Fajonova v svojem stilu ponovno potvarja zgodovino, češ da pri nas nismo imeli totalitarizma, kot so ga imeli v Vzhodni Evropi!?

Tanja Fajon med svojim govorom na Cerju (Foto: Twitter)

Mir ni samoumeven. Stalno moramo opozarjati na solidarnost, sožitje in strpnost. Nikakor in nikoli pa ne smemo pristati na poskuse, da bi stanje v Sloveniji med letoma 1945 in 1990 prikazovali enako, kot je bilo v Sovjetski zvezi, Romuniji in Vzhodni Nemčiji,” je evropska poslanka iz vrst Socialnih demokratov Tanja Fajon med drugim izjavila v svojem sobotnem govoru na prireditvi ob mednarodnem dnevu miru na Cerju. S tem je še enkrat dokazala, da je potvarjanje preteklosti zanjo nekaj vsakdanjega. Vsakemu, ki se vsaj malo spozna na zgodovino, je namreč jasno, da je bil tudi v Sloveniji vse od konca 2. svetovne vojne pa do demokratičnih sprememb konec 80. let prejšnjega stoletja na oblasti totalitarni komunistični režim, prav tako kot v vseh državah, ki jih je naštela Fajonova.

V soboto je na Cerju potekala prireditev ob mednarodnem dnevu miru. Na dogodku so zbrane nagovorili Alojz Štajner iz Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije, župan Občine Miren – Kostanjevica Mauricij Humar ter evropska poslanka iz vrst Socialnih demokratov Tanja Fajon. Čeprav naj bi dogodek potekal v počastitev miru, pa se je iz izjav Fajonove ponovno dalo razbrati nedvoumno sovražno nastrojenost do vseh, ki se ne strinjajo z interpretacijo sodobne slovenske zgodovine, ki jo Slovencem vsiljujejo levičarji.

Fajonova je na Cerju znova dokazala, da potvarjanje zgodovine in zaničevanje vseh, ki se ne strinjajo z levičarskimi idejami, še naprej predstavljata glavno prioriteto njenih govorov. V svojem nastopu je sicer najprej poudarila, da sta svoboda in mir dobrini oziroma vrednoti, ki so ju v temelje evropskih držav, tudi naše domovine, vkopali upor, boj in žrtve, a že takoj v nadaljevanju začela s potvarjanjem zgodovinskih dejstev. “Še bolj pomembno pa je, da teh napak v sedanjosti ne ponavljamo, saj s tem ponavljamo zgodovino. Nikakor in nikoli pa ne smemo pristati na poskuse, da bi stanje v Sloveniji med letoma 1945 in 1990 prikazovali enako, kot je bilo v Sovjetski zvezi, Romuniji in Vzhodni Nemčiji. In ne smemo dovoliti, da bi preko tega obdobja razvrednotili narodnoosvobodilni boj kot boj proti okupatorju in rehabilitirali kolaboracijo,” je dejala.

Totalitarni komunistični režim vladal tudi v Sloveniji
Pri omenjeni izjavi je šlo za navadno manipuliranje Fajonove z vsemi prisotnimi. Vsakemu, ki se vsaj malo spozna na zgodovino, je namreč jasno, da je bil tudi v Sloveniji vse od konca 2. svetovne vojne pa do demokratičnih sprememb konec 80. let prejšnjega stoletja na oblasti totalitarni komunistični režim, prav tako kot v vseh državah, ki jih je naštela Fajonova. Konec 2. svetovne vojne namreč Sloveniji kljub njeni osvoboditvi izpod okupatorja ni prinesel dejanske svobode. Komunistična partija pod vodstvom Josipa Broza Tita je namreč v Jugoslaviji ter Sloveniji kot njenem sestavnem delu takoj po njej vzpostavila totalitarno oblast, hkrati pa se je začelo širiti tudi izvajanje revolucionarnega nasilja nad nasprotniki nove ureditve. Komunistična represija je posegla v vse pore družbe. Ovajanja, množični izvensodni poboji, razlastitve premoženja, politični sodni procesi, pošiljanje zapornikov v različna koncentracijska in delovna taborišča ter druge oblike komunistične represije so postale stalnica vsakdana Slovencev, pri čemer se je evidentno kršenje človekovih pravic nadaljevalo vse do demokratičnih sprememb konec 80. let prejšnjega stoletja, ko je vendarle prišlo do padca totalitarizma.

