Tudi kviz z Mariem se ne zmore upreti zavajanju: Pri smrti pesniškega veleuma Balantiča zamolčali pomembno dejstvo!

Foto: Printscreen

V kvizu Joker z voditeljem Mariem Galuničem, ki je na sporedu vsako soboto zvečer, so na javni hiši RTV Slovenija poskrbeli za veliko zgodovinsko sivino ali bolje rečeno prikrivanje resničnih dejstev. Ustvarili so namreč vtis, da je eden vidnejših slovenskih pesnikov iz časa pred in med drugo svetovno vojno France Balantič preprosto umrl v požaru, pri tem pa so seveda povsem po naključju zamolčali kruto dejstvo, da so bili partizani tisti, ki so Balantiča pokončali z ognjem pri napadu na domobransko postojanko v Grahovem. 

Samostojna podjetnica Biserka Kišič iz Žalca je v kvizu naletela na vprašanje, pri katerem se ji je porajal velik dvom: “Kateri od naštetih pesnikov je umrl najmlajši?” Med ponujenimi odgovori so ji na RTV Slovenija navedli imena pesnikov Srečka Kosovela, Josipa Murna Aleksandrova, Franceta Balantiča in Karla Destovnika Kajuha. Potem ko je šepetalka Katja pripomnila, da je Kosovel umrl star komaj 22 let in 2 meseca za meningitisom, je glede Balantiča povedala, da je umrl pri starosti 21 let in 11 mesecev v požaru. O krivdi partizanov, ki so bili odgovorni za njegovo smrt, pa seveda ni bilo povedanega nič.

Foto: Printscreen

Njegovo postojanko napadla Tomšičeva brigada
Nedostojno je, da javna RTV, ki jo v skladu s slovensko ustavo financiramo vsi državljani Republike Slovenije, tako prikriva resnico glede smrti Balantiča, ki v slovenskem merilu predstavlja enega največjih mojstrov poezije na Slovenskem v 20. stoletju. Balantič se je kot študent v okviru krščanskih socialistov pridružil OF. To organizacijo je nato zaradi ideološkega obračunavanja komunistov z domačimi ljudmi in revolucionarnega delovanja razočaran zapustil. Leta 1942 so ga aretirali Italijani in ga poslali v koncentracijsko taborišče Gonars. Še istega leta so ga izpustili, nato se je pridružil vaškim stražam, kasneje pa tudi slovenskemu domobranstvu. Umrl je v Grahovem, potem ko je postojanko, v kateri je bil nastanjen, napadla partizanska Tomšičeva brigada. Večina bojevnikov v njej je zgorela, med njimi tudi Balantič. Posmrtne ostanke so pokopali v skupnem grobu na grahovskem pokopališču.

Po drugi svetovni vojni je bil Balantič uvrščen na seznam prepovedanih avtorjev, njegove zbirke pa so bile izločene iz javnih knjižnic.

Balantičevo umetnost in ime je povojna oblast izbrisala iz zgodovinskega spomina. Njegovo prvo delo po vojni (Muževna stebilka) je izšlo leta 1966, a je bila celotna naklada uničena. Ponovno so jo natisnili šele leta 1984.

Foto: Wikimedia Commons

Veliko prahu dvigoval v Kamniku
Spomnimo. Veliko prahu okrog Balantiča se je dvigovalo v Kamniku, potem ko je občinski svet spomladi 2015 soglasno izglasoval preimenovanje kamniške knjižnice po pesniku Francetu Balantiču, prav tako pa je to storil tudi občinski svet v Komendi. Najglasneje so zaradi tega protestirali veljaki zveze borcev. Kot je poročal Reporter, je bilo celo slišati, da naj bi Šarcu partizanski komandant Franta zagrozil, da ga bo zaradi tega preimenovanja kar “na gobec”.

Foto: Wikipedia

Grožnje so dobro zalegle, tedanji župan Marjan Šarec je nato skušal razveljaviti odlok o preimenovanju, in to kar dvakrat, a prvič ni dobil ustrezne podpore svojih občinskih svetnikov, drugič pa so mu to onemogočili občinski svetniki iz Komende, ki so vztrajali pri poimenovanju knjižnice po Balantiču. Pri tem gre za nepietetno obračunavanje z umrlim intelektualcem in umetnikom, čeprav je med drugim skupina intelektualcev – Janko Kos, Niko Grafenauer in Tamara Griesser Pečar – poudarila, da je Balantič vtkan v osrednji tok slovenske kulture in da poimenovanje knjižnice po njem pomeni ravno toliko, kakor če bi jo poimenovali po Kersniku, Gregorčiču ali drugih velikanih slovenske besede.

Kot kaže, da na RTV Slovenija ne morejo preko dejstva, da je Balantič padel v domobranskih enotah. Če bi bila zgodba drugačna in bi umrl kot partizan, smo lahko prepričani, da bi to jasno in glasno izpostavili. Potvarjanje zgodovine je pač nekaj, kar javna hiša RTV Slovenija zelo dobro obvlada, je pa evidentno, da si neprofesionalizem dovoli v času, ko največ družin z otroki spremlja televizijo. Prav bi bilo, da bi se o vsem poročalo korektno, torej tudi o grozotah partizanskih zločinov, ki niso prizanašali niti starejšim, kot tudi ne nosečnicam in majhnim otrokom. Povojna morišča po državi so dokaz, ki ga ni mogoče prezreti. Resnica pa je nekaj, kar si državljani, sploh pa gledalci javne RTV Slovenija, zaslužijo.

H. M.

 

 • Stric iz ozadja

  Za smrt Kajuha pa domobranci pa to ni bilo omenjeno, ce bi to tako zelo zeleli izpostavljati. Med vojno so itak klali drug druge.

  Ce menite, da prikriva resnico, tule je oddaja obzorja duha o Francetu Balanticu, kjer je eksplicitno omenjeno, da so ga zaklali partizani.
  https://4d.rtvslo.si/arhiv/obzorja-duha/174500513 (Okrog 5. minute).

 • Nšo-či

  Ob tebi bom spoznal razkošni duh
  cvetočih grmov španskega bezga
  in tople kaplje tvojega srca
  življenja bodo dale beli kruh.
  (F..Balantič)

  • Peter

   Hvala.

  • Dada

   Lepa…

  • Janko Gedlicka

   Srčkano! Sicer pa meni delujejo pesmi njegovega mladostnega srca kar malo depresivno

   • SIMON ROZIC

    Res je; človek s tako čustveno senzibilnostjo kot je pesnik, čuti
    v duši več kot je dano drugim, v sebi nosi tudi več resnice in grenčice,
    ki jo nosi le-ta V tem je razlika med človekom in človekom, kar pa
    zapriseženi komunisti poskušajo na vse načine izkrivljati s sovražno
    predstavitvijo resnice!

  • samotoje

   In iz Gonarskih sonetov:
   Kako doma je dobro in lepo,
   vsi dnevi nosijo klobuk po strani,
   dekletu sladki zlezli so v glavo,
   da sanja le o svatbi razigrani.

 • Antonius

  Ne samo Balantič, tudi Kajuh je bil žrtev partizanske kugle.
  Ob umorjenih pesnikih se mi zastavlja zanimivo vpašanje, zakaj med vsemi *divizijami* partizanskih borcev v bojih v preštevilnih bitkah z okupatorjem, po vojni nisem srečal niti ENEGA partizanskega borca, ki bi utrpel kakršnokoli invalidnost zaradi strelskega orožja.
  Niti z dosežki zdravljenja v bolnici Franji se ni po vojni niti EDEN pohvalil.
  Tudi v razvpiti dražgoški bitki si ni nihče partizanskih borcev niti nogo izvil.
  Počasi se v javnost prebija resnica, da so po nalogu revolucionarnih, ranjene borce kar *partzanski* morilci likvidirali. Pri Kočevju kar 24.
  RtvS je pa itak leglo presstitucije in lažnivcev.

  • Dada

   Upam, da ne booo, kaj kmalu, ali vsaj za časa mene ne, spet kakšna vojna ( Šiško &Co so že mislili ) ker v Sloveniji bi spet imeli ZA in PROTI napadalcu. Včasih se mi zdi enostavno, ker tudi pri družinskem nasilju, včasih žena poskuša zaščititi svojega nasilneža, ki jo pretepa…

  • Valter BraniSlav

   Olga Druzina je imela prestreljen trebuh. Bila je narodni heroj. Poznal sem jo zelo dobro. Mica Slander je imela PTSS.
   TUDI PRI NAS V ZDA NE VLADAJO INVALIDI ALI HEROJI, PAC PA ONI KI IMAMO DENAR.

  • totex39

   Predvsem mladega Kajuha so partizani nesramno izrabili in kot žrtev samega poslali Nemcem pod njihove refale, da so ga pokončali sami pa so se umaknili. Danes pa vse to prikazujejo ravno obratno.

   • JANEZ GUS

    Od domaćinov vŠoštanju sem slišal drugo zgodbo.Da ga je počil partizanski komisar,ker ga je dobil pri njegovi priležnici.

    • totex39

     Ne, ne bo držalo to so si izmislili komunisti.

     • JANEZ GUS

      Lahko,to sem slišal v toplicah v Topolščici.

  • Janko Gedlicka

   Ali bi lahko napisali, kje bi se dalo o tem kaj prebrati? O grozovitostih partizanske strani med vojno in po njej ni dalo do osamosvojitve nič izvedeti.
   Le moj oče, mi je povedal o svojih osamljenih spominih, da so iz njihove druge jugoslovanske partizanske brigade, sestavljene iz prostovoljcev v Rusiji iz dezerterjev, moboliziranih v nemško vojsko takoj ob dospelosti v Jugoslavijo izločili nekaj fantov, češ, da bodo šli v prekomando. Menil je da je šlo za enoto, ki je bila prekomandirana “v nebesa”.
   Sicer pa so vso brigado na sremski fronti poslali na juriš proti ustaškim mitraljezom. Ostal pa je živ, ker je bil ranjen v koleno in padel na tla. “Krumpal” je nato vse do smrti. So ga pa “zdravile” tudi uši v partizanski bolnici v zaledju, kjer je ostal še nekaj mesecev po koncu vojne. Praktično mu je življenje rešila medicinska sestra, ki se je vanj zaljubila in je preprosila izčrpanega zsravnika, da se je bolj zavzel zanj.

   • JANEZ GUS

    Danes,če hočeš je o partizanskih svinjarijah napisanih kar mnogo knjig.Vmigraciji pa je to obstajalo že prej,da ni šlo v pozabo.

