RTV Slovenija od lokalnega kabelskega operaterja zahteva skoraj 300 tisoč evrov! Pripravlja se referendum o ukinitvi RTV-prispevka!

RTV Slovenija je na Okrožno sodišče v Kopru nedavno vložila tožbo proti ponudniku kabelskih storitev Sistem – TV multimedija in komunikacijske storitve d.o.o. v višini 268.721,80 evra zaradi nepoplačanih stroškov nadomestila za retransmisijo njenih televizijskih programov TV SLO 1, TV SLO 2 in TV SLO 3, čeprav morajo kabelski operaterji obvezno zagotavljati brezplačen prenos tako imenovanih programov posebnega pomena.

Mafija, z drugimi besedami je težko opisati početje javne televizije. Namreč, najprej zakon od ponudnikov kabelskih storitev zahteva, da sami brezplačno obvezno zagotavljajo prenos tako imenovanih “programov posebnega pomena”, kamor se uvrščajo trije programi RTV Slovenija.

Šok pa pride, ko potem zaradi opravljanja zahtevanega prenosa programov RTV Slovenija od ponudnikov kabelskih storitev zahteva še nadomestilo za retransmisijo njenih televizijskih programov. Država kabelskega operaterja najprej prisili, da zagotavlja določene televizijske programe zaradi “posebnih pomenov”, nato pa želi od kabelskega operaterja še denar zato, ker ga sili v prenašanje njenih programov. To je primerljivo edino z roparjem, ki vas sili, da ga odpeljete iz Ljubljane v Maribor, nato pa še zahteva, da vi njemu povrnete potne stroške.

Najprej zahtevajo od operaterjev prenos programa
Ravno s tem pa se te dni soočajo v podjetju Sistem – TV, ki ponuja kabelske storitve na območju Primorske. Direktor podjetja dr. Rok Mencej nam je preko e-maila zaupal, da “gre seveda za vrhunski precedens in svinjarijo, saj zakon o medijih (glej člen 112.) jasno govori o tem, da se morajo programi RTV SLO razširjati brezplačno”.

Generalni direktor RTVS Igor Kadunc (Foto: STA)

Kljub temu pa RTV zdaj toži vse slovenske operaterje. V tožbi je navedenih kar 33 ponudnikov kabelskih storitev, ki delujejo v Sloveniji. V tožbi namreč trdijo, da čeprav morajo operaterji omogočati neodplačno razširjanje njihovega programa, jih to še vedno ne oprosti obveznosti iz naslova kolektivnega varstva avtorskih in sorodnih pravic.

Iz tega razloga nam je Mencej zaupal, da se operaterji pripravljajo na referendum o ukinitvi plačevanja RTV-prispevka, h kateremu bodo v septembru pozvali vse naročnike. “Osebno menim, da gre za režimski medij, ki z objektivnim poročanjem nima veliko,” je povedal Mencej, ki meni, da bodo zaradi takšne tožbe RTV kabelski naročniki kmalu dobili višje položnice za okoli 2 evra na mesec.

Kratko na koncu potegnejo davkoplačevalci
Mencej je tudi opozoril, da gre pri tožbi RTV Slovenija, v kateri ta od kabelskih operaterjev zahteva skoraj 300 tisoč evrov, zgolj za obdobje 2010-2015. Če jim s tožbo uspe, bi to za javno televizijo iz tega obdobja pomenilo dva milijona čistega dobička, ki bi šel za neupravičeno pokrivanje svojih stroškov.

Kakor je že dolgo jasno. Javna hiša zapravlja, račun pa so na koncu prisiljeni pokriti slovenski davkoplačevalci. Če se je še lani govorilo, kako bo RTV Slovenija pokrila finančni primanjkljaj, saj ne bo šlo v nedogled z odprodajo premoženja, je zdaj jasno. Kratko malo z izsiljevanjem denarja, na koncu pa bodo spet trpeli davkoplačevalci.

112. člen zakona o medijih

(1) Operater mora pod enakopravnimi pogoji omogočiti razširjanje programov vseh izdajateljev, ki jim je izdano dovoljenje iz 105. člena tega zakona, če obstajajo tehnične možnosti za kvaliteten sprejem signala v glavni sprejemni postaji operaterja, in sicer najpozneje v roku devetdeset (90) dni od začetka oddajanja teh programov ter tako, da so dostopni vsem uporabnikom njegovih storitev.

