Nekdanji transspolni aktivist: “Ni prav, da se to počne otrokom!”

Slika je simbolična. Vir: Pexels

Britanski internetni vplivnež Oli London, ki je nekdaj veljal za gorečega transspolnega aktivista, je odločno nastopil proti radikalnim taktikam, ki jih v škodo otrok uporabljajo njegovi nekdanji somišljeniki. “Ni prav, da se to počne otrokom,” je povedal glede tistih, ki zagovarjajo tranzicije otrok.

V Austinu se je nedavno odvil dogodek z imenom “Let Women Speak”, ki so se ga udeležile tudi transspolne aktivistke, ki so tiste, ki se z njihovo filozofijo ne strinjajo, okrcale za fašiste. “Mislim, da je stvar v tem, da nimajo argumenta, zakaj mislijo, da bi morali otroci v tranzicijo, zato samo kričijo ljudem v obraz,” je v pogovoru za Fox News odzval Oli London. “To je zelo težko gledati”.

Spomnimo. Oli se je v preteklosti s pomočjo lepotnih operacij spremenil v Azijca, nato pa šel celo v transformacijo spola. Kot da to ne bi bilo dovolj, si je nato premislil in se odločil, da spet postane Oli. “Potreboval sem kar nekaj časa, da sem zares razmislil o tem, da bi bil ženska, in ugotovil sem, da to preprosto ni zame,” je pojasnil in napovedal, da namerava prenehati s posegi plastične kirurgije, za katere se je odločil zaradi svojega obsesivnega iskanja popolnosti. Ugotovil je namreč, da je popolnost nedosegljiva. Prav tako pa je uteho našel v Bogu in napovedal, da se namerava krstiti. S pripovedovanjem svoje zgodbe želi pomagati tistim, ki so morda zmedeni okrog tranzicije, da ti vanjo ne bi šli.

Oli London je šel čez številne lepotne operacije, na koncu pa ugotovil, da želi biti le Oli. (Foto: Instagram)

V pogovoru za televizijo je Oli nastopil proti radikalnim taktikam, ki se jih poslužujejo transspolne aktivistke, in posvaril pred poučevanjem majhnih otrok o spolnih ideologijah. “To vpliva na milijone mladih,” je posvaril in dodal, da nikakor ni prav, da se otrokom nudi hormonske terapije, zaviralce pubertete in se jim vsiljuje operacije spremembe spola. Otroci se namreč sploh dobro ne zavedajo, kakšne posledice bo to pustilo v njihovem nadaljnjem življenju.

Industrija, ki služi na račun transformacije otrok, po besedah Olija skrbi za indoktrinacijo otrok. Opozoril je, da odrasli velikokrat napačno diagnosticirajo ranljivo populacijo. “Obstajajo otroci, pri katerih je šestkrat večja verjetnost, da bodo avtistični, pa je pri njih diagnosticirana spolna disforija,” je izpostavil London in dodal, da se zdi, da “ti zdravniki zelo voljno predpisujejo zaviralce pubertete, ne da bi sploh preverili duševno zdravje teh otrok, ki gredo morda skozi nekaj povsem drugega”.

Foto: posnetek zaslona Fox News

Opozoril je tudi na dostopnost družabnega omrežja TikTok, kjer se ravno tako širi ta propaganda. “Od prihoda TikToka v ZDA okrog leta 2018 smo opazili ogromen porast otrok, ki so se odločili za transformacijo,” je pojasnil in dodal, da je “to je eden od gonilnih dejavnikov”.

“Imate 15-letnike, ki gredo skozi dvojno mastektomijo. Združeno kraljestvo je pred kratkim prepovedalo zaviralce pubertete za mlajše od 16 let. Tako vidimo napredek v Evropi, Finska in Švedska sta spremenili smer,” je poudaril London in dodal, da se morajo v ZDA resnično zbuditi.

Ana Horvat