“Dejstva” na 24ur, 2. del: Laži, zavajanja, vrivanje lastnih mnenj – Jovevo pa so kar izpustili in tako potrdili, da so prava LMŠ TV!

Soočenje na Pop TV (Printscreen 24ur)

Dejstva – beseda, s katero na 24ur zelo radi opletajo, ne da bi res vedeli, kaj ta tudi pomeni. Tako so izjave vodilnih kandidatov za evropske parlamentarne volitve na POP TV “podrobno analizirali”. Čeprav naj bi “resničnost izjav” podkrepila strokovna sodelavca, “strokovnjaka za vprašanje Evropske unije”, profesor na FDV Marko Lovec in soustanoviteljica bloga EU360 Špela Majcen Marušič, so se njihova lastna preverjanja dejstev izkazala za zmotna.

“Dejstva”, ki so jih pripravili na 24ur, so se izkazala za neobjektivna. Namreč, pri preverjanju dejstev na 24ur je bilo bolj kot resničnost ali neresničnost določene trditve pomembno, ali se je izjava ujemala z njihovimi lastnimi prepričanji ali ne. Če je govoril njihov politični nasprotnik, je bila izjava po hitrem postopku vzeta iz konteksta ali pa še dodatno obarvana s predsodki “preverjalcev” dejstev.

Izmišljotine 24ur o migrantih
“Reševati je treba probleme, ne ščuvati ljudi, migranti so tudi ljudje, vendar potrebujejo potni list za prehod meje, hkrati pa moramo odpravljati probleme pri izvoru,” je povedala vodilna kandidatka NSi Ljudmila Novak. Odziv 24ur? “Migranti so v prvi vrsti ljudje in jih je treba tako tudi obravnavati. Prosilci za azil, potencialni begunci, pogosto nimajo ustreznih dokumentov – bežijo namreč z vojnih območij. Potnih listov nimajo, ker jim jih oblasti v vojnih razmerah preprosto ne morejo izdati.”

Nihče ni zanikal, da so migranti ljudje, navsezadnje govorimo o migrantih iz afriških in azijskih držav, ne pa o pticah selivkah. A trditev, da “prosilci za azil, potencialni begunci” nimajo ustreznih dokumentov, ker bežijo z vojnih območij in jim jih oblasti v vojnih razmerah ne morejo izdati, je grda laž. Kje je vojna v Maroku, Alžiriji, Pakistanu, Bangladešu, Jordaniji, Iraku, Iranu in še v kateri od držav, iz katerih prihajajo ilegalni migranti?

Trditev “Dejstev” na 24ur je navadno sprenevedanje. Vseeno pa so trditev Novakove, da migranti za prehod meje potrebujejo potni list in moramo odpravljati probleme v državah izvora, označili s “previdno”.

24ur trdi, da Orban ni pokazal učinkovite migrantske politike
“Te vlade, ki jih vi tako sovražite, so vpeljale učinkovito migrantsko politiko. Orban je prvi uspel s pravo politiko, čeprav je še nemška kanclerka v tistem obdobju, 2015, vabila migrante v Evropo,” je o migrantski krizi povedal kandidat SDS Milan Zver. Njegovo trditev so pri “Dejstvih” označili z “ne drži”.

Kakor so zapisali pri “Dejstvih”: “Zastraševanje, demonizacija, blokiranje predlogov Evropske komisije in kršitve mednarodnega prava niso učinkovita migrantska politika, razen če si pod učinkovito predstavljamo razgradnjo evropskega in mednarodnega režima in prelaganje bremen na druge. Zapora madžarske meje je namreč pretok beguncev preusmerila v druge države, tudi v Slovenijo.”

Poskusimo zdaj z dejstvi in ne zgolj s politično obarvanimi mnenji. Je Orbanova politika obvarovala Madžarsko pred posledicami migrantske krize, ki so jih občutile druge države, ki niso zaščitile svojih meja, temveč so migrante sprejele? Brez dvoma. Drži, da je madžarska zapora pretok migrantov preusmerila v druge države, vključno s Slovenijo. A so druge države, vključno s Slovenijo, zgolj same krive, da so tem migrantom pustile prečkati mejo.

Kriviti madžarskega premierja Viktorja Orbana zato, ker namesto slovenskih, italijanskih, francoskih, hrvaških ali nemških interesov ščiti svoje lastne državljane, je idiotizem. Ni Orban tisti, ki je zakrivil migrantsko krizo, temveč Angela Merkel. Slovenija je ubrala pot Merklove in zaradi tega je bila primorana trpeti tudi posledice te odločitve. Zahvale gredo trenutnemu zunanjemu ministru Miru Cerarju.

Toliko o dejstvih, objektivnosti in nepristranskosti
Za konec lahko izpostavimo, da je bila edina trditev, ki so jo označili za resnično, trditev vodilne kandidatke SD Tanje Fajon, ki je povedala, da je “leta 2000 bilo skoraj 36.000 nezakonitih prehodov v Slovenijo”, in dodala, da “vse, kar se je pozneje dogajalo, v primerjavi z letom 2000 vseeno ni tako zaskrbljujoče”.

Naravnost presenetljivo je, da so se s Fajonovo glede tega strinjali in njeno trditev označili za resnično. Prvi del namreč drži, s tem ni nikakršnih težav. A drugi del je vsekakor zaskrbljujoč. Dovolj pove že podatek, da je Slovenijo v letu 2015 prečkalo skoraj pol milijona migrantov. Edini razlog, zakaj tu ni oznake “nezakonitih”, je odločitev varnostnih organov, da jih spustijo v državo kljub dejstvu, da številni niso imeli pri sebi dokumentov, s katerimi bi lahko potrdili njihovo identiteto.

Tako lahko rečemo, da gre za zavajanje. Če mejna policija migranta brez dokumentov spusti v državo, ta ni več nezakoniti, temveč zgolj nedokumentirani. Po mnenju Fajonove in “Dejstev” na 24ur pa tak migrant ne predstavlja skrbi.

UTD kot propadli utopični poskus in kaj je v resnici zagovarjal Milton Friedman
Za konec velja izpostaviti še Zverovo trditev, da je univerzalni temeljni dohodek “utopičen poskus, ki je propadel povsod in verjetno nima nobene prave možnosti, zato ker je skregan z ekonomsko logiko”. Zverovo trditev so pri “Dejstvih” označili s “previdno”, sklicujoč se na to, da so celo “nekateri najbolj liberalni ekonomisti, kot je Milton Friedman, utemeljitelj čikaške šole”, zagovarjali uvedbo UTD.

To enostavno ne drži. Friedman ni nikoli zagovarjal uvedbo UTD, temveč uvedbo negativne dohodnine (NIT). Negativna dohodnina pa se bistveno razlikuje od univerzalnega temeljnega dohodka. Do UTD so namreč upravičeni vsi državljani in znaša nek fiksen znesek. NIT po drugi strani pa prejemajo zgolj tisti, ki zaslužijo manj od neke določene meje, preostali so še naprej obdavčeni, kot je bilo že dogovorjeno.

A kar najbolj preseneti, je, da od vseh kandidatov pri “Dejstvih” pod drobnogled niso vzeli niti ene izjave svoje nekdanje kolegice in sedanje vodilne kandidatke LMŠ Irene Joveve. S tem se je znova potrdila teza, da je POP TV zgolj podaljšek LMŠ, pri tem pa ne opravlja vloge neodvisnega medija, temveč propagandnega trobilo.

Ivan Šokić

 • Janez Kepic-Kern

  IZ
  MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
  O
  NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTIV,
  KI JE
  V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_II._Tirolski. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Reformationpatent_Ferdinand_II.jpg

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!
  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.
  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta – utemeljeni v “razumnem
  stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
  Tirolski
  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
  O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
  -BEROČI
  NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV, KI SO SE
  REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

 • tomnidari

  Soočenja med Milanom in Bernardom pa tudi ne bom doživel!

  • JANEZ GUS

   Jaz bi še bolj užival soočenju med Grando in Turnškom.ali pa med vele izdajalcem žveplenim in osamosvojiteljem Janezom Janša.Tega ne bom dočakal.Rdečuhi so močni na daljavo.

 • Franjo Trojner

  Tote, kot vse prejšne predvolilne oddaje dominatnih medijev so morda gledljive samo za naivneže, ki verjamejo prav vse, kar jim politični levici servilni mediji po TV ali radiju povedo. Vsak cepec v naši državi in v EU še predobro ve, da Soros, ZN in politična levica na oblasti z vsemi svojimi dobro financirami aktivisi doma, v EU in drugod po svetu zagovarjajo in z svojimi nezakonitimi dejanji v bistvu omogočajo ilegalne migracije! Vse demokratične domoljubne desne stranke in vlade v SVETU, v EU in doma v Sloveniji pa ilegalnim migracijam odločno NASPROTUJEJO. Kaj je zdaj tu še za razpravljat??? Kdor si želi, da Evropa postane Afrika podpira nezakonite napore levih strank in same ilegalne migracije, kdor pa si želi ohraniti Evropo takšno, kot so nam jo zapustili naši pradedi in dedki pa ilegalnim migracijam nasprotuje. Enostavno, kot enolončnica, mar ne? Komur še dandanes ni jasno zakaj pri ilegalnih migracijah zdaj že BIBLJISKIH razsežnosti sploh gre,ni duševno/mentalno opravilen in mu je takoj potrebno odvzeti volilno pravico. Sam bom glasoval za EU po meri LJUDSKE STRANKE EPP, torej za skupne kandidate stranke SDS IN SLS, ker druge možnosti, kot BEL EVROPEJEC niti nimam. Verjetno ja nihče vsaj malce pameten ne pričakuje, da se bomo BELI EVROPEJCI KR SAMOUKINILI in poteptali vso svojo kulturo in prednike??? Mogočni, veliki narodi VIŠEGRAJSKE skupnosti celotni EU kažejo pot, po kateri mora iti, ker druge poti za staro kščansko Evropo enostavno ni.
  Vsak poizkus politične levice na oblasti doma ali v EU k samoukinjaju, samouničenju EVROPSKE kulture, tradicije, narodov in nacionalnih držav ni naraven in bo gotovo prinesel na te naše prostore znova vse grozote vojne, kar si pa upam v srcu ne želi nihče!

  • francelj3

   Mislim, da imaš težave. Glasoval boš za EPP in s tem za stranko, ki ima rada Angelo Merkel, ki je s helikopterjem prevažala Webra po Sloveniji in ki ni resno nasprotovala Marakeškemu dogovoru. Zakaj ne glasuješ raje za DOM kot jaz?