Josip Broz Tito (Foto: Wikipedia)

Komunisti sodelovali z nacisti in fašisti
Pri vsem skupaj se je treba vprašati še, ali je Fajonova pri omembi rehabilitacije kolaboracije mislila
tudi na komunistično kolaboracijo z okupatorjem v času 2. svetovne vojne. Po napadu Nemčije na Jugoslavijo 6. aprila 1941 so namreč po vzoru Sovjetske zveze tudi slovenski komunisti sodelovali z nacisti. Komunistična partija je namreč takrat ustanovila Protiimperialistično fronto, ki je na shodih kritizirala “imperialistični” Anglijo in Francijo ter pozdravljala nacistično Nemčijo. Navidezni preobrat se je zgodil po nemškem napadu na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941, a tudi zatem sodelovanje komunistov z Nemci ni popolnoma zamrlo. Nič drugače pa ni bilo niti s sodelovanjem komunistov s fašisti. Po kapitulaciji Italije, ko so se vaški stražarji zatekli na turjaški grad, so jih namreč tam obstreljevale združene enote partizanov in Italijanov, ki so upravljali predvsem topove. Prav to sodelovanje je pripeljalo do padca Turjaka, kočevskega procesa in tragičnih usmrtitev številnih zajetih vaških stražarjev s strani slovenskih komunistov. Italijani so ob svoji kapitulaciji partizanom tudi sicer predali večje količine svojega orožja, ki so jih slovenski komunisti nato porabili predvsem za obračun z domačimi pripadniki protikomunističnega tabora.

Grad Turjak v plamenih (Foto: Wikimedia Commons)

Še eden izmed načinov rehabilitacije komunizma v Sloveniji
Ne glede na zapisano je očitno, da je s svojim sobotnim govorom Fajonova predvsem skušala rehabilitirati komunizem v Sloveniji. In to kljub temu, da prav Slovenija spada med redke postkomunistične države, v katerih za vse storjene zločine nihče od nekdanje vladajoče garniture ni odgovarjal, pri čemer je bila naša država neuspešna tudi pri razgradnji totalitarnih struktur in praks. Prav zaradi tega lahko še danes na različnih dogodkih vidimo številne simbole nekdanjega totalitarnega režima. Pri tem prednjači simbol rdeče zvezde, pod katerim je bila v času osamosvajanja napadena naša država, pod njim pa je prišlo tudi do množičnih izvensodnih usmrtitev in drugih zločinov. Njegovo izpostavljanje na različnih prireditvah je tako popolnoma neprimerno, saj Slovencev ne povezuje, ampak jih razdvaja.

Rdeča zvezda – simbol, ki združuje privilegiran družbeni sloj. (Foto: STA)

Številni uporabniki Twitterja zgroženi nad izjavo Fajonove
Govor Fajonove je seveda že sprožil številne odzive na družbenih omrežjih. Dr. Božo Predalič je na Twitterju zapisal: “Seveda stanje ni bilo enako kot v Romuniji ali Vzhodni Nemčiji.” Ob tem je poudaril, da so komunizem v omenjene države pripeljali Rusi s svojimi tanki, na katerih so bile rdeče zvezde, pri nas pa je bil avtohton, saj so ga uvedli v Sovjetski zvezi šolani slovenski komunisti, pri čemer pa so bile posledice za prebivalstvo praktično identične. Na Predaličev zapis se je odzval tudi Janez Janša, ki je poudaril: “Drži. V Sloveniji so vzorniki @tfajon po vojni pobili večji delež ljudi kot v katerikoli drugi komunistični državi.” Podobno se je odzvala tudi Eva Irgl, ki je zapisala: “Gospa Fajon, vas vabim, da greste enkrat z mano na vsaj eno od več kot 600 morišč v Sloveniji. Da občutite, da mir res ni samoumeven.” Ob tem je bil pomenljiv še zapis uporabnika, ki je v povezavi z govorom Fajonove izrazil naslednjo misel: “Okupatorka se spet spreneveda: Ne smemo dovoliti razvrednotenja boja proti okupatorju.”