    • Janko Gedlicka

     Mimo sekaš, želel sem konkretno literaturo o konkretnih dejstvih, ki jih je navedel Antonius. Sem pa sicer že marsikaj prebral, vendar ne prav o tem, o čemer je pisal Antonius. Kaj, ko bi ti, ki si očitno zelo vseobsežno seznanjen, citiral dela, ki se nanašajo na konkretne dogodke, ki jih je omenjal Antonius, ali pa nisi tak veleum.

     • JANEZ GUS

      Preberi si knjigo Alberta Svetino Od osvobodilnega boja do banditizma,pa ti bo marsikaj jasno,če hočeš.On je bil zamenik zločinca Mačka

     • Janko Gedlicka

      Kdaj sem jo že prebral. Lahko bi ti bi ti bilo jasno, da v njej ni bilo nič o konkretnih navedbah Antoniusa. Je pa.bilo v njej npr. povsem dovolj za obsodbo Mitje Ribičica, saj je v njej avtor – 2.clovek v vrhu VOSA – UDBE (takoj za Mačkom) zapisal, da je on sestavljal spisek domobrancev za streljanje v Kočevskem rogu. Ta dokaz je bil dovolj za njegovo obsodbo, pa ga tožilstvo “ni videlo”.

     • Kapodistrias

      Kot da je bil poleg Mačka edini krvnik samo še Ribičič. Svetina je v svoji epohalni knjigi, ki bi jo moral prebrati sleherni Slovenec, razgalil vso bedo zločinskega revolucionarnega boljševiškega sistema. In bil je v samem vrhu te organizacije in kot tak neovrgljiva priča zločinskosti. Še nobeden ni ovrgel njegovih pričevanj.

   • Antonius

    Ustno izročilo je vse, kar sem zapisal v svojem komentarju.
    V soboto. 13. 4. sem bil na ekskurziji v Kočevju z zgodovinarji in poslušal zgodbo kočevarskega Avstrijca, ki nam je pripovedoval svojo in po starših doživeto zgodbo.
    Partizanska zgodba je laž, da večje ne more biti. Ambrožič Novljan je bil zasvinjan od slovenske krvi. Nikomur nič krivi Kočevarji so bili najprej žrtve Hitlerjeve volje, potem so jim pa svoje storili še partizanski morilci. Revolucionarji so nesrečnikom pripisali kar *nemško* izdajalstvo in jih skoraj do zadnjega pospravili. Kardeljevo Kidričeva linija ustvarjanja zamolčane zgodovine je krvava, da bolj ne more biti.
    Vaš oče je imel pa neverjetno srečo. Ranjene so preprosto likvidirali, ker za njih po vojni itak niso imeli namena skrbeti. Umorjene so preprosto pripisali med padle v *bitkah* proti okupatorju in na ta način ustvarjali številne padle partizanske žrtve. Kako bi se pa slišalo partizansko laganje o eNOBe, če bi ranjeni in preživeti partizani pripovedovali o bitkah z domobranci, ko so bili ranjeni?
    Domobranci so bili njihov edini nasprotnik in to je vsa njihova eNOBe.
    Človek sešteje A in Be borčevskega laganja in se na koncu čudi, kaj vse so Slovencem po vojni ukradli za svoje pokojninske dodatke in privilegije.
    Dražgošanom se čudim, da pred svojo vasjo prenašajo tisti spomenik. Jaz bi se ga že zdavnaj lotil z ustrezno kislino.

    • Janko Gedlicka

     Hvala za odlično pojasnilo.

    • sloven

     Ja kocevarji zrtve 95% ali vec se jih je pridruzilo okupatorju preganjali in ubijali so zavedne slovence in vi ste na njihovi strani proti svojemu narodu kaksni bedaki

     • Kapodistrias

      Antonius je lepo povedal, da so bili Kočevarji najprej žrtve hitlerjancev, kar pa jih ni nasedlo njihovi propagandi in se niso izselili ter ostali na svojih osamljenih domovih, pa so jih pokončali rdeči revolucionarji, z ženskami in otroki vred. Tako da si oznako bedaka kar prilepi nase.

     • Tone

      Jaz sem iz tistih krajev doma. To, kar pravi Antonius, absolutno ne drži. Tudi sami Kočevarji nikoli ne omenjajo žrtev partizanov. Ostali so samo tisti, ki so bili sorodstveno bolj povezani a Slovenci in nasprotniki Hitlerjeve politike, veliko teh je odšlo k partizanom.

     • Kapodistrias

      Jaz pa poznam veliko ljudi iz tistih krajev, ki Antoniusove navedbe potrjujejo. Če si res od tam, potem si gotovo slišal za nekega rdečega terenca Zalarja – strah in trepet ljudi iz Poljanske doline nad Kolpo. Rad se je ta zločinec znašal zlasti nad Kočevarji, ki so še ostali. Rdečim revolucionarjem je šlo predvsem za ropanje njihovega imetja. Lahko se še tako trudite, toda množičnih zločinov na Kočevskem, zlasti nad civilisti, ne morete prikriti. Vse prihaja na dan.

     • Tone

      Lažeš, niti enega takega človeka ne poznaš.

     • sloven

      Jaz ti pa lepo povem da niso bili nobene zrtve hitlerjancev temvec njihovi podporniki sploh pa zakaj bi to razlagal nekomu ki ima za vzdevek raje tuje okupatorsko ime kot domace

     • Kapodistrias

      Najprej malo zgodovine za telebane:

      Grof Ioannis Antonios Kapodistrias (1776 – 1831) po slovensko: Janez Koprski (grško: Κόμης Ιωάννης Αντώνιος Καποδίστριας – Komis Ioannis Antonios Kapodistrias; rusko: граф Иоанн Каподистрия), katerega starši so bili iz Kopra (tedaj Beneška republika), je bil grški državnik, ki je služil kot zunanji minister Ruskega Imperija in je bil eden najbolj uglednih politikov in diplomatov v Evropi. Po dolgi in ugledni karieri v evropski politiki in diplomaciji je bil izvoljen za prvega predsednika samostojne Grčije (1827-31) . Velja za ustanovitelja sodobne grške države in osnovalca grške samostojnosti po osamosvojitvi od Otomanov. V Kopru ima spomenik.
      Toliko o okupatorskem nazivu.

      Sicer pa vam levičarjem, miselnim naslednikom boljševizma, se tako in tako ne da nič dopovedati, nobena zgodovinska dejstva vas ne prepričajo. Vsi, ki ne pristajajo na vašo ideologijo, so okupatorji, fašisti, izdajalci, kolaboranti. To je edino, kar res obvladate.

     • Tone

      Zanimivo, vsi, ki ne pristajajo na tvojo ideologijo, so boljševiki, krvniki, jugokomunisti, zločinci, debili, …

     • Kapodistrias

      Ne, nisem suženj ideologije, kot ste vi. Resnica – in samo resnica!

     • sloven

      Ha ha a si wikipedio bral bistvo je kaj pomeni sedaj samo makaronarski okupatorski naziv teleban

     • Kapodistrias

      Če bi ti vsaj malo bral wikipedijo, ne bi bil teleban. In kje ti vidiš okupatorja?

     • sloven

      Preberi raje se kaj drugega bucman kdo pa okupira trst gorico in ostali del slovenije do gradeza ti pa nosis ime nasega kraja v tem okupatorskem jeziku in sramotis sebe in svoj narod

     • Kapodistrias

      Če bi ti, butl, prebral wikipedijo, bi videl, da naziv ni italijanski, ampak grški. Zdaj kapiraš?

      Če bi ti sploh kaj kapiral zgodovino, bi ugotovil:

      – da Trst nikoli ni bil slovenski (oziroma del Jugoslavije, kraljeve ali povojne), ampak večinoma avstroogrski, nato italijanski, po nacionalni sestavi pa kozmopolitski, s prevladujočim deležem Italijanov, zatem Slovencev in nato Nemcev/Avstrijcev, Srbov, Hrvatov, Madžarov, Grkov, Judov, Gruzincev, Armencev itd. itd.; zaledje Trsta pa je bilo večinoma slovensko

      – Gorica žal tudi nikoli ni bila slovenska (oziroma del Jugoslavije, kraljeve in povojne), ampak večinoma avstroogrska in nato italijanska; tu pa so vsaj večji del zgodovine prevladovali Slovenci in šele s prisilnim poitalijančenjem po letu 1916 Italijani, zatem avtohtoni Furlani in Nemci/Avstrijci.

      – Trsta po 2. svetovni vojni ne bi nikoli dobili. Za priključitev k Jugoslaviji so se poleg nas (delno) zavzemali samo Sovjeti. Zanesljivo pa bi dobili Gorico. Zaradi agresivnega nastopa 4. armade JLA, ropanja premoženja, uničevanja razrednega sovražnika, v manjši meri tudi etničnega čiščenja in spora z zavezniškimi silami, pretežno zaradi očitnega namena boljševizacije tega prostora (in strahu pred boljševizacijo cele Italije), smo izgubili tudi Gorico.

      To so dejstva, ti pa bluzi v svoji ideološki zaplankanosti še naprej.

     • sloven

      Ideolosko zaplankan si ti povsod vidis neke bolsevike in se v svojem namisljenem strahu raje priliznes fasistom.ta mesta in kraji o katerih govoris so bili vedno slovenski res pa da eni ze celo vecnost okupirani imamo pac tezavo da imamo mocne sosede in veliko takih bedakov kot si ti ki se jim klanjajo

   • tomven

    Jaz lahko povem o mojem dedku, kar mi je povedala mama, ki je bila l.42 stara 4 leta. Dedek, mamin oče je bil trgovec. Imel je svojo trgovino, njegov sin, moj stric pa je bil furman. 42 leta so ponoči prišli gošarji in zahtevali od deda, da jim da vse kar je imel v trgovini. Dedova trgovina je hranila celo vas in še okolico, zato jim je bil pripravljen dati nekaj, ostalo pa naj bi ostalo za ljudi. Gošarji seveda s tem niso bili zadovoljni in so odšli. Naslednji dan so prišli, pokradli vse iz trgovine, odpeljali vso živino in konje, ki jih je stric imel za furmanstvo, deda pa odpeljali in ga na neznanem mestu ubili.
    Drugi mamin brat je kasneje, mnogo let po tem, po vojni, na vsak način hotel zvedeti, kje so ga ubili. Toliko časa je iskal in iskal, da je našel možakarja, ki je bil takrat kot 15 letni kurir pri umoru zraven. Nikakor ni hotel nič povedati, par let pred smrtjo, že globoko v samostojni Sloveniji pa je strica sam poklical in ga odpeljal na mesto uboja. Po več kot petdesetih letih je sredi globokega gozda, našel kraj, kot da je bil tam nazadnje včeraj. Pokazal mu je majhno jamo, zaraščeno z vejevjem in zastrto s kamni, kamor so ga vrgli, ko so ga ustrelili. Izustil je menda samo še to; zdaj pa tudi če umrem…. Stric, ki je tudi strasten jamar je takoj organiziral ekipo in so šli raziskat jamo. Notri so našli človeške kosti. Možakarja je kmalu za tem obiskala Matilda. Take so počeli ti “hrabri” borci!

