Šarčevi in Židanovi povsem izgubili razsodnost: Medtem ko ilegalca Ahmada vabijo na čaj, se nad Slovenca, ki želi pomagati pri nadzoru meje, pošlje do zob oborožene specialce!?

Foto: Twitter

Šarčeva vlada pri strateških odločitvah izgublja kompas in ravna le še po ideoloških kriterijih. Specialne enote ministra Boštjana Poklukarja so se namreč začele spravljati nad lastne državljane, te, ki pomagajo pri nadzoru državne meje. To dokazuje fotografija, ki je zaokrožila na družabnih omrežjih in prikazuje, kako so policisti ustavili avtomobil vardista in onemogočili njegovo prosto gibanje. Pregledovanje vardista s strani specialne enote je pričakovano vzbudilo nemalo reakcij začudenja, saj se vsak dan cel kup migrantov nenadzorovano sprehaja preko državne meje. 

Na družabnem omrežju Twitter se je glede dogajanja oglasil Andrej Šiško, vodja varde, in o dogajanju zapisal: Poklukarjevi ‘specialci’ na delu! Kako si lahko tako trmast in slepo ubogaš ukaze za čisto preprosto provokativno gesto. ‘Posedovanje’ otroške igrače – puške v avtu. Igrača je bila najprej odvzeta in je na tleh, potem pa vrnjena, saj bi bila sramota toliko večja.”

Preberite več: Kaj pa ilegalni migrant Ahmad Šami? Za vaš denar uživa v lepotah Bloškega jezera in znamenitostih Ljubljane …

Na vprašanje, zakaj so zaustavili vozilo, je bil po navedbah Šiška odgovor policista posebne enote: “Zaznali smo cestnoprometni prekršek!” Ob tem je Šiško posmehljivo dodal: “Rentgensko so očitno ugotovili, da je datum na prvi pomoči potekel. Policist je, menda iz strahu, celo izvlekel pištolo iz toka.” Glede na situacijo ni nič čudnega, da so se pod sliko usuli kritični komentarji v smislu: “To je to, dober dan totalitarizem, s pritrditvijo Evropske unije, česa takšnega še miličniki v Jugovini niso počeli”; Kaaaj?! Nad pripadnika varde specialci?!”; “Policija in Frontex sta taksi službi migrantov v Evropo. Tako kot se zdaj uporablja policija, spominja na najhujše čase za železno zaveso. Če bi jaz bil Šiško, bi se obrnil na EU sodišče za človekove pravice.”

Kakorkoli, ne glede na to, kakšno mnenje ima kdo o vardi in vaški straži, pa je dejstvo, da je na koncu dneva naravnost žalostno, da se Šarčeva vlada bolj ukvarja z lastnimi državljani, ki jih vidi kot notranjo varnostno grožnjo, medtem pa pozablja, da resnični varnostni problem predstavljajo nezakoniti migranti. Ti se namreč brez težav sprehajajo med hišami slovenskih državljanov, za seboj puščajo smeti, vlamljajo v vikende. To naše oblasti ni streznilo. Zaskrbljujoče je, da nista zalegla niti ugrabitev 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca v vinogradu niti posilstvo. Vsakomur, ki ima nekaj zdrave pameti, je jasno, da Slovenija ni imuna na negativne posledice nezakonitih migracij iz povsem drugačnega kulturnega okolja, pri čemer se migranti povrhu vsega niso pripravljeni integrirati.

Protinarodna oblast
Šarec je dokazal, da mu je malo mar za slovenske državljane ob meji, poleg tega zanemarja tudi opozorila Sindikata policistov Slovenije (SPS), ki je večkrat javno problematiziral slabo kadrovsko situacijo v policiji. Šarec namreč še naprej vztraja, da naj bi visoke številke nezakonitih prehodov kazale, kako policija obvladuje razmere na državni meji. Očitno je, da ima Šarec pri tem podporo koalicijskih partnerjev, saj ti le molčijo in prikimavajo vsemu, kar Šarec reče. Židanovi Socialni demokrati so že v primeru najbolj znanega migranta v Sloveniji, Ahmada Šamija, v času Cerarjeve vlade pokazali, da jim je bolj mar za migranta, ki nikoli ni prispeval centa v državni proračun, kot pa za lastne državljane. S pomočjo tedanjega poslanca Jana Škoberneta in še bolj radikalnega socialista Miho Kordiša iz Levice so se namreč nemudoma aktivirali in ga pospremili v državni zbor, da se je izognil deportaciji. Tja namreč policija nima vstopa.

