fbpx

[Foto] Vandalizem brez primere: Nepridipravi uničili slike cerkva na župnišču!

Oskrunitev zunanjih slik na Župnijski cerkvi v Kranju. (Foto: Bralec Nova24tv)

Uničenje zunanjih slik na Župnijski cerkvi v Kranju. (Foto: Bralec Nova24TV)

Nov primer vandalizma nad slovenskimi cerkvami tokrat je žrtev objestnežev Župnijska cerkev v Kranju. Neznani storilec oz. storilci so uničili podobe slik pred omenjenim verskim objektom. To je le eden izmed mnogih vandalskih napadov na sakralne objekte v Sloveniji v zadnjem letu dni.

Bralec našega portala nam je poslal slike iz Župnijske cerkve v Kranju. Na slikah lahko vidite oskrunitev zunanjih slik, ki krasijo omenjeno kranjsko župnijo. Žal so napadi na sakralne objekte v zadnjem času v velikem porastu. Vsi pripadniki največje verske skupnosti v Sloveniji pa so doživeli še hudo žalitev v podobi božične čestitke Vesel božič, umazane živali državnega sekretarja na MIZŠ dr. Jerneja Štromajerja.

Vladajoča oblast ima polna usta sovražnega govora, a ko sama žali čustva verujočih, sovražni govor več ne obstaja. Največja verska skupnost v Sloveniji pa doživlja enega najbolj bridkih obdobij v samostojni Sloveniji. Najlepši dokaz nespoštovanja je nespoštovanje odločb Ustavnega sodišča glede javnega dela financiranja zasebnih katoliških šol iz leta 2014. Vendar tako vladi Mira Cerarja in Marjana Šarca nista pokazala nobenega interesa, da bi se ta problem rešil.

Hudo uničenje slik v Župnijski cerkvi v Kranju. (Foto: Bralec Nova24tv)

Hudo uničenje slik v Župnijski cerkvi v Kranju. (Foto: Bralec Nova24tv)

Škofijsko gimnazijo Maribor krasil ostudni napis “Smrt klerofašistom”
“Smrt klerofašistom”, se je glasil napis na zgradbi Škofijske gimnazije Maribor. Pred tem smo že poročali o dveh primerih pisanja žaljivih in grozilnih grafitov (Smrt klerofašizmu!) na zid cerkve v mariborskem Pobrežju. Poročali pa smo tudi o tem, kako so uničili kapelico v Komendi.

Uničenje slik na Župnijski cerkvi v Kranju. (Foto: bralec Nova24tv)

Uničenje slik na Župnijski cerkvi v Kranju. (Foto: bralec Nova24tv)

Luka Perš