fbpx

[Foto] Nasprotniki agresivnega veganstva udarili nazaj!

Foto: Facebook

Promocija agresivnega veganstva na javnih in zasebnih površinah v Ljubljani je prinesla svojevrsten “protiudarec”. Sodeč po napovedi organizacije dogodka na Facebooku z imenom shod proti razmahu agresivnega veganstva in aktivnem komentiranju na strani je mogoče sklepati, da so številne ljudi zelo zmotili napisi: “Bodi vegan”, “Jej raje fige kot prašiče”, “Bodi prijazen do vseh živali”, “Mleko je za teličke”, “Prihodnost je veganska”. 

Do organizacije shoda, ki je predviden 20. maja ob 16. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, je prišlo po tem, ko se je na Facebooku pojavila skupina, ki nasprotuje agresivni veganski propagandi. “Z namenom zaustavitve grafitanja ljubljanskih cest s pro-veganskimi grafiti in agresivne retorike z namenom širjenja veganstva smo se v Skupini proti nasilni veganizaciji odločili organizirati shod, na katerem bomo opozorili na nestrinjanje z načinom promocije veganstva,” so zapisali.  Ob tem pa dodali: “Radi bi se razjasnili, da s tem shodom želimo izkazati nasprotovanje agresivni retoriki in vandaliziranju javnih površin, nikakor pa ne nasprotovati načinu prehranjevanja ljudi, ki so se samovoljno odločili za vegetarijanstvo ali veganstvo.”

Preberite več: [Foto] Tako izgleda veganski vandalizem

Vnela se je burna razprava
Pod najavo dogodka se je vnela burna razprava. Medtem, ko nekateri poudarjajo, da beseda vegan predstavlja staro indijansko ime za slabega lovca, pa drugi dodajajo, da je nujno potrebno, da se uboge zidove reši pred smrtonosnimi spreji.

Foto: Facebook

Nasprotniki agresivnega veganstva so v skupino objavili tudi mnogo fotografij, s katerimi nazorno prikazujejo svoje stališče. Medtem, ko nekateri izpostavljajo, da je vsak dan ubitih tudi na tisoče nedolžnih rastlin, pa veganom očitno za njihovo trpljenje ni mar, drugi vegan sporočajo, da s prehranjevanjem z mesom le pomagajo živalim, da jih ne zebe na mrazu. Spet tretji namigujejo, da vegani s svojim načinom življenja gredo stopničko nazaj v evolucijskem razvoju.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Kakorkoli, veganstvo sicer res predstavlja svobodno izbiro načina življenja, a nikakor pa ne more biti sprejemljivo, da se na agresiven način promovira svoje ideje, s tem pa celo uničuje javne površine. Veganski vandalizem, tako kot tudi noben drugi, nima kaj delati na ulicah prestolnice.

H. M.

Komentarji so onemogočeni.