Si lahko mislite? Nataši Pirc Musar se zdi odškodnina v vrednosti 70 tisoč evrov za nič dela celo premajhna?!

Foto: STA

Pisali smo že o sramotnem primeru javne RTV Slovenija, ki je na račun plačnikov prisilnega RTV prispevka izplačala 70 tisoč evrov nesojeni direktorici Nataši Pirc Musar zaradi nezakonito izpeljanega postopka imenovanja direktorja, čeprav ta funkcije direktorice ni opravljala niti enega samega dne. Če se navadnim državljanom zdi, da gre resnično za previsok znesek odškodnine na račun plačnikov prisilnega RTV prispevka, pa se očitno s tem ne strinja Pirc Musarjeva, saj meni, da je odškodnina ustrezna oziroma prenizka. Na Twitterju  je namreč zapisala: “Meni se zdi ustrezna, celo prenizka, in se v nadaljevanju zapletla v pregovarjanje z izvršnim direktorjem naše televizijske hiše Alešem Hojsom, ki ji je dal vedeti, da izplačilo v takšnih okoliščinah ni le sramotno ampak škandalozno. 

Aleš Hojs je v svojem zapisu Pirc Musarjevo povprašal: “A se vam odškodnina, ki ste jo prejeli, za to, da niste niti ure presedeli na mestu direktorja, ne zdi sramotna?” in ob tem dal vedeti, da je sramotno tudi  njeno ustrahovanje novinarskega dela in tožbe zoper njih. Očitno je nekdanjo televizijsko voditeljico informativnega programa na POP TV zapis zmotil, saj je ta v svojo obrambo zapisala: “Vi absolutno ne razumete odškodninskega prava. A se vam ne zdi sramotno, da je ne plačajo tisti, ki so to zakuhali? Pa vaši in ta rdeči so to. :) O katerih tožbah pa govorite? Se pa bojim, da tudi odvetniškega dela ne razumete. Politik(ant) pač.”

Hojs je Pirc Musarjevi v nadaljevanju odgovoril, da ni nikakršne potrebe, da razume odškodninsko pravo in še enkrat ponovil, da glavno vprašanje predstavlja: “Ali se vam odškodnina, ki ste jo dobili (ni bila prisojena, ampak dogovorjena) za nič, razen da ste se prijavili, ustrezna?”. Pri tem ji je dal vedeti, da se mu izplačilo odškodnine ne zdi sramotno, ampak škandalozno!! “Zmorete odgovoriti? Vse tožbe proti Bojanu Požarju, grožnje portalom…,” je Hojs še povprašal Pirc Musarjevo. 

Programski svet RTV je leta 2014 najprej za direktorico izglasoval Pirc Musarjevo, a so nato glasovanje razveljavili, imenovan pa je bil Marko Fili. Višje sodišče je nato odločilo, da je bilo to nezakonito, zato je Pirc Musarjeva napovedala odškodninsko tožbo, a je uspela doseči poravnavo z novim direktorjem Igorjem Kaduncem.

Foto: STA

Odškodnina se ji zdi celo prenizka
Če se navadnim državljanom zdi, da gre resnično za previsok znesek odškodnine na račun plačnikov prisilnega RTV prispevka, pa se očitno s tem ne strinja Pirc Musarjeva. Njej se namreč zdi, da je odškodnina ustrezna oziroma prenizka. V zapisu je namreč v odgovor zapisala: “Meni se zdi ustrezna, celo prenizka. Niste mi pa odgovorili na vprašanje, če naj bi plačali tisti, ki so škodo povzročili?”, je izpostavila in dodala, da Požarja tožijo na laži. “In to ni grožnja”. 

Foto: Twitter

Hojs je dal Pirc Musarjevi vedeti, da se je poravnavala in podal prepričanje, naj jo torej plača Kadunc osebno, ne pa javna RTV, katere delovanja financirajo vsa slovenska gospodinjstva. “Če bi tako odločilo sodišče pa tisti, ki so delovali nezakonito/tako kot bi to morali Nadzorni svet DARS, Telekom,… Bomo objavili, da vam je za nič odškodnina premajhna! Požar pravi, da sodišče odloča, da lažete vi?!” “No no. Vam nepoznavanje prava škodi,” je v odgovor še zatrdila Pirc Musarjeva.
Kljub temu, da se Pirc Musarjeva v celotni zadevi zgovarja na to, kako Hojs naj ne bi poznaval prava, še ne opraviči dejstva, da se Pirc Musarjevi zdi odškodnina za delo, ki ga sploh ni opravljala, primerna oziroma celo premajhna. Sploh glede na to da gre za denar slovenskih davkoplačevalcev. Ker pa je veliko primerov, kako država politično nastavljenim predsednikom uprav državnih podjetij in zavodov zaradi “nezakonite razrešitve” brez težav izplačuje ogromne odškodnine, se navadni državljani upravičeno počutimo drugorazredni.
Hana Murn
 • Rožle

  Čaki malo .. še ena Nataša? Pa koliko je zdej že teh Nataš?
  Rastejo kot žabe po dežju al kako že gre to .. no ja .. zadnje dni majo deževnice na pretek..
  https://www.youtube.com/watch?v=ME8k9NnNflw

 • Miro Jereb

  Očitno sistem to omogoča…saj ima vsak dovolj masla na glavi da se “pokrivajo” z našim denarjem.