Šami predstavlja le primer, kakšne preference zasledujejo leve stranke. Državljani tako iz dneva v dan postajajo bolj drugorazredni državljani, saj je prvorazrednost rezervirana za nezakonite migrante, ki s svojim delom niso nikakor prispevali k dobrobiti države. V zvezi z dogajanjem se je oglasil tudi prvak SDS Janez Janša in kritično zapisal: Ilegalnega migranta Šarčevi in Židanovi povabijo v državni zbor, nad Slovenca, ki želi pomagati pri nadzoru meje, pa pošljejo do zob oborožene specialce. Imamo protinarodno, izdajalsko oblast.” 

Oblast se očitno igra z varnostjo lastnih državljanov, saj ne naredi ničesar v smeri zmanjševanja števila nezakonitih migracij. Letošnji podatki o številu nezakonitih prehodov namreč izkazujejo bolj strmo naraščanje števila kot v lanskem letu. V avgustu je bilo doseženo najvišje mesečno število po množičnih migracijah leta 2016. Vendar kako pričakovati, da bodo visoke številke prebudile predsednika vlade, ki sploh ne dojema oziroma ne želi dojeti, da visoke številke o ujetih migrantih ne pomenijo, da policija nadzoruje razmere, ampak nasprotno? Zaradi slabšanja varnostne situacije v zadnjih mesecih bi Slovenska vojska morala dobiti izjemna pooblastila za širše varovanje državne meje.

Hana Murn

 • Jernej

  To je Slovenija, kjer Sarec skrbi le za migrante. Tako je. Lp

 • rubec

  Ne vem kakšen avto bo takrat, ampak nekoč se bo obrnilo in nekdo drug bo takole na haubi.

 • Anton

  Oblast je živčna. Vsak povprečen državljan jo lahko =be. Prav je tako. Upam da so tej policaji imeli kaj slabo vest.

 • Ivan Ivanovič

  Niso izgubili razsodnost. To so kulturmarksistični anarhisti in fašiglobalisti, ki imajo povsem druge vrednote in prioritete kot večina Slovencev in Evropejcev. Njihov cilj je uničenje evropske civilizacije in odprava evropskih narodov prek ekscesnih migracij.

 • Hitrivlak

  En majhen popravek. To so pripadniki posebne policijske enote. Drugače pa kaj nebi moral biti že ta Ahmet deportiran iz Slovenije?

  • mona lisa

   Žal še vedno delamo za Ahmadovo debelo rit.

 • Vojteh Dovč

  kdo vse je povabil ahmeta na čaj .???? Vidim enega izmed mafije zraven

 • est

  Prisegam, da bom spoštoval(a) ustavni red, da bom ravnal(a) po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval(a) za blaginjo Slovenije.” NIČ OD TEGA tovariš Šarac. Vest ?????

  • WISKY 1000

   Šarac se ravna po murglah

   • Ros

    Murgle imajo napovedan obisk radikalnega Islama.

   • Andrej

    Tišlar se je kar lepo poredil ! Možgani pa mu vse bolj hujšajo !

  • mona lisa

   Šarec dela za blaginjo samo ne za blaginjo drugorazrednih ampak za blaginjo prvorazrednih in šeriatarjev.

  • Lux Ferre

   nejegov IQ ni dorasel temu…

   • Novakec1

    IQ ne rab visok, drugi mislijo zanj.

 • gabrijelobid

  Očitno jim je zaustavljanje migrantov zadnja skrb.

