Izgubljeni med Saraorci in Prijedorom

Foto: STA

Ob dnevu svobode tiska nas je društvo novinarjev opozorilo, da v državi, ki jo vodi premier Marjan Šarec, ki je podpisnik peticije 571, na novinarje neznosno pritiskajo politiki, strankarski mediji vodijo kampanje, da bi jih diskreditirali, ljudstvo pa na spletnih omrežjih zahteva nasilje in linč novinarjev, zaradi česar je že bilo nekaj incidentov. Oblast v tem strašljivem položaju ne stori ničesar ali vsaj ne dovolj, meni novinarska organizacija, da bi jih zaščitila pred kritiki in zatrla sovražni govor ljudstva. Poziv je precej oseben. Oblast ne stori dovolj, da bi zaščitila sama sebe. Ne le premier, ki je bil nekoč zaposlen na javni RTV. Tudi številni drugi novinarji so del oblasti. Na evropskih volitvah je polovica vseh glavnih kandidatov koalicijskih strank iz medijev. Irena Joveva za LMŠ in Tanja Fajon za SD sta simbola. Še najmanj novinarskega pedigreja ima igralka Violeta Tomić, ki je nekoč delala za javno televizijo in pripada koalicijski Levici, ki se sama razglaša za opozicijo vladi, ki jo je ustoličila in jo vzdržuje na oblasti.

Nepristransko vladni novinarji
Levica je v podobni vlogi kot novinarska organizacija, ki se razglaša za nekakšnega čuvaja pred zlorabami oblasti, kritizira pa v glavnem le opozicijo, njeni člani pa množično kandidirajo za vladne stranke. Mediji o njih, ko je najbolj zanimivo, občasno obmolknejo. Zadnji teden so nas predvsem spletna omrežja obveščala, kako je Violeta Tomić kot kandidatka za vodenje Evropske komisije evropski javnosti povedala, da temelj EU zanjo niso krščanske vrednote, pravi temelj je antifašizem. Čudno, da ni omenila še vloge Osvobodilne fronte, za katero smo se zadnji teden spomnili, da je bila v Ljubljani ustanovljena kot Antiimperialistična fronta po direktivi iz Moskve, in to, ko se je po Mariboru sprehajal Adolf Hitler, ki je anektiral to mesto. A to bi bilo za evropsko javnost, ki ni dovolj seznanjena s pomenom narodnoosvobodilnega boja narodov SFRJ in revolucije za nastanek EU, najbrž prezapleteno. Aneksije pa imamo tudi danes in so za Tomićevo sprejemljiva stvar. Pravico Moskve, da anektira Krim, je branila. Z oceno, da je Krim stvar Rusije, je celo zaostrila retoriko Karla Erjavca, ki se je nekoč ponujal za posrednika v sporu med EU in Rusijo o Krimu, kar Ukrajini zanesljivo ni nič pomagalo. Pa EU tudi ne.

Podobno kot Tomićevi so veliki mediji le malo pozornosti namenili nerodnemu dogajanju za še pomembnejšo kandidatko: Ireno Jovevo s POP TV.

Izmišljotina o prepovedani Bosni
Nanjo je spomnila sodnica Andreja Polzelnik, ki je za posojilo Dijane Đuđić SDS in Janezu Janši kot šefu te stranke ta teden namesto nekaj tisoč evrov globe izrekla le opomin. Posojilo za volilno leto je bilo najeto pred letom in pol, a se je stranka po ostrih reakcijah v medijih 150.000 evrom odrekla in si pol milijona pozneje izposodila pri Abanki. Se sprašujete, kakšno zvezo ima to s kandidatko LMŠ? Povezava je, ker je ta pred letom spektakularno potovala v Prijedor. Iz sodbe je razvidno, kar je bilo jasno že takrat, da je bilo posojilo zasebnice višje od omejitve, ki jo določa zakon za posojila zasebnikov. A zgodbo, da naj bi šlo za prepovedano financiranje SDS iz BiH, so si pa novinarji gladko izmislili. Propagandno. Bilo bi sicer mogoče, da je bila Joveva naivna in da o posojilih in financiranju strank ne ve veliko in ni razumela, da denar skoraj gotovo ni od tam. Morda ne ve, da tudi banka v ruski lasti lahko posodi denar Zmagu Jelinčiču, a to še ne pomeni, da je kampanja plačana iz tujine in bi morali v Moskvi preverjati, od kod je. Naivnost pa postavi v čudno luč dejstvo, da leto pozneje Joveva kandidira za stranko Marjana Šarca, ki ji lani na volitvah ni uspelo premagati SDS, ki jo je Joveva z zgodbo iz BiH smešila. LMŠ je pozneje kupu na volitvah poraženih strank omogočila ohranitev oblasti, ko je z njimi prevzela uradno manjšinsko vlado.

Foto: STA

To ni bilo prvo veliko posojilo zasebnika stranki v zadnjih letih v Sloveniji. Nekaj let prej je denar za lep del kampanje Pozitivne Slovenije svoji stranki kot zasebnik posodil ljubljanski župan, ki je tudi tranzicijski tajkun, Zoran Janković. Pa takrat nikomur na POP TV ali kje drugje v medijih še na misel ni prišlo, da bi vozil cele ekipe v Saraorce preverjat, kje je tam Janković našel toliko denarja, ali da bi glavna poročila začenjali z opozorili pred nevarnostjo, da neka nepomembna vas v Srbiji financira kampanjo Pozitivne Slovenije, ki ji pozneje ni uspelo prevzeti vlade, in to kljub relativni zmagi na volitvah. Tudi sicer je bil o tistem posojilu velik molk v medijih.