(2) Operater mora v roku iz prejšnjega odstavka omogočiti neodplačno razširjanje radijskih in televizijskih programov iz 76., 77., 79., 80. in 81. člena tega zakona, če obstajajo tehnične možnosti za kvaliteten sprejem signala v glavni sprejemni postaji operaterja, in sicer tako, da so dostopni vsem uporabnikom njegovih storitev.

(3) V primeru iz prejšnjega odstavka mora izdajatelj operaterju omogočiti neodplačno razširjanje njegovega programa, razen obveznosti iz naslova kolektivnega varstva avtorske in sorodnih pravic.

(4) Operater ne sme omogočiti razširjanja radijskega ali televizijskega programa izdajatelju, ki spada pod jurisdikcijo Republike Slovenije, če program ni vpisan v razvid pri pristojnemu ministrstvu.

(5) Poleg programov iz prvega in drugega odstavka tega člena, operater omogoča tudi razširjanje drugih programov, če tako odloči programski svet iz 114. člena tega zakona.

Ivan Šokić

 • Stric iz ozadja

  Zakon je cudno napisan. Moras zagotoviti brezplacno razsirjanje programa ampak moras mu pa placati za avtorske pravice.

 • Slovenec

  UKINIMO RTV GREZNICO!

 • Aton

  Tudi POP kanalizacijo bi bilo treba vreči iz obveznega kabelskega paketa

  • macon

   Nobenega obveznega paketa ni. Ne plačujem nobenega tv paketa in na sobno anteno ne dobim Pop tv, Kanal A in Planet tv. Več gledam filme in serije na netu.

   Malo značaja bi priporočal vsem Slovencem. Za RTV SLO pač obvezno plačujemo, za ostale ne.

 • učko

  Jebat ga, mafija nam pije kri, opozicija pa ČEŠLJA MUDA.

 • KAPIBARA

  Pred leti si je rtv talal 13. plačo ( božičnico) iz kapitalskega dobička, katerega je ustvaril s tem, da je prodal “satelitcke pravice”- kupljne z NAŠIM denarjem, prodajo prikazal kot dobiček, katerega je razdelil SAMO med zaposlene..

 • GverilaStyle

  Ukinitev RTVja….boga miša tud za plastične popravke nima več…..

 • RATATA

  Poveljnik šentviške kasarne ppuk.Tomislav Šipćić je še živ. V operacija po Bosni je napredoval v generala!
  Takrat je obljubljal, da bo sesul eRTeVe qrbenhaus, in vanjo naciljal rore! Morda bi to zrihtal zdaj, ga je vprašati. Zdrav je še in pri močeh, v Sloveniji ima vse pravice, pa tudi penziona mu dajemo nekaj.

  • Mojca pokraculja

   Najprej je treba ugotovit, ali mu gre qrbenhaus še na živce. Malo dvomim, bi rekla da tudi on zahaja v ta bordel.

   • RATATA

    Verjetno je ponosen nase, da takrat ni sprožil, saj jim je ravno agitprop te javne hiše omogočil vse dodeljene jim privilegije namesto obsodbe in izgnanstva!

    • Mojca pokraculja

     Ma to mu je ratalo, puki slucaj. Saj ni mogel ptedvideti da so slovenci tako nori. Na prsih redijo kače.

 • sloustava

  Krsinar iz Reporterja toliko gobca o Novi24tv, o the dolgovih, o delnicarjih, ne napise ali odgobca pa, da Reporter jemlje hudic, da bo RTVSLO crknila brez mojega in, hahaha, tudi njegovega prispevka, da carlovke in krsinarji rusijo medijski prostor. Vec vem o Trumpu, kot o Sarcu. Dobro jutro, Slovenija, Upam, dokoncno pa lahko noc carlovke in krsinarji!

 • mona lisa

  Zadnji čas da se ukine to ravbarsko početje plačevanje RTV prispevka. Plačujem nekaj kar je totalno ne gledljivo. Program za posrat in vse cenzururano.

