Facebook skupaj s FDV ponovno dokazuje ideološko delovanje; Zavrnili so širjenje več novic Nova24TV!

Foto: STA

Pritisk na vse tiste, ki se ne strinjajo z levičarskimi idejami, se stopnjuje na različne načine, med drugim tudi preko družbenega omrežja Facebook, ki je v zadnjem času eden ključnih medijev, preko katerih se informira svetovno prebivalstvo. Ravno zaradi tega je še kako sporno postopanje tega družbenega omrežja, ki jasno favorizira levičarske ideje, medtem ko imajo vsi, ki se z njimi ne strinjajo, z objavljanem na njem velike težave. Na veliko zapostavljanje vseh, ki situacijo vidijo in predstavljajo realno in ne izključno v skladu z levičarsko ideologijo, jasno kaže tudi dejstvo, da so na Facebooku v zadnjem času prepovedali sponzorirane objave več različnih člankov s spletnega portala Nova24TV, čeprav v njih ni bilo objavljeno nič spornega. To pa ne čudi, saj je glavni ovaduh, ki globalnim družbenim omrežjem, tudi Facebooku, sporoča in predlaga cenzuro vsebin, ki niso v skladu z doktrino kulturnega marksizma, kar ljubljanska Fakulteta za družbene vede (FDV). Facebook bi po mnenju strokovnjakov moral pri kriterijih objav spoštovati ustavno zagotovljena načela svobode govora in tiska.

Vlogo Facebooka kot cenzorja na lastni koži doživlja vedno več ljudi, pri čemer je nadvse krivično, da se to družbeno omrežje vse prepogosto obregne ob objave, ki niso v skladu z levičarsko propagando, na drugi strani pa je povsem prizanesljivo do objav, ki levičarske ideje favorizirajo oziroma jih oglašujejo. Več kot očitno torej je, da omenjeno družbeno omrežje ni neodvisen medij, ampak še kako deluje v službi leve politike. S tem pa se številnim ljudem, ki ga spremljajo na dnevni ravni, godi velika krivica. Facebook jim namreč z dovoljevanjem levičarskih propagandnih objav na eni strani in na drugi strani z omejevanjem vseh objav, ki niso v skladu z levičarskimi idejami in multikulturalizmom, onemogoča jasen pogled na realno situacijo v svetu okoli nas.

Na veliko zapostavljanje vseh, ki situacijo vidijo in predstavljajo realno in ne izključno v skladu z levičarsko ideologijo, jasno kaže tudi dejstvo, da so na Facebooku v zadnjem času prepovedali sponzorirane objave več različnih člankov s spletnega portala Nova24TV, čeprav v njih ni bilo objavljeno nič spornega. V vseh člankih gre namreč za realno podajanje informacij, ki pa, kot kaže, niso sprejemljive za levičarsko politiko, v službi katere deluje Facebook. Večina omenjenih člankov se tako nanaša na težave pri vodenju naše države s strani Marjana Šarca in njegove leve vlade ter zgrešenost levičarskih idej, kar pa je v vseh primerih jasno argumentirano. V nadaljevanju predstavljamo nekaj primerov novejših člankov, katerih sponzorirane objave je Facebook izključno na ideološki podlagi onemogočil.

Sovražen govor na slovenski levici, kot kaže, ni problem
Že junija je Facebook prepovedal sponzorirano objavo članka z naslovom “Kaj ogroža Šarčevo vlado“, v katerem je Peter Jančič nazorno predstavil razloge za težave, ki jih ima pri vodenju Slovenije Šarčeva vlada. Pri tem je med drugim opozoril na problem sovražnega govora na slovenski levici ter na problematično delovanje obrambnega ministra Karla Erjavca, o katerem je v povezavi z zadevo Škerbinc napisal: “A problem Erjavčevega ravnanja ni bila le zloraba obveščevalne službe ali prepoved streljanja vojski ZDA, ki je nihče ni opazil in za kar so zdaj krivi vsi, le Erjavec ne. Vsaj tako velik problem je, da je minister z obveščevalno službo po nepotrebnem zapravljal denar za množična zasliševanja vojakov, ki si mu ne upajo povedati, kar mu je po odstavitvi Škerbinc: da počne same neumnosti.”

Članek “Kaj ogroža Šarčevo vlado” (Foto: Facebook)

Informacija o predsednikovem opozorilu pred tem, da Slovenija lahko postane migrantski žep, kot kaže, ne sme biti vidna širšim množicam
Julija je Facebook med drugim prepovedal sponzorirano objavo članka “Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor“, v katerem je bila med drugim predstavljena alternativa, ki jo Janša predstavlja dosedanjemu neuspešnemu spopadanju z migrantsko krizo s strani Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja, ki pa kljub vsemu še kar zmotno trdita, da imata zadevo pod nadzorom. Poleg tega je bilo v omenjenem članku predstavljeno tudi opozorilo predsednika države Boruta Pahorja, da obstaja nevarnost, da Slovenija postane migrantski žep. V mesecu juliju je bila s strani Facebooka onemogočena tudi sponzorirana objava članka z naslovom “Anuška Delić in njena vojska ‘spletnih policistov’ ustvarjata vse večje pritiske, da v Sloveniji skozi azilne postopke ostane več ilegalnih migrantov! Da postane migrantski žep!“, v katerem je bilo kritično obravnavano pisanje levičarske spletne strani Oštro, ki vseskozi poroča o kršenju človekovih pravic migrantom, obenem pa povsem zamolči dejstvo, da so številni med njimi odgovorni za brezštevilna kriminalna dejanja, zaradi katerih si številni prebivalci po evropskih državah ne upajo več niti iz svojih hiš.

Članek “Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor” (Foto: Facebook)

Članek “Anuška Delić in njena vojska ‘spletnih policistov’ ustvarjajo vse večje pritiske, da v Sloveniji skozi azilne postopke ostane več ilegalnih migrantov! Da postane migrantski žep!” (Foto: Facebook)

Mnenje varnostnega strokovnjaka ne velja?
Z omejevanjem svobode govora na Facebooku pa se, kot kaže, nadaljuje tudi v avgustu. Med drugim je namreč doslej to družbeno omrežje onemogočilo sponzorirano objavo člankov “Socialistka Fajonova brezkompromisno napada branike Evrope: Slovenski varnostni strokovnjak opozarja, da je vse to del načrta destabilizacije in kolonizacije!” ter “Upokojenci pozor! Vladni dvig pokojnin je nateg!“. V prvem članku je predstavljen neprimeren odziv evropske poslanke iz vrst SD Tanje Fajon v povezavi s striktnim italijanskim nadzorovanjem migracij, pri čemer je vse skupaj podkrepljeno tudi z mnenjem varnostnega strokovnjaka Antona Olaja, ki opozarja, da slovenska levica podpira migracije, do katerih ni prišlo spontano, ampak so jasno vodene z namenom destabilizacije in kolonizacije Evrope. V drugem članku pa gre ponovno za Jančičev prispevek, ki v tem primeru kritično obravnava opozorilo fiskalnega sveta, da je ministrstvo za delo predlagalo javno razpravo o povečanju pokojnin, ki lahko ogrozi državne finance, brez ocen, koliko bo stalo.

