fbpx

Grega Repovž – stari in novi komunisti

Urednik mladine Grega Repovž. (Foto: STA)

Današnji dan je, kot kaže, primeren za zmerjanje o tem, kdo je bil in kdo ni bil član zveze komunistov. To se je zdelo primerno tudi Gregi Repovžu, uredniku Mladine.

Takole je na predvečer zanjo še vedno pomembnega praznika zapisal na Twitterju:

Seveda sem mu odgovoril s kar dvema tvitoma, in sicer takole:

in takole:

Mladina še vedno zagovarja komunistične vrednote
Nikoli in nikdar nisem zanikal, da sem bil član zveze  komunistov, temu pa sem vedno dodal, da sem še v času globokega komunizma iz zveze komunistov izstopil, da pa so mnogi v zvezi komunistov in njenih naslednicah ostali vse do danes. Med njimi je tudi Repovž. Ne nazadnje je jasno, da je Mladina, ki ji Repovž urednikuje, le tipično trobilo tistih političnih strank, ki se še danes spogledujejo ali pa so neposredni dediči zveze komunistov. Repovž popolnoma zlonamerno v temo evropskih volitev vpleta mene in Janeza Janšo, ki na volitvah sploh ne kandidirava. Hkrati pa si domišlja, kako me bo očrnil in kako me bo s to trditvijo prizadel. Toda Repovž se moti.

In kdo je Grega Repovž? Danes uradno glavni in odgovorni urednik komunističnega levega trobila, imenovanega Mladina. Ne bom se spustil tako nizko, da bi pisal o njegovem očetu in o njegovi mami. Očeta in mame si pač ne moremo izbirati, to velja tudi za Repovža.

Gimnazijski maturant, ki leze v “ta zadnjo” Kučanu
Ko pa govorimo o novinarjih, običajno mislimo na diplomante sedanje FDV, ki je še danes hudo komunistično ali skrajno levo usmerjena. Človek bi torej pričakoval, da je Repovž levi politični pisun s končano FDV, ki so mu tam sfrizirali levi del možganov, desnega pa kar se da zatrli. Pa niti slučajno ni tako. Pred slabimi dvajsetimi leti sem zasledil, da je na fakulteti naredil le izpit ali dva, torej imamo opravka z gimnazijskim maturantom in nikakor ne z na FDV izobraženim novinarjem. Današnji javno dostopni podatki pa kažejo, da se to stanje sploh ni spremenilo.

Foto: STA

Se pa spomnim enega prvih novinarskih dosežkov Repovža. Za Delo, ki prav tako velja za levo politično trobilo, je namreč opravil veliki intervju z Milanom Kučanom, takrat predsednikom države. Si predstavljate, kakšen novinarski dosežek novinarja, se opravičujem, gimnazijskega maturanta in levega političnega pisuna Repovža je to bil? Ja pa ja. V tujini s predsednikom države za dolgoletno novinarsko delo take intervjuje opravijo novinarji, ki so tik pred upokojitvijo. Se sprašujete, zakaj in kako je pri nas to uspelo gimnazijskemu maturantu, ki sploh ni bil novinar, je pa že takrat kazal vse znake, da bo levi politični pisun? Ne bom nadaljeval, ker bi moral omeniti očeta in mamo, ki pa si ju Repovž ni izbral sam.

Tednik Mladina se financira iz žepov bolnikov
In ta isti Repovž je danes glavni in odgovorni urednik Mladine. Na Mladino kot revijo sem bil celo naročen v času, ko je ta tednik neusmiljeno kritiziral komunistični sistem, jugo-vojsko in še kaj ter tako pomembno medijsko prispeval k osamosvojitvi Slovenije. Danes pa je Mladina žal levo politično trobilo, lahko bi celo rekli, da je interno strankarsko glasilo leve politične opcije in njenih izpeljank. Pa to še ni vse. Se še spomnite ugotovitev parlamentarne preiskovalne komisije o žilnih opornicah, ki smo jih nekajkrat preplačali? No, lastniki Mladine in povezanih podjetij, ki slovenskim bolnišnicam dobavljajo preplačane žilne opornice, so isti. Se vam ne zdi, da torej vsi neposredno ali posredno plačujemo tudi Repovža in Mladino?

Pa se vrnimo k vprašanju, kdo je in kdo ni komunist ali je to bil. Sam sem bil član zveze komunistov nekaj manj kot 14 let. Repovž pa je novinar Dela in Mladine, se opravičujem, levi politični pisun, ki še danes propagira komunizem in bivši politični sistem, že krepko dlje. Kdo je torej večji komunist?

Dr. Vinko Gorenak