjem škodi interesom Slovenije, kar je bilo še posebej vidno v primeru arbitraže. Za to pa seveda, kot je v tej moralni vladi navada, ni odgovarjal. Da vladna elita v Ljubljani skriva poraz pred Zagrebom, pišejo v Jutranjem listu.

Medtem ko se je Hrvaška utapljala v zgrešeni politiki do Bosne in Hercegovine in s problemi v Haagu, je bila Slovenija globoko prepričana, da ima v rokah vse potrebne adute, s katerimi lahko pritisne na Zagreb glede protesta hrvaških deviznih varčevalcev proti nekdanji Ljubljanski banki in glede vprašanja meje v Piranskem zalivu. Slovenija si je zadala jasen cilj, da ne vrne denarja in da dobi čim več morskega teritorija in odprti dostop do morja. 

Vprašanje glede meje je priljubljena predvolilna tema
Na slovenski in hrvaški strani so poskušali večkrat uskladiti nerešena vprašanja glede meje, do najbolj obetajočega dogovora pa je prišlo leta 2001, ko sta takratna premierja Janez Drnovšek in Ivica Račan podpisala sporazum Drnovšek−Račan, s katerim bi Slovenija dobila 80 odstotkov Piranskega zaliva in zagotovljen dostop do odprtega morja, Hrvaška pa bi obdržala morsko mejo z Italijo. Sporazum je bil potrjen s strani Državnega zbora, ne pa tudi s strani hrvaškega Sabora. Hrvaško nestrinjanje s sporazumom je prispevalo k nadaljevanju političnih sporov, kar je vplivalo na to, da je vprašanje glede meje na morju in kopnem postala zelo priljubljena tema v predvolilnem času.

Foto: STA

Foto: STA

Na Hrvaškem se je zdelo, da je denar hrvaških varčevalcev izgubljen, leta 2005 pa se je soočila z zapleti  v pristopnih pogovorih za članstvo v EU. Slovenska diplomacija je v pristopnih dokumentih Hrvaške odkrila zemljevide, na katerih je meja med državama potekala po sredini Piranskega zaliva in protestirala tako, da je takratni minister za zunanje zadeve v odhodu Dimitrij Rupel blokiral hrvaške pogovore v več poglavjih, vse dokler ne bodo izvzeti sporni dokumenti. Slovenija je tako še naprej računala na svojo politično in ekonomsko premoč.

Tajkuni in prevzemi so pričeli ekonomsko slabiti Slovenijo
V času tranzicije so se v Sloveniji razpasli številni tajkuni, kar je vplivalo na to, da je državo v veliki meri obvladoval gradbeni lobi, ki si je na račun države polnil denarnico. Ko pa se je zgodil še dodal finančni polom mariborske nadškofije, je pričela Slovenija izgubljati ekonomski primat. Prav tako je počasi pričela izgubljati politično prednost in pozornost s strani EU glede reševanja meje med državama.

Ivan Zidar (foto: STA).

Ivan Zidar (foto: STA).

Prevzeli so nam slovenska podjetja, hrvaški varčevalci v NLB dobili tožbo na ESČP
Ko je bil leta 2009 podpisan sporazum s strani Jadranke Kosor in Boruta Pahorja, ki je predvidel začetek arbitražnega postopka, ki bi prispeval k reševanju mejnega vprašanja s pomočjo arbitražnega sodišča, je za slovensko državo sledil niz novih udarcev s prevzemi: skupina Atlantic je kupila Drogo Kolinsko, Agrokor prevzel Mercator, Podravka pa je postala lastnica Žita. Tako so trije dragulji iz slovenske krone padli v hrvaške roke. Slovenija je nato doživela še končni udarec, ko je izgubila na Evropskem sodišču za človekove pravice, ki je naši državi naložilo poplačilo neplačanih deviznih varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke na Hrvaškem in v BiH v znesku 103 milijone evrov.

Foto: STA

Foto: STA

Prisluškovalna afera ogrozila arbitražo
Gromozanski neuspeh slovenske države pa se je zgodil, ko je prišlo do prisluškovalne afere pri arbitraži, ko so Hrvati objavili prisluhe pogovorov med slovensko agentko Simono Drenik in našim arbitrom Jernejem Sekolcem na sodišču, kjer ji je ta povedal, da bo Slovenija ohranila dostop do odprtega morja. Hrvaška je po tem takoj pričela z umikom iz arbitražnega sporazuma, češ da Slovenija goljufa. Zagreb je z arbitražnim sodiščem prekinil vse stike, afera pa je vplivala  na odstop obeh vpletenih in pričela se je nova saga z iskanjem naslednjega slovenskega arbitra. Po tem, ko smo že imenovali neodvisnega strokovnjaka, predsednika meddržavnega sodišča Ronnyja Abrahama, je ta po petih dneh odstopil in njegovo mesto je nato zasedel Rolf Einar Fife.

Ministra pogosto opisujejo kot nekompetentnega
V tej aferi glavno vlogo igra Karl Erjavec, tako imenovan slovenski večni minister, ki od leta 2004 zaseda ministrske stolčke: od obrambnega, okoljskega in zunanjega ministra. Ne samo da ga slovenski mediji opisujejo kot nekompetentnega, hrvaški Jutranji list poroča, da se podobno o njem govori tudi v bruseljskih krogih. Erjavec je predsednik Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS), glasovi katere so vedno potrebni, da lahko desna ali leva opcija oblikuje večino v Državnem zboru, na problematičnost le-te pa je kritično opozoril tudi prvak največje opozicijske stranke Janez Janša.

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec Foto: STA

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec (foto: STA).

Arbitražo ogrozil že pred prisluškovalno afero
Erjavec se je zaradi občutka moči na slovenskem političnem parketu navadil izrekanja všečnih in populističnih izjav in praznih obljub, ki jih daje svojim volivcem glede višanja pokojnin. Med drugim je slovenskim upokojencem obljubljal pokojnine v znesku tisoč evrov, vidimo pa lahko, da je realnost popolnoma drugačna, saj le-ta nekaterim ne omogoča dostojnega življenja. V vladi Mira Cerarja je dosegel povišico zgolj dveh evrov za slovenske upokojence. Poleg tega je spomladi 2015 v svojem znamenitem slogu dvakrat izjavil, da je prepričan, da bo Slovenija z arbitražo pridobila tisto, kar hoče, torej dostop do odprtega morja in dve tretjini Piranskega zaliva. Do podobnega greha pa je prišlo že leta 2006, ko je Slovenija razkrila, da nemška obveščevalna služba iz Ljubljane nadzira celoten Balkan, pri čemer je bil njihov glavni cilj sledenje srbskim haaškim obtožencem Radovanu Karadžiću in Ratku Mladiću. Povsem jasno je, da takšne vrste hvalisanja resne države na Zahodu nikakor niso mogle prezreti. Ni presenečenje, da so nepremišljene besede zunanjega ministra izvale burno reakcijo Zagreba, s čimer je arbitražo ogrozil, še preden je v javnost pricurljal posnetek med Simono Drenik in Jernejem Sekolcem.

Naš zunanji minister brezglavo grozi in se ne ozira na posledice
Erjavec pa še naprej pridno opravičuje svoj ugled, ki si ga je v javnosti ustvaril, saj je prejšnji teden izjavil, da če Hrvaška ne bo spoštovala razsodbe arbitražnega sodišča, bo Slovenija pričela oteževati prehod turistov na Hrvaško, predvsem Avstrijcev in Nemcev, ki v največjem številu prihajajo tja. Takšne izjave si zunanji minister države članice EU ne bi smel dovoliti pod nobenim pogojem, saj bi s tem Slovenija ogrozila prosti pretok ljudi, ki predstavlja eno izmed temeljnih svoboščin EU, pa morajo spoštovati prav vse države članice, pri čemer Slovenija ne more biti nikakršna izjema.

Foto: STA

Foto: STA

Arbitražni postopek bi se moral zaključiti že sredi leta, vendar zaradi zapletov ni tako. Hrvaški mediji poročajo, kako se v Sloveniji razglaša, da postopek teče dalje in da ga bo morala hrvaška vlada sprejeti, kar so Hrvati označili kot laž. Kakorkoli, Erjavec se zaveda, da je njegova glava na pladnju, kajti njegov padec bi najverjetneje za seboj potegnil tudi padec vlade. Nove volitve bi lahko prinesle povratek Janeza Janše, kateremu ankete napovedujejo zmago. Če bi prišlo do tega, da bi arbitražni sporazum izzvenel ravno v času predsedniških volitev, bi to lahko ogrozilo ponovno izvolitev Boruta Pahorja, podpisnika arbitražnega sporazuma Pahor−Kosor, za mesto predsednika države, kajti za morebiten neuspeh bo v prvi vrsti odgovorna slovenska politična elita in nihče drug, ocenjujejo politično situacijo v Sloveniji na Hrvaškem.

N. Ž.

 • AlojzZ

  Volivci stranke gospoda Erjavca se pač ne smejo pritoževati, če je v naši državi vse narobe. Zakaj so ga pa volili?

  • von Rhein

   Zaradi dobre penzije,ki je na vidiku še od takrat,ko je znal reči…uredili bomo.Sedaj samo še izusti…uhedili bomo.

 • APMMB

  Potrebno je jasno in glasno ugotoviti, da še ni napočil čas, da bi dokončno določili mejo med Hrvaško in Slovenijo.
  V kolikor bi jo določila arbitraža, ki je lani propadla, bi imeli mejo, ki bi predstavljala na stotine ovir, ki bi bile vzrok za spore in bi kalile dobrososedske odnose.
  Pogajalci, ki so se odločali za potek mejne črte so pristali v glavnem na kopenske meje, takšne, kot so bile določene nekdaj v zgodovini ob risanju privih katastrskih map. Meja poteka za današnji čas nenaravno, kar se je lepo pokazalo ob postavljanju žičnih ograj, ko ograje ni mogoče postaviti , ne da bi posegli na hrvaško ozemlje. Enako velja obratno.
  Vsi napori Sloveije so vloženi v to,da bi Slovenija imela stik z odprtim morjem. To prerosto po obstoječih pomorskih zakonikih z mednarodno veljavo ni mogoče doseči. Doseči je možno le z izjemo,a vprašati se je potrebno, ali je razmejitev Piranskega zaliva tako pomembna v svetovini pomorski praksi,da bo ravno za ta primer narejena izjema? Prav gotovo ne in zato ni pričakovat,da bo katerkoli sodišče pristalo na izjemo in ugodilo slovenski kaprici. Vprašati pa se je potrebno, kaj pa Slovenija pridobi s stikom z odprtim morjem? Če perdpostavimo, da sedaj stika nima, ali je ogrožena luka Koper? Ali je ogrožen turizem v Portorožu? Ali je ogrožen ribolov? Nič od tega in vse to kaže, da je lahko tak režim v veljavi še naslednih 100 let.
  Ja 100 let. Poglejmo,koliko krat se je spremijala meja na spornem območju?
  Bila je K&K maonarhija in enotna celotna Istra. Bila je Italija in zopet celotna Istra, pa STO z delom Istre, na meji Mirni.Pa potem nekaj vmes in končno meja, ki so jo določili komunisti, ki ni upoštevala katastra in ozemlja občine Piran. Zamgovalci , partizani, se pač niso ozirali na stoletne meje Italijanov v Piranu, ki so imeli Savudijo z namenom,da jim varuje Sečoveljkske soline, ki so bile važni gospodarski vir Pirana.
  Slovenski komunisti so pristali na kopensko mejo, ki je Savudrijski polotok prepustila Hrvaški,s tem pa se na osnovi pomorskega prava odpovedala polovici Piranskega zaliva.
  Danes ni nit najmanjše možnosi, da bi Slovenija pridobila Savudrijo, zato skorajda ni možnosti, da bi pridobila stik z odprtim morjem. Kaj pa je to, nam v Sloveniji ne zna povedati nihče?
  Je to koridor šorok nekaj kilometrov, ki omogočavplutje in izplutje največjih ladij v slovenske teritorialne vode?Le takšen koridor bi imel smisel.,a je neuresničljiv. Neumnim Slovencem najverjetneje zadostuje skupmna točka, na katero se lahko tu in tam usede kak komar, ali kakšna druga žuželka, dokler je ne pohrusta riba. Ja to je tisto,kar rabimo. Prav takšna mala pikica sredi morja je lahko točka okrog katere se je možno do neskončnosti prepirati, uganjati norčije, celo s fosni jo je mogoče pokriti,le namesto traktorja je Jorasa potrebno opremiti s čolnom.
  Najpametneje je vse skupaj pustiti pri miru in se lotiti reševanje meje takrat, ko bomo strokovno podkovani, ko bomo vedeli, kaj hočemoin ko ne bo nepotrebne napetosti med državami.Ni jih bilo v zgodovini in ni vzroka,da jih bo v bodočnosti.Morda do takrat dobimo tudi kakšnega pametnejšega ministra kot je Karel Erjavec. Saj upam, da se mora Sloveniji tudi kdaj sreča nasmehniti.