Članek “Socialistka Fajonova brezkompromisno napada branike Evrope: Slovenski varnostni strokovnjak opozarja, da je vse to del načrta destabilizacije in kolonizacije!” (Foto: Facebook)

Članek “Upokojenci pozor! Vladni dvig pokojnin je nateg!” (Foto: Facebook)

Šokantno je, da cenzuro posameznih vsebin na Facebooku predlaga kar FDV, znana po svoji levičarski orientaciji
Pogrom nad članki Nova24TV s strani Facebooka ne čudi. Že lani se je namreč izkazalo, da je glavni ovaduh, ki globalnim družbenim omrežjem, med drugim tudi Facebooku, sporoča in predlaga cenzuro vsebin, ki niso v skladu z doktrino kulturnega marksizma, kar ljubljanska Fakulteta za družbene vede (FDV), znana predvsem po svoji levičarski orientaciji. Jasno torej je, da ji gre pisanje medija, ki je neodvisno od spon levičarstva, še kako v nos. V povezavi z dejstvom, da ravno FDV ocenjuje, kaj je primerno za objavo in kaj ne, je Tomaž Štih, na družbenem omrežju Twitter znan pod imenom Libertarec, na Facebook profilu že lani zapisal: “Če vas je zanimalo, kdo korporacijam YouTube, Twitter in Facebook pomaga označevati neprimerne spletne vsebine in izvajati cenzuro, je danes prišlo ven. Partner (trusted flagger) v Sloveniji je FDV.” Omenjeno dejstvo je zaskrbljujoče, sploh z vidika svobode govora in svobode medijev, ki ju institucija, kot je FDV, vsekakor na zagovarja, saj ji gre le za širjenje levičarskih idej ter zapostavljanje vseh drugače mislečih.

Fakulteta za družbene vede (Foto: STA)

Rajko Golob

 • Stric iz ozadja

  A oni pa ne smejo zavrniti storitev? https://www.domovina.je/pekarna-ashers-je-imela-pravico-da-zavrne-najdrazjo-torto-na-svetu-z-napisom-podpiraj-gejevske-poroke/ Kje je meja med svobodo govora in svobodnim podjetnistvom?
  O zelo podobnem primeru je nedavno (priblizno dva meseca nazaj) odlocalo amerisko vrhovno sodisce in odlocilo:
  Held: MNN is not a state actor subject to the First Amendment.
  https://www.supremecourt.gov/opinions/18pdf/17-1702_h315.pdf

  Torej ne mores prisiliti privatne druzbe v spostovanje prvega amandmaja.

  • yoni 269

   Če se ne motim je Janez Janša diplomant FDV. Glede na to da je obramboslovec, potem ni izobražen o ekonomskih in pravnih politikah. Hja, da se ne bo izkazalo da verniki verjamejo v lažno …….. .

   • Nič ne imej strahu pred Janezom Janšo.
    Janša se je ne glede na njegovo izobrazbo, doslej že večkrat odlično izkazal pri delu, ki ga je opravljal.
    Veš, po toliko letih, te tudi življenje marsikaj nauči in njega, kar dobro “obdeluje”.
    Življenjske izkušnje so največkrat najtežje in zato tudi najbolj dragocene.
    Si ne predstavljam, kako bi on vodil tako uspešno vlado, ali obrambo, nekaj časa celo več ministrstev naenkrat, če bi mu bila OSNOVA za uspešno delo PROGRAM FDV izpred 4o let. Težko, kajne ?

    • yoni 269

     Kakšne izkušnje pa ima preden je vstopil v politiko, bolj slabe a ne ? Drugim bi pa takoj očital da so brez izkušenj. Če bi bila on in Bavčar sposobna, bi imeli problem z mejo že davno rešen.

   • samotoje

    Ali si ti tudi eden od tistih bedakov siromakov, ki se od diplome niso premaknili niti za centimeter? V glavah namreč. Ko diplomiraš, veš, da komaj kaj veš. Od tam naprej se pot šele začne.

 • Aton

  Šarčevo vladanje najbolj ogroža njihovo sovraštvo. Pa še zavedajo se ne

 • Nata

  Izkoristili bodo vse , kar se da, da onemogočijo kakršnokoli informacijo za ljudi, ki bi radi malo več vedeli.

  Torej. . . . . . kdo že nas deli ? Desnica, tov. Kučan ??

  • Vera

   Telemach,naš sedanji distributer ( prej TELEING ) nas je po telefonu v četrtek 1.8. obveščal, da bo danes torek 6.8. prihajalo do motenj pri TV programih .Opažam, da nam prekinjajo tiste postaje, ki smo jih največ gledali , nekaj pa celo ukinjajo . To je slika vladavine Marjana Šarca .

   • Nata

    Vse se lahko !! Ampak. . . . samo za ta prave.

    Telemach je pa kar v slabem stanju. Razumljivo. Saj imamo cel kup ponudnikov, programi so pa povsodi enaki. Pri cenah pa se pozna. Jaz sem se zato odločila za T2. Cenovno ni bilo primerjave s Telekomom.

   • Tine Marinšek

    Ja, pa v Ljutomeru je v soboto tri ure deževalo in nisem mogel pokosit trave. To je tudi slika vladavine Marjana Šarca. Ubožci…

 • John Kovacs

  Putin pravi da neodvisni mediji ne obstajajo.
  BI SE KAR STRINJAL.

  • Nata

   Saj s tem ni nič narobe.Vsi smo v naših življenjih od nečesa odvisni.

   Je pa ta beseda pogruntacija komunistov.

   ONI so bili neuvrščeni. . . . . obenem pa zelo odvisni od posojil, ki so jih dajale Zahodne države.

  • baubau

   MEDIJ je po definiciji posrednik,pazite samo posrednik!-le ugotoviti je treba med kom posreduje-torej kdo je naročnik in kdo uporabnik…vsaj na ta drugi del pa ima vsak od nas vpliv!
   Še vedno velja:povej mi,kaj bereš(pa tudi gledaš,poslušaš itd.)in povem ti,kdo si…

   • John Kovacs

    Po mojem mnenju so imeli mediji najvec svobode za casa Tita.

 • John Kovacs

  Veste Slovenski narod je imel se najvec pravic v Titovi Jugoslaviji.
  Vem da mi bilo popolno, bilo pa je boljse kot sedaj.
  Tudi Jajo je takrat tako mislil in govoril: za domovino s Titom naprej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • resnicaboli

  Levi vedo kdor obvladuje medije obvladuje večino.

 • von Rhein

  Vsako podjetje,ki trguje z odpadki ima na svojem vhodu bolj čisto tablo kot ta proizvodnja odpadka. Na vsake toliko časa sicer nehote ustvarijo uporaben izdelek,ki ga kasneje sami poskušajo uničiti. V glavnem je večina ustvarjenega izza te table neuporabo in škodljivo kot glifosat za rastline.

 • althar

  Kaj je to, Facebook?

  • samotoje

   I kaj, knjiga z obrazi. Sicer se pa tudi sam sprašujem, kaj naj bi to bilo. Ali pa twitter. Tisti, ki čivka. In zakaj bi odrasel človek pri zdravi pameti čivkal??

 • Van Der Waals

  POZABILI STE NA MIROVNI INŠTITUT SKUPAJ Z FDVJEM CENZURIRATA. INTERNACIONAL SOCIALISTI!!!! ŽELIJO SI GENOCID NAD BELEGA EVROPSKEGA MOŠKEGA.