So pomagali iz vlade ali obveščevalci?
Nekaj podrobnosti kaže, da ideje ob Đuđićevi niso zrasle na POP TV, pri Jovevi ali sicer v medijih. Verjetno je, da so prišle iz vladnih strank, ki so poskušale ohraniti oblast, ki jo je resno ogrožal prav Janša. Drugače si ni bilo mogoče razložiti takrat na POP TV objavljenih podatkov o prečkanjih meje Đuđičeve, ko je potovala v BiH. Ta objava je razkrila, da je nekdo na državni ravni opravljal nadzor, podatke pa namesto za postopek na sodišču, če je šlo za kriminaliste, ali za obveščanje oblasti, če je šlo za obveščevalce, uporabil za medijsko zgodbo, ki naj diskreditira opozicijsko stranko. To ni neobičajno v Sloveniji. Tokrat s tem vsaj škode niso povzročili državi kot nekoč, ko so, da bi diskreditirali Janšo, ko je prvič prevzel oblast, v javnost “spustili”, da Sova uspešno prisluškuje hrvaškemu političnemu vrhu, tudi takratnemu premierju Ivu Sanaderju, s čimer so zabili fenomenalen avtogol lastni državi v dogovarjanjih o meji. Pozneje so Hrvaško v EU spustili brez mejnega dogovora. Arbitražo, ki so jo dosegli namesto rešitve problema, pa so zavozili z Jernejem Sekolcem in Simono Drenik, ki sta se pogovarjala po povsem nezavarovani telefonski liniji o stvareh, o katerih se še po šifrirani ne bi smela, posnetke pa je potem objavil hrvaški tisk. Ravnanje Sekolca, ki je delal tudi za obveščevalce prejšnjega sistema, in Drenikove, ki je delala za Karla Erjavca, je bilo še bolj sramotno kot vojaški obveščevalni kombi, poln prisluškovalne in podobne opreme, ki je v času, ko je ministrstvo za obrambo vodil današnji šef zveze borcev Tit Turnšek, nekako zašel na Hrvaško, kjer so ga, z našimi obveščevalci vred, aretirali prometniki sosednje države. Sosedje so nam obveščevalce, ki še tega niso zaznali, kje je meja, takoj vrnili, dolgo pa zadržali tehniko.

Joveva je pred letom, ko je bila še novinarka, v BiH tako vneto iskala podatke o Đuđićevi in izvoru njenega denarja, da so jo o tem, kaj počne po Bosni, tam zaslišali celo na policiji. V medijih se je to pojavilo kot oblika pritiska na raziskovalne medije. Čeprav je bilo logično, da se je policistom v BiH zdela čudna ideja, da kdo v Prijedoru išče v Sloveniji posojene milijone. Da je od vnetih raziskav in neverjetnih odkritij, ki se ne potrdijo, pa do kandidature za politično stranko kratka pot, smo ugotovili že pred Jovevo. Zadnji razvpit primer je bil na lokalnih volitvah lani Dejan Karba, ki je bil nekoč v prvih vrstah raziskovanja, ali je šel denar od patrij k SDS ali k Janezu Janši, vir za poročanje o tej dilemi pa mu je bil tudi Jure Cekuta, ki je – kot je pozneje ugotovilo sodišče – res potegnil slabega pol milijona evrov in je, po nekaj zapletih, končal v zaporu. Karba je bil lani kandidat SD za župana v Ljutomeru, kar je precej manj pomembna in slabše plačana služba kot biti evropski poslanec. Postal je vsaj občinski svetnik.

Na precej boljšo službo ciljata borka proti fašizmu Tomićeva in novinarka Joveva, ki je zaslovela s preiskovanjem, kje v Bosni so rudniki denarja za SDS, ki jih je sicer že v prejšnjem mandatu Jani Möderndorfer iskal bolj na Madžarskem. Nikakor pa ne v Saraorcih.

Še kar iščeta.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • stajerc5

  Hehe, kako dobra slika! A so partidzanski golaz zrli?

 • Vojteh Dovč

  ti ti cerkvena miš.
  .Resnica.

  Res je moral biti gnil jugoslovanski socializem, toliko je ustvaril, da ropajo in kradejo že več kot 25 let pa vendarle še nekaj malega stoji. Na obali denimo je zgradil vse hotele, Splošno plovbo, Luko Koper, Delamaris, Tomos, Mehanotehno, Izolsko bolnišnico, kakšen zdravstveni dom, šolo, vrtec in še bi se kaj našlo…
  Kaj je zraslo, odkar ga ni več? Aja, Spar, Hoffer, Lidl, Leclerc in morda še kakšna štacuna. Drugega nič! Ampak res čisto nič!

  • Darth Vader

   kakšen jugoslovanki socilizem budala…..nepovratna finančna sredstva iz obeh blokov….ruskega in ameriškega za glasove neuvršečnih…….večino fabr je bilo pa tako ali tako zgrajenih že pred 1 svetovno vojno budala…..le te so nato komunisti pobili in poizkušali narediti fake gospodarstvo, ki je temeljilo na kreditih in pomoči v hrani…..seveda se je vse sfižilo…..matr si ti zabit kot opica

   • Novakec1

    A je sedaj kaj drugače kot v socialističnih časih, samo pufi so dražji in vse več jih je. Jaka ekonomija ko SDH z pufi kupčuje in služi, vsevesoljski unikum.

   • Vojteh Dovč

    ja pa kje si bil tako dolgo z odgovorom???’
    take rabimo…….kako pa stojiš z dramalo.
    pa smiri hormone mogoče bo pa kej poljš.