  • Nata

   +++++++++
   Res je. Morda nas pa le sreča pamet.
   Meja bo počakala!

  • von Rhein

   Razmišljanje se mi zdi produktivno.Ampak,tudi v mednarodnem pravu obstaja oblika priposestvovanja.Slo politiki ne razumejo nič (v večini).Meja na Muri bo taka kot jo je postavil Sanader.

 • Tetka iz ozadja

  Mokre sanje desničarjev: da bi imeli predsednika vlade in predsednika države- samo sanje

  • Franjo Trojner

   A si ti sado/mazo?????? Ma ti izgleda uživaš v tem, da ti gre slabo!!! A ti ni dovolj levih dokazljivo nesposobnih hoštaplarskih politikov, vlad, predsednikov, odtujenih od ljudstva??? In sanjati je zaželjeno in dovoljeno, kaj je narobe s tem, da damo po dveh in več desetletij vladanja nespodobnih in nesposobnih levih politikov priložnost, da pokaže kaj zna in zmorejo še desni politiki, vladi in morda predsedniku države??? A se bojiš, da ti bo pod slovensko politično desnico šlo bolje???? Če jim to priližnost že v naprej odrekaš si hkrati odrekaš tudi možnost, da bi živel bolje!

   • Novakec1

    Ko bodo desnaki na vladi bo lahko samo še slabše, bodo obdržal sprejete vse leve zakonodajne bedarije in dodal še svoje zraven, gorje nam.

    • Beli Sneg

     Sevede nič hudega. Leve bedarije komot prenesemo, desnih pa nikakor. Ane bedniki ljubitelji slovenskih leviččarskih izdajalcev.

   • Nata

    ++++++++++++

 • RATATA

  Jaz, RATATA si lahko privoščim marsikaj bebavega.
  Občutek imam, da me predstavniki in zastopniki vseh nas v bebavosti forfarajo.
  O kakšni meji v Piranskem zalivu je govora me zanima! Kje je karkoli napisano o “meji v Piranskem zalivu”?
  Tam ni bilo nikdar nikakršne meje!
  Budale ponarejevalske izdajalske (!) imate ja mejo Slovenske Dežele Primorske tam doli na Rečini matkurba!!
  Upam, da bojo islamisti najprej državne izdajalce na kolec nataknil! Rad bi gledal, da bom ziher.

  • von Rhein

   Prav imaš.Stari oče nekega mojega prijatelja je bil carinik…na Sušaku.Torej, kraju pred vstopom na Reko.

   • RATATA

    Nihče nikoli ni ukinil Slovenskih Dežel z mednarodnopravno subjektiviteto! Revolucionarni bedaki pa še vedno delujejo po avnojskih principih dogovarjanja podivjanih neizobraženih primitivcev, ki so na silo z zverinskimi poboji uzurpirali oblast. Dokler je ta oblast funkcionirala znotraj ene države je bilo zapečateno, ko pa je šlo tisto ONE narazen se pa lahko razdeli samo na tisto, kar je nekaj sestavilo.
    Trgovanje s tistim, kar ni tvoje je, če si pokvarjen najlažje.
    Interesna združenja, ki se grebejo in svoje tiče nastavljajo le za njihovo “dobro” je treba prepoznati kot pokvarjene škodljivce in jih eliminirati.
    V zvezi z mejami imamo Slovenci vsa relevantna dejstva na svoji strani, le uveljaviti jih je treba na kateremkoli sodišču na svetu. Nikdar in nikjer se ni verodostojno z nikomer, ki bi kaj pomembnega pomenil o kakršnikoli meji po Dragonji. Tam so neki jezikoslovci ugotovili samo jezikovno mejo med strnjenim območjem slovenskega jezika do Dragonje in med Dragonjo do Mirne mešanim območjem (Slovensko / srbocroato) govorno območje. (no po Dragonji sta razmejevala še dva partizana – operativno v vojno-revolucionarnem času NAŠE TRAGEDIJE)!
    Kako se kdo pogovarja nima nikakršne zveze z Deželnimi/Državnimi mejami (to lahko govoričijo samo primitivni neizobraženi slabiči).
    Mejniki so vse kar je bilo prej in do 01.12.1918 (Ujedinjenje) in tisto na dan 25.06.1991 (razglasitev), kar je privedlo na prejšnji mejnik.
    vse je zbrano tukajle!: http://www.domovinasospomini.si

 • VERZIFIKATOR

  Charles Le Brun

  KANTATA ZA ŽABO IN ORKESTER

  Zadonela simfonija
  v zboru zbranem orkestralnem,
  v slogu poje teatralnem
  spet se pesem Mimikrija.

  Mimikrija, kot je znano,
  je sposobnost, lastna žabam,
  da izognejo se vabam,
  se maskirajo pretkano.

  Eden v zboru je drugačen,
  žabec, barve ki ne menja,
  v isti vedno se napenja,
  misli, da je v njej privlačen.

  Žabec v zboru ne maskira
  svoje barve žabje prave,
  se kot klop drži rjave,
  kot solist z njo paradira.

  Poleg barve odločilen
  pevski je, se ve, nastop,
  ta mehak je, prav nič grob
  in na svoj način servilen.

  Pravi, da je najbolj varno
  peti arijo solista,
  cirkusantskega artista,
  tudi če zveni bizarno.

  Za uvod zapoje mami,
  kakor svojčas slavni Gigli,
  biti duhovit se sili,
  kar ne sodi k zgodbi – drami.

  Trudi peti se »bel canto«,
  po francosko pogrkuje,
  in previdno pogleduje,
  kje smeti so, kaj za v kanto.

  Dobro žabec namreč pomni,
  kakšna je bila kantata,
  ki ga vrgla je skoz vrata,
  tega prav nerad se spomni.

  In ker zlahka simfonija
  spet v kantato se pretvori,
  žabec dirigentu dvori,
  priča, kaj je mimikrija.

  Hvali žabec dirigenta,
  na zbor pevcev se zanaša,
  norčka z dvora oponaša,
  se oklepa sentimenta.

  Zoprno mu je igranje,
  ki nasprotna stran ga vodi,
  v lastni žabji se usodi
  brž zateče spet v regljanje.

  »Bolj ko pôjem monotono,
  bolj regljanje jih uspava,«
  to si misli žabja glava,
  upa, da ohrani krono.

  Krono rjavega solista,
  čigar znana mimikrija
  vsem zveni kot parodija
  na resničnega artista.

  Ker je zborček orkestriran,
  fant avdicijo prestane,
  v zboru še za zdaj ostane,
  le da slabše bo tretiran.

  Prepričuje muzikante,
  da je kot solist primeren,
  a izraz je lic čemeren,
  ko zagleda v kotu kante.

  Blizu kant so stranska vrata
  in vsiljuje se vprašanje,
  kdaj njegovo se regljanje
  spet izteče kot kantata.

  • Nata

   +++++++++ Ja, sej !
   Kantata za večnega pajaca .

   • VERZIFIKATOR

    Večnega? Nak!

    • Nata

     Ampak, če bo šlo takole še naprej, nam ta pajac res ostane za vekomej !

   • tohuvabohu

    Bolj bi zalegla ena kvantata.

    • Nata

     Hi…….hi…….tudi kvantamo lahko, no ?

   • VERZIFIKATOR

    To pa večno, ovekovečen do večnosti. Da ne rečem, kdo ali kaj, ker se ne bi niti malo rimalo.

    • Nata

     O, boste že kaj pogruntali .

     • VERZIFIKATOR

      Na kvakanje ne gre, na kante pa zgolj kvante. :)))))

     • Nata

      No, žal. Bomo pa mi kvantali in kvakali namesto vas. Vam ni potrebno !

     • VERZIFIKATOR

      Potrebno ni, koristno tudi ne, no ja, zgoraj je ena zarjavela, pravkar objavljena, poje se na žabo kajpak. Saj sem rekel, da s tem pevcem v tem zboru ne gre drugače.

  • KIKI

   Ko ta zarodek kaj izreče
   čas velike je nesreče;
   laže, krade, spreneveda,
   dreka je že polna skleda!….

 • Franjo Trojner

  Nesposobni politiki diplomacija/veletelefonista in brbljivi narcisoidni zunanji minister, nezrela od svojega ljustva odtujena instant vlada so glavni krivci zapleta/propada arbitražnega sporazuma. Razsodba arbitražnega sodišča bo vlado in ves slovenski rod dobesedno vrgla na rit, vedno se bo ves slovenski rod spraševal kako zelo ugodna bi ta razsodba lahko bila, če je nebi naša destruktivna vlada/veletelefonista zminirali???? Je za to veleizdajo vitalnih slovenskih interesov kdo odgovarjal???? Bo padla vlada??? Vlada sama od sebe ne bo odstopila, glede na vse afere, ki so zaznamovale to instant vlado bi ta morala odstopiti že 100 krat pa ni, odstaviti jo bo moralo in jo bo ljudstvo! Problem sodobnega sveta je odpor do razuma in sesutje vseh vrednot, tradicije in brezobzirno premikanje mej moralnega/okusnega do skrajnosti neukusnega/nemoralnega, pod krinko človekovih pravic in svoboščin. Zdrav duh, modrost, čut za pravičnost, etičnost, moralnost, delavnost se je ohranil med preprostimi ljudmi in ti bodo naši odtujeni nesposobni samo hoštaplerski vladi/politikom zagotovo v kratkem povedali svoje in izstavili račun za vse kar so nam in Sliveniji storili slabo tudi!

 • dež

  Ne bo padla, zakaj pa bi ? V tej državi ni problem samo levosučna politična elita, še večja težava so volivci, ki te levosučne vedno izvolijo.

 • Anton

  no sej Cime bo glih pravšnji zet za Korla

  sarkazem press

 • centurion

  Dokler v sporu s Hrvati ne izgubimo JV obale Bohinjskega jezera,
  je ta vlada varna, Murglprotektorat.

  • KIKI

   Bojim se, da bojo vse nepremičnine JV obale Bohinjskega jezera pokupili
   Hrvati, da se nam bojo režali tam čez mejo; hotelske komplekse in ostalo okoli
   “naše” obale so že odkupili! ….To je maščevanje za našo samovšečnost
   in aroganco !

 • luckyss

  Preprosto ne morem razumeti, da oseba, ki ne zna umestiti “phralnegha sthroja” v prostor, vodi zunanjo politiko..
  Bil bi dober edino za kakšen reality show z naslovom “najbolj butasti politiki v akciji” ;)

  • Franc Šink

   Ne ve kje je meja.

  • Bastian

   Špelca mu je nalila čistega vina

 • zokispoki

  Neodgovornega, gobezdavega pizduna, bi bilo potrebno obtožiti veleizdaje !

 • Poštenje velja

  garjavi cime ti hčerko napumpo da boš dobil pravega vnuka!

 • antimur

  Že po logičnem sklepanju bo Kučan s svojo bando kmalu na odpadu, upam, da jih bo prej doletela zaslužena kazen, kajti te barabe niso uničile samo posameznike v Sloveniji, ampak cel slovenski narod. Tem kriminalcem se zdaj vrača njihovo spletkarsko nastavljanje na vsa odgovorna mesta v Sloveniji. Erjavec, Bratušca, Cerar, Pahor in ostala leva kamarila, jim zdaj zasaja nož v hrbet, ampak ne zaradi tega, ker bi sami to želeli, ampak ker so totalno nesposobni, protislovensko nastrojeni, butasti, ob tem pa še pokvarjeni.