  • Marko Snoj

   A bo črnopolti fdv komunist jajo tožil facebook?

   • tramal

    Take krvavo rdeče ,kot si ti bi morali že davno prepovedat na vseh portalih.

    • yoni 269

     Belčki so izdajalčki.

     • Schemva Miro

      Katere belčke to misliš?

     • šmentanamuha

      A ti vidiš že bele miši? Koka ni zdravilo.

    • Marko Snoj

     Jajotovi komunjarji bi kar prepovedovali.Tipično za komunjarje,partijsko enoumje velikega vodje.

     • šmentanamuha

      Zakaj že ste leve komunjare ustanovili internetno policijo?

   • Lustrator

    Ti ločiš sedanjost od preteklosti ali do te točke v vrtcu še niste prišli?

   • šmentanamuha

    Keri bumbar, do zdaj si težil na Reporterju, zdaj misliš pa še tu.

  • Crni Hakija

   to je pa že mal groteskno… sam sploh ne vem kaj groteska je ampak ok.. u got the point….

 • xtc

  Mislim ,da bi bilo zelo pametno Facebook tožiti zaradi kršitve svobode govora in omejevanja svobode govora v kar je kršenje ustave-in se lahko firmo kaznuje zaradi kršenja ustave.

  • yoni 269

   A ni Janez Janša diplomant FDV?

   • Den456

    Ma ti nisi yoni, ti si navadna 3.14ZDA

 • Miro Jereb

  POZOR: Pred kratkim je bil FACEBOOK kaznovan v ZDA s 5. MILJARDAMI dolarji. VSI ki z njim sodelujejo so postali člani kriminalne združbe FB in bi kot taki morali biti ELIMINIRANI FDV in ostali ki sodelujejo z namenom omejiti svobodo govora. Tudi mene so blokirali za 1 teden…zaradi pederske šale.

  Kakšna je razlike med traktorjem in pedrom ? Nobene…oba imata usrano gumo.

  • macon

   V redu, da so te blokirali. Šala je bedna.

   • Miro Jereb

    Za prizadete to ne velja. Oprosti. Menjaj gume.

 • Morala

  “Šokantno je, da cenzuro posameznih vsebin na Facebooku predlaga kar FDV, znana po svoji levičarski orientaciji”

  Zato pa takšni sploh ne bi smeli sodelovati s FB…Zelo pametno bi bilo, da se FB toži zaradi kršitev svobode govora in se o tem obvesti Marka Zuckerberg….
  Pred kratkim sem gledala o njem film, kako je ukradel idejo za FB….

  • macon

   FB je levičarski in kot privatna firma objavlja ali cenzurira karkoli mu zapaše. Ne bi postal kar je, če ne bi bil v neposredni navezi z zakulisnimi gospodarji sveta, ki so belemu zahodnjaku namenili revščino.

   Vse levičarstvo deluje v smer osiromašenja zahoda. Migranti, čista energija, bio-eko, permisija, feminizem, lgbtq, mediji, družboslovje, birokratizacija so vse sredstva za osiromašenje zahodnega belca, ki bo ob tem tudi izgubil velik del osebnih pravic.

   • baubau

    in vladar tega sveta je tako ali tako ta črn….z rdečo se le maskira…

 • Jožef

  Halo ljudje, opisane težave v Sloveniji so na las podobne težavam, ki jih doživljajo Nemci. To pomeni, da slovenska oblast intenzivno kolaborira z nemško oblastjo.
  Pa vprašam, kakšna je razlika v odnosu do Slovencev med kolaboracijo Domobrancev (Vaških straž) z hitlerjevimi Nemci in sedanja kolaboracija sredincev in levičarjev z merklovimi Nemci.
  Žrtve kolaboracij smo namreč tisti, ki imamo radi Slovenijo in ki spoštujemo evropske vrednote, seveda brez pravega fašizma, nacizma in komunizma.

  • baubau

   o “kolaboraciji”bajajo le od kp napumpani…sodelovanje med ljudmi je že vso zgodovino nujno za preživetje.

 • IZBIRA

  Fakulteta za ENKAVEDE.

  • Drago

   Jp, Janez Janša, Milan Zver, Branko Grims…

   • Common Sense

    Ne, da mi je Grims nek hud pozitivček, samo Grims – kolikor mi je znano – je po osnovni izobrazbi pravnik. Poleg tega FDV (FSPN) pred osamosvojitvijo in po osamosvojitvi sta dve različni fakulteti z različno stopnjo ortodoksnega levičarskega brainwashinga. Ta se je v zadnjih 30 letih odločno ojačal. Je pa res, da brainwashinga na fakultetah kot npr. elektro, strojna, bio, medicina, farmacija, tekstilna, fizika, matematika, gradbena (pa konec koncev tudi ekonomija PO osamosvojitvi) brainswashinga nikoli ni bilo. Zakaj le? Morda zato, ker slednje ne proidajajo megle ampak se ukvarjajo z znanostjo?

    • Drago

     Ne, Grims po osnovni izobrazbi ni pravnik, ampak geolog, je pa na FDV magistriral. A res ne znate uporabljati googla? Tudi vaša teza, da bi naj “levičarski brainwashing v zadnjih 30 letih zelo ojačal” je za lase privlečena in nima nobene podlage v realnosti ampak je samo prozoren poskus opravičevanja ” spreobranjenih” bivših partijskih sekretarjev. Bajdvej, Grims je magistriral leta 2003 in je potemtakem še večji levičar kot sta Janša in Zver, ki sta diplomirala v osemdesetih.

     • šrauf

      Ne vem ,če bo to držalo za Grimsa. Kolikor jaz vem je Grims magistriral iz politologije in to celo pri Lukšiču.

     • Drago

      Za Grimsa gotovo drži, politologija je program v okviru FDV : https://www.sds.si/o-stranki/vasi-predstavniki/poslanec-branko-grims

     • šrauf

      Saj to sem mislil, da je magistriral iz politologije na FDV-ju pri Lukšiču. Za lukšiča nisem100%.

     • Drago
     • tohuvabohu

      A ti bumbar ločiš študente od uslužbencev (profesorjev itd.) ustanove, kakršna je FDV? Če je kdo tam študiral, še ne pomeni, da se je navzel njihove ideologije.
      Ceterum censeo hanc fortitudinem esse delendam.

    • baubau

     tudi tam so jim obdelali možgane,le namesto vode so uporabili šmirgel papir…

     • samotoje

      Moje izkušnje so zelo drugačne. Poleg tega- človek ima hrbtenico ali pa je nima. In človeku s hrbtenico in lastno glavo se možganov ne da oprati. Ne da.

    • samotoje

     Grims je diplomiral iz geologije na fakulteti za matematiko in naravoslovje in nato magistriral na FDV.

   • IZBIRA

    Np, FSPN.

    • Drago

     Janša in Zver FSPN, Grims pa FDV. Sicer pa, je kakšna bistvena razlika po preimenovanju?

     • šrauf

      FSPN je bil za Partijo takega pomena kot je Teološka za kler.

     • Drago

      Ja, bo najbrž držalo, s tem da so se diplomanti FSPN razpršili po vseh političnih strankah…

     • šrauf

      Tudi teologi so se razpršili. N toko(Miha Blažič),Peter Kovačič Peršin…

     • Drago

      Kolikor vem, niti eden niti drugi nista člana kakšne politične stranke.