   • Steiermark

    Francelj,nisem ravno prepričana, da ima Franjo Trojaner težave. Težave so ravno pri ljudeh, ki slepo padajo na finte, ki jih izvajajo rdeče nesnage in polivajo gnojnico po SDS in njihovih kandidatih, medtem pa priporočajo izvolitev “drugih desnih”, ki jih pa ni in DOM-a, za katerega pa vedo oz. se zavedajo, da nebo dobil , prav po njihovi zaslugi, dovolj glasov, da bi nas lahko , po naše, zastopal v EU. Tako bodo dosegli, da SDS nebo ddobil, pravtako tudi DOM, ne, in vvsi glasovi, ki bodo šli DOMu, bodo posledično končali pri rdečih prodanih kamelarsko navdušenih podganah! Ali mord ti želiš, da dobijo, pravico z upravljanjem z nami, prav rdeče in tujerodne islamske pošasti?

    • francelj3

     Pogovarjava se o igri zrcal in senc, kjer je vsak kandidat lahko karkoli, tudi kučanovec. Človek skoraj ničesar ne more vedeti zagotovo.
     Zagotovo pa vem nekaj stvari.
     1. Za Jelinčiča sem volil enkrat, pa je moj glas drugo jutro odnesel Drnovšku in istemu Drnovšku potem leta in leta omogočal vladanje. Jelinčič je lažnivec, goljuf in levuhar na kvadrat, mojega glasu ne vidi nikoli več.
     2. Gospod Janša se je žal izpel. Prvič, izkazalo se je, da se je žal z leti omedil in začel kompromisarsko podpirati stvari, ki Evropi najbolj škodujejo: Merklovo, Webra, preko njiju je praktično podprl Marakeš. Drugič, s tem, ko je komedijant Šarec z državnim udarom prevzel oblast, štejem, da je bilo dokazano, da Janša ne glede na volilni rezultat ne bo več mogel priti na oblast. Seveda so volitve predsednika SDS stvar članov SDS, s tem se popolnoma strinjam, ampak prepričan sem, da je zdaj čas, ko bi morala SDS izvoliti drugega predsednika, če ne bo hotela, da se ji bo začel volilni rezultat slabšati. Slovenceljne so rdečuhi pač prepričali (saj to ni bilo težko), da je Janša državni sovražnik številka 1. Tretjič, za stranko, ki za nosilca liste postavi dolgoletnega komunista Zvera, človeka, ki je bil v politiki popolnoma neuspešen (samo spomnite se njegove predsedniške kandidature), mogoče pa je celo torpedo pod vodno črto, kot trdi B. Turk, prav gotovo ne morem glasovati.
     3. Last, but not least, za politika, ki trdi, da ne smem glasovati za drugo stranko, ki se (vsaj zaenkrat) zdi bolj iskreno desna kot SDS, ker bo to mogoče SDS odneslo enega EU poslanca, se moram vprašati, kje ima pamet. Pravkar Janša ni mogel sestaviti vlade, ker ni bilo sorodnih strank, ki bi šle z njim v koalicijo. Zdaj pa ne sme biti nobene sorodne stranke, da mu ne bi odnesla kakšnega glasu. Kaj naj potem desničarji naredimo, da mu bo prav? Ustanavljamo desne stranke pred vsakimi DZ-volitvami, pred vsakimi EU-volitvami jih pa ukinjamo? To ne bo šlo.
     Zato sem se pač po dolgem premisleku odločil, da tokrat volim DOM. Mogoče sem se odločil prav, mogoče napačno.
     Pa še nekaj vem: dokler Slovenci ne bomo dobili volilne pravice, to se pravi dvokrožnega večinskega volilnega sistema, da bomo lahko volili ljudi, ki jih hočemo voliti, toliko časa bo šlo s Slovenijo navzdol.

     • Steiermark

      Se popolnoma strinjam s tabo, vendar, se pa bojim, da bodo komunjzli požrli glasove DOM-a, ker jih nebodo imeli dovolj….tako kot je jelinčič udbovec s svojo zvijačo “podprl” drnovška!

 • francelj3

  “Če mejna policija migranta brez dokumentov spusti v državo, ta ni več nezakonit (NE PA nezakoniti), temveč zgolj nedokumentiran (NE PA nedokumentirani).”
  Po tej logiki ima vlogo zakonodajalca, ki odloča o veljavnosti zakonov, torej mejna policija. Logika pa taka.
  Da o slovnici sploh ne govorim. Kaj ko bi svoji vlogi borcev za Slovenijo in Slovence dodali še vlogo borcev za slovenščino in plačali kakšnega lektorja?

 • VERZIFIKATOR

  Jovota da so kar izpustili?
  Revež se jim kajpak je zasmilil,
  kamerman se ga je zgolj usmilil,
  a gledalci so ga zapustili!

 • Povprečen Državljan

  Hvala bogu in Orbanu za Nova24TV,en in edini medij,ki ne zavaja,ki ne dela panike,ki ne pozna fake news,ki je strpen do vseh enakih in vseh različnih, ki edini zagovarja poštenost, prave vrednote in je za Slovenski,evropski in svetovni medijski prostor, edina svetla točka v morju levih in komunajzarskih medijih.

  • von Rhein

   Če sam sebi verjameš,da si duhovit si v ogromni zmoti.Neka kisla provokacija brez vsebine samo vodi k temu,da te večina tukaj (ne tebi enakih) vrže v odpadke.

  • pajot

   take bedarije smo govorili kot sedem,osemletniki.

  • rrrrr

   Sakramensko naključno in hudo po nemarnem se tudi podpovprečnim državljanom kdaj pa kdaj zasvita. Še delaj na sebi, še…

  • Prekmurje Pomurje

   malo morgen….. same laži objavlja nova24tv…. treba zbirat podpise za ukinitev nove24tv

 • Amerikanc

  Ko levica privleče na površje kandidata za EU parlament, kot je Igor Šoltes, katerega je udbopartija neuspešno lansirala pred prejšnjimi državnozborskimi volitvami, ko so mu pet pred dvanajsto ustanovili fake stranko “samo da ni Janša”, se človek vpraša, o čem se na provladni POP tv in na državni RTV sploh pogovarjajo ? Res da z lažnimi dejstvi naredijo sebi in kandidatom več škode kot koristi, vendar nas gledajo tudi tujci, tako zaposleni v Sloveniji, kot tuji novinarji, politiki, turisti,…le kaj si mislijo o slovenskem komunističnem otočku sredi razvite Evrope ?!
  V bistvu vemo, kaj si EU Svet misli o naših politikih, zato jih je popolnoma osamil tudi v primeru arbitraže in dal prav hrvaškemu razmišljanju o arbitraži, kajti z naše strani je bila arbitraža oskrunjena s strani udbopartijske linije.

 • Tomira Breluga

  https://www.berenberg.de/files/MacroNews2019/190510%20European%20Progress%20Monitor.pdf
  No, tukaj imate poročilo skupine Berenberg (Hamburška investicijska banka), ene najstarejših denarnih institucij v Evropi. Vsako leto naredijo poročilo o ekonomskem zdravju članic EU. Opozarjam-branje tega poročila pri ljudeh slabega zdravja lahko povzroči resne zdravstvene težave-branje na lastno odgovornost!!!! Da strnemo-najbolj ekonomsko zdrave članice EU so: Nizozemska, Nemčija, Irska, Danska Litva, Estonija, Švedska in……Slovenija!! Ja, sedma najbolj zdrava ekonomija v EU!! V dvanajstih letih napredek od 16 mesta do sedmega. Kdo je v tem času vodil vlado, vsaj večino časa? Pa poglejmo kje so ideali nekaterih v Sloveniji-Austija 12, Poljska 13, Madžarska 15, Hrvaška 24, Salvinijeva Italija pa na predzadnjem 26 mestu, za njo je samo Grčija, ki je pred leti bankrotirala. Ampak seveda, to vlado in vse prejšnje je potrebno popljuvati, ker so v državo spustili 20 beguncev…..Skratka, prav vse, ampak res prav vse kar so nam napovedovali člani in simpatizerji ene politične opcije se danes kaže kot ena največjih napačnih napovedi v zgodovini Slovenije. Zgrešili so totalno vse kar so napovedovali pred volitvami. Aja, samo še to-močno dvomim, da so tile bankirji, ki so objavili to poročilo levičarji, mislim da tudi niso Soroševi plačanci, pa begunci tudi ne.
  TO SO DEJSTVA, če smo že pri dejstvih.

  • Peter

   Pod vsak članek si to prilepil?
   Kako slovensko.
   Na vsak način dokazat svoj prav. Ti boš men govoru.

   • Tomira Breluga

    Ja, pod vsak članek, ker vem, da vas resnica in dejstva najbolj bolijo. Totalno slovensko. Tega ti ne govorim jaz, pač pa bankirji raziskovalci investicijske Hamburške banke Berenberg, če si to slučajno zgrešil v članku.

    • Peter

     Zakaj pa misliš, da bom bral skrpucalo, ki si ga sem prilepil?

     Berem, kar me zanima in to, kar mi en slovenček poln sebe lepi sem zagotovo ne spada zraven.
     Smešen si.

     • Tomira Breluga

      Mi je jasno, da sds-ovci poročil bankirjev ne berete, da je poročilo nemških bankirjev skropucalo, ampak vseeno ponavljam še 1x, poročila nisem napisal jaz niti kak levičar, pač pa nemški bankirji iz skupine Berenberg. Seveda oni nimajo pojma….Da pa dejstva bolijo, pa vidim.

     • Peter

      Ja, pa resnica boli, pa…dej no, pa si res tako otročji, no?

     • Tomira Breluga

      Kaj ima resnica v raziskovanju nemških bankirjev z “otročjim”??? Ti praviš, da je to skropucalo, ne jaz. Skrpucalo pa je seveda zato, ker je v tem članku Slovenija predstavljena v dokaj lepi luči, kar največji Domoljubi na svetu pač ne morete prenesti. Če bi bila v tem poročilu zadnja, bi pa bili najbolj srečni. V čem je torej fora tega vašega Domoljubja, če vedno in povsod želite, da je Slovenija najslabša?

     • Peter

      Si to prebral v Nedelskem?
      Potem bo že držalo.
      Smešen si. Poln si enih predsodkov, ki so ti jih v glavo nabili neodvisni osrednji mediji, pa še hvališ se s tem, no.
      Odrasti.

