Med plačniki Legebitre tudi vrtci in šole

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Kot kaže se je LGBT propaganda že dobro zažrla v naš izobraževalni sistem, saj je slovenska nevladna organizacija Legebitra, ki se ukvarja z izvajanjem projektov in programov, ki so namenjeni osebam LGBT in ozaveščanjem splošne in strokovne javnosti k spremembi odnosa do njihovih ciljnih skupin, od svojega nastanka pa vse do danes prejela že skoraj 4 milijone evrov davkoplačevalskih sredstev. Na seznamu plačnikov pa lahko vidimo tudi kup šol, fakultet in celo vrtcev. 

“DIC Legebitra je nestrankarska civilnodružbena organizacija LGBT, ki deluje na področjih človekovih pravic, izobraževanja, duševnega, fizičnega in spolnega zdravja ter se zavzema za družbene in sistemske spremembe, ki temeljijo na spoštovanju spolne usmerjenosti, spolne identitete in/ali spolnega izraza,” v opisu glede nevladne organizacije navajajo na svoji spletni strani. Društvo organizira raznovrstna izobraževalna in družabna druženja, kjer se lahko aktivisti družijo in izmenjujejo svoja mnenja. Nudijo pa tudi podporne skupine staršem LGBT-oseb in omogočajo zaupno in brezplačno testiranje na hiv, virusne hepatitise, sifilis in gonorejo.

Prav tako pa je v obratovanju tudi Mladinski center (MC) Legebitra, ki predstavlja prvi mladinski center, ki je pri nas specializiran za LGBT-mlade. “Namen mladinskega centra je zagotavljati varnejše in vključujoče okolje, v katerem se bodo lahko mladi z nenormativnimi spolnimi identitetami in usmerjenostmi vključevali v raznolike dejavnosti ter se tako opolnomočili za odraslo življenje in družbo,” je mogoče prebrati na uradni strani in se informirati o tem, da se v okviru mladinskega centra mladim omogoča celostna podpora po principu “vse na enem mestu”, kjer se nudi krožke, tabore, izobraževalne delavnice, program svetovanja in samopomoči itd.

Če si pogledamo aplikacijo Erar, aplikacijo za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji, lahko vidimo, da je daleč največji financer Društva informacijski center Legebitra ministrstvo za zdravje, ki je v obdobju od 2006 do 2023 skupno nakazal znesek v višini 1.631.643,82 evra. Od tega je bil zadnji znesek s strani ministrstva nakazan v mesecu marcu v višini 74.999,87 evra. Po nakazanih sredstvih sledi Mestna občina Ljubljana, ki je od leta 2003 do danes nakazala znesek v skupni višini 792.752,83 evra. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je od leta 2004 do leta 2023 nakazal sredstva v skupni višini 537.207,79 evra, Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in kohezijsko politiko je v obdobju od leta 2015 do 2017 društvu namenila 344.076,59 evra.

Vir: Erar

Med financerji najdemo tudi Fundacijo za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (Urad Republike Slovenije za mladino), Ministrstvo za notranje zadeve, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Študentsko organizacijo Slovenije in Ministrstvo za finance (Finančna uprava Republike Slovenije). Kot kaže pa, ko gre za plačnike, ne gre brez univerz, šol in vrtcev. Med slednjimi je med drugim mogoče najti tako Univerzo v Mariboru kot tudi Univerzo v Ljubljani.

Čeprav zneski, ki so jih šole in vrtci namenili društvu niti slučajno niso tolikšni kot v primeru največjih plačnikov, pa je nedvomno na mestu, da se jih vsaj nekaj omeni v nadaljevanju: Viški vrtci, Gimnazija Jurija Vege Idrija, Vrtec pod gradom, Osnovna šola Vojke Šmuc Izola, Gimnazija Ptuj, Gimnazija in srednja šola Kočevje, Vrtec Hansa Christiana Andersena, Vrtec Jelka, Vrtec Mladi rod, Vrtec Pedenjped, Vrtec Miškolin, Osnovna šola narodnega heroja Maksa Pečarja, Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran, Vrtec Kolezija, Vrtec Galjevica, Osnovna šola Franceta Bevka, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, Srednja šola za oblikovanje Maribor, Osnovna šola Nove Fužine, Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje. Za kolikšne zneske gre, si lahko preberete tukaj.

Vir: Twitter

Če vzamemo v obzir, da je civilnodružbena organizacija LGBT DIC Legebitra skupaj z Ministrstvom za zdravje, Študentsko organizacijo in Mestno občino Ljubljana leta 2017 izdala publikacijo za mlade, v katerem med drugim pojasnjuje in “uči” o spolnih igračah, “kemseksu” (seks pod vplivom drog), “fistingu” in celo “lizanju ritke”, pa financiranje organizacije s strani šol, univerz in vrtcev niti ne preseneča toliko. LGBT aktivisti se namreč zelo dobro na podlagi izkušenj v drugih državah sveta zavedajo, da je precej lažje prati možgane mladim. Ti so namreč v času odraščanja dovzetni za spremembe, s tem pa se konec koncev prispeva k oblikovanje nove kulture, ki je po meri vedno bolj agresivnih aktivistov. Teorija spola, katere namen je, da se izbriše razlike med moškimi in ženskami, je tako preplavila evropske šole, saj se indoktrinacija otrok pogosto izvaja prikrito. Seksualizacija otrok je marsikje v Zahodni Evropi in ZDA prispevala k temu, da so se pričeli mladoletni odločati za fizično spremembo spola, hormonske terapije, ki so ponekod dovoljene celo brez soglasja staršev. Da marsikdo omenjeni proces transformacije, ki se konča s hudimi deformacijami, obžaluje, je bilo mogoče slišati že večkrat. Ker so mladi najbolj dragoceni, bi bilo na mestu, da se jih obvaruje pred kakršnimi koli aktivizmi, a kaj ko to v sodobnem svetu postaja vedno bolj nemogoče, saj je LGBT aktivizem prodrl tudi v zabavno industrijo (ne samo v filme in serije, ampak tudi risanke). Vse to z namenom, da njihova ideologija prodre v pore čim večjega števila ljudi. Še posebej žalostno pa je, ko se ideologijo širi s pomočjo davkoplačevalskega denarja.

Ana Horvat