 • Ivan Ivanovič

  Lahko bi naredila nabirko med Slovenci zaradi krivice, ki jo je doletela.

 • sodnikisozločinci

  Kakšno odškodnino je dobil pa moški, ki so ga ogrizli Baričevićevi bulmastifi v Ljiubljani in ima zaradi napada psov trajne telesne poškodbe? Koliko časa je pa še čakal nanjo, da mu je zaradi revolta javnosti sploh bila dosojena?

  Toliko, da vidimo kakšna je razlika med prvorazrednimi, kot je Musarjeva in drugorazrednimi, kjer je večina nas.

  • Novakec1

   Ne prvo razredni, nadrazredni, prvi v vesolju.

 • est

  Kako ne razumete, da ima gospa velike potrebe. Motor in z njim povezana potovanja, bowling, obramba Melanije. To vse stane. Da dobiš pa 70 jurčkov gratis jih pa še z večjo lahko zapraviš.

 • rubec

  S to bunko smo že mi na Adriji Airways imeli probleme, ko so se potniki na DC-3 redno zgražali, kje hudiča pobiramo takšne stevardese. Zato sem kot takratni predsednik delavskega sveta zanjo predlagal premestitev na tovorna letala, kjer bi z njo lažje uravnotežili razporeditev tovora in obremenitev letal. Takrat rubecov predlog ni bi sprejet. Ta ignoranca do mojih predlogov traje še danes.

  • zokispoki

   Se vedno gre lahko na lepotno tekmovanje, za miss sveta. Ce izgubi jih pac iztozi, de !

  • Janez Mayer

   Škoda, da niste leteli na B – 17. Idealna stevardesa za bombnik, no.

   • RATATA

    Uporabna tudi kot bomba.

 • Oregon

  da je baba cist počena, sem se prepšričal pred časom. Lasrtnoročno kliče za fakturo ki niti še zapadla ni, je histerična in nesramna, za znesek ki ni omembe vreden. Da jo imam doma leti po 15ih minutak čez prvo zaprto okno ven. Tole pa ni normalno, res ne, ropa pa Slovenijo na vseh koncih. Da je tale odškodnina nameščena sploh niti ne dvomim.

 • Oregon

  baje je že predsednica neke bowling zveze, sam ne vem a bo kugla al kegl.

 • Van Der Waals

  PIRC MUSERJEVA KOMUNISTKA KI KRADE DAVKOPLAČEVALSKI DENAR!!!

  • Steiermark

   Vsi rdeči počnejo, še naprej, samo to: “sve je naše…”

 • Ivan Ivanovič

  A ni bila ali hotela iti na Rdeči križ? Verjetno se ji zdi premalo, ker je denar dala Rdečemu križu za dobrodelne namene. Verjetno tudi za migrante.

 • Black_hawk

  Delavci pa na minimalcu. Prvorazredni press.

  • KAPIBARA

   In z januarjem bode cerka 45 % ZAPOSLENIH delalo za minimalca, socialni transferji se pa dvignejo ( se ve kateri jih največ prejemajo) , kajti so % vezani na višino minimalca

 • Black_hawk

  Retardirana levaška vuko*ebina kjer par osebkov zelo dobro živi. Narod pa še kar voli tardeče.

 • črnaovca

  A se je kdo vprašal o odgovornosti tistega ki je razpis objavil, ni kriv zavod temveč vodstvo in nesposobneži ki tam vedrijo in oblačijo.

  • KAPIBARA

   VEDNO je nekdo podpisnik rabote !! Kriv pa zadnji čklen v verigi ali pa exel..

 • Black_hawk

  Ko si enkrat prisesan na državni denar ti nikoli več ni dovolj. Tisti ki delate v politiki sami veste kako to gre…

 • Stajerka

  …..tu vidim Pirc, na TV vidim Kresal……pa obe pravnici, pa obe z črno dušo…….ki ju kosmate duše, vedno znova in znova tiščijo na plano……čakam še na kakšno o Vonta in Brunskole….če vse skupaj začinimo še z Bratušek in Kociper, potem zadeva zrela za pekel…..iz katerega bi ob takšni druščini pobegnil tudi sam hudič…….

 • Anton

  Se lahko gradnja kanalizacije na vodovarstvenem območju ustavi?

  to vprašanje se zdi na prvi preberek brez premisleka čist počeno, če se ob tem nebi zavedal kje pač živim. Živim pa v elitistični državi, kjer vlada krivosodje.

  sarkazem press

  • Stajerka

   ….mafija!!!