 • althar

  Da se ne bom samo hecal. Tole sem tule že parkrat napisal, pa bom zgleda moral še enkrat.

  Vsi, ki jadikujete nad “samovoljo” zasebnih ponudnikov zastonjskih storitev (kot so Facebook, Twitter, kanalAzacija, Nova24 ipd.), si, končno (!), zapomnite tole: uporabniki teh storitev nismo stranke, ampak izdelek. IZDELEK.
  Zasebno podjetje živi edinole od zaslužka na trgu in ker mu ga pri takem poslovnem modelu ne dajemo uporabniki storitev, smo (seveda ne mi osebno, pač pa naše navade, prepričanja, zanimanja ipd.) v resnici izdelek, ki ga podjetje prodaja pravim kupcem, recimo oglaševalskim ali analitičnim agencijam ali komurkoli že, ki so dejansko stranke tega podjetja. In zasebno podjetje se menda lahko samo odloča, kakšne izdelke bo izdelovalo, ka-li?

  Seveda ne maram pizdunov na FDV, kot vsi tule, in seveda se zavzemam za svobodo govora, ampak temelje tržne ekonomije je pa treba upoštevati in spoštovati, če ne, bo šlo vse skupaj še hitreje v maloro.

  Saj ne, da Biščak in co. tega ne bi vedeli, samo iz svoje jambrovske kože ne morejo press

  • Antonius

   Se popolnoma strinjam, a naj zraven dodam.
   Jaz skoraj po pravilu kliknem še kakšno reklamo na Novi, da s tem oglaševalcu sporočim, da njihovo oglaševanje na Novi24TV ni nesmiselno stran vržen denar.

   • rrrrr

    Tega doslej nisem vedel, dragi Antonius, hvala.

   • althar

    Jep, to je to.

   • šmentanamuha

    Super, te bomo posnemali.

 • Drago

  Ko se strankarsko glasilo stranke, katere predsednik (in ne samo predsednik) je diplomiral na FDV pritožuje nad levičastvom in “kulturnim marksizmom” le-te, da ne govorimo o komunističnemu Facebooku. Ves svet se je zarotil proti Janezu in njegovi stranki. Šmrc.

  • montyamp

   Ti si plačan da se delaš idiota , al si pa res glup ????????
   Nisn hodu na FDV , v Kumrovec tudi ne in ti napišem , da pol štajerske dela v Avstriji , zato ker so ušivi in garjavi gošarji s svojimi topoglavimi neobvladljivo izkrivljenimi mladiči , tvoje sorte , z=bali nekoč normalno deželo , do fundamenta .

   • Drago

    No ja, po tvoji pismenosti sodeč, nisi hodil tudi na nobeno drugo šolo…

 • Common Sense

  Zakaj pa ne naredite česa podobnega tudi sami? Ustanovite javni zavod/inštitut za “transparentno poročanje” ali pa si izmislite še kakšno bolj “pravoverno levičarsko” ime, morda “Inštitut za preprečevanje sovražnega govora”. Da si pridobite “kredibilnost”, prvi mesec na full prijavljajte desničarske članke dokler vas Facebook ne “approva”. Potem pa obrnite ploščo.;) Res mislite, da zaposleni na Facebooku berejo slovenščino? Ne, oni pač verjamejo EDINEMU partnerju v Sloveniji. To je FDV. Prav je, da je tudi na tem področju konkurenca. Torej, kdo se bo zbudil? Ne jamrajte, ampak jih nadmudrite. To je konec koncev vedno bil modus operandi, ko si imel opravka s komunisti. In na koncu so propadli. Tudi tokrat bodo.

  • macon

   Opozicija nima državnega denarja s katerim režim plačuje podobne inštitucije. Gre za precej letnih milijonov.

   • Drago

    Saj bi Orban razvezal mošnjiček. No, tudi tu gre za ukradeni državni denar in sicer madžarski…

    • mginko

     Ti se verjetno napajaš iz režimskega “korita”, da si tako zagret za “ta pravi” tvoj režim. Zato so drugi po tvoje vsi neumni. Samo ti drugi nimajo opranih in bolanih možganov. No verjetno imaš vertikalne možgane. Pa ker si “režimski”, ti tega ne razumeš in nikoli ne boš.

     • Drago

      Včasih vam, domojebom, prav zavidam, ker imate tako poenostavljen pogled na svet. Če ni “režim” je globoka država ali Kučan ali UDBA ali komunisti ali karkoli že. Kot se je temu reklo včasih, “neprijatelj vreba sa svih strana”. Pravzaprav je SDS s svojimi člani in simpatizerji po mentaliteti še najbolj podobna JLA. Brezprizivne resnice in en vodja, ki misli za vse…

     • šrauf

      No ,potem pa mi prosim povej kaj konkrektno je sporno pri Jančičevem članku ,da je bil cenzureran. Se ti zdi, da sta FDV in Mirovni inštitut kredibilna partnerja v smislu ideološke nevtralnosti? Pa mi prosim,pojasni to skozi prizmo tvojega sofisticiranega pogleda na svet.

     • Drago

      Za začetek, od kod Novitv sploh podatek, da bi naj to počenjala FDV?

      “Že lani se je namreč izkazalo, da je glavni ovaduh, ki globalnim
      družbenim omrežjem, med drugim tudi Facebooku, sporoča in predlaga
      cenzuro vsebin, ki niso v skladu z doktrino kulturnega marksizma, kar
      ljubljanska Fakulteta za družbene vede (FDV),”

      Kje se je izkazalo kaj? Kdo na FDV konkretno bi to naj počel? Na ta vprašanja ni odgovora, ker so si na Novitv to preprosto izmislili. Tako nekako nastajajo fejk njuz…

     • šrauf

      No ,nisi mi odgovoril ,kaj je bilo narobe v zvezi z Jančičem. Za Mirovni INŠTITUT si se tudi izognil, za FDV pa tole:…” Preliminarni podatki partnerja FDV, ki je za Slovenijo pridobil status
      verodostnega prijavitelja za vodilna SDO (Facebook, Twitter, Youtube)
      kažejo, da verodostojni prijavitelji bistveno hitreje dosežejo
      odstranitev spornih vsebin….”

      http://www.mirovni-institut.si/projekti/sovrazni-govor-na-spletnih-druzbenih-omrezjih-v-sloveniji/

     • Drago

      Hvala za informaciijo, to sem spregledal. Kar se mene tiče, ne bi cenzuriral nobenega, niti Jančiča niti koga drugega. Je pa to politika Facebooka, mednarodne korporacije, ki ima pravico na svoji zasebni platformi počenjati, kar hoče, če to ni v nasprotju z zakoni. Niso blokirali samo Novetv, tudi drugim uporabnikom, ki niso skrajni desničarji, so jih. Kapitalizem pač…

     • šrauf

      Me veseli ,da se strinjava glede cenzure. Mislim ,da je sankcioniranje takoimenovanega sovražnega govora stvar kazenskeg zakonika, pika.