   • lili pili

    No pa imamo enega ranjenega…..

  • JANEZ GUS

   Kdor pozna razmere v bolnici Franji,je bilo vse prej kot humano.Zato tov bevk naj bluzi pravljice tistim,ki to ne poznajo.

   • KAPIBARA

    Kljub razmeram so preživeli ?? ali pa ne !!, da nič ne povedo..!!

  • tomven

   Drži! Je pa res, da omenjeni dvocevkar verjetno ne piše scenarija za kviz sam, zato morda niti ne ve vsega. Vseeno bi ga pokozlal, ogabneža.

 • Dada

  Prav je, da se pove kako je umrl. Mogoče ni bila oddaja temu namenjena, vendar ne bi bilo nič posebnega, če povedo za vse… (NISEM GLEDALA ODDAJE). Tudi v požaru je dovolj, ker gre seveda za razvedrilno oddajo, lahko pa bi povedali tudi, kakšnem požaru…Vsekakor je umrl v boju za Hitlerja svetovnega klavca, ki je domobrancem in beli gardi dodelil orožje, da bi lažje opravil svoje umazano nečloveško delo. Če se je boril za svetovnega klavca, mu ne gre v čast. Do zdaj sem slišala ( ob imenovanju knjižnice), da so ga ubili partizani, da pa je bilo to dvoumno, ker naj bi tudi med drugim pomagal partizanom. Govoric je mnogo, vojna je bila kruta. Šlo je za “Ali, ali…” Še danes prejema 184 Slovencev nacistične penzije. Do pred kratkim sem slišala, da hodijo po denar v Avstrijo. Slovenija je druga država po številu prejemnikov v EU, največ, čez 500, jih prejema na Poljskem. Denar je bil očitno zaslužen.

 • Dada

  Prav je, da se pove kako je umrl. Mogoče ni bila oddaja temu namenjena, vendar ne bi bilo nič posebnega, če povedo za vse… (NISEM GLEDALA ODDAJE). Tudi v požaru je dovolj, ker gre seveda za razvedrilno oddajo, lahko pa bi povedali tudi, kakšnem požaru…Vsekakor je umrl v boju za Hitlerja svetovnega klavca, ki je domobrancem in beli gardi dodelil orožje, da bi lažje opravil svoje umazano nečloveško delo. Če se je boril za svetovnega klavca, mu ne gre v čast. Do zdaj sem slišala ( ob imenovanju knjižnice), da so ga ubili partizani, da pa je bilo to dvoumno, ker naj bi tudi med drugim pomagal partizanom. Govoric je mnogo, vojna je bila kruta. Šlo je za “Ali, ali…” Še danes prejema 184 Slovencev nacistične penzije. Do pred kratkim sem slišala, da hodijo po denar v Avstrijo. Slovenija je druga država po številu prejemnikov v EU, največ, čez 500, jih prejema na Poljskem.

 • Valter BraniSlav

  Tudi Kardelj je bral njegove pesmi.
  Meni je rekel KAKSNA SKODA DA TAK PESNISKI TALENT NI BIL KOMUNIST…
  Ne obremenjujte se s preteklostjo….. zivite tukaj in zdaj tako kot zivimo mi uspesni ljudje v ZDA IN POVSOD DRUGOD…

  • SIMON ROZIC

   A Kardelj je bral? Mogoče: svoj prepisan “manifest”….

   • Valter BraniSlav

    Prepisal naj bi RAZVOJ SLO NARODNOSTNEGA VPRASANJA

  • Iztok Kresnik

   Butelj pezde

 • Valter BraniSlav

  Udba je samo v glavah sds ovcev, ne morejo brez nje ziveti, kaj bi delali, kdo bi bil za vse kriv..

  Udba je ze 30 let fikcija, ki jo nobeden ne vidi cutijo pa jo samo sds psihoti…

  • SIMON ROZIC

   Obnašaš se in razmišljaš kot “one man band”- butasto! Vsaj to bi lahko
   vedel, da, kar se Janezek nauči, to Janezek zna….in tovarišem tvoje “branže”,
   so vcepili pod lobanjski pokrov eno samo “resnico”, po imenu Tito-partija!

   • Valter BraniSlav

    Ja in?

 • Matija Mataja

  Zoprneži

 • Nata

  Samo majhna pripomba.
  Menda ne pričakujete, da bodo v enem kvizu povedali take ” podrobnosti “. . . . . .še dobro, da so ga sploh vključili v vprašanje.
  Ja, saj se je že pisalo o pesniku
  https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/sedemdeset-let-odkar-je-tragicno-preminil-pesnik-france-balantic/323138
  a je to vse skupaj pljunek v morje. Pri vseh strahotah, ki so se zgodile, bomo izgleda, morali biti zadovoljni vsaj z majhnimi omembami velikih Slovencev in Slovenk ??

  Prihod pomladi

  Nebo s krvjo polita so nosila,
  čez noč je ranil jug to ped zemlje,
  ki varujejo naše jo roke,
  čez noč naš kraj je zima zapustila.

  Se trda srca jug naj nam ogladi,
  naj v temne popke kri se omehča,
  ne bo solza, samo gube dežja
  zastro obraz nam za prihod pomladi.

 • RATATA

  V pravih državljanskih vojnah je navada, da si eden drugemu dobavljajo metke po rorih.

 • sloustava

  Kucan, RTVSLO, hudic je, ker Slovenci poznamo svojo polpreteklo zgodovino, ki je ne mores ne ti, ne tvoji presstituti nikoli vec”popravljati “, torej lagati. Poznamo jo in poznamo osamosvojitveno zgodovino. Z Janso in Krkovicem ter nami, narodom, ljudmi na celu!!!! Zato, Mario, studiral si, postani vendar Slovenec….

 • me

  tega homiča ne morem gledat če mi plačaš

  • Andrej

   Če misliš na Maria ti ga ni treba gledat, plačeval boš pa vseeno.

   • realnost

    Meni je on v redu ker ni odkriti levi navijač in je inteligenten in lepo slovensko govori. Glede njegove spolne usmerjenosti pa me ne moti dokler ne bo začel to javno propangadirat..

 • von Rhein

  Ob pogledu na sliko partizanov se mi spet odpre vprašanje. Zakaj na večini slik partizane kaže kako imajo šlampasto nataknjene kape na glavi.Eni tako,da mu jo na glavi drži levo ali desno uho,drugi pomaknjeno dačeč nazaj
  ,tretji daleč naprej.Redki tako kot mora bit kapa nošena kot del uniforme.

  • pajot

   Kaj hočemo,bili so pač banditi in raztrganci. Šlamparija v slovenceljskem,komunističnem narodnem značaju

   • sloven

    To si ti namrec bandit in raztrganec ter velik slovencelj poleg tega pa se izdajalec

    • samotoje

     Lej ga, lumpka, kaj pa ti tu delaš? A zmerjal bi? V blokado s takimi. Ti pacek, ti, nemarni.

     • sloven

      Ha ha saj ti ze imas blokado v mozganih namrec

  • lili pili

   Na sliki je enota hrvaskih partizanov po kapah sodec…

  • samotoje

   Bili so pač frajerji. Nekaj takega kot danes nazaj obrnjene bejzbolske kape.

 • xtc

  No ja komunisti so pač lažnivci in potvorjevalci zgodovine,no če je bil Balantič njihova žrtev v napadu na postojanko je Kajuha počil nekdo od lastnih ne Nemški ostrostrelec kot lažejo komunisti.

 • Jožef

  RTV ja bila najbolj domoljubna in Slovenska za časa deset dnevne vojne, takoj za tem pa je začela krivulja počasi a vztrajno padati. Ne pročakujte, da bi se v tej medijski hiši kaj obrnilo v prid vsesplošne domoljubne propagande. ZB in potomci revolucionarjev imajo še vedno oblast v svojih rokah.
  Žal je tako in še dolgo ne bo drugače. Tudi prepričani spremenijo svoje prepričanje za račun dobro plačane službe.
  Za primer bom navedel g. Črnčeca.

 • Valter BraniSlav

  ,Tudi Kardelj je bral njegove pesmi.
  Meni je rekel KAKSNA SKODA DA TAK PESNISKI TALENT NI BIL KOMUNIST…
  Ne obremenjujte se s preteklostjo….. zivite tukaj in zdaj tako kot zivimo mi uspesni ljudje v ZDA IN POVSOD DRUGOD…

  • Iztok Kresnik

   Nehaj lagat butelj baraba butasta I Amerike se videl nisi pezde zafustriani levičarski Titova izobrazba ti b
   Nebi nič pomagala poglej kakšen si provokator levicarski nicvrednez tvoj. Tito je pedefil

   • Valter BraniSlav

    Tvoj problem ni v tem da ne maras mene ki sem uspel v ZDA.
    TVOJ PROBLEM JE V TEM DA TI NE MARAS SAMEGA SEBE.
    ZAL NE MORES IZ TVOJE HLAPCEVSKE KOZE…. LJUBOSUMEN SI NA USPEH DRUGEGA SLOVENCA.
    USPESEN SLOVENEC TEBI, LENOBI IN SLABICU, NAMREC DOKAZUJE DA JE MOZNO USPETI CERAVNO SI ROJEN V SLO TAKO KOT TI.
    SKRATKA, SLOVENEC KI NE PIZDI 24/7 JE DOKAZ DA VZROK V OSEBNEM NEZADOVOLJSTVU NE TICI V ZUNANJIH VZROKIH (KOMUNISTI, ZDRAVSTVO, SRBI) PAC PA V TEBI SAMEMU.
    TO PA HLAPCKA BOLI V DNO DUSE…
    BOGI SI, BOGI…. TEBI SE BOG NE MORE VEC POMAGATI.
    Nimas pac volje da bi pomagal sam sebi, zato serjes po drugih….. hlapcek pac…

    • Iztok Kresnik

     Pozdravljen hlapec si delaš se norca iz sameka sebe ti Usa se videl nisi

     • Valter BraniSlav

      Vsi luzerji po tvoje namrec zivijo v SLO, TAKO KOT TI

     • Iztok Kresnik

      Marsikateri Slovenec je več dosegel kot ti ki si navaden Luzar

     • Valter BraniSlav

      Luzar je priimek, rece se
      FUCKING LOSER

    • Iztok Kresnik

     Nelazi ti Usa nikoli se videl nisi

     • Valter BraniSlav

      42 let zivim v USA

     • Valter BraniSlav

      ..Zakaj ti namesto da ponizujes mene, raje ne povzdigujes samega sebe?
      SINDROM HLAPCA PRESS

    • Iztok Kresnik

     Kaks 3n uspešen podjetnik ti si levičarski burelj prevarant ki ti si bolan v glavi

     • Valter BraniSlav

      Bolan ali ne, zasluzil par sto M USD.
      KAJ PA TI?