  • JANEZ GUS

   Celo življenje bo š plačeval porez na budalaštinu.

 • AlojzZ

  Dokler še niste posmetili ta prostor:

  Dokler bomo plačevali obvezen prispevek za RTV in ostala trobila levičarjev, ne bo nič bolje. Zakaj slovita JJ&SDS ne organizirata referendum na to temo? Ker nimata dovoljenja iz Murgelj. Zakaj tega ne naredi N.Si, je pa trapasto vprašanje, saj je raje zadnjemu poglavarju komunistov, pod njegovo oblastjo je bilo ubitih kar nekaj deset ljudi, povišala pokojnino.

  • sloustava

   Ocitno pa se nisi videl zadnje fotke Nore mile, skupaj z Brglezom! Meni so odvec vsake besede. Sram naj jih bo, mavricarje in FDVjevce. Sram!!!!! NSI je izgubila svojo identiteto dr. Bajuka. Moj oce se obraca v grobu…

   • sloustava

    In naj dodam se tole: edina dva, ki ne spadata v to mavricarstvo, sta g. Horvat in ga. Dimic.

    • realnost

     Ja in kaj sta naredila da nebi tako zašli?? Nič.

     • if

      Lahko bi vedeli, da demokracija dobro deluje, če je dovolj razumnih ljudi. Teh ni, zato demokracija ne deluje, oziroma, dobre rešitve večinska neumnost razglaša za slabe.

 • VERRZIFIKATOR

  Marhian Al Shariz

  IZ BANANA REPUBLIKE

  Nad novinarji vse več nasilja,
  v zadnjem desetletju je najhuje,
  monitor jezi se in huduje,
  ker na žurnaliste vsakdo cilja.

  So nedolžni, vsi brez krivde čisto,
  dokler se pač komu ne dokaže,
  da nekdo perfidno vedno laže,
  da ponavlja laž nenehno isto.

  Bližnji vzhod je v krizi in pa daljni,
  tam novinar vsak se v škripcih znajde,
  medijske divjajo gonje, fajde,
  boji se odvijajo fatalni.

  Kjer pa alpske rastejo banane,
  tam je trdna vselej disciplina,
  takšna namreč tamkaj vlada klima,
  da novinar zgleden sam postane.

  Zgodba ta je že predolge brade,
  prva jih dobi demokracija,
  nova brž zatem televizija,
  ko poziv izda predsednik vlade.

  • VERRZIFIKATOR

   Mile Komič

   DOMINANTEN MEDIJ

   Če je medij naš in dominanten,
   jasno je, nasprotnika da slika
   takega, njegova da oblika
   je rušilna in on ves brizanten.

   Če je medij dominantne vrste,
   jasno, da v nasprotnika preslika
   čisto vse, kar naša zganja klika,
   in da vedno gleda mu pod prste.

   Če je medij dominantno plačan,
   zanj nasprotnik kajpak bo podkupljen,
   vsak hip ves do golega olupljen,
   vedno na začetek tekme vračan.

   Če je sorte dominantne medij,
   našega proda absolutista
   za največjega le pacifista,
   slabe naši vlečejo ga zgledi.

   Če je medij naš in dominanten,
   zanj nasprotnik je sovražnik vedno,
   spremljati pa medija ni vredno,
   saj je dominantno degutangten.

 • sloustava

  Bravo, spostovani g. Jancic! Bravo!

 • janko

  Kakšni odurni obrazi…. egoizem, sovraštvo.

 • Anton

  matr bolj prfuknjene face od tega zblojenega kahlonosca pa že zelo težko najdeš

  sarkazem press

 • Borut Stari

  Gledam na fotki upicanjene Janija in Zorana. Obleka res ne naredi človeka se mi utrne misel.

 • Franc Šink

  Pravijo da je oblast od Boga. Ne to v Sloveniji ne bo držalo. Poglejte samo sliko. Nič božjega ni na njej.

  • VERRZIFIKATOR

   Franc, ti praviš, da so sami froci,
   saj bi človek se še strinjal s tabo,
   toda raje za krščansko rabo
   norcem rečem: božji ste otroci.

 • Janez Kepic-Kern

  MOL zaenkrat “žal” še župam Z.J. ima 66 let.
  Kdaj ima spet še kaj na sodiščih?
  MI LJUBLJANČANI – BI RADI IMELI NORMALNEGA ŽUPANA,
  KI NI NONSTOP PO SODIŠČIH,
  POD SUMI RAZNIH ZLORAB POLOŽAJA,
  KI NE GOVORI IN NE POLITIZIRA
  – O 2. VOJNI s katero nima nič itd. itd.
  Veliko ljudi bo veselih njrgovega odhoda iz javnosti. Se zdi. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P..S.
  EX SMC JANI M. pa ima poklic z veliko dela v oskrbi bolnikov. Če bo hotel delatii bo lahko.

 • if

  Izpeljava iz zadnjega odstavka članka.
  Tomićeva in Joveva s svojima neuporabnima tehnologijama preiskujeta bosanske rudnike kot vire denarja za SDS, Möderndorfer z enakim namenom preiskuje Orbanovo denarnico, ki jo je kot medicinski brat nesramno potegnil iz žepa Orbanovih hlač.

  Omenjeni tega ne raziskujejo na relaciji Saraorce – Murgle, ker je ta relacija kamuflirana s kodo 571, ki jo omenjeni ne smejo brati ali je ne razumejo tudi, ko jo berejo na skritem kraju.

 • JANEZ GUS

  Na sliki ekipa 4-ih vrhunskih znanstvenikov za mešanje megle,specialistov za prikrivanje lopovščin.