    • Peter

     Totalno slovensko? A ne slovenčkarsko?
     Nekoliko si se zaplezal s tem svojim slovenjenjem, kaj?

     • Tomira Breluga

      Ne, slovensko bo kar ok. Ali pa SDS-ovsko, da bo še bolj slovensko.

    • Štalmajster

     Ja, kdo pa so bankirji ? Oz. lastniki le teh ?

     • Tomira Breluga

      Največji kapitalisti v EU oz. bogataši-vaši vzorniki.
      Vem da levičarji, komunisti, begunci in slovenski javni sektor niso ali kaj si hotel povedati?

     • Common Sense

      Not in Slovenia. Pri nas je res zanimivo. Največji kapitalisti in utajevalci davkov v Sloveniji so tajkuni, ki se prav radi družijo z levičarsko kaviar smetano. Kolektor, DZS,…. začnem naštevati? Dej Brelugec, pomiri se. Saj si že prepričan in to je okay. Ne potrebuješ tu razsajati po portalu, pa nam prodajati bučk. Raje pojdi kaj pametnega delati, če delo sploh imaš. Glede na to, da si v JU, to ni nujno.

     • Tomira Breluga

      He, he.. jaz imam svoj s. p. že od leta 93, medtem, ko je vaš idol Janez že od 91 na davkoplačevalskih plečih in realnega sektorja še videl ni. Bučke pa vam, “prodajajo” nemški bankirji in raziskovalci. Nihče vas ne sili, da jim verjamete, so pač za vas ne kompetentni, medtem ko nepodpisanim novinarjem na NoviTv verjamete vse. Pač verjemite Stracheju, kot ste prej pedru Haiderju in podobnim desnim kreaturam. Vaša izbira.

    • Common Sense

     Kaj ti veš, je vprašljivo. Koliko si ti denarja na tujih trgih z lastnimi rokami oz. s svojim znanjem zaslužil, je tudi vprašljivo. A DEJSTVO je, da smo močno vpeti v nemško gospodarstvo. Nemčiji gre dobro, nam gre dobro (z zamikom). Nemčija kihne, mi se prehladimo. Nemčiji je šlo dolgo časa dobro in to je to. Lepo je biti optimist (vsekakor bolje kot pesimist), lepo je videti kozarec pol poln. Je pa dobro vedeti tudi vzroke za to.

    • macon

     Nemci niso kak biser, ker so res zabluzili z migranti in zeleno energijo, odvisni so od prodaje strojev, to pa se lahko precej poruši po prerivanjih med ZDA in Kitajsko (carine), kjer je EU bolj nemočen opazovalec kot kaj drugega. Poglej samo zadnjo diesel afero, ki je že kazala v to smer.

     V računalništvu, elektroniki in informatiki so Nemci bolj nule, tam se dogajajo razvoj in dobički, zato tudi toliko vreščanja na liniji Google-Huawei.

  • Ehnaton

   Slovenija je tudi kar se tiče omenjenega poročila ena od držav EU, katere gospodarski napredek je močno odvisen od velikih tehnoloških centrov, kot je npr. Nemčija. Konkretno gre za veliko navezanost na avtomobilsko industrijo, kar nas v času velike gospodarke rasti postavlja v zgornjo skupino držav. To je znano vsem našim gospodarkim analitikom, ki tudi promptno opozarjajo na potrebnost strukturnih sprememb, s katerimi bi se ta odvisnost ter ranljivost v času krize zmanjšala. Take reforme je najuspešneje od vseh držav EU izvedla Avstrija. Nekaj tega je znano celo Luki Mescu, ki je sicer bolj ponesrečeno opozarjal na odvisnost Slovenije od izvoza, najbrž je površno poslušal svojega ekonomskega mentorja Bogomirja Kovača.

  • Nata

   No, no, tale tvoja dejstva pa seveda slonijo na nekaterih ukrepih zadnje Janševe vlade. Nič se ne repenči, tako je !!
   Minusi se hitro polnijo, plusi pa zelo počasi. Šele čez nekaj let se pokaže učinek. Samo razloži mi, kako to , da niso ZUJF -a takoj ukinili ? Ker so vedeli, da se bo počasi nabralo, kar je manjkalo.
   O bankirjih pa menda ja ne bova razpravljala !!Kaj so koristnega naredili v naši državi ?? Stalno jim mašimo luknje, da lahko naprej ropajo.
   To, da pridaš Salvinijevo Italijo, je tudi pokazatelj tvojega čudnega mišljenja.
   Počakajmo vsaj dve leti, da bomo lahko rekli kakšno negativno na njegov račun.
   Pojma nimaš o vzroku in posledici !!

 • JANEZ GUS

  Če kdo ogroža Slovenijo,so to rdečuhi in njihove ne vladne organizacije.Otem ,za pametne volilce ni dvoma.Ti vabijo v državo kriminal,bolezen,zmedo.Potujčevanje izpeljujejo na račun migrantov.Edina garancija,da se to ne vresniči je strankaSDS.Vsi na volitve in OBKROŽIT ŠT. 9

  • Prekmurje Pomurje

   laž!!!! si slep? največji lopovi so v stranki SDS…..

   • moon

    NO, to ravno ne bo drzalo, najvecji so clani SD (Srot), LDS (Bavcar), Golob (Sloga), …
    in nebroj manjsih, lokalnih rdecih serifov, kateri so bili ob pravem casu na pravem mestu.
    Lovsin je izjema, katera potrjuje pravilo (je pa res, da noben normalen z njim ni delal, vsi naokrog so vedeli da je cigo!)

 • Slog Desko

  Vi ste razdiralci slovenskega naroda…narodna sramota,hitlerjeva omladina…Jansa obsojenec arestant gre direkt v pekel…Slovenska Drogeraska Stranka ki nikoli vec nebo vodila nobene slovenske vlade…jansa nikol nebos predsednik slovenije..nikol!

  • slosin

   še nisi vzel tabletke…..kakšen si šele popoldan…

  • Common Sense

   A ni malo prezgodaj za takšno količino alkohola? Uničil si boš mladost.

  • ZatonMesecnikov

   #Vi ste razdiralci slovenskega naroda..#

   Praviš, da bi morali biti vsi zadeti že navsezgodaj, po tvojem vzoru, pa bi bili enotni?

  • tohuvabohu

   Ne joči, peder. Saj imate vse: oblast, mafijo, socialistično šolstvo, režimske medije, krivosodje, kaj bi še radi, zabiti rdečkarji?

 • Janez Pavel Kanc

  Irene Joveve se ne splača analizirati.
  Se ve, zakaj.

  • SIMON ROZIC

   …mislim, da je imela že posnet CD v riti, saj je čvekala in čvekala,
   da so se ji sekalci kar podaljšali in je bilo videti precej vampirsko !

  • von Rhein

   Ne,ne splača se.Sama se banalizira.Pa brez asociacij na banane.

   • Janez Pavel Kanc

    Po tihem, Joviček Češpljiček – NičImetiVGlaviček, te zelo privlači, ali ne?

    • von Rhein

     No comprendo!

 • Janez Kepic-Kern

  POMEMBNO !
  PODPRIMO
  ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
  TUDI !
  ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

  IZ
  MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
  O
  NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
  KI JE
  V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!
  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.
  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni
  v t.i. “razumnem stališču” !

  TOREJ !
  V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
  O
  – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
  O
  NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
  DVEH
  MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
  OZ.
  O NEMOŽNOSTI
  SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
  KI
  SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
  Skratka,
  da …!
  Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
  Tirolski
  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
  O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
  -BEROČI
  NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV, KI SO SE
  REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

 • antimur

  Ker se gre za preživetje naroda in države, se moramo na vsak način znebiti domačih izdajalcev, tudi z uporom, predvsem vso to levofašistično NWO bando. To ni samo naša pravica, ampak dolžnost do domovine in zanamcev!!!!!

 • Nata

  Ja. . . . . vse drži.
  Pa meni vseeno ni jasno, čemu taka borba za EU stolčke – razen dobrega dohodka seveda ?? Ko pogledamo, kako tam glasujejo eni in drugi, se vprašamo, zakaj ne gre samo eden ? Saj glasujejo enako .

  https://drive.google.com/file/d/1EQEQ31U2VUg8mpmdIzY7_s8eqHKngiDp/view?fbclid=IwAR2N-coqsV_02Aq2WndoTOhuVRtxp1R61PZFyRQPOkOP6xre49emxo2F2io

 • Jožef

  Logično pa vendar vredno zdravega premisleka in obsedbe tega, kar nam mediji pred EU volitvami vsako jutro natreseje.
  Kar vrstijo se obtožbe na račun g. Zvera. Da o Janši ne govorim. Vrstijo se neka soočenja, ki niso vredna imena soočenja. Mene ves ta cirkus bolj spominja na zasedanje partijskih komitejev, na katerih se je mnogokrat slišal glas sekretarja, ki je rekel : drug pametno diskutije ,
  Ljubi bog daj, da bo konec gonje okrog volitev, da se bodo SDS-ovci, pa DOM-ovci lahko oddahnili od neznosnih napadov.

 • Janez Kepic-Kern

  NA
  VSEH SLOVENSKIH E- PORTALIH,
  KI IMAJO ODPRTO KOMENTIRANJE

  OPOZORIMO
  -NEOBVEŠČENE – SLOVENCE
  NA
  VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – “LEVIČARJA” TIMMERMANSA DO EU NARODOV !
  IN
  NA – VERJETNO – ENAKO – VELIKO NEGATIVNOST – “STRANKE” – “SD”
  IN
  VERJETNO ENAKO – VELIKO – VPRAŠLJIVOST – “SD” KANDIDATKE Tanje FAJON,
  K
  JE TEGA – NAM SLOVENCEM IN EU NARODOM – SOVRAŽNEGA – TIMMERMANSA
  VODILA
  PO LJUBLJANI. Zbudimo se, NE BODDIMO – NAIVNI ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  ŠE
  TOLE
  POMEMBNO !