      “…Niso blokirali samo Novetv, tudi drugim uporabnikom, ki niso skrajni desničarji, so blokirali objave. Kapitalizem pač…”

      Tukaj pa ti hudo poenostavljaš zadevo,kar si prej žaljivo očital domojebom.
      Za mene je pa zelo zaskrblujajoče, da ena globalna korporacija podleže pritiskom še enega bolj globalnega,očitno levo ideološko orientiranega lobija. Facebook se je pač kot kapitalsko učinkovita firma, prilagodil situaciji v smislu, da noče imeti težav in to je vse ,kar ima tukaj veze s kapitalizmom. Po mojem je to kratkovidno in bojo nekoč v prihodnosti oni in še kdo drug obžalovali to. Področje njihovega biznisa je v “družboslovni sferi”, ta sfera je pa v domeni levo ideoloških interesov. Na ta problem je opozoril J. Petrson, tudi v duelu z Žižkom.

     • Drago

      Mislim, da ti preveč poenostavljaš zadevo. Na Hrvaškem imaš npr. portal https://www.index.hr/ , ki neusmiljeno razkriva lopovščine vladajoče HDZ. Njegov urednik Matija Babić je bil zaradi objav člankov že neštetokrat žrtev cenzure na facebooku, pa ni niti slučajno levičar, ampak libertarec. Skoraj zanesljivo ga ne prijavljajo “levičarji”, ker za to ni nobenega razloga ampak simpatizerji vladajoče desničarske stranke. Če misliš, da je “družboslovna sfera” samo v domeni “levih ideoloških interesov”, se zelo motiš. Kot da ni nobenega sociologa, politologa itd, ki bi bil desničar in kot da desničarji ne izkoriščajo družbenih medijev za razširjanje svojih idej…

     • Common Sense

      Dragec, FDV je to sam objavil in se pohvalil.

     • šmentanamuha

      Nevedeni so bili poimensko in še s sliko. Trije taglavni .

     • mginko

      Tvoj odgovor je za normalnega bralca slika tvojih opranih možganov. Kultura tvojega pisanja in odgovora vsem normalnim ljudem pa pove , kaj pomeni bolezen – opranih možganov. Tebe še danes preganja “neprijatelj iz vseh strani” po politični usmeritvi, ki ti leži v opranih možganih. No Drago, vsak pošten normalni človek lahko dela, misli in pove po svoje – samo po tvojem ne – ker je prav samo po “vaše”. Sreča je, da ste v manjšini.

     • Drago

      Zanimivo, da o opranih možganih največ lamentirate tisti, ki sploh nimate svojega mnenja o ničemer ampak kot papige ponavlajte floskule svojih vodij in strank. Mene nihče ne preganja, nisem jaz paranoik v tej zgodbi, kdo pa neprestano govoriči o preganjanju, pa ugani sam. In ja, zapišeš lahko katerikoli neumnost ti srce poželi, nihče te ne bo zaradi tega preganjal.

   • samotoje

    Grem stavit, da je dovolj zasebnega denarja, ki bi prišel prav, če bi ga le povabili in povedali jasno in pošteno, za kaj gre.

    • macon

     Podjetniki so pod udarom levih, hkrati pa ne naredijo nič in samo jamrajo.

     • samotoje

      Slovenci po svetu imajo dovolj kapitala, le povedati jim je treba, da je zdaj čas, ko jih potrebujemo.

    • Lustrator

     Greš stavit? kaj pa vem, osebno ne poznam niti enega desnega tajkuna, kaj šele mrežo nekaj stotih kolikor se jih zbira okoli F21. O katerih zasebnikih torej govoriš?

     • Drago

      Če jih ne poznaš, ne pomeni, da ne obstajajo : https://damijan.org/2013/02/18/bancna-luknja-leva-ali-desna/

     • Lustrator

      Poznam, a dovolj dobro poznam tudi mesečnika Damijana, ki je stvari predstavil izredno izvenkontekstno, kar tebi podobnim površnežem povsem zadostuje, meni pač ne. Celoten gradbeni lobi,ki je skupaj nabral največjo luknjo je namreč uvrstil v posebno kategorijo, čeprav gre za glavno udbovsko lovko in je niti približno ne moremo pripisati desnici. Prav tako ne Zvonov, ne T2 ne moreš povezati z nikakršnimi desnimi tajkuni – v teh primerih je šlo za nasedle naložbe kot posledico globalne krize na tujih trgih s katerimi ni nihče pri nas obogatel, poleg tega je Cerkev za odplačilo zastavila ogromno svojih nepremičnin in poravnala večji del luknje, medtem ko od rdečih tajkunov tega denarja več ne boš videl. tako kot ne desnega tajkuna. Kar vzami v roke spisek 100 najbogatejših Slovencev in preštej na njih “desne”, ki so do svojega premoženja prišli z državnimi posli.

     • Drago

      Za svoje trditve nisi podal nobenega argumenta, tvioj argument je “vsi vemo”. Hilda Tovšak, tajnica krščanskih demokratov je levičarka? Ganljivo je tvoje zagovarjanje nasedlih Zvonov. Ubdovci so zafurali zadevo, medtem ko so bile nedolžne cerkvene ovčke samo žrtev razmer. Mariborska nadškofija te tako temeljito bankrotirala, da ji je še lastno stavbo morala odkupiti graška nadškofija, pufe bodo pa vrnili ob svetem Nikoli. V tvojem svetu zlobnih levičarjev in naivnih, poštenih desničarjev seveda tudi teoretično ni mogoče, da bi se kdo od “desnih”okoristil. Za streznitev priporočam knjigo Alija Žerdina Ujetniki omrežij. Ko jo boš prebral, boš mogoče ugotovil, da pri biznisu ne gre za ideološki boj in da akterji takoj pozabijo levo-desne ločnice, ko gre za denar.

     • Lustrator

      To, da so gradbeni baroni sploh nastali in se vzdrževali pri milijardnih poslih zaradi “javnih razpisov” rdečih vlad je nekaj česar ni potrebno argumentirati razumnemu človeku, saj se praksa vleče še iz Juge, ko je bilo prav tako le nekaj gradbenih firm, ki so dobivale mastne posle z državo, ki je za svoje kropucalo od infrastrukture le te mastno preplačevala – seveda s krediti iz tujine in z zaplenjenim premoženjem poprejšnjih industrijalcev.

      “Hilda Tovšak, tajnica krščanskih demokratov je levičarka?”
      VSAK, ki se proda rdečemu hudiču, je komunist (kakšen levičar neki?), ne glede na to v kateri stranki je. V njihovi današnji naslednici imaš kolikor hočeš takih primerov.

     • Drago

      Pozabil si, da je bil v času največjega gradbenega razcveta (2004-2008) na oblasti SDS. Kako lahkotno pozabljate dejstva, ki vam ne ustrezajo. Z zadnjim stavkom si si pa popolnoma razkril vašo mentaliteto : če je uspešen je naš, ko pa zajebe, pa postane komunist. Res je zabavno tam gori na tvojem podstrešju…

  • Drago

   Za kaj takega so na Novitv preneumni, raje bodo jadikovali o zarotah.

   • šmentanamuha

    Poln si napuha.

    • Drago

     Šmentanamuha,

     polna napuha,
     kdo te bo plačal
     Miha Kovačev…

  • Nata

   Ni salbo !! Ideja namreč. Pa misliš, da bodo dovolili?

  • Van Der Waals

   SOVRAŽNI GOVOR NE OBSTAJA… JE SAMO CENZURA!!!!!

