fbpx

Licemerca brez primere: Strehovcu grozijo s smrtjo, Fajonova in Židan pa ob tem primeru sovražnega govora, ki poziva k nasilju, molčita

Foto: STA

V sredo smo poročali, kako so se na cesti sredi Ljubljane pojavili napisi, ki generalnemu tajniku Slovenske škofovske konference Tadeju Strehovcu grozijo s smrtjo. Pričakovati bi bilo, da se bodo politični predstavniki, ki so jih polna usta sovražnega govora, zganili. A reakcije s strani predsednika DZ Dejana Židana in evropsolanke Tanje Fajon ni bilo. Še več, Fajonova je celotno stvar skušala zrelativizirati.

Tadej Strehovec, mrtev boš,” je nekdo s sprejem zapisal na križišču ljubljanskih ulic. Podobne stvari so se dogajale v komunistični Jugoslaviji, ko je dogajanje kulminiralo leta 1952 v Novem mestu, ko so z bencinom polili in zažgali takratnega škofa Antona Vovka.

Sodni pregoni, verbalno nasilje, grožnje z nasiljem in grožnje s smrtjo katolikom postajajo vedno normalnejši del vsakdana v slovenski prestolnici, kjer vlada “strpna” levica. Pričakovati bi bilo, da bodo tisti najbolj glasni glede sovražnega govora dejansko reagirali, a se je še enkrat izkazalo, da je za levičarje sovražni govor samo izgovor, s katerim bi preganjali drugače misleče, medtem ko dejanske primere sovražnega govora mirno tolerirajo, tako kot to počne Tanja Fajon, ali celo v polnosti ignorirajo, kot to počne predsednik SD Dejan Židan.

Naravnost sramotno je, da predsednik DZ, ki vsako priložnost v medijih izkoristi za natolcevanje o potrebi po boju proti sovražnemu govoru, v dejanskem primeru le-tega, ki je obsojanja vreden, ostane tiho in se ne zmeni zanj. Kje je Židan s svojimi izjavami sedaj, ko je treba stopiti v bran frančiškanskemu menihu, ki mu grozijo s smrtjo, medtem ko ga po sodišču vlačijo zaradi objave na spletu, v kateri je obsodil abortivni lobi?

Fajonova se je spustila celo tako nizko, da je namesto da bi obsodila grožnje s smrtjo Strehovcu, le-te skušala relativizirati, rekoč, da jih prejema tudi sama. Če jih, je to vsekakor obsojanja vredno, naj prijavi policiji. Žalostno je, da je v svoji ideološki zaslepljenosti nezmožna uvideti, kako jo njene besede postavljajo na laž, ko stalno sitnari z bojem proti sovražnemu govoru, ko pa se zgodi, da je žrtev sovražnega govora nekdo, s komer se ne strinja, skuša dejanje obrniti v svoj prid, trdeč, da je tudi ona sama žrtev.

Ko se levičarji bojijo še lastnega volilnega telesa

Najbrž bo Fajonova silno presenečena, če ji nekdo pove, da se svet ne vrti okoli nje. A zdi se, da je kaj takega nemogoče. Saj če bi stopila v bran Strehovcu in javno pozvala k prenehanju z grožnjami, bi s tem lahko ujezila lastno volilno telo. In glede na to, da ima že tako po lastnih trditvah “kakšno grožnjo s smrtjo”, si jih najbrž ne želi še več. A dokler se bodo pogromi dogajali nad posamezniki, ki jih levičarji smatrajo za javne sovražnike, krive edino namišljenega greha zle misli, ne moremo pričakovati nobenih sprememb.

Ivan Šokić