  Dr. Milan ZVER je OK,
  a
  se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
  Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
  – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
  da
  bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
  NAJ
  NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
  TEM
  – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
  govori “da je PROTI – KAPITALU#,
  čeprav, kot ev igralka
  o
  RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
  Pa
  NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
  TISTI
  – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
  – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
  ŠE
  MANJ PA – NIKAKOR NE DATI
  VAŠEGA – DRAGOCENEGA – VOLILNEGA GLASU
  “PODREJENKI
  ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
  SD – Tanji FAJON !
  BLIZU 50 LET, Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SAMSKA JE.
  Kako
  naj taka ženska
  ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  O
  LMŠ JOVEVI
  IN O
  NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern • 10 minutes ago
  POMEMBNO !
  PODPRIMO
  ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
  TUDI !
  ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

  IN
  NA VSEH E- PORTALIH, KI SO AKTIVNI – ZA KOMENTIRANJE

  OPOZORIMO !

  NA
  VERJETNO VELIKO NEGATIVNOST – “SD” IN “SD” TANJE FAJON
  IN
  NA VERJETNO ZLONAMERNOST – “SD” TANJE FAJON
  IN
  NA
  VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – TISTEGA – F- TIMMERMANSA,
  KI
  BI RAD UNIČIL – EVROPSKE NARODE !

  IZ
  MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
  O
  NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
  KI JE
  V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!
  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.
  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni
  v t.i. “razumnem stališču” !

  TOREJ !
  V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
  O
  – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
  O
  NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
  DVEH
  MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
  OZ.
  O NEMOŽNOSTI
  SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
  KI
  SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
  Skratka,
  da …!
  Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
  Tirolski
  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
  O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
  -BEROČI
  NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV, KI SO SE
  REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

 • ZatonMesecnikov

  #“Reševati je treba probleme, ne ščuvati ljudi, migranti so tudi
  ljudje, vendar potrebujejo potni list za prehod meje, hkrati pa moramo
  odpravljati probleme pri izvoru,” #

  Ljudmila ne nabijaj! Vzrok za migracije so demografske eksplozije v državah izvoznikih migrantov! Boš kondome talala? jih boš “razvila”, pa jim dala denar, da ne bodo odhajali?

  kaj boš storila da bodo tam ostali? katere probleme boš odpravila? ne nabijaj!

  • Janez Kepic-Kern

   Mi nič ne ščuvamo – le opozarjamo !
   Ta NSI LJ. NOVAK JE LE – 60 STARA ŽENSKA,
   Z
   VSEGA
   NEKAJ LJUDI OKROG SEBE,
   KI
   DOSLEJ ZA NAS SLOVENCE
   NI
   ŠE NIČ PRAV POMEMBNEGA – NIČ ALI LE MALO – NAREDILA !
   POTEGNILA
   PA
   JE IZ NAŠEGA DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA
   KAR VELIKO
   TEGA DENARJA – V NJEN – OSEBNI ŽEP ! Dejstvo. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Ryuk

  Dejstvo: Poop TV aka LMŠ TV je zgolj politično aktivistična manipulativna združba družbenopolitičnih pisunov, plačancev globalističnih oligarhov.

 • xtc

  Res je,da je še najbolje ,da bugarko niso nič spraševali,sej itaq trosi same nesmisle.
  Tisto kar pa je kozlala Novačka pa je čisto podobno njej družbeno politični delavki -učiteljici,kot je Aloisius “Fligende”-torej KOMUNIST do groba-saj so morali biti vsi učiteji bolj ali manj pravoverni in zakrknjeni privrženci Titovega režima,kar tudi dokazujejo sličice,kako Milka ponosno stoji zraven svojega gospodarja-Mini Titeka Milana.
  Kruto dejstvo je ,da ti,ki jih Milka označuje z ljudmi-fizično temu opisu res da ustrezajo-rugače pa še zdaleč ne ustrezajo normam EU ljudi in njih vedenja,saj jih tudi niso zmožni.
  V glavnem vsi pa prihajajo iz držav kjer ni vojne inso prečkali že vsaj dve varni državi-torej laž,na laž na laž.
  Hujskanje proti beguncem?
  Kakim beguncem?Če so iz držav kjer ni vojne in prešli več varnih držav.
  Slaboumno opletanje z nevarnimi izrazi etiketiranja normalnih ljudi,ki pač opozarjajo na zablode,laži in popolno nekompatibilnos neuporabnost teh ljudi in na zlome socialnih in drugih sistemov saj gre v bistvu tza parazite,ki se gredo ekonomski turizem na račun EU davkoplačevalcev ob pomoči socialistov,Anarholiberalov in multikultarjev,niso pa nobena obogatitev pač pa finančno breme in varnostno breme za EU,so na popolnoma neuprabni za EU vsaj še 1000 let,kar je lepo videti na Črni in drugi h populacijah v ZDA,ki so predvsem prebivalci getov,zaradi nezmožnosti socializacije in doseganja družbenih norm,kljub 200 letni zgodovini ZDA.
  Nadalje UTD je še ena propadla socialistična ideja ustvarjanja lenuhov in volilcev,ki ne daje nobenih rezultatov le zažira državno blagajno in zarjuje lenuhe-volilce socialistov.

  • palačinka

   ….hujskate proti beguncem,migrantom…saj ni važno……pazi!!…bodo posiljevali!!….a vsak dan svoje otroke v cerkev pošiljate

   • xtc

    A tam prežiš na otroke?

    • palačinka

     …Spolne sužnje v katoliški cerkvi
     Sex Slaves In The Catholic Church

     Dokumentarna serija o spolnih zlorabah v katoliški cerkvi

     Avtorji dokumentarne serije v dveh delih razkrivajo srhljive spolne zlorabe več tisoč nun, ki so jih v zadnjih desetletjih zakrivili duhovniki po svetu. Med letoma 1994 in 2015 so z internimi poročili večkrat opozarjali vatikanske oblasti na ponavljajoča se posilstva v 23 državah. Ta poročila so zbledela, posiljevalci so ostali nekaznovani, žrtve utišane, prisiljene splaviti, pogosto tudi izključene iz svojih skupnosti. O sistematičnem spolnem zlorabljanju v dokumentarni seriji pričajo žrtve – nune, njihove matere prednice, duhovniki….včeraj na programu SLO1….
     ***********************************************************************************
     SVINJE BREZ PRIMERE IN BREZ SRAMU…….PA SAMI KAKOR BOŽJI LJUDJE…ZA NA GRMADO SO

     • Peter

      Ja.
      Še dobro, da jih na drugi, levi strani ni.
      Takih, ki bi izkoriščali svoj položaj za nizke seksualne cilje, no.

      Evo, saj oni tudi. Vidiš, kam to pripelje?

     • xtc

      Raje preberi kaj o sexualnih sužnjah revolucionarjev in Titeka,ki se je loteval mladih deklic v Bosni,ki so nato izginile kje v jamah šum V Bosne.

 • palačinka

  Danilo Slivnik v Kučanovem klanu (1996) popisuje, kako so v pomladni tabor nameščali Kučanove ljudi, konkretno Janka Prunka (k Jožetu Pučniku). Ker je bil Milan Zver vselej nameščenec slednjega, sledi logični sklep, da je nosilec liste za evropske volitve 2019 k Pučniku prišel po Kučan-Prunkovi direktivi. Prunk je nemudoma profitiral od razpada Demosa: v Drnovškovi vladi je postal minister. Demosov volivec se drži za glavo, vendar prepozno. Jože Pučnik pa se obrača v grobu./boštjasn m.turk,reporter/

 • palačinka

  https://buchela.blogspot.com/2013/05/milan-zver-dobrica-cosic.html

  Anonimni pravi …
  Koliko je bil Milan Zver star 1992? Kako se tako mlad lahko zavihtiš v vrh med politične veljake? Od kod, iz samega nič, le z brihtno glavo?
  Kaj je želel dr.Jože Pučnik in kako je bil izigran in pregnan? Lustracijo. Kako je o lustraciji rekel Bučar: “Preko mojega trupla”!

  Kako in zakaj je propadel Demos in naše sanje, sanje slovenstva? Kdo je prevzel Pučnikovo stranko, mu jo ukradel? Kako?
  Z malim špijonom dr. Pučnika, velikim Milanom Zverom, ki je od Janše prejel darilo, zase in za svojo soprogo. Stolčke v EU- njihove lastne javne izjave, hvale, dostopne na spletu.
  Poleg vsega, da pri Janši ni klientelizma…
  Poleg vsega, da se spakujejo z imenom dr. Pučnika, ga zlorabljajo na različne načine, inštituti, kjer se stolčke greje in trebi zobe, do skrivanja svojega protislovenskega delovanja za Pučnikovim imenom.
  Kar pa je posebno nedopustno, z organiziranjem kvazi komemoracij v spomin nedolžno masakriranim Slovencem in zavestno netenje čustvenih pretresov med ljudmi, s plasiranjem že znane UDBINE laži o državljanski vojni, kolaboranstvu in bratomornem klanju med Slovenci!

  Tovariši, špijoni, izdajalci, pankrti klavcev slovenskega naroda- poglejte se- potomci ste njih, napravljeni iz laži, da sejete laž!

  Nadaljujete klavsko delo svojih klavskih očetov. In česa več s slovenstvom nimate! Ste tujci in tako se tudi obnašate. Vzvišeni in pokroviteljski pridaniči. Naši paraziti.
  14. september 2013 22:48

  • Peter

   Pozdravljena osti.
   Zakaj si spremenila nick?

   • palačinka

    …ker so me blokirali….vsa čast meni

    • Peter

     Oh, mene so blokirali na vseh levih portalih.
     Hvala bogu, saj veš, da nočem biti član kluba, kjer bi hoteli mene za člana.

 • Janez Kepic-Kern

  SPODNJI ČENČA,
  ZLONAMERNO – SEVEDA.
  ČE IMA KAJ PROTI OK GOSPODU J. JANŠI – NAJ GA NORMALNO TOŽI,
  NE PA DA ZLOBNO ČENČARI, PODTIKA, HUJSKA ITD. PO PORTALIH..
  TOLE
  JE BOLJ POZITIVNO BRANJE
  ZA
  VAS
  DD MENE – JANEZ KEPIC-KERNA.

  NA
  VSEH SLOVENSKIH E- PORTALIH,
  KI IMAJO ODPRTO KOMENTIRANJE

  OPOZORIMO
  -NEOBVEŠČENE – SLOVENCE
  NA
  VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – “LEVIČARJA” TIMMERMANSA DO EU NARODOV !
  IN
  NA – VERJETNO – ENAKO – VELIKO NEGATIVNOST – “STRANKE” – “SD”
  IN
  VERJETNO ENAKO – VELIKO – VPRAŠLJIVOST – “SD” KANDIDATKE Tanje FAJON,
  K
  JE TEGA – NAM SLOVENCEM IN EU NARODOM – SOVRAŽNEGA – TIMMERMANSA
  VODILA
  PO LJUBLJANI. Zbudimo se, NE BODIMO – NAIVNI ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  ŠE
  TOLE
  POMEMBNO !

