fbpx

Super zaslužek! Telekom nekdanjim Dnevnikovim novinarjem plačuje 12.000 € mesečno za 30 člankov

Foto: STA

Nekdanji novinarji Dnevnika – Suzana Rankov, Primož Cirman in Tomaž Modic – so za okoli 12 tisoč evrov mesečno začeli objavljati članke na portalu Planet Siol.net. Čeprav so govorice, da je finančna situacija na TSmedia slaba, vedno glasnejše, pa jim, glede na višino honorarja, ki ga je za okoli 30 člankov na mesec dobila izbrana vrsta novinarjev, le ne gre tako slabo.

Zdaj že nekdanji Dnevnikovi novinarji – Suzana Rankov (prejšnja odgovorna urednica časopisa Dnevnik), Primož Cirman in Tomaž Modic – so včeraj na spletnem portalu Planet Siol.net objavili svoj prvi članek. Cirman in Rankova sta slovo napovedala kar prek družbenega omrežja Facebook.

Bajna pogodba za novinarsko podjetje
Kot poroča Požareport, so Rankova, Modic, Cirman in Vesna Vuković – po javno dostopnih podatkih poslovnih baz – ustanovili podjetje Providentia d. o. o., medijske storitve, v katerem imajo vsak po 25-odstotni lastniški delež. Direktor podjetja je Tomaž Modic, vendar pa se je za vse pogodbe s portalom Planet Siol.net oziroma TSmedia, hčerinsko družbo Telekoma Slovenije, pogajala Rankova in ne Modic. Pogodba naj bi bila podpisana za eno leto, mesečno pa zagotavlja honorar okoli 12 tisoč evrov. Za ta znesek mora trojica (kasneje sicer četverica) na mesec napisati vsaj 30 člankov.

M. P.