     • Valter BraniSlav

      Zakaj ti namesto da ponizijes mene, raje ne povzdigujes samega sebe?
      SINDROM HLAPCA PRESS

     • Valter BraniSlav

      Zakaj ti namesto ponizevanja mene ne investiras svojo energijo v povisevanje tebe samega…
      HLAPCEVSKI KOMPLEKS PRESS…

     • Iztok Kresnik

      Ne savajaj ti Usa se videl nisi

     • Valter BraniSlav

      Ti pa Slovenije ne.
      V resnici si.USA.bilionar

  • Janez Kepic-Kern

   Aja?
   Veliko ljudi je bilo zelo veselih,
   ko je E.K. 1979 – “ŠKRIP; ŠKRIP” – kot je to tedaj veselo rekel mož od moje sestre.
   Kakšna škoda,
   da ni bil tudi on kot njegov oče šolski sluga
   in da se je vpletal v politiko.
   A ni obvladal nobenega samostojnega obrti, poklica ?.
   Vsi moji predniki so bili samostojni kmetje, obrtniki, trgovci itd. že
   v času Marije Terezije.
   Je bil nezaposlen učitelj — brezposeln – torej.
   Kot
   učitelj bi se ne obnesel,
   ker je bil slab govornik, stokajoč,
   Nekateri pač ne znajo delati v življenju drugega kot škodo . Se zdi.
   In očitno
   – nekaterim tudi uspe narediti veliko škode. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

   • Valter BraniSlav

    In kdaj bos ti skripnil?
    Matilda te ze cvrsto desi za vrat

    • Janez Kepic-Kern

     Moja stvar,
     sem kar v OK stanju.
     Samo, ko bom jaz umrl , bo veliko ljudi- iskreno žalostnih.
     Ko pa
     je E:K: leta 1979 . odšel z Matildo
     so
     vsi le iskali razloge
     ZAKAJ NAJ BI BILI – .ŽALOSTNI.
     Nihče
     ni
     najšel prepričljivih razlogov – za žalost zato, ker je umrl.
     ŽALOSTNIH
     ni bilo – le precej – zaskrbljenih.
     Se dobro spominjam. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

     • Valter BraniSlav

      Umrl je 10 februarja 79.
      V kinoteki so vrteli 101 dalmatinec.
      Pepca je umrla na isti dan kot bozanska GG.

     • tohuvabohu

      101 Dalmatians je Disney narisal leta 1961. 10 februarja istega leta je bil v Kongu ubit Lumumba, zaradi česar je naša slavna partija nagnala na demonstracije vse šole od osnovnih do visokih pa tudi veliko delavcev iz služb.

     • samotoje

      Se spomnim. Pouk nam je odpadel, moj oče pa je bentil o sprevrženosti rdečih bedakov.

     • Valter BraniSlav

      Ko si mrtev te zalost drugih ne dotika…

  • montyamp

   Tole s kardeljem bi ti še verjel , ker si pač krvi ki ne slovi po gobokoumnosti .
   Vse ostalo je pa plod patologije norca .

   • Valter BraniSlav

    NASA druzina Kardelj Macek ni ravno brihtna. Moj IQ je malenkostno nad povprecjem, nic posebnega.
    Imel pa sem to neizmerno sreco da sem se rodil v Titovi SFRJ kjer so tudi taki povprecnezi kot jaz imeli prost dostop do izobrazbe…. tudi ti si ga imel.
    ZAKAJ JE MENI USPEL PREBOJ V ZDA, VAM PA NE, PA POVEJTE VI BRALCI KI PIZDITE 24/7.
    Ste bili preleni, pretupi, ali ste se prevec drzali materinega krila?
    Vam je Kucan skril potni list?

  • šmentanamuha

   Kako pa tvoji tukaj gladajo na tvoje javljanje na Nova24, zagotovo vedo, kdo si?

   • Valter BraniSlav

    Pravijo naj bom tiho.
    Tako kot bralci Nove24….

    • šmentanamuha

     :)

 • PLavi-mil

  Tale kviz je živ dolgčas, to je mučenje gledalcev.

  • KAPIBARA

   Verjamem.. !!
   Nimam pa izkušenj… :-)

 • Janez Kepic-Kern

  STARA, ZELO STARA LJUDSKA SLOVENSKA PESEM
  O
  RODOMORU,
  BRATOMORU

  TECI, TECI BISTRA VODA,
  BISTRA VODA – DONAVA !
  PO TEJ VODI PA PRIPLAVA LEPA BARKA,
  LEPA BARKA – PISANA,
  V NJEJ VOZI SE – MARIJA,
  OJ MARIJA
  USMILJENA.
  ZA NJO HODI GREŠNI ČLOVEK,
  GREŠNI ČLOVEK
  NEUSMILJENI..
  “KAJ SI STORIL GREŠNI ČLOVEK,
  DA TAK STRAŠNE GREHE
  IMAŠ ?”
  »OČETA, MATER SEM UMORIL,
  SESTRA KOMAJ MI JE UŠLA«
  » POJDI TJAKAJ K SUH’MU DREVU – KLEČATI !
  TAMKAJ KLEČI,
  TAMKAJ MOLI,
  DA TO SUHO DREVO – OZELENI !«
  TAM JE KLEČAL, TAM JE MOLIL DOLGIH SEDEM LET.
  MIMO TEGA SUH’GA DREVA
  JE BELA CESTA VGLAJENA,,
  PO NJEJ VOZI SE MARIJA,
  OJ MARIJA USMILJENA.
  “TECI, TECI BISTRA VODA”

  VSTAVEK.

  Zelo staro originalno slovensko ljudsko pesem “TECI TECI BISTRA VODA” objavljam zato, da ponazorim, kakšnega mnenja so
  bili, kako so naši predniki presojali dejanja nekoga, ki je moril ali
  nameraval moriti svoje bližnje. V pesmi Marija samo pove, da gre
  za strašne grehe in naloži grešniku, morilcu svojih staršev navidez nemogočo zahtevo – za pridobitev odpusta, odpuščanja od
  njegovih dejanj. Vendar kljub temu, da grešnik doseže z molitvijo,
  da suho drevo ozeleni – so hoteli ljudje, ki so pesem peli – reči, da
  je bila od Marije dodeljena pokora preblaga. Neka višja sila, Bog,
  čas – je povzročila grešnikovo – smrt.
  RODOMOR
  JE
  STRAŠEN
  GREH
  ZOPER
  ŽIVLJENJE !
  nauk pesmi
  Teci voda—

  KESANJE
  ZARADI
  RODOMORA
  JE ZELENENJE SUHEGA
  DREVESA.
  nauk pesmi
  Teci voda…

  – NADALJEVANJE PESMI

  »VSTANI GORI GREŠNI ČLOVEK,
  SUHO DREVO – ZELENI,
  GREHI BODO TI – ODPUŠČENI. !
  » JAZ NE MOREM VSTATI GORI,
  OH MARIJA , O MARIJA – USMILJENA !
  JAZ NE MOREM GORI VSTATI “
  “PREGLOBOKO V ZEMLJI SEM”.

  Sporočilo pesmi je zelo pomembno.
  Več na mojem e-portalu “SLOVENIANA” EX OK knjižničar L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • šmentanamuha

  No, malo naivno je pričakovati, da bi na ,taki družinski oddaji, kot je ta kviz, razpredali o domobrancih in partizanih. Bilo bi neprimerno, se vem ne zdi? Je pa lepo, da so umestili v javno oddajo vsaj ime tega talentiranega slovenskega pesnika, ki ga je partija poskušala prekriti s prahom pozabe. Ko sem prvič slišala zanj, se, šla takoj v knjižnico in si izposodila vse njegove pesniške zbirke.

  • samotoje

   No, in kaj meniš o Balantičevi poeziji?

 • Amerikanc

  Šarc in njegova leva klika v Kamniku, so šli pred leti celo tako daleč, da so hoteli kamniško knjižnico preimenovati. Ime ima namreč po velikem kamniškem pesniku, Francetu Balantiču. Na srečo so bili Komenčani (soustanovitelji knjižnice) tako pametni, da so “zminirali” kamniške levake in je knjižnici ostalo prvotno ime.

  • Janez Kepic-Kern

   Ja !
   Točno tako je bilo.
   Ljudje iz Komende dobro ločimo med – dobrimi in slabimi ljudmi.
   Če
   je bil nekdo npr. v t.i. KP “STALINISTIČNIH PPARTIZANIH”
   – to še ne pomeni ,da je bil dober človek.
   In
   France Balantič – je bil nedvomno dober fant iz Kamnika.
   Mož moje tete iz Kamnika je bil njegov sošolec.
   Pohvalil je sošolca F.B. vedno. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • samotoje

   Res je, posebno Čebašek, lastnik portala kamnik.info, še vedno striktno piše kamniška knjižnica. Takrat smo bili pripravljeni stvar gnati do konca, če ne bi bili svetniki iz Komende tako pokončni ljudje. Zlepa pa ne bomo pozabili kamniških riti.

 • Janko Gedlicka

  Še slabše je, niso zamolčali le pomembnega dejstva pri Balantičevi smrti, ampak njega samega .

 • Gašper Rozenstein

  kreteni, glejte naprej

  • Valter BraniSlav

   Ne morejo naprej, NIMAJO ne energije ne pameti.
   ONI LAHKO SAMO GLEDAJO NAZAJ IN PLJUVAJO.
   IN POTEM SE CUDIJO KER NIHCE NOCE Z NJIMI V KOALICIJO…..LANI JIH JE SCAT PELJAL MIZAR…

   • tohuvabohu

    Kdaj pa ti spiš, klošar?

    • Valter BraniSlav

     Jaz spim kadar se mi zazdi.
     Imam namrec denar, veliko denarja.