  Dr. Milan ZVER je OK,
  a
  se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
  Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
  – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
  da
  bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
  NAJ
  NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
  TEM
  – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
  govori “da je PROTI – KAPITALU#,
  čeprav, kot ev igralka
  o
  RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
  Pa
  NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
  TISTI
  – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
  – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
  ŠE
  MANJ PA – NIKAKOR NE DATI
  VAŠEGA – DRAGOCENEGA – VOLILNEGA GLASU
  “PODREJENKI
  ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
  SD – Tanji FAJON !
  BLIZU 50 LET, Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SAMSKA JE.
  Kako
  naj taka ženska
  ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  O
  LMŠ JOVEVI
  IN O
  NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern • 10 minutes ago
  POMEMBNO !
  PODPRIMO
  ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
  TUDI !
  ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

  IN
  NA VSEH E- PORTALIH, KI SO AKTIVNI – ZA KOMENTIRANJE

  OPOZORIMO !

  NA
  VERJETNO VELIKO NEGATIVNOST – “SD” IN “SD” TANJE FAJON
  IN
  NA VERJETNO ZLONAMERNOST – “SD” TANJE FAJON
  IN
  NA
  VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – TISTEGA – F- TIMMERMANSA,
  KI
  BI RAD UNIČIL – EVROPSKE NARODE !

  IZ
  MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
  O
  NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
  KI JE
  V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!
  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.
  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni
  v t.i. “razumnem stališču” !

  TOREJ !
  V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
  O
  – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
  O
  NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
  DVEH
  MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
  OZ.
  O NEMOŽNOSTI
  SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
  KI
  SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
  Skratka,
  da …!
  Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
  Tirolski
  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
  O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
  -BEROČI
  NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV, KI SO SE
  REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

  • palačinka

   ..pejd se že zdravit,al pa podeseteri dozo…

 • palačinka

  ..vsi lažejo,samo janša in kompanija govorijo resnico

  • Peter

   Odvisno, koga vprašaš.

   Na novi je tako, na vseh drugih je obratno.
   Tudi na vseh drugih serješ tako kot tukaj, no?

   • palačinka

    …razen na novi,ga komaj kje omenijo

    • Peter

     Hm, prvaka stranke, ki vedno na volitvah dobi največ glasov v medijih komaj kje omenijo.
     Nekoliko čudno, kaj praviš?

     • palačinka

      …navedi medij,kjer so zadnje 14 dni pisali o njem…in kje je nazadnje v živo nastopil,razen na novi,kjer ga še vprašat nič ne upajo

     • Peter

      Niso. Ker ga ignorirajo. Da lahko potem nabijajo, da ni hotel sestaviti vlade.
      Imam pa občutek, da nekaj nisi prav zaštekala.
      Ti kdo na kablu stoji, no?

 • Novakec1

  Take debate so en navaden bla, bla, bla….

 • Olga101

  Naj levičarji se tako polirajo divjake, ki jih uvažajo, jih sosedje, ki zapirajo meje, jasno postavljajo na laž!
  Dajmo jim nogo na evropskih volitvah in ne dovolimo, da nas predstavljajo v evropskem parlamentu Sorosovi plačanci in lažnivci!

 • Garbage man

  Zver bo Jovevo napičil, in se poročil z njo, ker je druga žena že preveč obrabljena!

  • palačinka

   …zanj je še predobra

 • Andrej

  Ali ima kdo kakšen predlog, kaj naj bi pri Jovevi vzeli pod drobnogled? Saj še ni popolnoma nič naredila.

  • palačinka

   …zver pa je?!…glasoval kot so od njega pričakovali…..zmeraj ZA,pa nikoli v dobro malega človeka.

   • Peter

    Vrtec. Janezek je ukradel palačinko. Zakaj si ukradel palačinko, janezek?
    Saj jo je Zver tudi…
    In to ste odrasli ljudje?

    • palačinka

     ..politika je eno samo laganje,potvarjanje in natepavanje naroda od zadaj in v čelo….to ni noben vrtec….nekaj ga je,očitno,ostalo v tvojih opranih možganih….značilno za moške,ki so predolgo ostali pod perotko mamice ljube….če ne verjameš,vpraš vodeba

     • Peter

      A si ti palačinka z nutelo al z marmelado?

     • palačinka

      …nak…flambirana s courvoisier/jem

     • Peter

      Oho.

     • Peter

      Če imaš kaj pametnega povedati, poveš. Če nimaš kaj pametnega povedati, rečeš, saj je on tudi.
      In zaradi takih je tako, kot je. Saj je on tudi, no.

  • xtc

   baje tatvino ziz ,ki so jo zakrivili “fašisti”.

 • Coeus

  “S tem se je znova potrdila teza, da je POP TV zgolj podaljšek LMŠ, pri tem pa ne opravlja vloge neodvisnega medija, temveč propagandnega trobilo.”

  Zakaj pa ne? Ce ima lahko SDS cel kup politicno propagandnih trobil, ki so povrh vsega se hlapcevska, zakaj LMS ne bi smela imeti enega? ;)

  • Peter

   Cel kup? malo pretiravaš?
   No pa jih naštej, ta kup.

   • Coeus

    Nova24TV, Demokracija, Skandal24, V fokusu, e-Koroska… aja sedaj je se na novo ustanovljen Medijski center Andreja Slavka Ursica….potem smo imeli brezplacnike Slovenski tednik in Ekspres… pa verjetno sem kaksnega pozabil.

    A bo dovolj zaenkrat?

    • Peter

     Ja. Ti jaz naštejem leva trobila ali raje ne?

     • Coeus

      Za vas so tako ali tako vsi, ki niso za vas, leva trobila. Vsa, po tvoje, leva trobila skupaj, niso niti za 25% tele Nove24TV.

      Lahko mi pa nastejes Sarceva stranskarska trobila. Ampak stranskarska trobila na tak nacin, da jih financira stranka… posredno in neposredno, kot so financirana SDS-ovska sranskarska trobila ;)

     • Peter

      Jaz govorim s Couesom, ti za nami.
      Smešen si.

     • Peter

      Sploh ne, ker razen redkih izjem so vsi mediji v rokah leve
      politične sfere. Tako da nobene problematike ne vidim jaz tukaj. Ve se,
      kdo so, kaj delajo, kaj se sme objaviti, česa se ne sme objaviti. Tisto
      malo, kar lahko pobegne po desni strani, je pa zanemarljivo.”

     • Coeus

      Kot prvo, ce je medij v rokah leve sfere zaradi tega se ni nujno trobilo. Tipicen primer trobil je npr. SDSov strankarsko medijski aparat.

      Kot drugo… uredniska politika je pac stvar lastnikov. Kar velja tudi za ta trobila. Ampak ekscesno izprijena uredniska politika teh medijev je za v ucbenik. Leva “trobila”, po tvoje, jim, kar se tega tice, do gleznjev ne sezejo.

      Kot tretje… Malo visje sem te pozval, da nastejes Sarceva strankarska trobila in tudi pogoje, ki jim morajo zadostovati. Pa nobenega konkretnega odgovora iz tvoje strani.

      In kot cetrto… katera druga stranka v Slo ima in financira svoje medije, da sirijo svojo politicno propagando, lazejo, zavajajo, manipulirajo ter pljuvajo po vseh drugace mislecih… svoje pa neupraviceno kujejo v zvezde?

 • xtc

  Še ena debela laž POP KUr-ko lažejo ,da SDS glede vinjet zavaja.
  Zavajajo pač oni in to je dejstvo zakaj?Avstrijsk vinjeta je res znatno cenejša kot SLO vinjeta in tudi kilometrov avtocest je več.
  Lažnivo pa poročajo nekaj,glede plačljivih predorov-teh je le nekaj in zakaj?
  Zato ,ker niso zgrajeni s strani države ampak zasebnih investitorjev,ki jih upravljajo in lastnikii so.
  Samo takole gre bolj ali manj za tunele nad 6 km dolžineNpr tudi Karavanški na A strani je zgrajen na zasebnem kapitalu.
  Plačljivih tunelov do Dunaja ni,niti do gradca,je pa plačljiv 8 km pred Wellsom in dva ali 3 je v Taueren Autobahnu,tudi iz Graza ,do Klagenfurta ni plačljivih tunelov.,tako ,da je za povprčnega voznika vožna po avtocestah v avstriji znatno cenejša kot v SLO.

 • AndrejTauer

  Pejte rajs na njivo in v gostilno. To vsaj poznate.

  • Peter

   Ti poznaš pa kaj?

  • Peter

   Andrej, a poznaš ti našo Joži, kelnarco v bifeju? Vem, da ne.

   Škoda, lahko bi ti marsikaj pametnega povedala.

   • AndrejTauer

    Pa kdo v danasnjem casu se slata kelnarce? A smo na kravjem sejmu?

  • ZatonMesecnikov

   tebi pa prepustimo, da se boš ubadal s filozofijo in vodstvenimi funkcijami trauer?

 • samsara

  Kako ste zahtevni do drugarice Joveve!
  Joveva ni tam zato, ker bi kaj vedela, znala in poznala, ampak je zgolj in samo potencialna daljinsko vodena lutkica njenih botrov in operaterjev. Aparatička, modelno leto 2019.

 • palačinka

  Danilo Slivnik v Kučanovem klanu (1996) popisuje, kako so v pomladni tabor nameščali Kučanove ljudi, konkretno Janka Prunka (k Jožetu Pučniku). Ker je bil Milan Zver vselej nameščenec slednjega, sledi logični sklep, da je nosilec liste za evropske volitve 2019 k Pučniku prišel po Kučan-Prunkovi direktivi. Prunk je nemudoma profitiral od razpada Demosa: v Drnovškovi vladi je postal minister. Demosov volivec se drži za glavo, vendar prepozno. Jože Pučnik pa se obrača v grobu.

