Agresija veganov se nadaljuje: Središče Ljubljane popacali z grafiti!

Foto: družbena omrežja

Teror veganov nad Slovenkami in Slovenci se očitno nadaljuje z vandalizmom, središče Ljubljane so v zadnjih dneh namreč popacali z grafiti, s katerimi vsiljujejo svoja stališča drugim. To se je zgodilo le nekaj dni po nasilnem vdoru v hlev ene od ljubljanskih kmetij, ki pa ga je policija obravnavala precej milo. Ta dogodek je po SLS in KGZS v četrtek končno obsodilo tudi ministrstvo za Kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer so v izjavi med drugim zapisali, da ne moremo živeti v državi, kjer bodo drugače misleči vdirali k drugim domov, pregledovali hladilnike in omare ter nato izražali nestrinjanje z vsebino.

Agresivni vegani očitno nadaljujejo s svojim terorjem nad državljankami in državljani Slovenije, ki je že zdavnaj presegel vse meje dopustnega. V zadnjih dneh so se očitno svoja stališča odločili vsiljevati ostalim tudi z vandalizmom. Po družbenih omrežjih so namreč zaokrožile fotografije mestnega središča Ljubljane, ki so ga veganski aktivisti na več krajih popacali z grafiti, s katerimi se očitno zavzemajo za popolno ukinitev pridelave kakršnekoli hrane živalskega izvora.

Svoja stališča so vegani ponovno vsiljevali z uničevanjem tuje lastnine
Nekatera gesla, ki so jih napisali so “mleko je za teličke,” “prihodnost je veganska,” ob simbolu prašička pa so zapisali “prijatelj, ne meso.”

Foto: družbena omrežja

Grafiti so se pojavili nekaj dni po nasilnem vdoru veganskih aktivistov v zaseben hlev
Omenjeni grafiti so se sicer pojavili le nekaj dni po vdoru veganskih aktivistov v hlev zasebne kmetije na Vodnikovi cesti v Ljubljani. Organizatorka Laura Ajdnik je povedala, da je cilj “mirnega” protesta razkriti “resničnost tega, kar se dogaja žrtvam živinoreje in predvsem izzvati miselnost v sedanji družbi.” Prepričani so, da se javnosti prikriva resnica in da se ljudje nimajo priložnosti odločati po svojih vrednotah. Kmetijo so sicer izbrali naključno, a so v hlev vdrli brez soglasja lastnika. Slednji je zato poklical policijo. Po prihodu predstavnikov medijev so aktivisti zapustili kmetijo, toda naslednje dni so se spravili nad klavnico, napovedujejo pa še nadaljnje aktivnosti.

Vegani (Foto: posnetek zaslona)

Policija agresivna dejanja veganov obravnava precej milo
Policija sicer agresivna dejanja veganov očitno obravnava precej milo, kot so po vdoru v hlev odgovorili za Demokracijo, so policisti ugotovili, da je na naključno izbrano kmetijo prišla skupina okoli 30 oseb, mednarodne nevladne organizacije, ki so izražali nezadovoljstvo nad ravnanjem z živalmi v Sloveniji: “Policisti so organizatorju neprijavljenega shoda izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil 1. odstavka 39. člena Zakona o javnih zbiranjih. Policisti do sedaj niso ugotovili elementov kaznivega dejanja. Po končanem postopku so osebe zapustile kmetijo.” Policija se je sklicevala na zakon o javnih zbiranjih, ki v 39. členu določa, da se z globo od 150 do 300 evrov (pravna oseba oz. podjetnik pa od 500 do 800 evrov) kaznuje za prekršek, če shod ni bil prijavljen oz. ni bil prijavljen pravočasno, uporablja neustrezno označene redarje, ne uporablja uradnega jezika ali pa se na shodu, ki je razpuščen, pozivajo, naj se ne razidejo. Skratka, iz odgovora policije je razvidno, da kaznivega dejanja očitno ni bilo, pač pa je šlo le za prekršek. Ne glede na to, da je šlo v tem primeru za motenje posesti, vendar mora ovadbo v tem primeru podati lastnik kmetije.