  • rrrrr

   Oprosti Antimur, ampak ti tvoji glasnogovorniki iz jagodnega izbora socialno čuteče Cose Nostre pa so vseeno po intelektu za celo triglavsko severno steno nad svojimi volilci. Kamarila ni izvolila svojih butn-butn volilcev , ampak butn-butn volilci kamarilo.Da protislovenska in pokvarjena kamarila, kot praviš, ropa svoje volilce, ne pa oni svoje izvoljene kamarile, je še edina zakonitost, ki v Sloveniji še ni bila zlorabljena. …(sicer pa tudi to danes v Sloveniji povsem jasno).

 • totex39

  Sramoto, ki jo je naredila levičarska vlada bo težko rešljiva. Škoda je namreč že narejena in te ljudi bi bilo potrebno zamenjati z izkušenimi ljudmi in ne nastavljati levičarske prevarante, ki niso v dobrobit Slovenije.

  • luckyss

   Rjavc se šlepa po vseh vladah, zato je vaše levo-desno bluzenje brezpredmetno..

 • črnaovca

  Izvirni greh se je začel s preprodajo orožja. Kdo je že imel preste zraven?

 • moat

  Tega kljukca bi se morali Slovenke in Slovenci že davno znebiti! V bistvu je sovražnik države, saj skrbi samo za lastno rit, državi pa dela veliko škodo. No sicer pa je takšna vsa politika pri nas, leva in desna. Kljub temu pa je Erjavec izjema, saj pri tem najbolj izstopa!

  • rrrrr

   ,,No sicer pa je takšna vsa politika pri nas, leva in desna”, si nas pravkar že 68x vsegliharsko osrečil.
   ,,Samo opica Babun ne vidi razlike med seboj in levom, kraljem živali¨.”

   • moat

    Hja, lej, tudi vi ste morali imeti tega kljukca in ga prenašati. Značilnosti babunov je v tem, da so veliki, rdeči ritneži. Tako da, ste kar isti kot levaki in nič boljši, res.

 • Aton

  Jugoslo partija je zavozila Savudrijo nekoč davno. Danes imamo lužo morja in s tem moramo živeti. So what. V luko pa ladje že sedaj plujejo tudi po italijanski strani. In je vseeno, kje (so) bodo narisane tiste črte! Ribiči? Pregnat vse, dokler je še kakšna riba…

 • tzt

  Letos bo znana sodba arbitraže. Kot kaže bo za Slovenijo neugodna. Ko desnica prevzame vlado, je potrebno Erjavca obtožiti za veleizdajo in ga sprocesuirati na sodišču. Kučanu pa ukinit nezslužene dodatke.

  • antimur

   Da je potrebno Kučanu vse zapleniti, je samoumevno, vendar za njegovo uničenje Slovenije dosti premalo, potrebno bo še kaj več od tega.

   • Borut Stari

    Mater ste žleht. Kar plenili bi. Kučan je le eden znan in obvladljiv. Nevarno je neobvladljivo število malih Kučančkov. Te je treba obvladati in enemogočiti. Če je to še sploh možno.

    • tohuvabohu

     Kučan je le simbol oziroma orientacijska točka. Ljudi, ki nimajo nobenih zadržkov pririniti se v njegovo bližino, je pa veliko. Dokler jim sistem to omogoča, bo tako. Rabimo še 20 do 25 let, da narava naredi svoje in da izplavamo iz te rdeče kloake. V tem času ne smemo sedeti križem rok.

     • Franc Šink

      Na žalost je premnogo takih ki imajo kopijo njegovi možganov.

     • tohuvabohu

      Zemlja vse ven potegne.

   • Poštenje velja

    Tako kot so delali oni.
    Pocistit vse do vnukov.

    • dob

     NE

 • Jožef

  Ena in edina resnica, ki jo vsi poznamo, je ta , da je Slovenija po vsaki vojni postajala majnša. Štavilo Slovencev pa se tudi iz leta v leto zmanjšuje. Že sedaj je vprašljivo, če nas je še kaj več kot milijon in nekaj čez. Pri vsem tem krčenju ozemlja in zmanjševanju števila Slovencev pa nam sedaj še vsiljujejo tujerodne in drugače verne migrante. Vsi vemi za povzročitelje in krivce. Zakaj se že enkrat ne zavedamo tega in nekaj ukrenemo, če nam je Slovenija naša domovina in Slovenec naš brat ali sestra. Morda pa je že prepozno ?

  • dob

   Pred kako uro sem po tv gledal razpravo v državnem svetu o pomembnosti slovenskega jezika za ta narod. Govora je bilo izključno o formi, torej o obliki, popolnoma nič pa o vsebini jezika! O tem, zakaj obstaja in kaj govori in izraža na individualni ravni.
   Zato, da nič ne poveš, je vsak tuj jezik dober. Ne vem, zakaj bi se morali v tem primeru oklepati ravno domačega jezika. Da je človek tiho, mu pravzaprav sploh ni treba govoriti.

   Da pa mora govoriti tako, da nič ne pove, ali da govori samo tisto, kar je režimu všečno – je pa bolje, če takega jezika sploh ne bi imeli.

   • RATATA

    Le tole Ti po Moje zavpijem Dob, glede tegale Tvojega v Slovenščini napisanega teksta:
    FAJN KU PRASICA!!

    A me zastopiš?

    • dob

     Zastopim, kako ne bi! :))

 • domovina mili dom

  Ljudi pripravljati na volitve s parolo: uničiti zatiralce slovenstva.

 • Franjo Trojner

  Dominatni mediji so beda, na dolgo in široko
  so se privoščljivo razpisali o prorotestih proti Trampu na naše težave pa še trznejo ne, da slučajno ne bi prizadeli vlade, ali stricev in tet iz ozadja. Arbitraže, nesposobne diplomacije, razpadajoče koalicije, novega zadolževanja, novele zakonodaje o tujcih , vso nesposobnost okoli sankcijoniranja povzročiteljev bančne luknje, odsotnost prav vseh reform še posebej te predlagane zdravstvene, ki to zagotovo ni, deložacij, nedelujoče pravne države, evidentnemu dvigovanju glave totalitarizma in čaščenju totalitarnih simbolov, nekorektnem in navijaškem poročanju medijev itd., itd. tem, da te glava peče pa se ne lotevajo tako veliko ihto. Krona naših medijev je njihova ikona Madona, ker pluva po Trampu. Te pa naj zdaj naši mediji še zapišejo, kakšne moralne in etične vrednote te ima in širi Madona, da je lahko vzornica in prvi glas ženskega, pardon, feminističnega gibanja po celem svetu????? A bi jo postavili svojim hčeram za vzor??? Sam vem, da ne!!! Vse skup je ena velika hinavščina in sprenevedanje, ki služi zavajanju publike, državljanov, da se opraviči slabo stanje pri nas doma in zaščiti leva politična buržoazija.

  • antimur

   Dominantni mediji so drek, vulgarno rečeno, zato morajo vsi ti levosučni pisunčki in gobcači biti deležni enakih kazni, kot kučanistični pizduni.

 • Franc Novak 1979

  Ne se hecat, ne bo padla. Samo, če jih nekdo “sestreeli” s položajo, bojo dol !!!

 • dob

  kučan je kriminalec. Že to, da še ni v zaporu, dokazuje, kakšna farsa je ves naš pravni sistem.

  • Borut Stari

   Pokaži mi tožilca in sodnika, ki ni udeleženec te farse. Lahko jih imenuješ več, če veš. Težka bo.

   • dob

    Farsa je ravno v tem, da pravice v farsi ni moč dokazati, pravni sistem se mora sam dokazovati, pa se v našem primeru ne.
    Namesto tega naš pravni sistem zahteva od nas, naj mu mi najprej dokažemo, da je nor. Vmes uničuje dokaze, ki kažejo na to ali pa preprosto prepove njihovo objavo.

    • Borut Stari

     Dolg odgovor na moje vprašanje.Kratko in jedrnato ali lahko imenuješ, povdarjam imenuješ tožilca ali sonika, ki ni udeleženec te farse.Vse mora nekdo plačati jim dati plačilo za opravljeno delo. Tisti, ki je plačnik ne pričakuje nezvestobe. Vse drugo je podtalno podplačevanje.

     • dob

      Ne, ne poznam nobenega od ljudi na takšnem visokem položaju, ki bi bil tega sposoben. Mislil sem, da je že moj zapis to povedal.
      Zato re sne vem zakaj takšno tvoje vprašanje.
      Zveni bolj retorika, kot pa resno vprašanje. Kaj naj ti pa nanj odgovorim? Saj vendar ni možno, da bi ta režim na pomembna mesta nastavljal svoje nasprotnike!

      Tisti, ki so na nižjih, pa tudi če se ne strinjajo z režimom, niso v položaju, da spreminjajo sistem. To je menda jasno.

      Niti v primeru, če na prihodnjih (ali ko na prihodnjih volitvah) zmaga Janša in SDS, bodo vse inštitucije še naprej zabezecane s kučanisti, in ti bodo sabotirali vsako aktivnost, ki bi vodila k spremembi oblasti in režima, ki ima vso moč v državi v svojih rokah.

     • RATATA

      Stari;
      Borut Stari je to že vedel.
      +

     • dob

      Zgleda, da edino jaz nisem vedel ali pa nisem bil prepričan v to, kar vem. No, zdaj sem pa še prepričan.

  • rubec

   Erjavec je kragulj. Že to da je med ljudmi in ne nekje visoko nad macesni, dokazuje, kako Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic Ujed nemarno opravlja svoje poslanstvo.

   • sodnikisozločinci

    Ne sodi človeka po njegovem nosu, lahko gre le za reklamo za hakelkrojc.

    • rubec

     ***********

  • samsara

   Kako kaj napreduje zadeva z ovadbo zadnjega udbokomunističnega predsednika veletovariša kučana, samozamrznjenega predsednika komunistične partije slovenije?
   So jo kenslali, a kot se spomnim, ne tudi primerno utemeljili. Hojs je rekel, da ne bodo mirovali…

 • tarantela

  Hrvatom nobena arbitraža in noben dogovor nič ne pomeni. Že leta in leta se naši politiki skušajo dogovoriti glede meje med državama, tudi ko se dogovorijo, se že najde na njihovi strani nekdo, ki tak dogovor spodnese.
  Zanimivo, da se nihče ne spotakne ob prisluškovanje. Mislim, da je že čas, da nekdo pove, kdo je pravzaprav prisluškoval, vsi se spotikajo ob neprimeren telefonski pogovor, nihče pa ne pove, kdo je prisluškoval. Pojavile so se govorice, da je bila to obveščevalna ZDA, kar bi verjela, saj so celo Merklovi prisluškovali. Prav tako sem prepričana, da Američani ves čas držijo štango Hrvatom, menim, da se bojijo prijateljskega sodelovanja med državami bivše Jugoslavije in umetno delajo zdraho. Naj omenim še, da Američani tudi gospodarsko sodelujejo s Hrvaško, lep primer je gradnja cest na Hrvaškem, ki jih ima že lep čas v upravljanju ameriški kapital.

  • Borut Stari

   Ali si prepričan vsaj v to, zakaj ves čas drži US štango Hrvaški in ne Sloveniji? V strateškem smislu je za Ameriko Slovenija oziraje se na Hrvaško navadno dimče na vaginče, O vdinjaju Rusom, članstvu EU navkljub, da ne govorim. Neverodostojni državi ni pomoči.

   • tarantela

    No, že iz druge vojne sem velja dogovor fifty:fifty glede razdelitve Jugoslavije med morebitno delitvijo vzhod:zahod. Ampak o tem so se dogovarjali “veliki”, ne pa narodi. O tem, s kom naj bomo “bolj” prijatelji in s kom ne, pa menim, da nobena država ne sme odločati za drugo državo. Meni osebno je dober odnos z vsemi državami, ne glede na njihovo notranjo ureditev, pomemben. Graditi je treba na tem, kar nas druži in ne iskati predvsem tistega, kar nas deli. Sploh je delitev in merjenje mišic ena velika neumnost, vse čaka enak konec.

    • tohuvabohu

     Teatralna, pozabila si, da se v notranje zadeve Rusije nihče ne vtika. Ima pa vsaka država pravico povedati, kaj meni o ruski zunanji politiki, zlasti o njenih vojaških intervencijah v nekdanjih sovjetskih deželah.