  A nesreča liste SLS-SDS s tem še ni izčrpana. Še več, na naslednji stopnji prihaja v svoj tragični finale. Gre za samega nosilca liste, Milana Zvera, ki se je ta tem mestu znašel zagotovo po pomoti. Namreč: obširnejše analize, posvečene zgodnjemu delu njegove politične kariere, so pokazale neverjetno zraščenost njegove politične paradigme s paradigmo trde partije. Kar najbolj bode v oči, je dejstvo, da je Milan Zver še v letu 1989, ko je četverica že prišla iz zapora, prisegal na jugoslovanski socializem in na titoistično-kardeljansko Jugoslavijo. O tem smo napravili obširno analizo v Reporterju. Milan Zver je to počel iz univerzalnega razloga.

  V januarju 2019 smo opravili poizvedbe znotraj nekdanjega jedra reformirane partije, ki danes sliši na SD. Izvedeli smo logično resnico: Milan Zver je na pozicijah demokratičnega socializma (ki je povzročil vse neslutene zločine, med drugim Hudo jamo) vztrajal do konca leta 1991 (!), ker je hotel napraviti politično kariero znotraj stranke (Zveza komunistov Slovenije), ki ji je izvorno pripadal. Šele ko so se ga komunisti odrekli, je prišel v Demos.

  Milan Zver si sveta brez socializma »kot svetovnega procesa« še leta 1989 ni znal predstavljati. Dokaz: Relativna distanca je potrebna za ohranitev avtonomnosti subjektov civilne družbe, kar je hkrati edina garancija nepotvorjenega samoupravljanja, demokratičnega socializma in nerestriktivnega pluralizma. In: Nov model socializma bo moral priznati tudi te posebnosti, kakor tudi paradigme civilne družbe in pravne države, političnega pluralizma kot sistema z veliko »frei« prostor (Milan Zver, Teorija in praksa – glasilo slovenske partije, 1989, str. 317).

  reporter

  • ZatonMesecnikov

   Gledati moraš naprej, palačinka, ne nazaj. Vi Levičarji bi se neprestano vračali v preteklost.

   • palačinka

    …..važno,da nismo tardeči …vaši so sami prefarbanci…iz rdečega v belo in črno

    • ZatonMesecnikov

     Ivan Janez se je prefarbal, leta 1988, ko je začel upor proti Partiji.

    • samotoje

     Sami pleskarji, torej. A Fajon ima pa rdečo zvezdo na prsih že od rojstva?

   • AndrejTauer

    Ja, nekaj komentarjev visje pa zopet v zgodovino, v rove in omembe rdecih klavcev. Svobodomiselnim ni do preteklih zamer in sovrastva.

    • ZatonMesecnikov

     Tisto so bili zločini, zato jih je treba pojasniti in opominjati nanje. O jacku Razparaču se govori že 150 let. Zakaj se ne bi še o Borcih NOB.

  • Peter

   Kako pa kaj zdravje?

   • palačinka

    ….čigavo?…janševo?!…al vernikov ?!

    • Peter

     Tvoje, osti. Nekam si prestavila v višje obrate pred volitvami.
     Se nadejaš, da boš kotga od desnakarjev prepričala, da voli za Tomićevo?

     • palačinka

      ….a ti boš pa zvera?…kanglo,morda?..podobnika?…he,he,he….kakšna lista,v stranki pa najmanj 10 močno udarnih poslancev….moje zdravje te skrbi??….nič ne maraj zanj,je čist ok…..mal poglej stalne komentatorje te strani…..ampak oni imajo najbrž vesele urice v polju……

     • Peter

      Do nedavnega sem se nagibal k Domu, me pa Lucijina totalna fronta proti ostalim na desni zelo čudi.
      Nedelja je še daleč.

     • palačinka

      .. gospod Pretnar je edini vreden mojega glasu…vse ostalo je že poferderbano in kontaminirano

     • Peter

      Zdaj boš videla, da se mi sladko jebe…ampak, kdo pa je g Pretnar?

     • palačinka

      ..dr.Gorazd Pretnar je predvsem izjemno izobražen

     • Peter

      Je pa zelen. Eh, no.

      V politiki izjemno izobraženi ljudje nimajo kaj delati, tam prosperirajo šlosarji, holcerji in podobna gamad.
      Naj on lepo dela svoj posel in pusti politiko na miru. Če ne, ga boš na koncu zasovražila še ti, no.

     • samotoje

      Nisem opazil, da bi te tu kdo spraševal, kdo je vreden tvojega glasu pa tudi ne zanima očitno nikogar.

     • Peter

      Vesele urice v polju?
      Zakaj pa ne bi jaz o tebi mislil kaj takega?
      Kako tipično slovensko, osti. Samo ti veš vse, ostali imajo vesele urice v polju, ti pa si iber brihtna, vse ti je jasno, veš vse, kdo smo mi da bomo tebi govoril?
      Veš, osti, ko greš malo ven, vidiš, kako majhna je Slovenija in kako majhni so slovenčki, ki mislijo, da vejo vse.
      Tudi ti.
      Je pa lepa, Slovenija in škoda, da se ne najde. Bi bila lahko še veliko lepša, no.

  • samotoje

   “V januarju 2019 smo opravili poizvedbe znotraj nekdanjega jedra reformirane partije, ki danes sliši na SD. Izvedeli smo logično resnico: Milan Zver je na pozicijah demokratičnega socializma (ki je povzročil vse neslutene zločine, med drugim Hudo jamo) vztrajal do konca leta 1991 (!), ker je hotel napraviti politično kariero znotraj stranke (Zveza komunistov Slovenije), ki ji je izvorno pripadal. Šele ko so se ga komunisti odrekli, je prišel v Demos.”
   Zvera ne poznam prav dobro, poznam pa Turka in v njegovem primeru ni tako pomembno, kaj je napisal, ampak kdo je napisal.
   Dogajanje pred letom 1991 pa je preveč kompleksno, da bi ga palačinki razlagal. O tem, kako smo navzven prenašali komunizem, realnost pa je bila drugačna in tista prava in smo jo živeli samo z ljudmi, ki smo jim lahko zaupali. Ampak, kot rečeno, preveč kompleksno za palačinko.

 • ljubinica

  Verhofstadt ALDE je imel intervju za CNN.
  Povedal je, da mora EU nujno postati federacija. Taka, kot je zdaj, je neucinkovita. V. pravi, da zivimo v dobi imperijev. Rusija je imperij, prav tako ZDA, imperiji so tudi Kitajska, Indija … Evropa mora postati imperij.
  Soocenj po TV ne spremljam. Me pa zanima, ce je kdo od novinarjev vprasal Jovevo, ce se ona in njena stranka strinja z V. Verjetno je ni nihce nic spraseval o tem …
  Dejstvo pa je: Ce bodo EPP, ALDE in socialisti forsirali preobrazbo EU v imperij, bo ta “imperij” razpadel, se preden bo nastal ….
  V imperiju je vedno en vladajoci narod in drugi podrejeni narodi. Nemcija kot vladajoci narod imperija EU? Ne bo se izslo.

  • Peter

   Joveva bi debelo pogledala in rekla, da načeloma ja, ampak drugače pa ne, sicer pa je za enakopravnost itd. Potihem bi pa premišljevala pa kdo hudiča je ta V….

   Člouk ma utis, da je na izboru za mis sveta, no.

  • janko

   Zaradi te večne bolane težnje Nemčije je Anglija odšla. Nemčija potem VEDNO izgubi. Obe vojni, in še nazaj, nastradajo pa narodi, tudi Slovenci smo izgubili tretjino ozemlja po 1. WW zaradi nje.

 • palačinka

  »Vesel sem vsakega posebej,« je Žiga Turk komentiral javno podporo, ki mu jo je izreklo dvanajst vidnih akterjev v gospodarstvu in civilni družbi.

  To so Matej Avbelj, Mark Boris Andrijanič,Vera Ban , Jernej Buzeti, Nevenka Črešnar Pergar, Jernej Letnar Černič, Tino Mamić, Igor Masten, Marko Pavlišič, Amela Špendl, Janez Šušteršič in Marko Voljč.

  Presenetljiva podpornika sta prav Voljč in Črešnar Pergerjeva, saj prihajata iz levega političnega pola. Marko Voljč je bil dolga leta prvi mož NLB, nazadnje je bil prvi nadzornik Gorenja, leta 1992 se je potegoval za mandatarja, nazadnje ga je skušal angažirati takratni predsednik Danilo Türk.

  Nevenka Črešnar Pergar je prav tako gospodarstvenica, trenutno vodi družbo NP Consulting. Manj je znano, da je bila v prejšnjem režimu sodelavka SDV s kodnim imenom Reza, v času Drnovškove vlade je bila ministrska svetnica, nato je bila nekaj časa generalna sekretarka Kučanovega foruma, vendar se je z bivšim predsednikom partije in države razšla zaradi gospodarskih stališč./reporter/

  **************************************************************************************

  spoštovani gospod je še vedno zvesti član sds

  • Peter

   Nabijaš in nabijaš, kopipejstaš kot nora…

   Torej, kdo je tvoj špicenkandidat, osti?

   • palačinka

    ..špicparkelj

    • Peter

     A bejš no. A si korošica?

     • palačinka

      ..pojma nimaš…tam je doma perkmandeljc…no ,ja….tudi on je boljši od ostalih

     • Peter

      Ja, res je.

      A špicparkelj je dolenc?

 • palačinka

  ….A tu se zgodba Milana Zvera razkrije do najtežjih podrobnosti. V Demos je nosilca liste SDS-SLS pripeljal nihče drug kot Janko Prunk. V naših zapisih – to bo izšlo jeseni v tujini – smo ves čas opozarjali na dejstvo, da je bil Milan Zver zgolj orodje Janka Prunka, ta pa je bil orodje partije, saj je bil njen ideolog, in sicer v najpomembnejšem času njenega obstoja, v osemdesetih letih, ko je bilo jasno, da prihaja drug čas.

  Tako je bil Janko Prunk človek največje teže: kot »zgodovinar« je bil posvečen za pisanje nekrologov, vsakič ko so se od revolucije poslavljali njeni krvavi očetje. Pisal je uvodnike v revijo, ki je narekovala ideološki trend v totalitarizmu, v Teorijo in prakso. Njen izdajatelj je bila Dolančeva šola za politične vede, kjer je Janko Prunk preživel večino kariere, Milan Zver pa zgolj njen začetek. Prunk in Zver sta bila namreč generacijski tandem (letnice rojstva: 1943 in 1962).