Slika je simbolična.

Agresijo že obsodili pri SLS in KGZS, oglasilo se je tudi ministrstvo
Agresijo veganov ob vdoru v hlev so sicer že obsodili pri Slovenski ljudski stranki in Slovenski kmečki zvezi pri SLS, kjer so pojasnili, da je šlo pri tem početju tako za poseganje v zasebno lastnino, kot tudi za nesprejemljiv način izražanja lastnih pogledov, s katerim je bilo ogroženo tudi zdravje in dobrobit živali, čeprav sami menijo, da si prizadevajo za boljše življenje le-teh. Vstop na privatno zemljišče in v zasebne prostore je nasilno dejanje in bi ga kot takega morali tudi obravnavati. Od odgovornih v državi zato pričakujejo primerno ukrepanje, ker so s takimi dejanji kratene lastninske pravice in pravice do kmetovanja v Republiki Sloveniji: “Vsak ima seveda pravico, da se prehranjuje, kakor se mu zdi prav. Se pa pravice posameznika končajo tam, kjer se začnejo pravice drugega.”

Incident so ostro obsodili tudi pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije: “Tako skrajno izražanje stališč ob poseganju na lastnino posameznika brez njegovega soglasja pomeni hkrati tudi povečanje tveganja za prenos bolezni na živali, zato je to neodgovorno in nasilno dejanje, ki ga obsojamo. Vpad na kmetije zagotovo ni način, ki je v navadi v civilizirani družbi. Takšna dejanja vzbujajo strah in nelagodje pri lastnikih kmetij, ki pošteno opravljajo svoje delo v skladu s pravili in dolgoletno tradicijo na naših tleh.”

V četrtek se je končno oglasilo tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer so prav tako zavrnili takšno izražanje stališč, kot smo mu bili priča z vdorom na zasebno kmetijo, s čimer so bili ogroženi javni red, pravica do zasebne lastnine, poslovna dejavnost ter dobrobit živali: “Ne moremo živeti v državi, kjer bomo dovolili, da se bo vodil dialog na način, da bodo drugače misleči vdirali k drugim domov, pregledovali hladilnike in omare ter nato izražali nestrinjanje z vsebino, ki je notri. Temelj strpne družbe je, da ta spoštuje različna stališča in mnenja, prehranske navade, se zavzema tudi za zdravje in dobrobit živali ter skrbi za okolje, svoje nestrinjanje pa sporoča na primeren način.”

Rok Krajnc

 • Antonius

  V demokraciji je dovoljeno in zagotovljeno marsikaj. Svodna izbira na volitvah, pravica javne krike in nestrinjanje s početjem vlade, demokracija neumnim zagotavlja pravico, da niso pametni, ne dovoli pa poseg v tujo osebno in javno lastnino.
  Vegani so s svojim vsiljevanjem neumnosti prerosto bedaki, aroganca jih umešča pa med slaboumne teroriste, ker v varstvu noči čečkajo po lastnini, ki ni njihova. Tudi na pročelju hiše kjer stanujem so pustili svojo počečkano nesramnost.
  Čudi me, ker zdravniki nutricionisti javno nič ne povedo o prehranskih blesarijah veganov.
  Naj se vrnejo nazaj na drevo, ker tja tudi sodijo. Na mesu so zrasli njihovi predniki, da danes so, kar danes so.