 • montyamp

  Ko bo v policiji dosežena kvota 10% pametnih policajev , se take stvari več ne bodo dogajale .
  6 mesečni tacenski kumrovec šnelkurs naredi iz topoglavega dildota ki mu ni za delo , orodje v rokah izdajalske golazni ki z montiranimi procesi ostaja na oblasti .
  Pametnega policaja in zelenega konja že dolgo iščem .
  Dam nagrado tistemu ki ga najde .

 • Amerikanc

  Komunisteki (takratni kriminalci in brezdelni luftarji) so bili podobno zagnani takrat, ko so začeli z risanjem OF označb po ljubljanskih pročeljih. Če bi takrat imeli enega Šiška, bi jim sigurno preprečil krvavo revolucijo.

  • Lustrator

   Mimogrede, tudi Šiško je podpornik komunističnih OF teroristov, na napačna vrata trkaš.

 • montyamp

  To je specialna enota izdajalcev ki šteje prehode migrantov , preverja prve pomoći v avtomobilih Slovencev in to tistih ki se borijo za Slovenijo .
  Austrijci imajo mejo zaprto , odprta je samo za slovenske ekonomske migrante , ki hlapčujejo Germanom , ker so morali pobegniti pred tako blesavo državo in seveda policijo v kateri je 95% demokratično nepismenih retardov ki so obtićali v predojdipalni stopnji moralnega razvoja .
  Hudo je hudo med idioti .

 • montyamp

  Ko bodo dildoti tako držali kakega posiljevalca , dobijo nagrado .
  Danes lahko dobijo samo tole :
  – – – – – – – – IZDAJALEC – – – – – IZDAJALKA – – – – – –

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
  Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
  Se pravi , bati se je treba temnordečih murglosrbskih IZDAJALSKIH EXEKUTORJEV IN PIROMANOV .

 • janko

  Leva vlada, leva pamet, vse napačno. Še nikoli ni bilo drugače.

  • WISKY 1000

   Janez prihaja,komaj čakam,da razpusti to bando

   • janko

    Upam, res. Ampak brez ornk trde roke ne bo šlo, no way.

 • bubamara

  Seveda imamo izdajalsko vlado. Od leta 45. Na žalost neumen narod ne razume kaj pomeni narodna oblast.

  • Franjo

   Pojma nimaš, zato ne smeti po portalu

   • lena

    Enako!

 • tasilo

  Na vprašanje, zakaj so zaustavili vozilo, je bil po navedbah Šiška odgovor policista posebne enote: “Zaznali smo cestnoprometni prekršek!

  Hahahahaaa … A policijske specialce(!) imamo zato, da ugotavljajo in zaznavajo cestnoprometne prekrške???

  A mejo varujejo pa bušmani? In nad prave teroriste bomo poslali naslednjič hotentote … ali pa nemara slaščičarje iz Kamnika?

  • KAPIBARA

   Zaznali so CPP, množico ilegalcev pa NE…

  • Novakec1

   Varoval te bodo lovci in gasilci.

  • samotoje

   A tvoj avto gre 138 km/h? Nevaren tip!

 • KAPIBARA

  Civile, ki jim nudijo pomoč maltrtirajo. aretirajo..
  Druge civile pa naprošajo, da špecajo- izdajajo civile, ki delajo kazniva dejanja..

 • Van Der Waals

  TO JE VSE POD TAKTIRKO RDEČEGA EVROPSKEGA PARLAMENTA KI ŽELIJO NASELITI 60 MILJONOV MUSLIMANOV!!! ZATO JE POTREBNO VSAKRŠNO VARDO, VAŠKO STRAŽO USTAVITI!!!

 • WISKY 1000

  Še več vard bi bilo nujno potrebnih s pravim orožjem.

 • lokec

  Vedno večja diktaturaje je v Sloveniji.

 • RATATA

  Kako prekrasno ime so si izbrali po napadu AH na SZ, ko so se iz PIF preimenovali v
  OSVOBODILNO FRONTO!
  Pod vodstvom komunistov so morili!

  Kako prekrasno ime poimenovali boj, ko so izvajali komunistično revolucijo češ, da je to
  NARODNO OSVOBODILNA BORBA!
  Pod vodstvom komunistov so morili!

  Zmagali so, saj so si prisvojili najbolj prekrasna poimenovanja, ki so rezervirana le zanje!