 • IZBIRA

  DElovanje po RTV ideja za delovanje trgovine:
  Slogan: Obvezno za vse, ki ste lačni vsaj 1X na dan. Danes za stranke preposto obvezno po zajamčenih Ne FER cenah

  Obvestilo za tekoči teden:
  Za upokojence samo v soboto: Danes obvezen nakupi jogurtov, po 5 EUR, Kruh po 7 EUR in mleko po 7 EUR .
  Za mladino do 18 let: Obvezen nakup lizik rolly pop vsaj 10 komadov/osebo
  Ostali artikli so na voljo po prosti izbiri

  Za polnoletne: Obvezna nabava artiklov v višini najmanj 30 EUR

  V primeru, da se ne odzovezte na našo tedensko ponudbo ali ne upoštevate naših ponudb vam bomo artikle poslali na dom. Plačilo po prevzemu.

  Za nakup se vam zahvaljujemo!

  • macon

   Ps: Če ne boste prevzeli, vas bo obiskala oborožena ljudska milica.

   • IZBIRA

    p.s. Stroški dostave po cenah Pošte Slovenija.

 • centurion

  REFERENDUM!REFERENDUM!REFERENDUM!
  REFERENDUM!REFERENDUM!REFERENDUM!
  REFERENDUM!REFERENDUM!REFERENDUM!
  REFERENDUM!REFERENDUM!REFERENDUM!
  REFERENDUM!REFERENDUM!REFERENDUM!
  REFERENDUM!REFERENDUM!REFERENDUM!
  REFERENDUM!REFERENDUM!REFERENDUM!
  REFERENDUM!REFERENDUM!REFERENDUM!

  • RATATA

   A takšen kot je bil o odlocanju glede marakeša?

 • montyamp

  Kaj pa to za ena vrsta prostitucije ???
  To je nobena presstitucija , opravka imamo namreč z udbokurćanistično kurbarijo , ki je plačana naprej s položnicami , ko pa narod okužijo s komunizmom , je treba še okužbo plačati .
  Se pravi , kurbo ki jo naprej plačaš , te okuži z HIV in za smrtno bolezen potem dobiš še račun , ki niti v dohodnino ne paše .
  To je možno samo v MURGLOSRBSKEM FAŠIZMU .

 • Amerikanc

  Prej ko slej RTV ne bo plačljiv ali bo plačljiv samo simbolično, tako kot v večini evropskih držav. Tokrat bo referendum 100% uspel.

 • montyamp

  RTV HANZA KURBENHAUS — CENZURA IN LAŽI NA POLOŽNICE

 • tomnidari

  Še vsak, ki je na kabelsko priklopljen je tudi na El. priključek in dobi poližnico za RTV prispevek 12€. Iznajdljivost levičarskih tatov ne pozna meja!

 • tomnidari

  In 75% Slovencev z veseljem plačuje mesečno 12+%€ zato, da jim lažejo in trošijo baterije na daljincih!

 • xtc

  Mislim ,da tale RTV tožba ne bo šla skozi ravno zaradi zakona-kjer je zapisano OBVEZNO in in mora prenašati Brez plačno,če bo zadeva obtičala na US ali ESČP bo RTV bankrotiral pod odškodninskimi tožbami in kaznimi.
  Nadalje čas je že ,da se spravi gor ta referendum in ,da se sprejme zakon po katerem,se RTV odklopi iz državnih jasli in mora na prosti trg kot vsi ostali ponudniki teh storitev,ter plačevati najeme oddajnikov in frekvenc.

  • tomnidari

   Tožba je nesmiselna že iz vidika, da vsak prejemnik kabelske TV je tudi priklopljen na El. priključek in zaradi tega imel ali ne TV plača RTV prispevek v znesku 12+€ mesečno

 • tomnidari

  A se lahko odklopim iz električnega omrežja v hiši, ki ima el. priklop že cca 50let? Me zanima samo pravna plat. Fizično bi to lahko naredil že včeraj.