 • piko8

  Če bi Kmet postavil to sliko na njivo, bi vrabci še lansko zrnje prinesli nazaj!!

 • piko8

  Slika največjih LOPOVOV v Sloveniji!!

 • Vera

  Novinarji so si za gonjo proti njim krivi sami oziroma njihovi uredniki in drugi predpostavljeni . Nihče jih ne bo napadal, ko bodo pisali samo resnico o vseh, ne samo o opoziciji. Vlada res nič ne stori niti na drugih področjih, toda novinarji jim nasedajo, da grdo pišejo o nasprotnem polu, kar ni pošteno . Skratka : Poboljšati se bo morala prvo vlada, nato pa še novinarji , ker ne bodo več slabo pisali o nobenem , če bodo začeli vsi dobro in pošteno delati v korist naroda .

 • Drago

  “A zgodbo, da naj bi šlo za prepovedano financiranje SDS iz BiH, so si pa
  novinarji gladko izmislili. Propagandno. Bilo bi sicer mogoče, da je
  bila Joveva naivna in da o posojilih in financiranju strank ne ve veliko
  in ni razumela, da denar skoraj gotovo ni od tam.”
  Od kod bosanski bančni uslužbenki 150.000 EUR se seveda novinarji v službi Resnice ne bodo vprašali.
  Rok Snežič ma vas rad….

  • JANEZ GUS

   Sds je tale puf tudi takoj vrnila, in ni bilo treba ustanavljat kahlonosčeve komisije.Ko pa gre za velike kraje davkoplačevalskega denarja pri SD in SMC.tam pa nič.Kje so tu raziskovalni novinarji.Ni jih,ker to ni SDS. ANE OBJEKTIVNOST PA TAKA. FUJ SMRADI RDEČI.

   • Drago

    SDS je puf vrnila takoj, ko so jo dobili z roko v marmeladi. Da pa gre za pranje SDS-ovskega denarja je vidno iz aviona. To je jasno vsem, razen zavedenim vernikom in uslužbencem dotične stranke.

    • Antonius

     Državni notar je bil dolžan SDS opozoriti na nedovoljeno, preden je pritisnil notarski žig na kreditni papir.
     Ne Janša, notar si je prislužil tisti opomin, ki je bil izrečen Janši.

     • Drago

      Nepoznavanje zakonov ne optavičuje kaznivega dejanja. Politik, ki je v parlamentu že skoraj 30 let, od tega 25 kot vodja stranke bi zakon o financiranju starnk MORAL poznati. Razen če se, kakor ponavadi, spreneveda.

     • Antonius

      Trmoglavite in nakladate. Notar je oseba, ki mora poznati zakone, preden na papir pritisne svoj žig. Notar se je dolžan pozanimati v imenu stranke, ker notarjevo štampiljko itak stranka v postopku plačuje.
      Politik?! Janša je politik, po izobrazbi pa ni niti finančnik niti pravnik.

     • Drago

      Se strinjam,da notar mora poznati zakone. Zakon o financiranju strank pa mora poznati tudi vodja stranke ali pa vsaj zadolženi za finančno področje. Seveda se ti in Janša sprenevedata, da se kar kadi. Najemanje kredita od navadne bančne uslužbenke v Repubilki sbski, ki 150.000 EUR zasluži v klakšnih 20 letih je seveda popolnoma običajno in transparentno. Snežič vas ma še vedno rad…

     • tohuvabohu

      Butl. Zakon o financiranju strank nič ne govori o bosanskih bančnih uslužbenkah ne o izvoru njihovega denarja.

     • Drago

      Zakon o strankah seveda ne govori o Snežani Dudić, pa tudi o SDS ne. Piše pa tole (21.člen) : Prepovedano je pridobivanje sredstev
      stranke iz prispevkov tujih pravnih in fizičnih oseb ter tujih samostojnih
      podjetnikov posameznikov in posameznikov, ki samostojno opravljajo dejavnost,
      iz prihodkov od premoženja stranke iz tujine oziroma vsakršno drugo
      pridobivanje sredstev za stranko iz tujine.

     • tohuvabohu

      A ti butec osojski ločiš, kaj je pridobivanje sredstev, kaj pa najetje kredita?

     • Drago

      Hahahaha, kredit ni pridobivanje sredstev? Kaj pa po tvoji superiorni SDS-ovski pameti kredit je, če ni pridobivanje sredstev?

     • tohuvabohu

      A zdaj bom moral razlagati nekaj, kar je jasno vsakemu osnovnošolcu (če ni komunajzarski otrok)?

     • Drago

      No razsvetli me.

      Stranke pridobivajo denar za svoje delovanje iz :
      1 Članarine
      2. Državnega proračuna glede na volilni rezultat
      3. Donacij, posojil oz. kreditov pravnih in fizičnih oseb.

      SDS ni edina stranka, ki je najela kredit za predvolilno propagando, je edina stranka, ki je kredit najela pri anonimni bančni uslužbenki iz države, ki ni članica EU Zakaj neki niso najeli kredita pri kateri izmed slovenskih bank ?

     • tohuvabohu

      Razumem, da rdečkarji ne ločite financiranja od kredita. Saj tudi niste navajeni vračati kreditov, kot smo videli.
      Kaj je to PREDvolilna propaganda? Zakon govori o volilnih aktivnostih.