Rajko Golob

 • Slovenec

  Ni sicer bilo čisto v vsem enako, toda imeli smo na oblasti v Rusiji šolane komuniste, imeli smo koncentracijska taborišča, v jugovini je bil delujoč Goli otok, imeli smo politično vojsko tudi na mejah, imeli smo
  samoupravljanje s planskim gospodarstvom, pomanjkanje dobrin, volitev ni bilo. Imeli smo partijce na oblasti in nikoli voljene politike, skoraj blokiran uvoz, itd.

  • SIMON ROZIC

   …še po diktatorju Titu smo imeli “mesarico” Milko Planinc…
   in zdaj imamo en kup zmedenih bab in sfaliranih idiotov,
   ki nas želijo prepričat, v kako idealnem času smo živeli in –
   še živimo. Sram naj bo vse lažnive, krvave komuniste tega sveta!

   • Ivo Braucic

    Teh debilov ni za ničesar sram,babi je pa oprala možgane zločinskaSD.

    • Vera

     Kdo jo je prisilil ? Stara je dovolj,da bi se lahko obnašala letom primerno.

  • Black_hawk

   Vedno bolj te stvari prihajajo v ospredje, zato jih tako skrbi.

  • Ivo Braucic

   Kaj pa ta baba ve,še je premlada da bi vedela ali je bil komunizem v bivši Jugi ali ne,baba ma oprano bučo s komunizmom in ji ni rešitve.

  • pupa

   Za Tanjo je bil GOLI OTOK zgolj turistična destinacija in nagradni dopust za “turiste”, ki so tam prisilno živeli in umirali. Vsi pripovedujejo, kako jim je bilo tam hudo ne povedo pa kako so uživali na morju, se sončili in plavali zastonj

 • Mojca pokraculja

  Fajonka je v resnici Teflon-ka !

  • Olga101

   Fajonka je kurba!

   • resnicaboli

    komunistična.

  • zokispoki

   Fafajonka !

   • SIMON ROZIC

    ..seveda, v ustih ima nakopičeno vso gnilobo laži
    in komunistične propagande! Tako želi njen lider Soros!

    • Steiermark

     Ja, zato pa zaudarja po gnilem, iz ust. Pokvarjena riba smrdi pri glavi!

   • mona lisa

    Migrantska fafajonka.

  • von Rhein

   Po moje…šablonka.

 • bubamara

  Kdor je bil v partiji, je bila Yuga približek socijalističnih nebes.

 • GverilaStyle

  24KUR so včeraj poročali, da je 3. najbolj popularna…….med kozjejebci obrezanimi so pa pozabili povedati!!!!

  • von Rhein

   Danes sem že napisal kako se gradi kariera nesposobnim rdečim banditom.Od njih je pričakovati večno zvestobo.

 • Black_hawk

  Tej kojotinji res ni nič jasno. NOB boj za narod ali boj za oblast z vsemi sredstvi!

 • svatne

  Seveda ga nismo imeli! On je imel nas (genocidno!).

 • Black_hawk

  SD prihaja iz ene skrajnosti v drugo. Najprej partizančki ki naj bi se borili za domovino v nacionalnem smislu, takoj drugo ti začnejo kako je treba biti odrt do priseljencev, do migrantov, ker baje nacionalna država je preživeta itd…

 • GverilaStyle

  lajdra populistična skorumpirana

 • Black_hawk

  Kaj bi levak brez solidarnosti, strpnosti in ksenofobije, izrazov ki jih polovica Slovencev komaj razume kaj sploh pomemijo, slišimo jih pa v čisti vsakemu govoru levakov. Neverjetno :)

