fbpx

Vedno več obolelih potrebuje bolnišnično oskrbo: v bolnišnicah se jih zdravi 313, kar 56 jih je na intenzivni negi, dva pa sta umrla!

Oddelek za intenzivno nego v UKC Ljubljana (Foto: STA)

Vlada je sporočila, da je v torek opravila 4326 testiranj, med katerimi je bilo pozitivnih 794 posameznikov, delež pozitivnih na testiranju pa še vedno ostaja zelo visok. Bolnišnične kapacitete se vedno bolj polnijo, v bolnišnici se jih trenutno zdravi 313, med njimi pa jih je kar 56 na intenzivni negi, dva pa sta umrla. 

V torek je bilo opravljenih 4326 testiranj, med katerimi je bilo pozitivnih kat 794 posameznikov. Delež pozivnih posameznikov na testiranju tako še vedno ostaja zelo visok, saj znaša 18,3 odstotka. V Sloveniji je tako bilo skupno okuženih 14.473 posameznikov, med katerimi še vedno beležimo 7.709 aktivnih primerov.

Bolnišnične kapacitete se vedno bolj polnijo. V bolnišnici se jih trenutno zdravi 313, med katerimi jih kar 56 potrebuje intenzivno nego. 27 jih je bilo odpuščenih iz bolnišnice, dva pa sta umrla.

Vir: Vlada RS

Skupno je umrlo 192 ljudi, kar pomeni, da je do sedaj umrlo 1,33 odstotka okuženih oseb. Po mnenju zdravnikov pa bi se lahko ta odstotek občutno povečal v primeru zapolnjenih bolnišničnih kapacitet.

Sara Rančigaj