    • Borut Stari

     Jugoslavija (SFRJ) je bila močan mednarodni dejavnik. Bila je med ustanovitelji neuvrščenih in prva med enakimi v tretjem svetu. Ko se je razletela je nastalo 6+1 državic med sabo skreganih, ki so mednarodno še danes “pik zigmerji” na mednarodnem parketu. Tudi vstop v EU tega ne spremeni. Vedno bodo in odločajo veliki in močni.Kapiš.Slovenije nihče ne strateško ne ekonomsko ne jemlje resno. To se lepo vidi pri žuganju zaradi zakona o tujcih. Vlada ga že modificira. Tudi plačevanje odškodnin izbrisanim (bolje rečeno prebrisanim) in deviznim varčevalcem iz Balkana, Popušili smo na celi črti.

  • Vera

   Nemški kapital , saj oni gradijo ceste na Hrvaškem .

  • tohuvabohu

   Teatralna, možno je tudi, da je Sekolec snemal sam sebe. Glede na to, da je tako hitro pobral šila in kopita ter izginil v temno noč, je to celo zelo verjetno. Slovenija bi morala izdati mednarodno tiralico za njim.

  • Franc Šink

   Še kako imaš prav!

 • Borut Stari

  Slovenija je v nekdanji skupni državi Jugoslaviji veljala za najbolj ekonomsko in družbeno napredno državo. Ali je novinar vsaj prebral kar je napisal. Takoj pri “dober dan” tega pokvari.

 • Franjo Trojner

  Slovenija je v Jugoslaviji bila molzna krava! Načrtno so jo štopali tako ekonomsko, kot družbeno s ciljem, da ne bi postala preveč napredna. Vstop Slovenije v kraljevino SHS je bila prva usodna napaka, druga, ki je usodo slovenskega roda za dolga desetletja tragično zaznamovala in na katero nismo imeli vpliva je bila, ko smo bili z nasilno revolucijo priključeni totalitarni komunistični oblasti/Jugoslaviji. In v obeh primerih se je ozemlje Slovenije znatno zmanjšalo.

 • Lisjak

  Pred začetkom arbitraže je Slovenski parlament sprejel sklep,da ne bomo upoštevali razsodbe arbitražnega sodišča,če ne bomo imeli stika z odprtim morjem.

  • tohuvabohu

   Ta sklep mednarodnopravno nima nobene veljave. Njegov sprejem so izglasovali levaki, ki so imeli ob podpisu pogodbe o arbitraži slabo vest pred slovenskim narodom.

  • Caetano

   Resil bi nas lahko Trump, ce ne bi imela ta vlada tako vnebovpijocega dvolicnega odnosa do njega.

 • rrrrr

  Bo zaradi polomije z arbitražo in sramotenja ministra Erjavca padla celotna levosučna politična elita?
  Dvomim. 52 % podpornikov arbitraže, ki spadajo v rod balkanskih nevretenčarjev in podvrsto slovenskih plazilcev, bi (bo!) bilo presrečnih in navdušenih.

  Levosučna politična elita bi padla le v primeru, če bi Slovenija po arbitraži dobila nazaj vsa svoja od Hrvatov, Madžarov, Avstrijcev in Italijanov ukradena ozemlja, vključno s Savudrijo in Piranskim zalivom. To bi bil pravi dan nacionalnega žalovanja….Kaj pa otroci vedo, komu pripada peskovnik, na katerem se se sicer mikastijo vsak za svojo lopatko…

 • janez cepec

  nč nau vlada padla, korirtarji se preveč držijo svojih svinjakov, kar se pa Korla tiče, bi ga blo pa že zdavnej treba odstranet iz politke, ker tacga idijota pa res še nismo mel za ministra. poj se pa čudmo, če mo use tožbe zgubl, pa za povrh še fajn plačal

 • Franc Šink

  Se vidi da je bil rojen v Belgiji. Oni ne zmorejo izgovoriti črko G ampak jo izgovorijo kot črko H . Zato je njegov govor malce smešen.Aja Nizozemci imajo Belgijce za južnake.Tudi mnogo vicev kroži o njih.

  • Rožle

   Pa R—je pri njemu tudi H ..

 • Antonius

  Ne bi me presenetilo, če bi volivci zanalašč še enkrat od Pretnarjeve sodno povoženega Korlna izvolili v parlament, ker jim je vehementno obljubil 1000 evrov pokojnine, pa je na obljubo zaradi preračunljivih razlogov pozabil. Tri evrska povišica pokojnine je premalo, da ga volivci za kazen nebi še enkrat poslali v parlament.
  Bemtiš, Godota čakamo, pa noče priti, ker se ‘cerarjevi ne speljejo.

  • RATATA

   Res se počutim klošarja čakajočega na Godota.
   Zelo mukotrpna je moja vloga, ko čakam in nič ne dočakam.
   Če je Godo res bog, je nesramen, ko me (nas) pusti tako dolgo čakat.
   Ko sem direktno tudi jaz v tej in takšni vlogi čakajočega na nekaj zase to ni tragikomedija ampak čista TRAGEDIJA.

 • Rožle

  Levaki so nam prodal vse uspešne državne firme, celo zdravico so nam prodal in to kar v arabskem jeziku…..
  No, začeli so tudi kar otroke ugrabljat in naprej prodajat…
  Čisto nič se ne bi čudil, če bi še naš Piranski zaliv čez noč zdilal..

 • simplya

  Nič ne bo vlada padla…saj veste kako težko se je znebiti krvoželjnega klopa.To vam je isto stanje.

 • Caetano

  Edvard Kardelj si je nadel ime Kristof, da bi simbolno kot Kolumb v Ameriko prinesel novo civilizacijo v Slovenijo. In je predal hrvaskim komunistom slov. kraje kar vpliva tudi na dolocanje morske meje. Se en razlog vec da vrzemo to njihovo novo civilizacijo koncno na smetisce!

  V primeru da takrat povsem sovjetska KPJ ne bi dobila oblasti po vojni pa bi imeli Veliko Slovenijo.

 • Fireblade

  udbovske face, sami klošarji, s podarjenimi mag, dr. uni. zažrti v sistemske položaje odločanja. To gnilobo je treba nagnat čim prej krpat ceste. Celi avtobusi iz javne uprave, bi mo9rali na cesto krpat luknje, lopato pa kanto asfalta in marš, 5km/dan norma. Upam da UK in US naredijo konec s tem levičarskim cirkusom.

 • xtc

  Če bi bili slovenski politiki enaindevetdeset složni in ne komunisti;bi;ko je bila Hrvaška v vojni;z lahkoto zasegli katastersko ozemlje;do Mirne(kar je tudi možno iz zgodovine videti;kot slovensko);ker so komunisti računali na novo Yugo so zadeve zavirali;Hrvati takrat niso imeli moči in nebi mogli nič plus tega nam je šel kataster do Mirne na roko:Ker niso imeli moči bi morali na to mejo pristati;ko smo postali del EU SMO DOBILI ŠE DODATNO MOČ S KATERO BI LAHKO hRVAŠKO PRISILILI K POSLUŠNOSTI ALI PA NEBI MOGLA V eu ne glede na vreščanje Hrvatov;ki bi jim prižgali zeleno luč ;ko bi uredili vse sporne zadeve:
  Ker so Kučan in njegova udbo drušina sanjali novo YXugo in Kučanu so se zopet zacedile sline po Titekovem tronu;so se Hrvati najprej izvlekli iz vojne si opomogli;Kučan pa še kar silil na Balkan in izčrpaval Slovenijo z posli tam računasjoč ;kako boTitek;popuščanje in mešetarjenje komunistov je pripeljalo ;do tega ;da so se Hrvati opoomogli;spretno izigrali slovenske Kučanofilske yugofile;zlezli brez težav v EU IN NAM IZTAVILI RAČUNE:
  sEDAJ PA ŠE ZADNJE;VSI TISTI ;KI UPATE NA zALIV;IZHOD NA MORJE;tERAN IN ŠE KAJ VEDITE ;DA SMO VSE TO ZAPRAVILI;hRČKI SO Z PAMETNIMI POTEZAMI ZA ZAVEZNIKE DOBILI zda TOREJ ALFO IN OMEGO;MI PA SMO RUSOFILILI IN KRULILI IN KLEČEPLAZILI ob prvem ruskem komunistu in mu peli hvalniceter mahali z komunističnimi simboli in še mahamo zraven pa stresamo antiamerikanizem in idiotizme;vedite tole vse kar bomo izkali v tujini kot prav bomo zaradi vsega tega izgubili kot smo že v preteklosti:
  In tudi Koper bo kmalu blokiran zapomnite si to bodo složno uredili Lahi in Hrčki_doberdan realnost oboževalci komunizma Putina;Kučana itd;plačajte račune svoje lastne komunistične neumnosti:

  • FRANC3

   Janša bi šel z vojsko do Mirne, pa mu je Kučan preprečil.

 • Fogglof Tunnek

  Nobena župa se ne poje tako vroča kot se skuha !!!… Desnosučni sicer poskušajo, zato pa majo opečene jezike in mehurje v svojih lapah !!!

  • xtc

   A imaš opečene lape?
   Asi pepel žrl?

   • Fogglof Tunnek

    A je mehur že počo?

    • xtc

     a SI SE POS*****?
     No saj sem vedel da si čunek:

   • Mihec S’kumarc

    Cel gobec!

  • garfi

   levofašistični lažnivec izgini

 • cploger

  Tiščijo nas nazaj, tokrat pa ne bomo Jugoslovani, ampak Severni Hrvati.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, hrvati spet dvigujejo glave, dokler jih ne bomo lopnili. Niso še zreli za v EU… Oni vejo samo… “Za dom… SPREMNI !!!”… Ustaštvu je tam zelo živo, dostibolj kot domobranstvu pri nas… Mi smo jih že ustavili leta 1945, pa še gnes jih držimo nazaj… Samo poglejte ta portal…brez mene in še nekaterih drugih levičarjef bi tu celo reklamirali knjigo Mein Kampf !!!

  • antimur

   Brez zamere, toda ti si stoprocentno motena oseba, normalen človek ne bi klatil takšnih neumnosti, čeprav je res, da med levičarji ni normalnih.

  • FRANC3

   Koga si ti ustavil? Še sebe ne znaš.
   Bolje bi bilo, če bi ustavil rdečkote. Ne bi bilo toliko gorja in krvi.

   • Fogglof Tunnek

    Take kot si ti jas ustavljam…in ostale desnosučne !!! Dovolj je blo korupcije fSloveniji.

   • Fogglof Tunnek

    Čuj, en na tem portalu komentira kot Adolf Hitler, moderator pa nič !?!?… Kao da je to normalno !!!

  • sprehajalec

   Kdo bo koga lopnil, Srbi? Govoriš v njihovem imenu?

   • Peter

    Koliko dni je že minilo, odkar se je tunek poslovil izjavil, da ga nikoli ne bo več sem?
    Toliko veljajo njegove besede, no….

  • garfi

   levofašistični lažnivec izgini

 • Fogglof Tunnek

  A še pomnite tovariši… dva meseca, preden sta se Janša in Sanader leta 2007 dogovorila o reševanju meje, naj bi Hrvačka zagrozila z objavo “zadev, ki so se dogajale v letih 1990, 1991 in 1992”???… SDS-ofci so takrat stisnili ritnice… Hrvačka zanka…podnaslof: Hrvačka izsiljuje Slovenijo z dokumenti z orožjem????… Ka pa to?… Erjavec je amater za Jajota !!!

  • garfi

   levofašistični lažnivec izgini

 • Fogglof Tunnek

  Ne nasedajte zgornjemu članku…evo pravo in edino resnico: Da sta se Sanader in Janša dogovorila, je neizpodbitno dejstvo. O tem priča Janševa izjava o tem, da sta dosegla “neformalno načelno soglasje” in tudi depeše iz ZDA. Četudi se spor potem ni reševal pred Haaškim sodiščem, je nato Slovenija morala pristati na reševanje po sodni poti. Z Janša-Sanader dogovorom je Slovenija odstopila od svojih zahtef po nesodni, politični mediaciji spora ali po fstrajanju pri sporazumu Drnovšek-Račan.

  • sprehajalec

   Obstaja tudi eno neizpodbitno dejstvo, da z Hrvati lahko doseže pravičen dogovor edino slovenska desnica, na osnovi skupnih krščanski korenin in vrednot (vatikan in krščanstvo, zahodna demokracija ter Amerika). Slovenska levica s prosrbsko svetovno naravnanostjo in uvoženim svetovnim nazorom (svi Srbi u jednoj državi, Belosvetska zavera, Putin, pravoslavje in Rusija) z Hrvati ne bo opravila nič, vedno znova bo generirala le nove in nove spore, tako kot do sedaj.