  • DEATH TO COMMUNISM

   Partizani so kurac zmagali. “Zmaga” partizanov je smrdljiva naplavina globalnih dogodkov. Ce bi ta rdeca svojat med vojno dala mir, bi bilo v Sloveniji nekajkrat manj zrtev, tako so pa te rdece pizde poskbele za najvecjo morijo Slovencev od vseh okupatorjev skupaj.

   • JANEZ GUS

    Zmagali so zvečer pri skledi krompirja,potem pa so jih še domače pobili-poklali.Potomci teh smradov pa nam danes vladajo.

   • RATATA

    Glede na to, da so vodili državo od 1945 do 1991 in jo od 1991 vodijo še naprej so zmagali. Način kako in s kakšno taktiko ter kdo je sodil tekmo sploh ni pomemben.

 • JANEZ GUS

  Namesto,da bi policaji lovili migrante,se jebajo s temi deci

 • jevidel

  Šarec, Šarec
  KAJ PA TI TVOJA VEST PRAVI ?
  ALI LAHKO MIRNO SPIŠ, KO VIDIŠ, KAKŠNO TRPLJENJE in NEMOČ
  PRESTAJA SLOVENSKI ČLOVEK, KATEREMU SI TI PRISEGEL ?
  …….
  Kot večji izziv po zaprisegi, je Šarec navedel še zagotavljanje nacionalne varnosti v luči razmer v svetu.
  Dejal je, da je obrambno-varnostni sistem ključnega pomena za obstoj države, saj brez varnosti ni pogojev za nemoteno življenje in blaginjo naroda.

  Pri tem je poudaril, da nikakor ne bo pristajal na prepire o tem, ali je pomembnejša vojska ali policija, saj sta obe strukturi življenjskega pomena za normalno delovanje države.
  http://www.gorenjskiglas.si/article/20180818/C/180819797/1178/sarec-zaprisegel-kot-deveti-predsednik-vlade

 • Lisjak

  Ali ste slišali,da je STALNI POSVETOVALNI ODBOR ZA PODNEBNO POLITIKO PRI PREDSEDNIKU REPUBLIKE SLOVENIJE predlagal IZREDNE RAZMERE ne zaradi muslimanske invazije,ampak zaradi podnebnih in okoljskih razmer.

  1. priporoča Vladi, Državnemu zboru in Državnemu svetu Republike Slovenije, da pretehtajo razglasitev izrednih podnebnih in okoljskih razmer v najkrajšem možnem času

  Članice in člani stalnega posvetovalnega odbora za podnebno politiko:
  – prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, klimatologinja, vodja Centra za agrometeorologijo, redna profesorica na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani,
  – mag. Mojca Dolinar, vodja Sektorja za analize podnebja in vodnega kroga v Agenciji Republike Slovenije za okolje,
  – Andrej Gnezda, vodja projektov v Slovenski fundaciji za trajnostni razvoj Umanotera,
  – mag. Zoran Kus, pogajalec Republike Slovenije za področje podnebnih sprememb, Sektor za okolje in podnebne spremembe v Ministrstvu za okolje in prostor Republike Slovenije,
  – prof. dr. Dušan Plut, zaslužni profesor Univerze v Ljubljani,
  – mag. Andreja Urbančič, vodja projekta LIFE ClimatePath2050 – Slovenska podnebna pot do sredine stoletja, raziskovalka na Centru za energetsko učinkovitost Instituta Jožef Stefan.

  • Beli Sneg

   Izredne razmere za vas Slovenci. Vsi zgoraj imenovani vas bodo na veliko kradli. Delali bodo razne študije, analize….na papirju bo vsega dovolj: rešitev za vesoljni svet. In na koncu bodo študije, analize, predlogi….. obležali v predalih birokratov. Važno je da bodo dobro molzli proračun in vam državljani kradli direktno iz vaših denarnic. Bolni se bodo pa še naprej valjali po hodnikih in stari umirali doma brez oskrbe, ki bi si jo zaslužili.

