[Video] Na tisoče jeznih staršev protestira proti LGBTQ indoktrinaciji

Foto: epa

Na tisoče mehiških staršev iz krščanskih organizacij je stopilo na ulice v znak protesta proti novim učbenikom ministrstva za javno šolstvo, za katere menijo, da vsebujejo vsebino spolne in spolne ideologije in širijo “virus komunizma”, poročajo tuji mediji. Udeležilo se ga je najmanj 12 tisoč ljudi, poroča Daily Wire.

Krščanske skupine v Mehiki so proti ministrstvu za izobraževanje protestirale tako, da so se zbrale in zažigale knjige, ki so po njihovem mnenju prepletene z “marksistično-komunistično” indoktrinacijo, poročajo tuji mediji. Financial Times je poročal, da je bila ena od oseb, ki stojijo za prizadevanjem za indoktrinacijo otrok v Mehiki, “nekdanji venezuelski vladni uradnik”.

Knjige so polne “wokisma” oziroma “prebujenja, polne “težko sledljivega gradiva, polnega napak, pomanjkanja osnovnih jezikovnih in matematičnih vaj ter nepomembne in starosti neprimerne vsebine,” še poroča DW. Bile naj bi tako kontroverzne, da jih nekateri guvernerji v državi niso hoteli razdeliti, saj po njihovem mnenju “demonizirajo kapitalizem in neoliberalizem”. Po poročanju Fox News, se je protesta udeležilo najmanj 12 tisoč staršev v južni Mehiki, protestu pa so se pridružili tudi starši v ostalih mestih. “V osnovni šoli v Chiapasu … so starši v skupnosti nabrali škatle z novimi učbeniki, jih polili z gorivom in zažgali,” je poročal lokalni medij.

“Naj gori v plamenih: v Mehiki sežigajo knjige LGBT. Mehiški starši so naveličani propagande zahodnjaških perverznežev, ki jih vlada vsiljuje njihovim otrokom. Odrasla generacija se je proti indoktrinaciji odločila boriti na svoj način,” je protest komentiral uporabnik X in poleg zapisa pripel videoposnetek upravičeno jeznih staršev.

Po poročanju Financial Timesa (FT) so knjige vsebovale tudi “dekolonialne perspektive, ki so ostro kritične do kapitalizma in neoliberalizma.” Knjige naj bi poskušale uporabiti tudi nesmiseln t. i. “spolno nevtralni” jezik. “Novomehiški srednješolski učbeniki uporabljajo spolno nevtralen jezik, kot je »todxs«, namesto množine todos v moškem spolu za mešane skupine spolov, črkovanje, ki ga Real Academia Española, svetovni varuh španskega jezika, zavrača in je predmet intenzivnih političnih razprav,” piše FT.

Več kot 112 tisoč podpisov je bilo zbranih v peticiji, ki je zahtevala ustavitev distribucije učbenika “zaradi seksualizirane vsebine in vsebine spolne ideologije, vstavljene brez posvetovanja s starši.” “Mehika je ogrožena zaradi virusa, za katerega so ljudje mislili, da je izkoreninjen – komunističnega virusa,” je dejal mehiški voditelj Javier Alatorre in opozoril, da želi aktualna vlada Mehiko “obsoditi na revščino, povprečnost in sovraštvo.

T.B.