Šarčevi in Židanovi povsem izgubili razsodnost: Medtem ko ilegalca Ahmada vabijo na čaj, se nad Slovenca, ki želi pomagati pri nadzoru meje, pošlje do zob oborožene specialce!?

Datum:

Šarčeva vlada pri strateških odločitvah izgublja kompas in ravna le še po ideoloških kriterijih. Specialne enote ministra Boštjana Poklukarja so se namreč začele spravljati nad lastne državljane, te, ki pomagajo pri nadzoru državne meje. To dokazuje fotografija, ki je zaokrožila na družabnih omrežjih in prikazuje, kako so policisti ustavili avtomobil vardista in onemogočili njegovo prosto gibanje. Pregledovanje vardista s strani specialne enote je pričakovano vzbudilo nemalo reakcij začudenja, saj se vsak dan cel kup migrantov nenadzorovano sprehaja preko državne meje. 

Na družabnem omrežju Twitter se je glede dogajanja oglasil Andrej Šiško, vodja varde, in o dogajanju zapisal: Poklukarjevi ‘specialci’ na delu! Kako si lahko tako trmast in slepo ubogaš ukaze za čisto preprosto provokativno gesto. ‘Posedovanje’ otroške igrače – puške v avtu. Igrača je bila najprej odvzeta in je na tleh, potem pa vrnjena, saj bi bila sramota toliko večja.”

Preberite več: Kaj pa ilegalni migrant Ahmad Šami? Za vaš denar uživa v lepotah Bloškega jezera in znamenitostih Ljubljane …

Na vprašanje, zakaj so zaustavili vozilo, je bil po navedbah Šiška odgovor policista posebne enote: “Zaznali smo cestnoprometni prekršek!” Ob tem je Šiško posmehljivo dodal: “Rentgensko so očitno ugotovili, da je datum na prvi pomoči potekel. Policist je, menda iz strahu, celo izvlekel pištolo iz toka.” Glede na situacijo ni nič čudnega, da so se pod sliko usuli kritični komentarji v smislu: “To je to, dober dan totalitarizem, s pritrditvijo Evropske unije, česa takšnega še miličniki v Jugovini niso počeli”; Kaaaj?! Nad pripadnika varde specialci?!”; “Policija in Frontex sta taksi službi migrantov v Evropo. Tako kot se zdaj uporablja policija, spominja na najhujše čase za železno zaveso. Če bi jaz bil Šiško, bi se obrnil na EU sodišče za človekove pravice.”

https://twitter.com/SiskoAndrej/status/1203969421867470848

Kakorkoli, ne glede na to, kakšno mnenje ima kdo o vardi in vaški straži, pa je dejstvo, da je na koncu dneva naravnost žalostno, da se Šarčeva vlada bolj ukvarja z lastnimi državljani, ki jih vidi kot notranjo varnostno grožnjo, medtem pa pozablja, da resnični varnostni problem predstavljajo nezakoniti migranti. Ti se namreč brez težav sprehajajo med hišami slovenskih državljanov, za seboj puščajo smeti, vlamljajo v vikende. To naše oblasti ni streznilo. Zaskrbljujoče je, da nista zalegla niti ugrabitev 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca v vinogradu niti posilstvo. Vsakomur, ki ima nekaj zdrave pameti, je jasno, da Slovenija ni imuna na negativne posledice nezakonitih migracij iz povsem drugačnega kulturnega okolja, pri čemer se migranti povrhu vsega niso pripravljeni integrirati.

Protinarodna oblast
Šarec je dokazal, da mu je malo mar za slovenske državljane ob meji, poleg tega zanemarja tudi opozorila Sindikata policistov Slovenije (SPS), ki je večkrat javno problematiziral slabo kadrovsko situacijo v policiji. Šarec namreč še naprej vztraja, da naj bi visoke številke nezakonitih prehodov kazale, kako policija obvladuje razmere na državni meji. Očitno je, da ima Šarec pri tem podporo koalicijskih partnerjev, saj ti le molčijo in prikimavajo vsemu, kar Šarec reče. Židanovi Socialni demokrati so že v primeru najbolj znanega migranta v Sloveniji, Ahmada Šamija, v času Cerarjeve vlade pokazali, da jim je bolj mar za migranta, ki nikoli ni prispeval centa v državni proračun, kot pa za lastne državljane. S pomočjo tedanjega poslanca Jana Škoberneta in še bolj radikalnega socialista Miho Kordiša iz Levice so se namreč nemudoma aktivirali in ga pospremili v državni zbor, da se je izognil deportaciji. Tja namreč policija nima vstopa.

Šami predstavlja le primer, kakšne preference zasledujejo leve stranke. Državljani tako iz dneva v dan postajajo bolj drugorazredni državljani, saj je prvorazrednost rezervirana za nezakonite migrante, ki s svojim delom niso nikakor prispevali k dobrobiti države. V zvezi z dogajanjem se je oglasil tudi prvak SDS Janez Janša in kritično zapisal: Ilegalnega migranta Šarčevi in Židanovi povabijo v državni zbor, nad Slovenca, ki želi pomagati pri nadzoru meje, pa pošljejo do zob oborožene specialce. Imamo protinarodno, izdajalsko oblast.” 

Oblast se očitno igra z varnostjo lastnih državljanov, saj ne naredi ničesar v smeri zmanjševanja števila nezakonitih migracij. Letošnji podatki o številu nezakonitih prehodov namreč izkazujejo bolj strmo naraščanje števila kot v lanskem letu. V avgustu je bilo doseženo najvišje mesečno število po množičnih migracijah leta 2016. Vendar kako pričakovati, da bodo visoke številke prebudile predsednika vlade, ki sploh ne dojema oziroma ne želi dojeti, da visoke številke o ujetih migrantih ne pomenijo, da policija nadzoruje razmere, ampak nasprotno? Zaradi slabšanja varnostne situacije v zadnjih mesecih bi Slovenska vojska morala dobiti izjemna pooblastila za širše varovanje državne meje.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...

Tudi kokoši imajo lahko svojo vilo

Podjetje Run Tiger je pod blagovno znamko Run Chicken...