   • Fogglof Tunnek

    Ne skupnih krščanaskih korenin…na osnovi domobransko-ustaških korenin…fsi petokolonaši !!! Ad acta !!!

    • sprehajalec

     So vsaj korenine, boljševistično partizanske težko imenuješ “narodne”, ker gre za uvožen produkt, ki tukaj nima ničesar avtohotenga. Kot rak se je zajedel v slovensko narodno telo.

   • Jovo Jamnica

    Takoimenovana slovenska desnica je seveda brezzobi tiger…
    ——————————-

    pet, 12.05.2006, 20:57
    —————–
    Zagreb: Plovanija je na Hrvaškem!

    Hrvaško zunanje ministrstvo je v odgovoru na današnje sporočilo slovenskega zunanjega ministrstva znova ponovilo, da se nadzorna točka Plovanija nahaja na Hrvaškem.

    http://www.delo.si/novice/slovenija/zagreb-plovanija-je-na-hrvaskem.html

    • sprehajalec

     Seveda je, ker je proteza, ki trga in mesari slovenski narod že 70 let (v obliki javnih služb in državnih struktur), od levice. Mislim, da je enkrat Ivan Janez celo ukazal slovenski policiji, da efektivno prevzame nadzor nad delom ozemlja, kjer je hrvaška policija, pa je potem slovenska policija to odklonila. Da se razumemo, tudi sam sem smatral to potezo kot nek preiskus lojalnosti in ne kot začetek neke avanture z nepredvidljivim izidom. Da je že prej imel informacije, kaj se bo zgodilo in je hotel le nek dokaz, tega, kar vsi vemo. Da ministrski predsednik niti minister iz strani desnice nikoli ne bo imel efektivne oblasti ob sedanjih državnih strukturah, kot je sodstvo, bančništvo javna uprava itd. Ker so te strukture od Kardeljevih amandmajev k Ustavi in zakona o Združenem delu 1974 leta, trdno v rokah levice. Zametki tega stanja so pa v Dolomitski izjavi 1943 leta ter fizična likvidacija vse slovenske desnice leta 1945.

     • Jovo Jamnica

      Prva je bla Krfska deklaracija, kero pa ni doben levak potpiso… levak je biu takrat Cankar, če se nea motim… :-)

     • sprehajalec

      Ja pa Prešeren, vse tiste, katere je levica potem izpostavila kot socialne pisce. V bistvu so se pa vsi po vrsti zapili, ker niso mogli ostati na Dunaju, kjer so študirali in so morali priti nazaj v to vukojebino. Najboljše so namreš obdržali na Dunaju.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Krek in Korošec sta to dejstvo še kako uporabila sebi v prid…

     • sprehajalec

      Kaj več povej o tem? Šlo je za spoštovana narodna buditelja, nekaj v smislu kot Stanovnik ali Bučar – očeta naroda, vendar v primeru prvih omenjenih v dobrem smislu.

     • Jovo Jamnica

      Ob drugi priliki, ker polek Tuneka je tovrstna debata neproduktivna…

     • sprehajalec

      Njega se ne boš znebil, on ima tukaj plačano poslanstvo.

     • Jovo Jamnica

      Vem, samo pod tem člankom se bo danes smetilo…

  • Fogglof Tunnek

   Do sedaj ni dal JJ niti en racionalne razlage zakaj je pivolil v to ,da ta spor reši Haag. Še posebej me preseneča dejstvo ,da je privolil v to dosti slabšo opcijo in bil hkrati tak zapriseženi nasprotnik arbitraže???

   • Fogglof Tunnek

    Sanader v arest…Ivan Janez v arest…Tone Krković v arest…???? In taki pravnomočno obsojeni kriminalci nam hočejo krojiti usode !?!?!?… No fuckin’ way !!!

    • sprehajalec

     Ti si sam krojiš svojo, na temle portalu. V bistvu bi ti moral biti v arestu, ker širiš nestrpnost in sovraštvo.

    • garfi

     levofašistični lažnivec izgini

  • garfi

   levofašistični lažnivec izgini

 • FRANC3

  Kaj pa tovarišica Drenik in tovariš Sekulec. Kje pa sta ta dva revčka, ki sta se tako žrtvovala?
  Golazen rdeča, še svojega posla ne znata opravit. Kako bosta potem še državo branila.
  V Dantejevi Božanski komediji bi bila na najnižjem nivoju-v peklu. Izdajalca lastnega naroda!!

 • razerznak

  če ne dobimo zaliva se lahk kar poslovijo cmerka, židan , erjavec in co

 • wowoo

  Ja res žalostno, da nas ustaška Rvačka nategne kadar koli se ji zljubi, pa še podporo EU uradnikov ima vedno na svoji strani! Kdo je le kriv za takšno stanje? Ja slovenceljski politiki od levih do desnih, glavni klovn je pa itak Karli, kateremu bi že zdavnaj morali prepovedati ukvarjati se z politiko! O trenutni politični oblasti pa raje nebi… vsi po vrsti so “tretjeligaši” in amaterji!!! Še teran so nam spizdnal… OMG!

  • Rožle

   Hrvati točno vejo, da ni noben problem naše nesposobne levake scat pelat …
   in da so usrani do vratu od strahu …

   • Jovo Jamnica

    Še bol se Hrčeki smejijo, ko prevzemejo oblast desnaki, keri za obrambnega menistra postavijo nepopisan list papira… Kahla in ga drugič postavijo, ko je že kao… popisan list papira, za zunajnega menistra… :-)

    • Rožle

     Pusti ti…Kahlo pa Viranta…2 izdajalca slovenskega naroda !

     • Jovo Jamnica

      To ti rajši onemi povej, keri stalno fkup klanfa desno vlado…

    • Peter

     In zakaj je tako?
     Ker na voltvah nabirajo točke raznorazne čudne stranke, ki potem v koaliciji zahtevajo za svoje vodje ministrske položaje, ki jim tudi pod razno niso dorasli, no.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Desnaki bi se bol potrudli, pa doben nebi več volo čudnih strank…

     • Peter

      A si dobu dobro ponudbo, vidim.
      Se nisi včeraj zatojn ponujal, no.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Foršus je pado. Zaj sn na poskusni…

     • Peter

      ojoj, pol boš ta težiu d ne bo za prenašat, no.

     • Jovo Jamnica

      Eh, odvisno…

     • Rožle

      Pa sej tis tut čudn…

     • Jovo Jamnica

      To pa drži. :-)

     • janez cepec

      ljubljenga vodjo zamenite, pa bo folk volu SDS, dokler je pa prerok na ablast, pa usi po defoltu voljo raznorazne idijote, sam de Đoni ne bi zmagu

     • Rožle

      Teb je Itaq super k si po defoltu cepec…

     • janez cepec

      gtok glej, de nam Pehte na tebe spusto, Bunksl

     • Rožle
     • sprehajalec

      Še snažilka ima pripravništvo, le ministru v vladi RS Slovenije ga ni treba imeti. Vsak snet iz ulice je lahko minister.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ampak za Katičko pa to nea drži… :-)

 • Jovo Jamnica

  Hrčeki majo vedno v bezeci Letico na belem kojni, mi pa Rijafca na belem golobi…

  • domovina mili dom

   Rijavec gre levim na živce. Letica manj.

   • Jovo Jamnica

    Veš mogoči, zakaj gre levim na žifce? Možno, da je hoto za Simoničko zrihtat status svobodniga ometnika…

 • janez zorman

  Korl je penzije spravil na 57%, 25 letnega povprečja ! To je prava resnica DESUS – a. Vendar je 57% direktorčkov, ki obvladujejo trenutno politiko, še vedno velika suma, 57% od povprečne plače pa ni niti za preživetje. Hvala Korl !

 • janez cepec

  najboljš je bla tista, ko je biu naš Kohl obrambni minister, se je šla slovenska vojska razno razne mirovne misije po svet. takrat je bla jeba u Darfurju, sam Kohl ni znov rečt Darfur, ke ga mau R jebe, pa so poslal naše čete u Čad. to je pa znou zakomandirat. Bunksl. Preverjena resnica iz general štaba

 • Hribouc

  AMPAK , RDEČUHI, TATOVI UDBOKUČANIZMA GREDO KOT CATERPILLAR SVINJE V BUČE IN ORJEJO IN LOMASTIJO NAPREJ!

  ZDAJ VOZIJO NA 2.TIR: GREZNICA VSEH GREZNIC KUČANSKE TATINSKE SUPERINTELIGENCE.

  Kamnita ČUVAJNICA ZA GLAVNEGA NADZORNIKA 2.TIRA, M.KUČANA-Plavega

  Začnimo akcijo za zgraditev zidane betonskokamnite železničarske čuvajnice za glavnega nadzornika izgradnje 2.Tira, nekje na Kraškem robu, od kjer se daleč vidi in globoko pade. Torej naj ima ta superčuvajnica z okroglim, krvavordeče pofarbanim stolpom in z 50m visokim jarbolom za gusarsko in komunistično zastavo še podzemni del za hude čase in z izhodom v jamo Socerb, kjer počiva pod gnilimi salamami iz svete luke komunistov, Koper, še dobrih 1000 človeških trupel, skeletov. Da ne bo dolgčas.

  V 1.nadstropju čuvajnice, bolje, Nadzornice 2.Tira pa bo spominski muzej tranzicijske revolucije Udbokučanistana Slovenistan z foto in digitalno shrambo vseh pomembnih Kučanovih izumov
  netranzicije iz bordelnega komunizma v multikapitalni komunistični kupleraj Slovenistan s poudarkom na poslednjih delih M.Kučana s krono vsega nj.remekdela, z “2.Tirom v nepovrat”

  V neposredni bližini bo še info center ter žurerski stadion za 5.000 novopečenih podmladkov vseh rdečuhastih strank, za militantno krilo Turnškovih partizanov ter za nočna militantna krokanja Kordiševcev in Mesečnikov.
  Ime centra rdečih močnikov : Za El Chaveza – Z BAJONETOM TE GONIM V ATLANTIK !, posvečen velikim delom nadtovariša Kordiša.

 • Fogglof Tunnek

  Prosim, da se držite teme članka, jas pa vam serviram svinjarije iz preteklosti ki so privedle do današnje situacije… Trditve, ki jih je takrat, leta 2007, zapisal Dnevnik, se zdijo neverjetne. Janez Janša naj bi se poleti 2004 s hrvaškim premierom Ivom Sanaderjem dogovarjal o intenziteti incidentof v Piranskem zalivu. Dnevnik se je pri svojem pisanju skliceval na Sovo, ki naj bi med prisluškovanjem ujela tudi obremenjujoči pogovor med Janšo in Sanaderjem???… Aha, pa sn vam spet dal piti pelina !!!

  • stajerc5

   Sem misli, da bos vsaj do Velike noci pocakal, da od mrtvih vstanes! A se nisi vceraj za vedno poslovil?

   • Peter

    A včeraj se je spet? To se zdaj že vsak dan, no?

    • stajerc5

     Ne more in ne more se lociti od nas. Kako mu bo sele hudo, ko mu sosedova Julika ne bo vec dala!?

     • Peter

      Česa?

     • stajerc5

      Mlekeca… Baje je koza…

     • Peter

      Torej se že prilagodil novim časom in našim dragim gostom, pameten člouk, no.

     • stajerc5

      Imas prav, tisti enmeterski laufer(tepih) ze tudi isce pri ciganih…

   • Franjo Trojner

    Fogglof Tunnek je ostal zvest samemu sebi in levičarski praksi, da zapiše ali govori eno, pol pa naredi ravno nasprotno. Sicer pa sem mu jaz že na tisti njegov, mimigrede žaljiv poslovilni komentar zapisal, da volk dlako menja, zlo naravo pa nikoli in da ne verjamem, da ne bo več smetil po tem forumu, kar se je drugi dan tudi uresničilo. Se pa iskreno čudim, da ga moderator zaradi njegovegav žaljivega pisanja v tudi v zadnjem pislivilnem komentarju kjer nas vse pišilja v ……… ni skenslal za evih.