     • Drago

      Ti pa res nisi pri tabrihtnih. Iz Zakona o strankah 22. člen :

      V letnem poročilu stranke morajo biti
      navedeni tudi podatki o višini, obrestni meri in odplačilni dobi vseh
      posameznih posojil, ki jih stranki da banka ali posojilnica, vključno z navedbo
      podatkov o firmi in sedežu, poslovnem naslovu in matični številki banke ali
      posojilnice, pri kateri je stranka pridobila posojilo, ne glede na višino
      posojila. Za posojila, ki ga stranka pridobi od fizičnih oseb, je potrebno v
      letnem poročilu stranke navesti podatke, ki omogočajo identifikacijo oseb, ki
      so dale posojilo (ime, priimek in naslov fizične osebe), podatke o višini,
      obrestni meri in odplačilni dobi vsakega posameznega posojila.

      Po tvojem posojilo in kredit ni financiranje, čeprav zakon izrecno govori o kreditu oz. posojilu kot enem izmed načinov financiranja strank? Tema je pri tebi na podstrešju, globoka tema. Predvolilna propaganda ali volilne aktivnosti isti k….

     • tohuvabohu

      Pomešal si, sinko. Eno je dolžnost poročanja, drugo pa omejitve.

     • Drago

      Daj ti rajši razloži zakaj kredit ni financiranje. Za primer lahko vzameš politično stranko, ki vzame kredit ali pa investitorja, ki hoče zgraditi tovarno in prav tako najame kredit. Torej ali kredit ni financiranje samo pri politični stranki ali to velja tudi za investitorja, ali to velja samo za kredit investitorja in v čem je razlika. Čakam….

     • tohuvabohu

      Majćkena razlika je med pridobivanjem sredstev in najemanjem kreditov. Pridobljenih sredstev ni treba vračati …
      Poleg tega so za najem posojil po zakonu drugačne omejitve kot pri financiranju. Jasno? Kredite lahko stranka najame le pri registrirani denarni ustanovi, financirajo pa jo lahko samo fizične osebe.
      Sicer pa ponavljam, da si pomešal dolžnost poročanja in omejitve pri financiranju oziroma najemanju kreditov.

     • Drago

      Majćkena razlika je med pridobivanjem sredstev in najemanjem kreditov. Pridobljenih sredstev ni treba vračati .

      Kreditiranje seveda je pridobivanje sredstev. Sredstva pridobiš ne glede na to ali jih je treba vračati ali ne.

      Poleg tega so za najem posojil po zakonu drugačne omejitve kot pri
      financiranju. Jasno? Kredite lahko stranka najame le pri registrirani
      denarni ustanovi, financirajo pa jo lahko samo fizične osebe.

      Laž. Citiram zakon : “Za posojila, ki ga stranka pridobi od fizičnih oseb, je potrebno v
      letnem poročilu stranke navesti podatke, ki omogočajo identifikacijo oseb, ki
      so dale posojilo (ime, priimek in naslov fizične osebe), podatke o višini,
      obrestni meri in odplačilni dobi vsakega posameznega posojila.”
      Pa ne se obešati na omejitve in dolžnost poročanja, ker stranka ne more poročati o kreditih, ki jih je prejela od fizičnih oseb, brez da bi kredit najela. Konec koncev tudi ni sporno, da je SDS najela kredit pri fizični osebi, ampak dejstvo, da je posojilodajalec tuj državljan.

      Še vedno pa nisi odgovoril na vprašanje, zakaj misliš, da kredit ni financiranje..Jasno?

     • tohuvabohu

      Butl. Zakon preveliko najetje kredita opredeljuje samo kot prekršek.

    • JANEZ GUS

     lKaj boš pa ti rdeči vernik povedal za SD IN SMC.Kdo bo to raziskal.Vrana vrani ne izkopa oči.

     • Drago

      Kaj bi naj povedal’. Če so se nezakonito financirale, naj jih kaznujejo po zakonu. Bajdvej, Argument “kaj pa drugi delajo” ni argument ampak opravičevanje nezakonitih dejanj tebi ljube politične stranke.

     • JANEZ GUS

      Tega ti ne problematiziraš in kriminilaziraš enako,kot stranko SDS.

     • Drago

      Sem ti že napisal, da “whatabautism” ni argument ampak sprevračanje pozornosti iz lastnih kriminalnih dejanj na druge. Sicer ti pa nihče ne brani, da sam napišeš kaj o tem.

     • Kapodistrias

      Kdo jih bo kaznoval? Rdeče sodstvo? Nikoli. Zato pa je Slovenija tam, kjer je.

     • Drago

      Očitno sodstvo le ni tako “rdeče” kot si ti in tebi podobni predstavljajte glede na to, da jo je SDS odnesla samo z opominom….

     • Nata

      Vprašaj se zakaj. . . . .

     • Kapodistrias

      Leve stranke (SD, SMC in očitno tudi že LMŠ) pa niti opomina ne dobijo, in to za veliko večje vsote in od državnih (!) podjetij, ne pa zasebnih.

    • Kapodistrias

     Kreten!

     • Drago

      Lepo, da si se predstavil.

    • tohuvabohu

     To je jasno vsem naščuvanim rdečkarjem. Kje pa je kakšen dokaz ali vsaj indic (to je vam rdečkarjem isto kot dokaz), da gre za pranje denarja? Vidno iz aviona, hehehe, blagor vam indijančkom, ki vidite tudi tisto, česar ni.

     • Drago

      Denar je posodila bančna uslužbenka iz Republike srbske, ki ni mogla niti slučajno legalno zaslužiti 150.000 EUR, ki jih je posodila SDS. Še kakšen indic? Pač običajno pranje denarja za “najbolj pošteno stranko na svetu. Rok Snežič ima tudi tebe rad…

     • tohuvabohu

      Butl. Trdil si, da je šlo za pranje denarja SDS. To so omenjali tudi Zmedendorfer in podobni tiči. Kje pa je kakšen argument?