 • von Rhein

  Ta vase in v kriminalni komunizem zaljublena babnica, je tipičen primerek kako se v banditizmu gradi politične voditelje. Nesposobno pisunko postavijo za kakšno stopnico višje s katere kokodaka neumnosti v podporo banditom. Zatem se pojavi v prirejenih anketah v vrh,da jo ljudje spoznajo.Vlačijo jo po vseh banditskih procesijah,razkazujejo, njeno od sreče spačeno faco v medijih, in napišejo nekaj napotkov slabomislečim Slovencem ter usmerijo njihov pogled v smislu…iz te pa nekaj bo. Sledi govoreči nastop na seansah in po izpadu iz zbirališča plač (eu parlament) takoj na visoko pozicijo v Sloveniji. Meni močno smrdi po rezervnem Serpentinčku.

 • janko

  V Sloveniji je komunizem pobil ca 600 tisoč razrednih “sovražnikov”, večina neoboroženih nevednih civilistov obeh spolov in vseh starosti. Ležijo v grobiščih po gozdu. Nas pa je danes slaba dva milijona. Torej trije hodimo po kosteh četrtega. V celi 20 milijonski Jugoslaviji pa znaša število 2 milijona – torej vsak deseti – temeljita izvedba Engelsove teorije, da je potrebno pobiti do desetino prebivalstva za nemoten prevzem oblasti!
  Edino komunizem je pošastno pobijal svoje ljudi in to počne še danes po svetu. Nobena zverina tega ne počne. V sovjetski zvezi je to izvajala rdeča armada, pri nas v Jugoslaviji in Sloveniji pa naši lastni bratje v 10 krat večjem številu žrtev.
  Res, kot pravi Fajon, naš totalitarizem ni bil povsem enak kot drugod.
  Smo mala deželica, “samo milijon nas je”, z veliko prišleki. Nujno je zaustaviti nadaljnji uvoz tujcev! Dokler je kdo brezposeln, se ne sme uvoziti tujca. In zelo stimulirati rodnost!

  • Franko Zadnik

   Priporocam da gres spet v prvi razred ker o zgodovini nimas pojma. Vas medij je skregan z zgodovino.

 • est

  Fajonka naklada, kar je všečno poslušalcem v šotoru. Yuga je bila že v “delitveni bilanci ” velikih deljena fifty-fifty. Navidezno je res, da v Yugi ni bil vzpostavljen trd komunistični sistem, ampak zgolj navidezno. Vse “pritekline” komunizma, kot so Goli otok, pomanjkanje, tajna policija in skrivanje denarja , visokih politikov, v tujini, seveda v deželah gnilega kapitalizma. Še sami niso zaupali sistemu, ki so ga tako vneto zagovarjali.

  • VERZIFIKATOR

   Tanja Falkon

   JE PRI NAS DOMA BILO DRUGAČE

   Shod bolj klavrn, na zborovanju
   zopet je spregovorila Sanja,
   zavreščala, naj povsod odzvanja,
   govorila o preteklem stanju.

   »Je pri nas doma bilo drugače,
   nič avtoritarnosti, nasilja,
   ko drugod so tolkli se brez cilja,
   oče je pri nas zgolj nosil hlače.

   Ko je vse za žico pri sosedih
   stiskalo se in pa trepetalo,
   mi bili smo vsem za ogledalo,
   sanjali so tam o naših zgledih.

   Zdaj pa stvar tako se prikazuje,
   kakor da pri nas avtoritarno
   je bilo enako, naj udarno
   takšno laž resnica zamenjuje!

   Tisti čas prijetni ni pozabljen,
   je bilo pri nas doma drugače,
   ne nasedajte, ko gre za trače,
   da naš dom grdo je bil zlorabljen!

   Da sem invalidna, to ne šteje,
   to od batin ni totalitarnih,
   od prijemov je humanitarnih,
   takšna misel me prijetno greje.