  • dež

   Če zmoreš brez elektrike, potem (najbrž) lahko, v tem primeru nisi zavezanec za RTV prispevek. Teoretično bi se lahko s sosedom dogovoril tudi za odštevalni števec, če ne pokuriš veliko, strošek RTV pa bi si delila na pol. V teoriji je marsikaj možno, a v praksi stvari ne delujejo vedno.

 • montyamp

  Recimo takole :…….
  Plačam položnico na kateri bo možno izbirati ponudnika storitev , ali pa naj bo na HANZA KURBENHAUS en dan žvepleni , drugi dan IJJ , tretji dan pa en antikomunist in spet naokrog ………………………..
  Naj ljudje slišijo in vidijo kdo dela atentate nad poštenimi .
  Slava padlim za Slovenijo .
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • Basileus

  Janša se zaveda, da se ogromno fičnikov steka v RTV sklad in je ključni medij za nacionalno propagando ovc.. Zato je raje Možino postavil na direktorsko mesto propagandnega stroja.

  • macon

   O čem bledeš? Direktorje postavljajo vladajoči levi in pred tem že FDV indoktrinira novinarje.

   • Basileus

    Kje se kvazi novinarji Nora24tv šolajo. Na SDS kominterni?

    • ZatonMesecnikov

     Desničarjem je praviloma tradicionalna izobrazbena pot zaprta v sloveniji.

     • Basileus

      Kot Možini in podobnim. Svečkarji se delate žrtev. Ubožčki.

     • ZatonMesecnikov

      Smo reveži, ker če pomislim, kaj bi vse bilo če ne bi bilo vas Komunistov…

     • Basileus

      Vas kocbekovih komunistov. Vi ste umorili domobrance.

     • ZatonMesecnikov

      Nikakor. Do leta 1945 so samo še Kocbeka hranili kot razstavni eksponat. Za propagandne namene…

     • Basileus

      Kje pa Kocbek je kasneje obsodil povojne poboje zato ga je imela partija na “oku”.

     • ZatonMesecnikov

      šele veliko kasneje…

     • Basileus

      Se pravi tvoj rod spada med morilce. Ta vest te peče že v krvi. Namesto, da bi se sam kesal, raje loviš kvazi novodobne komuniste, ki jih okarakterizirate brez dokazev v sodnem procesu kot so to storili tvoji predniki.

     • ZatonMesecnikov

      Ja, pravim, da so moji že zgodaj revidirali. Ko so spoznali, kaj se klati po gmajni in okoli bajte….

     • Basileus

      Moji tudi, vendar ne kažejo fanatično s prstom na levake in jih ozjačuje kot ti fanatik.

     • ZatonMesecnikov

      Ker so pać levičarji…

     • Basileus

      Ne to ste vi. Kocbekovi.

     • Basileus

      Stem da moji niso bili ne kocbekovi ne komunisti.

     • Basileus

      Tradicionalno izobrazbo oz kvalitetne Univerze so ravno desničarji oz monarhi ustanovil.

     • ZatonMesecnikov

      Pa Komunisti uničili leta 1945…

     • Basileus

      Pri nas niso desnicarji ustanovil Univerze ampak liberalci.
      Govorim o tradicionalnih univerzah, ki so bile ustanovljene za časa svetega rimskega imperija. Vse imajo zaščitni znak coat of arms.

     • ZatonMesecnikov

      Za te namene so imeli tiste na Dunaju in v Pragi.

     • Basileus

      Za katere namene?

     • ZatonMesecnikov

      Tradicionalno izobrazbo…

      Prešeren pa podobni. Najboljše so pa tam obdržali….

     • Basileus

      Točno tako, selektivno prideš tudi danes na te Univerze. Vendar niso samo dunajske in praška, ki se ponošajo oz so tradicionalno zaščitene s coat of arms.

     • ZatonMesecnikov

      Univerza v Ljubljani je rojevala dr. Samoupravljanja, pa Plagiatorje….

     • Basileus

      Se strinjam se Zver in Janša in marski kdo iz pqrtije SDS iz te indoktrinacije.

     • macon

      Lahko študiraš v naravoslovju, v družboslovju je desnim glede politike bolje molčati, ker so skrajni levičarji pretežno tudi profesorji.