     • Drago

      Pravkar sem ti ga podal, če si pa gluh in slep za packarije tvojih političnih favoritov, ti pač ne morem pomagati…

     • tohuvabohu

      Ti si superbutl. Vidno iz aviona, to so vaši blesavi argumenti.

  • slosin

   dej brihta povej, za koliko je bila v tej zgodbi oškodovana država…

   • Drago

    In kaj bi naj imela “država” pri tem? Če ni oškodovana “država” potem kaznivo dejanje ni kaznivo ali kaj?

    • slosin

     ajde brihta….davkoplačevalci…

  • Nata

   Ja, nikar zopet ne pogrevaj te župe !! Se je že skisala.
   Kaj drugega raje napiši. Kar morda še ne vemo !

   • Drago

    Ja seveda, če so “tvoji” zamočili, se o tem ne bo pisalo. Sicer pa je tole “župo” pogrel kar sam Jančič.

    • Nata

     Dej, dej no ?? Se ne bo pisalo . . . . . . .saj se je !! Veliko !! V vseh medijih. Tudi tule.
     In najbolj važno je, da se je pisalo v pravem času .

     Tukaj pa je ta slovenski kavelj !

     Ob pravem času vreči trnek je že kar umetnost. Škoda je narejena .
     Nisi pa odgovoril, kako to, da je sodišče spremenilo kazen . Zakaj ?

     • Drago

      Kolikor vem, je zadeva potovala z Okrožnega sodišča na Višje in nazaj. Zakaj je sodišče spremenilo kazen, pa moraš vprašati sodišče. SDS je tudi po zadnji sodbi kriva kaznivega dejanja, samo kazen so spremenili…

     • tohuvabohu

      Še kar nadaljuješ z debilizmi. Po zakonu gre samo za prekršek, kot če prehitro voziš.

 • Antonius

  Tudi jaz sodim med tiste, ki kritizirajo 571 podpisnikov.
  Resnica, ozadje je vendarle drugačna, kot je na tistem pamfletu podpisov vse skupaj videti. Podpiši, sicer boš od jutri naprej na cesti in brez sredstev za preživljanje.
  Novinarji so že davno nazaj zamudili priliko, da bi se uprli zahtevam in navodilom kleptomanske politike.
  Stanje v slovenskem novinarskem cehu ni v ničemer drugačno od stanja, ki so ga novinarji doživeli v nacistični Nemčiji. Svobodi nemških novinarjev je grozil Hitler, slovenskim novinarjem grozi pa partijski Kučan.
  Kaj lahko naredimo Slovenci, žrtve slovenske novinarske nesvobode? Ne kupujmo edicij časopisnih hiš, ker so njihovi lastniki sestavni del izvoljene politikantske kleptomanije.
  Nobena stranka na desnici javnosti ne more in ne sme nagovarjati, da se Slovenci upremo plačevanju lažnive slovenske RTV. Sami bi se morali organizirati in upreti plačevanju zlorab in laži, ki si jih dovolijo s politikanti povezani presstituti zaposleni v RTVS.
  Naj ob vsem skupaj opozorim še na eno *malenkost*. RTVS je zavezana k ustvarjanju in ohranjanju slovenske kulture, zadnja kulturna stvaritev, ki je bila posneta pod blagovno znamko RTVS je bilo pa skropucalo o Francetu Prešernu. Niti s kakšno ponovitvijo se ga na RTVS ne dotaknejo.
  Sicer pa, vse se začne z izborom na volitvah, potem pa, žal potrpežljivo, prenašamo kar nam izvoljeni počnejo.

  • JANEZ GUS

   Toliko imajo ti družbeno politični delavci iz FDV za povedat čez Hrvate.Enkrat si nej ogledajo program hrvaške javne HRT1,2.Ogledajo si naj samo dokumentarni program.Pri nas je iz 70 ih let.Boljševistična cenzura . IN TO NAJ OBVEZNO PLAČUJEMO.ŠTALA.

   • Antonius

    Hrvati so svoje komuniste poslali v kot, pri nas pa od Slovencev izvoljeni komunisti v kot pošiljajo demokracijo in z njo demokrate.
    Krila so komunistom prirezali, zato so hrvaški novinarji novinarski in v vseh pogledih bolj svobodni.

 • realnost

  Sedaj ko ima saraorc orgije na propadli totalitarni komunajzerski sistem je odlična priložnost da dobi kakšen gnil paradajz v obraz ali da se izžvižga njegov na pamet naučen papagajski “govor” samohvale! Bomo to doživeli od njegovih podložnikov?

 • Nata

  Ja. . . . .Bog se vas usmili, no ?? V strašljivem položaju ste ? Kako neki ? Saj imate vse vrvice oblasti v svojih rokah !! Število vaših medijev se z nami sploh primerjati ne more !! Pa vam je res hudo, ja!! Tudi vse zakone ste si priredili, p vas je še vedno strah ??
  Se vam ne zdi, da bi moralo biti obratno ?
  NAS bi moralo biti strah. Saj se z velikimi koraki vračamo v enoumje nekdanje partijske države .