   Preglasi na tisoče naj krikov,
   ki smo v hiši naši jih našteli,
   veste, mi smo res lepo živeli,
   tega je dokaz ta shod bolnikov!«

 • if

  Še naprej ga imamo, totalitarizem namreč, oziroma, volitve v RS niso v funkciji demokracije. Ne glede na volilni rezultat oblast uzurpirajo levičarji po načelih:
  “združeni levičarji ne gremo vlado z zmagovalno SDS”;
  “združeni levičarji vstajniško rušimo vlado zmagovalne SDS”;
  “združeni levičarji preganjamao in zapiramo demokracijo”.
  To so elementi mehkega totalitarizma, ker mu ni treba biti trd zaradi politično malomarno brezoblične volilne podstati.

 • resnicaboli

  Fajonka ima smolo da zgodovine se ne da spremeniti in SD ki se kiti kot naslednica komunistov pomeni da imajo krvave roke od krvi vseh ki so jih komunisti zverinsko pokončali po drugi svetovni vojni v svobodi kot oni pravijo tistemu času. da v Sloveniji je bilo drugače.

 • trumpet2018

  soroševa lažniva izdajalska rdeča kravetina , preberi si kakšno knjigo od Vitomila Zupana, katerega so zaprli na goli otok zaradi neke banalnosti oziroma šale, in teh primerov je bilo na stotine, to je vse opisal v svoji knjigi Levitan, če se ne motim. Tipična skrajna levičarka, takoj ko odpre usta, se zlaže. da ostalih komunističnih zločinov po vojni ne omenjam

 • tomven

  Dežurna partijska kričačica spet v akciji. Čas bi že bil, da nekdo tej možganski slaboumnici, sfalirani novinarki pove, naj zapre svoj umazan gobec, ker še židanemu dela sramoto…

 • Karel Triler

  KURBA LAŽNIVA PRI NAS JE BILO HUJE KOT NA VSHODU PRASICA LAŽNIVA .

 • Boy

  Lahko je srat s polno ritjo, naj se ozre okoli sebe,
  komunizem je se vedno v Sloveniji morilec stevilka ena, ona pa njegov glasnik!

  • RATATA

   Slavilka in poveličevalka.
   Kot 3/4 ostalih za ima zasluge šolstvo in mediji.

 • Anton

  dost mam te bebave levičarke, čas je za musko, čas je za

  Johnny Hallyday – Oh ! ma Jolie Sarah

  https://www.youtube.com/watch?v=yQQDnVyfEeE

  sarkazem press

  • totex39

   Saj imaš prav, v teh časih nas še glasba in šport lahko pomirjata.

 • totex39

  Kako lahko ona govori, da pri nas ni bilo takega komunističnega totalitarizma kot v drugih vzhodnih državah, če je živela v “vati” zavita in ga ni nikoli občutila in doživela. Danes še naprej lepo živi, kar ji omogoča današnji komunizem.

 • IZBIRA

  Noben kriminalec prostovoljno ne prizna svojih zločinov. Da bi se izognil odgovornosti zavaja, potvarja, minimizira, išče alibi in laže. Za doakzovanje je potrebno veliko naporov in na koncu sojenje na katerem se mu dokaže storjeno in obsodba.

  Tako je tudi pri komunistih, ki se kot notorični psihopati ne zavedajo svoje zločinskosti in se vidijo kot pravičniki človeštva.

  Ta Fajonka počne vse prej našteto je pa nevede obsodila svoj komunistični siamski dvojček v Sovjetski zvezi. Torej podzavestvo sluti, da režim v YU in SLO med 1945-1990 ni čist, sploh pa ne demokratičen.

  Ena partija en vodje ena ideologija in UDBA a to da ni totalitarizem in diktatura tovarišica Fajonka?

  • Franko Zadnik

   Tudi vi niste nic boljsi, se hujsi ker spreminjate zgodovino. Cas bi bil da v roke vzamete kaksno knjigo tudi ce ni Slovenska.

 • Coeus

  Desnicarji ste pa res konkretno umsko omejeni… ali pa mislite da so vsi ostali se bolj omejeni, kot ste vi, kar je seveda nemogoce.

  Poboje takoj po vojni pripisujete zgodovini 45-ih let. Gotovo pa nihce od vas pametnjakovicev z avtorjem clanka vred ni bil v takratni V Nemciji, Romuniji, Madzarski – dokler je bila se pod SZ.