     • ZatonMesecnikov

      Ja, tako je. Četudi morda kakšen ni intimno, so v tem kolesju, ki jih je sproduciralo v zadnjih 70 letih.

      Kot da bi kak Župnik javno podvomil v obstoj najvišjega, tako je, če bi kakšen profesor sebe proglasil za desničarja. Govorim za družboslovne Fakse, kjer je bil primat partije najbolj izrazit. za tehnične fakse so pa vseskozi smatrali, da jih obvladujejo.

    • macon

     Najprej pojej gres do konca, po risanki pa brž spat, pogovarjala se bova, ko boš nehal kakati v pleničko.

     • Basileus

      V letih je definitivno ogromna razlika med mano in tabo. Tolikšna, da tebi zopet menjajo plenice.

     • macon

      V svojih štiridesetih sem. Pač se prilagajam tvojemu jeziku in razmišljanju.

     • Miro

      ko sem imel jaz 40 sem bil malo bolj resen….noja, saj ti tudi ko boš starejši ne boš dosti drugačen

     • macon

      Ti si levičar, to nima zveze ne z resnostjo ne z razumnostjo. Zate je že prepozno, da bi kaj dojel.

     • Miro

      boljš levičar, kot debil, kot si ti…..desni “revolucionar”

     • macon

      Z leti bi te lahko že pamet srečala. Vsakega levičarja rad vprašam pa bom tudi tebe: kako kaj napreduje pravosodna obravnava pet milijardne bančne kraje? Ne napreduje, a nje?

      Koristni idioti- navadni levičarji kot ti ste zato, da eni v tvojem imenu kradejo milijarde. V urejeni državi, kjer se to ne bi dogajalo, bi bila tudi tvoja penzija višja. Oziroma je verjetno nezaslužena, zato pa si levičar.

     • Miro

      ti stvojo mačjo pametjo teh stvari ne boš nikoli razumel…mal si poglej kaj si napisal? pišeš floskule…nabijaš o krajah, bančni luknji…..in seveda levica je vse to naredila….. morda tvoja ko onaniraš saj kot tak bedak verjetno ženske nikoli nisi imel….

     • macon

      Seveda je levica to naredila. Parlamentarna komisija, ki ji je predsedoval Logar je policiji in tožilstvu izročila tisoče strani dokaznega materiala in zgodi se nič. Kje so aretacije in procesi? Skoraj vsak dan ste nam levi leta kazali posnetke patria procesa z debilnimi in otročjimi obtožbami, tukaj so pa levičarji dobivali milijonske “kredite”, ki so bili nezadostno zavarovani in jih nikoli odplačali, absolutna in abotna Alenčica pa je zato zadolžila državo.

      A si gledal pol urni posnetek Logarjevega zaključnega nastopa v parlamentu, ko so poročilo komisije potrdile VSE stranke?

      Poglej si ga in se zamisli, kaj podpiraš. Morale seveda nimaš, zato je to brez smisla. Levičarji ste direktni podporniki milijardnega kriminala in korupcije, ob tem se je to direktno razgalilo.

      Tebe in tvojega levičarstva me je sram še zate, režimski podpornik in zagovornik kriminala. Kake glavni ste, kako pomembni in kako nam vsem VLADATE.

     • Basileus

      Pri 40letih ves dan, vsak dan na Nora24tv. Tvoje živlenje, vendar čudno.

 • Imperial Commando

  Najbolsi so pa levi fasisti, ki pizdijo, da je Nova24 propagadno trobilo Janse, JE, z eno bistveno razliko: NI PLACLJIVA. Rtv pa financira cela SLO, zato, da goni svojo skrajno levofasisticno in LGBTQWTF propagando, s katero se ogromno ljudi ne strinja. Naj se ukine prispevek in naj se banda sama financira.

  • Basileus

   In kdo bo ukinil prispevek? Kakšno propagando propagirjo Jože, Igor, Erika, Jerca…na rtv?

   • Imperial Commando

    Saj sem napisal kaksno. Ukinil ga bo pa prvi referendum na to temo.

    • Basileus

     Vprašanje, če je zakonsko mogoč referendum pri tej temi.

     • Imperial Commando

      In zakaj nebi bil?

     • Basileus

      Čudno, da ga do zdaj ni bilo.