 • Joško

  Dva trenutno najbolj” tupa Slovenca” na sliki. Še tretjega je nemogoče najti; je šel v Bruselj.

 • Vid Pustoslemšek

  Fejsbuk me ne zanima, ker računa nimam. Berem pa na Reporterju Sokićev umotvor, ki je bil objavljen v tiskani izdaji revije Demokracija.
  Pravi, da »judaizem nima zveze z zahodno civilizacijo, ki je zrasla na temeljih krščanstva«.
  Piše tudi:
  Toda v tedniku od največje opozicijske stranke so se spustili celo v odkrito propagiranje (neo)nacističnih idej, saj so med drugim objavili še besede kolumnista, da bodo Judje na vseh področjih rovarili proti narodu, v državi katerega se nahajajo. To pa so že teze znane iz nacističnih glasil, kot sta bila na primer Der Stürmer in Völkischer Beobachter. Za katerokoli konservativno sredinsko stranko v Evropski uniji je nepredstavljivo, da bi njeni mediji širili takšne ideje.

  A to je pa v redu???

  • montyamp

   CIA je po letu 1945 začela več kot 100 vojn .
   Kdo jo je napadel ???????????????????????????
   Kriva sta Janša in Hitler , seveda ne idiotizem in obsesije oblasti nastavljene od golazni .

   • Vid Pustoslemšek

    Sina, sn mislo, da boš kaj komentiro Sokića. Misliš, da je Sokić CIA kontrašpijon???

    • montyamp

     Ne spuščam se na lokalni nivo , ker manipulira globalni z njim .

     • Vid Pustoslemšek

      Lahko tebi. Jas pa si morm fseeno fsak dan kupit najbol poceni kruh v Eurospini…

     • montyamp

      Ne jamraj , saj veš , keri jamra mu je treba vzet .
      https://www.youtube.com/watch?v=gOmr5OVQtVU
      To je moj kolega , včeraj sma bla vkup .
      Le poglej kaki šoder upravlja s slovensko udbovsko deco .

     • Vid Pustoslemšek

      Nisi me vredi zastopo. Šparam na kruhi, da si pol lahko pir v bifeji plačam in dam tut za kako rundo. Za link pa zaj nimam cajta…

     • montyamp

      Ja , saj je kruh bolj strupen od pira , od plačane runde pa nesejo židje 80% .
      Pazi na denar ,

    • Nata

     Jovo ? Kaj ti pa ne štima pri Sokiću ? Napiši.

     • Vid Pustoslemšek

      Prečitaj si prispevek na Reporteri. Demokracije si ziher nebom zato f trafiki kupo…

     • Nata

      Ja, saj ga kupujem. Pa Demokracijo tudi. Pa Družino.
      Takole mi desnaki podpiramo svoj tisk ??

  • tohuvabohu

   Ne najbolj. Odkar ga je v pest dobil tajkun, izrabijo vsako priložnost za udrihanje po Janši in SDS, in to počnejo na precej primitiven način, pri čemer prednjači tisti nerodni Kršinar.

 • Ryuk
  • Vera

   Čeprav nisem najbolj vešča dela z računalnikom, saj nisem hodila niti v noben tečaj, vendar sama opažam zadnje čase,da “ni vse tako,kot je bilo “. Nekaj malega sem se naučila od otrok in vnukov, zdaj pa sama počasi rešujem probleme na računalniku,saj mladi nimajo časa.Očitno bi nas navadne smrtnike ta vlada spravla v kameno dobo, da bi z nami počeli,kar jih je volja .Večja sramota je za tiste,ki take ljudi volijo !

   • Vid Pustoslemšek

    Račonalnik pač ni za vsakiga…

    • Nata

     No. . . .no. . . . . .se pa da podučiti. Osnove.
     Da lahko tukaj odgovarjamo in ugovarjamo .

     Tudi tebi !

     • Vid Pustoslemšek

      Sem ji probo pomagat par dni nazaj, pa me ni šmirklala…

     • Nata

      Verjetno sploh ni videla. Tudi na nekatera moja pisanja ni odgovorila.

      Zoprno, če se ne spoznaš malo bolj na tole škatlo, se hitro ” izgubiš ” . . . . .

    • Vera

     Koliko ga rabim , toliko vem! Mislim, da mi ti niti do gležnjev ne segaš po znanju iz računalništva, čeprav sem samouk .Tebi priporočam,da se prvo naučiš pisati,šele potem repliciraj starejšim od sebe !

     • Vid Pustoslemšek

      Hopla. Kognitivna disonanca morbit?

     • samotoje

      Hej, Vera, kako si razrešila problem s tole stranjo? Sicer pa, kapo dol pred vsakim, ki se potrudi (mi pač nismo računalniška generacija) in se sam dokoplje do znanja. Zato se z raznimi smrkavci nima smisla ukvarjati.

     • Vera

      Bilo je povsem preprosto,toda ,tako,kot je bilo,pa žal ni več.Glavno,da pridem med vas , berem in pišem :) Lp vsem,ki v srcu dobro mislite !

  • Van Der Waals

   FDV BO ZAŽGAL USE KNJIGE KI JIM SMRDI NA DESNICO!!!

 • rubec

  Da mi ne more pomagat zlagat polena, ker je na Facebooku, je rekla hči. Tako klofuto sem ji nasmodil, da se kar nekaj časa ni mogla spomnit ali je za tisti mesec že nabavila mesečno za avtobus do FDV. Potem sem še ženo zalepil, saj sta mi obe prikrili, da se je smrklja tja že lani vpisala.

  • baubau

   ja,kakršen oči,taka hči-očitno…

  • samotoje

   To je grozno, kar se ti dogaja. Zapri ju v klet- brez elektrike.

   • rubec

    Tam sem že jaz. Kje pa misliš, da imam vino spravljeno.

    • samotoje

     Pa v štalo, matr. A naj ti zdaj jaz pripovedujem, kam dve babi zapri??

     • rubec

      Imaš prav. Itak jo imam že dolgo namen požgat.

  • RATATA

   Fašist!

 • zamaškar

  Ljudje zavedajte,da nas bo ta sprevržen režim pripeljal nazaj v čase po drugi svetovni vojni,ker je potekala pospešena izobrazba.Se nisi hotel vključiti v zadrugo in si ugovarjal pretirani obvezni oddaji,so te ponoči obsodili in likvidirali kar bližnji sosedje,ki so bili določeni za čiščenje in preobrazbo.Takšni ljudje so postali glavne živine v ćasu enoumja in enoumja, ki prihaja. Ob osamoosvojitvi so se jim precej tresle hlače,ker so mislili,da se jim kaj takega lahko zgodi tud njim.Takrat “91” so še bili pripravljeni kaj priznati sedaj pa je verjetno to prepozno.Gospod premier kako lahko 28let po osamosvojitvi vladaš z zagovorniki povojnih pobojev in eksekucij,ki so se dogajale brez sojenja še dolgo po bratomorni vojni.