  V Reporterju smo razkrili vsebino nekrologa, ki ga je pod pomenljivim naslovom Edvard Kardelj in naša (se pravi tudi Prunkova, Zverova (Zver je bil član ZKS, 1979–1989), op. B. M. T) revolucija: Edvardu Kardelju je kot komunistu bila v središču njegovega teoretičnega razmišljanja in praktičnega političnega hotenja in delovanja misel za korenito družbeno spremembo – revolucijo. Edvard Kardelj je znal tesno povezovati vprašanja naše socialne preobrazbe z reševanjem nacionalnega vprašanja (Janko Prunk, Teorija in praksa, Ljubljana, 1979, št. 7–9).

  A v zgodovinskem spominu ostaja predvsem Prunkova monografija o Borisu Kidriču, zločincu najširšega formata, je še danes dostopna v vsaki slovenski knjižnici. Tako: Predsedstvo SNOS in IO OF sta se 5. maja odločila, da ustanovita slovensko narodno vlado. Niso imeli težkega izbora: odločili so se predsedništvo vlade LRS poveriti najboljšemu, najbolj sposobnemu in najbolj aktivnemu stalno navzočemu voditelju slovenskega osvobodilnega boja in graditelju ljudske oblasti – Borisu Kidriču./Boštjan M.Turk,reporter/

 • palačinka
 • Darth Vader

  ma kakšen LMŠ TV……pop TV je v lasti skladov v davčnih oazah…..v davčnih oazah nimajo klošarji tipa šarec in podobni polpismeni debili, ki so v LMŠ denar ampak ga imajo globalisti……tako da popTV je televizija George Sorosa in OpenSociety fundacije v Sloveneiji….kreteni v LMŠ si riti nebi obrisali brez kapitala George Sorosa, kaj šele da bi lahko vodili svojo TV oziroma imeli dovolj kapitala za zagon TV…..

  • Peter

   Ah, saj ni treba tako daleč. Sicer je res, da nam tudi poop podobno kot hanzi krade iz žepov preko položnic, tudi če jih nočeš gledati, jih moraš plačevati…Vendar pa večino denarja dobijo od reklam. Vse firme, ki zbirajo in posredujejo reklame (zato, da lahko poberejo %) je v rokah ene politične opcije. In dokler tv, katerakoli tv, podpira politične usmeritve (kako se to nobl sliši, v bistvu gre pa samo za plenjenje denarja) prave opcije, toliko časa bo dobivala posel. Če se slučajno malo zameri, adijo miljončki…

   • Darth Vader

    to imaš sicer prav, ker nobena od teh televizij ni finančno neodvisna in vse delajo po nareku takšnega in drugačnega kapitala in politike, ki ej v spregi s tem kapitalom……mimogrede…..a je že kdo preveril resnično identiteto Marjana Šarca? ker tip je uvožen šiptar, kateremu je nekdo precej kako bi človek rekel, dal precej zveneče ime v podzavesti povprečnega slovenca…..ker Šarc je bil puškomitraljez nemške vojske, uporabljala ga je tudi JLA in bojda je bil to kar precej spoštovan kos orožja, kljub temu, da je predpotopna krama……ampak v slovenski podzavesti je to ime precej dobro zapisano……torej kakšna je resnična identiteta tipa, ki glumi predsednika vlade v Sloveniji?

    • Peter

     Ja, saj vemo. Serpentinšek je, no.

     • Darth Vader

      serpentinšek je njegovo uradno umetniško ime……njegovo neuradno umetniško ime je Marjan Šarec…….glede na njegovo šiptarsko poreklo, me pa resno zanima, kakšna je njegova resnična identiteta in kdo mu je podelil papirje in bivalno vizo za Slovenijo…..da je seveda lahko prišel do državljanstva

   • macon

    Niti ni res, ker ne plačujem za pakete in jih posledično ne lovim. Ostal sem brez Popa, Kanala A in Planeta pa jih nič ne pogrešam.

 • garfi

  KDOR HOČE DOBRO SEBI, SLOVENIJI IN EVROPI BO ŠEL V NEDELJO NA VOLITVE
  IN GLASOVAL PROTI! kućan-soros STRANKAM !!!
  to so: lmš-sd-l-smc-desus-bratušek-nsi-jelinćić-itd
  SLOVENSKE STRANKE SO SAMO DOMOVINSKA LIGA-DOM https://domovinskaliga.si/ in skupina SDS

  • palačinka

   …se strinjam….beri spodaj del članka B.M.T.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++

 • garfi

  glupa jovova je ZLOvenska kopija ameriške okasiokortez
  https://www.youtube.com/watch?v=7K7ua07d1to
  in to ni naključje

 • palačinka

  ..ajde…yebajte se sami….ups :-)

  • Peter

   Onani onana…

  • JANEZ GUS

   Še rdečuhi imajo rajši pse.

 • JANEZ GUS

  Vsi na volitve in obkrožit št. 9Samo to je garant,da nas musliči in rdečuhi ne preplavijo.

  • Janez Kepic-Kern

   SPODNJI ČENČA,
   ZLONAMERNO – SEVEDA.
   ČE IMA KAJ PROTI OK GOSPODU J. JANŠI – NAJ GA NORMALNO TOŽI,
   NE PA DA ZLOBNO ČENČARI, PODTIKA, HUJSKA ITD. PO PORTALIH..
   TOLE
   JE BOLJ POZITIVNO BRANJE
   ZA
   VAS
   DD MENE – JANEZ KEPIC-KERNA.

   NA
   VSEH SLOVENSKIH E- PORTALIH,
   KI IMAJO ODPRTO KOMENTIRANJE

   OPOZORIMO
   -NEOBVEŠČENE – SLOVENCE
   NA
   VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – “LEVIČARJA” TIMMERMANSA DO EU NARODOV !
   IN
   NA – VERJETNO – ENAKO – VELIKO NEGATIVNOST – “STRANKE” – “SD”
   IN
   VERJETNO ENAKO – VELIKO – VPRAŠLJIVOST – “SD” KANDIDATKE Tanje FAJON,
   K
   JE TEGA – NAM SLOVENCEM IN EU NARODOM – SOVRAŽNEGA – TIMMERMANSA
   VODILA
   PO LJUBLJANI. Zbudimo se, NE BODIMO – NAIVNI ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   ŠE
   TOLE
   POMEMBNO !

   Dr. Milan ZVER je OK,
   a
   se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
   Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
   – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
   da
   bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
   NAJ
   NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
   TEM
   – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
   govori “da je PROTI – KAPITALU#,
   čeprav, kot ev igralka
   o
   RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
   Pa
   NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
   TISTI
   – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
   – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
   ŠE
   MANJ PA – NIKAKOR NE DATI
   VAŠEGA – DRAGOCENEGA – VOLILNEGA GLASU
   “PODREJENKI
   ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
   SD – Tanji FAJON !
   BLIZU 50 LET, Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SAMSKA JE.
   Kako
   naj taka ženska
   ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   O
   LMŠ JOVEVI
   IN O
   NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern • 10 minutes ago
   POMEMBNO !
   PODPRIMO
   ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
   TUDI !
   ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

   IN
   NA VSEH E- PORTALIH, KI SO AKTIVNI – ZA KOMENTIRANJE

   OPOZORIMO !

   NA
   VERJETNO VELIKO NEGATIVNOST – “SD” IN “SD” TANJE FAJON
   IN
   NA VERJETNO ZLONAMERNOST – “SD” TANJE FAJON
   IN
   NA
   VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – TISTEGA – F- TIMMERMANSA,
   KI
   BI RAD UNIČIL – EVROPSKE NARODE !

   IZ
   MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
   O
   NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
   KI JE
   V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

   EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
   “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

   16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
   16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
   Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
   Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

   Spoštovani beroči!
   Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
   izpričano in dokazano – že – zgodila.
   Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
   tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
   Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
   Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
   TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
   ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
   itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
   aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
   konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
   s TV – seveda.
   “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
   – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
   seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
   Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
   stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
   Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
   osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
   “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
   da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
   Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
   Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
   – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
   obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
   Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
   nekaj dejstev iz zgodovine!
   Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
   1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
   • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
   • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
   • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
   • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
   • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
   porazil turško vojsko pri Dunaju.
   Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
   Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
   2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
   Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
   Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
   PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
   VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
   Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
   – utemeljeni
   v t.i. “razumnem stališču” !

   TOREJ !
   V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
   O
   – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
   O
   NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
   DVEH
   MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
   OZ.
   O NEMOŽNOSTI
   SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
   KI
   SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
   Skratka,
   da …!
   Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
   – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

   Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
   Tirolski
   Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
   BOLJ
   IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
   O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
   -BEROČI
   NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
   DAJMO SE
   IZ DOGODKOV, KI SO SE
   REALNO
   DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
   SE – TUDI
   KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

   •Edit•Reply•Share ›
   Avatar
   palačinka Janez Kepic-Kern • 8 hours ago
   ..pejd se že zdravit,al pa podeseteri dozo…

 • Peter

  Uporabniki Avtonomne Tovarne Rog, ki bodo konec meseca ostali brez sodnega varstva, so sporočili, da nameravajo organizirati srečanje s predstavniki občine in najti mirno in produktivno rešitev spora.

  Kakšen spor? Kakšni sestanki? Kaj imajo delati tam? Policijo pa razgnat, no.

  • JANEZ GUS

   Samo zakurit,talo kot je njihov stanovalec Brecelj zakuril križ naStrunjanu.Tudi ta Rog naj gori kot umetniški projekt.

 • lojze

  Saj levičarje ne zanimajo dejstva. Pogovarjati z njimi se je kot, da bi se pogovarjal z mutcem.

 • garfi
 • radames

  En test

 • JANEZ GUS

  Hudič počasi a vstrajno kliče k sebi tudi najbolj zakrknjene rdečuhe.Pete je stegnil marko bulc.Naj se dobro cvre.

 • Prekmurje Pomurje

  Vi ste pa JANŠA TV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Samo ste 1000krat hujši od drugih

  • samotoje

   Marš v blokado, vsaki štrk ma več pameti kak tij. Sram te boj, grdoča.

 • Janez Kepic-Kern

  POMEMBNO.

  REDAKCIJI NOVE 24TV !
  NA
  VAŠIH SOOČENJIH – KANDIDATOV ZA – EU
  VSEKAKOR
  POSTAVITE
  KOT VPRAŠANJE !

  1. TISTI DVE DEKLETI, KI SO JU ISLAMISTI – OBGLAVILI V MAROKU ,

  2. “LEVIČARSKO”
  TIMMERMANSOVO – ZAHTEVO PO UKINITVI – NARODOV V EU !