   • Janez Kepic-Kern

    Ha, ha Valtek !
    Nihče
    od nas
    podpornikov SDS
    – NITI NOČE – KOALICIJE Z – EX KP; ZK KARDELJ; STALIN; TITO KOMUNISTI !

    Zdaj te pa – kot vidiš sam
    – imajo res že vsi na tem OK E-PORTALU NOVE”$TV
    za
    “ČISTO OBIČAJNEGA NORCA” -ki čisto slučajno – zna pisati !
    Ni
    TI POMOČI _ SE ZDI !?
    Nobenega
    VELJAVNEGA DOKAZA
    – O TVOJI “USPEŠNOSTI” V ZDA – NISI PREDLOŽIL. Dejstvo – nisinič dokazal.
    Jaz
    LAHKO DOKAŽEM VSE
    o meni Janezu K. Kernu:: da sem ex OK knjižničar, da imam
    podjetje in
    OK e-portal “SLOVENIANA”.
    Ti
    LE NEKAJ TRDIŠ – o ZDA, o “stričkih” – DOKAŽEŠ – pa – NIČ !
    Eni
    trdijo – DA SO _ NAPOLEONI,
    – drugi – trdijo, da so – BOG,
    – ti trdiš, da si BOGATAŠ IZ ZDA.. Nedokazan.
    Ne
    čudi se, da vsi vedno bolj verjamemo,
    da si pač – čisto običajen – kot de reče – “PSIHIČ”..L:R: JANEZ K: KERN KOMENDA

    • Valter BraniSlav

     Bolje je tako kot jaz verjeti da si nekaj vec, kot pa tako kot vecina Slovencev verjeti da ste nekaj manj.
     To samospostovanje mi je seveda dala Amerika.

     • Janez Kepic-Kern

      TOK TOK !
      Narahlo trkam – po tvoji glavi – Valter Brani Slav !

      A JE KDO DOMA – V TVOJI GLAVI ?”
      Zelo
      votel zvok – je, če trkam – po tvoji – glavi . L.r. Janez K. Kern KOMENDA
      p.s.
      verjetna himna Valtka Brani Slava
      “KAKO JE LEPO BITI GLUP”
      https://www.google.com/search?q=kako+je+lepo+biti+glup&oq=kako+je+lepo+biti+glup&aqs=chrome..69i57j0l5.22944j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

     • Valter BraniSlav

      Meni ni do pameti.
      Edino kar me zanima so $$$$$$$$$

     • Iztok Kresnik

      Ti si butelj pezde ti usa se videl nisi norec nehaj svinja po internetu levičar podgana smrdljiva?!!!

     • Valter BraniSlav

      Bla bla bla…
      Ne maras me ker sem uspesen… to ti gre v nos

     • Iztok Kresnik

      Ti si en veliki psihopat

     • Valter BraniSlav

      Bogat psihopat bolje kot reven Iztok

  • Amerikanc

   Res so kreteni toti kumrovčani zaostali. Moti jih celo ime pesnika, ki je umrl pred več kot 70. leti.

 • Matija Mataja

  Najboljš da se še pri vremenu in športu ideološko razpravlja. Bolno

  • tohuvabohu

   Saj se. Spomni se na t. i. podnebni štrajk.

 • JANEZ GUS

  Rdeča banda na RTVS,katero moramo obvezno plačevati manipolirajo in lažejo že 60 let.Vse kaže,da tega ne bo kmalu konec.Tu je treba samo grški scenarij.

 • milanček

  komunisti so v vrstah partizanov čistili-pobijali zavedne Slovence po tekočem traku! september 1941 je dal komunistični gnoj, uničevalec slovenskega naroda, kardelj komando, koga vse je treba pobiti, mi pa še danes ne moremo obsoditi vse te komunjazarske morilce!

  • Valter BraniSlav

   Moja stricka Kardelj in Macek sta naredila tudi dosti dobrega.
   Tito pa je bil sploh angeljcek in svetnik!!!

   • Janez Kepic-Kern

    NESODNI
    POLIT MORILEC SONARODNJAKOV – JE LE TO – ” M O R I L E C” !
    IN
    NIČ DRUGEGA. Le – “NESODNI POLIT MORILEC – JE”
    Kardelj in Maček
    – si brez varnostnikov
    – nista upala – NIKAMOR. Dejstvo. L.r.JANEZ K. KERN KOMENDA

    • Valter BraniSlav

     Brez varnostnikov sta oba spokojno unrla.

     • Janez Kepic-Kern

      HA, HA !
      Tudi to ni res.
      I. Maček je “škripnil” v BOLNICI DR: P: DRŽAJA:
      Se
      razume, da MATILDE
      – tudi VARNOSTNIKI – NE ZADRŽIJO. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Claudio Moro

  PRASCI PARTIZANSKI! PODGANE!

 • tohuvabohu

  Ta Mariotov kviz je negledljiv. Razvlečen, zapletena pravila, veliko je tudi napak v ponujenih odgovorih. Gledal sem ga le dvakrat.

  • JANEZ GUS

   Pederska osladna bedarija.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  ŠE 1X
  TOK TOK !
  Narahlo trkam – po tvoji glavi – Valter Brani Slav !

  A JE KDO DOMA – V TVOJI GLAVI ?”
  Zelo
  votel zvok – je, če trkam – po tvoji – glavi . L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  p.s.
  verjetna himna Valtka Brani Slava
  “KAKO JE LEPO BITI GLUP”
  https://www.google.com/sear.

  KONEC ŠALE..

 • abc

  Uvedite domosranski kviz pa ga glejte.

  • tohuvabohu

   Govedo.

   • abc

    Tam boste lahko pljuvali po partizanih in veličali domobrance.

    • tohuvabohu

     Kaj pomeni “veličali”, butl?

 • Antonius

  Ja kdo drugi, če ne ameriški bogataš, se bo odzval in z bedarijami branil svojo krvavo prekucniško žlahto.
  Valter Brani Slav trdo dela tudi takrat, ko vsi, v USA od dela zmatrani trdno spijo.
  Nova bi morala Valterju izstaviti račun, ker jo zlorablja, da lahko laže v njej. Naj *odváli* iz svojega žepa, saj je vendar zastonj izobražen in neizmerno bogat.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++
   en ex “ex KP; ZK J. BOND” je pač – zdaj verjetno brezpseln.
   Podatkov
   še kar nekaj – ve.
   Ne bi bil edini, če bi bil od “TITO patijske dece
   tudi Valter BraniSlav – v PSIHIATRIJA POLJE.
   Precej sinov ex TITO_STALINOV je tam. Zdaj so vsi cca 70 let. L:R:JANEZ K:K:KOMENDA

  • Ava

   Če je omenjeni gospod kdaj sploh od blizu videl Ameriko jaz močno dvomim. Ker bi o tem ultra bogatašu, nadvse sposobnem milijarderju, playboyju na katerega padajo vse bejbe od Vegasa do Miamija, že zdavnaj slišali na popu ter seveda svetu na kanalu A… kjer se poročanju o dosežkih “svojih najmilijih” nikoli ne odrečejo :D …in ker seveda gospod Valter ves čas dobrohotno misli na Slovenijo. :D

   Ne poznam takšnega primerka trenutno. Še najmanj pa ultra milijarderja. da ni gospod dvojna osebnost? :O ena tolče zelje in krompir 24/7, druga fantazira o zajtrku v Tiffanyju? :O

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Valter BraniSlav
  trdi,
  da se gre v – ZDA – takole: iz ZADOBROVE greš v smeri PODLIPOGAVA proti TREBELJEVEMU
  In ?
  Malo naprej – TAM JE t.i. “REKA-GOZD” -tam so ZDA !
  Zagotovo – VOLČJA JAMA;=ZDA ! Dokazano ! VOLČJA JAMA, REKA, GOZD? Tam so ZDA ! Z D A !
  TOK TOK !
  Narahlo trkam – po tvoji glavi – Valter Brani Slav !

  A JE KDO DOMA – V TVOJI GLAVI ?”
  Zelo
  votel zvok – je, če trkam – po tvoji – glavi . L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  p.s.
  verjetna himna Valtka Brani Slava
  “KAKO JE LEPO BITI GLUP”
  https://www.google.com/sear
  KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM
   POHVALJENO SERIJO
   MOJIH ŠAL
   O “ŽAL-NAŠIH EX KP, ZK PROVOKATORČKIH”
   PONAVLJAM – NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV.
   tudi tukaj
   ŠALE SE BERE
   OD SPODAJ – PROTI VRHU –
   1. DEL JE SPODAJ, NA DNU TEGA E- POSTA

   ŠE 5., KONČNI DEL ŠALE
   O SESTANKU V – PARLAMENT – pubu.
   ŠALA
   5… del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče”
   ” no z “LILI PILIJEM” sem se dogovoril – velja najin dogovor – do preklica, a ne LILI PILI”?
   Flegma reče
   “LILI PILI”:
   ” seveda, do preklica. Jaz ne bom dolgo. Me pogosto Matilda otipava, šlata – a sem že za na un svet – al še nisem. MATILDA JE TA BOL DOHTARCA”.
   Mentor
   “PLAŠČEK” še reče:
   ” Nič vam ne morem obljubiti. NAŠI PLAČNIKI IN ŠEFI SO TA ČAS -V KRIZI : pod hudim pritiskom javnosti
   – zaradi arbitraže s HR,
   – zaradi vmešanosti v zdravstvo, v NLB …. ITD. Da vam ne razlagam.
   TUDI VI
   Z VAŠIMI PROVOKACIJAMI JIH NE MORETE REŠITI. Če jih bojo –
   – NAŠEGA LEPPO-FRIZURNEGA ŠEFA – poklicali na
   PREISKOVALNO KOMISIJO V Parlament – ga – PAČ BODO, BO PAČ – MORAL ITI !
   Jaz
   vaš mentor “PLAŠČEK
   SEM GLEDE TEGA – BREZ MOČI.
   Za en čas bom – PONIKNIL, NE IŠČITE ME ! Znajdite se – VSAK PO SVOJE.
   Se
   vidimo – čr se vidimo . ČE VAS BOM RABIL – VAS BOM – POKLICAL.
   Ostanite – v cvetju
   – ROŽE SI PA SAMI KUPITE”.
   In
   “PLAŠČEK” – se napoti – proti izhodu iz “PARLAMENT-puba”
   !RDEČI
   BALON”
   jezno reče:” Ma, nej gre “PLAŠČEK” – k vragu.
   Je res najbolje,
   DA NEHAM S PROVOCIRANJEM – JANŠISTOV, SDS – če ne se bom -ŠE RAZPOČU”.
   “dENARJA NI BLO tkoaltko – skor nič.
   LE VELIK – BREZ VEZE PREPIRANJ, PSOVK – PA TAKE REČI”
   “BOM
   JAZ “RDEČI BALON”
   USTANOVU SVOJO