    • Jovo Jamnica

     Tunek je vredi. Jas nimam ž njim dobenih težaf. Tut, če me je kam poslo, je to majn žalosno, ko pa da me pošilja kam neki zarostali patron tvojega kalibra…

     • Peter

      Zarostali patroni…hm, še vedno pokajo no.
      Medtem ko praznoglavi patroni tunekov niti pokajo ne več…

  • garfi

   levofašistični lažnivec izgini

 • sprehajalec

  Sedaj je glavno vprašanje kako se izvleči iz tega zosa, to edino zanima Slovensko Vlado, nič drugega. Po milijonih zmetanih v sestanke in arbitražo, je očitno, da ne bo nič iz tega. Lepo je nekoč rekel Račan, ko je propadel v saboru sporazum Drnovšek Račan, da je treba vse skupaj prepustiti nekim drugim generacijam. Pa ne, tiščalo se je v zos še naprej, ter nabiralo politične točke. Tako infantilne politike, ko so tretjerazredni playerji pobrani iz ulic nabirali točke v Sečovljah, ko so se Podobniki valjali po travi tam doli, pa ko je tisti Štajerski Švercer Joras švercal konje in belo tehniko čez mejo pa iz tega delal državni problem, pa na drugi strani, ko so hrvatski vitezi jahali na belem konju po Sv. Jeri. Pa jelinčič imel svoje samogovore, Slovenske Novice pa Večernji List so pa to vse razpihovali, da si imel na koncu pravne strokovnjake za morsko pravo za vsakim šankom v obeh državah. Katastrofa ljudje, infantilno in imbencilno.

  pa še ni videti konca.

 • Unikatna

  Pri nas se kaj takega ne bo zgodilo kot temu v Srbiji – bivši minister brezdomec.

  http://www.kurir.rs/vesti/politika/sokantno-bivsi-ministar-beskucnik-lekari-ga-sklonili-s-ulice-da-se-ne-bi-smrzao-citajte-u-kuriru-clanak-2646791

  Iz vseh strani Slovence dol tlačijo, nam jemljejo…če ne druga, bodo hrvaški mediji odnesli slovensko elito!

 • domovina mili dom

  Doživljenski predsednik ne bo dal dovoljenja za sesutje vlade. Jih rabi za oprostilne sodbe mafijozotov.
  NLB še ni počiščena dokaznih materialov. Probanka in Faktor banka sta še velik vprašaj. Iz zdravstvene blagajne še morajo naropati denar. Od mafije nastavljena ministrica že pripravlja podlago za veliki rop. Tako ljudje nič bat, ta vlada bo še v funkciji. Aja še direktorja tožilcev morajo postaviti, direktorja javnega kupleraja, direktorja VS. Vse to še morajo postoriti, da bodo zaščiteni še naprej.

 • Peter

  Da bi levosučna politična elita padla zaradi take malenkosti?
  Dajte ga srat, no.

  • sprehajalec

   Lahko si zažvižgajo tisto ljudsko, “kaj nam pa morejo, morejo, morejo…”

   • Peter

    Nič nam ne morejo morejo morejo nič nam ne morejo dokler smo lev, no…

    • stajerc5

     Pri dveh levih rokah se ve, da nekdo ne zna nic. Pri glavi je dosti ena leva, pa isti rezultat, nje!?

  • stajerc5

   Dokler ima Vlada padalo iz vsaj 150 000(od cca 250 000) JU in JS, vsaj polovico(300 000) penzionistov, OK, pa nekaj 10 000 prepricanih opranoglavcev, bodo se vedno mehko pristali v rdecih foteljih, ne pa padli. Khmmm, mogoce se pa motim!? Mogoce pa ne upam zastonj, da se motim!?

 • Fogglof Tunnek

  Volilci izdaje ali laži niso pripravljeni oprostiti… razen če so desničarji…

  • garfi

   levofašistični lažnivec izgini

 • Peter

  A tale pod mano še zmeri kle straši?
  Nikol me ne bo več nazaj, zjebal sem vam portal in zdaj vas puščam v razvalinah, a ne tunek, hehehe…

 • Peter

  Bo treba spet sklepe cekazekaes na dan potegnit, no?
  Mam pa na lagerju tud govore tvojega omiljenega vodje, tako da, kar izzivaj, pa jih boš dobil, no.

 • garfi

  ZL fašist Fogglof Tunnek • 17 minut nazaj
  SPOROČAM, da zapuščam Nova24TV… Niste bli kos mojim komentarjem…jokcali ste adminu…blokirali bi fse ker ni desničarsko!!!… Vete ka…jeb*** vam desničarsko mater!!! Adijo za vekomaj !!!

  pozdrav levega fašista, ki smo mu dali brco v rit, pljunek na delu
  Tunekk-Foggl | sobota, 21. januar 2017, ob 17:57:12
  Dovolj je bilo ukvarjanja s šovinističnimi desničarskimi prdci ala Trump ali Janez Janša, in njegova homofoba, ksenofaba in rasistična Nova24TV !!!… Je treba nabrati moči za sobotni protest…v Ameriki…pa tudi pri nas bi lahko bil… pred sedežem Nova24TV !!!!

  • Peter

   Vekomaj je cca 10 ur, kakor poroča znani levičarski uradni merilec časa, no..

 • garfi

  OPOZORILO
  Fogglof Tunnek je ZL provokator in trol – vsako odzivanje je nesmiselno in škodljivo

  Trola pri življenju prav gotovo držijo odzivi drugih uporabnikov, zato se je na vsebine, ki delujejo neresno ali provokatorsko, najbolje ne odzvati in tako izstradati pregovornega trola do kosti. A za dosego višje ravni razprave in kakovostnejšo komunikacijo bo gotovo treba razmisliti tudi o tehnično bolje izvedenih blokadah uporabnikov, ki bodo preprečevale, da se vsak “norec”, ki ima pet minut časa, petkrat prijavi v petih minutah in žali, smeti in provocira dalje.

  • Peter

   Meni je zanj bolj všeč izraz trollop, no. Za trolla moraš vsaj nekaj pokazat…ups, trollop pa tud..ah nej bo trol, po domač, maš prou, no.

 • garfi

  Spomnimo: Anton Rop je junija 2007 kot poslanec SD televizijskemu novinarju Vladimirju Vodušku povedal, da sta se leta 2004 takratni vodja opozicije in prvak SDS Janez Janša in hrvaški premier Ivo Sanader pred volitvami dogovarjala o incidentih v Piranskem zalivu in da o teh dogovorih obstajajo tudi prisluhi. Vodušek je kot takratni novinar RTV pogovor z Ropom objavil na nacionalni televiziji, čeprav naj bi šlo za neformalni pogovor, ki ni bil za objavo, Rop pa tudi ni vedel, da ga Vodušek snema. Rop je bil leta 2013 nato obsojen na 10.000 evrov denarne kazni, v civilni tožbi pa se je z Janezom Janšo poravnal.

  • janez cepec

   kva bi ti delov, pa pisu, če ne bi blo Fogglovga Tunneka. pa glih tko si obremenjen z njim, kot Mefisto s Petroucem, sej res, pa kje je ta tip, a so mu u Begnah kompjuter ukinl, al kuga, al pa kot vaš prerok z Kučkotom. Bunksl

   • garfi

    izginite levuharski lažnivci
    velja tudi zate

 • VERZIFIKATOR

  Karli Rja

  ŽABEC IN NJEGOV ŠOV

  V barvi je zeleni, ne v rjavi,
  žabec znani, lik iz Muppet showa,
  serija pa zdaj očitno nova
  o žabonu je pri nas v najavi.

  Ta je barve vidno manj zelene,
  na temnejši ga odtenek vleče,
  kožo sicer po potrebi sleče,
  brani ko se funkcije nobene.

  Da zelen je, je zatrjeval,
  kakor Kérmit, ta iz Muppet showa,
  idealna slika on njegova,
  bi takoj v teater se podal.

  Mu igranje naj bi šlo od rok,
  isto vedno rrrjasto rrregljanje,
  pa z očmi, ušesi migotanje,
  več naenkrat istih žabjih vlog.

  Da pravice so pokojnih glavne,
  žabec regljajoče ti razglablja,
  prepogosto zraven pa pozablja,
  na posledice, zagate pravne.

  Naj pokojni vse vnaprej dobijo,
  z živimi se naj jih izenači,
  žabec naš z jezikom se junači,
  nateguje, če se mu pustijo.

  Da pokojni so upokojeni,
  to je vendar v igri tej na dlani,
  žabec vedno je na pravi strani,
  v vlogi borca dobro prikrojeni.

  Koliko je funkcij že zasedal
  žabec ta iz temnorjave mlake,
  s krakci vešče se oklepal vsake,
  zraven pa na moč se sprenevedal.

  Raznih funkcij, to pomeni vlog,
  žabec namreč je postal igralec,
  zraven spreten še kulis menjalec,
  ljubi vlogo Penzionist ubog.

  Bil je prvi žabec že obrambe,
  v rjavkasti se mlaki je namakal,
  o odstopu vedno znova kvakal,
  poštekljivo kukal v tuje shrambe.

  Se potem okolju prilagajal,
  barvo menjal kot kameleon,
  je rdeč dobil na videz ton,
  da okolici bi bolj ugajal.

  Kakor Kérmit ves rdečkast v usta,
  zganjal kvakarski je populizem,
  na jeziku držal humanizem,
  s šemljenjem spominjal je na pusta.

  V barvi tipični zelene kante
  po smeteh potem poskakoval,
  šef od tam na stran ga je poslal,
  skočil je med žabje muzikante.

  Med zunánjimi nato pristal,
  tudi ko komanda se zamenja,
  biti zgoraj žabec ne odjenja,
  šef zadev zunanjih je postal.

  O zalivu morskem kvaka pridno,
  celega žabon si naš prisvaja,
  ki pogolten namreč že postaja,
  je ravnanje to prav slabovidno.

  Ker predolg zanesel ga odriv,
  z dobrega je vtisa reševanjem,
  s prav neumnim, važnim blebetanjem
  svojim brž zavozil ves zaliv.

  Da zaliv delil se bo na dvoje,
  žabčeva seveda ni zasluga,
  bo morda njegova tista druga,
  da ga razdele celo na troje.

  Po potrebi rdeč, zelen in bel,
  kožo žabjo vsakič si premaže,
  kakor pač trenutno bolje kaže,
  enkrat skisan, drugič ves vesel.

  Ko zamenjal vse je barve kože,
  po različnih farah ministriral,
  vse igralske sloge že kopiral,
  barva spet ga mika rjave rože.

  Zdaj ponovno rad bi porjavel,
  rjava mu trenutno odgovarja,
  z njo se namreč dobro zagovarja,
  barve te zelo bi bil vesel.

  Pristnejši bi sam se sebi zdel,
  a namesto barvaste svežine,
  svet opazi, vsaka reč da mine,
  ne rjav, je žabec zarjavel.

  Vsa menjava slogov in kulis
  žabcu ne pomaga tu veliko,
  vlogo eno, vedno isto sliko,
  kaže lic raztegnjenih obris.

  Igre slog poznanega igralca
  po regljanju moč je prepoznati
  in spremembe pristne ni se bati,
  gre za vlogo žabjega rjavca.

 • Igor Kavalar

  Pisalo se je leto 2010, ko so se Slovenci odločili reševati mejne probleme z Hrvaško.
  Junija letos bo 7 let od kar ste dahnili da v želji da bi se problem rešil, a problem je še vedno tu na začetku in še malce bolj zakompliciran zaradi afer kot prej.

  https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Referendum_o_arbitražnem_sporazumu

  Na vas, ki ste glasovali ZA rešitev problema z načinom arbitraže in to nalogo zaupali 2 levičarskim vladam, ki sta zafurali je da popravite svoje napačne odločitve in to tako da na naslednjih volitvah politikom, ki ne znajo, ne zmorejo in nočejo ne daste možnosti da odločajo več o ničemer kar je v javnem interesu.