 • RATATA

  Ta pirčevka je super bomba. Si predstavljate škodo na zemlji, če bombnik odvrže takšno krmaćo?

 • JANEZ GUS

  Ta krmača NI nikdar nič delala.Vedno je živela na račun drugih.,zato denarja ne zna cenit.Tudi za take raste palica PREJ ali SLEJ.

 • Antonius

  Odpust zaradi nekrivdnih razlogov je postal odličen *roparski* biznis.
  Odpuščenemu v podjetju v državni lasti zrihtajo službo nekje drugje, planirani nekrivdni razlogi mu pa na koncu navržejo še zelo zajeten znesek evrov.
  Povsem razumljivo je, zakaj se nekrivdni odpusti ne dogajajo v podjetjih, ki so v privatni lasti.

 • mona lisa

  Ti zadetki se prepirajo in kradejo miljone narod pa je vedno bolj lačen in brez denarja. Le vkup ,le vkup uboga gmajna………………………………..bo spet postala aktualna pesem.

 • Artur

  Izrojena lopovska, pokvarjena, rdeča govna bodo toliko časa plajhala narod dokler ne bodo začele njihove “glave letet”, ko bo narod enkrat potisnjen v kot .
  https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU

  • pajot

   ne bo čisto tako. Ko bo odletela prva glava,bojo ostale spizdile v avstrijo in Italijo. Tako kot leta 91.
   nekaj jih bo odletelo tudi v Liechenstein,na Ciper in Kajmanske otoke.
   Bo pa treba pazit,da palčkova glava kam ne odleti. To glavo bomo nujno rabili.

   • Artur

    Še preden se to zgodi bo treba strogo zavarovat vse mejne prehode in letališča(oborožene varde)tako, da niti podgana ne bi mogla uiti.

    • Skrajno Desni

     Kdo bo pa zavaroval meje in letališča, skorumpirana policija, naga in bosa vojska, štajersko in primorsko vardo bodo pa z novim zakonom onemogočili da bo lahko lopovska oblast spizdila.

     • Artur

      Vse se da če, se hoče, če je tehten razlog in “motivacija” pa volja je potrebna.

 • Artur

  Problem v tej državi “gospodje” ste vi ….!
  https://www.youtube.com/watch?v=XJBBpDQhUR8

 • Andrej

  Gospa Musarjeva je čisti dokaz, da obstaja velika razlika med pravom in pravičnostjo.

 • Šiški padobranac

  Morala bi zahtevat 700.000€, nespametnica Nataška.

 • Nlb Info

  Ko pa jajo zahteva skoraj miljon a je to po vase pravicno

  • rubec

   Bunka, si to ti?

 • Nlb Info

  Koliko pa jajo zahteva od drzave …pa vi revcki boste to placeval potem pa ne bo panike

  • rubec

   Majmun pa še teslo zraven nespoštljivo. Kdo je to jajo?

   • Nlb Info

    Vas bog ki mu vsi verjamete ivan janez jansa

    • rubec

     Slovenci mu pravimo Janez Janša. Z veliko začetnico in brez ivan. Če nimaš kupljene osnovne šole, bi moralo po kakšnem mesecu vaje tudi tebi uspeti.

   • marijan

    Tale Nlb Info, no.

  • Schemva Miro

   Od kod si se pa ti voluhar prikazal?

 • tomven

  … si je pa nov avto kupila…

 • stane skufca

  Ena hinavka je in nič drugega, po eni strani govori pravljice o etiki, po drugi strani hoče okrasti državo, stera naj se nekam, baba nagravžna.

 • skrajna resnica

  Bavconovi (pri)pravniki se šopirijo kot da imajo monopol nad pravom, ki ga nižje kaste ne morejo razumeti. Razkrinkali so se kar sami kvaziprofesorji Cmerar, paPirnat, Korčetto in Stubbs, ki so dokazali da prava ne razumejo niti v teoriji- produkti usmerjenega izobraževanja ne padejo daleč od drevesa.. Nadalje jih je razkrinkalo Evropsko sodišče za človekove pravice, ki jugoslovensko pravo rangira najnižje izmed 48 članic. Potem imamo še kup kriminalnih sodnikov, odvetnikov, notarjev in tožilcev proti katerim so Balkanski bojevniki videti amatersko.
  Drugače pa ne dojemam odškodnino kot negativno. Kamarila bi tisti denar jankovićila v vsakem primeru- pravzaprav je drobiž v primerjavi s tem da bi spet morali trpeti to dezinformacijsko zamaščenko na Hanzi-tvju.

 • Šiški padobranac

  N.P. Gnusar

 • Vlado77

  Po njeni logiki , če se prijavim na odprto delavno mesto imam dve možnosti. Prvo- dobim službo in delam. Drugo- me zavrnejo in jih tožim za najmanj 3 leta zaslužka. Pravi raj za lenuhe.