   STRANKO
   ” Š M A R N I C A”,

   za tiste iz ex KP; ZK strank, KI RADI PIJEJO – ALKO – SEVEDE:
   Moja stranka bo MNOŽIČNA
   _ je ljubiteljev alko pijač v SLOVENIJI – VELIKO !
   Abstinentov
   – SPLOH NE BOM VČLANJEVAL. Nealkoholoki – so tečnobe.
   Za maskoto
   stranke “ŠMARNICA” – bo moja koza JULIKA ! Je OK – lepa KOZA.
   Nš ozdrav pa bo:
   “ŠMARNICA – JE VEČNA”
   še
   “ŠOBCA” – je ves navdušen in
   reče: ” SE BOM KUJ V TVOJO STRANKO VČLANIL – V “ŠMARNICO”
   Tudi jest ga rad pijem. NAS PA RUSOV – BO – 100 MILIONOV – V “ŠMARNICI”
   Se bomo drli:
   “DELU ČAST IN OBLAST – PA ŠMARNICA JE – VEČNA”
   Le
   debelo gleda ex kolege
   – JANEZ CEPEC in reče:
   ” VI STE ENI – BUTLI, . Dost vas mam.
   Jaz grem k OK J. JANŠI in v SDS.
   vi pa – vi pa že enkrat – PEJTE VSI SKUP – U – “BEGNE”. L.r. Janez K. KERN KOMENDA
   P:s.

   ŠMARNICA, TRTA
   https://sl.wikipedia.org/wi

   KOZA – JULIKA
   https://www.google.com/sear

   KONEC 5. dela ŠALE
   o sestanku v Parlament-pubu.
   PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI JE NAKLJUČNA.

   ŠALA
   4.. del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče:
   “nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
   Ne zafrkavajte se,
   -jaz sem že čisto na koncu z živci,
   – bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
   Na CESTI boste. In brez DENARJA:
   Vedeti morate naslednje:
   V FOND
   IZ KATEREGA SEM PLAČEVAN
   . JAZ “PLAŠČEK” – vaš mentor in
   – VI – KI NAJ BI BILI PROVOKATORJI – ZA ZAŠČITO INTERESOV NAŠIH EX KP,ZK LJUDI
   vplačujejo
   ex KP,ZK in podobno profilirani ljudje – KI SPLOH IMAJO DOVOLJ DENARJA IN INTERESA, DA
   – SPLOH – PLAČUJEJO – EVRE – ZA
   – mene “PLAŠČKA” , vašega mentorja
   in za vas ex KP, ZK BRANITELJE IN NAPADALCE – na tiste, ki so ex KP, ZK-jem nenaklonjeni !
   A razumete ?
   “LILI PILI”
   reče:
   ” jest nč ne razumem, niti nočem -nč – razumet. “PLAŠČEK” – TI MEN DEJ SAMO JASNA NAVODILA
   – KWA NEJ PIŠEM – PA BOM PISOV – TKO KT VI HOČTE.
   Men gre
   samo za to, DA MI DASTE TOLK DNARJA, DE BOM MU ZA
   – PIR PA ŠNOPS
   – kolkr ga morem jest – spit: cirka 10 PIROV in ! LITER ŠNOPSA na DAN.
   Se
   “PLAŠČEK” pokriža in reče:
   “LILI PILI – OK sva zmenjena – ampak vsak dan mraš napisati in objavit
   – VSAJ 100 E- POSTOV , ki bodo “sovražni” do SDS in do J. JANŠE”.
   “LILI PILI”
   rečr: ” Zmenjen. Bom delov – križce,- za vsak post enga. K sem že zlo pjan – pozabm štet – pišem a še lahko.
   Dnar mi pa nakazuj nejbol vsak pondeljk zjutrej – takrat sm trezem. Vse naenkrat 1x v mescu mi raj ne nakazuj, ker bom vse kuj zapiv, poj bom pa cel mesec brez dnarja pa brez pjače”
   Reče
   “PLAŠČEK” : Prav, zmenjeno.
   ZAPOMNI SI – 100 POSTOV NA DAN – JE TVOJA NORMA”
   Eeče
   še “JANEZ CEPEC”: ” BUNKSLA – PEJTA MAU U “BEGNE”. L.-r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE.
   4. del
   se nadaljuje.

   ŠALA
   3. del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče: “Nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
   Ne zafrkavajte se,
   jaz sem že čisto na koncu z živci, bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
   a CESTI boste. In brez DENARJA:

   ŠOBCA – se veselo in utrgano ZAREŽI in reče:
   “AH, DAJ NO NE DRAMATIZIRAJ – “PLAŠČEK”. Čisto OK nam gre – poglej, kako je moj TREBUH LEPO OKROGEL.
   Zmeraj imam denar – pa ne delam drugega – kot da včasih nosim napis”
   ” DELU – ČAST IN OBLAST”.
   Jest delam ne dosti, rad jem pa spim. NAJRAJŠ – IMAM PA – O B L A S T”.
   Malo letam po LJUBLJAN, povezujem ljudi, k res so “OBLAST” – PA DOBR ŽIVIM.
   Ne begaj teh revčkov – MI ŠE ZMEREJ SMO – OBLAST ! Tko kt za časa mojga fotra.

   Nas pa ljudi iz ex YU – pa RUSOV – JE VEČ KT STO MILJONOV,
   100milionov. Kaj bo tistih par SDSOVCE – PROTI NAM !.

   Reče
   “PLAŠČEK”:
   ” TO ŽE, AMPAK NAŠI EX KP, ZK “ŠEFI” SE ZAPLETAJO V VE HUJŠE – AFERE.
   OKOLI
   ARBITRAŽE S HR,, OKOLI ODTEKANJA DENARJA IZ ZDRAVSTVA,
   “SV” JE NEZADOVOLJNA itd.
   Zadnjič mi je “LEPOFRIZURNI NAŠ ŠEF”
   rekel, da se boji, da ga bojo na PREISKOVALKO PARLAMENTA – poklical !
   Je
   rekel “LEPOFRIZURNI” naš ŠEF,
   da bi kar šel – KAM V TUJINO: a da je prestar za to in da ne zna – nobenih – jezikov”
   Reče
   ” ŠOBCA” : ” a res. A to da ti je rekel?. Kam bo pa šu. Pa menda ja ne u Moskvo. Jest ke – že ne grem. Je tam mraz, pa tiste LITVINENKO pijače imajo. Ampak zapore pa kakšne gulage – še zmer – tud najbrž. Ruse mam rad kot zavezniike, ampak v Moskvo – pa ne grem”
   Se
   JANEZ CEPEC oglasi: ” Veš kuga ti- “ŠOBCA” – te v Mosvo tud noben ne vabi. Kwa pa nej u Rusiji s tabo? Za OLIGARHA si preveč prazne glave, pa preslabo zgledaš. Za u gulag – pa tko nis _ KER DELAT NE ZNAŠ PA NE MORŠ.
   Pejt ti mau u BEGNE – “ŠOBCA”..
   Reče
   “LILI PILI” : ja verjamem, da gre našim šefom že tud bolj slabo. In da “LEPOFRIZURN” – cvili !
   Ampak, saj jest nočem, da mi dajejo – velik denarja. Tolk nej mi dajo, DA BOM MU ZA _ ŠIR pa ŠNOPS -nej mi dnarja dajo- pa bom jest _ ČIST ZADOVOLN:
   A NE VIDTE KAKO LEPO, ŠNOPS RJAVO BARVO IMAM. Še sončit se mi ni treba”
   Se
   JANEZ CEPEC
   se zadere na “LILI PILIJA”:
   “LILI PILI – ti s en BUTL, PEJT TI MAU U BEGNE: Šnops rjava barva pride – OD CIROZE JETER. Kdo te bo pa zdravu?
   Noben – DOHTARJI BOJO ŠTRAJKAL, a ne veš? Dajejo ODPOVEDI. BUNKSL – PEJT U BEGNE”
   “LILI PILI” – le zamahne z roko in reče:
   “Ti JANEZ CEPEC – si pa res en CEPEC.
   Sej men je zarad zdravnikov, zarad NAŠIH DOHTARJEV – VSEEN !.

   Vsi vemo, da je MATILDA – NEJBOLŠ -DOHTARCA. A ne?” L.r. Janez K. KERN KOMENDA
   p.s.
   KONEC ŠALE
   3. del.
   se bo nadaljevalo

   ŠE. 2. DEL
   ŠALA
   2.del
   NAJNOVEJŠEGA, april 2019 – SESTANKA “ŽAL NAŠIH” ex KP, ZK provokatorjev
   V
   “PARLAMENT-pubu” na ŠUBIČEVI v centru LJUBLJANE, pri PARLAMENTU R. Slovenije.