     • Imperial Commando

      So se zbirali podpisi. Nekaj deset tisoc jih je bilo. A so bili ignorirani. Le zakaj? Ker ce se ukine prispevek gre rtv zugrunt.

     • Basileus

      Itak, da propade program nacionalnega financiranha. Potrebno je dodat, da je rtv klasificirana kot nacionalka.

     • Imperial Commando

      Nacionalka je samo v nazivu. Nacionalka naj bi sluzila vsem ljudem, ne pa samo doloceni opciji.

     • Basileus

      Vendar ni kriva potem nacionalja oz rtv ter naročnina?
      Krivdo nosijo ljudje, ki si jo lastijo in podrejajo za svoje podvige. Ali pač.

     • Imperial Commando

      In take ljudi spravis k pameti samo,ce jim zapres “pipco”.

     • Basileus

      Ja v Švici so glasovali na referendumu cca70%, da nacionalka ostane in je plačilo zakonsko nujno.

     • Miro

      klaj otroku razlagaš o javnih medijih in njihovem pomenu…. zanj je javni medij NoraTV

     • Imperial Commando

      Spel se ovca.

     • macon

      Javni mediji nimajo nobenega pomena več zaradi interneta, pomembna je samo še arhivska funkcija. Stari posnetki.

     • Miro

      za tebe in tebi podobne

     • Imperial Commando

      Majo ze bols program in so novinarji neopredeljeni. Pri nas bi bilo obratno.

     • Basileus

      Ja podobno je bilo pri njih. Zakaj plačevati prisilno nacionalko, če ne koristi. Pa je bilo 70% drugačnega mnenja.

     • Miro

      mamico in tatija vprašaj, ti bosta ona dva odgovorila…. ne verjamem da sta tako butasta kot ti

     • Imperial Commando

      No daj spokaj ze ,ovca sprogramirana brez argumentov.

     • bojan

      tale miro ma nas državljane za ovce in dela za elito …. kr kipi od pameti … zame je vsak navadno govno… večje šole ima bolj smrdi od nepoštenosti enako je s takimi ki se delajo hudo pametne skupaj z rtv na čelu. V vojniku najdeš take podobne primerke…

     • Miro

      seveda ni mogoč… ampak rumene ovce pa kar nabijajo

     • Imperial Commando

      No zakaj ni mogoc?

     • Basileus

      Ja ampak je mogoč, ce je podan predlog o referendumu.

     • Miro

      ne

     • Imperial Commando

      No daj povej zakaj ni mogoc no. Ocitno ves. Ali si rdeca ovca??

     • Miro

      dej butelj si preberi zakon, evropsko zakonodajo o javnih mediji….ne nabijaj…
      pa kaj bi tebi referendum, saj tako in tako nimaš volilne pravice

     • Imperial Commando

      Daj mi razlozi to zakonodajo, ko sem tak butelj, ocitno jo ves na pamet.

     • Miro

      daj se ukvarjaj s temami,ki si jim dorastel…. pa še za tiste mamico vpraš če ti dovoli, da si ne boš sramote dela…. ko pa dobiš volilno pravico – če sploh, pa se kaj oglasi

     • Imperial Commando

      No daj povej no. Kaj si jezen zdaj.

     • Miro

      z otroci se ne ukvarjam…. lep dan in da boš po risanki v posteljici

     • Imperial Commando

      Se pravi govoris neumnosti. Saj sem vedel :)

     • macon

      Poseben davek za rtv imajo samo še Italijani, drugi ne dobivalo rtv položnic.

      Ti si pa res še bolj prizadet, če si predstavljaš, da je rtv osnovna dobrina tipa elektrika in voda in jo moramo zato obvezno plačevati.

     • Miro

      o naročnino za javno tv gre ne za davek

     • macon

      Obvezna naročnina je davek. Bistvena je beseda obvezno.

