To so zvezdniki, ki promovirajo oblačenje dečkov v deklice!

Dwyane Wade s sinom Zaya Wade in Gabrielle Union. Vir AFP

Med zvezdniki se pojavlja trend oblačenja svojih otrok v oblačila nasprotnega spola. Najbolj znana primera sta Charlize Theron in Megan Fox. Slavni lahkomiselno podlegajo modi, ki relativizira biološki spol. In kdo bo čez leta in desetletja odgovarjal za posledice? 

Med zvezdniki, kot sta filmski igralki Charlize Theron in Megan Fox, se pojavlja zaskrbljujoč trend oblačenja otrok v oblačila nasprotnega spola. Gre za lahkomiselno početje, ki dejansko relativizira pomen biološkega spola. Videti je kot poskus omalovaževanja ene od temeljnih komponent posameznikove identitete.

Ni jasno, ali s tem dajejo prednost modnim trendom na škodo otrok in kdo bo za lahkomiselno početje odgovarjal, ko bodo otroci v odraslosti zaradi zmedene identitete pomoč iskali na psihiatriji in v zlorabi opojnih substanc. Verjetno nihče. Še drugi slavni, ki relativizirajo oblačenje otrok glede na spol: Jaime King, Gwen Stefani, Brian Austin Green, Will Smith, Liev Schreiber, Magic Johnson, Celine Dion, Donal Logue, Zoe Saldana, Angelina Jolie, Jeanette Jennings, Chris Evans, Majandra Delfino itd. Več: tukajtukaj.

Igralka Jaime King je ob svečani priložnosti sina oblekla kot deklico. (Foto: Just Jared, posnetek zaslona)

Primer, ki je v zadnjem času požel veliko pozornosti je družina Wade. 16-letni biološki sin ameriškega NBA košarkarja Dwayna Wada je že začel z modno kariero. Zayna Wade je trans model, starši pa ga pri njegovi tranziciji nadvse podpirajo, kljub temu, da je še krepko pod mejo polnoletnosti.

Zaya Wade skrajno levo na sliki. Nekdanji košarkarski zvezdnik na desni. Vir: AFP.

 

Sin pevke Gwen Stefani o oblečen kot deklica. (Foto: posnetek zaslona, reddit)

Sin Willa Smitha, oblečen kot deklica. (Foto: posnetek zaslona, Mirror)

Sara Kovač