 • xtc

  Predvsem je zanimivo videti leve novinarje v zadnjem času pa vse bolj pro Šarčevski Reporter,kako krulijo, da se na njih vrši pritisk ampak zanimivo je ,da pritisk nanje vršijo predvsem opozicija in bralstvo,ki pač noče več požirati njih laži in tu pa tam zastavi neprijetno vprašanje novinarju,kar je zanj “nedopusten pritisk na svobodo delanja mnenja”,namesto da bi skušal argumentirano odgovoriti,da o zmerjanju državljanom z zabito in neizobraženo drhaljo javno niti ne govorimo,seveda sodi pod nedopustne “pritiske” tudi to ,ko se kak levi novinar ali revija znajde na sodišču zaradi laži in blatenja pri čemur tudi otroci opozicijskih voditeljev -in to mladoletni niso izpuščeni(Karba,,Mladina itd)
  Seveda so tudi nedpustni pritiski na “neodvisno levo” novinarstvo tudi to,ko soškodovani dokaže njihovo laž in so razkriti.
  Seveda pa gre to “neodvisno” novinarstvo tako daleč.da producira čudne sklepe,ustvarja mnenja ampak,ko pa je treba z dokazi na plan in ko se zapletejo ali končajo na sodišču ali ko se zadeva razplete in se razgali postanejo to hitro nedopustni pritiski na “levo neodvisno novinarstvo”
  Dejansko je večji del novinarske srenje v SLO zlizan z levo oblastjo in se čuti dolžnega braniti levico za vsako ceno vsega in za vsako ceno uničiti opozicijo,kar ni namen ,vsaj strokovno etični ne neodvisnih ovinarjev,pač pa objektivno poročanje,ki ga pač v SLO ni.

 • črnaovca

  Dokler bo strankarski prvak pisal o javni hiši in imel novinarke za prostitutke ni pričakovati svobode tiska.

  • xtc

   Ja resnica je hudo boleča zadebva za vas leve.
   Očitno je še sodišče dojelo ,da gre za medijsko prostitucijo in zakurilo Crlovko in Šetinklo

  • tohuvabohu

   Prostitucija je dekriminalizirana, torej “prostitutka” ni žalitev. Menda imajo v Ljubljani celo nekakšno šolo za spolne delavce.

  • šmentanamuha

   Prostitucija je lahko tudi figurativna.

 • Janez Kepic-Kern

  ZA “ŽAL NAŠE”
  – SE ZDI – ŽAL – ZELO SLABO INFORMIRANE
  EX KP, ZK POKOMUNISTE
  IN
  OBOŽEVALCE RDEČIH ZVEZDIC.

  Kar močno podkrepljena
  info
  O NENAVADNEM ZNANSTVU T.I. MARŠALA TITA
  Z
  AVSTRIJSKIMA BRATOMA – VINKMILER !? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  ZAPIS IN KOPIJA L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA

  CITATNO – TU – IZ HR MEDIJEV.
  HRSvijet.net
  https://www.hrsvijet.net/in

  Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

  Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

  Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

  Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

  Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

  U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

  Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

  Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

  Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

  Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

  Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

  Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

  Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

  Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

 • Olga101

  Slovenija je postala udbomafijski eldorado, tudi s pomočjo politkomisarjev, ki se imenujejo “novinarji”, a v resnici jim “članke” pišejo v Murglah!
  Ravno danes sem brala v murglski kloaki o treh Srbih, ki so za svoj “biznis” v Sloveniji nakradli za 11.000 evrov elektrike!??

  • Janez Kepic-Kern

   JA ?
   IMATE PRAV GOTOVO !
   Jaz Janez K. Kern – direktnega vpogleda – nimam.
   Le enega od teh ex KP, ZK
   PROVOKATORČKOV
   IZPRED VRH. SODIŠČA –
   – VIDIM NONSTOP LETATI PO CENTRU LJ,
   TAKO,
   DA JE PREJ DEBELI MLAHAVI DEDEC –
   ZDAJ ŽE VES SHUJŠAN. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   E KAR ZANIMIVO
   O dopoldanskem
   SHODU EX KP, ZK PROVOKATORJEV
   S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV
   v lokalu
   “PARLAMENT- pub” , na ŠUBIČEVI, V LJUBLJANI.

   ŠALA
   2.DEL

   VEDNO UREJENI, MLAJŠI MENTOR , V NOBEL USNJENEM PLAŠČU – ZATO IMENOVAN
   “PLAŠČEK”
   reče – EX KP, ZK PROVOKATORČKOM, ki so vsi bolj prepitega, klošarskega videza.
   “VESTE,
   NAŠI PLAČNIKI, ZAINTERESIRANI ZA VAŠE PROVOKACIJE – so zadnje dni tako
   – NERVOZNI – nekateri so naravnost
   – HISTERIČNI ALI ČISTO
   – BREZVOLJNI – eden od starih ex KP; ZK mogotcev, mi je kar naravnost rekel,
   da njemu
   – v DOBRO – VAM – NI TREBA NIČ VEČ PISATI;
   KER BO TAKOALITAKO V PAR TEDNIH – ŠKRIPNIL”