  Lahko si poizkusate nabirati poceni politicne tocke z bebavim populizmom in potvarjanjem zgodovine, ampak to je samo se dodaten razlog, da ste politicno impotentni in vecni porazenci.

  • Peter

   Kar pa še ne pomeni, da ste levičarji kaj posebno bistri.
   Že samo pogled na zbir političnih biserov, s katerimi si levica nabira poceni glasove s strani osrednjih medijev zapeljanih ovc, pove veliko o umskem stanju povprečnega dolinskega volilca levih, no.

   • Coeus

    Tule se pa enkrat za spremembo skoraj strinjam s tabo. Ceprav ti delitev na leve in desne se vedno povzroca preglavice, no.

    • Peter

     Samo sledim spolšni delitvi, kakršna velja v dolini.
     Če ne bi te še bolj zmedel, no.

  • althar

   No, ti leščerba modrosti, povej: h kateri zgodovini naj potem prištevamo povojne poboje, če jih ne smemo k zgodovini “med letoma 1945 in 1990”?

 • Franc Šink

  Komunizem v Sloveniji je najbolj prefinjen (bil)v celotni Jugoslaviji z celotnim vzhodnim blokom vred.

  • Amerikanc

   In je še vedno najbolj zamaskiran, v vse pore družbe.

 • Peter

  Seveda je res, da je bil komunizem v Jugi in s tem v Sloveniji precej bolj mehak, kot je bil v raju Varšavskega pakta.
  Je pa zato še danes zelo prisoten, precej bolj, kot je v državah zgoraj omenjenega delavskega raja, tako da…
  Na koncu se vse nekako izravna, no.

 • antimur

  Kako bo ta levofašistična kuzla dojemala totalirizem, če se pajdaši z zločinci in barabami, ki so ga izvajale. Ona je prebusta, da bi sama dojela, da je bil resnično prisoten na naših tleh. Prekleto so ga občutili kmetje, katoliki, intelektualci. V Mariboru so preganjali in odpuščali srednješolce in študente, če so jedli žegen, če so pa ugotovili, da ima kdo križ na verižici, so bili brezpogojno sankcionirani. To je bilo v petdesetih letih. Da je ta golazen ostala enaka priča dejstvo, da je leta 87. ali 88. napovedovalka na RTV izgubila službo, ker se ji je po nesreči prikazal delček križa, takšni so še danes, lahko zažgejo križ, pa se ne zgodi nič, lahko se ogabno norčujejo iz podob slovenskega krščanstva (Strelnikov), lahko smrdljivi, moralno in mentalno zaostali člani Levice katolike žalijo, nas sramotijo, v parlamentu lahko največji bedak in norec med poslanci Möderndorfer kot obsedenec rohni čez katolike, pa zopet nobene sankcije. Potem je pa še pika na i, kot da vse to ni dovolj, rade volje pride Zore maševat na proslavo rdečezvezdašev ter zločinca in izdajalca Kučana, odkloni pa maševanje na proslavi domoljubov. Zato pa je tako kot je.

 • SIMON ROZIC

  Samo en pregovor velja za vse komunistične persone, ki uživajo
  v službi njim osovraženega kapitalizma , v Bruslju, ki jim je tudi
  življenjski cilj, visoke plače z vsemi privilegiji (Fajon, Vajgl, Bulc, Brglez) :
  S POLNO RITJO JE LAHKO SRAT ! (po ljudeh, seveda)

 • IZBIRA

  Fajonka pa zgleda zelo zapuščena in zgarana. Ni čudno, ker dela za tako zahtevnega delodajalca kot je komunistična partija, kjer če karkoli poveš se moraš lagati. Pisanje izmišljenih zgdodb je zahtevno in kreativno delo, potvarjanje resnice pa je laž, ki na človeku pušča resne zdravstvene posledice. Revici se nepiše dobro. Sicer pa so komunisti bili vedno bolehni ljudje, zdaj vem zakaj, zaradi večnega laganja in potvarjanja dejstev.