  3.
  GLEDE T.I. “NOB” OZ T.I. “STALIN PARTIZANOV
  PA
  UGOTOVITVE DR. DEŽMANA:
  1. KP “STALON PARTIZANI SO POBILI – VEČ SLOVENCEV – KOT NEMCEV.
  2. POBILI SO VEČ MEOBOROŽENIH KOT OBORO-EMIH LJUDI,
  2. POBILI SO VEČ LJUDI – PO VOJNI – KOT MED VOJNO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.

  DANAŠNJEGA
  SOOČENJA NA NOVI 24TV – so se udeležili le: SNS ZMAGO J.P..,
  – LOJZE PETERLE IZ NSI
  IN
  ODLIČNA
  GOSPA PATRICIJA ŠULIB – IZ SDS.
  Ostali kandidati iz ostalih strank se – HA, HA, HA
  NA
  SOOČENJE
  NITI UPALI NISO PRIT. Udeležbo so ODPOVEDALI !
  Kat
  JE SEVEDA – SRAMOTNO – ZA TE STRANKE,
  IN
  KAR POVE TUDI , DA NIMAJO “LEVIČARSKIG ARGUMENTOV – ODGOVOROV ZA VEČINO
  TES POMEMBNIH
  REALNIH PROBLEMOB – NAŠE R. SLOVENIJE
  KOT SO
  – INSTITUCIJE PRAVA, SODDSTVO ITD.
  – NEVARNE AFROISLAM MIGRACIJE,
  – ZASTARELO EX KP, ZK ŠOLSTVO ITD., ITD.

  V
  Jutri
  mene , Janeza KEPIC-KERNA – NE BO DOSTI NA TEM OK PORTALU NOVE24TV !
  UDELEŽIL SE BOM NEKEGA
  IZLETA – NAS SENIORJEV – NA NOTRANJSKO.
  Vsekakor pa ostaja
  MOJE VABILO,
  VABILO MOJIH SODELAVCEV :
  SIJAJNEGA HERALDIKA gospoda V J. in ostalih, seniorjev in mladih računalnikarjev !
  Vsi resni,
  prisotni na tem OK e-portalu NOVE24TV,
  ki bi radi
  SODELOVALI KOT PISCI ALI LE DRUŽABNO
  V
  NOVEM

  – DOMOZNANSKEM,,
  – DOMAČNOSTNEM VSESLOVENSKEM DRUŠTVU “SLOVENIANA”,

  KI GA TE DNI
  PRIPRAVLJAMO – ZA USTANOVITEV – SE NAM LAHKO PRIDRUŽITE
  IN SODELUJETE V TOLIKŠNI MERI IN NA NAČIN – kot vam bo ustrezalo !
  Društvo “SLOVENIANA” – bo korektno organizirano, registriranno,
  s statutom, s pravilniki in organi, kot so običaj – pri društvih.
  Poleg
  NARODOPISNE PISNE IN VIDEO TVORNOOSTI –
  BOMO NA RAZLIČNE NAČINE KULTURNO, IZOBRAŽEVALNI
  IN DRUŽABNO – DELOVALI ! S predavanj, z javnimi tribunami o
  temah kulturnr dediščine, starejše in polpretekle zgodovvine nas SLOVENCEV,
  ODZIVALI PA SE BOMO
  – POZITIVNO IN TVORNO
  – NA AKTUALNO POLITIČNO IN KULTURNO PROBLEMATIKO
  NAS
  SLOVENCEV.

  Na področju aktualnega dogajanja – bomo v tem “SLOVENIANA” društvu
  NADALJEVALI TRADICIJO – ZNANEGA “ODBORA 2014”,
  Manj kot “ODBOR 2014” se bomo ukvarjali
  – s protestništvom, – LE V SKRAJNO NUJNIH PRIMERIH, SITUACIJAH ITD.
  vsekakor
  pa argumentirane kritike jNEGATIVNIH KAVNIH DOGAJANJ V R. SLOVENIJI
  BOMO
  KOREKTNO – JAVNO IZREKALI IN OBJAVLJALI NA E-PORTALU “SLOVENIANA” IN DRUGOD.
  ČE
  DA BO DELAVNOST DRUŠTVA USMERJENA
  BOLJ V RAZISKAVE PROBLEMATIK
  IN
  V PRIPRAVE – POZITIVNIH.
  – TVORNIH KONCEPTOV RAZREŠEVANJA KONKRETNIH
  PROBLEMATIK
  – V SEDANJEM ŽIVLJENJU – NAS SLOVENCEV.
  V
  TEM
  SMISLU
  BOMO V “SLOVENIANI” – na društveni način
  OPIRALI
  SLOVENSKE T.I. NEDVOMNO POZITIVNE
  SLOVENSKE – POMLADNE STRANK: zlasti stranke SDS, SLS in DOM ITD.
  Mene
  Janeza KEPIC-KERNA – KOT EX OK KNJIŽNIČARJA IZ LJ
  IN
  KOT EX “VZTRAJNIKA” =PROTESTNKA – ODBORA 2014
  NEKATERI
  PRAV DOBRO – POZNATE, TUDI OSEBNO.

  Tudi kot vedno argumentirano, resda kritično
  – a DOSLEDNO pozitivno usmerjenega
  pisca
  – ME TISTI, KI ME BERETE – POZNATE !
  s
  tega OK E-PORTALA NOVE24TV !
  VSI,
  KI BI BILI ZA KAKRŠNOKOLI PISNO, GOVORNIŠKO, PREDAVATELJSKO ITD.
  SODELOVANJE Z MENOJ IN Z MOJIMI SODELAVCI – RESNO ZAINTERESIRANI
  SE MI
  BREZ ZADREGE,
  A S PRAVIMI VAŠIMI OSEBNIMI PODATKI
  JAVITE – NA E: : [email protected] – z e- pošto.
  ali
  na moj GSM
  MOBI 041/559-589.
  VSE DNI OD 10H-31H. ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM
  ISTI DAN, OZ. NAKASNEJE V TREH DNEH..
  Motenje preko telefona, e-pošte prijavim organom MNZ.
  Kar brez zadrege,
  se mi resno zainteresirani – lahko oglasite.
  tudi
  pozitivni KOMENTATORJI – S TEGA E-PORTALA
  TOLO
  VABLJENI !
  : JAZ JANEZ KEPIC-KERN
  BOM POSKRBEL – ZA JAVNO OBJAVO, ZA NATIS, PRODAJO ITD.
  DELO
  DRUŠTVA “SLOVENIANA” BO OPRTO Z MOJIM OSEBNIM PODJETJEM

  SLOVENIANA Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  VAŠIH ARGUMENTIRANIH
  IN KOREKTNO NAPISANH TEKSTVOV, PESMI, PRIČENJANJ, SPOMINOV ITD.

 • Janez Kepic-Kern

  NEKDO ČENČA,
  ZLONAMERNO – SEVEDA.
  ČE IMA KAJ PROTI OK GOSPODU J. JANŠI – NAJ GA NORMALNO TOŽI,
  NE PA DA ZLOBNO ČENČARI, PODTIKA, HUJSKA ITD. PO PORTALIH..
  TOLE
  JE BOLJ POZITIVNO BRANJE
  ZA
  VAS
  DD MENE – JANEZ KEPIC-KERNA.

  NA
  VSEH SLOVENSKIH E- PORTALIH,
  KI IMAJO ODPRTO KOMENTIRANJE

  OPOZORIMO
  -NEOBVEŠČENE – SLOVENCE
  NA
  VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – “LEVIČARJA” TIMMERMANSA DO EU NARODOV !
  IN
  NA – VERJETNO – ENAKO – VELIKO NEGATIVNOST – “STRANKE” – “SD”
  IN
  VERJETNO ENAKO – VELIKO – VPRAŠLJIVOST – “SD” KANDIDATKE Tanje FAJON,
  K
  JE TEGA – NAM SLOVENCEM IN EU NARODOM – SOVRAŽNEGA – TIMMERMANSA
  VODILA
  PO LJUBLJANI. Zbudimo se, NE BODIMO – NAIVNI ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  ŠE
  TOLE
  POMEMBNO !

  Dr. Milan ZVER je OK,
  a
  se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
  Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
  – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
  da
  bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
  NAJ
  NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
  TEM
  – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
  govori “da je PROTI – KAPITALU#,
  čeprav, kot ev igralka
  o
  RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
  Pa
  NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
  TISTI
  – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
  – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
  ŠE
  MANJ PA – NIKAKOR NE DATI
  VAŠEGA – DRAGOCENEGA – VOLILNEGA GLASU
  “PODREJENKI
  ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
  SD – Tanji FAJON !
  BLIZU 50 LET, Z ZDRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SAMSKA JE.
  Kako
  naj taka ženska
  ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  O
  LMŠ JOVEVI
  IN O
  NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern • 10 minutes ago
  POMEMBNO !
  PODPRIMO
  ZELO OK GOSPODA DR. MiLANA ZVER-a in gospo Romano TOMC !
  TUDI !
  ZELO OK, PRIZADEVNO IN NASPLOH POZITIVNO GOSPO – Patricijo ŠULIN !

  IN
  NA VSEH E- PORTALIH, KI SO AKTIVNI – ZA KOMENTIRANJE

  OPOZORIMO !

  NA
  VERJETNO VELIKO NEGATIVNOST – “SD” IN “SD” TANJE FAJON
  IN
  NA VERJETNO ZLONAMERNOST – “SD” TANJE FAJON
  IN
  NA
  VERJETNO VELIKO – ZLONAMERNOST – TISTEGA – F- TIMMERMANSA,
  KI
  BI RAD UNIČIL – EVROPSKE NARODE !

  IZ
  MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
  O
  NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
  KI JE
  V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!
  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.
  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni
  v t.i. “razumnem stališču” !

  TOREJ !
  V T.I. – “RAZUMNEM STALIŠČU ”
  O
  – NEZDRUŽLJIVOSTI, in
  O
  NEMOŽNOSTI TVORNEGA, MIRNEGA SOBIVANJA
  DVEH
  MED SEBOJ SOVRAŽNIH – SI RELIGIJ
  OZ.
  O NEMOŽNOSTI
  SKUPNEGA SOBIVANJA – LJUDI,
  KI
  SO NOSILCI – TEH DVEH – MED SEBOJ SOVRAŽNIH – VER.!
  Skratka,
  da …!
  Dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!

  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
  Tirolski
  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
  O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
  -BEROČI
  NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV, KI SO SE
  REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!