Udeležence Parade ponosa bo v Mariboru pričakal “protiplakat”

Vir: Twitter

Maribor bo tudi tokrat doživel shod istospolno usmerjenih oziroma tako imenovana “Parada ponosa!”

Parada ponosa, ki bo danes potekala tudi v Mariboru, je znan shod istospolnih. Med istoimenskim dogodkom v Ljubljani je ob razvitju podobnega transparenta prišlo do verbalnih in mestoma tudi fizičnih napadov na nosilce plakata. Na njem je namreč pisalo Obstajata samo dva spola.

Očitno je resnica tista, za katero udeleženci Parade ponosa še niso slišali in so zato zmerjali tiste, ki so si na parado drznili prinesti drugačen transparent. No, v Mariboru so danes prav tako razvili drugačen transparent, ki udeležencem ne bo všeč in visi na eni izmed prometnic v Mariboru.

“Maribor je dom vijolične in rumene, nikoli ne bo mavrične in zelene,” se pomenljiv napis bohoti nad cesto v Mariboru tudi v duhu današnje tekme med Mariborom in Olimpijo.

Sliko transparenta, ki so ga neznanci razprostrli nad podvozom, je objavil predstavnik Slovenske demokratske mladine Luka Simonič. V objavi je zapisal “Odziv na parado ponosa v Mariboru! Maribor je dom vijolične in rumene, nikoli ne bo mavrične in zelene.”

Prizor iz mariborske Parade ponosa leta 2o21 (Vir: STA)

Tretja parada ponosa
V Mariboru bo danes potekala tretja Parada ponosa. Pred samo parado se je tudi tokrat odvijala akcija “Podpri parado, izobesi zastavo”. Namen akcije je bil spodbuditi posameznike, organizacije in podjetja, da homoseksualno skupnost javno podprejo z izobešanjem mavričnih zastav.

Tako jih verjetno ne bo motilo, da tudi tisti, ki se z zahtevami skupnosti ne strinjajo, izobesijo svoje “zastave”. Ali pač?

E- Maribor