  • šmentanamuha

   “mag. Zoran Kus, pogajalec Republike Slovenije za področje podnebnih sprememb…”

   Kaj je to za ena reč? S kom in v zvezi s čim se ta pogaja, s sončno upravo?
   Hvala Lisjak za to informacijo. Zdaj lahko rečemo, da je agenda za ogljični odtis tudi pri nas uradno stekla. Orwell vas lepo pozdravlja.
   Strinjam pa se, da imamo pri nas že izredne razmere. Zadela nas je katastrofa v obliki vlade Marjana Šarca, kot da Cerar ni bil dovolj. Škoda bo dolgoročna in jo bomo občutili še potem, ko se bodo stalili vsi ledeniki, v kolikor ne bomo plavali v morju.

 • resnicaboli

  Malo preveč propagirate tega Šiška zakaj? Prav nič ni naredil da bi bilo migrantov manj. Drugič od česa živi ta lenuh je že kje kdaj delal? Tretjič ustvarjate novega Jelinčiča ki bo na volitvah samo škodoval desnici.

  • šmentanamuha

   Lenuh? Zagotavljam ti, da je v svojem življenju naredil več in pomembnejše stvari, kot jih boš ti kdaj koli. Zato se raje vzdrži takih komentarjev.

  • Lustrator

   To o Šišku sicer drži, a dejstvo, da se preganja napačne ljudi ni zaradi tega nič drugačno pa tudi če bi šlo za ZL-ovce, Desusovce ali kakšne druge partijce. Demokrati se moramo biriti za pravno državo, varstvo človekovih pravic in obrambo naše domovine ne glede na vse. Šišku je seveda ves ta pomp le v interesu (najverjetneje direkten dogovor z vlado za preusmerjanje pozornosti k “skrajni desnici”, čeprav je Šiško prav toliko desen kot Kučko), zato je pametno v člankih fokusirati na problem migrantov in katastrofalno delo policije, ne pa na Šiška. In Nova tako tudi dela – pravilno.

   • Zokanović

    V vardi je Šiškotova desna roka SDSovec, ki je sedel na sodišču ob Šiškotu. Nismo opazili koga z levaške stranke oz Kučanovega podmladka. Tako, da boš moral boljše trike uporabit pri posameznikih.

 • Artur

  To da so specialci ?? Navadne prodane pi..e. Kdor jim več plača njegove so tudi za preganjanje penzionerjev, če jim bi bilo tako ukazano nad enega soseda -prostovoljnega krovca strehe so se že spravili po komandi in to kar oboroženi..

 • mona lisa

  Ta vlada izgleda namensko uvaža seriatarje in zatira poštene državljane. To kar dela vlada je veleizdaja. Kar se pa tiče policije je dejansko taxi služba ta islamiste (potencialne teroriste) saj jih ulovijo jih peljejo v azil mi pa delamo za njihovo hrano(ki jo itak povečini zavržejo) oblačila in žepnine.Dobijo več denarja kot naši zaposleni z malimi plačami da ne govorim o upokojencih ki po 40 letih životarijo z miloščino ki se ji reče penzija. Sram me je da to prenašamo predvsem zaradi naših otrok in vnukov ki bodo nekoč hlapci in vredni manj kot žival za te šeriatarje. Jim bomo res to naredili zaradi te izdajalske in nesposobne vlade? Tisti pa ki zastonj branijo našo domovino pa so na udaru policije in vlada vse dela da bi jih kaznovala. Nekega smrdljivega islamističnega frizerja pa izdajalci na vladi povabijo na čaj in mi delamo še danes za njega. Bolno do skrajnosti. Bravo varde in zavednidržavljani ki zastonj branite naše meje, čeprav vas ima vlada za zločince. Vsi zavedni državljani ki nas je strah za prihodnost naših otrok, vnukov in naše kulture smo z vami.

 • Artur

  Šarčevi in Židanovi povsem izgubili razsodnost: Medtem ko ilegalca Ahmada vabijo na čaj, se nad Slovenca, ki želi pomagati pri nadzoru meje, pošlje do zob oborožene specialce!?