   “ŠOBCA” se gladi po trebuhu in se reži v resneža “PLAŠČKA” in “LILI PILI” ja:
   “Kva pa je z vama, da sta tko resna.
   A nista dons še nć jedla pa pila. Jest kot se vid po mojem trbuhu rad jem pa pijem. Moram pa rečt, DA DELAM PA NE PRAV DOST. Mislm, da je dost, če kdaj pa kdaj reklamo za parolo naših ta starih delam
   “DELU ČAST IN OBLAST” Se razume – OBLAST imam sevede rajš – kukr pa – DELO.”
   “LILI PILI”
   znerviran reče:
   ” Ja ŠOBCA” manj govor, saj vsi vemo, DA TI ŠE NKOL U TVOJMU ŽIVLEN NIS RESN – DELOV”
   Si pač, “partijsko dete” iz TITO kaste ”
   V
   “PARLAMENT- pub” vstopijo
   “RDEČI BALON”, , nov provokator “IVO” in “JANEZ CEPEC”.
   Se
   “RDEČI BALON”
   dramatično zadere:
   ” Žalostna novica – a ne veste – naš
   “DUHEC”
   se je – OBESU – resno je MRTEV.
   Za NOGE se je – OBESU – en čas se je matrov – POL JE PA – KAR – UMRU. Mal pobrcov, pa UMRU.”.
   VSI
   SE POKRIŽAJO –
   “LILI PILI” pa vpraša: “JA ZAKUGA – SE JE PA ZA NOGE – OBESU”
   “SEJ – DUHEC – NI BIL NORMAL, AMPAK ZA – NOGE – SE OBEST – TO TUD NI NORMAL”
   Reče
   “RDEČI BALON” : ” ja ne vem točn, ampak zadnje dneve jje res postajal grozn ZLOBEN.
   ZLOBEN celo do ene OK ženske in mami s TV – drugi so DUHCA začel zmerjat, da je kukr
   EN ” FAŠIST”
   In “DUHEC” zmešan in pokvarjen kot je bil- je kar začel verjet, DA JE
   RES – FAŠIST :
   hotel je umret kot tisti BENITO M. iz Italije, ki so ga OBESILI ZA NOGE”.
   Pa
   se je DUHEC – obesu za noge, en čas je še mal MIGOV, POL JE PA KAR – OBVISU”
   VSI
   SE POKRIŽAJO IN REČEJO: “je bil res pokvarjen ni ga škoda.”
   “RDEČI BALON” reče:
   “sem prpelov novga ex KP, ZK provokatorja – KULTURNIK – “IVO” – je to. ”
   Kulturnik
   “IVO” reče:
   “VAM BOM V VELIKO – POMOČ – BOMO TUDI KAKŠNE “STALIN, TITO” pesmi PELI”
   SE
   ” JANEZ CEPEC”
   zareži in reče”: AH DEJ GA NO SEKLAT – PEJT TI MAU -U BEGNE ! Kdo bo pa tebe poslušov?
   ” TI
   S ČIST PODOBEN – LMŠ Marjanu.
   BI BLO BOL – ČE BI “SERPENTINŠEK – OSTOV.
   BI
   MU SAJ – POLNO DVORANO: tko ma pa kongres LMŠ – v napol PRAZN DVORAN”.
   Novi
   provokator ” IVO” reče :”NEHAJ ŽALIT MENE IN MOJE TITO, STALIN PESMI”
   Mentor
   “PLAŠČEK”:” reče:
   UMIRITE SE,
   POLITIČNA SITUACIJA ZA NAS EX KP, ZK – JE SLABA.” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   2.del
   se bo nadaljevalo

   ŠALA
   1.DEL.
   NAJNOVEJŠI SESTANEK , april 2019
   – “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev na tem OK portalu NOVE24TV.
   V
   “PARLAMENTU-pubu” na ŠUBIČEVI v centru LJUBLJANE, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor “žal naših” ex KP, ZK provokatorjev – imenovan
   “PLAŠČEK”,
   ker je vedno v nobel usnjenem plašču, da se oči od ostalih provokatorjev, ki so videti – bolj kot klošarji,
   “PLAŠČEK”
   pije sok in govori LILI PILIJU, ki pije PIVO +ŠNOPS
   “Oh LILI PILI
   – jaz bi najraje dal kar ODPOVED našim ex KP, ZK šefom: nobene reči več ne razumem,
   pa bojim se, da me ne bi naši “šefi” kar “pospravili”, ker preveč vem”
   “LILI PILI”
   pomirjujoče reče:
   ” ah, dej no, ne sekirej se, ne brihtej se s problemi šefov. Enostavn kt pasulj – nardiš – to – kar hočejo.
   Pa nehej pit sok, raj PIJ – PIR PA ŠNOPS – tko kt jest ! A ne vidš, kuko lepe “ŠNOPS RJAVE BARVE SEM” – še sončt se mi ni treba.
   Sploh pa z mano se ti “PLAŠČEK” nič ne brihtej – jest nisem zahteven.
   BOM NAPISOV VSE KR BOŠ HOTU – SAM TOLK M PAČEJTE, DE BOM MU ZA PIR PA ŠNOPS”.
   “PLAŠČEK”
   reče”
   “JA NAJBRŽ IMAŠ PRAV – “LILI PILI” – DA JE TREBA KAR NADALJEVAT S PROVOCIRANJEM “JANŠISTOV” NE GLEDE NA VSE – KAR SE DOGAJA.
   Ti kar pij – kar hočeš, jaz – bom kar sok pil – še naprej.
   Me pa skrbi, da nas bojo naši “šefi” kar naenkrat – nehal plačvat”..
   V
   “PARLAMENT-pub” – vstopi večji, trebušast precej mlahav dede pri cca 60 letih,
   ki vedno drži odprta šobasta usta – imenovan “ŠOBCA”, ki
   “ŠOBCA”
   se zadere:
   “DELU – ČAST IN – OBLAST” ! In se “utrgano zareži . L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   se bo nadaljevalo.

 • milanček

  a še kar brišete komentarje, se sprašujem, če ne gre nova24 po poti reporterja!? pa zastopi , če moreš!

  • šmentanamuha

   Kaj pa so ti zbrisali?

 • FRANC3

  Od diplomanta FDV ne moreš pričakovati kaj drugega, kot oprane možgane.
  Če bi slučajno mislil drugače, potem ne bi bil zaposlen na RTV SLO!
  Laž je neumrljiva duša komunizma (Kowalkovski).

 • Primosio

  Najprej vprašanja:
  1. zakaj je bil veleum?
  2. ali ni umrl v požaru?
  3. zakaj je bistven vzrok požara?
  4. če je bistven vzrok požara, potem je bistveno tudi, kdo je okužil Kosovela z meningitisom

  Sedaj pa dejstva:

  1. bil je kolaborant
  2. zabarikadiral se je v postojanko,
  3. bil je v sestavi vojaške enote
  4. njegov pesniški opus ne opravičuje njegove napačne odločitve

  • JANEZ GUS

   Ti rdečko si še vedno v osnovni šoli.Tam boš tudi končal svoje znanje.

 • Get Smart

  Edini kolaboranti v Sloveniji, torej tisti, ki so kolaborirali z MUSOLINIJEVIMI FAŠISTI in HitlerjevimiNACIONAL-SOCIALISTI = obe te lutki sta seveda le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI lutki = so tovariši tovarišev MURGL KOMI JUGE,

  so bili MURGL srbo-rvacki-crnogorski.šiptarski skratka JUGOKOMUNISTIČNI lumpenproleteri/ZLOČINCI v Sloveniji.

  • Get Smart

   “Kardelj se je junija 1942 zadržal v Ljubljani “pre svega zbog veza što smo ih
   uspostavili sa Italijanima.”
   “19.11.1942 Dolomiti – IO OF, prejme pismo Kardelja, ki naroča, da je treba na vsak način okrepiti akcijo med italijanskimi vojaki, za katere so v Ljubljani ustanovili poseben komite, ki bo za njih izdajal 14 dnevni bilten v italijanščini” (Jesen 1942, Korespondenca Kardelj – Kidrič).
   E. Kardelj poroča Titu (14.12.1942): “Že sedaj imamo Italijane, ki dajejo podatke, nekateri tudi bombe. Če bomo utrdili naše položaje pri Italijanih, bo na kraju naš posel veliko lažji.”
   “Od vojakov je intendancija organizirano odkupovala čevlje, večje količine pušk in municije. Vse to blago so italijanski vojaki pripeljali iz Ljubljane na Brdo pod kozolec, kjer so ga prevzeli boljševiki.”
   “General Cerutti se je leta 1943 trikrat pogovarjal z boljševiki. Pod Hmeljnikom (9. maja), pri Dolenjem Kamenju (30. maja) in v Straži pri Novem mestu (13. junija)! Po pogovorih v Straži so boljševiki dobili 3 vagone italijanskih uniform, streliva in orožja. Cela Dolenjska pa je njuhala tobak.”
   “V Stomažu je Guido Cerutti pred množico ljudi padel v objem Kvedru in ga začel objemati in poljubljati. Kvedru in Novljanu je bilo nerodno, kaj si bodo mislili Vipavci, češ kako ste se pa vi borili tam dol na Dolenjskem s temi Italijani, ki vas zdaj objemajo in poljubljajo.”
   Zločinec Ivan Maček – Matija v svojih spominih leta 1981: »Ceruttiju in njegovima spremljevalcema smo potem postregli s pijačo, da so si nabrali moči za odhod.«
   .
   Tako, kot lahko vidite, so se kaviaržidovske in MURGL SRBO RVACKE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE skratka JUGOKOMUNISTIČNE MURGL JUGOKOMUNJARE “borile proti fašizmu” nje.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
   »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
   Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
   (ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
   Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

   • Get Smart

    En od stebrov zločinske kaviaržidoKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je TRANSIćIZEM: svoje izrodke in kupljene otroke kastrirajo in VZGAJAJO v pedofiliji, v pedrofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in s hormoni nasprotnega spola. Ko te kreature odrastejo, so, kot si same pravijo in z DELI DOKAZUJEJO na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI. Sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ. Poznate PODTIKANJA o fovšiji (zavist – želja)? Fovšijo – zavist ločimo po NAČINU IZPOLNITVE želje:
    – USTVARJALNA fovšija – prirojena fovšija ljudi (Tina je bila fovš Mateji Svet, zato se je lotila treninga, poštenega dela in VZORNICO Matejo presegla);
    – UNIČEVALNA fovšija – prirojena in VZGAJANA fovšija KOMUNISTIČNIH kreatur – človeku so fovš vsega, zato človeka zakoljejo in si prisvojijo njegovo imetje.
    FEJK ženske – »MOŽAČE« (TRANSIćI – KASTRIRANI fantki) ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov, FEJK moški (TRANSIćIRANE deklice na testosteronu do konca svojih dni igrajo vloge »POŽENŠČENIH kao MOŠKIH« in to FEJK moško POŽENŠČENOST potem PODTIKAJO LJUDEM. Znani PONOSNI pedrizem/lezbizem je sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA. Tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI »modus operandi«.

    • Get Smart

     Drugi steber PEDRIZEM/LEZBIZEM je za KOMINTERN-OVCE oz. MURGL JUGO KOMUNJARE najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS: gospodar zazanamuje svojo lastnino – vse riti so v lasti gospodarjev in njihovi otroci so vzgajani v PONOSNO nastavljanje dupeta gazdi. Te kreature svoja dela vedno PODTIKAJO LJUDEM: ste že slišali »za hlapce (za SERBUSE) rojeni«? Ja, IVAN CANKAR je govoril o teh kaviarSERBUSNIH KREATURAH, ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI, biča željni in vajeni, hrbet upognjen, dupe za gazdu spremno … LEZBIZEM je sredstvo za poneumljanje deklic, ki kupijo LAŽNO PROPAGANDO o »grdih moških«, ki da zlorabljajo ženske, kar je znova le kominternistično PODTIKANJE skladno z njihovo agendo: »Deli in vladaj!«
     Samo te kaviaržidoKOMINTERNOVSKE parazitske kreature (krvosesi) in njihovi SERBUSNI WATCHDOGI (volkodlaki) zlorabljajo ženske in otroke. Delajo za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviarKOMUNISTIČNO INTERNACIONALO, za svoj »Nov svetovni red«, njihov tisočletja isti red, SUŽNJELASTNIŠTVO:
     1. PRVORAZREDNI pusići in TRANSIćI so gazde, odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=watchdogov in zasužnjenih ljudi,
     2. DRUGORAZREDNI pusići in TRANSIćI so SERBUSI (hlapci), watchdogići, psi čuvaji tekovina revolucije, »VOJAKI REVOLUCIJE«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN,
     3. TRETJERAZREDNI so ljudje, LJUDJE so SUŽNJI.