 • xtc

  Vse kar bo Slovenski narod izgubil;plačal in se moral v prihodnosti odrekati je krivda Kučana in levakov ter njihovih hlapčkov z desne upam le to ;da bo narod ko se bo znašel v d**** do vratu njim tudi iztavil račune;kot se istavljajo izdajalcem naroda:

  • janez cepec

   ma ti si en Bunksl, pa se j’ biu tud vaš veliki vodja prime minister, zakuga pa poj ni kej pošlihtou. ene stvari ni naredu, razn ene par tajkunov pa pufov, z Dudeki se je pa tko dilov za Piranski zaliv, pa za pizdarije, k so jih Hrvatarji poj po dogovoru deval

  • Fogglof Tunnek

   Ti kar napiši “drek”…naj te ne bo sram :))

   • xtc

    Nerodno te me je imenovart saj veš :::pato:

 • črnaovca

  Bodte ni pametni stari maček Erjavec ima 9 življenj in vedno prileti na noge, tudi če na prihodnjih volitvah zmaga SDS ga bo moral Janša če bo hotel sestaviti večino in vlado povabiti v koalicijo, tako bodite malo bolj previdni kaj pišete da se vam ne bo zataknilo

  • janez cepec

   ja problem je to, ke druzga kot Korla tko ne bo dobiu u koalicijo, sej ni nubedn tko fuknen, de bi se mu pustu

 • Fogglof Tunnek

  Mah dajte no desnosučni voluharji…Erjavec ma popolnoma praf. Diplomacija ni samo, da si modro tiho in požiraš fse provokacije in izzivanja… fčasih je treba tudi malo nazaj piknit. Mene njegove izjave praf nič ne motijo. In JA, hrvatje spet ne bojo nečesa spoštovali, kakor že nekajkrat. To je pač ustaška narava !!! … Erjavec je fSloveniji en redkih pravih politikof. Fsak politik je tudi malo populist, sicer ga volilci hitro pozabijo pa če je ne vem kaj fse dobrega naredo, brez populizma si v današnjih časih “mrtef”… Ampak, ja ja desničarji, ne na vuhe vlečti in vratof stegovati… to za vašega prištinskega dr. – Pastirja Ofc ne velja… On je mega populist in nesramnež…on je šo too far…on je politično mrtef !!!

  • janez cepec

   ma ti si Bunksl, kva bluziš, kuga, pa kerga je Kahl nazaj pikno? totaln butl je, tke de butne vun, kar mu glih na pamet, tisto mau, ki jo ma pade. mi mo pa posledice plačval

   • Fogglof Tunnek

    Čuj cepec, jas dobro vem kdo je Korl Rjavi… samo tote klero-desničarje na tem portalu moram malo v glavo jeb***… Samo mam občutek, da jim paše…so verjetno mazohisti !!!

    • janez cepec

     no ja, tle te pa uhka podprem, dejansko so looooozerji, sli so z Dolfetom u borbo, zajebal so se, niso bli na taprau stran, pa uhka bi predvidl, de bojo vojno zgubl. je pa res, de še niso mel takrat ljubljenga vodje, preroka, čak, ki bi jim to povedo

  • garfi

   izgini levi fašist

   • Fogglof Tunnek

    Tebi pa niše nič ni reko, niti te nič fprašo… Ajd zgini ti in se “spravi na” cosmosjasnovidca !!!… Kapish?

    • garfi

     OPOZORILO
     Fogglof Tunnek je ZL provokator in trol – vsako odzivanje je nesmiselno in škodljivo

     Trola pri življenju prav gotovo držijo odzivi drugih uporabnikov, zato se je na vsebine, ki delujejo neresno ali provokatorsko, najbolje ne odzvati in tako izstradati pregovornega trola do kosti. A za dosego višje ravni razprave in kakovostnejšo komunikacijo bo gotovo treba razmisliti tudi o tehnično bolje izvedenih blokadah uporabnikov, ki bodo preprečevale, da se vsak “norec”, ki ima pet minut časa, petkrat prijavi v petih minutah in žali, smeti in provocira dalje.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, jas sn enkrat tak malo razmišljal…ka če bi prepustili da mejni spor v piranskem zalivu rešijo naši domobranci in hrvački ustaši?… Kak bi se to končalo?… Na eni strani…”Za dom… SPREMNI !!!”… na drugi strani : “Živeli slovenski domobranci… Živeli naši rešitelji… Smrt rdečemu nasilju!” :))

  • janez cepec

   a veš kuga bi blo,še tiste mau morja, k ga mamo bi posvinal

  • Fogglof Tunnek

   Na hrvačkem je zmagala HDZ…pri nas še čakamo na SDS… te pa bo… To ka sn tu zgoraj napiso !!!

   • garfi

    levofašistični lažnivec izgini
    Rop je bil leta 2013 nato obsojen na 10.000 evrov denarne kazni, v civilni tožbi pa se je z Janezom Janšo poravnal.
    Janša je tožbo vložil avgusta 2007, neposredno po izteku roka, ki ga je Janša določil Ropu za opravičilo zaradi izjave, da sta se pred volitvami leta 2004 tedanja slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader dogovarjala za incidente v Piranskem zalivu.

  • garfi

   Izjemen uspeh Cerarja: Hrvatje mu ponujajo Trdinov vrh
   http://nova24tv.si/slovenija/kako-so-hrvati-nategnili-cerarja/

 • Peter

  Spet en blokiran luzer skače okol, tumpek, si to to, no?

 • Olga

  Stranko DESUS je treba ukiniti, saj skrbi samo za priviligirance pokojnine! Erjavec je vsakemu upokojenci “priskrbel” miloščino v višini dveh evrov!!!! Janševa vlada pa četrtino penzije vsakemu upokojenci! Kdo torej skrbi za upokojence??!!
  Erjavec je ravno toliko v vsaki vladi, daonemogica vladam, da bi kaj naredile! Ven z njim!
  Da pa je njegova politika pogubna za Slovenijo pa vidimo in slišimo in nam ni treba poslušati njegovega nalaganja!

 • garfi

  NAJPREJ SO NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNAJO Z NAŠIM MORJEM
  Nekaj dni pred nedeljskim referendumom sta dve Slovenski zamejski organizaciji priobčili izjavo, s katero zamejci nasprotujemo Arbitražnemu sporazumu. Naslednje dni smo to izjavo zaman iskali objavljeno v slovenskih javnih občilih. Tragična slovenska zgodovina se ponavlja. Leta 1945 so slovenske in jugoslovanske sile zasedle oz. osvobodile Trst, Gorico, Celovec in večji del slovenskega narodnostnega ozemlja na zahodu. Zahodni zavezniki so v takratnem jugoslovanskem vodstvu videli političnega dvojčka Stalina, zato so zahtevali umik. V še vedno ne povsem pojasnjenih okoliščinah je Tito čez nekaj tednov ta ozemlja brez odpora predal zavezniškim vojaškim upravam, le-ti pa so mu izročili preko 100.000 pripadnikov različnih pronemških in protikomunističnih vojaških formacij in civilnih beguncev.
  http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem
  Objavil/a Ludvik Novak, dne 2015-08-06 ob 09:52:54

  • Fogglof Tunnek

   ignorirajte

   • garfi

    levofašistični lažnivec izgini
    Rop je bil leta 2013 nato obsojen na 10.000 evrov denarne kazni, v civilni tožbi pa se je z Janezom Janšo poravnal.
    Janša je tožbo vložil avgusta 2007, neposredno po izteku roka, ki ga je Janša določil Ropu za opravičilo zaradi izjave, da sta se pred volitvami leta 2004 tedanja slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader dogovarjala za incidente v Piranskem zalivu.

    • Fogglof Tunnek

     ignorirajte

     • garfi

      Fogglof Tunnek • 17 minut nazaj
      SPOROČAM, da zapuščam Nova24TV… Niste bli kos mojim komentarjem…jokcali ste adminu…blokirali bi fse ker ni desničarsko!!!… Vete ka…jeb*** vam desničarsko mater!!! Adijo za vekomaj !!!

 • Fogglof Tunnek

  A niso hrvati panonski srbi ?

  • garfi

   OPOZORILO
   Fogglof Tunnek je ZL provokator in trol – vsako odzivanje je nesmiselno in škodljivo

   Trola pri življenju prav gotovo držijo odzivi drugih uporabnikov, zato se je na vsebine, ki delujejo neresno ali provokatorsko, najbolje ne odzvati in tako izstradati pregovornega trola do kosti. A za dosego višje ravni razprave in kakovostnejšo komunikacijo bo gotovo treba razmisliti tudi o tehnično bolje izvedenih blokadah uporabnikov, ki bodo preprečevale, da se vsak “norec”, ki ima pet minut časa, petkrat prijavi v petih minutah in žali, smeti in provocira dalje.

   • Fogglof Tunnek

    ignoriram

    • garfi

     levofašistični lažnivec izgini
     Rop je bil leta 2013 nato obsojen na 10.000 evrov denarne kazni, v civilni tožbi pa se je z Janezom Janšo poravnal.
     Janša je tožbo vložil avgusta 2007, neposredno po izteku roka, ki ga je Janša določil Ropu za opravičilo zaradi izjave, da sta se pred volitvami leta 2004 tedanja slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader dogovarjala za incidente v Piranskem zalivu.

     • Fogglof Tunnek

      ignoriraj

     • garfi

      Fogglof Tunnek • 17 minut nazaj
      SPOROČAM, da zapuščam Nova24TV… Niste bli kos mojim komentarjem…jokcali ste adminu…blokirali bi fse ker ni desničarsko!!!… Vete ka…jeb*** vam desničarsko mater!!! Adijo za vekomaj !!!

   • sodnikisozločinci

    Blokiraj kretena in nehaj mu odgovarjati, škoda truda.

    • tomven

     Garfi, škoda je energije za takega bebavega retardiranca. Pojdi raje na pivo.

     • garfi

      smo ga že izgnali na ta način, pa se je vrnil

    • garfi

     to ni odgovor ampak opozorilo

 • garfi

  Komunistični predsednik RS Milan Kučan je leta 1992 zahteval, da se Slovenska vojska enostransko umakne s Trdinovega vrha. Njegov komunistični naslednik dr. Danilo Türk pa je v svoje učbenike zapisal, da je Slovenija geografsko prikrajšana država. Nedavno tega je potem z državnim odlikovanjem ozaljšal nekdanjega šefa Udbe Tomaža Ertla, ki je pred prvimi svobodnimi volitvami pozival Beograd in JLA, naj ukrepata proti Sloveniji.

  • Fogglof Tunnek

   nevredno branja

 • garfi

  Komunisti so po drugi svetovni vojni prepustili Savudrijo Hrvaški, čeprav je bila ta vedno slovenska in čeprav je Londonski memorandum prepovedoval delitev narodnostno mešanih občin.

  • Fogglof Tunnek

   bla bla bla bla…

 • Fogglof Tunnek

  Erjavec je še edini, ki si upa malo okrcati hrvate. Fsi ostali naši politiki so kot mehkužci.

 • Fogglof Tunnek

  Grem fklet na dva deci šmarnice… Na zdravje !!!

 • garfi

  Erjavec: ‘Mene boli džoko’, grem za pastirja ali pa kuhat k Ljudmili, če me vzame
  http://nova24tv.si/slovenija/erjavec-mene-boli-dzoko-grem-za-pastirja-ce-je-treba/
  Izjemen uspeh Cerarja: Hrvatje mu ponujajo Trdinov vrh
  http://nova24tv.si/slovenija/kako-so-hrvati-nategnili-cerarja/

 • garfi

  neizvedena lustracija, zato pa sedaj jugokomunajzarji lustrirajo Slovence
  Leljak razkril: “Sekolec je udbaš!” A je ta človek nalašč miniral arbitražni sporazum?!
  http://www.politikis.si/?p=154426

 • Fogglof Tunnek

  Vi komentatorji me kar blokirajte…vi niste pomembni…vas itak vleče v desno ne glede na to ka bom napiso. Moje pisanje je pomembno za tiste ki občasno obiskujejo ta portal, za tiste ki se z menoj strinjajo in moj glas bo šel v deveto vas!!!

  • garfi

   Fogglof Tunnek • 17 minut nazaj
   SPOROČAM, da zapuščam Nova24TV… Niste bli kos mojim komentarjem…jokcali ste adminu…blokirali bi fse ker ni desničarsko!!!… Vete ka…jeb*** vam desničarsko mater!!! Adijo za vekomaj !!!

  • xtc

   Tukaj se večina s tabo ne strinja in si nadležen oz: lažniv:
   Torej odidi tja kjer se strinjajo s tabo in tvojimi lažmi in ne smeti po portalu:

 • garfi

  Fogglof Tunnek • 17 minut nazaj
  SPOROČAM, da zapuščam Nova24TV… Niste bli kos mojim komentarjem…jokcali ste adminu…blokirali bi fse ker ni desničarsko!!!… Vete ka…jeb*** vam desničarsko mater!!! Adijo za vekomaj !!!