     • Stajerka

      ….res je malo vprašljivo, zadnje omejitve glede referendumskih vprašanj se nanašajo tudi na prepoved referenduma, ki bi vplival oz. odločal o finančnih posledicah za proračun……kamor “nacionalna” RTV vsekakor sodi, če ne bo prispevka, bo financiranje iz proračuna, kar direktno vpliva na proračunsko porabo……

 • Olga101

  Sem 1000% za ukinitev harača Murglski kloaki! Naj širijo svoje laži, diskreditiratacije in sovraštvo do drugače mislečih za denar naročnika iz Murgl! Naj se še zakodirajo in gredo na prosti trg! Jaz jih NE gledam!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  SPODNJEGA,

  “BAZILEUSA” = UBOGEGA – F. TUNKA

  – NE JEMLJITE RESNO.
  Se mu že čisto “feclja” – se zdi
  od domnevnih “krivic”, ki
  SE MU DOGAJAJO – DA, SE ZDI – NE VE VEČ – KAJ PRAVZAPRAV PIŠE.
  ZA
  TOLE – SE ZDI – GRE !

  Ljudje, ki jih F. Tunek – tako brez potrebe
  – hvali
  zelo radi
  JEJO – NA NJIH ZABAVAH — SIR “EMMENTALER” – ki ima luknje.
  Tudi
  F. TUNEK – ima zelo rad – SIR – “EMMENTALER”.
  A
  TI – EX KP, ZK “NE VEČ VELJAKI” – MU OD “EMMENTALERJA” DAJO
  ZA
  POJESTI – LE L U K N J E – OD “EMMENTALLERJA” – SIRA.
  Zato
  se zdi – je F.TUNEK – ŽE ČISTIO RAZRVAN.
  TAKO
  BREZ VSAKE OSNOVE – HVALI – EX KP, ZK – NE BEČ “VELJAKE”
  ,
  ONI
  MU PA DAJEJO ZA JESTI – LE L U K N J E – OD “EMMENTALERJA”
  Denarja – pa nič !?
  Se zdi.
  Zdi se, da F. Tunek – zato tako zmedeno piše,
  brez osnove – hvali, hujeka.
  Od prehranjevanja z LUKNJAMI V SIRU “EMMENTALEC”
  SE
  MU – SE ZDI – ŽE ČISTO – “MEŠA” ? l.R. jANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.

  KONEC ŠALE

 • Garbage man

  Vsem naj bo jasno, da bo rtv ukinjena samo če slovenistani izstopi iz eu in zmaga demokracija na volitvah. TOREJ NIKOLI!

  • Stajerka

   …zakaj bi pa morala Slovenija iz EU??……da bodo antislovenski elementi dobili še večjo močjo in nadvlado, ali pa mogoče mesečniki??…..sanjajte, res je, Slovenija NIKOLI NE bo izstopila iz EU!!

 • Hribouc

  Spokat skorumpirano propagandno komunistično elitno svojat na cesto služit vsakdanji grenki kruh!

 • Janez Kepic-Kern

  VERJETNO – SE STRINJATE !
  ŠELE,
  KO BOMO TAKO IZ SRCA PELI – NAŠI SLOVENIJI
  KOT
  POJE VSEGA 300.000 LJUDI KORZIKE
  Z VELIKO LJUBEZNIJO IN IZ SRCA – SVOJEMU MALEMU, REVNEMU OTOKU – KORZIKI !
  ŠELE
  TAKRAT
  BOMO MI SLOVENCI – ZARES SVOBODNI IN BOMO
  OSEBNO, DRUŽINSKO IN GOSPODARSKO USPEŠNO – RES ZAŽIVELI !
  KORZIKA
  JE DANES, LETA 2019 MORDA NAJBOLJ ŽIV, TOPEL, TVOREN,
  KULTURNO SAMOSTOJEN – DEL EVROPE IN TUDI
  – GOSPODARSKO USPEŠEN DOM – KORZIČANOV. L.R.Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.