 • Antonius

  V demokraciji je dovoljeno in zagotovljeno marsikaj. Svobodna izbira na volitvah, pravica javne krike in nestrinjanje s početjem vlade, demokracija neumnim zagotavlja pravico, da jim ni treba biti pametni, ne dovoli pa poseg v tujo osebno in javno lastnino.
  Vegani so s svojim vsiljevanjem neumnosti prerosto bedaki, aroganca jih umešča pa med slaboumne teroriste, ker v varstvu noči grafitarsko čečkajo po lastnini, ki ni njihova. Tudi na pročelju hiše kjer stanujem so pustili svojo počečkano nesramnost.
  Čudi me, ker zdravniki nutricionisti javno nič ne povedo o prehranskih blesarijah veganov.
  Naj se vrnejo nazaj na drevo, ker tja najbrž sodijo. Z mesom v prehrani so se razvili človeški možgani in naši predniki, da človeška vrsta danes je, kar je.
  Šimpanzi sicer nič ne vedo o naporih veganov, zato v svojo prehrano tudi oni počasi uvajajo meso.

 • est

  Zelo zanimivo. Obuti so v usnjene čevlje, nosijo usnjene jakne in pasove. Pregledal sem kaj nekaj vrtičkov in na korenju ali zeleni nisem videl rasti usnjene kože za predelavo v že prej omenjen artikle.

 • VERZIFIKATOR

  Samo Mesojedec

  VE-GE FAŠIST

  Mladi mesec ali polna luna,
  saj ne vem, kaj neke zopet nosi,
  da pa se rastlinje sámo trosi,
  to krčmar je, ampak brez računa.

  Ne, račun je vendar brez krčmarja,
  kaj prevračaš čudno spet besede,
  na račun uboge lune blede,
  ki rastlinsko hrano zagovarja.

  Mladi mesec zoper je fašizem,
  saj fašist mendá živali kolje,
  trgati rastlinje da je bolje,
  takšen nam ponuja mazohizem.

  Saj verjamem, da v njegovi družbi
  je namišljeni prav vse vegansko
  in za dopolnilo sam prehransko
  vidi sebe kakor varuh v službi.

  Ta bo služba s silo poskrbela,
  v kali mesni da zatre fašizem,
  in v rastlinojedni bo sadizem
  družbo obubožano ujela.

  Ko pa zmanjka družbi še rastlinja
  in bo krožnik zrl samcat, prazen,
  ves eksperiment se kot porazen
  v mesečni bolestnosti razblinja,

  Kar pa mene tu in zdaj zadeva,
  za fašista se prav rad razglašam,
  mesne vrste ker pač vse prenašam,
  pa naj se me še tako ošteva.

  Nisem prav navdušen nad svinjino,
  a zavoljo njih jo kdaj uživam,
  olje da na ogenj jim prilivam,
  svojo kadar cvro veganovino.

  V prvo skočim ta hip oštarijo,
  naročim si zrezek Mussolini,
  z desno vanj zarežem po širini,
  da ve-ge fašisti ponorijo.

 • Dušan Ripoten

  pregonite jih,ko vam pridejo na kmetijo !
  vdor na zasebnost boste pa ja sami varovali ?
  namočite jih v gnoj,potem adijo,prašiči !!!

  • est

   Zanimivo bi bilo videti kako bi se končal dvor na farmo v Texasu ?

 • sloustava

  Neverjetno! Medijsko pozornost dobi par slaboumnih in bedastih infantilnezev, ne dobi pa jo bankrot Slovenije. Po zaslugi Kucanizma in Novih obrazov.

  • janez

   Zakaj neverjetno? V čigavih rokah so mediji, kdo je poslal novinarje na rob Šiške, kdo smrkovce financira ……..???

 • Anton

  za pretepst jih je, to so znal v stari Jugi še kako dobro porihtat, zakaj nebi še sedaj?

  sarkazem press

 • Mademoiselle

  V osnovi ne mislijo slabo, samo sveta se ne da v dveh tednih na glavo postaviti. Če bi nenadoma vsi postali vegani, zmanjka hrane, podjetja propadejo, skratka to povleče za sabo precej kaosa.