   Ampak
   “PREJLE – SE MI JE PRIKAZALA – CERKVENA
   – “MARIJA”
   – in mi rekla:
   “PLAŠČEK” – DAJ SVOJIM PLAČNIKOM, NAROČNIKOM – O D P O V E D !”
   VSI
   se zaderejo ;
   “ODPOVED – Kakšno ODPOVED?
   Kdo bo pa tebi – pa nam – potem DENAR DAJAL?”
   SE
   “PLAŠČEK” zmagoslavno zasmeje: ” NE BOMO BREZ DENARJA ”
   Bom
   PODJETJE – s.p ali d.o.o. USTANOVIL – podjetje “PROVOKACIJA” d.o.o. !
   Ne
   bom jaz več hodil in fehtal naokrog
   – ZA NAROČILA IN PLAČILA – PROVOKACIJ IN REKLAM POLITIKOV !
   Naj
   KAR ONI HODIJO K MENI – -k gospodu “PLAŠČKU” – IN MI NAROČAJO
   IN
   PLAČUJEJO – PO MOJIH ŽELJAH IN TARIFAH-
   Nič več ne bom “hlapec ex KP, ZK – jev”: naj kar oni hodijo k meni in prosjačijo !”
   “PLAŠČEK” še vpraša
   IZTOKA PUŠNIKA:” iZTOK – TI SVOJ – S.P. – ALI KAJ – TAKOINTAKO – žE IMAŠ !
   Kako ti pa gre ?”
   IZTOK PUŠNIK REČE:
   ” Jaz bolj vohljam – naokrog. je bolj – žalost.
   ŠE NAJVEČ DOBIM OD KAKiH ŽENSK. KI SE HOČEJO ZNEBIT SVOJIH BOGATIH – DEDCEV”
   Iz
   kota zajoka “LILI PILI:
   ” “PLAŠČEK” – A MI BOŠ DAL TOLK ZA PISAT, DE BOM ZASLUŽU . ZA ŠNOPS.?
   Sej ne bom več dolg – zdej sem že bl na ŠNOPSU. PIR pijem bl tko – ZA OKRAS”
   JANEZ
   CEPEC , se pokrižain se zadere: “VI STE VSI SKP – ZA U BEGNE ! PEJTE VSI – U BEGNE”
   GREM
   K
   OK – J. JANŠI IN K SDS”
   In JANEZ CEPEC – odide iz PARLAMENT puba ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE, 2. DEL

   VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI – JE NAKLJČNA.
   NIKOGAR OD NAVEDENIH OSEBNO NE POZNAM
   NITI JIH NOČEM OSEBNO POZNATI,
   LILI PILIJU se opravičujem,
   če ne pije toliko kot jaz naoišem,
   se bo nadaljevalo

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Janez Kepic-Kern

  KJE JE F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  NAJNOVEJŠE !
  NEKOLIKO POPRAVLJAM – SPODNJO VESELO VEST !
  VEDNO
  OBSTOJI- ŠE KAKA – DODATNA MOŽNOST !
  Je
  IZTOK PUŠNIK?F.TUNEK
  ZADNJE
  VEČERE TARNAL
  – KAKO NE ZMORE VEČ NAPISATI PO 1000 PROVOKACIJ,
  MORDA

  ŠALA

  ZDAJLE – F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK – “REŠUJE – VOJAKA KARLA E.”?
  ŠE
  BOLJ
  VERJETNA PA SE ZDI – RESNICA

  TE
  ŠALE !

  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  po
  operaciji žolčnih kamnov odpre oči,
  zagleda
  pred seboj – moški obraz – “zdravnika”
  in vpraša:
  “GOSPOD DOKTOR – ALI JE OPERACIJA – USPELA”?
  iN
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK zasliši “strašljiv” odgovor:
  “Gospod
  TUNEK=IZTOK PUŠNIK – jaz nisem zdravnik JAZ SEM . sv. PETER – sem !
  Zastoka
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK:
  “Ojoj,
  JEŽEŠ MARIJA
  – KAKO SO ME TISTI “KOMUNISTI” – NALAGAL” ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  F.TUNEK
  – ZVEČER PO 22H
  JAMRA
  IN HOČE ITI SPAT – POSTARAL SE JE. Se zdi.
  ŠE VESELA VEST !
  VESELA VEST !
  ŠALA

  SPOROČAM VAM – VESELO VEST,
  DA
  JE NAŠ ZVESTI – NEBODIGATREBA – SOTRUDNIK – ZNAN KOT T.I. F. TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  dokončno
  ODNEHAL Z NJEGA EX KP, ZK PROVOKATORSKIN SOTRUDNIŠTVOM
  NA
  TEM OK E-PORTALU NOVE24 TV!
  KAKŠEN
  JE RAZLOG – SE NE VE: zdi se – depresija, nespečnost, težave z EMŠO,
  TIPKANJE PO – 22 H
  IN
  TIPKANJE – 1000 E. – POSTOV — MU JE ŽE – PRETEŽKO. JAMRA – F.TUNEK.
  TA
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK
  BO
  NAMREČ DRUGO LETO – STAR 60 LET.
  ZDI SE,
  DA SE BO ODLOČIL – ZA UPOKOJITEV
  ZA
  T.I. “PENZIONISTIČNI RAJ”
  V DRUŽBI NJEGA
  KOZE
  JULIKE !
  Morda se bo sploh . posvetil – KOZJEREJI !?
  KOT VEMO JE NA PODROČJU ” K O Z L A R I J” PRVI
  IN
  PRAVI MOJSTER. VSEH MOJSTROV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  .P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  PRIREDIL BOM – VESELO – VESELICO !
  S PLESOM, S PETJEM NAŠIH – SLOVENSKIH PESMI ITD. !

  VREMENA – BODO SE – NAM – KRANJCEM, SLOVENCEM – SE ZJASNILA !

  ŠALA.
  Obeta se nam
  prava
  MNOŻICA – “POLITIČNIH TRUPEL”
  prava skladovnica t. i.
  MNOŻICA – “POLITIČNIH TRUPEL”
  Seznam je
  że obseżen:
  1. Karl E. – Desus,
  2. Lj. NOVAK – NSI,
  3. NEIZVOLJENE EX KP, ZK kandidatke
  za EU parlament !
  – itd. itd.
  Veselica, velika – V E S E L I C A – bo ! L. R. JANEZ K. Kern KOMENDA
  P. s.
  KONEC ŠALE

  • jugaXD

   delu čast in vsa oblast. Za tita za socializem za jugoslavijo. Delavci sveta, združite se :^)

 • WISKY 1000

  OMG