  “TEBI KORZIKA”,
  A TE – CORSICA, skupina I MUVRINI
  TEBI KORZIKA
  Z
  2000 PEVCI. ZELO LEPO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Stajerka

  ….mislim……res so mafija, NE morejo uporabniku 1 storitve računat 2x!!!……a res mislijo, da bodo nadomestilo plačali kabelski operaterji in ne naročniki??….pa to res moraš BIT NOR na kubik, da spacaš kaj takšnega!!……to, če ne druga, JE USTAVNO SPORNO……dajmo poslanci nekaj od sebe, če tudi je čas kislih kumaric!!……pričakujem reakcijo opozicije!
  ….pa še drugo problematiko je potrebno razrešit……30% programa nacionalne RTV, ki ima fiksen vir prihodkov z naročnino, zasedajo REKLAMNA SPOROČILA IN TV PRODAJA……ker sem plačnik prispevka, ZAHTEVAM program, ki je v skladu z doktrino nacionalna medija – STROKOVEN, RAZISKOVALNI, NEPRISTRANSKI IN NEKOMERCIALNO NARAVNAN……če kdo ne razume o čem govorim, potem naj prebere definicijo javnega zavoda!……če je prispevek premalo, bo pač potrebno VARČEVAT….2 mio narod res ne rabi javno rtv z 2.000 zaposlenimi!!….sploh glede na obstoječo kvaliteto je to katastrofa!

 • samotoje

  Mastodont tipa RTV, ki vleče za seboj debel in dolg rdeč rep, se ne bo in se niti ne more spremeniti. Prapošast je nujno treba pokopati. Kaj postaviti na njeno mesto in kako pa bi moral biti nacionalni projekt, dosežen s soglasjem državljanov. Skratka- utopija.

 • bojan

  Dejmo podporo operaterjem vsi državljani slovenije in rtv svinjarijo ukinmo enkrat za vselej … me je že prav muka da tega sranja ne gledam 15 let pa ga vseeno moram plačevat

 • Janez Kepic-Kern
 • Janez Kepic-Kern

  PSAUM DE DAVID” – PSALM O DAVIDU
  POVE
  TOLE: “LE OD “BOGA IZBRAN” VLADAR
  JE LAHO – DOBER, PRAVI VLADAR.
  VESELITE SE LJUDJE,
  “BOG” JE IZBRAL POGUMNEGA, PAMETNEGA – DAVIDA.
  Nekako tako sporočilo ima ta – pesem v umetelni izvedbi
  enkratne KORZIČANKE – Battiste ACQUAVIVE. IZJEMNO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  DAVIDOV PSALM

  https://www.youtube.com/watch?v=_Ay4zHP-G6E

 • drzavljanslo

  O tem kako referendum izpeljati je potrebno dobro premisliti.

  1. rtvslo ima zadnja leta vedno bolj južnim priseljencem všečen program. Butasti slovenceljni na referendume hodijo zelo slabo. V podporo pa bo prišel ves javni sektor.

  2.veliko Slovencev starejše generacije še vedno verjame, da je rtvslo vodnjak resnice in je to tudi njihov edini dostop do informacij (in radio). Ti bodo proti.

  3.če se stroške delovanja prestavi na proračun bo to še slabše saj bo manj denarja za druge stvari; politični vpliv pa še večji.

  4.edina smiselna rešitev je, da se z referendumom zahteva, da se preživljajo sami na trgu. Pomembne zadeve npr. prenosi iz parlamenta, informativni program, otroški program, znanstveni program (če je saj rtvslo že več let ne gledam), otroški program (zelo pomembno),.. pa se s koncesijo podeli na javnem razpisu.

  5. še enkrat, zelo je potreno premisliti kako formulirati vprašanje na referendumu in kakšno prihodnost določiti za rtvslo. Pred referendumom je potrebno narediti anketo (z različnimi rešitvami), da se ugotovi ali bo šel skozi ali ne in kakšno obliko rešitve bi ljudje podprli, če ne je vse skupaj brez veze in metanje denarja skozi okno.

 • Janez Kepic-Kern
 • Janez Kepic-Kern

  DAVID
  je bil pogumen in pameten.
  TUDI “BOG” GA JE POTRDIL – KOT PRIMERNEGA – ZA VLADARJA.
  Mnogi – takih vrlin – verjetno – nimajo ?
  Kaj
  torej delajo – v bližini – “OBLASTI” ? L.R. JANZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  DAVIDOV PSALM
  V
  UMETELNI IZVEDBI
  BATTISTE ACQUAVIVE – S KORZIKE://www.youtube.com/watch?v=_Ay4zHP-G6E

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!