  “Če bo prišlo do narodne vstaje proti komunistični tiraniji bodo vodilni komunistični narodni izdajalci, lopovi in uzurpatorji priklopili specialcem še te peto kolonaške gošarske kreature. Oborožene so že, dodatna oborožitev za njih pa tudi ne bo odveč, ko bodo šli po poti in zločinskih praksah njihovih prednikov nad režimskim sovražnikom št.1(večinskim zavednim puntarskim slovenskim državljanom)”.
  http://shrani.najdi.si/?1w/fw/3hVZ89Yv/663ab2e140c7cff1870e911a.jpg

 • Darko Bukovec

  Tudi nacistični generali, polkovniki, oficirji ter vojaki so samo in le izpolnjevali ukaze. Za izpolnjevanje ukazov pa ne smeš biti kaznovan…kaj ne policaji, vi tepete in kaznujete ljudi sam zato ker imate takšne ukaze….aha kopčam…drugače jih ne bi. Ja policaji tepčki, vas že razumemo.

  • Zokanović

   Nacisti so se pred prevzemov oblasti oblečeni v uniforme korakal po mestih in vaseh kot Šiškotova varda.

 • maček ivan

  Škoda! … rešitev iz te situacije je žal samo nasilna. Razbili bomo še to kar so generacije ustvarile, žal, tako je v vsaki vojni…

 • Andrej

  Poleg Šiška je najnevarnejši še vojaški sindikat. So ga razsuli. No ja, nevaren je lasten narod. Lahko se zgodi, da znori, pa mu je treba takoj povedat, da ko bo treba na lasten narod udarit ne bodo poznali šale. Tako kot Francozi in Rumeni jopiči. Ne ilegalci, lasten narod je nevaren.

 • Ježek Teka Teka

  Men je pa tale Šiško in Varde … ne vem … neki ni ok … od kje jim denar za nove uniforme … kdo to financira … morda levaki …

  • šmentanamuha

   Ni okej, da opozarja na nezaščiteno mejo in brani svoj dom? Kaj pa delaš ti? Lahko jim recimo doniraš tiste procente od dohodnine. Jaz sem jim.

 • kralj matjaž

  To bo zanimivo da komunističnih proslavah. Policija bo pač morala legitimirati vse obrožene paravojašek strukture in odvzet realno orožije, ne igrač. Ter seveda vse udeležence legitimirat in vodilne ovadit zaradi poskusa nasilne spremembe ustavne ureditve države.

  • samotoje

   V zakonu o sankcijah proti “vaškim stražam” piše, da tisti, ki na komunističnih proslavah čuvajo svetle tradicije komunistične revolucije, lahko nosijo orožje.
   Zakon je zrel za ESČP.

 • etrusk

  Mene pa zanima , ali je ta Šarec sploh Slovenec, ne zdi se mi da je

  • Olga101

   Je Butalec!

 • Zokanović

  Ko so se prvič Šiškotovi vardaši pojavili ste nas s članki na Nova24 varali, da so vardaši tovariši borčevskih maškar.

  • Olga101

   Tovariši borčevskih maškar so Islamisti! Dve divjaški totalitarni ideologiji z roko v roki!

   • Zokanović

    Tudi slepa kura zrno najde, Olga pač noče.

    • Den456

     Glupi balkanski petelin ga ne najde tudi če vidi.

     • Zokanović

      Kar povej mu

   • Zokanović

    Ja ampak tako natolcevanje sem bral v članih na Nova24 kot bo vi osebno pisali takrat proti vardi.

 • Olga101

  Policajem in specialcem ukinimo plače, saj ne delajo za Slovenijo!

 • Den456

  Vojske se M. K. & Co. bojijo. Zato so nastavili tudi generalmajor(mistake)ko, da poslabšajo moralo in stanje v SV.

 • lena

  Rdeci izdajalci slovenskega naroda in plavi hlapci!

 • Novakec1

  Tadva s tem nima ta nič, zakonodaja in ustava sta problem, nanovo spisat čist na kratk in jedrnat.

 • Jorge Jimenez

  Migranti niso problem,če katerega srečate ga napotite v KAMNIK,tam je zbirno mesto v Sloveniji.