 • črnaovca

  Takšnega kot v vzhodni Evropi res ne in tu nič ne potvarja. Kdor je kdaj potoval tja je videl že na meji kako to izgleda in ljudje so v javnosti govorili zelo previdno. Seveda desnaki pri vsem pretiravajo posebej še ko gre za očrnitev prejšnje države da bi kazali svoje zasluge za osamosvojitev ki smo jo dosegli skupaj in bi od nje lahko tudi nič ne bilo če bi ljudje vedeli kako se bo zlorabljala demokracija in da še navadne lustracije ne bodo speljali. Niso nič drugačni kot komunisti za katere je vse kar je bilo narobe bila kriva stara Jugoslavija ne pa bjihova nesposobnost.

  • macon

   Šele v osemdesetih nisi več šel v zapor zaradi brezveznega gostilniškega vica, kje je bila šele kaka ekonomska in politična svoboda. Vendar je sodrgi tudi pol klobase, zastonj stanovanje in nič dela ter kraja po fabrikah ustrezalo, po tem se ji kolca še danes.

   Te sodrge je bilo veliko več kot je bilo zaradi režimske represije neuresničenih in zatrtih posameznikov. Ti očitno spadaš med sodrgo, drugače se ne bi tako zaničljivo izražala do osamosvojitve.

   • črnaovca

    Osamosvojitev za katero sem nosil orožje je pač zlorabilo nekaj politikov za osebno bogatenje in o njej se niti slučajno ne izražam zaničljivo na njo in svojo vlogo sem ponosen le da se bojim da bo ob taki politiki in državi kmalu osamsovojitev ne bo ponos temveč breme in pri politiki ne ločim po barvah, če si pošten sam vidiš kaj se dogaja. Kar se tiče sodrge imam svoje mnenje običajno je tako da so taki potem največji gorečneži

 • Amerikanc

  Verjamem, da Fajonka ni občutila komunistične diktature, če je bila zavita v partijski celofan. Poznamo mi take ptičke, ki so brez konkretnih znanj in brez talenta, prišli do doktorskih nazivov in do dobro plačanih služb, ki jim niso kos.

 • mona lisa

  To ženšče je sramota za vse Slovence. Ko slišim za to ljubiteljico migrantov mi postane slabo. dela itak samo škodo povsod kjer se pojavi.

 • althar

  Dobrih 600 morišč po državi ji tiho prikimava.

 • Minovak

  Levičarjem manjka poštenosti, kulture, dostojanstva in domoljubja, torej jim manjka vse!

 • RATATA
 • slosin

  no, do neke mere ima fajonka prov….po ww2 ni bil noben ruski rdečkar 35 let na oblasti, tako kot naš titek…pa dvomim, da je imel kateri od teh 27 rezidenc, zavidanja vreden vozni park, pa svoj vlak, jahto, bunkerje….itd..No, pa po vojni so rusaki pobili relativno manj vojnih ujetnikov, kot titek s svojo rdečo kamarilo….

 • PLavi-mil

  Ona ne hodi po grobiščih, ona se vozi z avioni po svetu.

 • Artur

  Koordinacija domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije ???!!! Če bi bili v tej združbi pravi domoljubi in zavedni vojni veterani iz vojne za Slovenijo bi brez pomislekov bojkotirali prisotnost in govor te zapečene, pokvarjene, protinarodne komunistične spake.Koordinacija in kolaboracija se odlično rimata.

 • Andrej

  Gospa Fajonova, zakaj niste prišli v Ferdreng? Žive priče bi vam povedale, kako je bilo. Aja, vaši rablji so jih? In tega ne veste? Nimate pravice zastopati nas v EU. Osnove vam nisi poznane.

 • branči

  od kje se financirajo te proslave? še premalo nas lupijo, ko plačujemo vse te kretenizme! prihaja pa zlata prilika, da se to podpre, še posebej levi idioti!

  • marker

   Od kje? Iz naših žepov, od kje pa!

   • branči

    a si slučajno pogledal v žep, če ima kakšno luknjo za nenadzorovano
    odtekanje denarja? meni pri minimalni penziji nemorejo veliko vzeti, vi pas se pa lahko držite za glavo!