 • lili pili

  Veleumni, pa kaj se, dosti neumen, da se je dal na placilni seznam nemcev, ki so leta 43 definitivno izgubljali vojno. Da tak veleum izbere napacno stran pa ni tragedija ampak samo smola..

  • Janez Kepic-Kern

   SMOLO IMAŠ JA – zdaj si TI na napačni strani.
   ŠE HUJŠA SMOLA PRI TEBI JE TO,
   da ti je – se zdi – “CRKNILA LOGIKA” v tvoji glavi.
   Saj ni trba te tvoje SMOLE – kazati celemu svetu. L.r. JANEZ K K KOMENDA

   • lili pili

    Ne se repentic, poglej malo ankete, se mal pa boste spet udarili hitri spizdi mars v eno sosednjo drzavo, kot maja leta 45, tako hitro ste bezali, da vas se zdej isejo in stejejo…

    Samo hecam se… nic bat

    • Janez Kepic-Kern

     NESODNIM POLIT MORILCEM
     KAR
     SO EX KP STALIN, TITO STALINISTIČNI PARTIZANI – dokazano bili,
     se
     PAČ – IZMAKNEŠ.
     A
     ti – ne bi bežal, če bi te napadli neki oboroženci,
     ki
     te hočejo ubiti le za to, ker NISI – ZA J:V:STALINA.Č.r. Janez K. Kern KOMENDA

     • lili pili

      Seveda bi bezal ce bi imel slabo vest, umore, pokole, deportacije, prejemanje denarja in orozja od okupatorja. Ko pa je prsla ura obracuna so bili pa vsi nedolzni…

  • ZatonMesecnikov

   Komunisti bi ga kot intelektualca cerkvene privrženosti ustrelili Lili.

   zakaj bi šel torej k Komunistom in ne k Antikomunistom Lili?

   je vsaj v boju umrl, ne pa da bi mu Borci NOB kot cerkvenjaku pognali kroglo v tilnik Lili.

   Si sploh pri pamti, da takšne kvasiš? nekdo gre neke noči v hosto, da se preda Borcem NOB, da ga likvidirajo. In ker ne stori tega, ga le ti proglasijo za izdajalca in kolaboranta…

   • lili pili

    Saj ves da je veliko privrzencev cerkve bilo v vrstah partizanov in prezivelo, nekateri so hili nosicci nob….

    • ZatonMesecnikov

     Kateri pa razen Kocbeka, ki so ga rabili za maskoto lili? Kao pluralnost…

     • lili pili

      Tako si nacitan bi pa ze moral vedet…

     • ZatonMesecnikov

      Saj nisva v šoli Lili. Daj imena…..

 • Janez Kepic-Kern

  Ti veleum od LILI PILIJA – zakaj naj bi se pa dal v slużbo najhujšemu polit morilcu J. V STALINU – kot so to storili KP STALINISTIČNI PARTIZANI ? Nisi dorasel tematiki . Počni raje kaj drugega.
  A si na sliki tako RJAV OS SONCA? Ali pa gre za t. i. ŠNOPS RJAVO BARVO ?
  L. r. JANEZ K. Kern KOMENDA

 • Olga101

  Sramotno je, da se to dogaja v času predsedovanja kristjana!??? Sramotno je, da so se ravno s pomočjo kristjsnke Ljudmile murglske zaščitili zlocinci!

  • JANEZ GUS

   Kako je bila takrat ta pokvarjenka proti referendumu o odprtju udbovskih arhivov.Kako je navijala,da bo vse ostalo isto,prasica zdaj vidi,ko je vse potemnjeno.

 • Get Smart

  Ludamila ni Kristjanka, saj dokazano ne hodi za Kristusom, kar je nujni pogoj za biti Kristjan, ampak hodi za Kućanom.

  ŠARAC ni Kristjan, saj DOKAZANO NE HODI ZA Kristusom, kar je nujni pogoj za biti Kristjan, ampak hodi za Kućanom.

  Če pa se kateri od teh dveh slučajno propagira kot Kristjan, pač laže, kajti, po Kristusu nje:

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

  • Get Smart

   Pojem sram, sramota (velja sicer tudi za vse ostale pojme tega sveta) moramo uporabljati skladno z njihovimi pomeni. Najbolje je, sploh ko smo pri informiranju in nam je omogočen svobodni govor, da smo karseda jasni, da recimo ne uporabljamo približnih prispodob, ki si jih lahko (kot nekako predvideva pesništvo), lahko razlaga vsak po svoje, saj v glavnem v fazi OBVEŠČANJA, OSVEŠČANJA (informiranja) ne gre za obelodanjanje lastnih občutkov, čutenj, ampak za govor o dejstvih, o RESNICI,
   ki je za ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in KOMINTERNO nasploh trn v peti (če smo malce pesniški) in je RESNICA tudi edina tista, ki nas lahko osvobodi JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE.
   Pesništvo sicer ni nujno narejeno, da si ga lahko vsak razlaga po svoje — ta manever je priročen predvsem kot ČLOVEKOV obrambni mehanizem pri OKRNJENI SVOBODI GOVORA (za časa diktature ne moreš/ne smeš jasno in nedvoumno povedati, da je recimo JOSEPH BROZ TITO peder, pedofil, posiljevalec otrok, morilec otrok,
   ker te pač “uzme magla” nje),
   zlorablja pa ga, ta pesniški mehanizem namreč, torej pesniške prispodobe, tudi KOMINTERNISTIČNI AGITPROP aparat, torej je, kot se temu znova pesniško reče, lahko dvorezni meč. S pesniškim jezikom, torej s prispodobami pa lahko izražamo tudi samo RESNICO.

   • Get Smart

    Vrnimo se k sramu.
    SRAM je občutek, čut, čutenje ZAVEDANJA LASTNEGA nečastnega, napačnega ravnanja. S pojmom sram torej označujemo tisti občutek, ki ga čuti tisti, ki JE ZAGREŠIL nečastno, napačno ravnanje. Zaradi totalne JUGOKOMUNISTIČNE kontrole šolstva in medijev je pojem sram v javnem diskurzu sfejkan, kot je sfejkanih še ogromno pojmov — za ta namen je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE tudi “počistila” sloveniste, ki so urejali SSKJ in nastopila nadobudnega MURGL JUGOKOMUNISTKA Toporišića, ki je s svojo ekipo ustvaril sLJovar sLJoveNJačkog kNJižNJoga jezika nje.
    Kaj je častno/prav in nečastno/narobe?
    Odvisno od pred-pisov skupnosti.
    ZA SLOVENCA je ČASTNO pošteno delo, resnicoljubnost, pravičnost, svobodoljubnost,
    človekoljubnost itd., skratka SLOVENSKA KULTURA ŽIVLJENJA.
    Kar je nasprotno od naštetega (predpisanega in prenašanega iz roda v rod), je nečastno/napačno. Če se kak posameznik (pomeni, če sam sebe) zaloti v nasprotju z znanimi določili/normami skupnosti, ga obide tisti občutek, ki ga označujemo s pojmom sram.
    Kdor NI STORIL česa v nasprotju s pred-pisi skupnosti, ga NE MORE BITI SRAM.

    • Get Smart

     Kaj pa so pred-pisi, norme, natančneje UKAZI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE oz. KOMINTERNE?
     LAŽ, rop, umor in uničevanje vsega, kar je delo poštenih človeških rok, čuvanje tekovina MURGL SRBSKE JUGOKOMUNISTIČKE revolucije, torej na vsak način obraniti, kar so si Z ZLOČINI PROTI ČLOVEŠTVU NAROPALI.
     To so njihovi predpisi, to so zapovedi MURGL JUGOKOMUNISTIČNE skupnosti,
     zato jih, ko to WATCHDOGIćI počno, ne more biti sram.

 • milanček

  galunić se bolj zanima za istospolne zadeve, zelo rad je z mladimi fantki!

 • mare

  RTV SLO zamolči vse grozote partizanov, komunistov in muslimanov

 • Janez Kepic-Kern

  TA Mario – je meni – antipatičen.
  Čenča
  in prazno – govoriči.
  Nikoli NE – gledam oddaj – v katerih – je on. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Tone

  Malo resnosti in spoštovanja do Balantiča Novi ne bi škodilo.
  Balantič je lahko bil velepesnik, nikakor pa ne veleum, ker ni bil ne filozof ne fizik.
  Zloraba pesnika v politično propagandne namene.
  Pesnik je bil omenjen v zabavnem kvizu in ne zgodovinsko politični oddaji.

 • Get Smart

  Besedna zveza »pesniški veleum« nedvoumo označuje nekoga za pesniškega veleuma. Ne več, ne manj.
  .
  Pojem veleum seveda ni omejen na filozofe, še manj pa na fizike, ampak tega eno MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pseto, watchdog SI SAM PRAVI, ki tu usmraja spletišče s svojimi murgl jugokomi iztrebki, pač ne more vedeti.
  Kot tudi pojem ritardiran um ni omejen le na Tonćija, ampak velja za vse murgl jugokomi-čefurske pse điniuse, rdeče balone, smrdljive duhce, frenke novake, obliteratorje, luzje, tunfiće i tako dalje do tokija.
  .
  LAŽ je LAŽ, je vseeno, če so jo MURGL psi nadrkali v drko-kvizu ali v kakršnikoli drugi oddaji.
  LAŽ je za človeka nečastno dejanje,
  za MURGL JUGOKOMUNSTIČNE pse pa smisel obstoja,
  je nuja in je seveda nadvse častno dejanje za ohranjanje ZLOČINOV proti ČLOVEŠTVU:
  »Laž je nesrtna duša komunizma«.
  Komunizem je narobe svet, je lažnivi in ZLOČINSKI svet, ki živi lahko le z lažjo in ostalimi zločini proti člolveštvu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!