fbpx

Kakšno naključje: Fotografije izginile iz Marčičevega stanovanja ravno v času, ko je tam bival Erjavec

Andrej Marčič (Foto: zajetje zaslona)

Luka Mesec je v oddaji Tarča dejal, da po njegovem mnenju ne gre za naključna srečanja, pač pa za kontinuirana. Sedanji premier Janez Janša se je s podjetnikom Andrejem Marčičem oziroma z lobistom Božom Dimnikom namreč najprej srečal leta 2003, nato pa še leta 2015. Kakorkoli, Marčič je včeraj razkril, na kakšen način so se “sporne” fotografije kar naenkrat pojavile v medijih. Ukradene so bile iz njegovega stanovanja, slučajno ravno v času, ko je tam bival njegov nekdanji tast, Karl Erjavec. Če nič drugega, pa je vsaj to prav gotovo naključje, mar ne.

V Tarči so povedali, da se tako levi kot desni politiki strinjajo, da je korupcija v zdravstvu problem. “Zdaj pa je treba razčistiti še to, ali je problem tudi, da  tako levi kot desni politiki negujejo tesne osebne stike z ljudmi iz vplivnih dobaviteljskih krogov,” so napovedali glavno temo včerajšnje oddaje. Voditeljica se je pogovarjala z Andrejem Marčičem – zadnje čase so večinski mediji namreč na veliko problematizirali stare fotografije premierja Janeza Janše, na nekaterih je bil tudi na Marčičevem plovilu. To naj bi bilo problematično zato, ker je Marčičevo podjetje približno 25 let poslovno sodelovalo z Onkološkim inštitutom in državo. Pa čeprav je evidentno, da je začel posle sklepati v času Drnovškove vlade in tudi služil je konkretno več pod levimi vladami. A to za večinske medije seveda ni pomembno, pomembno je le to, da je vsega kriv Janša.

Marčič je v oddaji razkril, da so se v medijih pojavile njegove fotografije, ki so mu bile ukradene. In sicer so bile ukradene iz njegovega stanovanja, ravno v času, ko je v njem bival tudi Karl Erjavec. Kar se tiče plovila pa je povedal, da gre za njihov projekt, slovenski proizvod, na splavitvi pa je bil tudi takratni premier Borut Pahor. Na tem plovilu se je vozilo na stotine ljudi, je povedal, med drugim tudi dva tuja evropska predsednika – v tujih medijih je bilo to tudi objavljeno, pa nihče ni tega problematiziral. Kako je prišlo do tega druženja na barki, Janša je bil takrat v opoziciji, se Marčič niti ni spomnil, je pa pojasnil, da je šlo za eno popoldne, nekje v bližini Pelješca. Dejstvo je, da se za nekaj ur vožnje na barki nihče ne bi vozil tako daleč, kar jasno kaže na to, da druženje ni bilo vnaprej dogovorjeno, ampak da so se očitno tam nekje srečali.

Foto: STA/Instagram/Nova24TV

Voditeljica je Marčiča tudi vprašala, ali je poznanstvo s sedanjim premierjem kakorkoli vplivalo na to, da je njegovo podjetje pridobilo določene posle. Podjetnik je odgovoril, da težko, saj na takšne odločitve niti ne vpliva zgolj en človek. Žnidaršičevo je še zanimalo, če je bil posel z podjetjem Integralis neke vrste nagrada za njegovo lobiranje pri njegovem tedanjem tastu – torej pri Erjavcu, za morebitno sodelovanje z Janševo vlado. “Zelo težko bi jaz tu posredoval, če nisem imel v tem mandatu nobenega stika s predsednikom vlade. Je pa v medijih pisalo, da ga je imel Erjavec sam. V medijih je v zadnjem času kar veliko pisalo o Erjavcu,” je morda celo nekoliko namignil, da je bil morda njegov nekdanji tast tisti, ki so ga zanimali morebitni posli.

Sara Bertoncelj