 • francelj3

  Seveda, v jugi komunistični režim ni bil tako oster kot v vzhodnem bloku. Saj za to ni bilo nobene potrebe. Komunistični zločinci so leta 1945 pobili toliko nasprotnikov, potencialnih nasprotnikov in žrtev za svarilo, da se itak ni imel kdo upirati režimu. Vendar je to žal tudi razlog, da pri nas ni bilo nobene lustracije in nam komunajzli s kućanom še vedno vladajo.

 • marker

  Ker v Bruslju ni dosegla ničesar, pravzaprav je sedaj tam osovražena, pa so jo naši sedaj postavili za govornico na izmišljenih in vsiljenih proslavah, kjer mora hvaliti minuli propadli sistem.Tako kot Šarec se tudi ona seli z ene proslave na drugo, ki se kar vrstijo. Če bi bili med NOB tako aktivni, kot se danes proslavlja, bi se morala vojna končati že 1942. O minulem sistemu nima pojma, ker je premlada, tako kot sta premlada za NOB Turnšek in Pirjevec. Ona samo prebere, kar ji napišejo.

 • ZatonMesecnikov

  Stranki SD, ki je nastala iz Zveze Komunistov Slovenije, pravzaprav ne preostane nič drugega kot da ponavlja tole zgodbico. S tem da je prejšnja stranka, Zveze komunistov zafurala že eno državo, njihov nadaljevalec SD, pa je na tem, da pomaga zafurati še drugo.

 • Novakec1

  Kaj so že delal z čarovnicami v srednjem veku, sem mal pozabu?

  • xtc

   DSal so jim metle ,da so jih jahale.

 • Van Der Waals

  RTV KOMUNSTI!!!! UKINT RTV PRISPEVEK!

  • branči

   zganjali bi revolucijo na penzionistih! da ti prišepnem – moja revolucija mi je prinesla odtegljaj, ki ga ne bo nihče nadomesti! poskusite uveljaviti svoj prav, brez mene!

 • xtc

  Dejansko ima na nek način celo prav.
  Titoizem je bil le še hujša verzija tega,saj nobeden od teh narodov z Rusi vred ni pobil toliko političnih nasprotnikov na prebivalca kot SLO_SFRJ ZKJ evci z Titom na čelu.
  Da je bila SFRJ ,čista totalitarna ZLOČINSKA tvorba ,dokazuje jo kupi množičnih morišč,povbitih vsaj 1,1 miljon ljudi v času vladanja ZLOČINCA Tita in delovni in drugi lagri,od Rajhenburga,Stherenthala,Begunj,Teharij,Jasenovcu 45-47,Lepoglavi,Golem,Sremski Mitrovici,Novem Sadu in še kakem političnem restu ne govorimo.

 • Nata
 • Ani Bidar

  Iz komunistične partije je izstopilo kar nekaj zapriseženih komunistov, med njimi so bili Janez Janša, Tone Krkovič, Vinko Gorenak, Milan Zver, Sonja Ramšak, Zvonko Črnač, Andrej Šircel. Bo treba prevetriti SDS!…To so outsiderji, ki so bili poslani na desno stran z namenom, da ima udbomafija vse niti pod kontrolo.Tudi Janše niso iz partije vrgli, ker bi si bil »drznil dvomiti v komunistični sistem in njegovo pravičnost«, temveč ker je zagovarjal tolikšno marksistično spremembo obrambnih struktur, da je bilo to nesprejemljivo tudi za tedanjo oblast. Osti jarej!

 • Ani Bidar

  Glavno orožje udbomafiji je partizanstvo in domobranstvo! Naivni še naprej navijajte za svoje. Ali se zavedate,da v bistvu navijate za iste? Zgodovina je tem prevarantom, ki nam z vsakim dnem uničujejo državo nepomembna! Oni se dobro zavedajo, da je DENAR SVETA VLADAR. Načela in prepričanja so pa za naivno rajo! Gremo se naprej žalit!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!