  • tretjerazredni

   Ne gledajo vsi na masovne umore po vojni kot na bratomorno vojno, ker je blla 2.svetovna vojna, v kateri he ogromno slovencev sodelovalo z genocidnim olupatorjem ter posredno ali neposredno pomagalo nacistom moriti lastno nemočno peebivalstvo. Zato gverila in partizani, sicer ki se lahko borci pridružili zavezniškim ali ruskim vojskam, vendar so bili preveč zapleteni v maščevanje.
   Druga stvar je bila dejstvo, da zaradi okupscije ni bilo več Slovenije, za razliko od hrvatov, velika Nemčija nam ni pustila svojo domovino, ker niso hoteli imeti potomcev srbov sredi katoliškega lonca, brez srbov je pa Slovenija samo še ena hrvaška džamaherija in dveh držav ne rabijo. Pomagal nam ni nihče, niso videli nobene možnosti za tako majhen narod, ki svojih nacističnih teženj sploh ni niti skrival.
   Partizani so naposled obranili domovino in odstranili izdajalce, niso pa izbrisali sovražne vojaške propagande in verske indoktrinacije, niso mogli sanirati vseh posledic redčenja in spreminjanja karakterja naroda, niti niso videli smisla v močnejši revoluciji, vse skupaj je izpadlo kot en velik šmorn, ki se vleče do danes.

   Govoriti o državljanski vojni v Sloveniji je velika neumnost in napaka, iz te dogme izhaja nesprejemljiva polarizacija, ko so danes krivci jezni na junake, nacisti obtožujejo partizane in domoljube, da so jim storili krivico, ker niso pustili uničiti domovino, kar je preprosto noro.

   • zamaškar

    Kaj pa vsi heroji ki so podpirali in izvajali sporazum Ribentrop-Stalin a niso bili kaloboranti?Če si v partizanih samo podvomil v to,da ti ne bo treba več delat, ki jo je vodila komisarska propaganda si bil nagrajen s strelom v tilnik.Za slovenijo jim ni bilo nikoli ampak za eno od bodočih sovjetskih republik.zato je treba pohiteti z likvidiranjem nekomunistov je izjavil Edi.

    • tretjerazredni

     Kdo je bil Ribentrop, kaj je bil Molotov, države non stop sklepajo neke pakte, vde skupaj ne pomeni nič, dokler se ne premaknejo množice ljudi, in potem je bilo očitno da med nacisti in sovjeti ne more biti nobenih dogovorov, ker so bili cilji obeh režimov diametralno nasprotujoči in izključujoči.
     Naciste je bilo treba ustaviti, ker so nemci in talijani dobesedno znoreli, Poljska ni bila nobena Prusija, daleč od tega, pomagal pa ni rusom nihče, ker so vsi hoteli videti Nemčijo, kako si bo že v Poljski polomila čekane. Pa si niso, poljsko konjenico so tanki razbili kot nič, niso jih ustavili niti francozi, avstrijci in ostali veliki narodi, samo Anglija in Rusija sta bili dovolj pogumni, da sta se upirali čistemu zlu, še preden so nacisti začeli s holokavstom in genocidom.
     Glej, poleg judov, so nameravali iztrebiti tudi vse slovane, kako lahko skleneš pakt s Hudičem, za katerega čisto nič ni sveto, noro je že sploh pomisliti, da je imel Hitler karkoli prav in bi lahko celo zmagal, nikoli in nikdar, ampak sto milijonov nemcev in njihovih satelitov je vseeno verjelo in upalo, do zadnjega. Idioti, kaj češ, izrod se ne da več spraviti k pameti.

   • zamaškar

    Pa lep poz..zamaškar!

    V V tor., 6. avg. 2019 ob 11:18 je oseba Vinko Ježovnik napisala:

  • opazovalec

   Ljudje zavedajte,da nas bo ta sprevržen režim pripeljal nazaj v čase po
   drugi svetovni vojni,ker je potekala pospešena izobrazba.

   Zsdaj pa res ne razumem, kaj je narobe če se je pospešeno izobraževalo,. A ja sem pozabil, da je en velajk (ata Oman) ene starnke nekoč dejal; Ni važno če kaj zna, važno da je naš

 • montyamp

  FDV , hahahaha………………………….. , kumrovec academy of šnelkurs

 • sveta preproščina

  Ne pozabit, da je na FDV diplomiral vaš ljubljeni in edini vodja, njegvo vrhinec akademskega izobraževanja pa je prišel s častnim doktorskim nazivom na prištinski univerzi.

 • mginko

  Rdeča golazen ne popušča, ker drugorazredni narod (predvsem mlajša in srednja generacija), se ne zavedata predvsem zaradi komunistične 25 letne šolske vzgoje, kaj jih čaka v “lepem socialnem” komunističnem življenju v prihodnosti. Tekla bosta med in mleko – zato spite še naprej.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  ZDI SE, DA
  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V.

  https://www.youtube.com/watch?v=cBXKkF2UX5s

 • Desnoklik

  Trusted flagger??? Sej ilegalci nimajo facebuka. Kr neki.

 • Basileus

  Lažete SDSarji sami sebi. V tem primeru ste dokazali, da ste satanistično seme.

  • Janez Kepic-Kern

   TALE PUNCA IZ ZDA JE
   BOLJ BRIHTNA – KOT SE ZDIŠ TI
   GRACE V. ., 12 LET IZ ZDA
   – PRIZNA, DA ZGUBLJA – SVOJE IME. L.R. JANEZ K. KEN KOMENDA
   P.S.
   GRACE V., AMERICA GOT TALENT
   I DON T KNOW MY NAME

   https://www.youtube.com/watch?v=cBXKkF2UX5s

  • Desnoklik

   Drugim operi možgane, preden bojo drugi tebi tvoje —> to je tvoje rdeče seme.

   • Basileus

    Non sens. Rdeče seme je v partiji SDS. To je dejstvo.

    • Desnoklik

     Ti še kar vztrajaš da nisi rdečkar? Poglej se v ogledalo kakšen krat. In poglej kakšne pišeš.

     • Basileus

      Sodis sam po sebi.
      Jaz nisem ne desničar ne levicar. To je za ovce in tiste, ki imajo koristi od postriženih ovc. Ti si postrižena ovca. Za kaj si se opredelil je tvoj problem

     • Desnoklik

      Ti si začel s satanisti. Evo še enkrat, poglej kakšne pišeš, obračaš se po vetru. Drugim operi možgane, preden bojo drugi tebi tvoje —> to je tvoje rdeče seme.

     • Basileus

      Ne jokcaj.

     • Desnoklik

      Si se le pogledal v ogledalo.

     • Basileus

      Ne jokcaj bot desc.

    • tohuvabohu

     Fraza “dejstvo je” je priljubljen argument rdečkarjev. Beži, indijanček, saj te tudi govorica izdaja.

     • samotoje

      Bazilika je z argumenti zelo na tesnem.

     • Basileus

      Magare imaš uradno mednarodno licenco za ugotavlanje kdo je rdečkar? Usekana ovca.

     • tohuvabohu

      Kje pa jo podeljujejo? To bi res prav prišlo, hehehe, kozel. Dotlej pa se zanesem na uveljavljene načine detektiranja rdečih fašistov. Lingvistična analiza tu pride zelo prav. Ti si živ primer.

     • Basileus

      “Lingvistična analiza” ti daj blato na analizo starosta. Ti svetujem.

     • tohuvabohu

      Ti pa mozgovino. Ampak tebi ni pomoči, hehe.

     • Basileus

      Skrajni janšisti ste usekani do amena.