  S takšnimi nekulturnimi pristopi si delajo predvsem antireklamo in dokazujejo, da spadajo na Metelkovo in Rog. So pa to vsi (po moje) ugrabljeni s strani levičarske politike (poglejte kdo je na ‘podnebnem štrajku’ tulil v prvih vrstah), katerih edini namen je ustvariti zmedo na svetu.

  Skratka vegani – oprane glave ste vsi po vrsti – vas precej osebno poznam. In iz dneva v dan se dokazuje, da je to res. Pa še primer: V Ameriki se uveljavlja izraz ekoteroristi – ki imajo v svoji fanatičnosti že par zločinov za sabo. Toliko o miroljubju.

 • Anton

  Pri nas kmetje že nestrpno čakajo te Aktiviste….
  Pridite v hribe, vsaj 15 min stran od policijske postaje.

 • Peter

  Kot da mucka ni meso, hehehe, no.

 • Branko Jadran

  Zanimivo bi bilo vedeti, katere sole ali solo obiskujejo, ali so obiskovali, bili, ali so.dijaki, katere sole.Ali imajo ti mladci iq.ja toliko.kakor je v teh dneh povprecna temperatura, da sem stars taksnemu otroku, od sramote zbolim. To je odraz sole, da hodi v solo, in postane bedak. Prehranjevalna veriga je od obstoja clovestva. Da se zivinoreja ukine, svet stagnira, verrjetno.imajo ti mladi znanstveniki plan, kateri bo resitev za clovestvo, ali za zivalce, pogotovo za sportne ribice, kateri se izzivljavljajo nad ribami, ali lovskimi drustvi, kateri se.v obliki hobija izzivjavljajo nad zivalmi

 • totex39

  Veganstvo prerašča v nasilje in organizirajo se neke vrste sekte, kar pa je lahko za družbo strah zbujajoče.

 • Amerikanc

  Poloviti te vegane, jim dati vile v roke in gnoj kidat; jih bo hitro minila zabušancija.

 • Gren

  KAR NAJ PRIDEJO BODO VIDELI HUDIČA ODVEŽEMIN SPUSTIM PET BIKOV BODO ONI NAREDILI RED !

 • Artur

  En moj bivši sodelavec je vegan zajeban kot sto hudičev, zajedljiv, kapriciozen… se je nekoč pri malici sikajoč histerično spravil name in na moj dunajski zrezek in, ko sem mu dal kontro, da naj se spelje nekam ven na pašo in naj rajši prežvkuje, kot da teži normalnim ljudem je popenil a glede na to, da me je že od prej poznal kakšen “živec” sem si ni upal kaj več kot to zvil je rep med noge in črta.Verjetno so zaradi pomanjkanja za organizem pomembnih beljakovin živalskega izvora tako histerični in popadljivi in udarjeni v možgane kdo ve.

 • toxico

  naj jokajo in stokajo sam da pa na privat vdrejo in pacajo stene z grafiti pa v zapor

 • Artur
 • rubec

  A veganke fafajo? Če ne, potem sem jaz proti tej ideologiji.

  • tasilo

   Veganka misli, da lahko zanosi s kislo kumarico.

  • Jefferson Vendski

   Tudi če fafajo, ne pogoltnejo. Se pravi, brez veze.

 • Mirko
 • xtc

  Zanimivo bi bilo videti poizkus takele “akcije” kje na farmi v Txsasu še najmanj kar bi jih poleg izdatnih batin in tožb čakako bi bile šibre v riti,ki bi si jih pulili ven z pincetami.

 • simon

  Ok, vse lepo in prav ampak potem počnite to na nek civiliziran način, ne pa, da vdirate na dvorišča kmetij, kdo bo plačal odstranitev grafitov? Kako bi se vi počutili, da nekdo vam, tebi, meni nic, vdre na vaše dvorišče? Prav je, da izražate svoja mnenja, a vseeno raje na nek civiliziran način, če bi to naredili v Ameriki bi kasirali te metek med oči, nihče pa ne more garantirati, da se kaj takega ne bo zgodilo pri nas.