  • janez cepec

   pa a si ti sposobn sproducirat eno svojo poved, al znaš sam Tunneka kopirat?

   • garfi

    pa a si ti sposobn sproducirat eno svojo poved, al znaš sam Tunneka kopirat?

    • janez cepec

     BUTL

     • garfi

      BUTL

 • Fogglof Tunnek

  Sori, to nima nobene veze stem člankom, samo to morate desnosučni vedeti:

  Anketa Dela: Donald Trump bo prej slab kakor dober predsednik ZDA!!!

  Boli boli, joj kako boli !!!

  • sprehajalec

   Trump je samo danes več naredil za svojo državo (odstop iz Transpacifiškega območja, grožnja direktorjem za obdavčenje, vkolikor bodo selili proizvodnjo v tujino) kot Obama vseh osem let. Anketa dela ni merodajna, ke se ve, da so mavrični in levičarji njegovi bralci, rezultat Ankete pa na koncu oblikuje Edi Žitnik, kot “poznavalec razmer”. Ampak levaki že cvilijo, o protekcionizmu pa trgovinski vojni, hkrati bi pa sami blokirali vse mednarodne trgovinske sporazume.

   Trump bi bil dober predsednik edino če bi v mavričnih oblačili, takšnih, kot so jih imeli kao slovenski aktivisti v Berlinu lani na paradi mavričnih tekel po ulici, ter vpil zgodovinske besede, mokre sanje vsakega levičarja tega sveta; “Vsi levičarji tega sveta, uležite se, snujte svoje umotvore in umetnostne performanse, Donald Trump bo poskrbel za vas z denarjem. Nič ne bo treba več delati, če ste slučajno kdaj, pustite to in se posvetite hapeningu…

   Če je bil že danes dan za Trumpa tako ploden, kaj bo šele jutri….

   • garfi

    OPOZORILO
    Fogglof Tunnek je ZL provokator in trol – vsako odzivanje je nesmiselno in škodljivo

    Trola pri življenju prav gotovo držijo odzivi drugih uporabnikov, zato se je na vsebine, ki delujejo neresno ali provokatorsko, najbolje ne odzvati in tako izstradati pregovornega trola do kosti. A za dosego višje ravni razprave in kakovostnejšo komunikacijo bo gotovo treba razmisliti tudi o tehnično bolje izvedenih blokadah uporabnikov, ki bodo preprečevale, da se vsak “norec”, ki ima pet minut časa, petkrat prijavi v petih minutah in žali, smeti in provocira dalje.

  • garfi

   Fogglof Tunnek • 17 minut nazaj
   SPOROČAM, da zapuščam Nova24TV… Niste bli kos mojim komentarjem…jokcali ste adminu…blokirali bi fse ker ni desničarsko!!!… Vete ka…jeb*** vam desničarsko mater!!! Adijo za vekomaj !!!

 • garfi

  OPOZORILO
  Fogglof Tunnek je ZL provokator in trol – vsako odzivanje je nesmiselno in škodljivo

  Trola pri življenju prav gotovo držijo odzivi drugih uporabnikov, zato se je na vsebine, ki delujejo neresno ali provokatorsko, najbolje ne odzvati in tako izstradati pregovornega trola do kosti. A za dosego višje ravni razprave in kakovostnejšo komunikacijo bo gotovo treba razmisliti tudi o tehnično bolje izvedenih blokadah uporabnikov, ki bodo preprečevale, da se vsak “norec”, ki ima pet minut časa, petkrat prijavi v petih minutah in žali, smeti in provocira dalje.

  • janez cepec

   BUTL

   • garfi

    cepec brez cepca

 • Novakec1

  Počas se kaže da so povečini komentatorji na Nori glih taki cepci kot na Kurah, tudi padec meteorita nas ne reš

  • garfi

   Nori ???
   kva

 • cosmosjasnovidec

  Že od samega začetka trdim,da je Piranski zaliv že v rokah hrvatov in izgubljen.
  Kehlava slinasta golazen “erjavec” je sam poskrbel,da pogovor med Simono Drenik in Sekolcem pride v roke američanom in potem hrvatom,ker se je zbal,da bo na sodišču resnica,da je že porinil Piranski zaliv hrvatom prišla na dan.
  Ker so hrčki vstopili v EU je domneval,da se bo stanje glede mej umirilo in pozabilo na zadevo.
  Piranski zaliv jim je porinil tja verjetno že vse od začetka njegovega nastopa mandata saj je vse skozi oviral potekanja glede reševanja pa za proti uslugo je dobil na hrvaškem tudi zemljo ter vikend za ostalo še pa ni točnih podatkov.V tem njegovem vikendu bi se pa naj ustvarjala razna vohunska dejanja tudi glede Slovenije katera se izdajajo hrvatom zato so pa vedno povsod korak pred njo saj so z vsem seznanjeni že v naprej.
  Enaka izdajalska komunajzerska gniloba je tudi Pahor.
  In kdo bo za vse skupaj odgovarjal?????
  Seveda nihče.Eden za drugim bodo pospravili svoje fekalije iz parlamenta ter lepo mirno odšli uživat z vsem kar so pokradli,prodali in seveda napolnjenimi žepi z podkupninami.
  Boli njih za Slovenijo in njen folk oni so za sebe nagrabili več kot potrebujejo.Do sedaj se je vedno tako končalo z vsemi ter čez čas vse potihnilo.
  Pahor,Alenka Bratušek,K. Kresal in,da ne bom našteval še ostalih,ker jih je preveč.
  Pa,da omenim še,da njih boli vse skupaj kot za levičarje tako desničarje oni so vedno na strani kjer se najbolje,da finančno oskrbeti in napolniti žepe na račun državljanov in tako bo na žalost tudi ostalo,ker ni dovolj ljudstva skupaj,da bi se jim uprlo.
  Eden sam ali pa 10-20 pa na ulici seveda ni dorasel krdelu izdajalske policije.Protesti pa prav tako ne dosežejo popolnoma nobenega učinka z talanjem rožic policiji ali prižiganjem sveč ampak se protesti naredijo najmanj po načelu “Grkov” kakršni so edini učinkoviti in jih je potrebno vzeti za zgled.
  Če je potrebno iti v parlament ter ga sesuti z vsemi tistimi gnidami katere so v njem.
  Dokler pa folk ne bo sprevidel tega pa bo enako oziroma čedalje slabše še veliko generacij v prihodnosti.
  Izdajalci Slovenije in njenih državljanov so enostavno za pobiti brez usmiljenja po enakem principu kakršnega imajo oni že od zaključka 2.svetovne vojne in tudi v vsaki najbolj nesposobni državi na svetu bi bili že davno pogubljeni kot sovražniki svoje domovine le Slovenija je na celem planetu izjema predvsem verjetno zaradi tega,ker je največja svetovna velesila in se nihče ne upa vmešati v njene diktatorsko prirejene lopovske zakone.
  Verjetno Pahor,Kurčan,Cmerar slinavi Erjavec in tako naprej v sodelovanju Sorosa že ustrahujejo tudi Trumpa,da mu že na samem začetku pokažejo svojo premoč nad njim.

  • Rožle

   Sej je tut že lep čas tole mislim…ž
   Levaki so kot narkomani…tudi svojo lastno mamo bi prodal za drogo …

  • janez cepec

   ja mau si pozabu dogovore glede te mlakuže in pizdarij, ki naj bi jih Dudeki deval, med ljubljenim vodjem in Sanadarjem. takrat smo ga definitivno zgubl, praktično pa že za časa 1. Demosove vlade. le kdop j’ biu takrat notranji, zunanji pa abrambni minister. eni in isti luzerji

  • janez cepec

   ja če je pa Trump tak Bunksl, de se puzti ustrahvat enim levakom iz SLO, Barbiki, Kučkotu, Cmerarju pa še kešnmu drugmu, poj mu pa res ni pomoči

   • cosmosjasnovidec

    Poslušaj.
    Če ti ne razločiš kaj je sarkazem potem ti res ni pomoči.
    Trumpu so ti miniaturni podganarski levaško komunajzerski nepomembneži zanimivi ravno toliko kot pasji drek na cesti torej popolna 0.
    Prav tako bi jih Trump kar sam osebno pohodil celo miniaturnega “kurčana” katerega niti ne bi opazil,če bi se prikazal pred njim.
    Ostalo kar sem pa napisal pa drži kot pribito.

    • janez cepec

     ti pa si taprau analitik, de ne rečem analizator. enkrat si, Bunksl, slišu za Trumpa, pa si ga kuj pročitu, pa točn veš kva bo naredu. čez kešn let, mau nazaj tole preber, pa boš vidu, kdo j’ mu prou, pa kašne pizdarije bo Trump devu, če bo sloh še obstaju

     • cosmosjasnovidec

      Ja dandanes je vse možno to imaš prav.
      Ko so volitve se marsikaj obljublja potem je pa na hitro pozabljeno.
      Kaj pa točno pomeni (Bunksl)?
      Je tole ime od kakega cenjenega prismuknjenega levaka morda “kurčan milana”?

     • Rožle

      Jest mislim, da ima to isto po sebi….tako kot cepec…

  • tzt

   Rezultati govorijo svoje. 1k € penzije neto? Izplen pa samo 1 posto in kusur na borno osnovo.

   Bedaki. Mislim na volilno telo.

   Saj bo jutri bolje. Nekaterim, ko se streznijio za tekoči dan, drugim pa nikoli.

 • garfi

  Spomladi leta 1942 je komunistična partija Slovenije v Kočevskem rogu pripravila posvetovanje svojih funkcionarjev. Kot lahko beremo v Dokumentih ljudske revolucije na Slovenskem, je sekretar KPS Boris Kidrič na vprašanje, kako bo partija, ki ni imela nobene omembe vredne politične podpore med ljudstvom, zmagala in koliko žrtev bo ta zmaga zahtevala, odgovoril: »Tudi če bo na koncu borbe ostalo živih samo 5 Slovencev in bodo to vsi komunisti, bo to za nas popolna zmaga.«

 • Fogglof Tunnek

  Opa, @cosmosjasnovidec in @garfi sta se spet našla… Nič hudega, samo “igrajta” se varno.

  -olagumiji so zakon press

 • cosmosjasnovidec

  Tega sluzavega kehlavega “erjavca” je pa sam en velik nos kakršnega je imel lažnjivi kljujec.
  Mislim,da sta si brata.

  • Rožle

   Mene tut mal na žabca spominja …

 • sunday

  erjavec ni nič drugega kot navaden šarlatan, navaden lopovski lažnjivec, ki dobiva glasove samo na račun najbolj nerazgledanih in omejenih osebkov – ne dajo mu glasov vsi penzionisti ampak samo izdajalci!!!

  • Rožle

   Itaq…
   Karel Erjavec: “Boli me džoko, Cerar je zgodba za eno leto …jest pa za par let več “…

 • Marija

  Vse bi bilo treba prej urediti,preden smo jih spustili v EU. Ve se da Hrvatom ne smeš nič verjeti.Pa so poslali Kosorko,saj pregovor pravi,kjer hudič ne more babo pošlji. In tako se je Pahor lepo slikal se barvno uskladil z gospo in podaril Piranski zaliv in še vse ostalo kar bomo zgubili ozemlja. Ja zelo lep dan je bil ko je sklenil ta sporazum. Ali bo sedaj odgovarjal za to odločitev ne samo politično to se ve kako gre,tudi kazensko.Kdaj bodo ti politiki tudi za kaj odgovarjali?Mi bomo sprejeli odločitev arbitraže Hrvati je ne bodo.Kdo smo mi,da smo vedno hlapci in da samo tancajo po nas,naše vlade pa klečijo pred vsemi v EU.Ali smo res tako nesposobni ali pa smo cepljeni s hlapčevstvom celo Slovensko zgodovino. Vsak vladar nekaj zapravi.Sicer pa tako nimamo več države ne suverenosti je še samo na papirju drugače smo pa tako pod hipoteko. S tem tudi ni suverenosti ker če si do grla zadolžen nisi svoboden.Tu smo dragi moji Slovenci. Sicer pa smo sami krivi kaj so volili to imamo,prodano državo naši pametni pa se izseljujejo.Živela nekdaj za nekaj mesecev svobodna Slovenija.