     • tohuvabohu

      Fantazija rdečkarja ne pozna meja. Vsak čas boš ugledal bele miške, ubožec.

 • Skrajno Desni

  Aktivirajte družbeno spletno stran na kateri bomo pljuval desni in levi ne da nas kdo blokira.

 • tretjerazredni

  Mislim, da dela globalistična naveza ogromno napako, ko skuša s cenzuro vplivati na javno dialektiko. Pačenje zgodovine in teorije zarot dpominjajo na tezo o marsovcih, ki naj bi že v pradavnini obiskali ta planet in iz opic naredili ljudi, marsikdo jim nasede, ker ga zgodovina in humanistika v resnici ne zanimata, radi bi slišali samo nekaj, kar je večje od življenja. Ekstravantgardne ideje obstajajo zato, da pritegnejo ljudi k razmišljanju, ko jih mine hipna evforija, začnejo raziskovati naprej in pridejo do zanimivih dpoznanj kaj vse je mogoče ustvariti z golo logiko, preprostimi orodji in ogromno vztrajnosti.
  Angleži pravijo taki demistifikaciji “debunking”, ko nekdo razčleni trditev in poskuša argumentirano zavreči izpostavljene teze, ori čemer se zanaša na znanstveno metodo, ki jo lahko tudi eksperimentalno vsak sam preveri.

  Tega (še) ni na socialnih omrežjih, ne da se s par kliki z miško preskočiti na verodostojne vire in nedvoumno dokazati, da so določene trditve napačne ali vsaj sporne. Prepoved deluje kot kontracepcija, ljudje se potem ne morejo bodriti in utrjevati v skupnem prepričanju, ampak zato še niso nič bolj pametni, ker ne vedo nič, si tudi sčasoma ne morejo priti gor nič pametnega. Ljudje odraščamo in se neprestano učimo, življenje je neusmiljen in neskončno vzrrajen učitelj, dejstva so dejstva zato, ker so se res zgodila in vlečejo k istim spoznanjem, do katerih se eni dokopljejo prej, drugi pa pozneje sli nikoli.

  Primer, človeške kosti v gajbicah so nekaj, kar bi moral razumeti vsak slovenec. Ker so resnične, dejstvo je, da do bili to pred 80 leti živi ljudje, ki se jim je zgodilo nekaj groznega. Ampak preden začnemo moralizirati in klicati zraven celo nadnaravne sile, si velja ogledati še druga ohranjena dejstva, kot do ostsnki slovenskih domoljubov, ki jih je izdajalska oblast linčala, ker se niso rodili pravim staršem ali kako do zgledale mučilne naprave v fašističnih zaporih. Ljudje so bili jezni z razlogom in opravičeni do maščevanja, šele iz takega izhodišča se lahko začne razvijati bolj smiselna in poglobljena debata.
  Bom rekel še drugače, kaj, če bi našli kosti Hudiča, a bi ga šli objokovat in trdili, da se je zveri storila huda krivica? Ne moremo preprosto prezrcaliti etike enega čass v drugega.

 • Imperial Commando

  @disqus_nnPG8XoBYm:disqus včeraj si e prijavil in imaš že 46 komentarjev, pizda ti je dolgčas. In vsi so kar nekaj in vperjeni proti SDS in desnici nasploh, pa praviš, da nisi rdeč LoL, ne 100 % nisi :))))

  • Olga101

   Se vidite v ogledalu?

  • Basileus

   Ves kdaj sem se prijavil? Tebi je dolgčas, da mene spremljas. Get a life.

   • Imperial Commando

    Ker je res težko kliknit na profil kajne. Debil.

    • Basileus

     Ti se samo izgovarjal sektaški udbovc.

 • tramal

  Na facebuku sem bil točno tri dni dokler mi niso izbrisali en članek .In seveda nebom nikoli več.

 • Olga101

  Ovadba! Za svobodo govora se je treba boriti! Murglsko marioneto je treba “predstavit” v evropskem parlamentu kot poveličevalca zločinskega totalitarizma ,kršitelja človekovih pravic in krsitelja svobode govora! Kje so poslanci SDS? Gospod Zver?

 • Lustrator

  Back to the USSR.

 • Perkele

  Fake news bi morali prepovedati, ne zgolj omejevati.

  • Common Sense

   In tebe bi postavili za vrhovnega komisarja, ki bo presojal kaj je in kaj ni fake news? ;) Ne? Pa saj je daleč največ fake newsa v Delu, Dnevniku in Večeru:)))))) Če pa že ne direktno fake news-a, pa polresnic oz. zamolčanih delov resnic. Daj no, a res misliš, da so režimci “čisti ko suza”? ;) Nikoli niso bili, niti v Jugi, niti v Sloveniji. Novinarčki tam so tam še vedno bolj kot ne “družbenopolitični delavci”, skladno z definicijo pokojnega Smoleta. Ta mladi so pa povečini iz FDV, ki je pa novodobna brainwashing ustanova za proizvodnjo postmodernističnih kulturnih marksistov. Da sploh ne govorim o časniku Mladina…Ti pa so res modeli:) Dokapitalizacije dobivajo kar od matičnega podjetja, katerega hčerinsko podjetje slovenskemu zdravstvu prodaja 2-3x preplačan medicinski material… Pa so v Mladini sicer neki hudi levičarji in trobilo najbolj “poštene” stranke Levica:))))) Patetično, a resnično. Tako da, stvari se lahko hitro obrnejo ravno proti tistim, ki kujejo nov “anti-fake-news” zakon. A se tega ne zavedajo.

   • Perkele

    A ste že našl islamista iz Notre Dama, zakaj ni novega članka o treh napadih na Francoske cerkve dnevno, materiala bi moralo bit veliko. Kako je kaj z alieni na “temni” strani lune, kdaj bo na sporedu spet kaka iz Kremlja plasirana novica o LGBT dekadenci in migrantih v EU, ki jih proruska Nova24 tako navdušeno prevaja.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  PONAVLJAM.
  ZDI SE, DA
  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V.

  ://www.youtube.com/watch?v=cBXKkF2UX5s

 • Tedo Medo

  Tudi tukaj se briše??? Napisal sem:

  “FDV je šola za otroke bogatašev. Tam se nič ne učijo.”

 • šmentanamuha

  Levičarski mrčes se je z Reporterja preselil na Nova24, ker se tam nimajo s kom bosti. Demokratični portal Nova24, pa jim omogoča, da izbruhajo svoj bes na tiste, ki motijo njihovo socialistično levičarsko idilo.
  Žal, mi te možnosti na njihovih rdečih portalih nimamo.

 • miro52

  povejte en dokaz, da je nekdo iz FDV, Šarec predlagal FB kaj ne objavit? od FB teh informqacij nikoili ne boste dobili. In ne bodite naivni. FB ima zelo razvite spletne algoritme, da sami presodiji kaj je prav in kaj ne. Ja tudi slovensko razumejo

 • miro52

  Komentarji na Nova24TV ne odražajo mnenj uredništva….nasmeh mi gre. P saj je jasno, da Janezz vse to prej prebere in požegna

 • miro52

  Facebook Jail is when Facebook punish an account (profile or business page) -it could be that it blocks some features or disable the full account- because it breaks Facebook laws

 • Tine Marinšek

  No, saj je bil že čas…