fbpx

24 želja Nove24TV

Zimske temperature, koncerti in ognjemeti so nas popeljali v novo leto. Naj bo to srečno, zdravo in uspešno.

Ekipa Nove24tv.si vam želi vse dobro v novem letu. To je naših 24 želja:

obilo zdravja, veliko sreče, polno veselja, tono denarja, številne priložnosti, iskrive nasmehe, tople objeme, dober spanec, mirne dni, nore zabave, strastne poljube, nepričakovana srečanja, veliko dopusta, dišeče kavice, pridne otroke in vnuke, dolge pogovore, prijetno družinsko vzdušje, pametne rešitve, modre odločitve, izpolnjene obljube, dosežene cilje, radostno počutje, polno energije in da bi vsak dan našli nekaj zase na našem portalu ali televiziji. 

Silvestrski večer je bil jasen, temperature pa krepko pod lediščem. Če ste se udeležili silvestrovanja na prostem, vas je morda sicer zeblo, ste pa zato imeli toliko lepši razgled na ognjemete.

Začeli so otroci
Prvi so že popoldne s silvestrovanjem po mnogih krajih začeli otroci. Največje silvestrovanje za otroke v Sloveniji pa so priredili na Jezerski promenadi na Bledu.

Nato so na svoj račun prišli še odrasli. V prestolnici je osrednje dogajanje na Kongresnem trgu, kjer so obiskovalce v novo leto popeljale glasbene skupine Muff, Tabu in Učiteljice. Pestro je tudi v Mariboru, kjer največje silvestrovanje na prostem poteka na Trgu Leona Štuklja. Za zabavo skrbita skupini Karneval band in Kingstoni.

Praznično pri brezdomcih
Praznično vzdušje so pričarali tudi brezdomcem. Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote (VZD) je zanje v Ljubljani pripravilo tradicionalno silvestrovanje v študentskem domu Vincencij na Taboru. Tam so jih pozdravili predsednik države Borut Pahor, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore in ljubljanski župan Zoran Janković.

Na Kredarici letošnje silvestrovo prvič brez snega
Letošnji december je bil po podatkih agencije za okolje v sredogorju in visokogorju izjemno topel. Na Kredarici se je prvič zgodilo, da na božič ni bilo snežne odeje, glede na napovedi pa bo brez snega ostala še na nocojšnje silvestrovo. V decembru tam beležijo tudi rekordno visoko povprečno temperaturo zraka, ki je pol stopinje nad ničlo.